abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 30 november 2015 @ 09:30:28 #151
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_157916262
registreer om deze reclame te verbergen
Bizar.

En dan dachten we dat het na Opstelten & Teeven niet meer erger kon.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 30 november 2015 @ 09:39:52 #152
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_157916381
quote:
Er mag zelfs worden ingebroken bij onschuldige derden om bij een verdachte uit te komen.
De Stasi zou jaloers zijn...
pi_157945453
quote:
Winkeliers mogen wifi-signalen niet gebruiken om klanten te volgen
Het ongevraagd volgen van mensen via hun wifi-signalen is in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Dat besluit het College bescherming persoonsgegevens (CBP) na onderzoek bij het bedrijf Bluetrace, dat technologie levert waarmee wifi-signalen kunnen kunnen worden gevolgd.


Onder meer de gemeente Gouda, FEBO en Ryanair behoren tot de klanten van Bluetrace.

De apparatuur van Bluetrace, ook wel wifi-trackers genoemd, registreert de unieke mac-adressen van mobiele apparaten, de locatie, de datum en het tijdstip van de registratie.

Die informatie wordt onder meer gebruikt om inzicht te geven in hoeveel mensen de winkel passeren, de winkel inlopen en hoe lang zij op bepaalde plaatsen in de winkel blijven.

Persoonlijke gegevens
Wifi-trackers registreren daarmee gevoeligepersoonlijke gegevens, stelt de privacywaakhond. De apparatuur van Bluetrace verzamelt bovendien meer gegevens dan noodzakelijk is voor het in kaart brengen van bezoekersaantallen, aldus het CBP.

Bovendien is er geen bewaartemijn voor die data; de gegevens worden niet verwijderd na een bepaalde tijd.

Maatregelen
Bluetrace zegt naar aanleiding van het rapport maatregelen te zullen nemen. Zo gaat het bedrijf mogelijk de tijden waarop wifi-signalen worden gevolgd beperken tot de openingstijden van de winkels.

Het CBP heeft nog niet beoordeeld of deze maatregelen ook echt voldoende zijn.
  dinsdag 1 december 2015 @ 15:29:07 #154
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_157946440
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 december 2015 14:42 schreef Aether het volgende:

[..]

Ah eindelijk _O_
  dinsdag 22 december 2015 @ 21:23:06 #155
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_158449030
De NOS:

quote:
quote:
Na de aanslagen in Parijs is de discussie over afluisteren, aftappen en privacy weer opgelaaid. Volgens de overheid kunnen WhatsAppjes, e-mails en locatiegegevens puzzelstukjes zijn die een volgende aanslag voorkomen en criminelen dwarsbomen.

Vandaag werd een nieuwe wet ingediend, waarmee de politie ruimere bevoegdheden krijgt om verdachten van misdrijven te hacken. Het kabinet werkt ook nog aan twee andere wetten die het mogelijk maken meer informatie te verzamelen.

Dat maakt de kans groter dat de overheid je privégegevens in handen krijgt. Welke gevolgen heeft dat voor jou? Deze interactieve special vertelt je in vijf hoofdstukken hoe en waar de nieuwe regelgeving jou kan raken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 28 december 2015 @ 19:14:03 #156
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_158610574
quote:
'Stemgegevens 191 miljoen Amerikanen online te vinden' | NOS

Een online database met stemgegevens van 191 miljoen Amerikanen is makkelijk te benaderen. Dat meldt zakenblad Forbes op basis van beveiligingsonderzoeker Chris Vickery. Hij zegt te beschikken over 300 GB aan gegevens.

Volgens Vickery staan in de database de namen van de geregistreerde kiezers, evenals hun woonadres, telefoonnummer, geboortedatum, partijlidmaatschap en informatie over hun stemgedrag. De gegevens gaan naar verluidt terug tot 2000. Er zijn geen sofinummers of financiële gegevens te vinden.

Volgens Forbes-journalist Thomas Fox-Brewster, die aan Vickery de gegevens van zijn ouders stuurde om te checken hoe groot de database is, is de kans groot dat de gegevens van alle geregistreerde kiezers in de VS erin zitten.

Het is onduidelijk of het lek al is gedicht. De gegevens zijn voor kwaadwillenden waarschijnlijk dus nog te vinden.

Opvallend genoeg is het onduidelijk van wie de database is. In Amerika is het heel gebruikelijk om gegevens te verzamelen van kiezers om zo gericht campagne te kunnen voeren. Obama stond er tijdens zijn campagnes in 2008 en 2012 om bekend dat hij zeer effectief gebruik maakte van internet.

Vickery zegt in de data bewijzen te hebben gevonden dat het bedrijf NationBuilder verantwoordelijk is voor het lek, maar een woordvoerder zegt dat het IP-adres dat is gekoppeld aan de database niet van hen is. Ook andere bedrijven die digitale campagnes opzetten ontkennen dat de database van hen is.

De FBI was volgens Forbes niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 29 december 2015 @ 22:09:39 #157
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_158652177
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Recently Bought a Windows Computer? Microsoft Probably Has Your Encryption Key

One of the excellent features of new Windows devices is that disk encryption is built-in and turned on by default, protecting your data in case your device is lost or stolen. But what is less well-known is that, if you are like most users and login to Windows 10 using your Microsoft account, your computer automatically uploaded a copy of your recovery key – which can be used to unlock your encrypted disk – to Microsoft’s servers, probably without your knowledge and without an option to opt-out.

During the “crypto wars” of the nineties, the National Security Agency developed an encryption backdoor technology – endorsed and promoted by the Clinton administration – called the Clipper chip, which they hoped telecom companies would use to sell backdoored crypto phones. Essentially, every phone with a Clipper chip would come with an encryption key, but the government would also get a copy of that key – this is known as key escrow – with the promise to only use it in response to a valid warrant. But due to public outcry and the availability of encryption tools like PGP, which the government didn’t control, the Clipper chip program ceased to be relevant by 1996. (Today, most phone calls still aren’t encrypted. You can use the free, open source, backdoorless Signal app to make encrypted calls.)

The fact that new Windows devices require users to backup their recovery key on Microsoft’s servers is remarkably similar to a key escrow system, but with an important difference. Users can choose to delete recovery keys from their Microsoft accounts (you can skip to the bottom of this article to learn how) – something that people never had the option to do with the Clipper chip system. But they can only delete it after they’ve already uploaded it to the cloud.

Bron: theintercept.com
Het artikel gaat verder.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_158840504
quote:
Dutch Government Backs Strong Encryption, Condemns Backdoors
The Netherlands government issued a strong statement on Monday against weakening encryption for the purposes of law enforcement and intelligence agencies. The move comes as governments in the United Kingdom and China act to legally require companies to give them access to wide swaths of encrypted Internet traffic. U.S. lawmakers are also considering introducing similar legislation.
pi_159076370
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 09:17 schreef AchJa het volgende:
Nieuwe wet opent alle computers voor politie

Een nieuwe conceptwet geeft de politie verregaande bevoegdheden om in computers te kunnen inbreken. Privacywaakhonden en ict-experts vinden die wet veel te ver gaan. ,,De aanslagen in Parijs worden gebruikt om een politiestaat in te voeren."

Vlak voor het weekend begon, gooide de ministerraad er afgelopen vrijdagmiddag nog snel een belangrijk persbericht uit. Ministers Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) dienen vier wetsvoorstellen uit het actieprogramma Integrale aanpak Jihadisme in bij de Tweede Kamer. De maatregelen om het Jihadisme te bestrijden, zijn van groot belang, onderstreept de regering.

Onderdeel van die maatregelen is een uitbreiding van de bevoegdheden om onderzoek te doen in computers van criminelen en terroristen. De naam van het wetsvoorstel staat niet vermeld in het persbericht, maar desgevraagd bevestigt het ministerie van Veiligheid en Justitie dat het gaat om de wet Computercriminaliteit III, die al sinds 2013 in de maak is.

De omstreden wet kan met steun van VVD en PvdA rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. Maar die partijen zullen andere partijen nodig hebben om de wet door de Eerste Kamer te loodsen.

Webcams
De conceptwet geeft de politie ongekend veel bevoegdheden. Ze mag stiekem inbreken in computers, data kopiëren, toevoegen en wissen. De politie mag meekijken met webcams, afluisteren via de microfoon van een computer en live meekijken wat iemand typt.

Er mag zelfs worden ingebroken bij onschuldige derden om bij een verdachte uit te komen. Privacyorganisatie Bits of Freedom spreekt van de meest verregaande wet ter wereld op dit gebied.

De conceptwet heeft dan ook tientallen bezorgde reacties opgeleverd van hoogleraren, ict'ers en privacywatchers. En ook nu klinkt kritiek. ,,Een overheid die mag inbreken in systemen en computers om zo aan informatie te komen, begeeft zich op glad ijs," meent voorzitter Lotte de Bruijn van branchevereniging Nederland ICT. ,,Stel dat de politie het recht zou hebben om zich zonder toestemming toegang te verschaffen tot woningen, zouden we dat accepteren? Ook al zouden ze daarmee verdachte buren kunnen afluisteren? Ik denk het niet."

Anderen vinden het bezwaarlijk dat de overheid baat heeft bij softwarelekken, om zo andermans computer binnen te komen. ,,Als de overheid te weten komt dat in veelgebruikte software een lek zit, kan ze dat geheim houden zodat de politie dat lek eerst mag misbruiken. Daarmee maakt de minister de hele maatschappij onveiliger, in plaats van veiliger," zegt Rejo Zengers van Bits of Freedom.

Ongepast
Zengers vindt het niet chic dat de wet nu in het kader van terrorismebestrijding aan de Kamer wordt gepresenteerd. ,,Het is absoluut ongepast dat de minister van Veiligheid en Justitie de aanslagen in Parijs gebruikt voor het doordrukken van zijn wetsvoorstel. De minister wil al lang de bevoegdheden van de politie uitbreiden. Dat verdient een grondig debat in het parlement, zonder dat dit heel erg wordt gestuurd door de gebeurtenissen in Parijs."

Voorzitter Bas Filippini van Privacy First noemt de maatregelen zelfs het doodknuppelen van de rechtsstaat. ,,Na de aanslagen in Parijs wordt jacht gemaakt op snotneuzen van tussen de 20 en 30 jaar. In plaats van dat politie- en inlichtingendiensten zich schamen dat ze die mannen niet beter in beeld hadden, stelt Nederland voor om 16 miljoen burgers onder de knoet te houden. Een politiestaat, daar moeten we niet naartoe willen."

AD
Een totaal overbodig paardenmiddel waarbij misbruik wordt gemaakt van angstzaaierij omtrent terrorisme.
Bovendien zal het weinig effectief zijn, ik wens hen veel succes om de computers te onderzoeken van mensen die weten wat ze doen. :)
Ondertussen schend je wel de vrijheden van de brave burgers.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159076643
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 januari 2016 09:32 schreef Aether het volgende:
The move comes as governments in the United Kingdom and China act to legally require companies to give them access to wide swaths of encrypted Internet traffic. U.S. lawmakers are also considering introducing similar legislation.
Dat is lachwekkend. Op deze manier jaag je mensen naar open source encryptie toe, waarschijnlijk gaat het resultaat zijn dat de encryptie juist veiliger wordt en dat de inlichtingendiensten minder achterdeurtjes hebben. :)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159677781
quote:
All 12 Member Countries Sign Off On the TPP
News is surfacing that the TPP has officially been signed by all 12 member countries. This marks the beginning of the final step towards ratification. Freezenet has a quick rundown of what copyright provisions are contained in the agreement, including traffic shaping, site blocking, enforcement of copyright when infringement is "imminent," and a government mandate for ISPs to install backdoors for the purpose of tracking copyright infringement on the Internet.
  dinsdag 9 februari 2016 @ 20:17:27 #162
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_159788411
quote:
Hacked Toy Company VTech’s TOS Now Says It’s Not Liable for Hacks | Motherboard

Last Friday, parents and kids who own the internet-connected toys made by VTech finally received some much-awaited news: The company’s app store and learning portal was back online after being shut down for more than two months following the embarrassing data breach that exposed the personal data of more than 6 million children.

“After further strengthening our data protection, the Learning Lodge® service is now back online,” VTech’s president King Pang wrote in an email to customers, which a parent shared with Motherboard. “We are committed to the privacy and protection of the information you entrust with VTech.”

What Pang didn’t say in the email, however, is that VTech seems to be trying to skirt any responsibility for a future hack, deflecting the blame to its own customers.

In its Terms and Conditions for the Learning Lodge, VTech now includes the following ominous language in all-caps:

“YOU ACKNOWLEDGE AND AGREE THAT ANY INFORMATION YOU SEND OR RECEIVE DURING YOUR USE OF THE SITE MAY NOT BE SECURE AND MAY BE INTERCEPTED OR LATER ACQUIRED BY UNAUTHORIZED PARTIES.”

What Pang didn’t say in the email, however, is that VTech seems to be trying to skirt any responsibility for a future hack, deflecting the blame to its own customers.

In its Terms and Conditions for the Learning Lodge, VTech now includes the following ominous language in all-caps:

It’s unclear when this language was added, but the document says it was updated on December 24 of last year. (VTech did not respond to a request for comment on the Terms and Conditions but said “key functions” of the Learning Lodge came back online on January 23.)

But security and privacy experts are concerned that this could be an attempt to skirt lawsuits in case of a future data breach—and they believe consumers should be aware of the move to avoid liability, especially considering that VTech is now getting in the house monitoring business.

Rik Ferguson, the vice president of security research at Trend Micro, said the clause is “outrageous, unforgivable, ignorant, opportunistic, and indefensible,” and likened it to “weasel words.” Despite this surprising change—a British law professors told me he’s “never seen a clause like that before”—legal experts doubt the provision has any real value.

“This ass-covering doesn’t really work in the [European Union],” Ot Van Daalen, a privacy lawyer in the Netherlands who used to be the director of digital rights group Bits of Freedom, told Motherboard. “Under EU law you have an obligation to secure data and you cannot waive this by putting something like this in the terms and conditions that you have with your consumers.”

The UK’s data protection agency, the Information Commissioner’s Office, declined to comment on VTech’s terms and conditions. The agency is reportedly investigating the breach and the extent of VTech’s responsibility in it.

With this change, VTech has demonstrated they are not suitable for purpose - for ANY purpose - and should not be considered a viable option.

With this change, VTech has demonstrated they are not suitable for purpose - for ANY purpose - and should not be considered a viable option.

Angela Campbell, a professor of law at Georgetown University, who specializes in privacy and consumer protections, explained that this clause probably wouldn’t be valid in the United States either. Campbell told me that the Children's Online Privacy Protection Act, also known as COPPA, says that websites and companies who collect children’s data have to inform parents of the data they collect, and have an obligation to "establish and maintain reasonable procedures to protect the confidentiality, security, and integrity of personal information collected from children.”

But not everyone is shocked by VTech’s words. James Denaro, a computer scientist and attorney who founded the firm CipherLaw, said that many sites have similarly-worded disclaimers.

“It comes off a bit awkwardly for them here, in light of being hacked, but it is a perfectly reasonable provision in a [Terms of Service] otherwise because nobody could promise they are perfectly secure,” he told Motherboard.

In any case, Troy Hunt, a security expert who reviewed some of the VTech data stolen by the hacker, chastised VTech in a blog post on Monday, accusing the company of trying to absolve itself of any responsibility for an eventual future hack.

“Apparently they now feel customers should wear all the risk for shortcomings in their systems, he wrote. “If they honestly don’t feel they’re not up to the task of protecting personal information then perhaps put that on the box and allow consumers to consciously take their chances rather than implicitly opting into the ‘zero accountability’ clause.”

Van Daalen echoed some of Hunt’s feelings, saying that he wasn’t sure VTech has learned from its “mistakes.”

“They need to invest in better security instead of trying to restrict liability,” he added.
Bron: motherboard.vice.com
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 12 februari 2016 @ 22:10:21 #163
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_159873214
quote:
Duitsers onderzoeken carnavalsconfetti van zorgdossiers | NOS

Een verzorgingscentrum in Dermbach heeft een onderzoek ingesteld nadat versnipperde patiëntendossiers bij het carnaval als confetti waren gebruikt.

Bij de schoonmaak na het langsrijden van de carnavalsoptocht, zag een inwoner van de Duitse plaats de medische gegevens van haar zus op straat liggen. De dossiers waren in veel te grote stukken versnipperd.

Het verzorgingscentrum spreekt van een vergissing en heeft een intern onderzoek ingesteld. De politie onderneemt geen actie omdat er geen aangifte is gedaan.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_159929806
_O- -O-
quote:
Samsung Warns Customers To Think Twice About What They Say Near Smart TVs
In a troubling new development in the domestic consumer surveillance debate, an investigation into Samsung Smart TVs has revealed that user voice commands are recorded, stored, and transmitted to a third party. The company even warns customers not to discuss personal or sensitive information within earshot of the device.

The new Samsung controversy stems from the discovery of a single haunting statement in the company's "privacy policy," which states: "Please be aware that if your spoken words include personal or other sensitive information, that information will be among the data captured and transmitted to a third party."
  woensdag 17 februari 2016 @ 15:14:16 #165
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_159992035
quote:
Apple weigert FBI te helpen om iPhone terrorist te kraken - rtlz.nl

Een rechter bepaalde gisteren dat Apple de FBI speciale software moet leveren die een bepaalde veiligheidsencryptie kan kraken. Maar Apple weigert dat.

Het technologiebedrijf zegt dat het een 'gevaarlijke achterdeur' in zijn systeem moet bouwen. "De overheid heeft ons gevraagd om iets dat we niet hebben en iets dat we te gevaarlijk vinden om te creëren.''

Misbruik door criminelen
Als rechercheurs de beveiliging van een telefoon kunnen kraken, kunnen criminelen zo'n gat in de beveiliging ook misbruiken, zegt Apple.

"Als de techniek eenmaal is gemaakt, kan het telkens weer worden gebruikt, op alle apparaten. Het zou hetzelfde zijn als een moedersleutel die honderden miljoenen sloten kan openen, van restaurants en banken tot winkels en huizen. Geen redelijk persoon zou dat acceptabel vinden."

Alle gegevens gewist
Om meer te weten te komen over de schutter, Syed Farook, willen rechercheurs van de FBI zijn telefoon uitpluizen. Maar dat kan niet, omdat ze nog niet door de beveiliging heen zijn. Als ze het te vaak proberen, zorgt ingebouwde software ervoor dat alle gegevens worden gewist.

Syed Farook en zijn vrouw Tashfeen Malik schoten op 2 december vorig jaar in het Californische San Bernardino 14 mensen dood. De twee terroristen werd later doodgeschoten door de politie.

Bron: www.rtlz.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_160054391
China Set To Ban All Foreign Media From Publishing Online
A new directive issued by China's Ministry of Industry and Information Technology has said that companies which have foreign ownership (at least, in part) will be stopped from publishing words, pictures, maps, games, animation and sound of an 'informational and thoughtful nature' unless they have approval from the State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television.
pi_160119291
quote:
Cops are asking Ancestry.com and 23andMe for their customers’ DNA

When companies like Ancestry.com and 23andMe first invited people to send in their DNA for genealogy tracing and medical diagnostic tests, privacy advocates warned about the creation of giant genetic databases that might one day be used against participants by law enforcement. DNA, after all, can be a key to solving crimes. It “has serious information about you and your family,” genetic privacy advocate Jeremy Gruber told me back in 2010 when such services were just getting popular.

Now, five years later, when 23andMe and Ancestry both have over a million customers, those warnings are looking prescient. “Your relative’s DNA could turn you into a suspect,” warns Wired, writing about a case from earlier this year, in which New Orleans filmmaker Michael Usry became a suspect in an unsolved murder case after cops did a familial genetic search using semen collected in 1996. The cops searched an Ancestry.com database and got a familial match to a saliva sample Usry’s father had given years earlier. Usry was ultimately determined to be innocent and the Electronic Frontier Foundation called it a “wild goose chase” that demonstrated “the very real threats to privacy and civil liberties posed by law enforcement access to private genetic databases.”
జ్ఞ‌ా
  maandag 7 maart 2016 @ 13:46:16 #171
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_160488286
quote:
Marechaussee onderzocht afgelopen jaar flink meer telefoons | NOS

Het afgelopen jaar heeft de Koninklijke Marechaussee een recordaantal telefoons en simkaarten onderzocht. Dat blijkt uit een WOB-verzoek (.pdf) van Freedom Inc, een organisatie die zich inzet voor de rechten van burgers.

In totaal werden 3387 telefoonchecks uitgevoerd, anderhalf keer zoveel als vorig jaar. In 2008 werden er slechts 900 checks uitgevoerd.

"Het gaat om de telefoons van mensen die we verdenken van een strafbaar feit", zegt woordvoerder Alfred Ellwanger. "Dat kan het bijvoorbeeld gaan om drugssmokkel, mensensmokkel of terrorisme. Daarnaast checken we telefoons van vreemdelingen die Nederland binnen komen, als we vermoeden dat ze door mensensmokkelaars zijn binnengebracht."

Speciale teams onderzoeken vervolgens de telefoons. "Ze kunnen nummers van mensensmokkelaars achterhalen, maar ook sms’jes of WhatsApp-berichten. Alle informatie op zo’n telefoon kan van belang zijn."

De stijging komt volgens de marechaussee doordat er op gebied van mensensmokkel meer verdachten zijn aangehouden. Verder ziet de dienst een relatie met de toename van het aantal vluchtelingen. De marechaussee benadrukt dat ze niet aan de telefoons van normale reizigers komen.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_160679974
The FBI has a new plan to spy on high school kids across the country
New surveillance program urges teachers to report students critical of government policies and "Western corruption"
  vrijdag 18 maart 2016 @ 01:04:21 #174
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_160753576
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
pi_161440472
quote:
Canadian police have had master key to BlackBerry's encryption since 2010
And it was used to intercept and read messages


Canadian police have been in possession of a BlackBerry master encryption key since 2010, according to a pair of blockbuster reports today from Vice News and its sister site Motherboard. The reports say the Royal Canadian Mounted Police (RCMP) used the key in a criminal investigation between 2010 and 2012 to intercept over 1 million BlackBerry messages sent using its proprietary BBM service.

[...]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')