Daar vraag ik nooit om als ik bij de slager ben.quote:
Die kippen, koeien en varkens hebben hier ook geen fijn leven, dus moreel is het wel gelijk. Als die paarden een topleven hebben gehad dan was het moreel gezien zelfs beter geweest om paardenvlees te eten.quote:Op zondag 17 februari 2013 21:12 schreef cerebella het volgende:
[..]
Haast geen van die paarden komt bij een binnenlandse, gecontroleerde paardenslager terecht. Veruit de meesten worden in onder andere Argentinië en Spanje onder erbarmelijke omstandigheden vervoerd en geslacht.
i know what youre thinking, why didnt i take the blue pillquote:Op zondag 17 februari 2013 21:20 schreef cerebella het volgende:
[..]
Ik heb liever die van jou, de blue pill...
Ja ik proef het ook altijd als een koe zijn poot heeft gestoten bij het slachtenquote:Op zondag 17 februari 2013 21:25 schreef johnnylove het volgende:
[..]
Kwaliteit is toch echt minder. Dat vlees heeft geleden en dat vind je terug in de smaak.
Dan zou men eigenlijk massaal dienen te stoppen met het consumeren van vlees vanwege de misstanden omtrent en het leed van allersoortige slachtdieren waaronder kippen, varkens, enzovoort.quote:Op zondag 17 februari 2013 21:13 schreef cerebella het volgende:
[..]
Als mensen zichzelf erin zouden verdiepen, zouden ze de beerput van dierenmishandeling open hebben getrokken, dat was niet goed geweest. Nu halen ze hun schouders op en gaan verder met willoos consumeren.
Overigens zijn de misstanden van het vervoer en de slacht in Italië nog maar een aantal jaren geleden in het nieuws aan de orde geweest, maar de mensheid als collectief is dom en heeft een kort geheugen. Het kritische individu wordt bij voorkeur belachelijk gemaakt.
Er is wel degelijk een groot verschil in de kwaliteit van vlees van een dier dat een 'normaal' leven heeft gehad en een dier dat een stressvol leven heeft gehad. Zo is kippenvlees heel waterig als het van een kip met een stressvol leven komt.quote:Op zondag 17 februari 2013 21:25 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
Ja ik proef het ook altijd als een koe zijn poot heeft gestoten bij het slachten
gewoon niet bij de AH kopenquote:Op zondag 17 februari 2013 22:06 schreef JaJammerJan het volgende:
[..]
Er is wel degelijk een groot verschil in de kwaliteit van vlees van een dier dat een 'normaal' leven heeft gehad en een dier dat een stressvol leven heeft gehad. Zo is kippenvlees heel waterig als het van een kip met een stressvol leven komt.
ik lijd ook, als ik geen paardenvlees regelmatig eet.quote:Op zondag 17 februari 2013 21:25 schreef johnnylove het volgende:
[..]
Kwaliteit is toch echt minder. Dat vlees heeft geleden en dat vind je terug in de smaak.
Hoe kom je op dat waanideequote:Op zondag 17 februari 2013 22:06 schreef JaJammerJan het volgende:
[..]
Er is wel degelijk een groot verschil in de kwaliteit van vlees van een dier dat een 'normaal' leven heeft gehad en een dier dat een stressvol leven heeft gehad. Zo is kippenvlees heel waterig als het van een kip met een stressvol leven komt.
dat noemen ze een plofkipquote:Op zondag 17 februari 2013 22:06 schreef JaJammerJan het volgende:
[..]
Er is wel degelijk een groot verschil in de kwaliteit van vlees van een dier dat een 'normaal' leven heeft gehad en een dier dat een stressvol leven heeft gehad. Zo is kippenvlees heel waterig als het van een kip met een stressvol leven komt.
Dat is maar een fractie van het paardenvlees. De meeste slachtpaarden die echt van paardenliefhebbers komen zijn niet geschikt voor menselijke consumptie ivm medicatie die ze hebben gehad.quote:Op zondag 17 februari 2013 21:02 schreef cerebella het volgende:
[..]
Omdat paardenliefhebbers zorg hebben gedragen voor het huisvesten, (op-)voeden en de gezondheidszorg van de meeste paarden. De industrie hoeft enkel te slachten en het vlees te verwerken. Ze hoefden zelfs de labels niet aan te passen.![]()
Serieus, ga eens filmpjes kijken op youtube hierover, het is echt heel ernstig.quote:Op zondag 17 februari 2013 21:20 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Die kippen, koeien en varkens hebben hier ook geen fijn leven, dus moreel is het wel gelijk. Als die paarden een topleven hebben gehad dan was het moreel gezien zelfs beter geweest om paardenvlees te eten.
Ik vind dit onzin. Varkensvlees zou ik niet eten, nee. Paardenvlees is daarentegen gewoon veel beter dan de meeste vleessoorten die mensen eten.quote:Op zondag 17 februari 2013 17:41 schreef DeParo het volgende:
Ik heb daar wel degelijk echt moeite mee, daarom vind ik dit ook schandalig, ik wil gewoon geen paard eten en daar blijf ik dan ook gewoon bij.
quote:Op maandag 18 februari 2013 11:33 schreef fonkeymonkey het volgende:
Ik zeg,
NWO , illuminatie is hier bezig.
Beginfase :
Injecteer paarden met apocalypsemiddeltje
Vergiftig 90 % van de bevolking door vlees te verkopen stiekem in supermarkten etc
75% gaat eraan
15 % overleefd door eigen overlevingstechnieken (rebellen)
JE NEUS GROEIT!quote:Op zondag 17 februari 2013 22:06 schreef JaJammerJan het volgende:
[..]
Er is wel degelijk een groot verschil in de kwaliteit van vlees van een dier dat een 'normaal' leven heeft gehad en een dier dat een stressvol leven heeft gehad. Zo is kippenvlees heel waterig als het van een kip met een stressvol leven komt.
Jawel, ook dat is een factor die de smaak beinvloed. Niet de enigste of de grootste, maar wel een factor.quote:Op maandag 18 februari 2013 12:16 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
JE NEUS GROEIT!
Dat is dus klinkklare onzin. Er is verschil als er andere dierenvoeding is gebruikt, of groeihormonen of iets dergelijks, maar vlees smaakt niet anders omdat het diertje gestresst was.
Het zou wel kunnen dat je een keer plofkip at die post-mortem met water is opgespoten.
Je moet zelf weten wat je eet, maar moreel bezwaar zou echt nergens op slaan.quote:Op zondag 17 februari 2013 17:41 schreef DeParo het volgende:
Ik heb daar wel degelijk echt moeite mee, daarom vind ik dit ook schandalig, ik wil gewoon geen paard eten en daar blijf ik dan ook gewoon bij.
Het is wel een complot in zoverre dat meerdere mensen hebben samengespannen om deze fraude te plegen en een grote groep mensen op te lichten. En het complot is nu ontdekt, in elk geval voor een deel (misschien gebeurt het wel meer, dat weten we niet). MAar ik denk niet dat de reptilians (quote:Op zondag 17 februari 2013 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Uiteraard hoort er gewoon op de verpakking te staan wat er in zit, daar is denk ik niemand het over oneens. Maar feit blijft dat ik en velen anderen het gewoon erg lekker vinden, dat is geen complot of lobby, maar gewoon een feit.
Dat jij daar een complot of lobby achter ziet is eerder jouw probleem en eerder iets voor TRU of BNW
Het opkopen van paarden is niet hetzelfde als het fokken van paarden natuurlijk.quote:Op maandag 18 februari 2013 11:29 schreef erodome het volgende:
[..]
Dat is maar een fractie van het paardenvlees. De meeste slachtpaarden die echt van paardenliefhebbers komen zijn niet geschikt voor menselijke consumptie ivm medicatie die ze hebben gehad.
Toch worden die paarden vaak geslacht als manier van inslapen, dat omdat de manier met de pin heel snel gaat, vaak beter is dan werkelijk in laten slapen omdat dit vluchtdier te vaak in paniek raakt als hij de controle over zijn lijf kwijtraakt in een vreemde omgeving.
Verreweg de meeste paarden die gegeten worden komen in het geheel niet van paardenliefhebbers, maar van bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het opkopen van paarden of zelfs zelf wat fokken erbij.
Dat laatste is niet waar, dat kan je wel weten... heel goed zelfs, het kost alleen een heel klein beetje moeite.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 13:11 schreef bloodymary1 het volgende:
Maar dat is net het probleem, dat weet je niet. Maar bij een koe of kip net zo min.
als je dat erg vind, zou je eens jesse ventura "manimal" kunnen kijken, dat is pas sick stuffquote:Op dinsdag 19 februari 2013 11:21 schreef erodome het volgende:
Ik denk dat je onderschat hoe lang die dieren bij die vleeshandelaren blijven.
De merrie die ik heb heeft op het italie-transport gestaan om naar de vlees-kuddes in italie te gaan.
Eerst in drie maanden tijd zo behandeld dat het van een vrolijk, maar pittig jong ding naar een ronduit vals kreng ging en toen op het transport gezet.
De eerste 3 jaar van haar leven waren ok, daarna werd het een hel, nou ja, als ze niet van dat transport afgehaald was had dat langer geduurd dan die drie maanden.
De bedoeling was een zeer lange reis naar zuid europa, dat met zo min mogelijk water en voer. Daar zou ze dan niet in een vleeskudde komen zoals ze daar wel hebben(die lopen semi wild rond), maar op het bedrijf blijven. Gemiddeld genomen duurt hun verblijf daar een paar maanden tot een jaar en dat is een zeer naar verblijf, ze gaan meer dan keihard om met die dieren.
Ik ken wat paarden uit italie en spanje die uit die bronnen komen(wel uit de vleeskuddes), je schrikt hoe kapot die zijn, heb ze letterlijk zien trillen op hun benen alleen door een mens die eraan kwam lopen. Niet eens meer in staat om vluchtgedrag te vertonen(en dat is echt heel erg, aangezien een paard een ultiem vluchtdier is). De littekens op hun lijf spraken boekdelen.
Die paarden zijn dan ook erg vroeg in hun leven naar die kuddes gegaan, ze hebben geen jaren nodig om te beslissen of die dieren wel geschikt zijn voor het mensendoel, bij veel geld dat ze als jaarling dus al weg gaan voor de slacht, dan worden ze nog niet gegeten, maar gaan ze in de opfok.
De meeste worden dus niet eerst gebruikt door mensen voor "gewone" paardendoelen, maar vallen al buiten de boot voordat ze zover zijn.
Waar een mens zich allemaal niet druk om kan maken.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 11:21 schreef erodome het volgende:
Ik denk dat je onderschat hoe lang die dieren bij die vleeshandelaren blijven.
De merrie die ik heb heeft op het italie-transport gestaan om naar de vlees-kuddes in italie te gaan.
Eerst in drie maanden tijd zo behandeld dat het van een vrolijk, maar pittig jong ding naar een ronduit vals kreng ging en toen op het transport gezet.
De eerste 3 jaar van haar leven waren ok, daarna werd het een hel, nou ja, als ze niet van dat transport afgehaald was had dat langer geduurd dan die drie maanden.
De bedoeling was een zeer lange reis naar zuid europa, dat met zo min mogelijk water en voer. Daar zou ze dan niet in een vleeskudde komen zoals ze daar wel hebben(die lopen semi wild rond), maar op het bedrijf blijven. Gemiddeld genomen duurt hun verblijf daar een paar maanden tot een jaar en dat is een zeer naar verblijf, ze gaan meer dan keihard om met die dieren.
Ik ken wat paarden uit italie en spanje die uit die bronnen komen(wel uit de vleeskuddes), je schrikt hoe kapot die zijn, heb ze letterlijk zien trillen op hun benen alleen door een mens die eraan kwam lopen. Niet eens meer in staat om vluchtgedrag te vertonen(en dat is echt heel erg, aangezien een paard een ultiem vluchtdier is). De littekens op hun lijf spraken boekdelen.
Die paarden zijn dan ook erg vroeg in hun leven naar die kuddes gegaan, ze hebben geen jaren nodig om te beslissen of die dieren wel geschikt zijn voor het mensendoel, bij veel geld dat ze als jaarling dus al weg gaan voor de slacht, dan worden ze nog niet gegeten, maar gaan ze in de opfok.
De meeste worden dus niet eerst gebruikt door mensen voor "gewone" paardendoelen, maar vallen al buiten de boot voordat ze zover zijn.
Tja, met zo een gansje moet je niet achter de kipjes aan.quote:Op donderdag 21 februari 2013 13:14 schreef Ulx het volgende:
Ik vertelde laatst een vrouw dat ze een enorme koe was.
Ze stond vervolgens te steigeren als een paard.
Ik had dus gelijk.
Het betreft een gezond beest in de bloei van zijn leven......quote:
Dode stukjes vlees kun je ook nog mishandelen.quote:
http://www.vleesenzo.keurslager.nl/kookworkshopquote:Op donderdag 21 februari 2013 13:32 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Dode stukjes vlees kun je ook nog mishandelen.
Doorbakken biefstuk bijvoorbeeld! Daar zou de partij voor de dieren eens wat tegen moeten doen
quote:Op donderdag 21 februari 2013 13:14 schreef Ulx het volgende:
Ik vertelde laatst een vrouw dat ze een enorme koe was.
Ze stond vervolgens te steigeren als een paard.
Ik had dus gelijk.
quote:Op donderdag 21 februari 2013 13:32 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Dode stukjes vlees kun je ook nog mishandelen.
Doorbakken biefstuk bijvoorbeeld! Daar zou de partij voor de dieren eens wat tegen moeten doen
bij de sligro geweest, ze hadden het niet, ook geen paardenslager in Maastricht meer.quote:Op donderdag 21 februari 2013 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond weer eens paardenstoofvlees, op zijn vlaams. Met bloemige aardappels en rode kool
Wat je eet is nogal belangerijk vind ik, dus ik vind het eerder vreemd dat zoveel mensen zich daar helemaal niet druk om maken.quote:Op woensdag 20 februari 2013 23:58 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Waar een mens zich allemaal niet druk om kan maken.
Bij ons in Haarlem zit een prima paardenslager, hoe kan het ook anders?quote:Op donderdag 21 februari 2013 17:12 schreef Felagund het volgende:
Recept?
Ik moet ook maar eens kijken of ik hier in de buurt paardenvlees kan krijgen.
das geen geld, 7 euro een kiloquote:Op donderdag 21 februari 2013 18:44 schreef Scjvb het volgende:
[..]
Bij ons in Haarlem zit een prima paardenslager, hoe kan het ook anders? [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vanmiddag dus even heerlijke paardenbiefstuk in huis gehaald voor morgen.
Weinig geld, maar 't kost wel geld.quote:
Dat interesseert mij wel degelijk, maar dat stuk wat ik quotte gaat daar helemaal niet over.quote:Op donderdag 21 februari 2013 18:25 schreef erodome het volgende:
[..]
Wat je eet is nogal belangerijk vind ik, dus ik vind het eerder vreemd dat zoveel mensen zich daar helemaal niet druk om maken.
Dat is wel echt goedkoop!quote:Op donderdag 21 februari 2013 18:44 schreef Scjvb het volgende:
[..]
Bij ons in Haarlem zit een prima paardenslager, hoe kan het ook anders? [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vanmiddag dus even heerlijke paardenbiefstuk in huis gehaald voor morgen.
Jawel,het gaat over waar dat vlees vandaan komt.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 00:21 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dat interesseert mij wel degelijk, maar dat stuk wat ik quotte gaat daar helemaal niet over.
Ik heb totaal geen moeite met het eten van paardenvlees, als kind vaak genoeg paardenhachee gehad. Maar als ik kan kiezen tussen runderrookvlees of paardenrookvlees, dan vind ik die laatste te droog.quote:Op donderdag 21 februari 2013 15:12 schreef Infection het volgende:
Sowieso mensen die geen paard eten maar wel een koe of iets dergelijks...x1000
Ik heb geen allergieen, doe niet aan dieet... natuulijk kan 't me wel schelen of ik groente of vlees eet, of pasta of een ei, enzovoort, maar of het vlees wat in een gehaktschotel zit rund, paard of varken is, of nog een ander beest? Nee dat interesseert me echt geen moer, ik lees nooit een ingredienten-lijst, kijk meer naar de grote lijn, 'zit er zo ongeveer genoeg van alles in' en dat beoordeel ik op het oog ipv op het lijstje.. het gaat toch niet om details, bijna alles is best okay als je gevarieerd en met mate eet, en bijna alles is ongezond als je er teveel/te vaak van eet.quote:Op donderdag 21 februari 2013 18:25 schreef erodome het volgende:
[..]
Wat je eet is nogal belangerijk vind ik, dus ik vind het eerder vreemd dat zoveel mensen zich daar helemaal niet druk om maken.
ben in België geweest, 16 euro de kilo, gekke belgenquote:Op donderdag 21 februari 2013 18:44 schreef Scjvb het volgende:
[..]
Bij ons in Haarlem zit een prima paardenslager, hoe kan het ook anders? [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vanmiddag dus even heerlijke paardenbiefstuk in huis gehaald voor morgen.
Paardenbaklappen aan de "malser" sporen te zien, christus te paard wat zijn die mishandeld.quote:Op donderdag 21 februari 2013 18:44 schreef Scjvb het volgende:
[..]
Bij ons in Haarlem zit een prima paardenslager, hoe kan het ook anders? [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vanmiddag dus even heerlijke paardenbiefstuk in huis gehaald voor morgen.
Wellicht was dat wat betere kwaliteit vlees.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:42 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ben in België geweest, 16 euro de kilo, gekke belgen![]()
Ja, inderdaad gekke Belgen. Opmerkelijk prijsverschil.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:42 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ben in België geweest, 16 euro de kilo, gekke belgen![]()
Misschien dat.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wellicht was dat wat betere kwaliteit vlees.
Stooflappen aan grove stukken gesneden, gekruid en gebakken in wat boter, geblust met wat kriekenbier, wat perenstroop erbij, knoflook, lepel mosterd. Paar uurtjes laten sudderen.quote:Op donderdag 21 februari 2013 17:12 schreef Felagund het volgende:
Recept?
Ik moet ook maar eens kijken of ik hier in de buurt paardenvlees kan krijgen.
Volgens mij is dat gewoon een kwestie van vraag en aanbod. In Nederland is paardenvlees not done en in Belgie is het al een stuk normaler, vandaar dat het daar duurder is.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:59 schreef Scjvb het volgende:
[..]
Ja, inderdaad gekke Belgen. Opmerkelijk prijsverschil.
komt uit Argentinië, dus 150% vervoerskosten, schijnbaar begraven ze die Belgische paardenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paardenbaklappen aan de "malser" sporen te zien, christus te paard wat zijn die mishandeld.
[..]
Wellicht was dat wat betere kwaliteit vlees.
Het ging mij niet om het soort dier dat erin zit, maar hoe dat dier behandeld is voordat hij op mijn bord kwam, wat het gegeten heeft, hoe het heeft geleefd en dat soort dingen.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:35 schreef Sheriam het volgende:
[..]
Ik heb geen allergieen, doe niet aan dieet... natuulijk kan 't me wel schelen of ik groente of vlees eet, of pasta of een ei, enzovoort, maar of het vlees wat in een gehaktschotel zit rund, paard of varken is, of nog een ander beest? Nee dat interesseert me echt geen moer, ik lees nooit een ingredienten-lijst, kijk meer naar de grote lijn, 'zit er zo ongeveer genoeg van alles in' en dat beoordeel ik op het oog ipv op het lijstje.. het gaat toch niet om details, bijna alles is best okay als je gevarieerd en met mate eet, en bijna alles is ongezond als je er teveel/te vaak van eet.
Klinkt goed. Zou het ook met appelstroop kunnen? Al moet ik ook maar zien dat ik hier aan kriekbier kom.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stooflappen aan grove stukken gesneden, gekruid en gebakken in wat boter, geblust met wat kriekenbier, wat perenstroop erbij, knoflook, lepel mosterd. Paar uurtjes laten sudderen.
Ja, kan, en je kan ook gewoon bouillon gebruiken, of water, of wijn...quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:10 schreef Felagund het volgende:
[..]
Klinkt goed. Zou het ook met appelstroop kunnen? Al moet ik ook maar zien dat ik hier aan kriekbier kom.
Dat wil je niet weten.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:15 schreef Killaht het volgende:
Het gaat ook niet om het vlees, het gaat erom dat het er ongevraagd en onvermeld in gerechten wordt gestampt of voorgeschoteld.
Niets wat je zei had ook maar iets te maken met de kwaliteit van het vlees, of de prijs.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 10:37 schreef erodome het volgende:
[..]
Jawel,het gaat over waar dat vlees vandaan komt.
Jij misschien niet, ik wel.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |