Dat is niet anders dan met een termijncontractquote:Op donderdag 24 januari 2013 19:05 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
* Met als extra regel let op je verbruik voorraad en expiratiedatum
Kloptquote:Op donderdag 24 januari 2013 19:08 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is niet anders dan met een termijncontract
Dat herken ik wel. Ik koop steeds meer bullshit.quote:Een logisch gevolg van je bezighouden met financiële markten is dat je je ook anders gaat gedragen in het dagelijks leven. Zo baseer ik mijn aankoop beslissingen in de supermarkt vrijwel uitsluitend op technische analyse.
long paprikas, short porkbelliesquote:Op woensdag 30 januari 2013 10:33 schreef Brembo het volgende:
Lol, ik hou zelf de rode paprikaparijs in de gaten , het verbaast mij dat deze fluctueert tussen de 0,39 en 1,19 euro. Het probleem is echter wat moet je met 100 rode paprikas als deze 0,39 eurocent waard is.
Toen ik nog veel swingtrades deed in opties ging ik altijd voor de optieseries met flink wat looptijd. Want vaak heb je de uiteindelijke marktrichting wel correct maar niet precies de timing. Die extra looptijd is daarom vaak goed besteed geld gebleken.quote:Op woensdag 30 januari 2013 10:33 schreef Brembo het volgende:
Lol, ik hou zelf de rode paprikaparijs in de gaten , het verbaast mij dat deze fluctueert tussen de 0,39 en 1,19 euro. Het probleem is echter wat moet je met 100 rode paprikas als deze 0,39 eurocent waard is.
Ik verbaas me zelf ook wel eens over de paprikaprijs. Dat soort swings bij een seizoensproduct is te verklaren maar naar mijn weten worden paprika's gewoon het hele jaar door geteeld in kassen.quote:Op woensdag 30 januari 2013 10:33 schreef Brembo het volgende:
Lol, ik hou zelf de rode paprikaparijs in de gaten , het verbaast mij dat deze fluctueert tussen de 0,39 en 1,19 euro. Het probleem is echter wat moet je met 100 rode paprikas als deze 0,39 eurocent waard is.
De Fed houdt de prijzen kunstmatig hoog. Dat geeft een wealth effect volgens the Ben Bernank. Huisvrouwen weten dat en gaan dat frontrunnen door als een gek paprika's te kopen en dat verhoogt het GDP met 0,1%quote:Op woensdag 30 januari 2013 11:14 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik verbaas me zelf ook wel eens over de paprikaprijs. Dat soort swings bij een seizoensproduct is te verklaren maar naar mijn weten worden paprika's gewoon het hele jaar door geteeld in kassen.
Ik verdenk de banken van manipulatie
* tjoptjop zilverhoedje opzet
Ik vind het zelf heel vreemd want sommige producten als appels of komkommer of tomaat zijn vrij constant. Alleen de paprika moet vaak fluctueren .quote:Op woensdag 30 januari 2013 11:14 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik verbaas me zelf ook wel eens over de paprikaprijs. Dat soort swings bij een seizoensproduct is te verklaren maar naar mijn weten worden paprika's gewoon het hele jaar door geteeld in kassen.
Ik verdenk de banken van manipulatie
* tjoptjop zilverhoedje opzet
Dat ben ik niet met je eens en ik verdenk de Duitsers van bewuste komkommer markt manupulatie met de EHEC bacterie.quote:Op woensdag 30 januari 2013 11:28 schreef Brembo het volgende:
[..]
Ik vind het zelf heel vreemd want sommige producten als appels of komkommer of tomaat zijn vrij constant. Alleen de paprika moet vaak fluctueren .
Ik schreef toen al dat bij een eventuele doorbraak van dit 62% Fibonacci level (£1,50) het waarschijnlijk is dat de hele voorgaande swing ongedaan zou worden gemaakt en de prijs dan dus terug zou gaan naar de oude bodem van £1,00.quote:
Ik verwacht dat hier een solide steun ligt: het is een bodem die meermalen is getest en bovendien een mooi rond getal. Daarom ben ik zojuist keihard long gegaan in Dolmio Extra Spicy pastasaus en heb inmiddels een kwart van de geplande 50 potten longpositie in de kast staan.quote:Situatie 22 februari:
quote:Op donderdag 21 februari 2013 15:34 schreef SeLang het volgende:
Bedenk dat deze saus een paar maanden geleden nog £2,33 noteerde en nu nog maar £1,00. Mensen die op £2,33 zijn ingestapt liggen nu te huilen in hun bedje.
quote:Op donderdag 24 januari 2013 14:53 schreef SeLang het volgende:
Zo baseer ik mijn aankoop beslissingen in de supermarkt vrijwel uitsluitend op technische analyse.
Alles goed en wel met de dure termen, maar begrijp ik het nou goed dat jij nu 150 potten curry in je voorraadkast hebt staan? kerel wat de neukquote:Op donderdag 24 januari 2013 14:53 schreef SeLang het volgende:
dit heb ik reeds gebruikt om long te gaan in 150 potten, die inmiddels in mijn voorraadkast staan.
Je snapt blijkbaar helemaal niets van langetermijn beleggenquote:Op donderdag 21 februari 2013 15:45 schreef tarantism het volgende:
[..]
[..]
Alles goed en wel met de dure termen, maar begrijp ik het nou goed dat jij nu 150 potten curry in je voorraadkast hebt staan? kerel wat de neuk
Was het orderboek niet afdoende gevuld aan de aanbodzijde? Optie genomen?quote:Op donderdag 21 februari 2013 15:34 schreef SeLang het volgende:
Daarom ben ik zojuist keihard long gegaan in Dolmio Extra Spicy pastasaus en heb inmiddels een kwart van de geplande 50 potten longpositie in de kast staan.
Dat eerste. Maar daarnet kwam ik er weer langs en heb inmiddels ruim de helft van de geplande positie in portefeuille.quote:Op donderdag 21 februari 2013 17:57 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Was het orderboek niet afdoende gevuld aan de aanbodzijde? Optie genomen?
Zul je zien dat door de plotseling stijgende vraag morgen opeens de prijs weer 1,50 is. Rally!quote:Op donderdag 21 februari 2013 18:59 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat eerste. Maar daarnet kwam ik er weer langs en heb inmiddels ruim de helft van de geplande positie in portefeuille.
Denken die Engelsen niet van daar heb je die gekke Hollander weer?quote:Op donderdag 21 februari 2013 18:59 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat eerste. Maar daarnet kwam ik er weer langs en heb inmiddels ruim de helft van de geplande positie in portefeuille.
nopequote:Op donderdag 21 februari 2013 19:08 schreef Kirov het volgende:
[..]
Denken die Engelsen niet van daar heb je die gekke Hollander weer?
In "de wandelgangen" geeft Selang kooptips aan 17-jarige moedertjesquote:Op donderdag 21 februari 2013 19:08 schreef Kirov het volgende:
[..]
Denken die Engelsen niet van daar heb je die gekke Hollander weer?
Ik voorzie zelfs een short squeezequote:Op donderdag 21 februari 2013 19:01 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Zul je zien dat door de plotseling stijgende vraag morgen opeens de prijs weer 1,50 is. Rally!
Die maar max 2 jaar houdbaar zijn. Dat is elke 4 dagen een potje.quote:Op donderdag 21 februari 2013 15:45 schreef tarantism het volgende:
[..]
[..]
Alles goed en wel met de dure termen, maar begrijp ik het nou goed dat jij nu 170 potten curry in je voorraadkast hebt staan? kerel wat de neuk
Dat is toch prima te doen? Gewoon twee keer in de week curry etenquote:Op zaterdag 23 februari 2013 13:16 schreef snabbi het volgende:
[..]
Die maar max 2 jaar houdbaar zijn. Dat is elke 4 dagen een potje.
Inderdaad.quote:Op zondag 24 februari 2013 13:10 schreef Kirov het volgende:
[..]
Dat is toch prima te doen? Gewoon twee keer in de week curry eten
Ik hou wel degelijk rekening met de voorraadkosten. Echter, omdat de huidige reële rente (bankrente min CPI inflatie) hier negatief is zouden voorraden juist geld op moeten leveren! Voor het gemak heb ik ze in dit topic op nul gezet.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 22:00 schreef the85mc het volgende:
Eigenlijk moet je ook voorraadkosten meenemen. Er is eens in de zoveel tijd een goed buy moment, vaker dan eens in de 2 jaar (je huidige portefeuille). Dus je voorraadkosten zijn best hoog. Als je dat wil optimaliseren moet je proberen het volgende buy moment in te schatten en aan de hand daarvan je voorraad bepalen.
