In 1 van de 4 Engelse oorlogen waarbij ze een Admiraalsschip kaapten van de britten? Slag bij Chatham dacht ik idd. Welke Engelse oorlog dat was weet ik niet.quote:Op zaterdag 27 april 2013 00:08 schreef Rave_NL het volgende:
De UK/NL-landing force, de samenwerking tussen de Britse en Nederlandse mariniers, bestaat dit jaar 30 jaar!
Toch is het niet altijd zo geweest.
Waar en wanneer was de eerste amphibische landing van Nederlandse mariniers tegen de Engelsen, en waar en wanneer was de eerste waarin ze samenwerkten?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
Mbt. de eerste combined landing?quote:Op zaterdag 27 april 2013 10:27 schreef Rave_NL het volgende:
Chatham correct, en laten we de vraag makkelijker maken door te vragen naar de eerste belangrijke. Ietsjes later dan nibb-it's antwoord.
Correct.quote:Op zaterdag 27 april 2013 13:11 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Eerste samenwerking was het innemen van Gibraltar, in de Spaanse succesieoorlog.
Klopt en het tweede wat je zegt klopt ook. De prins van Oranje moest een demonstratie geven voor de Franse werken op de linkervleugel maar viel de sterke Franse werken echt aan.quote:Op zaterdag 27 april 2013 20:02 schreef Nibb-it het volgende:
Johan Willem Friso had het bevel. Er was een wijziging in het aanvalsplan aangebracht, maar die werd niet gecommuniceerd. Ben vergeten wat het precies was.
Meer hints?
Gokje: Druk op de Franse stelling werd zodanig dat extra troepen elders vandaan gehaald moesten worden, waardoor de Grote Alliantie een doorbraak kon forceren?quote:Op zaterdag 27 april 2013 20:32 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
[..]
Klopt en het tweede wat je zegt klopt ook. De prins van Oranje moest een demonstratie geven voor de Franse werken op de linkervleugel maar viel de sterke Franse werken echt aan.
Maar wat was het gevolg van dit onverschrokken optreden van de Prins en de Nederlandse infanterie voor andere delen van het slagveld?
Correct! Door de druk werden er steeds meer troepen van het Franse centrum weggenomen waardoor de Britse infanterie de fortificaties in het centrum kon nemen. Daardoor kon de geallieerde cavalerie oprukken.quote:Op zaterdag 27 april 2013 22:03 schreef Nibb-it het volgende:
[..]
Gokje: Druk op de Franse stelling werd zodanig dat extra troepen elders vandaan gehaald moesten worden, waardoor de Grote Alliantie een doorbraak kon forceren?
Omdat het een intercontinentale oorlog wasquote:Op zaterdag 27 april 2013 22:29 schreef Nibb-it het volgende:
De Eerste Wereldoorlog staat te boek als een 'totale oorlog'. Noem drie redenen waarom.
Je zit wel enigszins in de goede richting, maar ik m.n. op zoek naar de gevolgen voor het thuisfront. Ik zat het antwoord geven.quote:Op zondag 28 april 2013 08:50 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Omdat het een intercontinentale oorlog was
De inzet van chemische wapens
Er te land, te zee en in de lucht werd gevochten met vreselijk veel doden.
ff een gok.
Ahhh, ja, dat zijn ook enkele redenen. Ik ging puur van het militaire uitquote:Op zondag 28 april 2013 10:07 schreef Nibb-it het volgende:
[..]
Je zit wel enigszins in de goede richting, maar ik m.n. op zoek naar de gevolgen voor het thuisfront. Ik zat het antwoord geven.
1. De lijn tussen het militaire en het civiele leven vervaagde. Het thuisfront ondervond de gevolgen van de oorlog, vooral in de vorm van voedseltekorten. Ook werd de burgerbevolking een doelwit.
2. Toen duidelijk werd dat de oorlog niet voor de Kerstdagen van 1914 over zou zijn, werd het hele volk gemobiliseerd om bij te dragen aan de oorlog. Overal kwam de gehele economie in het teken van de oorlogsproductie te staan.
3. In de derde plaats versnelde de industrialisatie –er moest aan de vraag van het leger voldaan worden– en de daarmee gepaarde sociaal-economische verandering. Verder ontstonden er nieuwe technologieën, bijvoorbeeld op het gebied van voedselconservering en medicatie.
Stel jij eens een vraag. Dan blijft de snelheid er een beetje in.
Dat is de definitie van de totale oorlog, dat staat los van WW1.quote:Op zondag 28 april 2013 10:07 schreef Nibb-it het volgende:
[..]
Je zit wel enigszins in de goede richting, maar ik m.n. op zoek naar de gevolgen voor het thuisfront. Ik zat het antwoord geven.
KWIIIquote:Op zondag 28 april 2013 10:12 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Ahhh, ja, dat zijn ook enkele redenen. Ik ging puur van het militaire uit
Mijn simpele vraag dan:
Door wie werd landgoed Bronbeek ter beschikking gesteld aan KNIL veteranen
En welk restaurant zit er nu op dat complex?
Eerste is goedquote:Op zondag 28 april 2013 10:32 schreef Amootje het volgende:
[..]
KWIII
restaurant geen idee... Indisch restaurant?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |