abonnement Unibet Coolblue
pi_124778002


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
pi_124778196
kut, deel vergeten aan te passen, kan een modje dat even doen ajb? ~:)

ontopic:
everything or nothing: the untold story of 007


geen film, maar een docu over 007, hoe het begonnen is bij ian fleming, en later de productie van de films door albert broccoli en harry salzman. een must-see voor de echte bond-fan, maar sowieso interessant om eens te zien wat voor gezeik ze door de jaren heen hebben mogen meemaken, gezeik met connery, een vriend van ian fleming, waarom george lazenby stopte na 1 bond, waarom pierce brosnan later bond werd dan aanvankelijk de bedoeling was, titels en uitspraken in films die verwijzen naar al die gebeurtenissen die men meemaakte, kortom, geweldig. vind ik. :P

cijfer: 8
  dinsdag 2 april 2013 @ 00:12:31 #3
370431 drakin
vurig typje
pi_124778817
Rise of the Guardians

Rise of the Guardians (2012) - IMDb

Kreeg de tip en dacht o die heb ik nog liggen, dus vrijdag lekker gekeken.
De ideale tijd ervoor, want het speelde zxich af vlak voor pasen en het was koud! Tot zover klopte het en het was ook nog een erg aardige film om te zien.
In het begin, later nam het helaas in kracht af en werden bangmakerijdingen gewoon letterlijk uit de duim gezogen om de film proberen nog spannend te houden. Voor mij helaas mislukt.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 2 april 2013 @ 17:24:28 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124798583
Matterhorn (2013) - IMDb

Op de TV uitgezonden en via UM nog te zien.
Tragikomedie over Fred, een eenzame man van 54 die sinds de dood van zijn vrouw alleen in het dorp woont. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag toevallig kennismaakt met de zwerver Leo die in het dorp ronddoolt. Het contact met Leo doet Fred helemaal openbloeien.

Prachtige rollen van vooral René van 't Hof en ook Ton Kas

IMDb:7,5
Ik: 8,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124802572
JAGTEN (THE HUNT)



GEWELDIGE film, zonder meer 1 van de beste drama films die ik ooit gezien heb... Ik voelde helemaal mee... het was gewoon schokkend sommige gebeurtenissen in de film maar ook erg reeel. De acteerprestaties waren ook geweldig, van zowel de kinderen als de volwassenen.

Het enige kleine mini mini mini minpuntje heb ik met
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar op dat na, wat eigenlijk ook komt omdat ik gewoon graag meer wil weten ... echt een top flm en een super aanrader

ik geef hem vanwege mijn minpuntje een dikke 8.5, anders was het een 9 geweest
pi_124827540
Ik heb veel films gekeken de laatste tijd.. Hier een paar:

Melancholia



Ik hou van rampen/einde-van-de-wereld films, maar ondanks verwacht zou ik deze film niet in dat genre plaatsen. Het grootste gedeelte lijkt het voor de kijker niet over de naderende ramp te gaan, maar gaat het over de depressie van de hoofdrolspeelster, Kirsten Dunst, wat ik overigens een verrassend goede acteerprestatie vond. Leuk is dat je later in de film wat antwoorden krijgt op eerdere gebeurtenissen.
De hele film is wat deprimerend, wat ook wel bij de regisseur Lars von Trier past, hier en daar wat langdradig, maar toch pakkend, en ondanks dat het niet was wat ik er van verwachtte zat deze film nog lang in mijn hoofd. Daarom een 7. (imdb: 7.1)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Flight

Ik ben een fan van Denzel, dus ben misschien wat bevooroordeeld, maar wat kan die man acteren zeg. Hij kan een verhaal vertellen met alleen gezichtsuitdrukkingen..
De film begon spectaculair maar wordt snel wat 'saaier', tussen haakjes omdat ik het verhaal hier en daar wat langdradig vond, maar toch blijft het spannend en wil je constant weten hoe het afloopt. Wel een film die alles heeft in mijn ogen. Spanning en actie, liefde, verdriet, humor, drama..
Ik vertel er niet teveel over, gewoon kijken.

imdb cijfer: 7.3
Mijn cijfer: 8

The Hobbit: An unexpected journey


Hoef ik niet teveel over te vertellen, want bekend bij bijna iedereen. Ik ben geen grote fan van de Lotr-triologie, vind het voor 1 keer leuk om te zien, maar daar blijft het bij. Daarom verwachtte ik niet veel van the Hobbit. Zoals verwacht hetzelfde als de lotr-films, maar toch leuk dat er weer nieuwe dingen in voor-, er herkenbare dingen in terug komen. Ik heb de film in 3d gezien, mijn eerste 3d ervaring, en dat vond ik mooi!
Hoe dan ook, erg benieuwd naar het volgende deel ;)

imdb cijfer: 8.2
Mijn cijfer: 8. Gewoon omdat het prachtig gemaakt is.
pi_124847056
Silver Linings Playbook (2012) - IMDb

Wat een cijfers en prijzen overal voor deze film. Misschien dat ik daardoor, of zelfs tijdens de film al zoiets had van, is dit het? Natuurlijk er word goed geacteerd, maar zo bijzonder vind de film nou ook weer niet. Het kabbelt een beetje voort en het einde zie je al van ver aankomen en de Oscar voor beste actrice voor Jennifer Lawrence zie ik er eigenlijk ook niet aan af......had hem dan gegeven voor Winter's Bone.

Imdb zegt een 8, ik kom niet verder dan een 6
pi_124847358
Op aanraden van hier gekeken en zeker t aanraden waard!!!

MATTERHORN



erg leuke film, met zeer goed acteerwerk. Leuk dat zon ''kleine'' film eigenlijk zo ''sterk'' kan zijn. Het enige minpunt van de film vind ik het open einde, de film had best nog wel 20 minuutjes door kunnen gaan en daar wat verder zijn gegaan.

Als de iflm wat langer had geweest had ik hem 8.5 gegeven
Maar geef hem nu als nog een dikke 7.5 ster en aanrader!
  woensdag 3 april 2013 @ 19:51:58 #9
370431 drakin
vurig typje
pi_124847970
The Hobbit



Eindelijk, lekker thuis op de bank en heel erg genoten.
Na een paar mislukte kijkpogingen of gewoon geen tijd ben ik nu blij deze film gezien te hebben want hij was het zeker waard.
Sommige stukken miste ik uit het boek, gelukkig is het al zo lang geleden dat ik het las dat het niet heel erg was, al is er een verschil tussen een paar spinnen die over het dak lopen en goed in een web vastzitten.
Daarnaast toch raar als je bedenkt dat ze van zo'n dun boek een trilogie aan het maken zijn.
Dan hadden ze van LOTR wel 6 of 9 films kunnen maken. Had ik niet erg gevonden (A)
En dan na het kijken van deze kan ik echt niet wachten op deel 2.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  woensdag 3 april 2013 @ 23:05:42 #10
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124859339
Gisteren en eergisteren gekeken:

Sons of Anarachy - Season 5
De MC begint langzaam maar zeker uit elkaar te vallen. Jax doet er alles aan om zowel de club als zijn familie bij elkaar te houden...
Dit vijfde seizoen vond ik veruit het beste van de reeks. Het verhaal gaat weer terug naar de roots van het eerste seizoen, naar (zo goed als) puur en alleen over de motorbende. Het is extreem gewelddadig, super geacteerd en de verhaallijnen zijn erg sterk.
Een super verslavend, fantastisch seizoen. Jammer dat we zo lang op het zesde seizoen moeten wachten...

9,3/10
pi_124859663
Brave

Meest recente Disney Pixar over een vrijgevochten schots prinsesje dat niet gekoppeld wil worden. Het verhaal verrast niet echt maar wordt wel netjes neergezet. Lekker vlot, de animatie is echt prachtig en de karakters zijn leuk. Ik vond de broertjes alleen wat gekunsteld en overbodig. De stem van Billy Connolly is en blijft onovertroffen.
IMDB 7,2
Ik 7

The Pirates: Band of Misfits

Mooi gemaakte klei animatie over een zootje piraten die het allemaal net niet zijn. De kapitein met de toepasselijke naam "Pirate Captain" wil piraat van het jaar worden maar behalve zijn baard wordt het nooit wat met hem en zijn miss match van een crew. Maar als ze er in slagen om een schip te enteren lijkt hun lot te veranderen. Mooi gemaakt, vaart in het verhaal en veel humor. Het punt is dat het heel heel heel heel erg Brits is met Britse humor zowel in dialoog als visueel en dat kan voor mensen die amerikaanse animaties gewend zijn afstoten.
IMDB: 6,7
Ik 7,5

Freaky Friday

Lindsey Lohan in een van haar eerste. Hier is ze nog fris en fruitig. Samenspel met Jamie Lee Curtis is fris, snappy en geloofwaaardig. En dat zijn meteen ook de hoogtepunten van de film. Voor de rest is het allemaal wat doorsnee en voorspelbaar. Maar het is onderhoudend genoeg voor de zondagmiddag en op de een of andere manier krijg je de hoop dat het toch nog goed kan komen met mevrouw Lohan.
IMDB: 6
Ik: 6,5

[ Bericht 4% gewijzigd door Karstman op 04-04-2013 10:46:21 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_124860391
quote:
0s.gif Op woensdag 3 april 2013 23:05 schreef Timo20 het volgende:
Gisteren en eergisteren gekeken:

Sons of Anarachy - Season 5
De MC begint langzaam maar zeker uit elkaar te vallen. Jax doet er alles aan om zowel de club als zijn familie bij elkaar te houden...
Dit vijfde seizoen vond ik veruit het beste van de reeks. Het verhaal gaat weer terug naar de roots van het eerste seizoen, naar (zo goed als) puur en alleen over de motorbende. Het is extreem gewelddadig, super geacteerd en de verhaallijnen zijn erg sterk.
Een super verslavend, fantastisch seizoen. Jammer dat we zo lang op het zesde seizoen moeten wachten...

9,3/10
Sinds wanneer droppen we series hier? Als je 't dan toch dropt, doe dan een volledige serie, niet 1 seizoen.. anders wordt 't zo'n teringzooi..
pi_124861747
state of play


film over een journalist die een verhaal ziet in de dood van de assistent/minnares van een congreslid/vriend. daarbij stuit hij op wat lijkt een complot van grote omvang, en wordt het zelfs levensgevaarlijk. maar zoals het een goed journalist betaamt stopt hij zijn onderzoek niet.

spannende film, waarbij het plot best wel verrassend is. toch miste ik wat, het voelde wat afgeraffeld, het einde. jammer wel.

cijfer: 6.7

margin call


intrigerend gemaakt, deze film. een hele slimme beta ontdekt dat een berekening die gebruikt wordt om verschillende financiële pakketten te classificeren/waarderen, te ruime grenzen heeft en eigenlijk alles wat op die formule gebaseerd is waardeloos is.

oftewel, er wordt van een fictieve aandelenhandelaar de afdeling risicomanagement gevolgd, vlak voordat de crisis losbarstte in de vs in 2008. maar dan niet echt de technische kant, maar de psychologische aspecten. mensen die last van hun geweten hebben omdat miljoenen mensen in de problemen zullen komen, tot mensen die zich enkel zorgen maken om hun centen en het bedrijf. erg knap gemaakt, en een steengoede cast, waaronder een grijze kevin spacey en gerimpelde demi moore.

cijfer: 8.1

hitman


hitman. wat zal ik ervan zeggen? een soort fantasie jason bourne, die geen echte naam heeft maar 47 heet, getraind door een fantasie cia wordt genaaid en dus gaat hij op de vlucht, uitzoeken hoe en wat en waarom.
met als 47-girl olga kurylenko, al ziet ze er een stuk beter lekkerder en geiler uit dan in quantum of solace. :9 :9~

wel een slap verhaal, maar goed. hersenloze actie en een lekkere chick, goede ingredienten voor de man. :7

cijfer: 6.7

[ Bericht 0% gewijzigd door dawg op 03-04-2013 23:59:16 ]
pi_124874456
quote:
Daarnaast toch raar als je bedenkt dat ze van zo'n dun boek een trilogie aan het maken zijn.
Dan hadden ze van LOTR wel 6 of 9 films kunnen maken. Had ik niet erg gevonden (A)
Dat is niet raar. Dat is geld.. LOTR zorgde voor de fans, met die fans kunnen ze nu drie keer zoveel verdienen met de hobbit als dat er maar 1 film gemaakt van zou worden..

Niet dat ik het erg vind, blijft leuk om te kijken
Veni, vidi, vodka.
  donderdag 4 april 2013 @ 22:56:11 #15
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124897923
quote:
7s.gif Op woensdag 3 april 2013 23:24 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Sinds wanneer droppen we series hier? Als je 't dan toch dropt, doe dan een volledige serie, niet 1 seizoen.. anders wordt 't zo'n teringzooi..
Sinds altijd... Al zo vaak discussie over geweest... En een volledige serie? weet niet of je t weet maar S.o.A loopt nog dus dan zouden we nooit iets kunnen schrijven over series die nog lopen...
En hoezo wordt `t een tering zooi? of je nou een recensie schrijft over een film of een seizoen van een serie maakt echt niets uit ;)
pi_124898562
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 22:56 schreef Timo20 het volgende:

[..]

Sinds altijd... Al zo vaak discussie over geweest... En een volledige serie? weet niet of je t weet maar S.o.A loopt nog dus dan zouden we nooit iets kunnen schrijven over series die nog lopen...
En hoezo wordt `t een tering zooi? of je nou een recensie schrijft over een film of een seizoen van een serie maakt echt niets uit ;)
oh, in dat geval.. heb net the wire afgekeken 8-)
pi_124898775
GANGSTER SQUAD



Opzich vermakelijke maar geen super film.

Als je de film gaat kijken en je verwacht een stoere spannende gangster film met een goed diepgaand verhaal en complotten kom je bedrogen uit wat dat is deze film totaal niet,

Als de film gaat kijken en je wilt gewoon een lekkere actiefilm kijken met een simpel verhaal, dan zal je je met deze film prima vermaken!

Het verhaal van de film is heel simpel, er is een grote maffia baas die alles runt in de stad en ook de politie en rechters heeft omgekocht en niemand durft het tegen hem op te nemen.. TOTDAT er een klein groepje mannen een 'gangster squad'' vormt en het tegen hem opneemt..
Het verhaal loopt precies zoals je vanaf het begin al verwacht en zonder enige complotten of plottwisten eindigd het. Ook zit er weinig diepgang in de film geen enkele personage leer je echt kennen.

Wat de film wel goed doet: is een lekkere vlotte actie film brengen die je lekker ontspannen met ''gedachten'' op 0 kan kijken.. Die vanaf het begin tot het eind in een lekkere vaart afspeelt en met leuke acties.
De acteerprestaties zijn allemaal prima, op die van sean penn na... Ik vond hem uiterst slecht spelen.. Hij paste totaal niet in de rol als maffia baas... hij kwam erg ''gespeeld'' en ''nep'' over en moest eerder om hem lachen dan hem serieus nemen...

Ik vond de film (ondanks dat dit erg negatief klinkt en is) toch erg leuk om te zien en heb me er prima mee vermaakt, soms is het gewoon heerlijk even gedachten op 0 en knallen maar om t maar zo te zeggen en zou deze film toch een 6.5 geven
Voor een actie film is het een prima film (en zeker geen B actiefilm)
  donderdag 4 april 2013 @ 23:24:24 #18
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124899429
quote:
7s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:08 schreef andreas612 het volgende:

[..]

oh, in dat geval.. heb net the wire afgekeken 8-)
daar moet ik nog 2 seizoenen van zien. Maar eigenlijk gewoon weer eens overnieuw beginnen :P
pi_124900529
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:24 schreef Timo20 het volgende:

[..]

daar moet ik nog 2 seizoenen van zien. Maar eigenlijk gewoon weer eens overnieuw beginnen :P
zal binnenkort nog even complete review geven maar die serie is baaaas _O_
  vrijdag 5 april 2013 @ 00:02:52 #20
370431 drakin
vurig typje
pi_124901067
quote:
7s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:08 schreef andreas612 het volgende:

[..]

oh, in dat geval.. heb net the wire afgekeken 8-)
En in dat geval heb ik Wie is de Mol seizoen 13, Banshee seizoen 1, The Walking Dead seizoen 3, Hung seizoen 1, 2 en 3 en Vampire diaries seizoen 3 net uit (iig allemaal dit jaar gezien) O ook nog Darker than Black seizoen 2, of mogen animeseries niet?
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  vrijdag 5 april 2013 @ 09:12:59 #21
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_124905685
Er is natuurlijk wel een verschil tussen iemand die een degelijke review schrijft over een seizoen van een serie en mensen die gaan opsommen welke series ze allemaal hebben gekeken.
pi_124906152
Wreck-it Ralph



Wreck-it Ralph, bad guy uit het spelletje Fix-it Felix jr., is het zat om als bad guy te worden behandeld en gaat op zoek naar een gouden medaille zodat ie daarna geaccepteerd wordt door de rest van de karakters uit het spelletje.

Prachtig gemaakt, veel humor en voor een oude gamer als ik ontzettend veel herkenning.

8,5/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  vrijdag 5 april 2013 @ 19:15:46 #23
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124925073
quote:
7s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:50 schreef andreas612 het volgende:

[..]

zal binnenkort nog even complete review geven maar die serie is baaaas _O_
Benieuwd naar je review _O_ Zonder spoilers als `t ff kan :P
  vrijdag 5 april 2013 @ 19:18:13 #24
8369 speknek
Another day another slay
pi_124925176
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:11 schreef casper019 het volgende:
lekkere vlotte actie film
_O_
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  Moderator vrijdag 5 april 2013 @ 19:27:41 #25
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_124925533
Lincoln

Erg mooie film geeft een heel mooi beeld van een land in oorlog en mensen met een ideaal....
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_124943034


A Late Quartet (2012) - IMDb

Het is een film over muziek, over vriendschap en over de bond die je met elkaar hebt. Nadat bij één van de leden van het strijkerskwartet Parkinson is geconstateerd komen de scheuren aan het oppervlak die anders waren blijven liggen. Enigszins voorspelbaar zijn de elementen uit deze film wel, maar het is de combinatie en het samenspel tussen de muziek en het verhaal die een brok in de keel forceren.

Zelden gebeurt het dat een film mij zo diep raakt en dat is mede te danken aan de steengoede cast. Zelf ben ik al fan van Philip Seymour Hoffman, maar het is Christopher Walken die de sterren van de hemel speelt. IJzersterke performance. Bij de rest is ook geen fout te constateren, alhoewel ik de vrouw af en toe een beetje te geforceerd vindt overkomen, maar dat kan ook het verhaal zijn.

Ook de manier waarop de film het verleden in beeld brengt is noemenswaardig: waar halen ze die foto's vandaan? Het is waarlijk vakmanschap dat deze beelden zo realistisch zijn. Ook de video-opname van eerder lijkt inderdaad eerder geschoten te zijn, waarschijnlijk door de goede make-up die is gekozen.

Aanradertje, wat mij betreft verdiend deze een 9.
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_124943187
Django Unchained.

In 1 woord: prachtig.
Iedereen kijken dus!
pi_124948989
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2013 00:02 schreef drakin het volgende:

[..]

En in dat geval heb ik Wie is de Mol seizoen 13, Banshee seizoen 1, The Walking Dead seizoen 3, Hung seizoen 1, 2 en 3 en Vampire diaries seizoen 3 net uit (iig allemaal dit jaar gezien) O ook nog Darker than Black seizoen 2, of mogen animeseries niet?
dat bedoelde ik eigenlijk met teringzooi, wie geeft er nou een neuk om wie is de mol.. ? laat staan 1 seizoen.. maarja, wie ben ik om te bepalen welke series kut zijn :')
  zaterdag 6 april 2013 @ 13:58:37 #29
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_124950094
Young and Innocent (1937) - IMDb
Bekwaam Hitchcockfilmpje waar de hoofdpersoon ten onrechte wordt aangezien als moordverdachte. Het is niet heel bijzonder allemaal, maar Hitchcock weet door middel van een aantal knap gefilmde scenes er toch wat van te maken. Dr zitten een paar toffe scenes, opgenomen in de Engelse Countryside en het einde is ook wel oke. Cijfer: 6

Secret Agent (1936)
Een soort James Bond avant la lettre maar dan op zijn Hitchcocks. Dat klinkt veelebelovend, maar met Secret Agent valt dat toch lichtelijk tegen. Het plot an sich over een geheim agent die de opdracht krijgt om een Duitse spion uit te schakelen zit nog wel redelijk in elkaar. De uitwerking is echter matig, mede door een irriterende sidekick-rol van Peter Lorre. Ook het einde inclusief climax was niet zo netjes uitgevoerd. In latere films is Hitchcock daar veel bedrevener in, maar in Secret Agent is het rommelig en klunzig. Cijfer: 6

Another Year (2010)
Tsja, een quasi-intelligente film over ongelukkige mensen die op zoek zijn naar geluk. Het wordt gadegeslagen door een ouder echtpaar (Jim Broadbent en Ruth Sheen). Die twee spelen geloofwaardig en heel naturel. Echter, één van die ongelukkige personages (Lesley Manville) is een labiele zuipschuit en zij ruïneert de film met haar karikaturale gedrag. Mên, wat irriterend is het als dat zo overdreven aangezet wordt. Voor de rest vond ik de film langdradig en uiteindelijk toch erg overroepen. Cijfer: 5,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_124950252
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 april 2013 13:16 schreef andreas612 het volgende:

[..]

dat bedoelde ik eigenlijk met teringzooi, wie geeft er nou een neuk om wie is de mol.. ? laat staan 1 seizoen.. maarja, wie ben ik om te bepalen welke series kut zijn :')
Sommigen posten iedere maand complete lijstjes met wat ze hebben gezien en wat voor cijfer ze de door hen bekeken films geven, dat is vrijwel altijd zonder motivatie en wat mij betreft nog veel nuttelozer. In jouw woorden: daar geef ik weer geen ene 'neuk' om. Heb liever een een kwalitatief beoordeelde review ipv kwantitatief. Serie of niet. Mijn punt is, als er af en toe iets anders tussen zit hoeft dat helemaal niet zo erg te zijn zolang het overgrote deel van de posts maar over films gaat met een (korte) motivatie en eventueel een cijfer. Mijn laatst bekeken films:

Django Unchained
Toffe en boeiende film, terwijl ik het Quentin Tarantino films eerder nooit echt boeiend heb gevonden. Het verhaal is interessant, maar af en toe wel wat langdradig en het hele 'nigger'-gebeuren is bij vlagen erg irritant (Look, a nigger on a horse :') ). Heerlijk om ook weer eens een nieuwe film die zich in dat tijdperk afspeelt te zien. En natuurlijk, dr Schultz _O_

8

Black's Game
N.a.v. dit topic gezien. Ik vond het wel een goede film, maar echt super interessant werd het allemaal niet. Hij was vrij voorspelbaar, want films zoals deze eindigen toch wel vaak op dezelfde manier. De prima acteerprestaties en overtuigende karakters maken deze film toch wel wel goed om een keer te zien. Oja, en en niet te vergeten: Dagný :9

7

[ Bericht 2% gewijzigd door Justinn op 06-04-2013 14:10:04 ]
pi_124950456
Dead Man Down



Victor (Colin Farrell) is een handlanger in de crew van drugsbaas Alphonse (Terence Howard).
In het begin van de film vinden ze een andere handlanger dood in een vrieskist met een briefje en stukje foto erbij. Er blijkt iemand te zijn die het op Alphonse en andere figuren uit de onderwereld voorzien heeft. Ondertussen ontmoet Victor zijn buurvrouw Beatrice (Noomi Rapace) die een geheim met zich meedraagt.

Toffe actiefilm met een goede regie, dito camerawerk en acteurs.
Soms tussen de actie door iets te traag en hier en daar zijn er wel wat schoonheidsfoutjes in het script te ontdekken maar het is een prima actiefilm uiteindelijk waarmee ik mij heb vermaakt.

7,5/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  Redactie Games zaterdag 6 april 2013 @ 15:31:08 #32
206706 crew  Racerblade
pi_124952049
Limitless (2011)
"I'd come this close to having an impact on the world. And now the only thing I'd have an impact on was the sidewalk."
Snelle, maar vooral erg vermakelijke thriller over een drug dat ervoor zorgt dat je brein overuren zal draaien. De hoofdpersoon creëert een carrière voor zichzelf waarvan hij voorheen alleen van had kunnen dromen, wat resulteert in een interessant verhaal en situaties. Hier en daar kort door de bocht, maar simpelweg vermakelijk genoeg om je er aan te ergeren.
Imdb: 7.3
Ik: 8.5

Disturbia (2007)
Een tiener veroordeeld tot huisarrest verdenkt zijn buurman van moord. Simpele thriller/horror, waar er al genoeg van zijn. Hoofdpersoon wil heroïsch zijn en natuurlijk komt er een mooie vrouw aan te pas. Niet slecht voor het genre, maar mist originaliteit.
Imdb: 6.9
Ik: 6.0

Pulp Fiction (1994)
"Does he look like a bitch?"
Geen introductie nodig. Vond Inglourious Basterds hopeloos overgewaardeerd, spijtig genoeg hier hetzelfde. Ik vrees dat Tarantino's stijl me niet aanspreekt, het kon me gewoon niet boeien.
Imdb: 9.0
Ik: 6.5

The Way Back (2010)
"We are not criminals. We're escaping from criminals."
Werkkamp gevangenen in Siberië ontsnappen tijdens de Tweede Wereldoorlog met het doel de Sovjet Unie te verlaten, ter voet. Met onder andere Ed Harris en Colin Farrell een goede cast, maar de uitwerking is wat mij betreft teleurstellend. De gemiddelde scene is irritant kort, sommige duren slechts een aantal seconden en de langere scenes bevatten clichématige dialoog. Alleen de mooie plaatjes zorgen voor enig vermaak.
Imdb: 7.3
Ik: 6.3

Harry Brown (2009)
"You failed to maintain your weapon, son."
Ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) durft nauwelijks meer over de straten van Londen te lopen door toenemende het geweld, mishandelingen en drugscircuit. De misdaad raakt hem persoonlijk en omdat de politie nauwelijks reageert, besluit Harry het zelf op te lossen. Wat volgt is een combinatie van drama en actie. Het is moeilijk geen medelijden te krijgen met de hoofdpersoon, niet alleen door het zoals gewoonlijk uitstekende acteerwerk van Caine, maar ook de sublieme weergave van hoe jongeren de stad terroriseren.
Imdb: 7.2
Ik: 7.8

Right at Your Door (2006)
Terroristische aanval in Los Angeles vindt plaats, door middel van een giftige bom. De film focust zich echter op een wijkje verderop, waar iedereen beveelt wordt thuis te blijven en het huis luchtdicht te maken. Wat volgt is wat geforceerde drama dat nooit echt goed uit de verf komt. Het einde komt abrupt en laat je met tientallen vragen achter.
Imdb: 6.2
Ik: 6.5

The Others (2001)
"I don't believe that the Holy Spirit is a dove. They poo on the windows."
Horror/Thriller in een huis waar bovennatuurlijke dingen gebeuren. Hoofdpersoon Grace Stewart (Nicole Kidman) hoort verdachte geluiden maar ziet ze niet, de kinderen zien geesten. Blijft iedere minuut spannend en heeft een einde dat voldoening geeft.
Imdb: 7.6
Ik: 7.5

[ Bericht 0% gewijzigd door Racerblade op 06-04-2013 22:59:45 ]
  zaterdag 6 april 2013 @ 22:56:33 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124970532
Vanavond op TV uitgezonden de telefilm naar het boek van Hanna Bervoets: Lieve Céline (TV 2013) - IMDb

Een laagbegaafd meisje groeit samen met haar moeder en oudere zus op in het volkse Amsterdam Noord. Na het plotseling overlijden van haar moeder, vindt Brooke steun bij Céline Dion en is al snel haar grootste fan. Als het leven van Brooke wederom een dramatische wending neemt, wil Brooke nog maar één ding, haar grote idool Celine Dion ontmoeten.

Briljant goed gespeelde rol van Esmée van Kampen.

Een dikke 8 van mij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124972372
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 15:31 schreef Racerblade het volgende:
Limitless (2011)
"I'd come this close to having an impact on the world. And now the only thing I'd have an impact on was the sidewalk."
Snelle, maar vooral erg vermakelijke thriller over een drug dat ervoor zorgt dat je brein overuren zal draaien. De hoofdpersoon creëert een carrière voor zichzelf waarvan hij voorheen alleen van had kunnen dromen, wat resulteert in een interessant verhaal en situaties. Hier en daar kort door de bocht, maar simpelweg vermakelijk genoeg om je er aan te ergeren.
Imdb: 7.3
Ik: 8.5

Disturbia (2007)
Een tiener veroordeeld tot huisarrest verdenkt zijn buurman van moord. Simpele thriller/horror, waar er al genoeg van zijn. Hoofdpersoon wil heroïsch zijn en natuurlijk komt er een mooie vrouw aan te pas. Niet slecht voor het genre, maar mist originaliteit.
Imdb: 6.9
Ik: 6.0

Disturbia is zo nice... eerste helft beetje suburb teen movie en dan darker in de tweede helft... top!
pi_124974826
LORE



Redelijk film waar meer in gezeten had,
De film vertelt het verhaal over een meisje dat met haar broertjes en zusje moet vluchten naar haar oma omdat haar ouders gevangen zijn genomen aan t einde van de oorlog.
Van de oorlog zie je niks, je hoort alleen dat haar ouders gevangen zijn genomen..

Vervolgens gaat het meisje op een soort ''road trip''.. En wat volgt is een afwisseling van een aantal erg sterke maar ook veel mindere scenes... de film weet zijn kracht niet vast te houden.. en ook miste ik een klein beetje het ''dreigende gevaar'' het gevoel dat er echt oorlog was.... Ik vond het feit dat ze een soort op de vlucht waren en de oorlogs dreiging te minimaal aanwezig zijn...
Toch bleef ik kijken omdat er toch steeds net weer een sterke scene kwam waar dat wel aanwezig was.... Dusja tis geen goeie maar ook geen slechte film, maar een film waar jammergenoeg veel meer ingezeten had
Want de acteerprestaties waren erg sterk..
Maar overal dus een 5.5
pi_124975009
Incendies (2010)
Incendies (2010) - IMDb



Twins journey to the Middle East to discover their family history, and fulfill their mother's last wishes.

imdb: 8.1
ik: ook zoiets

Kijk normaal niet van dit soort films, maar was met mama aan het kijken. :P

quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 00:47 schreef Arcee het volgende:
Vond je er van?


[ Bericht 55% gewijzigd door t4rt4rus op 07-04-2013 11:54:23 ]
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 7 april 2013 @ 00:47:33 #37
862 Arcee
Look closer
pi_124975204
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 00:42 schreef t4rt4rus het volgende:
Incendies (2010)
Vond je er van?
  zondag 7 april 2013 @ 08:40:56 #38
286575 Roces18
Chef de party
pi_124979197
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 00:47 schreef Arcee het volgende:

[..]

Vond je er van?
sprakeloos blijkbaar >:)
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_124980658
THE INFIDEL



Leuke film over een man met allemaal vooroordelen over andere mensen/culturen en dan plots zelf van andere afkomst blijft te zijn.
Leuk geacteerd en een heerlijke wegkijk speel/komedie
7

HAUTE CUISINE



Pff wat een saaie film is dit, ik hou van kook programmas dus ik dacht miss is deze film ook wat voor mij..
maar het verhaal komt niet verder dan vrouw kookt anders dan andere chofkoks - president vind t leuk - zei gaat vanalles leuks bakken
andere koks jalours en thats it
steeds herhaling van dat ze een andere recept maakt
4
  zondag 7 april 2013 @ 12:54:16 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124983358
Jagten (2012) - IMDb

Realistisch gefilmd verhaal over gescheiden man, werkzaam als kleuterleider, die terwijl hij strijd voert over de voogdij van zijn zoon, ten onrechte wordt beschuldigd van kindermisbruik.
Vrijwel de hele gemeenschap keert zich tegen hem.
Natuurlijk weer een prima hoofdrol voor alleskunner Mads Mikkelsen.

IMDb: 8,3
Ik: 8,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 april 2013 @ 13:04:35 #41
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_124983635
Hitchcock

Vermakelijke film die zich afspeelt rondom de totstandkoming van Psycho. De studio vond het verhaal (gebaseerd op een boek dat is gebaseerd op het verhaal van serial killer Ed Gein) te bloederig en expliciet. Waarop Hitchcock (Anthony Hopkins) besluit de financiering voor eigen rekening te nemen. En voor die van zijn vrouw Alma (Helen Mirren).
De film concentreert zich op de relatie tussen Hitch en Alma die door diverse oorzaken, waarvan niet de minste Hitchcock zelf is, onder druk staat.

Hitchcock ademt een prettig Hitchcockiaans sfeertje uit, ook dankzij de 'geest van Gein' die een rol speelt. De film gaat niet echt diep op zaken in, maar dat vond ik in dit geval geen tekortkoming. Een feel good-movie die bij mij meteen weer de zin deed opkomen Psycho uit de kast te trekken. En nog wat andere Hitchcock-klassiekers.



IMDb geeft een ronde 7. Ik doe daar een puntje bovenop.

[ Bericht 8% gewijzigd door Copycat op 07-04-2013 13:23:31 ]
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_124983889
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:56 schreef golfer het volgende:
Vanavond op TV uitgezonden de telefilm naar het boek van Hanna Bervoets: Lieve Céline (TV 2013) - IMDb

Een laagbegaafd meisje groeit samen met haar moeder en oudere zus op in het volkse Amsterdam Noord. Na het plotseling overlijden van haar moeder, vindt Brooke steun bij Céline Dion en is al snel haar grootste fan. Als het leven van Brooke wederom een dramatische wending neemt, wil Brooke nog maar één ding, haar grote idool Celine Dion ontmoeten.

Briljant goed gespeelde rol van Esmée van Kampen.

Een dikke 8 van mij.
thx voor de tip ga ik met uitzending gemist kijken!
  Redactie Games zondag 7 april 2013 @ 15:09:19 #43
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_124988140
G.I. Joe Retaliation (2013)

Genre:Actie
Regisseur: Jon M. Chu
met Dwayne Johnson, D.J. Cotrona en Adrianne Palicki
Tijd:110 min.
iMDB-score: 6.4/10 (22,460 stemmen)

Een deel 2 van dit inmiddels uit jeugdsentiment geadopteerde franchise voor het grote witte doek.
De hele wereld is in rep en roer, omdat Cobra nu met de als president vermomde Zartan wereldvrede probeert te bereiken door algehele werelddominantie. Dit lukt aardig aangezien ze de concurrentie van de vloer weten te vegen (middels een briljante tactiek mag ik wel zeggen) ware het niet dat ze zijn vergeten om een aantal zeer goed getrainde welbekwaamde Joe's (uiteraard geen average Joe's) te onderschatten. Deze zinnen op wraak en gaan met een kleine elite-eenheid onder leiding van Dwayne Johnson, Cobra's kont uit het witte huis trappen. Yoooo, Joe!!!!!!

Uiteindelijk redden ze natuurlijk de wereld door iedereen weer z'n land terug te geven en daarmee aan te geven hoe goed ze wel niet zijn (Murica, F*ck Yeah!) en wereldvrede voor mietjes is. Hooraaaay!!! Eat that Miss Universe!!!



Vermakelijke popcornfilm, niet meer niet minder. Zou zo een extra lange aflevering van de tekenfilmserie kunnen zijn. 3D en IMAX was onnodig, aangezien er ook gewoon hele stukken film in zaten die je zonder bril prima kon bekijken. Wel beter dan deel I, die had allemaal ongeloofwaardige props, dit was nog te doen aangezien er minder irritante karakters aanwezig waren, minder campy costumes en veel actie wat meer up/close/personal-combatscenes waren, waar menig gecaste acteur wel ervaring mee heeft. Dat laatste heeft misschien ook deels met het "flinterdunne" verhaal te maken.

Mijn score: 6,5/10
P.S Pathé zijn een stelletje zuigers door ¤14,- per kaartje te durven vragen... }:|
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_124990323
Call Girl (2012) - IMDb

Stockholm, aan het eind van de jaren ’70. Enkele dagen voor het einde van de verkiezingen ziet het er naar uit dat de Sociaal Democraten voor het eerste sinds decennia niet aan de macht zullen zijn. Erger nog voor de machthebbers is het feit dat detective John Sandberg verschillende ministers linkt aan een prostitutie-ring, geleid door Dagmar Glans (een glansrol van Pernilla August, één van Zwedens grootste acteertalenten). Call Girl schetst een vernietigend beeld van een land dat dronken is van consumptie en een politieke klasse die zo overtuigd is van haar recht op macht dat het niet langer het verschil kan zien tussen beleid en eigenbelang. Gebaseerd op het waargebeurde prostitutieschandaal dat in de jaren’70 de Zweedse regering ten val dreigde te brengen.
bron: Filmtotaal.nl

Ik vond het een erg goede film, de jaren 70 werden mooi weergegeven, vooral de muziek zat er mooi doorheen, hoewel Abba er dan wel weer dik bovenop lag, maar goed. Zoals gezegd zette Pernilla August en mooie geloofwaardig karakter neer, echt een mooie combinatie van pure evil en een lieve moeder....

Mijn cijfer: 8/10

[ Bericht 13% gewijzigd door lolinderuimte op 07-04-2013 16:29:37 ]
  zondag 7 april 2013 @ 21:21:17 #45
395584 fonkeymonkey
HEREEEEEE IS MONKEY
pi_125005817


Dus ik ben net naar APP geweest.

Hou totaal niet van Nederlandse films op Loft na, die vond ik wel goed gedaan, maargoed wij zitten dus in de bios , had ook die app gedownload voor de film.
En ja hoor, achter overgeslagen van verbaasdheid.
Van mij mocht die wel Engels gesproken zijn, want dat Nederlands " OK...DANKJEWEL....JA...MET JOU?....OK....TOTZO :') " klinkt gewoon nergens naar.
Maar verder ---> _O_

Dat second screen _O_
Je moet het niet bij alle films doen, want dan haal je gewoon het leuke er van weg, maar ik vond het toch wel spannend de hele tijd als de telefoon trilde en we weer een " scene of iets uit de film " meekregen.
Was ook wel leuk dat een gedeelte van de zaal niet wist van de app op je telefoon, dus soms zaten mensen met z'n allen op 1 schermpje te kijken haha.

Ik zeg aanrader.
"Do the monkey with me"
  zondag 7 april 2013 @ 23:16:06 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125013735
A Late Quartet (2012) - IMDb



Het verhaal speelt zich af in New York en gaat over vier muzikanten die door hun passie voor muziek en het jarenlange samenwerken met elkaar zijn verbonden. Maar als de oudste Peter (mooie rol van Christopher Walken) wordt gediagnosticeerd met Parkinson heeft dit een grote impact op de groep. Als hun 25-jarige bestaan om de hoek staat moeten de muzikanten of een manier vinden om hun problemen te overwinnen en hun erfenis te behouden, of voor altijd uit elkaar gaan.
Tussendoor spelen allerlei privé-perikelen en al jarenlang niet uitgesproken zaken.

Mooi inkijkje in het bestaan van tot elkaar veroordeelde leden van een strijkkwartet met op de achtergrond een muziekstuk van Beethoven, het strijkkwartet No. 14, opus 131. Een stuk dat je in 1 keer achter elkaar moet spelen, zonder pauzes en zonder inmenging van privé-zaken.
Voor liefhebbers van mooi acterende wat oudere acteurs en voor liefhebbers van klassieke muziek.

IMDb: 6,8
Ik: 7,6
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125023506
The Incredible Burt Wonderstone (2013) - IMDb

Steve Carell, Steve Buscemi, Olivia Wilde, James Gandolfini, Alan Arkin en Jim Carrey in een melige komedie over twee illusionisten die met concurrentie te maken krijgen. Dan verwacht je wel anderhalf uur in een deuk te liggen van alle onnozeligheid. Helaas viel dat flink tegen. Het begint nog vrij geinig maar de humor die voortkomt uit het gegeven van de film (illusionisten) is te karig en de grapdichtheid te laag. Eigenlijk is het alleen genieten als het idiote karakter van Jim Carrey in beeld verschijnt maar als ook hij keer op keer hetzelfde grapje uithaalt heb je dat ook wel gezien. Ze proberen duidelijk om een Wil Ferell film zonder Ferell te maken maar waar die films van hem (of het je humor is of niet) wel elke minuut een paar grappen erin verwerken, is het bij deze Incredible Burt Wonderstone helaas veel te weinig incredible.

5.5

Gangster Squad (2013) - IMDb

Ook hier een prima cast die probeert om iets episch na te doen, maar ondanks (of misschien dankzij) de mindere recensies heb ik me hier wel prima mee vermaakt. Gewoon een over de top actiefilm in een gangster setting die zichzelf wel iets te serieus neemt, vrij voorspelbaar is en waar het tempo soms zo hoog ligt dat je alle plotwendingen maar voor lief neemt zonder er serieus over na te denken. Sean Penn speelde wel geinig maar het sloeg eigenlijk helemaal nergens op, kan me voorstellen dat toen hij het script las hij zich inbeeldde eindelijk in een epische maffiafilm terecht te zullen komen ipv de popcornfilm die het geworden is. En hij leek af en toe wel op Freddy Krueger met die evil blik :D

7.0
  maandag 8 april 2013 @ 11:39:02 #48
8369 speknek
Another day another slay
pi_125024057
quote:
14s.gif Op zondag 7 april 2013 12:54 schreef golfer het volgende:
Jagten (2012) - IMDb

Realistisch gefilmd verhaal over gescheiden man, werkzaam als kleuterleider, die terwijl hij strijd voert over de voogdij van zijn zoon, ten onrechte wordt beschuldigd van kindermisbruik.
Vrijwel de hele gemeenschap keert zich tegen hem.
Natuurlijk weer een prima hoofdrol voor alleskunner Mads Mikkelsen.

IMDb: 8,3
Ik: 8,5
Deze ook gezien. Hij is inderdaad zeer realistisch. Mijn moeder die vroeger op een peuterspeelzaal werkte zei dat het akelig overeen kwam met wat zich daar een keer heeft afgespeeld. Toch mist ik iets, misschien wel juist door het realisme en de halve documentaire stijl in camerawerk. Een mysterie of twist, het werd allemaal vrij lineair en to the point verteld, en een aantal van de metaforen werkten niet helemaal lekker. Het deed me als karakterstudie rond een gevoelig thema veel denken aan We need to talk about Kevin; maar waar ik die film ronduit vervelend vond maakte in deze de hoofdrolspeler nog veel goed.

7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_125024213
ALIBI



Simpele maar heel leuk gedane NL film,
De film heeft een simpel verhaal en word nergens echt verassend.. maar omdat het wel erg leuk gedaan is stoort dat totaal niet.
De film kijkt lekker weg, en is een lekkere feelgood / komedie film
Ook de acteerprestaties zijjn prima (niet uitmuntend maar gewoon goed) en gelukkig nergens ''nederlands'' overdreven.
Ik hebme erg vermaakt met de film en zeker een aanrader om een x gezien te hebben
7-
pi_125054604
SIGHTSEERS



ik vind dit een moeilijke film om te beoordelen, heb er een beetje dubbel gevoel bij.. Aan de ene kant voor ik hem wel apart aan de andere kant vond ik het een rare vage film.
De film heeft een zwarte humor die je echt moet liggen, het gaat over een stelletje die op een soort roadtrip gaat en iedereen die maar een beetje 'naar'' tegen hun doet brengen ze om, en daar maken ze ook een soort ''hobby'' van en daarnaast hebben ze ook samen nog een soort haat/liefde relatie...
De film is opzich wel vermakelijk en heb een aantal keren echt kunnen lachen, maar aan de andere kant is t ook een beetje rare bizarre film.
Dus als je van bizarre films en als deze humor je ligt is het opzich wel een aanrader, zo niet dan zou ik hem laten liggen..
Ik zit er ergens tussen in, en geef hem daarom een 6.5
pi_125054677
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:56 schreef golfer het volgende:
Vanavond op TV uitgezonden de telefilm naar het boek van Hanna Bervoets: Lieve Céline (TV 2013) - IMDb

Een laagbegaafd meisje groeit samen met haar moeder en oudere zus op in het volkse Amsterdam Noord. Na het plotseling overlijden van haar moeder, vindt Brooke steun bij Céline Dion en is al snel haar grootste fan. Als het leven van Brooke wederom een dramatische wending neemt, wil Brooke nog maar één ding, haar grote idool Celine Dion ontmoeten.

Briljant goed gespeelde rol van Esmée van Kampen.

Een dikke 8 van mij.
Vond het een tegenvaller had er meer van verwacht mijn cijfer een 6.
pi_125054747
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 23:12 schreef davo1979 het volgende:

[..]

Vond het een tegenvaller had er meer van verwacht mijn cijfer een 6.
ik ga em morgen kijken maar wat viel er tegen dan??
pi_125054828
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 23:14 schreef casper019 het volgende:

[..]

ik ga em morgen kijken maar wat viel er tegen dan??
Nou ja ik kan niet voor jouw beslissen maar een typische nederlandse film. Verhaal was te kort door de bocht en logisch. Acteerprestaties vond ik ook minder. Maarja dat is puur mijn mening.
  maandag 8 april 2013 @ 23:59:31 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125056305
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 23:16 schreef davo1979 het volgende:

Nou ja ik kan niet voor jouw beslissen maar een typische nederlandse film. Verhaal was te kort door de bocht en logisch. Acteerprestaties vond ik ook minder. Maarja dat is puur mijn mening.
Dat mag. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125063041
The place beyond the Pines

quote:
A motorcycle stunt rider turns to robbing banks as a way to provide for his lover and their newborn child, a decision that puts him on a collision course with an ambitious rookie cop navigating a department ruled by a corrupt detective.


Ryan Gosling vrij sterk als trailerparktrash on a bike. Dat is het eerste wat opvalt.
Voor de rest zijn er een aantal interessante plot wendingen wat maakt dat het verhaal nauwelijks gaat vervelen. De film bestaat bijna uit drie verhalen die elkaar mooi opvolgen. Alleen het laatste gedeelte iets te makkelijk en voorspelbaar.

Ik heb me ook niet gestoord aan Bradley Cooper dus die doet het ook prima.

8 van de IMDB wel erg hoog maar komt in de buurt. Ik hou het op een 7.6

Silver Linings Playbook


quote:
After a stint in a mental institution, former teacher Pat Solitano moves back in with his parents and tries to reconcile with his ex-wife. Things get more challenging when Pat meets Tiffany, a mysterious girl with problems of her own.


Goeie film want Jennifer Lawrence!!

Maar serieus....aardige film. Aardig gespeeld maar het kan me nergens echt versteld doen staan. Het is te recht toe recht aan. Allemaal degelijk en voldoende. Lawrence is leuk om te zien maar de oscar is wel een beetje makkelijk gekregen wat mij betreft.

Ik geef het een 7

Four Lions

quote:
Four incompetent British jihadists set out to train for and commit an act of terror
Wat een niet grappige bende! Afgezet toen ik het niet meer aan kon. Misschien leuk voor pubers of als iemand heel stoned is.

een 4
pi_125063383
WELCOME TO THEPUNCH



Ik had best wat verwacht van de film, na het zien dat er toch best goeie acteurs in zitten maar ik vond hem erg tegenvallen.. het verhaal is erg standaard en voorspelbaar en dat hoeft nog niet perse heel erg te zijn als de film dan lekker veel vaart en coole actie scenes heeft. het eerste heeft de film wel de film heeft een lekkere vaart maar de actie scenes zijn net een beetje tegenvallen en hadden beter en spannender gekunt...
Ik miste de spanning inde film, de acteer prestaties zijn opzich wel goed op die van James McAvoy na ik vond hem een goedkoop standaard ''gepijnigde agent' spelen...
dus uiteindelijk geen aanrader, kon moeilijk mn aandachterbij houden
4.5
pi_125069131
Megan Is Missing (2011) - IMDb

Megan is een sletje op de middelbare school en feest er lustig op los, haar vriendin is juist een buitenbeentje. Megan chat met een jongen en na een afspraakje is Megan Missing... De film is zoals zo vaak met een handycam/webcam gefilmd maar toch een stukje anders dan wat je gewend bent, dus hier bijv geen paranormale onzin maar gewoon 2 meiden die filmen wat ze meemaken. Eigenlijk gebeurt het eerste uur vrij weinig opzienbarends buiten het feesten en intieme gesprekjes al verveelt dit een stuk minder dan bij bijv paranormal activity. Als Megan vermist raakt begint de film pas en dan is het een half uur lang best wel apart. Toch gebeurt er voor een film van anderhalf uur imo ietwat te weinig. Maar hoe dan ook, best een aparte thriller/(met een vleugje)horror

6.5

[ Bericht 0% gewijzigd door planethugo op 09-04-2013 17:41:16 ]
  dinsdag 9 april 2013 @ 15:25:06 #58
399913 femkaas
Het leven is leuk!
pi_125071329
Silver lining Playbook heb ik als laatste in de bios gezien. Mooi, grappig, maar de oscar had naar hem moeten gaan i.p.v. Jeniffer Lawrence. Voorspelbaar einde natuurlijk, maar daar hou ik wel van op z'n tijd. Gaat toch meer om het verhaal ernaartoe, als je daar niet van houdt, kun je beter iets anders bekijken.
  woensdag 10 april 2013 @ 18:06:15 #59
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_125119879
Jamaica Inn (1939)
De jaren '30-films van Hitchcock vind ik over het algemeen wat zwakker dan zijn latere werken. Jamaica Inn van hem is meer een spannend avontuur in het sfeervolle Cornwall dan een spannende thriller. Niet heel vervelend, maar geniaal zeker niet. Een jonge Maureen O'Hara (anno 2013 leeft ze nog steeds!) is de protagoniste van het verhaal en doet het wel leuk. Het is echter Charles Laughton die met zijn megalomane karakter alle aandacht naar zich toetrekt. Misschien een tikkeltje teveel, alhoewel zijn rol nog best aardig was. Al met al ging het uiteindelijk wel, maar ik ben beter van Hitchcock gewend! Cijfer: 6,5

Una giornata particolare (1977)
Heel eenvoudig en ook mooi is dit. De kijker wordt een kijkje gegund in een alledaags Italiaans huishouden in een kolossaal flatgebouw. Het wordt gerund tegen wil en dank door Loren, die op een rustige dag (zowat alle flatbewoners zijn uitgelopen voor een megabijeenkomst van Hitler en Mussolini) een vrijgezelle man per toeval tegen. Vanaf dan volgen verschillende sterke boeiende scenes. Ik was steeds benieuwd hoe dit zou aflopen en vond het gaaf dat het huishouden zo'n grote rol speelt in deze film. In Brutti, sporchi e cattivi (eveneens een aanrader!) behandelde regisseur Ettore Scola ook dit thema. Ben wel benieuwd geworden naar meer werken van hem. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_125136797
Du Vent dans Mes Mollets



Wow wat een ontzettend mooie film! De film is geschikt voor de iets oudere kinderen en zeker ook voor volwassenen (denk dat als volwassene dan begrijp je de film pas echt zelfs)
De film gaat over het leven en de wereld van een 9 jarig meisje wiens ouders het niet goed met elkaar kunnen vinden maar wel denken steeds hun eigen kind te verwennen..
Nou klinkt dit heel simpel, maar er steekt een heel diep gaant verhaal achter en de film pakt je vanaf het begin tot het eind..
De film is een mooie combo van komedie, feelgood en een beetje drama... (heb een aantal keren ook echt moeten lachen!)
Het acteer werk is ook erg sterk, zowel van de kinderen. Ook spelen er op de achtergrond van de film een aantal keer zeer mooie muziek nummers.
Echt een aanrader deze film, 8
  Moderator donderdag 11 april 2013 @ 00:04:02 #61
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_125139467
Shinboru (2009) - IMDb

Symbol 2009

Geweldig hilarische film over een man die wakker wordt in een witte kamer met enkel een klein piemeltje aan de muur. Als hij op het piemeltje drukt valt er uit het niets een roze tandenborstel op de grond... dit is het begin van een geweldig grappige ontsnapping uit een witte ruimte :)



toch zeker een 8 waard deze film :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 11 april 2013 @ 07:27:55 #62
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_125143079
quote:
2s.gif Op donderdag 11 april 2013 00:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Shinboru (2009) - IMDb

Symbol 2009

Geweldig hilarische film over een man die wakker wordt in een witte kamer met enkel een klein piemeltje aan de muur. Als hij op het piemeltje drukt valt er uit het niets een roze tandenborstel op de grond... dit is het begin van een geweldig grappige ontsnapping uit een witte ruimte :)

[ afbeelding ]

toch zeker een 8 waard deze film :)
Als ik thuis ben ga ik die maar eens even opzoeken, dat lijkt me leuk kijkvoer voor tussendoor.
pi_125145284
Bij gebrek aan (leuke) nieuwe films Playing for Keeps, Frankie go Boom en The Words gekeken.

Lekker allemaal in de kast laten staan.

5, 4 en 4.
pi_125145628
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 10:08 schreef JDx het volgende:
Bij gebrek aan (leuke) nieuwe films Playing for Keeps, Frankie go Boom en The Words gekeken.

Lekker allemaal in de kast laten staan.

5, 4 en 4.
Drie films, 2 cijfers.
pi_125145700
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 10:22 schreef Godtje het volgende:

[..]

Drie films, 2 cijfers.
Ik ga dit negeren.
pi_125146215
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 10:25 schreef JDx het volgende:

[..]

Ik ga dit negeren.
Ah zie hem. Ik dacht een 5,4. Spatie gemist :)
4 vind ik wel erg laag voor the words.
pi_125147240
quote:
2s.gif Op donderdag 11 april 2013 00:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Shinboru (2009) - IMDb

Symbol 2009

Geweldig hilarische film over een man die wakker wordt in een witte kamer met enkel een klein piemeltje aan de muur. Als hij op het piemeltje drukt valt er uit het niets een roze tandenborstel op de grond... dit is het begin van een geweldig grappige ontsnapping uit een witte ruimte :)

[ afbeelding ]

toch zeker een 8 waard deze film :)
Die moet ik zien _O-
Nieuw is niet altijd beter.
pi_125147638
quote:
2s.gif Op donderdag 11 april 2013 00:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Shinboru (2009) - IMDb

Symbol 2009

Geweldig hilarische film over een man die wakker wordt in een witte kamer met enkel een klein piemeltje aan de muur. Als hij op het piemeltje drukt valt er uit het niets een roze tandenborstel op de grond... dit is het begin van een geweldig grappige ontsnapping uit een witte ruimte :)

[ afbeelding ]

toch zeker een 8 waard deze film :)
Ik was ook al enthousiast over die regisseur:
Scabbard Samurai
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_125148122
hoe
quote:
2s.gif Op donderdag 11 april 2013 00:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Shinboru (2009) - IMDb

Symbol 2009

Geweldig hilarische film over een man die wakker wordt in een witte kamer met enkel een klein piemeltje aan de muur. Als hij op het piemeltje drukt valt er uit het niets een roze tandenborstel op de grond... dit is het begin van een geweldig grappige ontsnapping uit een witte ruimte :)

[ afbeelding ]

toch zeker een 8 waard deze film :)
ben je aan de film gekomen?
  Moderator donderdag 11 april 2013 @ 12:04:04 #70
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_125148669
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 11:46 schreef casper019 het volgende:
hoe

[..]

ben je aan de film gekomen?
In de bios/filmzaal gekeken :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator donderdag 11 april 2013 @ 12:04:51 #71
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_125148697
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 11:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik was ook al enthousiast over die regisseur:
Scabbard Samurai
Die wil ik ook zeker nog zien :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_125152748
quote:
2s.gif Op donderdag 11 april 2013 00:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Shinboru (2009) - IMDb

Symbol 2009

Geweldig hilarische film over een man die wakker wordt in een witte kamer met enkel een klein piemeltje aan de muur. Als hij op het piemeltje drukt valt er uit het niets een roze tandenborstel op de grond... dit is het begin van een geweldig grappige ontsnapping uit een witte ruimte :)

[ afbeelding ]

toch zeker een 8 waard deze film :)
Even opgezocht, dit moet een klassieker zijn _O-
nee, jij dan!
  donderdag 11 april 2013 @ 14:05:08 #73
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_125152995
Catch Me If You Can (2002) - IMDb



A true story about Frank Abagnale Jr., who, before his 19th birthday, successfully conned millions of dollars' worth of checks as a Pan Am pilot, doctor, and legal prosecutor.

141min/Biografie/Komedie

Regie: Steven Spielberg
Cast: Tom Hanks, Leonardo DiCaprio en Christopher Walken

Deze film weer eens gekeken gisteren met een maat van me. Heb deze al een keer of 10 gekeken ondertussen, maar hij blijft vermakelijk. Het acteerwerk is zo goed in deze film en het verhaal is natuurlijk meer dan indrukwekkend. Leo speelt Frank William Abagnale Jr., een jongen die een meester is in het oplichten van mensen. Dit is het verhaal van hoe hij zijn weg door Amerika vindt met valse cheques en keihard bluffen.

Als je van Spielberg houdt en je hebt deze film niet gezien moet je je schamen. Zijn oog voor detail is ongeëvenaard en je kunt er volop van genieten in Catch Me If You Can.

Waardering
IMDb: 7.9
ArtistA: 9
pi_125154287
quote:
2s.gif Op donderdag 11 april 2013 00:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Shinboru (2009) - IMDb

Symbol 2009

Geweldig hilarische film over een man die wakker wordt in een witte kamer met enkel een klein piemeltje aan de muur. Als hij op het piemeltje drukt valt er uit het niets een roze tandenborstel op de grond... dit is het begin van een geweldig grappige ontsnapping uit een witte ruimte :)

[ afbeelding ]

toch zeker een 8 waard deze film :)
die was wel geniaal ja, lol..
  donderdag 11 april 2013 @ 22:04:04 #75
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_125172957
Dexter - Season 6
Dexter gaat de religieuze kant op in het zesde seizoen en gaat aan zich zelf twijfelen. Heeft hij het licht gezien en kan hij een potentiële moordenaar redden,geheel tegen Harry`s code in?
Ik vind het nog steeds een toffe serie. Het verhaal gaat een richting op die we nog niet eerder hebben gezien en blijft zo interessant. Hall weet het karakter van Dexter geloofwaardig een nieuwe richting op te sturen.
En met één van de beste cliffhangers ooit aan het einde van de serie blijft het verslavend en zal ik snel doorgaan met het zevende seizoen.

8,0/10
pi_125179602

quote:
2s.gif Op woensdag 3 april 2013 23:11 schreef Karstman het volgende:

The Pirates: Band of Misfits
Mooi gemaakte klei animatie over een zootje piraten die het allemaal net niet zijn. De kapitein met de toepasselijke naam "Pirate Captain" wil piraat van het jaar worden maar behalve zijn baard wordt het nooit wat met hem en zijn miss match van een crew. Maar als ze er in slagen om een schip te enteren lijkt hun lot te veranderen. Mooi gemaakt, vaart in het verhaal en veel humor. Het punt is dat het heel heel heel heel erg Brits is met Britse humor zowel in dialoog als visueel en dat kan voor mensen die amerikaanse animaties gewend zijn afstoten.
IMDB: 6,7
Ik 7,5
Net gekeken, wat een leuke film! Zelfs Charles Darwin heeft een hoofdrol!
Dit is niet zo'n 13 in een dozijn animatiefilm zoals er zoveel zijn.
Ik geef 'm een goeie 8.
  donderdag 11 april 2013 @ 23:54:55 #77
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_125179719
Oblivion



Goede actiefilm met voldoende amno en ontploffingen. Op bepaalde momenten een vleugje romantiek. Verhaal is verder niet slecht.



Geschikt voor de Mission Impossible liefhebbers.

IMDB: 7.4
Ik: 7.8
Isn't it ironic, don't you think
pi_125182478
Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) - IMDb

Redelijk kitscherige vampierenfilm (naar een boek van Anne Rice) met een flinke homo-erotische ondertoon. Tom Cruise was best okee als Lestat, maar Brad Pitt was een nogal vervelende, depressieve zeur. 7/10
  vrijdag 12 april 2013 @ 01:37:24 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125183454
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:04 schreef Timo20 het volgende:
Dexter - Season 6
Dexter gaat de religieuze kant op in het zesde seizoen en gaat aan zich zelf twijfelen. Heeft hij het licht gezien en kan hij een potentiële moordenaar redden,geheel tegen Harry`s code in?
Ik vind het nog steeds een toffe serie. Het verhaal gaat een richting op die we nog niet eerder hebben gezien en blijft zo interessant. Hall weet het karakter van Dexter geloofwaardig een nieuwe richting op te sturen.
En met één van de beste cliffhangers ooit aan het einde van de serie blijft het verslavend en zal ik snel doorgaan met het zevende seizoen.

8,0/10
Film???
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125183538
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 01:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Film???
Misschien moet er een Welke serie heb jij gezien?-topic komen, toch.
I´m back.
pi_125184189
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 11:10 schreef Godtje het volgende:
The place beyond the Pines

A motorcycle stunt rider turns to robbing banks as a way to provide for his lover and their newborn child, a decision that puts him on a collision course with an ambitious rookie cop navigating a department ruled by a corrupt detective.

[ afbeelding ]

Ryan Gosling vrij sterk als trailerparktrash on a bike. Dat is het eerste wat opvalt.
Voor de rest zijn er een aantal interessante plot wendingen wat maakt dat het verhaal nauwelijks gaat vervelen. De film bestaat bijna uit drie verhalen die elkaar mooi opvolgen. Alleen het laatste gedeelte iets te makkelijk en voorspelbaar.

Ik heb me ook niet gestoord aan Bradley Cooper dus die doet het ook prima.

8 van de IMDB wel erg hoog maar komt in de buurt. Ik hou het op een 7.6
Uhmmm... dat doet me heel erg denken aan Drive met dezelfde Ryan Gosling :{
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_125188563
Immortals

Matige mix van Clash of the Titans en 300. Dus een te verwaarlozen verhaal en redelijk vermakelijke actie.

5.8
  vrijdag 12 april 2013 @ 19:24:46 #83
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_125205950
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 01:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Film???
Serieus? weer die discussie? voor de 620.000e keer? :X :X
pi_125206992
Dexter is géén film!
pi_125207481
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:52 schreef Mint_Clansell het volgende:
Dexter is géén film!
Boeie..... zo irritant vind ik het niet als mensen dat hier zo posten hoor... Zolang ze maar hele seizoenen reviewen en geen aparte afleveringen.,..
  vrijdag 12 april 2013 @ 20:54:00 #86
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_125209928
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:52 schreef Mint_Clansell het volgende:
Dexter is géén film!
  vrijdag 12 april 2013 @ 21:07:04 #87
399856 Atmosphere72
Somewhat Damaged
pi_125210474
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:54 schreef jcdragon het volgende:
Oblivion

[ afbeelding ]

Goede actiefilm met voldoende amno en ontploffingen. Op bepaalde momenten een vleugje romantiek. Verhaal is verder niet slecht.

[ afbeelding ]

Geschikt voor de Mission Impossible liefhebbers.

IMDB: 7.4
Ik: 7.8
Kijk echt al maanden uit naar deze film. Moet 'm nog zien. Ik zit op MovieMeter.nl en daar vinden ze 'm behoorlijk tegenvallen. Maar ik ben een groot sci-fi freak dus zal wel goed komen met Oblivion.
Try to save myself but myself keeps slipping away
  vrijdag 12 april 2013 @ 21:13:49 #88
399856 Atmosphere72
Somewhat Damaged
pi_125210781
Dark Skies (2013)





Eindelijk weer eens een goede sci-fi/horror/thriller (want eigenlijk is het een mengelmoes van deze 3 genre's) Echt veel nieuwe dingen zie je niet in Dark Skies, maar wat het doet, doet het toch wel erg goed. Ben toch een paar keer goed geschrokken, en een paar what the fuck momenten. Al doet de film niet veel nieuws, soort van moderne Poltergeist (1982) dit. Alsnog zullen de fans van dit genre gaan deze film absoluut gaan diggen. Voor mijn gevoel komen er ook veelste weinig van dit soort films uit de laatste tijd. Mooi sfeertje ook, aanrader dit.

Cijfer: 7,5

[ Bericht 3% gewijzigd door Atmosphere72 op 13-04-2013 00:15:34 ]
Try to save myself but myself keeps slipping away
pi_125213356
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 21:13 schreef Atmosphere72 het volgende:
Dark Skies (2013)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Eindelijk weer eens een goede sci-fi/horror/thriller (want eigenlijk is het een mengelmoes van deze 3 genre's) Echt veel nieuwe dingen zie je niet in Dark Skies, maar wat het doet, doet het toch wel erg goed. Ben toch een paar keer goed geschrokken, en een paar what the fuck momenten. Al doet de film niet veel nieuw, soort van moderne Poltergeist (1982) dit. Alsnog zullen de fans van dit genre gaan deze film absoluut gaan diggen. Voor mijn gevoel komen er ook veelste weinig van dit soort films uit de laatste tijd. Mooi sfeertje ook, aanrader dit.

Cijfer: 7,5
lees er veel slechte dingen over, maar miss toch maar kijken dan opzich hou ik van dat sorrt films
  zaterdag 13 april 2013 @ 00:17:21 #90
399856 Atmosphere72
Somewhat Damaged
pi_125220347
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:00 schreef casper019 het volgende:

[..]

lees er veel slechte dingen over, maar miss toch maar kijken dan opzich hou ik van dat sorrt films
Prima film hoor, vond ik dan tenminste.
Try to save myself but myself keeps slipping away
  zaterdag 13 april 2013 @ 00:34:06 #91
399856 Atmosphere72
Somewhat Damaged
pi_125221044
Jack Reacher (2012):



Waarschuwing: SPOILERS!

Prima misdaadfilm met Tom Cruise. Ik ken de boeken niet, maar had deze na het zien van de trailer maanden geleden gelijk op de radar staan. Film begint ontzettend sterk.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tijdens het kijken zat ik me wel af te vragen wat Jack Reacher nou precies voor guy is. Zoals ik al zei, heb de boeken niet gelezen, maar in de film is het vooral een gast waar je niet mee moet sollen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als je van actie houd ga je deze zeker tof vinden.

Cijfer: 8
Try to save myself but myself keeps slipping away
  zaterdag 13 april 2013 @ 13:48:39 #92
286575 Roces18
Chef de party
pi_125229772
Oblivion

Jack en Victoria zijn samen op aarde overgebleven om de drones te onderhouden die de machines beschermen tegen scavengers (aliens). De machines harvesten water voor de groep overlevenden die zich in een inmens schip bevinden in de ruimte die zich klaar maken om een andere planeet te bevolken genaamd Titan.

Ik vond de film persoonlijk een kopie van een berg andere films (zal geen namen noemen anders verraad ik het plot), en daarnaast heeft het soms zijn sterke momenten maar die worden vaak afgezwakt door langdurig saaie scenes. Maar dit geeft niet, ik ben al blij dat er weer sci-fi's met dit budget worden gemaakt, maar het kon naar mijn mening een stuk beter met de 120 miljoen die ze hadden. Je zult de film weer net zo snel vergeten als Prometheus, maar het is leuk kijkvoer voor een keertje.

Oja. De film zit ook vol plotholes, waardoor je niet meer kunt slapen tenzij je het hebt opgezocht :')
7
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_125232303
A Haunted House

Zo dom :') maar paar keer flink dubbel gelegen.

Daarom toch een...

6.
pi_125232379
Red Dawn (2012)



Een Amerikaanse stad ontwaakt bij de surrealistisch aanblik van buitenlandse parachutisten die uit de lucht vallen. De Verenigde Staten blijkt binnengevallen te zijn en hun stad het aanvankelijke doelwit. Al snel worden de burgers gevangen genomen en is de stad door vijandelijke troepen bezet. Vastbesloten om terug te vechten zoekt een groep jonge patriotten hun toevlucht in de omliggende bossen, waar ze zich reorganiseren tot een guerrilla groep. Geïnspireerd door hun middelbare school mascotte noemen ze zichzelf de Wolverines, met als doel om elkaar te beschermen, hun stad te bevrijden en hun vrijheid terug te nemen.

De Red Dawn uit 19484 met Patrick Swayze en Charlie Sheen vind ik een klassieker. Had dus erg hoge verwachtingen voor de remake. Deze remake vond ik erg slecht. Waar Patrick Swayze en Charlie Sheen erg goeie rollen neerzetten, mis ik dat in deze film. Verder vind ik het verhaal diepgang missen.


IMDB: 5,2
Mijn cijfer: 4
  zaterdag 13 april 2013 @ 15:37:29 #95
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_125232468


Het eerste seizoen gekeken en ik begrijp de hype wel. Heel interessante verhaallijn, boeiende personages en het zakt eigenlijk geen moment in. Ik kan niet anders concluderen dan dat de euforie compleet terecht is. In mijn ogen de beste serie van het moment.

Imdb: 9,4
Buitendam: 9,0
Dit, dus.
pi_125232507
Zero Dark Thirty



'Zero Dark Thirty' vertelt het verhaal van de Amerikaanse zoektocht en uiteindelijk doding van Al Qaida's terroristenleider Osama Bin Laden door het Navy Seal Team Six. Op basis van een uitgebreid onderzoek, waarbij toegang tot vermeende geheime informatie is verkregen, volgen we de klopjacht op Bin Laden waarbij de nadruk wordt gelegd op de tijd in de aanloop naar zijn dood in Pakistan.


IMDB: 7,5
Mijn Cijfer: 8
pi_125246336
Cherry 2000

Dat het zolang heeft geduurd voordat ik dit zag...Typisch jaren 80 stukje cult. Post apocalyptisch syfy verhaal over een zoektocht door desolate woestijnen bewoond door raar volk dat meer uit is op moorden dan op iets anders. Het is overigens wel behoorlijk campy raar volk, zwembaden, serieel barbequen en een soort Disney Centerparcs. De film is bij vlagen een kopie van films als Mad Max maar het verhaal heeft toch zijn eigen diepte, de waarde van technologische ontwikkeling vs echte menselijkheid in een haast onmenselijke wereld. Groot pluspunt van deze film is een jonge, sexy en absoluut kick ass Melani Griffith (ruim voor die mislukte lipcorrectie).

Cult zoals cult bedoeld is!
IMDB: 5,1
Ik 8

G.I. Joe: Retaliation

Beter dan deel 1 maar veel meer ook niet. Of nou ja beter, minder mal. Vraag me wel af hoe slecht het wel niet was voordat ze de helft opnieuw geschoten hebben, het verhaal veranderd en 3D hebben toegevoegd. Plusje voor een goeie badass Bruce Willis.
IMDB 6,3
Ik 5,5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_125251554
AMERICAN GANGSTER


Ik had persoonlijk niet zulke hoge verwachtingen voor dat ik de film ging kijken, en was bang dat het weer zon langdradige film met veel gepraat enzo zou zijn maar alles behalfe dat!

De film heeft een heel sterk en spannend verhaal en word zeer goed verteld, ook zit er naast veel diepgang ook een lekkere vaart in de film waardoor je vanaf het begin tot het eind geboeid blijft.
Het acteerwerk is ook uitstekend, en ook het jaren 70 sfeertje zit lekker in de film
Echt een topper!!
een hele dikke 9
pi_125252358
Cabin in the Woods

De meningen over deze a typische horrorfilm zijn verdeeld. Persoonlijk vond ik het wel aardig. Het was ook bijhoorlijk anders dan ik verwachtte. Ik verwachtte een doorsnee tienerhorror (had me niet ingelezen alleen een trailer gezien op HBO) maar dat was het dus niet. Leuk idee en best aardig uitgevoerd met veel keurig toegepaste elementen uit de diverse subgenres (hack en slash, trapped in a room). Af en toe neemt de film zichzelf en het genre op de hak en dat werkt soms goed en soms heel bevreemdend. Veel bekende koppen ook in de film in grote en kleine rollen. Het maffe was dat er momenten waren dat ik dacht dat ik naar iets Buffy of Angel-achtigs zat te kijken, niet helemaal hetzelfde maar wel een beetje die look and feel. Kijk ik net op imdb blijkt Joss Whedon schrijver en producer te zijn...Doh!
IMDB: 7,2
Ik: ben ik het wel mee eens.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_125254252
Er was vanavond ook echt hélemaal niets op tv dus maar eens een film gepakt van de NAS (waarop nog veel te veel staan om bekeken te worden), het werd:

God Bless America (2011)

geregisseerd door Bobcat Goldthwait
met Joel Murray, Tara Lynne Barr en Mackenzie Brooke Smith
quote:
De liefdeloze, werkloze en terminaal zieke Frank heeft genoeg van de neerwaartse spiraal waarin de Verenigde Staten zich bevindt. Hij heeft niks te verliezen en pakt zijn pistool om de domste, wreedste en vervelendste mensen te vermoorden. Frank wordt hierin bijgestaan door de 16-jarige Roxy, die zijn gevoelens deelt.
Geregisseerd door de geweldige Zed van Police Academy Bobcat Goldthwait is dit een lekkere tirade tegen de tegenwoordige maatschappij waar domheid, oppervlakkigheid en egoïsme regeert.

Maar het leek wel dat de film een beetje z'n doel zocht.
De trailer leek actie te bevatten. Lekker lomp rondschieten met humor. Dat zit er ook in....deels. Deze scenes zijn goed (de scene waarin de eerste moord niet helemaal goed gaat _O- ) maar gewoon te weinig aanwezig.
Er komt ook wat drama om de hoek zetten; in het eerste half uur wordt dit heel goed (en pijnlijk herkenbaar) uitgewerkt. Frank zie je ook constant z'n gedachten afwegen wat zijn karakter goed doet en versterkt in geloofwaardigheid.
Ook het einde was toch wel (voor een luchtige film) wat zwaar - doch best mooi - aangezet.
Ook leuk zijn de verwijzingen naar de bankrovers (Bonnie en Clyde in het bijzonder) van de jaren '30 van de vorige eeuw (zoals de bioscoop)

Zijn rechterhand Roxy is een leuk doch ongeloofwaardig karakter. Het is heel aannemelijk dat een verveeld suburban persoon eens gek wil doen, maar dit is wel in het extreme getrokken.

Uiteindelijk toch ruim anderhalf uur uitstekend vermaakt. Nu nog zo'n 30 films wegwerken :{ ...
pi_125257074
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 11:21 schreef planethugo het volgende:
The Incredible Burt Wonderstone (2013) - IMDb
[ afbeelding ]
Steve Carell, Steve Buscemi, Olivia Wilde, James Gandolfini, Alan Arkin en Jim Carrey in een melige komedie over twee illusionisten die met concurrentie te maken krijgen. Dan verwacht je wel anderhalf uur in een deuk te liggen van alle onnozeligheid. Helaas viel dat flink tegen. Het begint nog vrij geinig maar de humor die voortkomt uit het gegeven van de film (illusionisten) is te karig en de grapdichtheid te laag. Eigenlijk is het alleen genieten als het idiote karakter van Jim Carrey in beeld verschijnt maar als ook hij keer op keer hetzelfde grapje uithaalt heb je dat ook wel gezien. Ze proberen duidelijk om een Wil Ferell film zonder Ferell te maken maar waar die films van hem (of het je humor is of niet) wel elke minuut een paar grappen erin verwerken, is het bij deze Incredible Burt Wonderstone helaas veel te weinig incredible.

5.5
Ik ga 0,5 hoger zitten voor Steve Carrell die ik toch een aardige prestatie vind neerzetten, maar inderdaad, wat een wanvertoning.
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_125261591
The Ledge (2011) - IMDb

Wat een waardeloze film. _O-! Ik moet zeggen dat ik nog goede hoop had het eerste kwartier, maar het ging daarna snel bergafwaarts.

Slecht plot, slechte dialogen die soms zelfs lachwekkend zijn, slecht acteerwerk (behalve Patrick Wilson), eendimensionale karakters, ongeloofwaardigheid in het algemeen, slechte chemie tussen Tyler en Hunnam. That about sums it up.

De film poogt een interessante discussie over het geloof op gang te brengen, maar de manier waarop het geloof in deze film wordt weergegeven is lachwekkend en kinderlijk. Op een gegeven moment hebben Dunnam en Wilson een "discussie" over het geloof dat Wilson aanhangt. Dunnam spuwt het ene clichématige argument na het andere uit en Wilson heeft zogenaamd geen weerwoord tegen deze hoogst intelligente woordenbrij. Het helpt niet dat het christendom wordt vertegenwoordigd door bad guy geloofsfanaticus Wilson en het atheisme door een good guy. Ook lijkt de politieagent in deze film door een paar gebeurtenissen van z'n geloof te zijn gevallen.

De ontknoping is ongeloofwaardig, geforceerd en speelt goedkoop in op de emoties.

IMDb-cijfer: 6,4 (what the hell! :'))
Mijn cijfer: 2 (heb me toch redelijk vermaakt met deze bagger)
Op maandag 5 september 2016 23:16 schreef -Deluzion- het volgende:
En ik antwoord liever niet op Fascination. aka Alex Vause.
  zondag 14 april 2013 @ 13:24:49 #103
8369 speknek
Another day another slay
pi_125263340
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 13:48 schreef Roces18 het volgende:
Oblivion
[ afbeelding ]
Maar dit geeft niet, ik ben al blij dat er weer sci-fi's met dit budget worden gemaakt
Hoe vet is dat. Oblivion, After Earth, Star Trek, Elysium, Ender's Game. 2013 is het jaar van de grote scifi films _O_.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_125263624
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 13:24 schreef speknek het volgende:

[..]

Hoe vet is dat. Oblivion, After Earth, Star Trek, Elysium, Ender's Game. 2013 is het jaar van de grote scifi films _O_.
Jaaa *O* En eigenlijk zijn Iron Man en Man of Steel ook sci-fi. Jammer dat X-men in 2014 komt.
  zondag 14 april 2013 @ 23:17:05 #105
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_125292896
A Scanner Darkly (2006, Richard Linklater)

Dat A Scanner Darkly vanuit de eigen ervaringen van schrijver Philip K. Dick (zelf niet de beroerdste om zo nu en dan wat verboden middelen te nuttigen) is geschreven, geeft de film net wat extra's en iets meer geloofwaardigheid mee. De visuele stijl past goed bij de licht hallucinerende en desillusionerende staat waarin protagonist Arctor (Keanu Reeves) verkeert. Dit maakt het conceptueel erg interessant, maar de uitwerking biedt nog enige ruimte tot verbetering. Af en toe gaat de aandacht verloren, met name omdat de dialogen soms iets te lang duren, deze richting lijken te missen en omdat het verhaal toch wat anoniempjes voortkabbelt. Desalniettemin geen heel grote teleurstelling, omdat het eerder genoemde interessante idee voldoende is uitgewerkt om hier een zeer degelijke film van te maken.

Heima (2007, Dean DeBlois)



Sigur Rós. Nog niet zo heel lang geleden vond ik het maar rare band. Ik kon het niet opbrengen voor hun muziek te gaan zitten, met hun mij geheel vreemde, experimentele stijl waarbij er met een strijkstok over een elektrische gitaar werd gestreken. Mijn ding is meer pop/rock, het liefst een beetje indie-achtig. Totdat ik de film Café de Flore voor de tweede keer zag. Deze film staat vanaf de intrede van Sigur Rós' nummer Svefn-g-Englar in de film sinds deze herkijk voor het ultieme voorbeeld van hoe muziek emotie kan versterken. Met dank dus aan de IJslandse band dus.

Direct na de film ging ik op zoek naar meer muziek van de IJslandse band en de gehele discografie belandde in een mum van tijd in mijn collectie. Sinds ik er echt voor ben gaan zitten, is de mij vreemde, experimentele stijl fantastisch gaan bevallen. En sinds deze documentair ga ik er waarschijnlijk nog veel vaker voor zitten. Want wat weten ze een gevoel over te brengen. Woorden zijn volgens zanger Jonsi overbodige luxe (de zang is in een verzonnen taaltje) en daar sluit ik me zonder moeite bij aan. Hoewel goede teksten nummers absoluut een meerwaarde kunnen geven, gaat het bij mij met muziek op de eerste plaats vooral om de klanken. En die vieren hoogtij bij Sigur Rós.

Het gaat namelijk om het overbrengen van gevoel, van emotie. De muziek leent zich daarom bij uitstek voor verwerking in films, iets wat al vaker is gebeurd buiten Café de Flore. De muziek heeft iets euforisch, maar ook iets melancholieks en alles wat daar tussenin kan vallen. In deze documentaire is dat terug te zien. Na een tour rond de wereld keren de IJslanders terug naar hun thuisland om gratis concerten te geven op intieme plaatsjes. Het levert prachtige beelden op van het pittoreske eiland, waarbij de muziek en het verhaal van Sigur Rós centraal staan. Prima cinematografie, uitstekend bewerkte beelden en natuurlijk de schitterende klanken van de band zelf.

Het gaat wat ver om mezelf fan te noemen na deze korte en overtuigende ontdekkingstocht naar deze post-rockband, maar een liefhebber van hun muziek durf ik me na het verkennen van één album en deze documentaire toch langzaam aan wel te noemen. Hun muziek en opvatting ervan past perfect bij mijn benadering ervan. Ik denk dat er nog steeds heel veel mensen zullen zijn die over de muziek denken wat ik ervan dacht, maar tegen hen kan ik alleen zeggen: geef het wat tijd, want dat is het waard.
  maandag 15 april 2013 @ 08:53:51 #106
286575 Roces18
Chef de party
pi_125300361
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 13:24 schreef speknek het volgende:

[..]

Hoe vet is dat. Oblivion, After Earth, Star Trek, Elysium, Ender's Game. 2013 is het jaar van de grote scifi films _O_.
Niet vergeten; Pacific Rim :D _O_
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_125306172
The Descendants(2011)


Director: Max Payne
Cast: George Clooney, Beau Bridges, Shailene Woodley
quote:
Matt King (George Clooney) is een rijke landeigenaar die is getrouwd met een prachtige vrouw die door een ernstig ongeluk in een terminale coma ligt. Zijn twee jonge dochters zijn onbekenden voor hem en hij denkt erover om zijn huis en landgoed te verkopen aan een steenrijke vastgoedeigenaar. Als hij erachter komt dat zijn vrouw een affaire heeft gehad, gaat King samen met zijn twee dochters op onderzoek uit.
Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Het begint eigenlijk al bij het rommelige plot wat hierboven staat. Ik heb totaal geen idee wat het verhaal over de landverkoop nou toevoegd aan de film.
Clooney is geen onaangenaam acteur maar op een of andere manier lijk je in zijn films meer naar Clooney te kijken dan naar zijn karakter, ook hier. Zijn vrouw ligt op sterven maar op 2 korte scenes na lijkt het hem nauwelijks wat te schelen. Het nieuws wat hij hoort over zijn vrouw kan misschien een reden zijn maar toch blijft het wat vreemd.
Persoonlijk vind ik zijn dochters beter, overtuigender overkomen. Wat de jongen Sid nou echt heeft toegevoegd ben ik ook niet uit.

Het zijn mooie beelden van Hawaï - dat wel - en er zit wat tragicomedy in (gluren over de heg, rennen in slippers) maar het wat kabbelende verhaal en op automatische piloot spelende Clooney brengt wat mij betreft deze film niet veel verder dan een aangename zondagmiddagfilm.

This Must Be the Place(2011)


quote:
De excentrieke Cheyenne was ooit een succesvol popster. Muziek maakt hij allang niet meer, maar hij kleedt zich nog dagelijks alsof hij zó het podium op moet. Zijn leven kabbelt voorbij, totdat zijn vader overlijdt. Hij vertrekt naar Amerika en zet zijn vaders zoektocht naar een oorlogsmisdadiger voort. Zijn reis voert hem dwars door het land. Hij ontmoet bijzondere mensen, ontroert ze met zijn wijsheden en grappen en laat ze in verbazing achter. Zelf voelt hij zich meer en meer thuis in het leven.
Director: Paolo Sorrentino
Cast: Sean Penn, Frances McDormand

Ehm....oke. Best wel briljant begin. Sean Penn in de vorm van een Robert Smith (The Cure) & Ozzie Osbourne wiens rocker-dagen al jaren achter hem liggen vanwege een tragedie maar nog altijd in z'n oude kloffie rondloopt. Hij vult nu z'n dagen met een of ander balspel in z'n lege zwembad, sjokt de hele tijd met z'n boodschappenkarretje rond en verwarmt een diepvriespizza in z'n grote luxe cuisine. Als je ooit The Osbournes hebt gezien; zo gaat het hier (maar dan ingetogen).

Daarna wordt het serieus; z'n vader ligt op sterven. Omdat hij vliegangst heeft gaat hij met de boot waardoor hij te laat komt. De enige persoon uit z'n orthodox joodse famile die nog met hem praat wijst het op het feit dat z'n vader de laatste decennia achter een oude nazi aanzat. Puur uit verveling gaat Cheyenne deze zoektocht voortzetten wat uitmondt in een bizarre roadmovie.

Dit brengt bizarre scenes voort (bijvoorbeeld een nonchalante 'Hey' begroeting tussen een in schaduw verstopte Cheyenne en een wandelaar in Batman-kostuum _O- ) die wel hun tijd nemen.
Mooie beelden - ik gok dat de director (of photography) fan is van de jib - interessante karakters en met vlagen toch wel serieus is dit wel een film waar je van moet houden. Want het is een film die wel even anders is dan de meesten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Iemand91 op 15-04-2013 19:36:48 ]
pi_125311597
Stand Up Guys (2012)

Al Pacino, Alan Arkin en Christopher Walken in 1 film. Eigenlijk moet dat al genoeg zijn om een film te kijken. Duidelijk een project van waar ze alle 3 maar al te graag aan mee hebben gewerkt. Geweldige acteurs, prachtige beelden, aardig verhaal. Absurde humor en vol met actie.

Op imdb krijgt hij een 6,5 maar ik geef hem een dikke 8!

quote:
STAND UP GUYS stars Academy Award® winners Al Pacino, Christopher Walken and Alan Arkin in a tough but touching action comedy as retired gangsters who reunite for one epic last night.
  maandag 15 april 2013 @ 17:30:39 #109
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_125316696
De wilde engel (1939)



Een western, die je niet zo van te voren verwacht. Jimmy Stewart heeft een typische Stewart-rol, maar dan in Western-setting. Hij is een ietwat naïeve, zachtmoedige hulpsheriff die alle problemen eigenlijk zonder geweld wil oplossen. Uiteindelijk ontkomt hij er toch niet aan om af en toe enig geweld te gebruiken. Zo raakt hij in een soort van bitchfight met Marlene Dietrich! Redelijk hilarisch is dat om te zien. Sowieso heeft deze film zijn komische momenten, wat nog best leuk uitpakt. Vond het nog best een goede film uiteindelijk :Y. Cijfer: 7,5

Sud sanaeha (2002) - IMDb
In de nieuwe 'The 21st Century's Most Acclaimed Film'-lijst, de 21e eeuw tegenhanger van de beruchte TSPDT-lijst, staan opvallend veel films van Apichatpong Weerasethakul (ja, ik heb deze naam gekoppiepeest). Ik had nog nooit van deze Thaise regisseur gehoord, maar dacht 'Vooruit, laat ik een film van hem een kans geven'. Sud Sanaeha is een heel minimale film geworden over een oudere vrouw en een jonger koppel, waarvan de man een illegale Birmees is.

De film is meer een registratie van wat gebeurtenissen, dan dat er echt een verhaal inzit. Zo krijgt de kijker superlange shots voorgeschoteld van een autorit of dat de twee hard zitten te chillen in de Thaise jungle. Het neigt qua stijl naar Tarkovsky. Ik vond het in ieder geval best oke om te zien, ook omdat het nog erg mooi en rustig gefilmd is. Cijfer: 7

Punch-Drunk Love (2002) - IMDb
Er wordt veel gehaat op Adam Sandler. Veelal terecht, want zijn schijtlollige keuze voor rollen is nou niet bepaald briljant. Punch-Drunk Love is echter een positieve uitzondering daarop! Wat een gave neuroot zet ie hier neer. Ondersteund door de nogal aanwezig muziek (niet extreem vervelend) krijg je als kijker een prima inzicht van de shit die Sandler ondergaat. Af en toe zitten er tussendoor nog wat vette visuele intermezzo's. Kortom dr is een toffe film van gemaakt en dat door Paul Thomas Anderson. Had dit stijltje niet van hem verwacht, maar voor de verandering beviel het me prima :Y. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 15 april 2013 @ 17:32:37 #110
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_125316758
De Wilde Engel :? Wat voor crap maakt FOK! van die IMDb-link? Het gaat hoe dan ook om Destry Rides Again 8-).
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 15 april 2013 @ 17:43:00 #111
8369 speknek
Another day another slay
pi_125317110
Lawless (2012) - IMDb



Film over drie broers (waarvan de legende gaat dat ze onsterfelijk zijn) die in de tijd van de Amerikaanse drooglegging illegale alcohol stoken en verkopen. Terwijl ze hun imperium uitbreiden trekken ze de aandacht van andere gangsters, een corrupte DA en bovenal een suit uit Washington die erop gebrand is ze op heterdaad te betrappen.
De film is mooi geschoten en spannend, maar veel van de spanning wordt veroorzaakt door extreem gewelddadige beelden, en dat vind ik altijd wat ongemakkelijk. Effectief, maar plat, en eigenlijk exploitatief. Wel laat Shia LaBoeuf (eindelijk?) zien dat hij best goed kan acteren, en is Guy Pearce heerlijk als ijdele nazi-achtige slechterik. Degelijk werk van Jason Clarke, maar Tom Hardy zit op de automatische piloot en het talent van Jessica Chastain wordt verspeeld aan een grote maar compleet nutteloze rol. Uiteindelijk wel een aanrader, maar niet echt goed. Dat wil zeggen, de film boeit, maar vergeet ergens een punt te maken.

7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 15 april 2013 @ 17:48:46 #112
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_125317288
quote:
2s.gif Op maandag 15 april 2013 17:32 schreef Falco het volgende:
De Wilde Engel :? Wat voor crap maakt FOK! van die IMDb-link? Het gaat hoe dan ook om Destry Rides Again 8-).
Dat is de Nederlandse titel, titels werden toen vertaald.
pi_125320097
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 11:21 schreef planethugo het volgende:

Gangster Squad (2013) - IMDb
[ afbeelding ]
Ook hier een prima cast die probeert om iets episch na te doen, maar ondanks (of misschien dankzij) de mindere recensies heb ik me hier wel prima mee vermaakt. Gewoon een over de top actiefilm in een gangster setting die zichzelf wel iets te serieus neemt, vrij voorspelbaar is en waar het tempo soms zo hoog ligt dat je alle plotwendingen maar voor lief neemt zonder er serieus over na te denken. Sean Penn speelde wel geinig maar het sloeg eigenlijk helemaal nergens op, kan me voorstellen dat toen hij het script las hij zich inbeeldde eindelijk in een epische maffiafilm terecht te zullen komen ipv de popcornfilm die het geworden is. En hij leek af en toe wel op Freddy Krueger met die evil blik :D

7.0
Snap niet dat deze film zo een hype is. Het is dat Ryan Gosling en Emma Stone er in spelen maar anders had ik de film gelijk uit gezet. De auto scene was geen goed camerawerk. Verder waren de acties over de top. Voelde geen chemie tussen de spelers, en die hoort er nou net wel te zijn tussen "Gangsters".

Een gangster film van nu hoort als die van End of Watch te zijn, alhoewel hier gewoon een opname camera gebruikt werd. Toch was dit vele malen beter. Nu zul je wel zeggen dat dit een hele andere film is, maar hier voelde ik de chemie wel tussen de "cops" of beter gezegd Gangsters...

Mijn cijfer: 6 (en dit is alleen vanwege Ryan Gosling & Emma Stone)
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_125324533
DARK SKIES



nA HET lezen van meerdere vrij slechte recensies, deze film toch gaan kijken op aanraden van iemand hier op fok! .. en had in t begin lage verwachtingen.. maar ik vind de film echt ondergewaardeerd!

De film heeft een redelijk standaard verhaal, maar wat het doet doet de film wel goed..
De film is vanaf het begin spannend en weet die spanning grotendeels van de film vast te houden,
alleen gaat halfverwege de film de film even de fout in en word ERG cliche
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dat vond ik erg jammer als de makers daar iets anders mee gedaan hadden had de film zeker een punt meer gekregen..
maar na dat stuk pak de film de spanning weer op om weer spannend te eindigen..

Ik heb me uiteindelijk erg vermaakt met de film, jammer van t minpunt in t middelstuk...
7
pi_125325601
Mensen al Broken City gekeken? Na een uur toch maar stopgezet niet mijn soort films :P
Hoop op een andere mening hoe iemand er tegen aan kijkt.
Ik zwaai naar dieren.
pi_125330004
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:48 schreef Geerd het volgende:
Mensen al Broken City gekeken? Na een uur toch maar stopgezet niet mijn soort films :P
Hoop op een andere mening hoe iemand er tegen aan kijkt.
hoezo heb je hem uiteezgt? te weinig actie? te standaard??
hij staat NOG op mn to watch list
pi_125331298
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 21:53 schreef casper019 het volgende:

[..]

hoezo heb je hem uiteezgt? te weinig actie? te standaard??
hij staat NOG op mn to watch list
Misschien juist niet te standaart, maar te veel politiek geleuter en geen actie idd, ja 1 blote bil.
Ik zwaai naar dieren.
pi_125334986
The Wire (seizoen 1-5) 2002-2008



De drugshandel in Baltimore, USA gezien door de ogen van zowel de criminelen als zowel de politie en de politieke kant.

Super dikke serie! echt onwijs sterk acteerwerk en goed verfilmd welke invloed van de ene kant (bijv. de criminelen) invloed heeft op de andere (bijv. de politie) en waardoor soms ook duidelijk is waarom de politie iets wel of iets niet weet.

Veelzijdig verhaal. IJzersterke karakters en een sfeer erbij die het geheel perfect af maakt. Daarbij zitten er ook nog een paar belangrijke boodschappen in de serie aan de hedendaagse politiek en maatschappij.

Beetje moeilijk om te zeggen 'beste serie die er is' aangezien ik lang nog niet alle series heb gezien, maar ben sowieso al fan van gangsterfilms/series en beetje hip/hop sfeer is alleen maar beter dus heb sterke twijfels of ik ook iets beters zal tegen komen ;) (net begonnen met the sopranos, ben benieuwd..)

IMDB: 9.4/10
Ik: 9.8/10

ohja, en natuurlijk Clay Davis _O_


Gangster Squad (2013)



Vrij standaard good/bad verhaal over hoe een maffiabaas uit de stad verdreven moet worden omdat hij anders de gehele stad zou kunnen overnemen, zo niet de gehele regio.

Ondanks dat het een vrij voorspelbare film is vond ik het wel de moeite, 2 sterke personages erin (Ryan Gosling + Josh Brolin) die het geheel eigenlijk dragen. De moeite dus :)

IMDB: 6.9/10
Ik: 7.0/10

Paid In Full (2002)



Film over hoe een paar vrienden naar de top van Harlem komen door de drugshandel. Avon Barksdale (ja die van The Wire) speelt hier ook weer erg goed. Alle gevaren en successen komen uiteraard aan bod. Goed verfilmd, goed geacteerd, aanradertje!

IMDB: 6.5/10
Ik: 7.6/10
pi_125335353
A HAUNTED HOUSE



Je hebt slechte films die vermakelijk zijn, je hebt puur slechte films, en je hebt a haunted house...
Pff wat een ongelooflijk slechte film, Ik had wel zin in een flauwe film.. en vind t prima afentoe eenfilm te kijken met poepie-pissie-kakkie grappen maar deze film was gewoon Zo slecht en zo totaal niet grappig.. hij was gewoon irritant om te kijken.
De hele tijd word de film vanuit een handcamera gezien en er is gewoon niks grappigs aan deze film, pure troep
Denk de slechtste film die ik ooit gezien heb
1
  dinsdag 16 april 2013 @ 12:32:13 #120
286575 Roces18
Chef de party
pi_125349018
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:48 schreef Geerd het volgende:
Mensen al Broken City gekeken? Na een uur toch maar stopgezet niet mijn soort films :P
Hoop op een andere mening hoe iemand er tegen aan kijkt.
Ik heb hem eergisteren gezien, en hij beviel me redelijk. De cast kon het inderdaad beter doen en het script was ook niet om naar huis over te schrijven, maar een redelijke popcorn film voor de "zondagavond." En expres moeilijk doen met allemaal saaie plotwendingen, die je al van een kilometer aan ziet komen maar oke. Dat neem ik voor lief om deze acteurs te zien spelen.

7~ wel bovengemiddeld in ieder geval. (beter dan alle troep wat op tv wordt uitgezonden)
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  donderdag 18 april 2013 @ 03:05:35 #121
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_125428513
I am Sam



Vanavond gekeken. Prima film over een gehandicapte/zwakbegaafde man Sam (Sean Penn) wiens dochter wordt afgenomen door andere mensen welke twijfelen over zijn capaciteiten met betrekking tot de opvoeding.
Erg goed acteerwerk van o.a. Sean Penn en Michelle Pfeiffer.

IMDB: 7.4
Van mij krijgt 'ie een 8.3

[ Bericht 6% gewijzigd door nattermann op 18-04-2013 13:47:48 ]
Tics van je petten.
pi_125431055
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 23:14 schreef casper019 het volgende:
A HAUNTED HOUSE

[ afbeelding ]

Je hebt slechte films die vermakelijk zijn, je hebt puur slechte films, en je hebt a haunted house...
Pff wat een ongelooflijk slechte film, Ik had wel zin in een flauwe film.. en vind t prima afentoe eenfilm te kijken met poepie-pissie-kakkie grappen maar deze film was gewoon Zo slecht en zo totaal niet grappig.. hij was gewoon irritant om te kijken.
De hele tijd word de film vanuit een handcamera gezien en er is gewoon niks grappigs aan deze film, pure troep
Denk de slechtste film die ik ooit gezien heb
1
Het koste me zeer veel moeite om deze film af te kijken. Eens met het cijfer.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_125431113
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:48 schreef Geerd het volgende:
Mensen al Broken City gekeken? Na een uur toch maar stopgezet niet mijn soort films :P
Hoop op een andere mening hoe iemand er tegen aan kijkt.
Standaard verhaaltje, paar plot holes en slecht acteerwerk van Wahlberg, en vooral Zeta-Jones. Alleen Russel Crowe was aardig op dreef.

6/10
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_125435774
quote:
14s.gif Op donderdag 18 april 2013 03:05 schreef nattermann het volgende:
I am Sam

[ afbeelding ]

Vanavond gekeken. Prima film over een gehandicapte/zwakbegaafde man Sam (Sean Penn) wiens dochter wordt afgenomen door andere mensen welke twijfelen over zijn capaciteiten met betrekking tot de opvoeding.
Erg goed acteerwerk van o.a. Sean Penn en Michelle Pfeiffer.

IMDB: 7.4
Van mij krijgt 'ie een 8.3
helemaal mee eens!
pi_125451697
BRAKE



verrassend spanende film!, ik ben de film met weinig verwachtingen gaan kijken, ik had persoonlijk verwacht em vrij snel uit te zetten..
maar alles behalfe...
Het verhaal begint vlot en rap, en ondanks dat de hele film zich in de kofferbak van een auto afspeelt is de film onzettend spannend, van het begin tot het eind en laat nergens een steekje vallen..
Ook heb acteerwerk is prima, heb me er ontzettend mee vermaakt en vind het een aanrader!
dikke 7
pi_125453385
Nu Company of Heroes aan het kijken,

Meer mijn soort films, begint lekker band of brothers/ call of duty achtig.
Sommige effecten tot nu toe wel tenenkrommend en eentje juist weer heel realistisch
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Duitsters spreken ook echt Duits :P alleen de muziek er onder hele tijd -O-
Camera werk is niet echt je van het af en toe, wel genoeg gore details.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 16% gewijzigd door Geerd op 18-04-2013 22:05:46 ]
Ik zwaai naar dieren.
pi_125458614
net spring breakers gezien :@

hij leek me echt gigantisch kut, maar hij is best leuk :o sowieso veel trippender en vager dan ik had verwacht. snap m nog niet echt, weet ook niet zeker of er wel iets te snappen valt. meningen over deze film zullen ws. gigantisch verdeeld zijn.
je moet wel door een lading verschrikkelijke kutmuziek heen :P maar het feit dat de regisseur een of ander statement probeert te maken door de hele tijd stuiterende borsten en billen in slow-motion te laten zien maakt dat weer goed.
en James Franco is hilarisch als wigger.

een 7.12

[ Bericht 11% gewijzigd door Jungle_Jim op 18-04-2013 22:28:18 ]
Wie dit leest is hek.
pi_125459093
quote:
14s.gif Op donderdag 18 april 2013 03:05 schreef nattermann het volgende:
I am Sam

[ afbeelding ]

Vanavond gekeken. Prima film over een gehandicapte/zwakbegaafde man Sam (Sean Penn) wiens dochter wordt afgenomen door andere mensen welke twijfelen over zijn capaciteiten met betrekking tot de opvoeding.
Erg goed acteerwerk van o.a. Sean Penn en Michelle Pfeiffer.

IMDB: 7.4
Van mij krijgt 'ie een 8.3
Never go full retard!
pi_125461147
Oblivion (2013) - IMDb

Science Fiction met Tom Cruise, dat hebben we eerder gezien. Eens kijken wat ze hier van hebben gemaakt. Het verhaal gaat over Techneut Jack Harper en zijn vrouw/communicatie officier Vika. Ze doen het onderhoud van de achtergebleven machinerie op de verwoeste aarde en we ontmoeten ze 2 weken voor ze worden afgelost.

De film is een post apocalyptische aarde drama dat heel sterk leentjebuur speelt bij andere films uit dat genre en andere Sf films. Ondanks zijn 2 uur + verveelt de film niet echt, genoeg actie en genoeg hele mooie beelden van het landschap, van Tom en zijn vrouwelijke tegenspelers. Maar bij vlagen heb je zoiets van "Ja hoor Tom op een motor door een desolaat landschap, dat kennen we nu wel." Het verhaal is aardig maar er zitten wel behoorlijk wat gaten en plot conveniences in. Het acteren van Tom is als zo vaak vrij vlak, beetje het niveau Mission Impossible, qua karakter lijkt Jack Harper ook wel erg op Ethan Hunt vond ik. Al met al kom ik tot een 6. IMDB zit nog op een 7,2.

[ Bericht 2% gewijzigd door Karstman op 19-04-2013 16:10:04 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_125470266



21 and Over
Een leuk filmpje dat de succesformule van films als The Hangover en Superbad nog even lustig voortzet. Niet de beste of bekendste in die reeks vandaar de matige reviews en een lage IMDB rating van 5,7.

Maar als je hem even los ziet van zijn superieuren is het een charmante alleraardigste comedy, een verhaal over 3 bijna grown-ups die nog een nachtje willen feesten voor ze serieus worden (ik weet - yawn). Als je de vele cliches even voor lief neemt hou je nog steeds een zeer sympathiek drietal, een hoop kleurrijke side characters en een handvol hilarische gebeurtenissen over, wat deze film toch nog zeker het kijken waard maakt!! :Y

Fans van The Hangover en Superbad willen deze film zien voor het type verhaallijn en humor, maar verwacht er ook weer niet al te veel van dan kan het alleen maar meevallen!

IMDB: 5,7
Ik 6,5
"Kill the Braavosi, bring the girl!"
  vrijdag 19 april 2013 @ 11:18:29 #131
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_125472471
Django Unchained

Verhaal over slaaf die wordt bevrijd door een Duitser in het wilde westen ( of wilde zuiden eigenlijk ).
Daarna gaan ze op zoek naar zijn lief, welke door een racistische rijke gast als slaaf wordt gehouden.

Zoals we van Tarantino gewend zijn weer leuke dialogen ( absurde zelfs, zoals bijvoorbeeld
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

Verder ook weer veel over-the-top aktie.

Heb me goed vermaakt met deze film, maar er sluipt ook iets van "been there, done that" gehalte in.
Het lijkt wel of Tarantino ongeveer hetzelfde doet, maar dan in andere settings.

Ik wacht nu nog op een sci-fi setting van hem.

IMDB: 8,6
Ik: 7,5
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_125474153
quote:
14s.gif Op maandag 15 april 2013 23:08 schreef andreas612 het volgende:
The Wire (seizoen 1-5) 2002-2008

[ afbeelding ]

De drugshandel in Baltimore, USA gezien door de ogen van zowel de criminelen als zowel de politie en de politieke kant.

Super dikke serie! echt onwijs sterk acteerwerk en goed verfilmd welke invloed van de ene kant (bijv. de criminelen) invloed heeft op de andere (bijv. de politie) en waardoor soms ook duidelijk is waarom de politie iets wel of iets niet weet.

Veelzijdig verhaal. IJzersterke karakters en een sfeer erbij die het geheel perfect af maakt. Daarbij zitten er ook nog een paar belangrijke boodschappen in de serie aan de hedendaagse politiek en maatschappij.

Beetje moeilijk om te zeggen 'beste serie die er is' aangezien ik lang nog niet alle series heb gezien, maar ben sowieso al fan van gangsterfilms/series en beetje hip/hop sfeer is alleen maar beter dus heb sterke twijfels of ik ook iets beters zal tegen komen ;) (net begonnen met the sopranos, ben benieuwd..)

IMDB: 9.4/10
Ik: 9.8/10

ohja, en natuurlijk Clay Davis _O_


Gangster Squad (2013)

[ afbeelding ]

Vrij standaard good/bad verhaal over hoe een maffiabaas uit de stad verdreven moet worden omdat hij anders de gehele stad zou kunnen overnemen, zo niet de gehele regio.

Ondanks dat het een vrij voorspelbare film is vond ik het wel de moeite, 2 sterke personages erin (Ryan Gosling + Josh Brolin) die het geheel eigenlijk dragen. De moeite dus :)

IMDB: 6.9/10
Ik: 7.0/10

Paid In Full (2002)

[ afbeelding ]

Film over hoe een paar vrienden naar de top van Harlem komen door de drugshandel. Avon Barksdale (ja die van The Wire) speelt hier ook weer erg goed. Alle gevaren en successen komen uiteraard aan bod. Goed verfilmd, goed geacteerd, aanradertje!

IMDB: 6.5/10
Ik: 7.6/10
paid in full lijkt me cool! dit weekend kijken!
  vrijdag 19 april 2013 @ 12:53:46 #133
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_125476040
De Marathon

5 vrienden werken in een garage die een belastingschuld heeft, een sponsor heeft toegezegd deze schuld op te heffen als ze de marathon van rotterdam uitlopen. Beste Nederlandse film die ik in tijden gezien heb, vooral Stefan de Walle (Kees Flodder/Sinterklaas) deed het uitstekend. Prima afwisseling tussen komedie en drama die me een beetje aan Simon deed denken.

7.8
pi_125501530
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2013 12:53 schreef planethugo het volgende:
De Marathon
[ afbeelding ]
5 vrienden werken in een garage die een belastingschuld heeft, een sponsor heeft toegezegd deze schuld op te heffen als ze de marathon van rotterdam uitlopen. Beste Nederlandse film die ik in tijden gezien heb, vooral Stefan de Walle (Kees Flodder/Sinterklaas) deed het uitstekend. Prima afwisseling tussen komedie en drama die me een beetje aan Simon deed denken.

7.8
Die heeft me aangenaam verrast inderdaad. :Y Mooie film, zonder al te veel poes pas.
pi_125502089
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2013 21:56 schreef Operc het volgende:

[..]

Die heeft me aangenaam verrast inderdaad. :Y Mooie film, zonder al te veel poes pas.
Ik vond em juist tegenvallen... had meer humor verwacht kon er weinig om lachen. geef em zelf maar een 5je
pi_125517908
JACK REACHER



Opzich wel een vermakelijke film, en hij kijkt lekker weg... Maar helaas niet de film wat ik verwacht had... Had vrij hoge verwachtingen en die zijn niet waar gemaakt.
De film is een gemiddelde actie/thriller.. en niet meer dan dat.
Tis een echte popcorn film voor vrijdag avond, je kijkt em hebt er een prima avond en dan vergeet je hem.
Om de film beter te maken:
- er had meer vaart & actie in mogen zitten (en niet de standaard actie scene in de standaard race wagen)
- een andere acteur ipv tom cruise, ik vond hem echt lachwekkend slecht spelen.. ik kon hem soms met moeite serieus nemen ... die rol was gewoon niks voorhem!!(en dan ook nog eens het feit dat jack reacher in de boeken een giga vent is)

Een film die eindigd met kans op een vervolg, en ondanks mn minpunten heb ik me toch prima vermaakt en zou het vervolg als dat zou komen wel willen zien... maar hopelijk dan met de verbeterde puntjes!

nu 6
pi_125520179
The Host (2013) - IMDb



verschrikkelijke film natuurlijk, IPV belle met vampiers en weerwolven, nu iets met aliens die lichamen overnemen. 14 jarige meisjes vinden het misschien wel een leuke film, zat leuke knappe mannen en ingewikkeld soap achtige relatie gedoe,

bijvoorbeeld hoe wanderer de alien gesprekken voert met het meisje dat nog ergens in haar hoofd zit, is gewoon lachwekkend slecht. " im gonna kiss him" "do'nt kiss him, im warning you!"

ik vond hem in het begin vooral tenenkrommend slecht, maar als je er eenmaal inzit valt het toch ook wel weer mee, dan wil het pubermeisje in ons allemaal toch weten hoe het afloopt.

daarom dan toch maar een 6-.
pi_125520443
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2013 13:14 schreef pokkerdepok het volgende:
The Host (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

verschrikkelijke film natuurlijk, IPV belle met vampiers en weerwolven, nu iets met aliens die lichamen overnemen. 14 jarige meisjes vinden het misschien wel een leuke film, zat leuke knappe mannen en ingewikkeld soap achtige relatie gedoe,

bijvoorbeeld hoe wanderer de alien gesprekken voert met het meisje dat nog ergens in haar hoofd zit, is gewoon lachwekkend slecht. " im gonna kiss him" "do'nt kiss him, im warning you!"

ik vond hem in het begin vooral tenenkrommend slecht, maar als je er eenmaal inzit valt het toch ook wel weer mee, dan wil het pubermeisje in ons allemaal toch weten hoe het afloopt.

daarom dan toch maar een 6-.
Die gesprekken waren inderdaad te erg. :X Dat verpestte de film toch wel voor mij. Misschien dat zoiets in een boek wel werkt, maar in een film was het vooral lachwekkend. Al wee ik niet of dat met het script of met het gegeven te maken had.
pi_125521900
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2013 13:23 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Die gesprekken waren inderdaad te erg. :X Dat verpestte de film toch wel voor mij. Misschien dat zoiets in een boek wel werkt, maar in een film was het vooral lachwekkend. Al wee ik niet of dat met het script of met het gegeven te maken had.
ja, het had wel beter gedaan kunnen worden denk ik. met meer drama. het leek nu op een stemmetje uit een disney film... .
pi_125532838
The Story of Luke (2012)



Leuke drama/comedy over een autist die zijn weg probeert te vinden. Geweldig geacteerd door Lou Taylor Pucci. En wat is Kristin Bauer mooi. O+


Cijfer: 7
  zaterdag 20 april 2013 @ 22:17:06 #141
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_125537321
This is 40 (2012)



Een soort vervolg op Knocked up

Weer een film van Judd Apatow, maar mijns inziens niet zo'n sterke dit keer. Heb het idee dat dat ook komt omdat hij steeds weer dezelfde acteurs recycled en ondanks dat Paul Rudd enorm sterk acteert is ook het materiaal waarmee ze werken niet zo sterk als anders. Nog steeds goede humor af en de generatiekloof anno 2013 tussen veertigers en hun kinderen wordt wel goed weergegeven. Alleen ik vind dat de vrouwenrollen enorm zwak zijn in deze film en dat is jammer. Eigenlijk stelen Megan Fox en Melissa McCarthy de show terwijl ze maar hele kleine bijrollen hebben. De muziek is wel weer erg goed met oa een bijdrage van Fiona Apple.

This Is 40 (2012) - IMDb

Imdb: 6.2
Mijn cijfer: 6
pi_125538720

Met Jantje Smit, nooit geweten dat die knul in een film had gespeeld :o

Ik vond het niet eens zo slecht :@

De recensies zijn niet zo best :')

Drama over een onmogelijke liefde in tijden van oorlog
Rotterdam, mei 1940. De jonge bakkersknecht Vincent de Graaf ontmoet bij toeval de welgestelde Eva von Heerle. Zij is de dochter van uit Duitsland gevluchte notabelen, hij een volksjongen die werk vond in Rotterdam. Zij staat op het punt een verstandshuwelijk aan te gaan met de rijke industrieel Dirk. Hij wil naar Amerika om zijn zieke broer Chris een toekomst te geven. Vincent raakt halsoverkop verliefd op Eva, maar alleen een wonder kan hen bij elkaar brengen. Of het noodlot… Dan trekken Hitlers troepen de grens over. Terwijl het Nederlands leger dapper weerstand biedt, ziet Vincent zijn kans schoon om een centje bij te verdienen Hij biedt Dirk aan de ouders van Eva naar Rotterdam te halen. Tot Vincents eigen verbazing vergezelt Eva hem op de gevaarlijke tocht dwars door de frontlinie. Terwijl de twee zowel avontuurlijke als romantische momenten beleven, komt er een waarschuwing uit Berlijn. Als het Nederlandse leger zich niet direct overgeeft, zal Rotterdam gebombardeerd worden. Bluf, of dodelijke ernst? De legerleiding negeert het Duitse ultimatum; de bommenwerpers vliegen volgeladen naar de Maasstad. 14 mei zal de levens van alle Rotterdammers voorgoed veranderen. Ook die van Vincent en Eva.
pi_125539794
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2013 22:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

Met Jantje Smit, nooit geweten dat die knul in een film had gespeeld :o

Ik vond het niet eens zo slecht :@

De recensies zijn niet zo best :')

Drama over een onmogelijke liefde in tijden van oorlog
Rotterdam, mei 1940. De jonge bakkersknecht Vincent de Graaf ontmoet bij toeval de welgestelde Eva von Heerle. Zij is de dochter van uit Duitsland gevluchte notabelen, hij een volksjongen die werk vond in Rotterdam. Zij staat op het punt een verstandshuwelijk aan te gaan met de rijke industrieel Dirk. Hij wil naar Amerika om zijn zieke broer Chris een toekomst te geven. Vincent raakt halsoverkop verliefd op Eva, maar alleen een wonder kan hen bij elkaar brengen. Of het noodlot… Dan trekken Hitlers troepen de grens over. Terwijl het Nederlands leger dapper weerstand biedt, ziet Vincent zijn kans schoon om een centje bij te verdienen Hij biedt Dirk aan de ouders van Eva naar Rotterdam te halen. Tot Vincents eigen verbazing vergezelt Eva hem op de gevaarlijke tocht dwars door de frontlinie. Terwijl de twee zowel avontuurlijke als romantische momenten beleven, komt er een waarschuwing uit Berlijn. Als het Nederlandse leger zich niet direct overgeeft, zal Rotterdam gebombardeerd worden. Bluf, of dodelijke ernst? De legerleiding negeert het Duitse ultimatum; de bommenwerpers vliegen volgeladen naar de Maasstad. 14 mei zal de levens van alle Rotterdammers voorgoed veranderen. Ook die van Vincent en Eva.
ondanks de recensies wou ik hem ook zien, maar hoe vond jij hem verder?? Wel waard om te zien?
pi_125539875
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2013 23:17 schreef casper019 het volgende:

[..]

ondanks de recensies wou ik hem ook zien, maar hoe vond jij hem verder?? Wel waard om te zien?
Ja, ik vond het toch best wel een aardige film, ik zit dan toch in spanning om hoe het af gaat
lopen en te hopen op een goede afloop :@ die afloop kan ik natuurlijk niet vertellen anders
is de lol er voor jou af, maar ik zou gewoon gaan kijken als ik jou was :Y ik heb wel veeeeeeeeeel
slechtere film gezien dan deze!
  zondag 21 april 2013 @ 15:24:50 #145
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_125556079
The Place Beyond the Pines (2012) - IMDb
SPOILER WARNING!!! Het is namelijk onmogelijk om deze film goed te reviewen, zonder iets te verklappen. En de hele review tussen spoilertags zetten vind ik ook overdreven. Moet je de film dus nog zien, dan raad ik aan nu te stoppen met lezen.

De film begint met een deel over Ryan Gosling als motorstuntman, die ontdekt dat een scharrel van hem een kind van hem heeft. Om voor dat kind te kunnen zorgen, gaat hij banken overvallen.
Dit deel doet heel erg denken aan Drive. Gosling speelt hetzelfde soort type; een stille buitenstaander, die door zijn poging het juiste te doen voor een vrouw en kind verder de criminaliteit wordt ingetrokken. Ook het de cinematografie en sfeer doet erg aan Drive denken.
Dit deel hoort bij het beste van 2013 (tot nu toe) en zal op zichzelf een dikke negen krijgen.
Maar na een onverwachte plotwending gaat de film over in een heel ander soort film. In dit deel krijgen we het verhaal van Bradley Cooper als een agent, die de held is na het neerschieten van Gosling's karakter. Maar dat heeft wel duidelijk een psychologische inslag bij gehad. Als wat vrienden hem meenemen naar het huis van de vriendin van Gosling, komt hij achter corruptie in het politiedepartement. Jammer genoeg eindigt dit deel juist op het moment als hij dat gevecht echt aangaat.
Cooper laat weer zien een prima acteur te zijn, vooral zijn gesprek met zijn therapeute over zijn problemen met het aankijken van zijn zoon na de schietpartij is een schittermoment voor hem. Ray Liotta is perfect gecast als de corrupte agent. En lijkt duidelijk met een comeback bezig met dit en Killing Them Softly.
Hoewel dit deel minder is, is het nog steeds goed. Een dikke acht zou dit deel krijgen.
Na dat deel maken we een grote tijdsprong, waarin bij toeval de zoon van Gosling en zoon van Cooper bevriend raken. De zoon van Gosling komt echter achter de geschiedenis van beide vaders.
Dit is het minste deel.
De prachtige score van Mike Patton heeft groot aandeel in het bij elkaar brengen van de afzonderlijke delen qua sfeer.
Hoewel de delen, zeker het eerste, op zich heel sterk zijn, blijft bij mij toch het gevoel over dat Cianfrance eigenlijk niet genoeg materiaal had voor twee aparte films en die toen maar aan elkaar heeft geschreven. Waardoor in dit geval het geheel juist minder is dan de som van de delen. Dit zorgt ervoor dat het eindcijfer blijft steken op een
cijfer: 8.2

Eraserhead (1977) - IMDb
De eerste keer dat ik hem zag vond ik hem niks, maar omdat ik een groot Lynch-fan ben verder de film een herkansing gegeven. Je moet immers voor dit soort films in de juiste stemming zijn.
Omdat de film puur het overbrengen is van een onderbewuste nachtmerrie zonder veel plot en logica, moet deze film het hebben van het je onderdompelen in de ervaring. (Voor mij staat tenminste vast dat het voornamelijk het onderbewuste van Henry is die we zien) De totale afwezigheid van muziek maakte het voor mij echter erg lastig om mee te laten meevoeren in de nachtmerrie. Het eerste uur vond ik het nogal een saaie bedoening. Echter na een uur, om precies te zijn vanaf de nachtmerrie waarin hij zijn eigen hoofd verliest, sloeg het om bij me. Het laatste half uur werd ik echt gegrepen. Jammer genoeg toch een beetje laat in de film. Vraag me af of ik bij nog een herkijk vanaf het begin gegrepen kan worden. Hierdoor vind ik het ook lastig om een cijfer te geven. Het eerste uur lag het cijfer erg laag, maar op het einde ging dat dus flink omhoog.
Volgens mijn interpretatie gaat het over een man en vrouw, waarvan de vrouw na sex ongewenst zwanger is geworden. Deze zwangerschap wordt vrijwillig voortijdig beëindigd. Echter de schaduw hiervan hangt als een duistere wolk boven hun relatie en het geweten van de man. De mutantbaby en schepsels die vallen rond "het meisje in de radiator" hebben namelijk erg veel weg van een ongeboren embryo. Dit zorgt voor een wicht tussen hen. Tijdens die periode van schuldgevoel, gaat hij ook nog eens vreemd met de buurvrouw, waardoor hun relatie helemaal op de klippen loopt.
cijfer: 7.5
pi_125562065
THE HOST



De 1e 10 minuten van deze film zijn tenenkrommend slecht... maar daarna wist de film me te pakken... En heb ik me eigenlijk prima vermaakt ermee tot het einde..
De film is zeker geen hoogvlieger, en zit boordevol cliches...
maar ondanks al die cliches blijft het toch gewoon een leuke wegkijk film, leuke relaxte sfeer ook in de film.
dus 5.5
  zondag 21 april 2013 @ 21:37:15 #147
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125574203
Stand Up Guys (2012) - IMDb



Feel good comedy over oude gangsters.
Het verhaaltje zelf is flinterdun, maar het spel van de ouwe rotten Al Pacino, Christoffer Walken en Alan Arkin is weer bewonderenswaardig goed..

IMDb: 6,5
Ik: 6,6
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125576329
Space Cowboys (2000) - IMDb

Oude lullen in Space. Clint Eastwood leidt een groepje oude air force veteranen die in de jaren 60 gedumpt zijn voor het ruimtevaartprogramma van de NASA. Als een Russische satelliet stuk gaat blijkt Clint de enige die in staat is het ding te repareren. Hij wil koste wat kost de ruimte in en wraak nemen op degene die hen gedumpt heeft dus hij moet het oude team bij elkaar krijgen. Zijn jarenlange rivaliteit tussen Clint en karakter van Tommy Lee Jones is daar een behoorlijke hobbel in. Laat staan hoe de bejaarden het voor elkaar krijgen om de ruimte in te mogen.

Het ligt er allemaal behoorlijk dik bovenop en is nogal makkelijk. De eigenlijke bedoeling van de satelliet, de romances etc. Dat maakt de film niet meer dan een B werkje voor op een verloren zaterdagmiddag.
IMDB: 6.3
Ik: 5,6
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_125576392
quote:
2s.gif Op zondag 21 april 2013 15:24 schreef Lonewolf2003 het volgende:

De totale afwezigheid van muziek maakte het voor mij echter erg lastig om mee te laten meevoeren in de nachtmerrie.
De hele film is doordrenkt met industriele drones die de nachtmerrie-achtige en beklemmende sfeer juist zeer ten goede komen imo.
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  maandag 22 april 2013 @ 12:07:45 #150
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_125593238
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2013 22:04 schreef An_awesome_wave het volgende:

[..]

De hele film is doordrenkt met industriele drones die de nachtmerrie-achtige en beklemmende sfeer juist zeer ten goede komen imo.
Ik vond dat meer achtergrondgeluiden, die idd de sfeer versterken, dan muziek. Maar kan begrijpen als andere dat wel zien als een score.
pi_125594036
The Hobbit



Ondanks dat ie best een uur korter had gekund en 't boek ook echt niet in 3 delen verfilmd hoeft te worden heb ik me toch prima vermaakt met deze film. Bekend fantasy verhaal, de nodige humor, prachtige locaties en sowieso genoeg mooie beelden. De CGI was erg aanwezig maar wel mooi gemaakt dus vond ik 't niet storend.

8/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_125594795
quote:
2s.gif Op maandag 22 april 2013 12:07 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Ik vond dat meer achtergrondgeluiden, die idd de sfeer versterken, dan muziek. Maar kan begrijpen als andere dat wel zien als een score.
Hij is onlangs zelfs nog op LP uit gebracht:

http://www.selectism.com/(...)xe-vinyl-lp-reissue/
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
pi_125594947
The Last Stand (2013)


Lekkere botte actie met een origineel verhaal en in zekere mate realistische actie scenes. En dan ook nog met Arnie en zijn 1-liners! Wat wil je nog meer?

8/10
imdb 6.9/10
Veni, vidi, vodka.
pi_125595395
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 12:56 schreef dumble het volgende:
The Last Stand (2013)
[ afbeelding ]

Lekkere botte actie met een origineel verhaal en in zekere mate realistische actie scenes. En dan ook nog met Arnie en zijn 1-liners! Wat wil je nog meer?

8/10
imdb 6.9/10
ik zou hem zelf een 7 geven, tis een lekkere wegkijk film!
maar ben ik nou de enige.. ik vond alle acteurs goed spelen BEHALFE arnie... arnie viel me echt tegen..
pi_125595731
Behalfe, really? :') :')

Laatste film die ik heb gekeken:
21 Jump Street.

Heerlijke stonerfilm, vol aan de spacecake en nonstop gelachen.
Spel tussen Tatum en Hill is goed en beiden zijn even grappig. Het is natuurlijk een remake, maar hij staat op zichzelf ook wel heel erg sterk.
Aanrader om met vrienden te kijken voor een avond lachen!

7.5/10
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
pi_125598587

Verenigde Staten
Drama / Thriller
107 minuten

geregisseerd door Nicholas Jarecki
met Richard Gere, Brit Marling en Tim Roth

Robert Miller (Gere) is een hefboomfondsmagnaat die diep in de problemen zit. Hij wil wanhopig zijn handelsimperium aan een grote bank verkopen voordat zijn frauduleuze zaakjes aan het licht komen. Maar door een onverwachte en bloedige fout wordt hij gedwongen hulp te zoeken in de meest onwaarschijnlijke hoek.

Mwa... ik geef hem een 7 (8>
pi_125604490
fear and loathing in las vegas


wie kent hem niet? een journalist en zijn advocaat gaan naar las vegas om de motorrace mint 500 te verslaan, met een koffer vol drugs.

geniaal. en geweldig geacteerd van zowel depp als del toro.
cijfer: 9
  maandag 22 april 2013 @ 18:57:54 #158
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_125608827
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 13:09 schreef casper019 het volgende:

[..]

ik zou hem zelf een 7 geven, tis een lekkere wegkijk film!
maar ben ik nou de enige.. ik vond alle acteurs goed spelen BEHALFE arnie... arnie viel me echt tegen..
wat gek, tis normaal zo'n goede acteur.
Wie dit leest is hek.
pi_125610386
The Last Stand (2013) - IMDb

Niet goed acteren is de stijl van Arnie, en ik hou van die stijl. Een pure actiefilm met Arnie hoeft geen glansrijke acteerrollen te hebben: het draait om actie. Dat acteren houd je maar bij diepgravende thrillers of anderszins plots met karakterontwikkeling. Lekker wegkijken, niet nadenken, paar explosies, paar vuurgevechten en je hebt de kern van The Last Stand. Wat me opviel is dat de geweldscenes steeds meer richting de stillistische bloeduitvloeïngen van Tarantino gaan. Leone is niet langer de norm meer wat betreft zichtbare afgeschoten ledematen in beeld in normale actiefilms.

Nog even, toch nog, over het acteerwerk: een plusje voor Luis Guzman. Ik kende hem van Oz (de series) en zijn humoristische karakter maakt de film nog wat fleuriger dan 'ie al was. Wil hem wel vaker zien op het scherm in de meer notabele rollen.

Oja, het cijfer: 7 uit 10.
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
  maandag 22 april 2013 @ 19:33:21 #160
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_125611241
het bombardement



tja wat moet ik nou zeggen over deze film, Het is zeker niet de slechtste film die ik ooit gezien heb...Maar ja het was wel een slechte film..
maar ondanks dat het een slechte film is.. vond ik hem ergnens toch wel interessant en grappig genoeg om hem af te kijken.. en bleef ik toch geboeid kijken... (miss omdat het een nederlandse film is?)
De film is een soort slap aftreksel van pearl harbor,
Alleen zijn de ''acties'' in deze film op een hele goedkope manier gebracht en zijn gewoon korte filmpjes (in zwart wit) uit de oorlog... Wat helaas wel erg goedkoop oogt.. Ook het acteerwerk is niet al te best... ik had soms meer het gevoel naar een goedkoop toneelstuk te kijken dan naar een film, en er zat een tranentrekker scene in de film.. ipv medelijden moest ik keihard lachen vanwege het slechte acteer werk..
Dus tja, een 3.5.
Maar toch blijf ik zeggen ondanks al deze mispunten, als deze film op tv zou komen zou ik hem toch willen zien...
pi_125616775


I Confess (1953)
Montgomery Clift speelt een priest die een bekende van hem een moord hoort opbiechten. Na een stomme beslissing van Clift en een verder ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij zelf als hoofdverdachte gezien terwijl hij blijft zwijgen over de bekentenis die hij eerder aangehoord heeft.

Aardig Hitchcockfilmpje, maar hoort zeker niet bij zijn betere. Hoewel de film sterk en sfeervol begint, vond ik de tweede helft langzaam maar zeker afzakken naar een middelmatig niveau. De plotwendingen voelen steeds geforceerder aan en het einde heeft me niet overtuigd. Het zijn vooral de handelingen van de verschillende personages die niet lijken te kloppen. Het was nog net geen slechte horrorfilm waarin het hoofdpersonage werkelijk alles doet wat hij niet zou moeten doen, maar op momenten kwam het daar toch wel bij in de buurt (en dat geldt dus zeker niet enkel voor het hoofdpersonage).

Toch was de film niet verloren. Zoals gezegd begon de film beter dan hij eindigde, maar bovenal: Montgomery zet een heel mooie rol neer en eigenlijk wordt de film hiermee gered.
6/10



Heaven Can Wait (1943)
Man belandt in het hiernamaals en vraagt asiel aan in de hel. Daar twijfelen ze of hij niet beter geschikt is voor de hemel en zodoende begint hij zijn levensverhaal te vertellen. Hoe hij opgroeide, welke vrouwen hij ontmoette, of hij nog stoute dingen gedaan heeft, enzovoorts.

Deze romantische komedie met een knipoog naar het bovennatuurlijke is eigenlijk een heel lange flashback, op de begin- en eindscènes na. Op een paar kleine momentjes na is de komedie in deze film tijdloos. De humor zit vooral in de dialogen en ik heb een aantal keer hardop gelachen. Er zitten zeker ook 'serieuze' momenten in de film, vooral in het laatste deel, maar voor mijn gevoel sloot het allemaal mooi op elkaar aan.

Charmante film met een enkel minder moment (vooral qua acteerprestaties in de wat 'serieuzere' momenten), maar meer dan het kijken waard en ik zal hem in de toekomst zeker nog eens willen zien. :Y
8/10



Like Someone in Love (2012)
Jonge Japanse vrouw verdient bij als escort en heeft moeite om dat te combineren met de belangrijke mensen in haar leven. Ze onderhoudt o.a. een instabiele relatie met een vriendje. Ze bezoekt op een avond een oude man die alleen woont en wat volgt is een ongewone vriendschap.

Deze film ontwikkelt zich uiterst traag. Met veel ongelooflijk lange scènes waar geen einde aan lijken te komen. Veel gebeurtenissen die 'normaal gesproken' overgeslagen zouden worden zoals het vinden van een parkeerplek met de auto, het beklimmen van een reeks trappen of het dekken van een tafel worden hier in hun volledigheid getoond, maar het werkt bijzonder goed.

Kleinschalige film waar ik bij de aftiteling het gevoel kreeg dat ik juist een groots avontuur meegemaakt heb. Memorabel, goed geacteerd, sterk plot, mooie beelden. Aanrader. O+
8/10

[ Bericht 2% gewijzigd door Desunoto op 22-04-2013 21:29:52 ]
  maandag 22 april 2013 @ 22:13:54 #163
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_125620319
Dexter - Season 7
De verhaallijnen in dit seizoen gaan steeds wat verder en worden steeds meer in elkaar verwoven. Dat vond ik erg cool gedaan. In het begin, in het eerste deel van het seizoen, lijkt het niet zo sterk maar naar mate het einde van de reeks dichterbij komt wordt het steeds beter met een geweldige finale als resultaat. Vond dit seizoen vooral Jennifer Carpenter erg goed.
Benieuwd waar het achtste en laatste seizoen heen gaat...

8,5/10
pi_125626003
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 22:13 schreef Timo20 het volgende:
Dexter - Season 7
De verhaallijnen in dit seizoen gaan steeds wat verder en worden steeds meer in elkaar verwoven. Dat vond ik erg cool gedaan. In het begin, in het eerste deel van het seizoen, lijkt het niet zo sterk maar naar mate het einde van de reeks dichterbij komt wordt het steeds beter met een geweldige finale als resultaat. Vond dit seizoen vooral Jennifer Carpenter erg goed.
Benieuwd waar het achtste en laatste seizoen heen gaat...

8,5/10
6-je. Meer is seizoen 7 niet waard. 1 & 3 misschien wel.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_125626231
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 19:44 schreef casper019 het volgende:
het bombardement

Maar toch blijf ik zeggen ondanks al deze mispunten, als deze film op tv zou komen zou ik hem toch willen zien...
Dus de film is een 3,5 waard, maar met minimaal een half uur reclames tussendoor wordt hij plotseling de moeite waard??
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_125626912
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 19:44 schreef casper019 het volgende:
het bombardement

[ afbeelding ]

tja wat moet ik nou zeggen over deze film, Het is zeker niet de slechtste film die ik ooit gezien heb...Maar ja het was wel een slechte film..
maar ondanks dat het een slechte film is.. vond ik hem ergnens toch wel interessant en grappig genoeg om hem af te kijken.. en bleef ik toch geboeid kijken... (miss omdat het een nederlandse film is?)
De film is een soort slap aftreksel van pearl harbor,
Alleen zijn de ''acties'' in deze film op een hele goedkope manier gebracht en zijn gewoon korte filmpjes (in zwart wit) uit de oorlog... Wat helaas wel erg goedkoop oogt.. Ook het acteerwerk is niet al te best... ik had soms meer het gevoel naar een goedkoop toneelstuk te kijken dan naar een film, en er zat een tranentrekker scene in de film.. ipv medelijden moest ik keihard lachen vanwege het slechte acteer werk..
Dus tja, een 3.5.
Maar toch blijf ik zeggen ondanks al deze mispunten, als deze film op tv zou komen zou ik hem toch willen zien...
sowieso lijken nederlandse films op theater. het is gewoon 3x bagger
There are only 151 Pokémon.
pi_125632452
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 00:05 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Dus de film is een 3,5 waard, maar met minimaal een half uur reclames tussendoor wordt hij plotseling de moeite waard??
kijk als je kritish kijkt is het gewoon een slechte film, maar tja... puur omdat ik het toch gewoon leuk vind NL films te kijken heb ik me ondanks dat het een bagger films is gewoon mee vermaakt.....
pi_125632635
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 11:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

kijk als je kritish kijkt is het gewoon een slechte film, maar tja... puur omdat ik het toch gewoon leuk vind NL films te kijken heb ik me ondanks dat het een bagger films is gewoon mee vermaakt.....
In de wetenschap noemen ze dit ook wel het 'Michael Bay effect'.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  dinsdag 23 april 2013 @ 11:57:33 #169
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_125633948
quote:
14s.gif Op maandag 22 april 2013 19:27 schreef De_Nater het volgende:
The Last Stand (2013) - IMDb

Niet goed acteren is de stijl van Arnie, en ik hou van die stijl. Een pure actiefilm met Arnie hoeft geen glansrijke acteerrollen te hebben: het draait om actie. Dat acteren houd je maar bij diepgravende thrillers of anderszins plots met karakterontwikkeling. Lekker wegkijken, niet nadenken, paar explosies, paar vuurgevechten en je hebt de kern van The Last Stand. Wat me opviel is dat de geweldscenes steeds meer richting de stillistische bloeduitvloeïngen van Tarantino gaan. Leone is niet langer de norm meer wat betreft zichtbare afgeschoten ledematen in beeld in normale actiefilms.

Nog even, toch nog, over het acteerwerk: een plusje voor Luis Guzman. Ik kende hem van Oz (de series) en zijn humoristische karakter maakt de film nog wat fleuriger dan 'ie al was. Wil hem wel vaker zien op het scherm in de meer notabele rollen.

Oja, het cijfer: 7 uit 10.
Dat KNVB trainingspak.....
pi_125634139
Harold & Kumar Go to White Castle

Af en toe kom ik nog mensen tegen die deze film niet kennen. Wat? Ken je die film niet? Niet gezien? Dudeee... (or girl in this case). Ok die gaan we vrijdagavond kijken (of zaterdagavond) al dan niet met een jonko of een flinke fles wodka.

We hebben weer genoten.

7,5.

PS. aanstaand weekend is Van Wilder aan de beurt :')
pi_125634539
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 23:57 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

6-je. Meer is seizoen 7 niet waard. 1 & 3 misschien wel.
Dacht al dat ik de enige was die dat seizoen niks vond. Ben zelfs afgehaakt op de helft. :X
  dinsdag 23 april 2013 @ 12:35:18 #172
8369 speknek
Another day another slay
pi_125635090
Hoe kan je nou afhaken met



Kan toch nie. Maar inderdaad het seizoen zelf was vrij saai, op de laatste twee afleveringen ofzo na. Wel goede hoop dat ze naar een mooi einde toewerken.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_125635944
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 12:04 schreef JDx het volgende:
Harold & Kumar Go to White Castle

Af en toe kom ik nog mensen tegen die deze film niet kennen. Wat? Ken je die film niet? Niet gezien? Dudeee... (or girl in this case). Ok die gaan we vrijdagavond kijken (of zaterdagavond) al dan niet met een jonko of een flinke fles wodka.

We hebben weer genoten.

7,5.

PS. aanstaand weekend is Van Wilder aan de beurt :')
_O_ Zulke films zet ik nog regelmatig aan voor het uitgaan. Krat bier erbij en ongegeneerd kapot gaan van het lachen, heerlijk toch.
pi_125637599
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 12:04 schreef JDx het volgende:
Harold & Kumar Go to White Castle

Af en toe kom ik nog mensen tegen die deze film niet kennen. Wat? Ken je die film niet? Niet gezien? Dudeee... (or girl in this case). Ok die gaan we vrijdagavond kijken (of zaterdagavond) al dan niet met een jonko of een flinke fles wodka.

We hebben weer genoten.

7,5.

PS. aanstaand weekend is Van Wilder aan de beurt :')
Ken je Super Troopers al? Wat mij betreft de beste film in dat genre. Je moet er wel van houden maar als ik jou stukje lees dan gaat dat helemaal goed komen. Ik heb hem zelf veel te vaak gezien en hij wordt alleen maar beter.

Heb je hem nog niet gezien? Vergeet Van Wilder en kijk Super Troopers!
  dinsdag 23 april 2013 @ 14:02:39 #175
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_125637997
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 12:04 schreef JDx het volgende:
Harold & Kumar Go to White Castle

Af en toe kom ik nog mensen tegen die deze film niet kennen. Wat? Ken je die film niet? Niet gezien? Dudeee... (or girl in this case). Ok die gaan we vrijdagavond kijken (of zaterdagavond) al dan niet met een jonko of een flinke fles wodka.

We hebben weer genoten.

7,5.

PS. aanstaand weekend is Van Wilder aan de beurt :')
Mee eens, vond alleen half baked leuker :D
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
  dinsdag 23 april 2013 @ 15:11:09 #176
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_125640710
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 13:51 schreef Tobi-wan het volgende:

[..]

Ken je Super Troopers al? Wat mij betreft de beste film in dat genre. Je moet er wel van houden maar als ik jou stukje lees dan gaat dat helemaal goed komen. Ik heb hem zelf veel te vaak gezien en hij wordt alleen maar beter.

Heb je hem nog niet gezien? Vergeet Van Wilder en kijk Super Troopers!
Wet Hot American Summer is ook een aanrader _O_
(en vrij onbekend)
pi_125644777
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 12:35 schreef speknek het volgende:
Hoe kan je nou afhaken met

[ afbeelding ]

Kan toch nie. Maar inderdaad het seizoen zelf was vrij saai, op de laatste twee afleveringen ofzo na. Wel goede hoop dat ze naar een mooi einde toewerken.
Yvonne! O+
  dinsdag 23 april 2013 @ 17:01:03 #178
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_125645100
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 13:51 schreef Tobi-wan het volgende:

[..]

Ken je Super Troopers al? Wat mij betreft de beste film in dat genre. Je moet er wel van houden maar als ik jou stukje lees dan gaat dat helemaal goed komen. Ik heb hem zelf veel te vaak gezien en hij wordt alleen maar beter.

Heb je hem nog niet gezien? Vergeet Van Wilder en kijk Super Troopers!
De openingsscene van Super Troopers _O_ _O_
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_125645138

Actie / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Damian Lee
met Cuba Gooding Jr., Christian Slater en Devon Bostick

Drugsdealer Mike probeert zichzelf en zijn 5-jarige dochtertje Angel uit de gevaarlijke heroïnehandel te halen en schakelt hiervoor de hulp in van de undercoveragent John Hebron. Terwijl hij het leven van zijn zus probeert te redden, komt Mike om het leven met het gevolg dat Angel bij John terecht komt. De drugsbazen ontvoeren haar en dreigen haar te vermoorden als John hen niet helpt. John moet tegen zijn geweten in gaan en alles gebruiken wat hij ooit in de geheime dienst geleerd heeft om het meisje te redden voor het te laat is.

mwa... een mager 7tje
  dinsdag 23 april 2013 @ 17:48:35 #180
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_125646753
The Black Cat (1934) - IMDb
Trok volle zalen in 1934, maar anno 2013 is er geen bijster sterke horrorfilm overgebleven. Bela Lugosi probeert er nog wat van te maken met een aardige rol als held. Hij eemt het op het tegen een geschifte Karloff, een architect met een voorliefde voor modernistische architectuur, getuige de decors waarin het verhaal zich afspeelt. Het probleem echter is het poepsimpele verhaal dat niet vooruit te branden is. Aan de andere kant is de speelduur kort, dus voor je het weet is de film al weer afgelopen. Cijfer: 5,5

The Expendables 2 (2012) - IMDb
Er slingert weer eens wat plutonium rond en oei, Stallone en zijn maatjes moeten ervoor zorgen dat dit niet in verkeerde handen terecht komt. Het is nogal tenenkrommend, eigenlijk alles wel op de actie na dan. Want vooruit, daar draait de hele film om en dat is nog enigzins amusant. Echter vroeg ik me af of de cast nou niet te oud is voor al die debiele dialogen en quasi-heldhaftige acties die uitgevoerd worden. Gelukkig geeft Schwarzenegger (toch wel de grootste baas van dit zootje) op het eind van de film het antwoord: "Ja, ze horen thuis in een museum" Cijfer: 5

The Help (2011) - IMDb
Degelijke film over een onderwerp (rassensegregatie), dat wel vaker in filmland is behandeld. Al snel heb je dan een sterke film te pakken, al hoeft de moraal er niet zo hard ingeramd te worden. Die groep mentaal instabiele phoneys werd nogal karikaturaal neergezet, wat dan wel weer goed op de lachspieren werkt. Emma Stone vond ik overigens okee, net zoals de rest van de film. Cijfer: 7,5

White Zombie (1932) - IMDb
Dit is niet anders dan een onvervalste B-movie, maar het heeft natuurlijk wel de enige echte Bela Lugosi. Deze baas schmiert er op los en da's maar goed ook, de rest kan er namelijk maar bitter weinig van qua acteerwerk. Lugosi heeft op het altijd gezellige Haïti een groep levende doden (zombies!) in zijn greep, waaronder een jongedame die net op huwelijksreis is! Het is allemaal rechttoe rechtaan en eigenlijk niet bijzonder. Alleen sommige decors zien er nog goed uit en Lugosi steelt dus de show. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 23 april 2013 @ 18:07:23 #181
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_125647177
Klass (2007) - IMDb

Een Estse film over pesten. Een jongen wordt gepest en een klasgenoot begint hem te helpen waardoor beiden steeds ernstiger gepest / mishandelt worden.
Het enige wat ik op deze film aan te merken heb is wel de soms rommelige camerastandpunten.

Erg aangrijpende film en een echte aanrader ik: 9/10 imdb: 7,9

Jesus Camp (2006) - IMDb

Documentaire over kinderen die naar een "Christelijk" zomerkamp gaan. Het komt zelfs eerder over als pure indoctrinatie. Erg informatief en opmerkelijk maar mist toch wel enige diepgang.

ik: 7/10 imdb: 7,5

Être et avoir (2002) - IMDb

Documentaire over een basisschool bestaande uit 1 klas met leerlingen van leeftijden van 5 tot 12 bij elkaar op het platteland van Frankrijk. De camera volgt deze groep met hun leraar gedurende één jaar wat prachtige beelden oplevert.

Geweldig om te zien hoe de leraar met al deze verschillende leeftijden in één klas overweg gaat. De documentaire observeert enkel en intervenieert nimmer.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn 10/10 voor de rest 8/10 Imdb: 7,8
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_125648306
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 00:36 schreef Eenskijken het volgende:

[..]

sowieso lijken nederlandse films op theater. het is gewoon 3x bagger
waarom worden alle NL films altijd over één kam geschoren?
pi_125649712
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2013 18:47 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

waarom worden alle NL films altijd over één kam geschoren?
Omdat de kwaliteit mijlenver achter loopt op landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ook Scandinavië levert al geruime tijd pareltjes.

Wij moeten het doen met "toppers" als Alles is liefde met 3e rangs acteurs :')
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_125650862
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2013 18:47 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

waarom worden alle NL films altijd over één kam geschoren?
True, ik moet mezelf hier even corrigeren

Ik heb vandaag de Marathon gezien.
Gaat over rotterdammers met hun problemen en uiteraard de marathon. Echt een hele goede film. Een van de betere die ik laatste tijd gezien heb.

Heb laatst namelijk Company of Heroes gezien, echt belabberd. Cheap ass namakerij van band of brothers, maar dan duizend keer zo slecht. Ook zijn alle actie/schiet scenes basically hetzelfde, met dezelfde soort shots steeds :') en verhaal is kut 2/10.

Maar de Marathon echt een aanrader. ik zou 'm 8/10 geven. Lekker rotterdams (ook al ben ik dat zelf niet, je herkent toch een hoop) en goed acteerwerk eindelijk eens. ^O^
There are only 151 Pokémon.
pi_125652334
quote:
10s.gif Op dinsdag 23 april 2013 11:57 schreef penny-wise het volgende:

[..]

Dat KNVB trainingspak.....
Geweldig _O_ Een hint naar de samenwerking met Verhoeven voor Total Recall van Arnie?
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_125652673
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 19:52 schreef Eenskijken het volgende:

[..]

True, ik moet mezelf hier even corrigeren

Ik heb vandaag de Marathon gezien.
Gaat over rotterdammers met hun problemen en uiteraard de marathon. Echt een hele goede film. Een van de betere die ik laatste tijd gezien heb.

Heb laatst namelijk Company of Heroes gezien, echt belabberd. Cheap ass namakerij van band of brothers, maar dan duizend keer zo slecht. Ook zijn alle actie/schiet scenes basically hetzelfde, met dezelfde soort shots steeds :') en verhaal is kut 2/10.

Maar de Marathon echt een aanrader. ik zou 'm 8/10 geven. Lekker rotterdams (ook al ben ik dat zelf niet, je herkent toch een hoop) en goed acteerwerk eindelijk eens. ^O^
bedoel ik heerlijke film.
pi_125665401
Assault on Precinct 13 (2005) - IMDb
Remake van het véél betere origineel van John Carpenter. Dit keer is het alleen geen tuig van de richel die het politiebureau bestoken, maar corrupte agenten. Jammer van het acteertalent in de film, want het overtuigt nergens en het verhaal hangt als los zand aan elkaar. En ja, na vijf minuten had ik al door wie de verrader was. Ook is het een gemiste kans dat nergens het geniale thema (of een variatie daarop) van Carpenter te horen was. 5.0/10
pi_125667530


De film portretteert op schaamteloze wijze hedonisme in optima forma. Het is allemaal onwijs over the top, moet het imo meer van de verpakking hebben dan van de inhoud maar doet dat wel op sublieme wijze.

Je zou er nog enige vorm van gelaagdheid in aan kunnen treffen denk ik, maar ik genoot persoonlijk gewoon van de muziek en de beelden :P Deed me qua sfeer een beetje aan 'Drive' denken af en toe. Duurde nét iets te lang naar mijn smaak. Over het algemeen erg leuk vermaak, een dikke 7.
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  donderdag 25 april 2013 @ 08:17:38 #189
286575 Roces18
Chef de party
pi_125708141
Iron Man 3D


Dit keer moet Tony het opnemen tegen The Mandarin (Ben Kingsley) die zijn beach house in Malibu in de as legt. Tony komt terecht op het platteland en moet zich zelf opnieuw bewapenen. Ondertussen vecht hij tegen regenererende super humans :') Cliche much. Net zoals de andere delen zijn de vaste ingrediënten qua verhaalopbouw weer aanwezig met hier en daar een grapje maar de regisseur weet ook zeer goed gebruik te maken van de special effects. De originaliteit ontbreekt echter. Na Mickey Rourke, dat een klassiek slechte superheld is die ongeveer even vaak gebruikt is altijd Ben Kingsley is er nog niets nieuws onder de zon. Daarnaast zien we ook niet veel terug van zijn recente ervaringen in New York. Wat jammer is (Heeft hij bijv. nog contact met Captain America etc.)

Zeker niet beter dan de andere delen maar goed popcorn materiaal, nu maar hopen dat Nolan de volgende film regisseert.

Oja 3D is waardeloos, en er komt ook een deel 4 :)
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_125712802
MAMA



Sterke film!! De film is vanaf het begin spannend en weet die spanning goed tot het einde vast te houden, er zit een hele spannende/duistere sfeer inde film. Wel zou ik het eerder een horror-thriller noemen dan puur horror, omdat er niet veel schikmomenten (of gore) inzit.. maar dat de film vooral sterk is door de constante spanning en dreiging.
het acteerwerk is ook uitstekend, ook die kinderen (vooral die!!) doen het geweldig!!

een hele dikke 7.5
  donderdag 25 april 2013 @ 14:13:41 #191
401956 _Dido_
Remember me!
pi_125718179
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 11:48 schreef casper019 het volgende:
MAMA

[ afbeelding ]

Sterke film!! De film is vanaf het begin spannend en weet die spanning goed tot het einde vast te houden, er zit een hele spannende/duistere sfeer inde film. Wel zou ik het eerder een horror-thriller noemen dan puur horror, omdat er niet veel schikmomenten (of gore) inzit.. maar dat de film vooral sterk is door de constante spanning en dreiging.
het acteerwerk is ook uitstekend, ook die kinderen (vooral die!!) doen het geweldig!!

een hele dikke 7.5
Hey, Jaime van Game of Thrones zit er ook in :P. Krijgt niet zo'n goede beoordeling op IMDB, maar ik wil hem weleens zien :).
To see a world in a grain of sand
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
And eternity in an hour.
  donderdag 25 april 2013 @ 21:13:04 #192
401944 EnzoGorlami
A river derchy
pi_125734790
Stolz der Nation

Helaas brandde de bioscoop af voordat ik hem goed en wel kon afkijken. Toch had deze film een goed plot. Jammer van al de propaganda.
Cijfer:7/10
When you join my command, you take on debit.
A debit you owe me, personally.
Every man under my command owes me one hundred Nazi scalps.
And I want my scalps.
pi_125734865
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 21:13 schreef EnzoGorlami het volgende:
Stolz der Nation
[ afbeelding ]
Helaas brandde de bioscoop af voordat ik hem goed en wel kon afkijken. Toch had deze film een goed plot. Jammer van al de propaganda.
Cijfer:7/10
Je kan de hele film gewoon hier kijken
  donderdag 25 april 2013 @ 21:14:21 #194
401944 EnzoGorlami
A river derchy
pi_125734882
quote:
14s.gif Op donderdag 25 april 2013 21:14 schreef LeaderRoel het volgende:

[..]

Je kan de hele film gewoon hier kijken
Oh bedankt!
When you join my command, you take on debit.
A debit you owe me, personally.
Every man under my command owes me one hundred Nazi scalps.
And I want my scalps.
  donderdag 25 april 2013 @ 21:42:07 #195
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_125736647
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 12:35 schreef speknek het volgende:
Hoe kan je nou afhaken met

[ afbeelding ]

Kan toch nie. Maar inderdaad het seizoen zelf was vrij saai, op de laatste twee afleveringen ofzo na. Wel goede hoop dat ze naar een mooi einde toewerken.
O+ O+
  donderdag 25 april 2013 @ 22:01:23 #196
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_125737932
Gisteren in de bios:

Iron Man 3
Na de gebeurtenissen in New York aan het einde van The Avengers is Tony Stark terug in zijn immense Malibu villa.
Na wereldwijd een aantal aanslagen te hebben gepleegd, richt terrorist The Mandarin (Ben Kingsley) zijn aandacht op Stark en verpulverd hij diens huis en alles wat hem lief is. Dat kan Iron Man natuurlijk niet over z`n kant laten gaan en hij slaat terug, samen met de geupdate versie van WarMachine: Iron Patriot (Don Cheadle)

Het belangrijkste dat te melden valt over het derde deel in de Iron Man reeks is dat het in ieder geval een vooruitgang is in vergelijking met zijn rommelige voorganger. Afgaande op de trailers was het echter te hopen dat dit deel een stuk donkerder van toon zou zijn dan zijn voorgangers. Helaas is dat niet geval. Er zit nog genoeg van de (inmiddels bekende) Tony Stark humor in en wordt het allemaal nooit echt zo serieus als de voorstukjes deden vermoeden.

Waar de film echter het hardst de plank mis slaat is met The Mandarin. Dat een acteerlegende als Ben Kingsley zo wordt misbruikt voor deze rol is een schande.
In potentie is zijn personage één van de meest evil badguys die we tot nu toe in alle Marvel films gezien hebben. Maar het script verpest dat keihard. In plaats daarvan krijgen we een badguy die bij lange na niet zo sterk is als had gekund en Kingsley hier een bedenkelijke rol krijgt toebedeeld.
Het feit dat het script het grootste minpunt van de hele film is, zegt dan eigenlijk al genoeg...
Met de actie en special effects zit het daarentegen wel snor, die zien er prachtig uit.

Shane Black krijgt de complimenten voor het proberen om het eerste deel te evenaren, maar bij complimenten blijft het. Met zo`n matig script kunnen we niet anders oordelen dan dat dit een grote gemiste kans is.
Daarmee gaat deze reeks nog net niet als een nachtkaars uit maar veel scheelt het niet...

IMDB Cijfer: 8,4/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
pi_125739619
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 00:28 schreef An_awesome_wave het volgende:
[ afbeelding ]

De film portretteert op schaamteloze wijze hedonisme in optima forma. Het is allemaal onwijs over the top, moet het imo meer van de verpakking hebben dan van de inhoud maar doet dat wel op sublieme wijze.

Je zou er nog enige vorm van gelaagdheid in aan kunnen treffen denk ik, maar ik genoot persoonlijk gewoon van de muziek en de beelden :P Deed me qua sfeer een beetje aan 'Drive' denken af en toe. Duurde nét iets te lang naar mijn smaak. Over het algemeen erg leuk vermaak, een dikke 7.
Britney Spears O+
Wie dit leest is hek.
pi_125739705


Van de makers van Poolboy.
Gaat over Roosevelt, heb het normaal niet zo op die biografische films over Amerikaanse presidenten maar deze is wel echt baas.
Hoop geleerd en in een scheur gelegen.
Hij krijgt een 8.5
pi_125741385
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 22:24 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

Britney Spears O+
Ja! _O_
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
pi_125743135
THE GUILT TRIP



Ik snap echt niet dat deze film zon lage beoordeling krijgt want ik vind het een erg leuke film!
De film is een leuke mix van feel-good, drama en komedie, en heb me vanaf het begin tot het eind van de film erg vermaakt en de film zakt nergens in.
Ik vond het ook leuk om te zien dat er veel toch wel erg herkenbare dingen (voor mij dan) in de film zaten, zoals een overbezorgde moeder.. moeder die om de paar sec belt... en dat ze naarmate ze samen reisden elkaar beter begonnen te begrijpen en hun relatie groeide zeg maar..
en dan komen er nog wat gekke dingen onderweg wat ook leuk gedaan is.
Prima acteer werk ook,
heerlijke (echt underrated!!!!) film dus
7.5

ben erg benieuwd hoe anderen als ze deze film ook gezien hebben vonden....
pi_125743270
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 08:17 schreef Roces18 het volgende:
en er komt ook een deel 4 :)
Niet als het aan Robert Downey Jr. ligt.
pi_125743314
quote:
10s.gif Op dinsdag 23 april 2013 20:21 schreef De_Nater het volgende:

[..]

Geweldig _O_ Een hint naar de samenwerking met Verhoeven voor Total Recall van Arnie?
denk eerder een eerbetoon aan hiddink, regisseur is koreaan.
Wie dit leest is hek.
pi_125743418
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 23:19 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

denk eerder een eerbetoon aan hiddink, regisseur is koreaan.
Tuurlijk!
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_125743847
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 22:01 schreef Timo20 het volgende:
Gisteren in de bios:

Iron Man 3
Na de gebeurtenissen in New York aan het einde van The Avengers is Tony Stark terug in zijn immense Malibu villa.
Na wereldwijd een aantal aanslagen te hebben gepleegd, richt terrorist The Mandarin (Ben Kingsley) zijn aandacht op Stark en verpulverd hij diens huis en alles wat hem lief is. Dat kan Iron Man natuurlijk niet over z`n kant laten gaan en hij slaat terug, samen met de geupdate versie van WarMachine: Iron Patriot (Don Cheadle)

Het belangrijkste dat te melden valt over het derde deel in de Iron Man reeks is dat het in ieder geval een vooruitgang is in vergelijking met zijn rommelige voorganger. Afgaande op de trailers was het echter te hopen dat dit deel een stuk donkerder van toon zou zijn dan zijn voorgangers. Helaas is dat niet geval. Er zit nog genoeg van de (inmiddels bekende) Tony Stark humor in en wordt het allemaal nooit echt zo serieus als de voorstukjes deden vermoeden.

Waar de film echter het hardst de plank mis slaat is met The Mandarin. Dat een acteerlegende als Ben Kingsley zo wordt misbruikt voor deze rol is een schande.
In potentie is zijn personage één van de meest evil badguys die we tot nu toe in alle Marvel films gezien hebben. Maar het script verpest dat keihard. In plaats daarvan krijgen we een badguy die bij lange na niet zo sterk is als had gekund en Kingsley hier een bedenkelijke rol krijgt toebedeeld.
Het feit dat het script het grootste minpunt van de hele film is, zegt dan eigenlijk al genoeg...
Met de actie en special effects zit het daarentegen wel snor, die zien er prachtig uit.

Shane Black krijgt de complimenten voor het proberen om het eerste deel te evenaren, maar bij complimenten blijft het. Met zo`n matig script kunnen we niet anders oordelen dan dat dit een grote gemiste kans is.
Daarmee gaat deze reeks nog net niet als een nachtkaars uit maar veel scheelt het niet...

IMDB Cijfer: 8,4/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
Gister ook in de bios gezien. Goeddeels eens met je review. Mijn cijfer hooguit een 6,5 vanwege de popcornwaarde en de redelijk komische stinger. Wat ik verder vond:

Let op: Milde spoilers!

Het back to origin idee van Tony Stark die op zichzelf is aangewezen werkt goed. De interactie met het jochie, hoewel hij een lopende plot conveniece is komt heel naturel over. Vond de Manderin situatie wel goed gevonden, de Marvel purist naast me vond het belachelijk, maar had beter uitgewerkt kunnen zijn. Het einde was wel heel erg afgeraffeld. De film sleept een uur of 2 door met vele minuten obligate knokpartij en dan wordt even in 3 minuten heel haastig de boel afgerond en dicht geknoopt... Oh en 3D was eigenlijk behoorlijk overbodig in deze film.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 26 april 2013 @ 09:03:41 #205
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_125749031
Gisteren naar IRON MAN 3 geweest!



Tony Stark is terug. Na zijn avontuur met de Avengers heeft Tony het moeilijk.
Hij slaapt niet, en áls hij slaapt dan heeft hij nachtmerries.
Wat doe je dan als uitvinder/knutselaar/playboy?

Juist! Flink achter de wijven aan!! Althans dat zou ik doen... maar Tony Stark kiest voor het knutselen. En zo is hij inmiddels aangeland bij Mark 42 van zijn Iron Man pak. In de tussentijd komt er op onverwachte tijden een terrorist in beeld op alle televisies wereldwijd, met dreigende taal en aanslagen ( een beetje à la Osama Bin Laden ).

Dit boeit Tony Stark eigenlijk totaal niet, totdat....


... In één van die aanslagen zijn persoonlijke vriend, en bodyguard, zwaar gewond raakt. "Dit is persoonlijk, kom me maar opzoeken op mijn privé adres! " Sneert Tony Stark richting de camera's van de pers wanneer ze hem vragen wat hij aan de terrorist gaat doen.
Die uitnodiging neemt de terrorist ( The Mandarin ) graag aan en vanaf dan komt het verhaal pas goed los.
Dikke aktie, maar ook veel humor valt ons in deze film ten deel.

Er zitten een aantal leuke ( humoristische ) twists in ( soms naar het absurde toe, maar daar hou ik persoonlijk wel van ). Het uitdiepen van het personage "Tony Stark" is ook een sterk aspect van deze film.

Al met al een film die zo'n 180 minuten weet te boeien, en als je daarna nog fut hebt zou ik zeker aanraden om even te blijven zitten tot ná de aftiteling........
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  vrijdag 26 april 2013 @ 10:51:33 #206
286575 Roces18
Chef de party
pi_125752121
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 23:18 schreef Mint_Clansell het volgende:

[..]

Niet als het aan Robert Downey Jr. ligt.
Waar hij in The Avengers al vijf keer zoveel kreeg als alle andere acteurs samen, zal hij echt wel Iron Man blijven. Hij is namelijk het gezicht hiervan, en dit weet hij ook. Het hangt dus van de studio af, hoeveel ze hem dit maal bieden en die zullen zeker wel genoeg bieden want een nieuwe Iron Man a la James Bond daar haal je niet zulke torenhoge winsten mee.

quote:
2s.gif Op donderdag 25 april 2013 23:28 schreef Karstman het volgende:

[..]
Oh en 3D was eigenlijk behoorlijk overbodig in deze film.
3D is slechts om meer geld uit je zak te kloppen en om de film scherp te stellen :D Zonder een 3D bril kon je de film ook gewoon zien alleen was die dat iets minder scherp.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_125754602
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 09:03 schreef jpg97 het volgende:
Gisteren naar IRON MAN 3 geweest!

[ afbeelding ]

Tony Stark is terug. Na zijn avontuur met de Avengers heeft Tony het moeilijk.
Hij slaapt niet, en áls hij slaapt dan heeft hij nachtmerries.
Wat doe je dan als uitvinder/knutselaar/playboy?

Juist! Flink achter de wijven aan!! Althans dat zou ik doen... maar Tony Stark kiest voor het knutselen. En zo is hij inmiddels aangeland bij Mark 42 van zijn Iron Man pak. In de tussentijd komt er op onverwachte tijden een terrorist in beeld op alle televisies wereldwijd, met dreigende taal en aanslagen ( een beetje à la Osama Bin Laden ).

Dit boeit Tony Stark eigenlijk totaal niet, totdat....


... In één van die aanslagen zijn persoonlijke vriend, en bodyguard, zwaar gewond raakt. "Dit is persoonlijk, kom me maar opzoeken op mijn privé adres! " Sneert Tony Stark richting de camera's van de pers wanneer ze hem vragen wat hij aan de terrorist gaat doen.
Die uitnodiging neemt de terrorist ( The Mandarin ) graag aan en vanaf dan komt het verhaal pas goed los.
Dikke aktie, maar ook veel humor valt ons in deze film ten deel.

Er zitten een aantal leuke ( humoristische ) twists in ( soms naar het absurde toe, maar daar hou ik persoonlijk wel van ). Het uitdiepen van het personage "Tony Stark" is ook een sterk aspect van deze film.

Al met al een film die zo'n 180 minuten weet te boeien, en als je daarna nog fut hebt zou ik zeker aanraden om even te blijven zitten tot ná de aftiteling........
180??
Veni, vidi, vodka.
  vrijdag 26 april 2013 @ 12:02:38 #208
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_125754714
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 11:59 schreef dumble het volgende:

[..]

180??
Inclusief pauze en parkeren en eer ik de bios weer uit ben... :P
130 min. bedoelde ik
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_125773194
ZOOLANDER



wat een waardeloze niet grappige film, ik ben toch een klein beetje een B stiller fan.. kan altijd wel om zijn films lachen maar deze film was gewoon ronduit troep en niet grappig...
Ik heb geen moment kunnen lachen en ook was de film gigantisch voorspelbaar.
Helaas, een hele zware tegenvaller
3
  vrijdag 26 april 2013 @ 19:56:43 #210
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_125773613
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:02 schreef jpg97 het volgende:

[..]

Inclusief pauze en parkeren en eer ik de bios weer uit ben... :P
130 min. bedoelde ik
108 volgens `t boekje van de bioscoop ;)
pi_125774999
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 19:47 schreef casper019 het volgende:
ZOOLANDER

[ afbeelding ]

wat een waardeloze niet grappige film, ik ben toch een klein beetje een B stiller fan.. kan altijd wel om zijn films lachen maar deze film was gewoon ronduit troep en niet grappig...
Ik heb geen moment kunnen lachen en ook was de film gigantisch voorspelbaar.
Helaas, een hele zware tegenvaller
3
Mensen die Ben Stiller grappig vinden :')
Ben Stiller :')
  vrijdag 26 april 2013 @ 23:39:57 #212
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_125783843
Ben Stiller :D :D
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_125784500
Haten op Zoolander :X :X :X :X :X :X -O-
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_125784612
A Cinderella Story (2004) - IMDb

13 in een dozijn highschool coming of age gemixt met het sprookje Assepoester. Met Lizzy McGuire ehm ik bedoel Hillary Duff, als assepoester. Het is absoluut geen hoge kwaliteit maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Het verhaal volgt keurig de regels van het genre en stiekem vind ik dit soort films best leuk, een guilty pleasure zeg maar. Jennifer Coolidge lijkt hier overigens te oefenen voor haar rol in 2 Broke Girls.
IMDB:5,6
Ik: 6

Red Tails (2012) - IMDb

Een romantische kijk op de emancipatie van gekleurde vliegers in de (voorloper van de) Amerikaanse luchtmacht. Op zich een goed verhaal om te vertellen maar dan moet het wel meer worden dan dit, dit lijkt meer op een belediging dan een eerbetoon. Het verhaal is vlak en maakt rare sprongen, net als de karakters eigenlijk die bijna karikaturen lijken. En wat doet dat geforceerde liefdesverhaal in deze film, wie dachten ze dat daar op zat te wachten... Dan klopt er ook nog eens geen hout van de luchtgevechten en eigenlijk bijna elke scene in de lucht. Ik mag dan teveel een luchtvaartenthousiast zijn maar het moet iedereen toch opvallen dat met 4 jagers met 6 12,7mm machinegeweren elk als bewapening een complete Duitse basis platleggen nadat je al een vliegtuig of wat hebt neergehaald behoorlijk overdreven is...dat lukte in Pearl Harbor de halve Japanse luchtmacht amper... Dan is de CGI ook nog eens van een bedenkelijk niveau. Eigenlijk had ik dit allemaal al moeten vermoeden toen ik de naam LucasArts zag verschijnen op de titelrol...
IMDB: 5,8
Ik 2

Hansel & Gretel Get Baked (2013) - IMDb

Een met wiet en kannibalisme gevulde variant op het traditionele sprookje. Grietje houdt van wiet roken met haar vriendje, haar broer Hans is wat serieuzer. In de buurt is een lief oud dametje komen wonen die de beste wiet van de omgeving teelt. Als haar vriendje wiet gaat halen en verdwijnt gaat Grietje op onderzoek uit. Een B film met zowaar een paar (semi) bekende gezichten. Er wordt behoorlijk aardig geacteerd en het verhaal is best onderhoudend, het geheel werkt verrassend goed. Waarschijnlijk nog beter na een splifje of 2.
IMDB: 4,1
Ik: 7,5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_125788130
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 19:47 schreef casper019 het volgende:
ZOOLANDER

[ afbeelding ]

wat een waardeloze niet grappige film, ik ben toch een klein beetje een B stiller fan.. kan altijd wel om zijn films lachen maar deze film was gewoon ronduit troep en niet grappig...
Ik heb geen moment kunnen lachen en ook was de film gigantisch voorspelbaar.
Helaas, een hele zware tegenvaller
3
Wie dit leest is hek.
pi_125790928
Zoolander :D

A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_125793464
grappig dat ha
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 april 2013 00:01 schreef Karstman het volgende:
A Cinderella Story (2004) - IMDb
[ afbeelding ]
13 in een dozijn highschool coming of age gemixt met het sprookje Assepoester. Met Lizzy McGuire ehm ik bedoel Hillary Duff, als assepoester. Het is absoluut geen hoge kwaliteit maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Het verhaal volgt keurig de regels van het genre en stiekem vind ik dit soort films best leuk, een guilty pleasure zeg maar. Jennifer Coolidge lijkt hier overigens te oefenen voor haar rol in 2 Broke Girls.
IMDB:5,6
Ik: 6

Red Tails (2012) - IMDb
[ afbeelding ]
Een romantische kijk op de emancipatie van gekleurde vliegers in de (voorloper van de) Amerikaanse luchtmacht. Op zich een goed verhaal om te vertellen maar dan moet het wel meer worden dan dit, dit lijkt meer op een belediging dan een eerbetoon. Het verhaal is vlak en maakt rare sprongen, net als de karakters eigenlijk die bijna karikaturen lijken. En wat doet dat geforceerde liefdesverhaal in deze film, wie dachten ze dat daar op zat te wachten... Dan klopt er ook nog eens geen hout van de luchtgevechten en eigenlijk bijna elke scene in de lucht. Ik mag dan teveel een luchtvaartenthousiast zijn maar het moet iedereen toch opvallen dat met 4 jagers met 6 12,7mm machinegeweren elk als bewapening een complete Duitse basis platleggen nadat je al een vliegtuig of wat hebt neergehaald behoorlijk overdreven is...dat lukte in Pearl Harbor de halve Japanse luchtmacht amper... Dan is de CGI ook nog eens van een bedenkelijk niveau. Eigenlijk had ik dit allemaal al moeten vermoeden toen ik de naam LucasArts zag verschijnen op de titelrol...
IMDB: 5,8
Ik 2

Hansel & Gretel Get Baked (2013) - IMDb
[ afbeelding ]
Een met wiet en kannibalisme gevulde variant op het traditionele sprookje. Grietje houdt van wiet roken met haar vriendje, haar broer Hans is wat serieuzer. In de buurt is een lief oud dametje komen wonen die de beste wiet van de omgeving teelt. Als haar vriendje wiet gaat halen en verdwijnt gaat Grietje op onderzoek uit. Een B film met zowaar een paar (semi) bekende gezichten. Er wordt behoorlijk aardig geacteerd en het verhaal is best onderhoudend, het geheel werkt verrassend goed. Waarschijnlijk nog beter na een splifje of 2.
IMDB: 4,1
Ik: 7,5
grappig dat hansel en gretel hier zulke goeie ''recensies'' krijgt...
Is het ook een leuke film zonder jointje te draaien te kijken??
  zaterdag 27 april 2013 @ 13:21:43 #218
395584 fonkeymonkey
HEREEEEEE IS MONKEY
pi_125793496
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 23:18 schreef Mint_Clansell het volgende:

[..]

Niet als het aan Robert Downey Jr. ligt.
wel
Robert downey is grappenmaker
mediakoe :6

EVIL DEAD



De remake , nou nou wat een film.
Was wel leuk, maar toch blijft de oude leuker _O_
Misschien doordat het toen eng was (lees: ik was 6 toen mijn lieftallige moeder heerlijk in de nacht nog even Evil Dead ging kijken en ik binnen kwam en tegelijkertijd die heks "we're gonna get you" hoor zingen ;( )
Alsnog 8 omdat ik vond dat ze het redelijk wel goed hebben gedaan en vind hem persoonlijk wel leuk.

[ Bericht 16% gewijzigd door fonkeymonkey op 27-04-2013 14:02:27 ]
"Do the monkey with me"
pi_125793597
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 13:19 schreef casper019 het volgende:
grappig dat ha

[..]

grappig dat hansel en gretel hier zulke goeie ''recensies'' krijgt...
Is het ook een leuke film zonder jointje te draaien te kijken??
Ik heb hem zonder gekeken. Wint geen oscars maar is zeker vermakelijk genoeg vond ik. Heeft misschien ook met verwachting te maken, ik verwachtte er niet veel van en het viel enorm mee. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Red Tails daar verwachtte ik meer van en viel enorm tegen, misschien dat die met een jointje erbij wel leuk zou zijn geweest :D
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_125793878
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 23:57 schreef Tim86 het volgende:
Haten op Zoolander :X :X :X :X :X :X -O-

volgens mij denkt hij meer aan de Night at the Museum films als hij aan Ben Stiller denkt
  zaterdag 27 april 2013 @ 13:58:30 #221
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_125794319
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 13:39 schreef planethugo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
volgens mij denkt hij meer aan de Night at the Museum films als hij aan Ben Stiller denkt
Ben Stiller's eigen films zijn idd een stuk beter en grappiger dan die met Ben Stiller in die van anderen. Zoolander en Trophic Thunder zijn twee uitstekend komedies.
pi_125794631
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 13:19 schreef casper019 het volgende:
grappig dat ha

[..]

grappig dat hansel en gretel hier zulke goeie ''recensies'' krijgt...
Is het ook een leuke film zonder jointje te draaien te kijken??
Ik vond die Hansel en Gretel echt afschuwelijk kut. En ik houd van slechte films. Hij begint wel aardig maar na ongeveer 15 minuten zitten er alleen nog maar irritante karakters in waarvan je hoopt dat ze dood gaan.
  zaterdag 27 april 2013 @ 15:40:07 #223
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_125796566
Stoker (2013) - IMDb
Als gevierde Aziatische regisseurs de oceaan oversteken, is het altijd afwachten wat dit gaat opleveren. Gelukkig is het resultaat bij Chan-wook Park erg positief.
Na de dood van haar vader, trekt een mysterieuze oom bij de 18-jarige India en haar moeder in. Vanaf het begin ontstaat er een kat-en-muis spel tussen India en haar oom. Het bijzondere aan dit spel, is dat het een tijd onduidelijk blijft wie de kat en wie de muis is. Want ook India blijkt al snel lang geen compleet hulpeloos meisje te zijn, maar een duistere kant te hebben. Hierdoor hangt onder elke scène een heerlijke onderhuidse spanning. Wat voor een groot deel te danken is aan de sterke muziek van Clint Mansell. De film heeft iets heel erg Hitchcockiaans hierdoor, vooral herinneringen aan Shadow of a Doubt kwamen boven bij mij. De oom heeft zelfs dezelfde naam, Charlie.
Mia Wasikowska is weer eens geweldig. Ze is zich echt aan het ontwikkelen tot de nieuwe Michelle Williams; een actrice die goed is in elke film waar ze in verschijnt. Matthew Goode biedt goed tegenwicht als de enigmatische oom. Nicole Kidman doet goed wat ze moet doen; de argeloze bijstander zijn.
Opmerkelijk is dat de film geschreven is door Wentworth Miller, de hunk van Prison Break. Dit script is echter het zwakste punt van de film. Het is dat Park de film meer over de metaforische ervaring maakt, dan de werkelijke praktische gebeurtenissen, waardoor ik door de vingers kan zien.
Goed voorbeeld hiervan is het einde.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
cijfer: 8

Wreck-It Ralph (2012) - IMDb
De invloed van Pixar is goed merkbaar op deze Disney film, de film vertoont opmerkelijk film overeenkomsten met Toy Story. Net zoals in de beste Pixars, hebben de schrijvers zich in deze film zich goed afgevraagd wat de diepste wens zou zijn voor hun karakter. Als een videogame-karakter echt zou leven, wat zou dan zijn motivatie zijn? Dit zorgt ervoor dat het verhaal erg geloofwaardig overkomt. De acties en motivaties van de karakters zijn compleet begrijpelijk.
Daarnaast is de film ook grappig en vooral een groot feest van herkenning, waarbij een herkijk nodig lijkt om alle details eruit te kunnen halen.
cijfer: 8

Opening Night (1977) - IMDb
Dit was zo'n film waarvan ik me niet meer goed herinnerde waarom ik het eerder een negen had gegeven. Maar de film was dat zeker minimaal waar.
Cassavetes heeft een zeer fijn oog voor de psychologie van zijn karakters. Zonder veel uitleg, laat hij met de kleinste gebaren emoties en onderlinge verhoudingen overbrengen.
Zo is er een scène waarin regisseur Manny (Ben Gazzara) vroeg verschijnt met Myrtle na een hele avond te hebben doorgebracht met elkaar. Een blik van zijn vrouw en een schouderophaling van hem zegt meer dan een vijf minuten durende ruzie hierover.
Er zijn weinig regisseur zo geïnteresseerd en zo goed in het plaatsen van karakters op het moment dat ze psychologisch uit de bocht beginnen te vliegen en dan te observeren wat er gebeurd. Cassavetes schuwt hierin niks en durft heel intiem dichtbij bij zijn karakters te komen. De emotie spat echt van het scherm. Dit is natuurlijk ook heel erg te danken aan de geweldige cast. Gena Rowlands is echt de beste actrice ooit. Maar ook de rest van de cast, Ben Gazzara, Joan Blondell, Paul Stewart en John Cassavetes zelf, zijn allemaal in top vorm. De terugkerende muziek zorgt ervoor dat die emotie gedurende de film langzaam opgebouwd wordt en bij de eindcredits tot volle uitbarsting komt.
Paar dingen vielen me op bij deze herkijk. Ten eerste speelt alcohol een veel minder grote rol speelt dan ik me herinnerde. Ja er wordt af en toe een glas gedronken en op het eind is Myrtle compleet laveloos, maar het was minder dan ik me herinnerde. Daarentegen speelt de depressie van Myrtle, die in een stroomverstelling komt na de dood van een jonge fan, een veel grotere rol.
Daarna was het einde ook anders dan ik me herinnerde.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
cijfer: 9.5

[ Bericht 2% gewijzigd door Mike op 27-04-2013 15:45:27 ]
pi_125803822
OFF SCREEN



gOEIE nederlandse film met sterk acteerwerk!
De film is ook erg goed gemonteerd, Vaak zie je in film die werken met veel flashbacks dat ze traag en saai worden en dat ze het verhaal ophouden. Maar dat is in deze film niet het geval... Je krijgt steeds puzzelstukjes over het leven van die man en daarmee word de spanning ook opgebouwd.
Alleen snapte ik het einde niet, miss dat iemand me dat nog kan uitleggen?

maar op dat na een zeer sterke NL film en aanrader
7.3
  zaterdag 27 april 2013 @ 22:46:52 #225
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125813174
Kon-Tiki (2012) - IMDb
Film over de eerste grote expeditie van de Noorse antropoloog Thor Heyerdal. De poging van hem om met een vlot van Peru naar Polynesië te varen.
Mooi echt gebeurd verhaal en ook wel goed verfilmd. Soms een beetje langdradig en de continuïteit klopt niet altijd.
Toch boeiend genoeg om met enige spanning naar te kijken, hoewel de afloop ervan natuurlijk al jaren bekend is.

IMDb: 7,2
Ik: 7,3
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125814634
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 april 2013 13:58 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Ben Stiller's eigen films zijn idd een stuk beter en grappiger dan die met Ben Stiller in die van anderen. Zoolander en Trophic Thunder zijn twee uitstekend komedies.
Tropic thunder is superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
maar zoolander is baggerzooi
  zondag 28 april 2013 @ 01:45:41 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125819147
Telefilm van vanavond bekeken met allemaal zo leuke oude acteurs:
Nooit te oud
Prachtige rollen van Aart Staartjes, Kitty Courbois, Bram van der Vlugt _O_ ,Petra Laseur, Ad van Kempen, Frits Lambrecht en vele anderen waaronder Hero Muller. Georgina Verbaan, Kasper van Kooten en Caro Lenssen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125820993
Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003)
Japanse animatiefilm op de muziek van Daft Punk's album Discovery. De film gaat over een viertal aliens die succes in de muziek hebben op hun thuisplaneet. Helaas worden ze gekidnapt, gebrainwasht en naar de aarde gebracht om daar een succesvolle band te worden. De man die hier allemaal achter zit is een malefide wezen die onsterfelijk kan zijn door gouden platen, hij doet dit al eeuwen om zo zijn dood te kunnen uitstellen. Het hele verhaal past perfect in de muziek, er wordt niet gesproken maar men heeft geen moeite dit redelijk simpele verhaal te volgen.
7.5/10

Stoker (2013)
Film van Chan-wook Park die internationaal doorbrak met zijn bizarre film Oldboy. Net zo bizar is Stoker, over een sociaal geïsoleerd intelligent meisje die in een mooi landhuis met haar ouders woont. Op een dag sterft haar vader en komt haar oom (de broer van haar vader) in het huis wonen, op deze manier onstaat er een rare sfeer en al snel komen we erachter dat de oom iets kwaads in de geest heeft. Het verhaal is goed, de symboliek misschien wat oppervlakkig maar de cinematografie is geweldig, sommige shots doen sterk aan Terrence Malick denken, wat natuurlijk iets goeds is.
7.0/10

Le Havre (2011)
Eerste film van Aki Kaurismaki die ik heb gezien en het smaakt zeker naar meer. Komisch drama over een oude, arme man die schoenenpoetser is in het Franse havenstadje Le Havre. Op een dag wordt er een container met een Afrikaans gezin gevonden in de haven, het hele gezin wordt gearresteerd maar een jongetje weet te ontsnappen. De oude schoenenpoetser laat het ventje onderduiken in zijn huis terwijl zijn vrouw in het ziekenhuis ligt. Prachtige film over de goedheid van de arbeidersklasse en de mens in het algemeen, over de problemen van vluchtelingen en de kracht van de gemeenschap, de film is hierdoor wat marxistisch getint (de hoofdrol heet immers Marx) en mocht het zo zijn dat je VVD-sympathieën dan sterk beginnen op te borrelen, dan zou ik hem niet aanbevelen. Verwacht geen zoet-sappige feel good film met een lieve relatie tussen de oude man en het negerventje a la Intouchables, anders is het een geweldige film
8.0/10

Jungfrukällan (The Virgin Spring) (1960)
Weer een meesterwerk van Ingmar 'oppergod van de filmkunst' Bergman. Een meisje wordt gruwelijk verkracht en vermoord door twee mannen, terwijl de derde, een jongetje die eigenlijk onschuldig is, toekijkt. Vervolgens komt het gezelschap terecht als gasten in het huis van de ouders van het meisje, zonder dat de ouders weten wat deze schuldig zijn aan de dood van hun dochter. Zoals te verwachten bij een Bergman-film gaat het over de afwezigheid van God en over de worsteling tussen mens en het geloof. Zoals ik al zei: een meesterwerk.
9.0/10
pi_125824609
quote:
3s.gif Op dinsdag 23 april 2013 19:25 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Omdat de kwaliteit mijlenver achter loopt op landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ook Scandinavië levert al geruime tijd pareltjes.

Wij moeten het doen met "toppers" als Alles is liefde met 3e rangs acteurs :')
Kijk Angie eens, vond ik persoonlijk 1 van de betere Nederlandse films.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 28 april 2013 @ 17:20:34 #230
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_125832407
13 Assassins
Een film van Takashi Miike, die ik vooral ken van de arthouse film Ichi The Killer en nog absurder Zebraman. Een samurai Shimzaemon wordt gevraagd om de sadistische halfbroer van de shogun te elimineren. Met zo'n titel moet ik gelijk denken aan de klassieker The 7 Samurai. Het is inderdaad naar mijn mening een slap aftreksel ervan. Het climax van het film bevat veel geweld en actie, maar is helaas redelijk flauw en inspiratieloos. Evenaart niet de klassieker; die heeft meer diepgang en interessante karakters. Toch redelijk mee vermaakt. 6.5/10. Het verbaast mij dat de film zulke hoge ratings heeft gehaald.

[ Bericht 9% gewijzigd door Zihuatanejo op 28-04-2013 17:27:54 ]
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_125848393
Movie 43 (2013) - IMDb

Film die goeddeels bestaat uit een aaneenschakeling van sketches die internetfilmpjes moeten voorstellen en die stappen zijn in de zoektocht naar de mytische "Movie 43". Dat verhaal is kolderiek in zichzelf en nou niet echt hoogstaand. De film moet het hebben van de sketches. En die zijn bij vlagen van hoog niveau (supermarktsketch) en echt hilarisch (verjaardagskadosketch), maar meestal zijn ze van het niveau poep en plas humor. Een niveau dat Amerikanen maar moeilijk los schijnen te kunnen laten. Veel verschillende bekende koppen, van Hale Berry tot Emma Watson Stone en van Richard Gere tot Johnny Knoxville. Hoewel het met de sketches afwisselend blijft is dat ook de zwakte, het wordt nooit een geheel, het blijft een samenraapsel van een paar hoogtepunten en vooral veel dieptepunten. Jammer want dit had het wel in zich om een klassieker te worden.
IMDB 4,4
Ik 4

[ Bericht 1% gewijzigd door Karstman op 29-04-2013 10:37:05 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  zondag 28 april 2013 @ 23:05:29 #232
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_125848397
Seven Psychopaths (2012) - IMDb
Kleine teleurstelling was dit. In potentie is dit een betere en leukere film, dan ik hem werkelijk uiteindelijk vind geworden. Het is nog zeker amusant, maar van een film van Martin McDonagh, de schrijver en regisseur van In Bruges, en met o.a. Sam Rockwell, Christopher Walken en Tom Waits had ik toch meer verwacht.
cijfer: 7.2

Czlowiek z marmuru (1977) - IMDb
Een zeer gedreven jonge regisseuse wil voor haar afstudeerfilm een documentaire maken over een metselaar die een arbeidersheld werd in de jaren '50, Mateusz Birkut. Het eerste wat we van hem te zien krijgen is een typische propaganda film, waarin zijn daden en die van het communisme worden opgehemeld. Ook krijgen we een geheime opname te zien, waarin zijn grote portret van een gebouw gehaald wordt. Door interviews komen we steeds meer te weten over de ware geschiedenis van Birkut. Wat deze verhalen vooral ook onthullen zijn alle leugens achter de socialistische heilstaat. Zo krijgen we in het eerste interview met een de nu gerenommeerde regisseur van de propagandafilm te zien, hoe hij de recordpoging van Birkut, waarme hij bekend werd, in scène heeft gezet om deze zo heldhaftig mogelijk over te laten komen. Deze onthullingen gaan hand in hand met de ontwikkeling die Birkut zelf doormaakt als zijn onverbiddelijk naïeve idealisme langzaam afbrokkelt door zijn ervaringen. Wat een mooie spiegel is van de ontwikkeling van het land zelf van de idealistisch jaren '50 naar de opkomst van de Solidariteitsbeweging eind jaren '70.
Hiermee is de film een voortreffelijke geschiedenisles. De keerzijde hiervan is echter dat het te weinig gaat over het persoonlijk lief en leed van de karakters, waardoor het allemaal wat koud en afstandelijk is.
Dat de jonge regisseuse heel irritant gestrest en agressief overkomt, helpt hier ook niet bij. Birkut zelf leren we dus te weinig persoonlijk kennen.
cijfer: 8.2

[ Bericht 0% gewijzigd door Lonewolf2003 op 28-04-2013 23:11:22 ]
pi_125852011
THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN



Erg sterke drama film, zonder meer de sterkste NL/belgische drama film die ik gezien heb..
Toch had er NET wat meer in gezeten... Doordat het verhaal vooral in het begin in flashbacks werd vertelt duurde het even voordat ik een band begon te voelen met de hoofdpersonages en voordat ik mee kon leven met de dingen die zei meemaakten..
Tot halferwege de film vond ik het een ''goeie'' film.. en toen wist de film me pas helemaal te pakken en op te sleuren... (er werd toen ook meer in het ''heden'' geleeft zeg maar met minder flashbacks) en eindigde de film echt overdonderend sterk....
Dus dat was opzich wel jammer dat het begin me niet zo wist te pakken,

Verder waren de acteerprestaties uitstekent, en ook de muziek tussendoor was mooi en was een pluspunt voor de film..
Omdat het begin me toch niet helemaal pakte geef ik de film een dikke 8
had het begin me wel weten te pakken dan had ik de film een 9 gegeven (want ik bleef door het einde echt zitten met een WOOOOOOOOOOOOOOOOW gevoel)
maar wat zonder meer blijft, deze film is een giga aanrader!
pi_125852749
quote:
2s.gif Op zondag 28 april 2013 23:05 schreef Karstman het volgende:
Movie 43 (2013) - IMDb
[ afbeelding ]
Veel verschillende bekende koppen, van Hale Berry tot Emma Watson
Emma Watson niet gezien in deze film hoor. Emma Stone bedoel je?

quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 17:20 schreef Zihuatanejo het volgende:
13 Assassins
Een film van Takashi Miike, die ik vooral ken van de arthouse film Ichi The Killer en nog absurder Zebraman. Een samurai Shimzaemon wordt gevraagd om de sadistische halfbroer van de shogun te elimineren. Met zo'n titel moet ik gelijk denken aan de klassieker The 7 Samurai. Het is inderdaad naar mijn mening een slap aftreksel ervan. Het climax van het film bevat veel geweld en actie, maar is helaas redelijk flauw en inspiratieloos. Evenaart niet de klassieker; die heeft meer diepgang en interessante karakters. Toch redelijk mee vermaakt. 6.5/10. Het verbaast mij dat de film zulke hoge ratings heeft gehaald.
Het is een remake van de gelijknamige film uit 1963.
pi_125857367
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 00:51 schreef Mint_Clansell het volgende:

[..]

Emma Watson niet gezien in deze film hoor. Emma Stone bedoel je?

Hmm ja die bedoel ik, haal die twee altijd door elkaar qua naam...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_125857399
quote:
2s.gif Op maandag 29 april 2013 10:36 schreef Karstman het volgende:

[..]

Hmm ja die bedoel ik, haal die twee altijd door elkaar qua naam...
Dan maak je er Emma Watstone van.
  maandag 29 april 2013 @ 11:22:13 #237
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_125858635
van de week de complete Paradise Lost films/ docu's gezien


en ik moet zeggen, ik vond het een verdomd goede film

quote:
Regisseurs Joe Berlinger en Bruce Sinofsky onderzoeken een gruwelijke moord, waarvan drie tieners, die volgens het gerecht in de ban waren van satanisme en hekserij, worden beschuldigd. Bij nader onderzoek blijkt echter dat er heel wat meer aan de hand is dan politie, rechters en advocaten in eerste instantie dachten.
je hebt het idee dat je naar een goede aflevering van een rechtbank serie aan het kijken bent,
alleen is dit dus waar gebeurd ( ik wist van te voren nog helemaal nix van dit gebeuren, dus ging totaal blanco de film in)
in het begin weet je zeker dat die 3 het gedaan hebben,
maar later ga je toch twijfelen

4.5*/5*
mee bekant vangde gin haas.
  maandag 29 april 2013 @ 11:28:16 #238
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_125858839
quote:
2s.gif Op maandag 29 april 2013 11:22 schreef kawa4 het volgende:
van de week de complete Paradise Lost films/ docu's gezien
[ afbeelding ]

en ik moet zeggen, ik vond het een verdomd goede film

[..]

je hebt het idee dat je naar een goede aflevering van een rechtbank serie aan het kijken bent,
alleen is dit dus waar gebeurd ( ik wist van te voren nog helemaal nix van dit gebeuren, dus ging totaal blanco de film in)
in het begin weet je zeker dat die 3 het gedaan hebben,
maar later ga je toch twijfelen

4.5*/5*
Die jongens waren echt op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Toch had die Damian z'n woorden vaak wat beter kunnen kiezen. Door zijn overdreven nonchalance heeft ie z'n eigen graf gegraven. Desalniettemin is het vreselijk dat die jongens zo berecht zijn, maar het was ook in een periode uit de geschiedenis waarin we waarschijnlijk allemaal hetzelfde dachten over zulke gastjes.
  maandag 29 april 2013 @ 11:37:00 #239
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_125859152
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 11:28 schreef ArtistA het volgende:

[..]

Die jongens waren echt op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Toch had die Damian z'n woorden vaak wat beter kunnen kiezen. Door zijn overdreven nonchalance heeft ie z'n eigen graf gegraven. Desalniettemin is het vreselijk dat die jongens zo berecht zijn, maar het was ook in een periode uit de geschiedenis waarin we waarschijnlijk allemaal hetzelfde dachten over zulke gastjes.
of hij was zo nonchelant, omdat hij zeker wist dat hij er toch nix mee te maken had,
en de bewijzen die de aanklagers hadden stelde eigenlijk ook geen drol voor

die jongens, hadden het niet gedaan, dus hoe kan iemand dan ooit bewijzen dat je het wel gedaan hebt.
wat 1 van die jongens ook zegt,
innocent til proven guilty is normaal, maar bij hun was het guilty til proven innocent
en elke aflevering verdenk je wel iemand anders
en het lulligste vond ik nog wel,
dat ze uiteindelijk wel vrij konden komen door schuld te bekennen :? :?
mee bekant vangde gin haas.
  maandag 29 april 2013 @ 11:41:29 #240
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_125859302
quote:
2s.gif Op maandag 29 april 2013 11:37 schreef kawa4 het volgende:

[..]

of hij was zo nonchelant, omdat hij zeker wist dat hij er toch nix mee te maken had,
en de bewijzen die de aanklagers hadden stelde eigenlijk ook geen drol voor

die jongens, hadden het niet gedaan, dus hoe kan iemand dan ooit bewijzen dat je het wel gedaan hebt.
wat 1 van die jongens ook zegt,
innocent til proven guilty is normaal, maar bij hun was het guilty til proven innocent
en elke aflevering verdenk je wel iemand anders
en het lulligste vond ik nog wel,
dat ze uiteindelijk wel vrij konden komen door schuld te bekennen :? :?
Jaren later inderdaad, maar als je berecht wordt voor een veelvuldige moord en verkrachting ga je toch niet de grens opzoeken? Dat is gewoon dom. Damian was ook een voorbeeld voor een hele groep jongeren en daarom wilde hij natuurlijk geen gezichtsverlies leiden, helaas ging dat laatste ten koste van zijn vrijheid. Die andere jongen met een IQ van 72 (of hoeveel was het?) is gewoon gemanipuleerd door de politie. Ze hadden natuurlijk ook te kampen met de maatschappelijke druk en moesten mensen opsluiten. Voor de overheid waren die jongens een uitkomst voor een probleem waar ze geen antwoord op hadden. Heel sneu, maar het schetst een heel goed beeld van de onvolwassenheid van het Amerikaans rechtssysteem, destijds althans.
pi_125878600
Quartet (2012) - IMDb

De titel doet al meteen terugdenken aan A Late Quartet, dus de film ontkomt er niet aan daarmee vergeleken te worden. Het gaat over een bejaardentehuis voor muzikanten, die een jaarlijkse muzikale opvoering moeten doen om hun tehuis in stand te houden, maar zoals dat gaat bij ouderen: ze vallen weg, dus dan is er vervanging nodig. Gelukkig is er een nieuwkomer in het tehuis, maar helaas heeft zij haar zangcarriëre definitef vaarwel gezegd en zijn er ook de nodige complicaties op het gebied van voormalige relaties.

In tegenstelling tot A Late Quartet, dat vooral zwaar van karakter was, is dit een luchtige komedie. Het concept is op zich origineel, maar de factoren van dit drama zijn ook wel weer vrij voorspelbaar. Ook leuk om al die oude acteurs bij elkaar te zien. Eigenlijk doet het wel een beetje denken aan Stand Up Guys, aangezien dat ook al zo'n ouwelullenverzameling was. Zoals te verwachten zijn de acteerprestaties goed, met een plusje voor de humoristische karakters van Cissy en Wilf. Ook een plusje voor het gesprek over opera versus rap, bevat een kern van waarheid.

Al met al is dit een lekkere wegkijkkomedie, wat een 7 uit 10 verdiend.
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_125880231
The Bourne Legacy (2012)



Ondanks de typische Bourne verhaallijn en sfeer miste ik Jason Bourne himself.
Het eerste gedeelte van de film is prima maar daarna wordt wat voorspelbaar.

7/10
pi_125882634

http://www.moviemeter.nl/film/80202

Noorwegen / Zweden
Actie / Oorlog
100 minuten

geregisseerd door Petter Næss
met Florian Lukas, Rupert Grint en David Kross

Hoog boven de barre Noorse wildernis schieten Duitse en Engelse piloten elkaar neer tijdens een toevallige gewelddadige ontmoeting. Geïsoleerd in de Noorse wildernis moeten ze de strenge winter zien te overleven. Hoewel de oorlog hen tot vijanden heeft gemaakt, is het moeilijk om deze vijandschap te handhaven naarmate de dagen vorderen. Vanwege wederzijdse behoeften ontstaat er een ongeëvenaarde vriendschap en worden ze zelfs kameraden.

Ik vond het een prachtige en ontroerende film!
  maandag 29 april 2013 @ 23:11:13 #244
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_125885445
The 4400 - Season 1
Had dit seizoen al eens eerder gezien maar de rest van de serie nog niet. Nu dus overnieuw begonnen.
Leuk begin (het eerste seizoen is maar vijf afleveringen lang) van een opzich best originele serie. Je ziet wel dat zowel acteurs als makers in het begin nog een beetje hun draai moeten vinden maar dat gaat hoe langer hoe beter, het overacting van de pilot bijvoorbeeld wordt gelukkig steeds minder. Ziet er goed uit en de verhaallijnen zijn redelijk interessant.
Wordt interessant om te zien waar de komende drie seizoenen heen gaan...

7,3/10
  dinsdag 30 april 2013 @ 10:11:49 #245
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_125893530
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 13:21 schreef fonkeymonkey het volgende:

[..]

wel
Robert downey is grappenmaker
mediakoe :6

EVIL DEAD

[ afbeelding ]

De remake , nou nou wat een film.
Was wel leuk, maar toch blijft de oude leuker _O_
Misschien doordat het toen eng was (lees: ik was 6 toen mijn lieftallige moeder heerlijk in de nacht nog even Evil Dead ging kijken en ik binnen kwam en tegelijkertijd die heks "we're gonna get you" hoor zingen ;( )
Alsnog 8 omdat ik vond dat ze het redelijk wel goed hebben gedaan en vind hem persoonlijk wel leuk.
Zonder hem was Evil Dead nooit zo`n succes geworden


Ash _O_
pi_125895996
JAGARNA 2



Wat een tegenvallende film helaas,
De sfeer en het acteer werk in de film is prima..
Alleen is het erg jammer dat na 15min je al een hoog vermoeden heb wie de moordenaar is en als halverwege de film dat nog eens zwart-op-wit bevestigd word haalt dat helemaal de spanning uit de film (die een thriller moet zijn!) - en ook al zit er dan een nog iets dieper verhaal omheen.. als de kern zeg maar al helemaal bekent is kan de rest niet genoeg boeien om dan NOG een dik uur te gaan kijken...
jammer, had echt meer ingezeten
5-
pi_125897250
Le clan des Siciliens (1969)



Franse misdaadfilm over juwelendief die door Siciliaanse familie geholpen wordt om te ontsnappen en vervolgens samen het criminele pad op gaan.

7/10
pi_125899359

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een Tweede Wereldoorlog veteraan en familieman die verandert in een bankovervaller. Gedesillusioneerd door zijn naoorlogse omstandigheden zit Eddie Boyd gevangen tussen de noodzaak om voor zijn gezin te zorgen en en het najagen van zijn onvervulde droom om naar Hollywood te vertrekken en een ster te worden. Hij ontdekt echter een manier om beide te doen door banken te beroven, in Hollywood-stijl.

Best wel een aardige film al krijgt hij weer een heel laag cijfer op Movie Meter :P

http://www.moviemeter.nl/film/78920
pi_125930393
NOOIT TE OUD



Geweldige NL film! heb echt van de film genoten van het begin tot het einde. De film heeft een hele leuke humor, en heb meerdere keren echt moeten lachen, het is geen geforceerde maar echt leuke humor!
Ook de acteerprestaties zijn erg goed (zelfs die van Georgina!)
Heb me er ontzettend mee vermaakt en een dikke aanrader
8.5
  woensdag 1 mei 2013 @ 01:14:43 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125931346
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 00:25 schreef casper019 het volgende:
NOOIT TE OUD

[ afbeelding ]

Geweldige NL film! heb echt van de film genoten van het begin tot het einde. De film heeft een hele leuke humor, en heb meerdere keren echt moeten lachen, het is geen geforceerde maar echt leuke humor!
Ook de acteerprestaties zijn erg goed (zelfs die van Georgina!)
Heb me er ontzettend mee vermaakt en een dikke aanrader
8.5
Leuk he?
quote:
14s.gif Op zondag 28 april 2013 01:45 schreef golfer het volgende:
Telefilm van vanavond bekeken met allemaal zo leuke oude acteurs:
Nooit te oud
Prachtige rollen van Aart Staartjes, Kitty Courbois, Bram van der Vlugt _O_ ,Petra Laseur, Ad van Kempen, Frits Lambrecht en vele anderen waaronder Hero Muller. Georgina Verbaan, Kasper van Kooten en Caro Lenssen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125936019
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 01:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Leuk he?

[..]

Hijs echt geweldig! ik vind het zo ontzettend jammer dat hij niet op dvd te koop is
dit is nou echt een film die ik supergraag op dvd zou willen hebben
  woensdag 1 mei 2013 @ 12:26:18 #252
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_125937753
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2013 10:11 schreef penny-wise het volgende:

[..]

Zonder hem was Evil Dead nooit zo`n succes geworden
[ afbeelding ]

Ash _O_
volgens mij begon zijn cult status pas met evil dead 2. hilarische film is dat. 1 was toendertijd gewoon heel erg eng.
pi_125937880
Oblivian

Vette film. Zeker het kijken waard.

7.8/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 1 mei 2013 @ 22:51:12 #254
300815 Sasman
Kijk en leer...
pi_125962206
Remember Sunday
Een eenzame serveerster ontmoet een knappe, eigenzinnige sieraden verkopen die een hersenbloeding heeft gehad en dus een korte termijn geheugenverlies probleem heeft.

Leuk verhaal, bleef mij boeien. Mooi en een beetje voorspelbaar einde maar toch zeer degelijke film.
Leuk filmpje.

IMDB 6.9/10
Mijn score 8/10
Trotse Belg.
pi_125975216
21 and over



Ik had zin in een melige film, en had gehoord dat de film op the hangover leek en de trailer leek me ook leuk dus de film gaan kijken..

Maar pff wat een bagger film, de film heeft haast niks van de hangover (ze raken hier namelijk niet hun vriend kwijt maar willen hem op tijd thuis brengen) en maken dan zogenaamde gekke dinge mee...
maar wat ze mee maken is niet eens grappig en heb miss 2 of 3 x kunnen lahchen in heel de film...
en daarnaast waren de acteerprestaties nog uber slecht
kortom, afrader niet kijken
3
pi_125995190
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 12:05 schreef casper019 het volgende:
21 and over

[ afbeelding ]

Ik had zin in een melige film, en had gehoord dat de film op the hangover leek en de trailer leek me ook leuk dus de film gaan kijken..

Maar pff wat een bagger film, de film heeft haast niks van de hangover (ze raken hier namelijk niet hun vriend kwijt maar willen hem op tijd thuis brengen) en maken dan zogenaamde gekke dinge mee...
maar wat ze mee maken is niet eens grappig en heb miss 2 of 3 x kunnen lahchen in heel de film...
en daarnaast waren de acteerprestaties nog uber slecht
kortom, afrader niet kijken
3
Dank voor de waarschuwing, wilde deze morgen kijken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Moderator donderdag 2 mei 2013 @ 23:00:21 #257
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_126002925
Life of pi, mooie film gaaf gedaan alleen wel heeeel erg zweverig, ik denk/hoop dat in het boek de filosofische bespiegelingen iets dieper gaan en iets meer grond hebben. Ben wel een beetje benieuwd geworden naar het boek maar het zal geen boek zijn dat ik direct aanschaf.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_126006909
Olympus Has Fallen (2013) - IMDb



Disgraced former Presidential guard Mike Banning finds himself trapped inside the White House in the wake of a terrorist attack; using his inside knowledge, Banning works with national security to rescue the President from his kidnappers.

Het plot is wellicht vergezocht. De geloofwaardigheid is soms zoek. Maar man oh man wat is dit een heerlijke actiefilm! Ik ga er dan verder ook niks negatiefs over zeggen. Ga dat zien! Bijna non-stop op het puntje van mijn stoel gezeten. De cast bestaat ook niet uit de minste acteurs, met o.a. Morgan Freeman, Gerard Butler en Aaron Eckhart.

De film had op veel momenten een hoog Jack Bauer gehalte (pluspunt), waarbij het in deze film Gerard Butler als Mike Bannings is die de president (en het land) zal moeten redden. Ook qua grof geweld zijn er overeenkomsten. Het 16+ gehalte doet de film ook zeker goed, het maakt alles een stuk aangrijpender. Het is even geleden dat ik zo'n vermakelijke actiefilm heb gezien in de bios.

Waarschuwing: wel een hoog patriottisch gehalte, maar wat wil je met zo'n plot. Ik heb me er niet aan gestoord.

Krijgt een 8 van mij, omdat ik me erg heb vermaakt.
pi_126052958
Beautiful Creatures



Opzich leuke film om te zien!

Leuke film om te zien, met een interessant verhaal.. Dat je zeker de hele film geinteresseerd houd en wat ook absoluut roept om een vervolg.
Het enige wat wel jammer is is dat de acteerprestaties van de 2 hoofdpersonen slechts ''matig tot redelijk'' zijn en dat hun relatie nogal ''nepperig'' aanvoelt... Je voelt nergens echt de passie (vooral het ontstaan van de relatie is nogal ''vreemd'')
Maar omdat het verhaal van de film me wel erg trok en geinterreesd hield kon ik daar een beetje ''overheen kijken''
Maar het is dus wel jammer want er had dus meer ingezetten, nu is het gewoon een vermakelijke doordeweekse film, maar wel een film van dat als er een vervolg komt dat ik hem zeker ga zien.

(en de film is zeker niet alleen voor jonge meisjes of tieners)

6.5 gewoon leuk gezien te hebben
pi_126075149
'De marathon' aangezet. Ik dacht bij mijzelf toch maar een poging wagen. Al toen de film begon, begon ik het dermate de film vorderde irritanter te vinden... uitgezet.

Cijfer: 0/10.

Overigens gister 'Parker' gekeken waarin Jason Statham de hoofdrol vertolkte. Mooie film, alleen de ene vechtscene op het balkon waar Parker tijdens het gevecht genoodzaakt was om het mes door zijn handen te laten steken en zodoende de aanvaller te vermoorden, vond ik een beetje aan een té smerige kant.... Cijfer: 6.8/10
pi_126079782
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 00:12 schreef -Strawberry- het volgende:
Olympus Has Fallen (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

Disgraced former Presidential guard Mike Banning finds himself trapped inside the White House in the wake of a terrorist attack; using his inside knowledge, Banning works with national security to rescue the President from his kidnappers.

Het plot is wellicht vergezocht. De geloofwaardigheid is soms zoek. Maar man oh man wat is dit een heerlijke actiefilm! Ik ga er dan verder ook niks negatiefs over zeggen. Ga dat zien! Bijna non-stop op het puntje van mijn stoel gezeten. De cast bestaat ook niet uit de minste acteurs, met o.a. Morgan Freeman, Gerard Butler en Aaron Eckhart.

De film had op veel momenten een hoog Jack Bauer gehalte (pluspunt), waarbij het in deze film Gerard Butler als Mike Bannings is die de president (en het land) zal moeten redden. Ook qua grof geweld zijn er overeenkomsten. Het 16+ gehalte doet de film ook zeker goed, het maakt alles een stuk aangrijpender. Het is even geleden dat ik zo'n vermakelijke actiefilm heb gezien in de bios.

Waarschuwing: wel een hoog patriottisch gehalte, maar wat wil je met zo'n plot. Ik heb me er niet aan gestoord.

Krijgt een 8 van mij, omdat ik me erg heb vermaakt.
Vond hem ook erg vermakelijk! Vond wel het eerste uur een stuk boeiender dan het tweede deel..
pi_126080363
Die olympus film gezien. Oh. My. GOD.

Wat de neuk heb ik net zitten kijken _O-

Alle cliches weer uit de kast. Saai was die iig niet :D

Ik twijfel tussen een 5.5 of een 3
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 5 mei 2013 @ 01:50:22 #263
95123 Operc
Nr. 40
pi_126080964
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 08:17 schreef Roces18 het volgende:
Iron Man 3D
[ afbeelding ]

Dit keer moet Tony het opnemen tegen The Mandarin (Ben Kingsley) die zijn beach house in Malibu in de as legt. Tony komt terecht op het platteland en moet zich zelf opnieuw bewapenen. Ondertussen vecht hij tegen regenererende super humans :') Cliche much. Net zoals de andere delen zijn de vaste ingrediënten qua verhaalopbouw weer aanwezig met hier en daar een grapje maar de regisseur weet ook zeer goed gebruik te maken van de special effects. De originaliteit ontbreekt echter. Na Mickey Rourke, dat een klassiek slechte superheld is die ongeveer even vaak gebruikt is altijd Ben Kingsley is er nog niets nieuws onder de zon. Daarnaast zien we ook niet veel terug van zijn recente ervaringen in New York. Wat jammer is (Heeft hij bijv. nog contact met Captain America etc.)

Zeker niet beter dan de andere delen maar goed popcorn materiaal, nu maar hopen dat Nolan de volgende film regisseert.

Oja 3D is waardeloos, en er komt ook een deel 4 :)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_126083206
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 08:17 schreef Roces18 het volgende:
Iron Man 3D
[ afbeelding ]
en er komt ook een deel 4 :)
Er is nog niks bekend over een 4e deel.
  zondag 5 mei 2013 @ 10:47:22 #265
168399 Apotheose
Love etc
pi_126083821
Looper (2012) - IMDb



In 2074, when the mob wants to get rid of someone, the target is sent 30 years into the past, where a hired gun awaits. Someone like Joe, who one day learns the mob wants to 'close the loop' by transporting back Joe's future self.

Ik ben niet zo goed in recensies schrijven dus laten we het er gewoon op houden dat ik fan ben van films over tijdreizen. En Looper vind ik echt een mooie, goeie film :Y

Imdb: 7.6
Ik: 8
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_126084394
quote:
1s.gif Op zondag 5 mei 2013 01:13 schreef habitue het volgende:
Die olympus film gezien. Oh. My. GOD.

Wat de neuk heb ik net zitten kijken _O-

Alle cliches weer uit de kast. Saai was die iig niet :D

Ik twijfel tussen een 5.5 of een 3
Ok, na een nachtje slapen maak ik er een 2 van. :')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_126084939
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 00:12 schreef -Strawberry- het volgende:
Olympus Has Fallen (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

Disgraced former Presidential guard Mike Banning finds himself trapped inside the White House in the wake of a terrorist attack; using his inside knowledge, Banning works with national security to rescue the President from his kidnappers.

Het plot is wellicht vergezocht. De geloofwaardigheid is soms zoek. Maar man oh man wat is dit een heerlijke actiefilm! Ik ga er dan verder ook niks negatiefs over zeggen. Ga dat zien! Bijna non-stop op het puntje van mijn stoel gezeten. De cast bestaat ook niet uit de minste acteurs, met o.a. Morgan Freeman, Gerard Butler en Aaron Eckhart.

De film had op veel momenten een hoog Jack Bauer gehalte (pluspunt), waarbij het in deze film Gerard Butler als Mike Bannings is die de president (en het land) zal moeten redden. Ook qua grof geweld zijn er overeenkomsten. Het 16+ gehalte doet de film ook zeker goed, het maakt alles een stuk aangrijpender. Het is even geleden dat ik zo'n vermakelijke actiefilm heb gezien in de bios.

Waarschuwing: wel een hoog patriottisch gehalte, maar wat wil je met zo'n plot. Ik heb me er niet aan gestoord.

Krijgt een 8 van mij, omdat ik me erg heb vermaakt.
Wellicht, soms???

_O-

Als comedy is het wel een 8 waard ja .
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 5 mei 2013 @ 11:59:11 #268
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_126085534
Schindler's List (1993) - IMDb
Welke film is nou meer geschikt om te kijken op 4 mei dan Spielberg's magnum opus over de holocaust. Vanwege zijn 20-jarig bestaan eindelijk uitgeven op blu-ray.
cijfer: 9
pi_126085704
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2013 11:36 schreef habitue het volgende:

[..]

Wellicht, soms???

_O-

Als comedy is het wel een 8 waard ja .
Het is gewoon een goede actiefilm.. Ik geef hem een 7.
pi_126086096
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2013 12:05 schreef Ace1 het volgende:

[..]

Het is gewoon een goede actiefilm.. Ik geef hem een 7.
Als het verhaal nou nog een klein beetje geloofwaardig was..... Maar damn er zaten meer plot holes in de film dan kogels.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Redactie Games zondag 5 mei 2013 @ 12:39:34 #271
206706 crew  Racerblade
pi_126086632
Cowboys & Aliens (2011)

De titel zegt alles. Weet weinig met een goede cast te doen, de plot is cliche, maar als actiefilm doet die wat die moet doen.

Imdb: 6.1
Ik: 6.5

Der Untergang (2004)

Biografie over de laatste dagen van Adolf Hitler en zijn secretaresse. Heeft zijn indrukwekkende momenten, zeker tegen het einde. Ook het acteerwerk was van begin tot eind uitstekend, vond de film alleen, vooral in het middenstuk, een beetje te traag en langdradig. Misschien omdat de achtergrond natuurlijk bekend is, kon het me iets minder boeien dan andere biografieën.

Imdb: 8.3
Ik: 7.5

The Man With the Golden Gun (1974)

Naar mijn mening, een van de betere Bonds tot dan toe. Maar goed, wat weet ik, ik vond de Connery films niet echt een succes met uitzondering van Goldfinger en Dr. No. Deze vind ik in ieder geval de beste Moore-Bond tot nu toe. Niet te over-the-top, uiteraard mooie locaties en van de betere villains.

Imdb: 6.8
Ik: 6.0

The Spy Who Loved Me (1977)

...In tegenstelling tot zijn opvolger. Actie was bijna lachwekkend, evenals Jaws en het oppervlakkige karakter van Agent XXX. De plot is al eerder gedaan in andere Bond-films en deze weet die niet te verbeteren.

Imdb: 7.1
Ik: 5.3

Cast Away (2000)

Man stapt in vliegtuig, vliegtuig crasht, man overleeft als enige de crash, man komt op een onbewoond eiland terecht en probeert te overleven. Goed uitgewerkt, het grootste gedeelte in ieder geval. Het laatste gedeelte... not so much.

Imdb: 7.6
Ik:7.3

Black Hawk Down (2001)

Gebaseerd op de burgeroorlog in Somalië, waar Amerikaanse troepen toentertijd (1993) nog naar verzonden werden. Zelden zal je zo een verzameling van de beste acteurs zien en dat merk je ook op het scherm. Dit is hoe een oorlogsdrama/actie zou moeten zijn.

Imdb: 7.7
Ik: 8.3

Planet Terror (2007)

Verschrikkelijk.

Imdb: 7.3
Ik: 4.0

Hunger (2008)

Noord-Ieren vechten voor politieke onafhankelijkheid, ook als ze al opgesloten zijn. Waargebeurd verhaal over Bobby Sands, die protesteerde door middel van hongerstaking. Aparte stijl, net zoals Shame van dezelfde regisseur. Ieder onderdeel van de film is dan ook prima uitgewerkt, behalve het plot. Ten eerste wordt je helemaal niets uitgelegd, geen hoe, slechts een minuscuul beetje waarom, er worden termen gebruikt die waarschijnlijk alleen begrepen worden door Noord-Ieren, maar bovenal, het gaat nergens over. Na het einde zal je jezelf afvragen, wat heb ik net gekeken? Kan je mooi vinden, ik vond het wat tegenvallen.

Imdb: 7.6
Ik: 4.8
pi_126091426
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2013 11:36 schreef habitue het volgende:

[..]

Wellicht, soms???

_O-

Als comedy is het wel een 8 waard ja .
Als je daarop gaat letten is het zeker geen 8 waard nee en normaal doe ik dat wel, maar deze wist me op de een of andere manier toch op het puntje van mijn stoel te houden.

Verstand op 0. :P
  zondag 5 mei 2013 @ 16:06:08 #273
202889 Inverted_World
Motion Graphics
pi_126094466


Joyong-han saesang / The world of silence (2006)

Een bekende fotograaf met de gave om de gedachten van mensen te kunnen lezen, getraumatiseerd met de dood van zijn vriendin, die voor zijn neus zelfmoord pleegde, wordt hij een soort beschermengel voor een klein meisje wiens moeder in een coma ligt.

Verbazingwekkend goede film, zoals in de IMDB-review wordt geschreven:

quote:
World of Silence peels off layer upon layer, uncovering about five film's worth of internal demons and other dramatic tragedies, but it ends, and it seems to end a few times, like a famous sportscaster screaming "No! No! I don't believe it! Don't ..." and then "Great shot!" when it goes in.
IMDB: 7.1
Mijn cijfer: 8.0




Ddongpari / Breathless (2008)

Een beetje in hetzelfde genre als de vorige film, een man werkende voor een loan-company, die mensen behandeld zoals hij vroeger behandelt is, met veel geweld. Hier gaat het om de relatie tussen hem een een meisje van de middelbare school, en hoe die zich ontwikkelt.

Erg sterke film, het realisme en de karakterontwikkelingen maken de film echt sterk.

IMDB: 7.5
Mijn cijfer: 7.8


Verder nog een aantal films gekeken. Bovenstaande waren van afgelopen maand wel de hoogtepuntjes maar toch:

Bedevilled / Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (2010) IMDB: 7.1 Mijn cijfer: 7.0

Iron Man 3 (2013) IMDB: 7.9 Mijn cijfer: 7.0

The Classic / Keulraesik (2003) IMDB: 7.7 Mijn cijfer: 7.5
It's you my love, you who are the stranger
pi_126119236
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 12:05 schreef casper019 het volgende:
21 and over

[ afbeelding ]

Ik had zin in een melige film, en had gehoord dat de film op the hangover leek en de trailer leek me ook leuk dus de film gaan kijken..

Maar pff wat een bagger film, de film heeft haast niks van de hangover (ze raken hier namelijk niet hun vriend kwijt maar willen hem op tijd thuis brengen) en maken dan zogenaamde gekke dinge mee...
maar wat ze mee maken is niet eens grappig en heb miss 2 of 3 x kunnen lahchen in heel de film...
en daarnaast waren de acteerprestaties nog uber slecht
kortom, afrader niet kijken
3
Had ik dit maar eerder gelezen.
Ik had hetzelfde: zin in een melige film.
Pfoeh dat was me toch een tegenvaller.

Helemaal eens met wat hierboven al gezegd is.
Every living creature on earth dies alone
pi_126123426
PARKER



Opzich aardige vermakelijke actie film die vermaakt tot het begin tot het eind,
Maar zeker niet statham's beste film...
Hij speelt opzich goed, maar als ik een actie film ga kijken met statham in de hoofdrol dan verwacht ik eigenlijk een film met over de top knalharde actiescenes en dat ontbrak er in deze film....
De actie bleef allemaal redelijk ''beperkt'' en nergens iets heel groots.. .en daar was ik een beetje teleurgesteld in.. mja dat komt miss ook omdat mijn verwachtingen waren een ''statham'' film te zien..
Maar ondanks dat de actie niet super was was het wel gewoon een vermakelijke film om gezien te hebben....
6.5
  maandag 6 mei 2013 @ 13:43:24 #276
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_126126853
Texas Chainsaw

De zoveelste film in de reeks is een vervolg op de originele film uit de jaren 70 en dat komt voor het verhaal goed uit. Verder is dit vooral een herhaling van zetten die we in de remake, de prequel vd remake en nog allerlei horrorfilms gezien hebben. Maar waar de remake van 10 jaar geleden best een goede en bij vlagen angstaanjagende horrorfilm was is dit het toch vooral net niet. Net niet eng, net niet spannend, net niet overtuigende gore en een net niet cast. Vervelend of saai is het niet maar na afloop besef je wel dat je een niet al te beste en bovendien overbodige nieuwe versie van de Texas Chainsaw Massacre gezien hebt.

5.0

Rammbock: Berlin Undead

Een Duitse low budget zombiefilm over een kneus die zijn vriendin op gaat zoeken in Berlijn als daar opeens zombies de stad overnemen. Bij vlagen best geinig maar niet echt een toevoeging aan het genre en niet van een erg hoge kwaliteit. Duurt maar een uurtje dus als zombie tussendoortje toch wel ok.

5.5
pi_126137804
Parker (2013) gezien. Ben enorme fan van Jason Statham maar heb hem in veel betere films gezien. Dit is wat meer van hetzelfde en blinkt nergens echt in uit.

IMDb: 6.2
Ik: 6.2
pi_126142897
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 18:07 schreef illusions het volgende:
Parker (2013) gezien. Ben enorme fan van Jason Statham maar heb hem in veel betere films gezien. Dit is wat meer van hetzelfde en blinkt nergens echt in uit.

IMDb: 6.2
Ik: 6.2
Ik ga hem van de week eens bekijken, keek er wel naar uit.
pi_126142964
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 20:05 schreef Droathoah het volgende:

[..]

Ik ga hem van de week eens bekijken, keek er wel naar uit.
Hij vermaakt wel hoor, maar over een paar weken ben je vergeten dat 'ie uberhaupt bestond. Dan is Jack Reacher met wat minder actie weliswaar een heel stuk vetter.
pi_126143038
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 20:06 schreef illusions het volgende:

[..]

Hij vermaakt wel hoor, maar over een paar weken ben je vergeten dat 'ie uberhaupt bestond. Dan is Jack Reacher met wat minder actie weliswaar een heel stuk vetter.
Jack Reacher uit gezet nadat die advocaat verhaal ging halen bij de nabestaanden van de slachtoffers.

De eerste keer sinds ik me kan herinneren dat ik een film heb uitgezet in de eerste 30 min..
pi_126144545
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 00:25 schreef casper019 het volgende:
NOOIT TE OUD

[ afbeelding ]

Geweldige NL film! heb echt van de film genoten van het begin tot het einde. De film heeft een hele leuke humor, en heb meerdere keren echt moeten lachen, het is geen geforceerde maar echt leuke humor!
Ook de acteerprestaties zijn erg goed (zelfs die van Georgina!)
Heb me er ontzettend mee vermaakt en een dikke aanrader
8.5
Was een goeie tip, erg leuke film! :D
pi_126144591
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 18:07 schreef illusions het volgende:
Parker (2013) gezien. Ben enorme fan van Jason Statham maar heb hem in veel betere films gezien. Dit is wat meer van hetzelfde en blinkt nergens echt in uit.

IMDb: 6.2
Ik: 6.2
Ik vond hem wel aardig, maar inderdaad ik heb ook betere films gezien.
pi_126150398
quote:
12s.gif Op maandag 6 mei 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik vond hem wel aardig, maar inderdaad ik heb ook betere films gezien.
jup same hier, gewoon aardig en leuk om te zien maar meer ook niet en zeker niet stathams beste!

en ja geweldig he nooit te oud, ik vind het ZOOOOOOOOOOOOO zonde dat die niet op dvd of bluray te koopis! dat is nou echt eenfilm daar zouik zo 20 euro ovoor uitgegeven en dan heb ik niet vaak
pi_126153769
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 20:08 schreef Rogan het volgende:

[..]

Jack Reacher uit gezet nadat die advocaat verhaal ging halen bij de nabestaanden van de slachtoffers.

De eerste keer sinds ik me kan herinneren dat ik een film heb uitgezet in de eerste 30 min..
Waarom, dat is best belangrijk voor de film.
  maandag 6 mei 2013 @ 23:21:34 #285
202889 Inverted_World
Motion Graphics
pi_126154983
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 18:07 schreef illusions het volgende:
Parker (2013) gezien. Ben enorme fan van Jason Statham maar heb hem in veel betere films gezien. Dit is wat meer van hetzelfde en blinkt nergens echt in uit.

IMDb: 6.2
Ik: 6.2
ik vind persoonlijk Jason statham de laatste jaren gewoon ronduit slecht, elke keer dezelfde acrie/thrillertjes.
It's you my love, you who are the stranger
  maandag 6 mei 2013 @ 23:46:16 #286
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_126156346
quote:
1s.gif Op maandag 6 mei 2013 23:21 schreef Inverted_World het volgende:

[..]

ik vind persoonlijk Jason statham de laatste jaren gewoon ronduit slecht, elke keer dezelfde acrie/thrillertjes.
La Lopez maakte een hoop goed, bij mij althans.
En ik heb me uitstekend vermaakt...een 7,5 van mij.
pi_126160049
Pirates of Silicon Valley - 1999



Ik zit net de biografie te lezen van Steve Jobs door Walter Isaacson en heb de vermakelijke tv-film over de de opkomst van Apple en het wedervaren met Microsoft/Bill Gates er maar even bij gepakt. Heb hem in het verleden al eens gezien, en wat me toen minder opviel, maar nu des te meer is dat er nogal een karikatuur gemaakt wordt van praktisch elke hoofdrolspeler (overigens vooral van Steve Ballmer), en waar Steve Jobs vooral toch een heel klein beetje als de good guy/hippie wordt neergezet en Bill Gates als de bad guy/square... Niettemin wordt toch wel duidelijk dat de echte helden in dit verhaal eigenlijk Steve Wozniak, Xerox en de gast waarvan Gates DOS kocht voor $ 50.000,- (wie was dat trouwens?) om het vervolgens als OS op de IBM-machines en -klonen te kunnen zetten... 1 klein dingetje klopt volgens mij niet in de film; ze laten de introductie van de Macintosh, met de eerste grafische interface, en Windows (3.0?), met eveneens een grafische interface, parallel lopen, naar mijn weten zat daar minstens 5/6 jaar tussen. Ik bedoel wat heb ik anders 6 jaar lang zitten klooien met een IBM-kloon met MS-DOS erop??? :'). Correct me if I'm wrong...
Anyway, de film loopt tot de "second coming of Steve" bij Apple in 1997, en dus vertelt het eigenlijk maar de helft van het verhaal, zoals we inmiddels weten... Nice stuff tho. Leuke rol van Noah Wyle, die we nog kennen als Dr. Carter uit ER btw.

Imdb 7,1
Ik 8,0

[ Bericht 1% gewijzigd door Ryan3 op 07-05-2013 12:46:02 ]
I´m back.
pi_126161195
Iron man 3 (3D)


Superhelden films, ik hou ervan.
Marvel's Iron Man vond ik vroeger al een geweldig personage in de strips.
Ok deel 2 was niet helemaal geslaagd, maar toch vond ik hem leuk.
Deel 3 is zeker beter dan 2, maar haalt het toch niet bij het eerste deel.
Desalniettemin heb ik me weer zo'n 2 uur vermaakt met de arrogante Tony Stark.
Every living creature on earth dies alone
pi_126163784
The Place Beyond the Pines (2012)


Aanrader. Het verhaal kan opgesplitst worden in drie delen. Het gaat over een motor stuntman die erachter komt een baby te hebben en er voor wil zorgen, hij heeft geld nodig en daar gaat het mis (hij gaat namelijk banken beroven). Erin verwikkeld komt een (ambitieuze) politieman die in aanraking komt met corrupte praktijken door zijn collega's. En dan heb je nog een derde deel 15 jaar later waar ik niet te veel over kan zeggen anders moet ik spoiler tags gaan gebruiken.

Anyway heel vet gedaan, heel apart verhaal, heel goed geacteerd, dikke actie scene's, en hele goede muziek.

Kijken dus.

Ik: 9*
IMDB: 7.7*
Veni, vidi, vodka.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 10:42:17 #290
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_126164295
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 10:25 schreef dumble het volgende:
The Place Beyond the Pines (2012)

[ afbeelding ]
Aanrader. Het verhaal kan opgesplitst worden in drie delen. Het gaat over een motor stuntman die erachter komt een baby te hebben en er voor wil zorgen, hij heeft geld nodig en daar gaat het mis (hij gaat namelijk banken beroven). Erin verwikkeld komt een (ambitieuze) politieman die in aanraking komt met corrupte praktijken door zijn collega's. En dan heb je nog een derde deel 15 jaar later waar ik niet te veel over kan zeggen anders moet ik spoiler tags gaan gebruiken.

Anyway heel vet gedaan, heel apart verhaal, heel goed geacteerd, dikke actie scene's, en hele goede muziek.

Kijken dus.

Ik: 9*
IMDB: 7.7*
Nice! Ben al even aan 't wachten op deze :Y
pi_126166902
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 23:46 schreef DrDarwin het volgende:

[..]

La Lopez maakte een hoop goed, bij mij althans.
En ik heb me uitstekend vermaakt...een 7,5 van mij.
lol dus als er een mooie dame in de film geeft vermaak jij je zoiezo? ongeacht de rest van de film?
  dinsdag 7 mei 2013 @ 12:08:47 #292
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_126167133
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 12:01 schreef casper019 het volgende:

[..]

lol dus als er een mooie dame in de film geeft vermaak jij je zoiezo? ongeacht de rest van de film?
Nou, eigenlijk vond ik het gewoon een leuke film, en dat juffrouw Lopez er een aardige rol in speelt mag ook best onder de aandacht worden gebracht.
Ik heb beter, leuker, en spannender films met Statham gezien, maar deze was toch prima vermaak.
pi_126173738
Ook Parker gezien. Vond 'm beter dan de gemiddelde Statham film, die gewoon op de een of andere manier altijd hetzelfde zijn. Mede door de harde actie vond ik deze wel leuk eigenlijk. En Nick Nolte is natuurlijk een baas altijd. 7
pi_126186885
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 15:15 schreef ChickenMan het volgende:
Ook Parker gezien. Vond 'm beter dan de gemiddelde Statham film, die gewoon op de een of andere manier altijd hetzelfde zijn. Mede door de harde actie vond ik deze wel leuk eigenlijk. En Nick Nolte is natuurlijk een baas altijd. 7
Ik vond parker vermakelijk en zeker leuk omte zien.. maar wat ik juist miste was HARDE actie lol.....

UNE VIE MEILLEURE



Geweldige film!

Het is echt een film met veel gevoel erin, er gebeuren erge dingen.. maar ook leuke en romantische dingen en er zit ook humor in de film. Die mix maakt het een hele mooie film om te zien.
Het verhaal gaat over een stelletje dat een restaurant koopt, wat ze eigenlijk niet kunnen betalen maar ze willen hun droom waarmaken... en wat er dan verder gebeurd met hun...
Het acteerwerk is erg sterk en de film wist me vanaf het begin tot het eind helemaal te grijpen.

Het enige minpuntje vond ik het open einde, ik snapte dat niet helemaal... Iemand die deze film ook gezien heb en mij het einde miss kan uitleggen?

maar ondanks het open einde maakt dat de film niet ''veel'' minder, het blijft een geweldige en indrukwekkende film en echt een aanrader om te zien
8.5
pi_126196995
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 20:08 schreef Rogan het volgende:

[..]

Jack Reacher uit gezet nadat die advocaat verhaal ging halen bij de nabestaanden van de slachtoffers.

De eerste keer sinds ik me kan herinneren dat ik een film heb uitgezet in de eerste 30 min..
Omdat? Gewoon een goede popcorn film, einde wellicht voorspelbaar maar zeker vermakelijk.
  woensdag 8 mei 2013 @ 01:07:29 #296
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_126203156
quote:
UNE VIE MEILLEURE

Geweldige film!

Het is echt een film met veel gevoel erin, er gebeuren erge dingen.. maar ook leuke en romantische dingen en er zit ook humor in de film. Die mix maakt het een hele mooie film om te zien.
Het verhaal gaat over een stelletje dat een restaurant koopt, wat ze eigenlijk niet kunnen betalen maar ze willen hun droom waarmaken... en wat er dan verder gebeurd met hun...
Het acteerwerk is erg sterk en de film wist me vanaf het begin tot het eind helemaal te grijpen.

Het enige minpuntje vond ik het open einde, ik snapte dat niet helemaal... Iemand die deze film ook gezien heb en mij het einde miss kan uitleggen?

maar ondanks het open einde maakt dat de film niet ''veel'' minder, het blijft een geweldige en indrukwekkende film en echt een aanrader om te zien
8.5
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 7% gewijzigd door Mike op 08-05-2013 09:36:01 ]
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_126205863
Jack Reacher

Erg mee vermaakt, geen hoogstaande film, veel voorspelbare dingen, maar een echte cliche actiefilm met wat spionage en sniper weetjes en CSI achtig gedoe.

7.

Upside Down

Adam and Eden fell in love as teens despite the fact that they live on twinned worlds with gravities that pull in opposite directions. Ten years after a forced separation, Adam sets out on a dangerous quest to reconnect with his love.

Tsjonge wat een tegenvaller, als je een film maakt over een andere planeet (2 gespiegelde planeten in dit geval) en je hebt het over regels, natuurwetten die daar gelden, hou je er dan aan.

Wat kan ik me ergeren aan sommige dingen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb hem wel afgekeken, maar met moeite.

5.

[ Bericht 13% gewijzigd door JDx op 08-05-2013 11:03:20 ]
  woensdag 8 mei 2013 @ 09:24:07 #298
286575 Roces18
Chef de party
pi_126206202
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2013 09:51 schreef Rogan het volgende:

[..]

Er is nog niks bekend over een 4e deel.
inside information ;) :') ik spreek je over 2 jaar wel.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_126206450
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 01:07 schreef BlaZ het volgende:

[..]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
hmm big spoiler :)

[ Bericht 11% gewijzigd door Mike op 08-05-2013 09:36:11 ]
  woensdag 8 mei 2013 @ 09:47:25 #300
286575 Roces18
Chef de party
pi_126206829
Jagten

Al meerdere malen voorbij gekomen, maar voor de gene die hem nog niet gezien hebben!
Zeer sterke en subtiele film over een leraar die beschuldigt wordt van seksueel misbruik op een kleuterschool. Hierna keert de hele samenleving zich tegen hem, wat een enorme impact heeft op zijn leven. Je kan je eigenlijk niet goed voorstellen hoe naar zoiets is en de film geeft hier een zeer sterk beeld van. Meeslepend en een must-see.

8
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  woensdag 8 mei 2013 @ 14:19:09 #301
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_126216529
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 09:34 schreef resque het volgende:

[..]

hmm big spoiler :)
Helemaal vergeten, tags eromheen te zetten
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')