Ik heb mede dankzij deze strategie mijn etenskosten bijna gehalveerd sinds 2008, ondanks de vermeende inflatie. Het is allemaal een kwestie van "but the F*cking dip!" En als bonus heb je gelijk je noodvoorraad voor als de regering een Cyprusje doet.quote:Op woensdag 20 maart 2013 09:54 schreef Perrin het volgende:
Ahh, handige tips
Zelf pak ik 't wat minder 'serieus' aan, maar beleg wel degelijk in bewaarbaar eten en allerlei huishoudelijk spul dat je dagelijks gebruikt, zoals toilet- en keukenpapier, schoonmaakmiddelen, etc. Idd flink inslaan zodra er een leuke aanbieding is van iets wat ik veel gebruik..
Niet zoveel als 150 stuks van één product (daar heb ik de ruimte niet voor zonder gekke kunstgrepen ), maar wel genoeg van de meeste producten voor een aantal maanden. Scheelt voornamelijk geld en tijd maar het geeft ook een rustig gevoel dat ik alles wat ik regelmatig gebruik ruim op voorraad heb. Jeweetmaarnooit enzo.
Ik hou de prijzen niet heel goed bij maar heb het idee dat er bij de Lidl weinig variatie zit in de prijzen van lang houdbare producten. Wel in paprika's natuurlijk . Vreemd ook dat een losse paprika vaak net zoveel kost als een paprikastoplicht.quote:Op woensdag 20 maart 2013 10:08 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik heb mede dankzij deze strategie mijn etenskosten bijna gehalveerd sinds 2008, ondanks de vermeende inflatie
Je moet winkels ook tegen elkaar uitspelen. Voor mijn meest gekochte producten heb ik minimaal 3 verschillende suppliers en degene met de beste deal voor een specifiek product krijgt mijn business. Dat heb ik geleerd van fabrikanten zoals HP en Dell waar ik vroeger op het werk veel mee te maken heb gehad. En dat dan ook nog eens via een market timingstrategie zoals aangegeven in de OP.quote:Op woensdag 20 maart 2013 10:16 schreef prinsrob het volgende:
[..]
Ik hou de prijzen niet heel goed bij maar heb het idee dat er bij de Lidl weinig variatie zit in de prijzen van lang houdbare producten. Wel in paprika's natuurlijk . Vreemd ook dat een losse paprika vaak net zoveel kost als een paprikastoplicht.
Serieus ik vind het al te veel moeite om een boodschappenlijstje te makenquote:Op donderdag 24 januari 2013 14:53 schreef SeLang het volgende:
Een logisch gevolg van je bezighouden met financiële markten is dat je je ook anders gaat gedragen in het dagelijks leven. Zo baseer ik mijn aankoop beslissingen in de supermarkt vrijwel uitsluitend op technische analyse.
Veel houdbare artikelen lenen zich uitstekend voor een "range" strategie, waarbij ik keihard long ga zodra de prijs een steunniveau bereikt. Als voorbeeld neem ik mijn favoriete curry saus merk Sharwood's, waarvan het hele assortiment zich binnen een brede tradingrange beweegt:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
We zien voorspelbare prijs swings tussen de £1,00 en £1,79. Momenteel zitten we weer op een steunniveau en dit heb ik reeds gebruikt om long te gaan in 150 potten, die inmiddels in mijn voorraadkast staan.
Soms sta je echter voor dilemma's, zoals bijvoorbeeld momenteel bij mijn favoriete pastasaus: de "Extra Spicy" variant van Dolmio:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Helaas inmiddels buiten het bereik van de chart, maar de vorige belangrijke bodem lag op £1,00. het liefst zou ik wachten totdat dat niveau opnieuw wordt opgezocht. Echter ik zit nu in dubio: het huidige niveau van £1,50 is vrijwel exact een Fibonacci retracement op de swing van de £1,00 bodem naar de top op £2,33.
(2,33-1,50)/(2,33-1,00) = 62,4%. Op basis van Elliot wave theorie zou je 61,8% verwachten. Dat klopt dus wel heel erg goed! Een doorbraak van dit Fibonacci niveau maakt de kans groot dat de hele beweging van £1,00 naar £2,33 ongedaan wordt gemaakt en dat we dus teruggaan naar de steun van £1,00. Echter, zoals je in de chart kunt zien is dit Fibonacci niveau al eens getest, waarna de hele correctie op de correctie ongedaan werd gemaakt. Er lijkt zich nu een nieuwe range te vormen tussen £1,50 en £2,33
Gelukkig heb ik nog voor ca 2 maanden voorraad in deze pastasaus maar ik moet snel beslissen of ik binnenkort opnieuw long ga of niet.
Ik blijf de ontwikkelingen op de voet volgen.....
Alle in het topic genoemde items zijn afgeketst op hun steunniveaus, zoals voorspeld. Ik heb precies op de bodem een enorme positie opgebouwd en sta op dikke winst.quote:Op maandag 3 juni 2013 12:59 schreef Printerkabel het volgende:
Nog updates?
Best leuk om het zo bij te houden
Je denk dat vrouwen te dom zijn de OP te begrijpen?quote:Op maandag 3 juni 2013 18:35 schreef vipergts het volgende:
Hoeveel potten pasta saus heb je nu dan. En misschien een hele domme vraag maar hoe leg je zoiets in godsnaam uit aan je vriendin/vrouw.
Nee dat niet maar ik zie ze gewoon niet meegaan in het hele ideequote:Op maandag 3 juni 2013 18:38 schreef µ het volgende:
[..]
Je denk dat vrouwen te dom zijn de OP te begrijpen?
Als je een slimme hebt getroffen wel .quote:Op maandag 3 juni 2013 18:42 schreef vipergts het volgende:
[..]
Nee dat niet maar ik zie ze gewoon niet meegaan in het hele idee
Dit is mijn huidige portfolio currysauzen:quote:
Een echte trader zoals ik weet uit zijn hoofd waar alle steun, weerstand en Fibonnaci niveaus liggen. Het enige wat ik check als er een kritiek niveau wordt bereikt is wat de huidige VaR (Value at Risk) van mijn portefeuille is om te zien of het legitiem is om toe te voegen.quote:Op maandag 3 juni 2013 19:45 schreef DappereDodo77 het volgende:
* DappereDodo77 volgt topic
Wat ik me het meest afvraag is hoe je die database opbouwd. Ga je elke week de drie winkels langs om prijzen op te schrijven?
Dat loopt uiteen van 30-100% per tradequote:
Momenteel is het voor eigen gebruik maar ik zou makkelijk kunnen leveren aan mensen in de buurt en daarmee dikke winst draaien. Zeker nu de rente zo laag is en voorraad dus bijna niks kost.quote:Op maandag 3 juni 2013 19:50 schreef vosss het volgende:
Zeg maar SeLang, koop je alleen op de gunstige momenten, of verkoop je ook (tegen dikke winst uiteraard)?
Andere vraag waar maak jij die kekke grafiekjes mee?quote:Op maandag 3 juni 2013 19:55 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat loopt uiteen van 30-100% per trade
[..]
Momenteel is het voor eigen gebruik maar ik zou makkelijk kunnen leveren aan mensen in de buurt en daarmee dikke winst draaien. Zeker nu de rente zo laag is en voorraad dus bijna niks kost.
Interessant overigens: die lage rente zou de economie moeten stimuleren maar er wordt geen pot meer verkocht, alleen worden nu de marges van de retailers uitgehold omdat het beter loont voor consumenten om op lage prijzen veel te kopen en voorraden aan te houden.
600% winst in 1 jaar tijd, het kan als je in aardappels investeertquote:De aardappelen zijn op en de boodschappen duurder
De prijzen voor bintjes en aardappelpartjes lopen op, doordat er nagenoeg geen vrij verhandelbare aardappelen meer in voorraad zijn. Door tegenvallende oogsten in heel Europa zijn groenten en fruit schaars en wordt de inhoud van het winkelmandje steeds duurder.
Er dreigt een unieke en onwezenlijke situatie van een lege aardappelmarkt, meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie. Uit verschillende hoeken is er vraag naar aardappelen en zeer weinig aanbod. De inkoopprijs voor aardappelen is opgelopen naar ¤35 per honderd kilo, het zevenvoudige van een jaar eerder.
Oude oogst vrijwel op
Het probleem is dat de oude oogst van 2012 vrijwel op is en de toevoer uit het buitenland niet op gang komt. ‘Daar zouden ze eerder moeten oogsten, maar bijvoorbeeld in Frankrijk en Duitsland is het afgelopen maanden ook koud geweest’, zegt Ben Kimman van het Productschap Akkerbouw, waarvan het aardappelbureau een onderdeel is.
Daar komt nog bij dat de oogst dit jaar kleiner is dan het jaar ervoor. ‘Het areaal in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België was dit keer al 5% tot 6% lager’, zegt Dick Zelhorst, grondstofdirecteur van aardappelverwerker Aviko. ‘De opbrengst is door misoogsten in Engeland en voor een deel ook in België zelfs 9% lager.’
Probeer je nou te zeggen dat als tonijn in blik (tijdelijk) goedkoper wordt, dat je a) (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan boodschappen en b) dat je (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan tonijn in blik?quote:Op woensdag 26 juni 2013 13:18 schreef the85mc het volgende:
Neemt je sausinname ook toe als je meer in stock hebt? Ik doe hetzelfde met tonijn in blik, maar het grootste verschil is met een grote voorraad dat ik ook meer ga eten. Dus netto zal het niet zoveel besparen. Tenminste niet bij mij.
Die theorieenquote:Op woensdag 26 juni 2013 15:42 schreef miro86 het volgende:
[..]
Probeer je nou te zeggen dat als tonijn in blik (tijdelijk) goedkoper wordt, dat je a) (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan boodschappen en b) dat je (ongeveer) evenveel geld uitgeeft aan tonijn in blik?
Dit is heel vreemd, want Subramanian (1996) toont aan dat calorie-inname niet toeneemt bij en toename van inkomen, maar dat er een substitutie-effect plaats vindt, waarbij mensen duurdere calorieën gaan gebruiken. Hij beweert dat zijn steekproef (Indiase platteland) niet arm genoeg was voor een zichtbaar inkomenseffect.
Er zijn dus twee mogelijkheden voor normale mensen:
1) Je gaat meer tonijn in blik eten en je eet minder van iets anders dat relatief duurder is geworden (bijv gehakt). Je geeft dus minder uit, je "utility" neemt toe omdat er meer geld overblijft voor andere dingen.
2) Je blijft evenveel uitgeven, maar je et beter. Dwz dat je meer tonijn eet en minder iets dat normaal goedkoper en slechter voor je is; of dat je evenveel tonijn in blik eet en voor de rest iets beters koopt omdat er meer geld overblijft (rundergehakt ipv half-om-half). Je "utility" neemt toe omdat je beter eet, ook al geef je evenveel geld uit aan eten.
Optie 3 is dat je armer bent dan iemand op het Indiase platteland in 1996 en je komt niet aan genoeg calorieën. Dat is best mogelijk omdat je tonijn uit blik eet.
quote:Op woensdag 26 juni 2013 15:42 schreef miro86 het volgende:
Optie 3 is dat je armer bent dan iemand op het Indiase platteland in 1996 en je komt niet aan genoeg calorieën. Dat is best mogelijk omdat je tonijn uit blik eet.
Dat laatste mag niet meer. Iedereen moet zich vanaf nu aan de ongeschreven fatsoenregels [zie FB/MED] houden.quote:Op vrijdag 12 juni 2015 20:31 schreef crashbangboom het volgende:
Tsja, dit soort paretljes ga je niet meer zien in POL - dan zijn ze bij de tweede post al ondergescheten en uitgekotst.
Ik denk dat het volgen van dit topic en daarbij behorende besparingen nuttiger zijn dan het openbaar veinzen van fatsoen om teruglopende reclameinkomsten te compenseren. Ik vermoed dat TA een stuk effectiever is.quote:Op vrijdag 12 juni 2015 20:43 schreef Opa2012 het volgende:
[..]
Dat laatste mag niet meer. Iedereen moet zich vanaf nu aan de ongeschreven fatsoenregels [zie FB/MED] houden.
Hij heeft nu scheurbuikquote:Op dinsdag 10 januari 2017 12:27 schreef vipergts het volgende:
TS heeft nu magnetron en vriezers vraagstukken op zijn bord liggen, maar ik ben benieuwd hoe het met zijn Curry's en pasta's gaat.
Ik volg nog steeds exact dezelfde strategiequote:Op dinsdag 10 januari 2017 12:27 schreef vipergts het volgende:
maar ik ben benieuwd hoe het met zijn Curry's en pasta's gaat.
Nu je voorlopig niet meer naar de supermarkt hoeft: Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe eindjaarsupdate?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
De strategie werkt nog steeds perfect! Toevallig werd een paar weken geleden opnieuw het voorspelde minimum bereikt en ben ik weer volle bak op de bodem ingestapt! Mijn huidige portfolio bedraagt momenteel 101 potten verspreid over 4 sauzen en ik ben nog steeds aan het bijkopen.quote:Op maandag 29 januari 2018 19:56 schreef spiritusbus het volgende:
Dit topic verdient een kickje, puur qua bazigheid
En ik ben benieuwd wat de meest recente ontwikkelingen zijn
Selang wacht neem ik aan op een nieuwe bodemquote:
Dat is een favoriet van mij. Helaas een schaarse saus die vaak helemaal niet verkrijgbaar is (laat staan goedkoop). Dus op de vorige dip ben ik daar (gelukkig) heel agressief ingestapt zodat ik nog steeds een flinke voorraad heb.quote:
quote:Op maandag 3 juni 2013 19:43 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit is mijn huidige portfolio currysauzen:
[ afbeelding ]
Pastasaus heb ik momenteel slechts 1 type: Dolmio Extra Spicy. Op dit moment 36 potten in portefeuille
Ik zie dat je portfolio allocatie wat meer gespecialiseerd is dan 4,5 jaar geleden. Waarom afgestapt van een diversificatie strategie? Zijn de posities die je voorheen had geëxpireerd en is er simpelweg geen goed instapmoment geweest?quote:Op maandag 29 januari 2018 20:26 schreef SeLang het volgende:
[..]
De strategie werkt nog steeds perfect! Toevallig werd een paar weken geleden opnieuw het voorspelde minimum bereikt en ben ik weer volle bak op de bodem ingestapt! Mijn huidige portfolio bedraagt momenteel 101 potten verspreid over 4 sauzen en ik ben nog steeds aan het bijkopen.
[ afbeelding ]
Het verbaast mij overigens wel hoe lang dit voorspelbare patroon intact blijft. Ik opende dit topic 5 jaar geleden en toen paste ik het patroon al een aantal jaar toe. Dus we hebben het hier over een markt inefficiëntie die al zeker 8 jaar bestaat maar nog steeds niet door huisvrouwen (m/v) is weggearbitreerd.
natuurlijk, het begint met het wekelijks bijhouden van de prijsniveau's van je favoriete hagelslag als je boodschappen doet en het herkennen van de verschillende bodems Deel je het met onsquote:Op maandag 29 januari 2018 22:20 schreef Janneke141 het volgende:
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
Eigenlijk kan het alleen met Nutella, en de bodem daarvan heb je net gemistquote:Op maandag 29 januari 2018 22:20 schreef Janneke141 het volgende:
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
Tuurlijk! Als je het te moeilijk vindt of goede tips nodig hebt zou ik je adviseren om dit even te bestuderen:quote:Op maandag 29 januari 2018 22:20 schreef Janneke141 het volgende:
Ik wil graag beleggen met hagelslag, kan dat ook?
Bier is prima te drinken als het over de datum is.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 10:48 schreef miro86 het volgende:
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
Hangt af hoe ver over de datumquote:Op dinsdag 30 januari 2018 10:57 schreef spiritusbus het volgende:
[..]
Bier is prima te drinken als het over de datum is.
Een combinatie van dingen. Sommige zijn niet meer te krijgen, maar iets anders is dat ik nu meer geconcentreerd ben in mijn 4 favorieten. En die hebben elk een totaal verschillend karakter. In het oude portfolio had je soms verschillende sauzen die heel veel op elkaar lijken waardoor de spreiding eigenlijk minder is dan je denkt. Bhuna en Jaffrezi smaken bijna hetzelfde, evenals Tikka Massala gewoon en Tikka Massala Spicy (die niet meer te koop is).quote:Op maandag 29 januari 2018 21:17 schreef tjoptjop het volgende:
Ik zie dat je portfolio allocatie wat meer gespecialiseerd is dan 4,5 jaar geleden. Waarom afgestapt van een diversificatie strategie? Zijn de posities die je voorheen had geëxpireerd en is er simpelweg geen goed instapmoment geweest?
Wat denk je zelf? Zaadvragende oogjes natuurlijk!quote:Op maandag 29 januari 2018 21:25 schreef Falco het volgende:
Dus dan koop je zo'n 30 Sweet Chili-sauzen in de supermarkt. Ben wel benieuwd hoe zo'n kassajuf er reageert, zeker als je aangeeft daarin te 'beleggen' .
Die sauzen zijn officieel 1.5-2 jaar houdbaar en dan zijn ze meestal ook wel op want mijn voorraad management gaat volgens het FIFO principe (first in first out).quote:Op dinsdag 30 januari 2018 10:48 schreef miro86 het volgende:
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
tuurlijk....ik koop altijd 10000kg als het 35 graden isquote:Op vrijdag 25 januari 2013 22:33 schreef CafeRoker het volgende:
Heb je ook nog bepaalde ideeen over het kopen van strooizout?
Bier kan nauwelijks bedreven. Als het oud is loopt wel de co2 druk terug en het aroma en bitterheid van de hop verdwijnt langzaam. Ook kan het oxideren. Meestal is heel oud bier niet lekker meer maar je zal er niet ziek van worden. Het helpt al heel erg door je krat niet op het balkon te zetten maar op een donkere plek met weinig temperatuur wisselingen.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:04 schreef miro86 het volgende:
[..]
Hangt af hoe ver over de datum
Op een gegeven moment groeien er gist-dingetjes en gaat ie stinken. Niet te drinken.
Ik heb laatst een blikje bier van 10 jaar over de datum gedronken. Het was wel wat minder dan een normaal biertje. Maar zeker te drinken hoor.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 10:48 schreef miro86 het volgende:
Hoe zit het met de bederfelijkheid van je sauzen? Ik heb dit wel eens toegepast, maar ben daarmee gestopt toen ik een krat bier(!) leeg moest gieten omdat ie overdatum was.
Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 14:43 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik volg nog steeds exact dezelfde strategie
Een paar weken geleden weer agressief op de bodem ingestapt in 5 verschillende sauzen en inmiddels zijn de prijzen alweer 84% gestegen. Ik heb weer genoeg voorraad tot oktober ofzo en ruim voor die tijd verwacht ik de volgende dip. Dit is een voorspelbaar patroon dat nu al jarenlang standhoudt. De bodems liggen nu echt al 5 jaar achter elkaar op hetzelfde niveau.
Ik begrijp niets van die suckers die elke keer op de top instappen
[ afbeelding ]
Nóg niet. Over 10 jaar bestelt je smart-koelkast automatisch de producten die op zijn met de API's. De supermarkt met de laagste prijs levert vervolgens met een drone het product aan de voordeur en je huisrobot plaatst het in de juiste plek in je koelkast.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:20 schreef borbit het volgende:
Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets.
quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:48 schreef -jos- het volgende:
[..]
Nóg niet. Over 10 jaar bestelt je smart-koelkast automatisch de producten die op zijn met de API's. De supermarkt met de laagste prijs levert vervolgens met een drone het product aan de voordeur en je huisrobot plaatst het in de juiste plek in je koelkast.
Dat kan ik begrijpen.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:20 schreef borbit het volgende:
[..]
Als ik long ga op een krat bier lukt het me trouwens nooit de positie langer dan een paar dagen vast te houden
[..]
Staat jouw favoriete spul ook op Amazon? Camelcamelcamel en een buybot als de prijs onder een bepaalde grens komtquote:Op maandag 29 januari 2018 20:51 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is een favoriet van mij. Helaas een schaarse saus die vaak helemaal niet verkrijgbaar is (laat staan goedkoop). Dus op de vorige dip ben ik daar (gelukkig) heel agressief ingestapt zodat ik nog steeds een flinke voorraad heb.
Hoi Sin ben ik ingestapt precies op de steun van £1.00 en momenteel gaan die voor £2.00 Die raken nu aardig op maar ik verwacht binnenkort weer een terugval naar £1.00 want op £2.00 zijn ze gewoon gigantisch overgewaardeerd. Het niveau van £2.00 is in het verleden nooit houdbaar gebleken.
Bhuna en Tikka Masala kun je vandaag voor £0.90 oppikken en zijn daarmee oversold. Het £0.90 niveau houdt nooit lang stand (meestal niet meer dan een paar weken). Ik verwacht een snel herstel naar £1.00 en daar kunnen ze dan wat langer blijven hangen. Maar uiteindelijke koersdoel voor de komende maanden is £1.67 dus dat zijn de twee sauzen waar ik momenteel groot instap.
Daarna wacht ik op een hernieuwde bearmarket in Hoi Sin
Ik snap niet dat jij inzet op derivaten en ingewikkelde samengestelde producten waarvan je zeker weet dat de aanbieder er met de marge vandoor gaat vanwege de abdurd hoge brleggingskosten.quote:Op zondag 24 februari 2013 13:34 schreef SeLang het volgende:
[..]
Inderdaad.
Btw: alleen al het idee dat ik daar niet van tevoren een excel sheet voor zou hebben gemaakt om de optimale positiegrootte te bepalen is lachwekkend. Daarnaast verhult de term "curry" dat het een gediversifieerd portfolio betreft van 8 verschillende sausen.
Een deel van de sausen is zoals voorspeld inmiddels alweer afgeketst op de steun. Op dat deel van het portfolio sta ik alweer op 58% winst
[ afbeelding ]
Reken je ook je verborgen logistieke kosten mee? Of levert de Groupage in de tcu ook echt een voordeel op?quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:52 schreef miro86 het volgende:
[..]
Dat kan ik begrijpen.
Buy-and-Hold was voor mij heel gunstig voor een aantal flesjes wijn.
Ook handig is het gebruik maken van markt inefficienties waardoor er verschillende prijzen kunnen bestaan op verschillende markten (Franse wijn wordt in Frankrijk ingekocht, en passant)
Web scraping en het dan allemaal in een database dumpen. Even sorteren per product en prijs laag/hoog en klaar.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 11:20 schreef borbit het volgende:
[..]
Ik heb laatst een blikje bier van 10 jaar over de datum gedronken. Het was wel wat minder dan een normaal biertje. Maar zeker te drinken hoor.
Als ik long ga op een krat bier lukt het me trouwens nooit de positie langer dan een paar dagen vast te houden
[..]
Hoe hou je die prijzen bij? Zover ik weet maken de supermarkten in Nederland het niet makkelijk om prijzen te vergelijken. Geen API of iets.
Wel lastig nu van de week nogmaals bevestigd werd dat de supermarkten per vestiging andere prijzen hanteren, afhankelijk van de concurrentie in de omgeving.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:19 schreef Carlos93 het volgende:
[..]
Web scraping en het dan allemaal in een database dumpen. Even sorteren per product en prijs laag/hoog en klaar.
Ik weet dat je bij de Hoogvliet eerst je postcode moet ingeven voordat je de prijzen te zien krijgt.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 00:47 schreef rba26 het volgende:
[..]
Wel lastig nu van de week nogmaals bevestigd werd dat de supermarkten per vestiging andere prijzen hanteren, afhankelijk van de concurrentie in de omgeving.
Lees alles: No ragrets!quote:Op maandag 9 juli 2018 06:57 schreef Essequibo het volgende:
Gewldig topic :-)
Ik heb niet alle posts gelezen maar hou je ook rekening met de houdbaarheidsdatum in de TA ?
Wacht wat. Maar, wat heb je aan deze waarde? Hoe kom je weer van die vanillestokjes af?quote:Op maandag 9 juli 2018 18:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Begin vorig jaar heb ik een voorraad vanille-stokjes (Madagascar, Bourbon, klasse A, 14-17 cm) gekocht op eBay. Door privé-omstandigheden is het mij vorig jaar niet gelukt om mijn positie te converteren in taart en andere baksels, waardoor ik langer dan beoogd long ben gebleven. Achteraf geen verkeerde zet.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |