Dat klopt zeker. De twee landen waren jarenlang een onder het Ottomaanse rijk, maar er zijn zeker verschillen.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Geen idee. Het heet broodjespaleis, dus de core business is brood.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:49 schreef Tijn het volgende:
Maar kun je dr nou ook gewoon turkse pizza, shoarma of döner krijgen? Op die plaatjes lijkt het wel een banketbakkerij.
Zelfde klimaat, veel zelfde producten en ze drijven al millenia handel met elkaar.. dus ja, het heeft overeenkomsten.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Je kunt het meer zien als een combinatie van bakker-bart en een sandwich-zaak.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:49 schreef Tijn het volgende:
Maar kun je dr nou ook gewoon turkse pizza, shoarma of döner krijgen? Op die plaatjes lijkt het wel een banketbakkerij.
Groot verschil vind ik dat de grieken gelijk 5 soorten vlees op je bord gooien. Dan vind ik turks eten toch subtieler maar ook vrij gewoontjes nog.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Klopt. Door het Ottomaanse rijk.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Matig.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:51 schreef De_Guidance het volgende:
[..]
Je kunt het meer zien als een combinatie van bakker-bart en een sandwich-zaak.
Geen döner dus.
dat ziet er goed uitquote:
Koeftedes/köfte, gyros/döner, tzatziki/cacık, ouzo/rakı, verscheidene Balkan-gerechten...quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Exporteren misschien niet, maar ik zie graag een keten verschijnen waarin je kunt kiezen uit stamppotten en rookworst, krabbetjes, kasselerrib, gehaktballen, jus, spekvet etc. Hoewel ik eigenlijk niet van ketens hou. Maar ja, dan wordt de zomer een probleem voor zo'n tent.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:22 schreef SiGNe het volgende:
Ik vraag me af wat voor Hollandse gerechten je nou echt zou kunnen exporteren..
De oer-hollandse keuken is voornamelijk stamppotten en da's nou niet echt een culinair hoogstandje..
Ik zou het niet weten, maar deze weken loopt er op de Belg een zevendelige serie over 'de patat', het zal allicht aan bod komen. Ik meen me te herinneren dat het uit Frankrijk komt, uit de haute cuisine, Parijs, 19e eeuw, gewoon als een van de vele probeersels uit die tijd.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:08 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Dat is ook niet helemaal zeker, het meeste waarschijnlijke is dat de eerste frites door Spanjaarden werden gemaakt. Die kwamen ook een stuk eerder in aanraking met aardappelen.
Ik denk niet dat we het ooit met zekerheid zullen weten.
In Utrecht had je heel even Stamppot to go maar dat was na een jaar ook failliet.. 't is niet echt een gerecht waarvan je denkt.. jah, ik bel vanavond de stampotbezorger.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 19:56 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Exporteren misschien niet, maar ik zie graag een keten verschijnen waarin je kunt kiezen uit stamppotten en rookworst, krabbetjes, kasselerrib, gehaktballen, jus, spekvet etc. Hoewel ik eigenlijk niet van ketens hou. Maar ja, dan wordt de zomer een probleem voor zo'n tent.
Ik wel hoor.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 20:00 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In Utrecht had je heel even Stamppot to go maar dat was na een jaar ook failliet.. 't is niet echt een gerecht waarvan je denkt.. jah, ik bel vanavond de stampotbezorger.
In Amsterdam heb de www.stamppotje.nl maar een landelijike keten is er inderdaad niet.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 19:56 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Exporteren misschien niet, maar ik zie graag een keten verschijnen waarin je kunt kiezen uit stamppotten en rookworst, krabbetjes, kasselerrib, gehaktballen, jus, spekvet etc. Hoewel ik eigenlijk niet van ketens hou. Maar ja, dan wordt de zomer een probleem voor zo'n tent.
Die hadden volgens mij geen bezorgservice.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 20:00 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In Utrecht had je heel even Stamppot to go maar dat was na een jaar ook failliet.. 't is niet echt een gerecht waarvan je denkt.. jah, ik bel vanavond de stampotbezorger.
De dansjes dus, en het prikken van mensen die aan hun dochters komenquote:Op zaterdag 29 juni 2013 19:48 schreef zarGon het volgende:
[..]
Koeftedes/köfte, gyros/döner, tzatziki/cacık, ouzo/rakı, verscheidene Balkan-gerechten...
Niet alleen de keuken, maar ook de muziek lijkt op elkaar. En zo nog vele andere eigenschappen.
Menu?quote:
Dit is meer een Bakker Bart, en er zijn al vestigingen dus prijzen zullen wel bekend zijn.quote:
quote:Op zaterdag 29 juni 2013 20:37 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Menu?
Dit lijkt mij meer een LaPlace/Bakker Bart achtige zaak.
Ja met menuprijzen bedoelde ik de artikelprijzen die op een prijslijst staan.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 20:40 schreef Aether het volgende:
[..]
Dit is meer een Bakker Bart, en er zijn al vestigingen dus prijzen zullen wel bekend zijn.
Ze hebben nog geen Nederlandse website, maar dat zal wel komen dan.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 20:47 schreef Matamalam het volgende:
[..]
[..]
Ja met menuprijzen bedoelde ik de artikelprijzen die op een prijslijst staan.
Ben benieuwdquote:Op zaterdag 29 juni 2013 20:49 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Ze hebben nog geen Nederlandse website, maar dat zal wel komen dan.
Meh, ik heb even mijn Turkse bronnen geraadpleegd of het een beetje te vreten is. Zal hun antwoord eens afwachten.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 20:56 schreef Matamalam het volgende:
[..]
Ben benieuwd
De simit is dus het centrale product, een soort van bagel met sesamzaadjes erop. Vrij vertaald betekent Simit Sarayi dus bagelpaleis en ik begrijp uit onderstaande artikel dat in 2010 de eerste vestiging in Nederland was geopend in Den Haag al snel gevolgd door Rotterdam, Deventer en Tilburg. En dat er eind vorig jaar/begin dit jaar een vestiging is geopend in de hoofdstad en dat ze stevig willen uitbreiden de komende periode.
bron
Die smaken niet zoals de simits in Turkije, enige winkel die daar in de buurt komt is simit sarayi (helaas).quote:Op zaterdag 29 juni 2013 21:07 schreef Fides het volgende:
Maar in principe heeft elke buurt toch al Turks bakkertje/winkeltje waar je een simit kan kopen voor 0,75 euro?
Dat geloof je toch nietquote:Op zaterdag 29 juni 2013 17:16 schreef Scootermuisje het volgende:
[..]
Met een grote boog omheen dus.
quote:Op zaterdag 29 juni 2013 17:24 schreef Klinkerbotsing het volgende:
Krijg je wel een speelgoedje bij het kindermenu?
Je vergeet te vermelden dat er in Turkse restaurants vaak een hoek is waar mannen besneden worden.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 17:15 schreef Igen het volgende:
[..]
Nou maak dan je borst maar nat.
In Turkije is het in restaurants namelijk doorgaans zo dat je je schoenen uit moet doen, je hebt er lage tafeltjes die naar Mekka zijn gericht, waaraan je dan zit gehurkt op een kleedje, zodat je voor het eten nog even kan bidden. Vijf keer per dag klinkt ook de muhezzin luid door het restaurant, en vaak hebben ze een open keuken zodat je als gast kan zien of de dieren wel halal worden geslacht.
knoflooksausquote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:45 schreef TonyDeuze het volgende:
Alles leuk en wel...maar aub geen sperma meer in de bakjes knoflooksaus!
Het product brood is veelzijdig, Arjan.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 22:05 schreef arjan1212 het volgende:
Zal me aan me reet roesten dit, een of andere keten van bakkers
Maar toch de behoefte dit duidelijk te maken natuurlijk.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 22:05 schreef arjan1212 het volgende:
Zal me aan me reet roesten dit, een of andere keten van bakkers
Turkse keten weliswaar.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 22:05 schreef arjan1212 het volgende:
Zal me aan me reet roesten dit, een of andere keten van bakkers
Je moet wel een kleine kaart hebben hoor.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 22:07 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Het product brood is veelzijdig, Arjan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |