Nu doet de link het wel. Excuus! dat is inderdaad interessantquote:Op donderdag 3 januari 2013 16:15 schreef LompeHork het volgende:
Je link doet het nietwel geïnteresseerd om in te vullen, mijn vrouw werkt in die sector als biochemicus.
Inderdaad precies wat ik in de verwachtingen heb. Maar dit product heeft een lange procedure doorlopen en gaat toch daadwerkelijk een ras worden, en dit is niet de beslissing van het bedrijf dat het ras ontwikkeld heeft maar door een groot handelshuis voor aardappelen. Deze zullen inderdaad onderzoek gedaan hebben en er iets in zien. Nu wil het bedrijf waar dit onderzoek voor gedaan wordt ook een iets duidelijker beeld van de gekleurde aardappel krijgen. Bedankt!quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:20 schreef LompeHork het volgende:
Korte enquête, ingevuld in ieder geval. Wat ik je alvast kan meegeven is dat grote zaadveredelaars dit soort onderzoeken al eerder hebben gedaan (ook na kweek) en dat het merendeel van de Nederlanders niet geïnteresseerd is in dit soort producten vanwege de, in onze ogen, onaantrekkelijke kleur.Succes in ieder geval!
quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:23 schreef DrNick het volgende:
Ingevuld.
Die puree kan nog wel, maar gekookt, gefrituurd of chips zit er echt vies uit
quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:29 schreef DeLuna het volgende:
Ingevuld.
Vooral die chips ziet er raar uit. Die puree gaat nog wel.
Die puree gaat nog wel omdat het er grappig uitziet a lá pomme duchesse, maar bij één bak paarse aardappelpuree krijg je ook vast je bedenkingen.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:29 schreef rechtsom het volgende:
ingevuld...
Alleen de puree zou ik overwegen, de rest ziet er veel te onnatuurlijk uit (in combinatie met mijn referentiekader dan natuurlijk)
Ik kan begrijpen dat er snel gedacht wordt dat dit gemanipuleerd is, of bewerkt met kleurstoffen. Echter is het een volledig natuurlijk product.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:29 schreef rechtsom het volgende:
ingevuld...
Alleen de puree zou ik overwegen, de rest ziet er veel te onnatuurlijk uit (in combinatie met mijn referentiekader dan natuurlijk)
Ik heb niet echt gelezen, maar kun je mij snel uitleggen hoe een aardappel paars wordt, terwijl hij volledig natuurlijk blijft? Hij is toch niet rotquote:Op donderdag 3 januari 2013 16:32 schreef gewoonmarik het volgende:
D
[..]
Ik kan begrijpen dat er snel gedacht wordt dat dit gemanipuleerd is, of bewerkt met kleurstoffen. Echter is het een volledig natuurlijk product.
De aardappel is een vrij vastkokend type. De smaak is natuurlijk moeilijk te zeggen maar persoonlijk vind ik hem iets zachter van smaak dan een gemiddelde aardappel. Veel verschil zit er niet in.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:29 schreef GekkePoes het volgende:
De kleur zegt me niet zo veel, Hoe is de smaak en struktuur? zijn het vastkokers of kruimelaars?
Naast paarse penen, en rode uien, kan je dan een geweldige paarse hutspot maken.
Word de aardappel ook rood als je er azijn , citroen of ander zuur bij voegt?
Die puree lijkt ook op geprakte rode kool + aardappelen, daarom denk ikquote:Op donderdag 3 januari 2013 16:31 schreef LasTeR het volgende:
[..]
[..]
[..]
Die puree gaat nog wel omdat het er grappig uitziet a lá pomme duchesse, maar bij één bak paarse aardappelpuree krijg je ook vast je bedenkingen.
Ik denk dat er best een sterrenrestaurantje is die meer kleur in zijn aardappel wil... Trouwens zijn van die oeraardappels ook niet paarsig soms?quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:32 schreef gewoonmarik het volgende:
D
[..]
Ik kan begrijpen dat er snel gedacht wordt dat dit gemanipuleerd is, of bewerkt met kleurstoffen. Echter is het een volledig natuurlijk product.
Heel, heel lang geleden was de oeraardappel paars. Door middel van kruising met andere rassen is het gen Anthocyanine doorgegeven, welke de paarse kleur bevat. Het schijnt (nog niet geheel wetenschappelijk bewezen) dat deze aardappel gezonder is.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:34 schreef SherlockHolmes het volgende:
[..]
Ik heb niet echt gelezen, maar kun je mij snel uitleggen hoe een aardappel paars wordt, terwijl hij volledig natuurlijk blijft? Hij is toch niet rot![]()
-SH
Klopt helemaal!quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:36 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik denk dat er best een sterrenrestaurantje is die meer kleur in zijn aardappel wil... Trouwens zijn van die oeraardappels ook niet paarsig soms?
Waarom zijn ze die aardappel gaan kruisen, en zijn we niet aan de gewone aardappel gebleven, de paarse? Weet je dat misschien?quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:38 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
Heel, heel lang geleden was de oeraardappel paars. Door middel van kruising met andere rassen is het gen Anthocyanine doorgegeven, welke de paarse kleur bevat. Het schijnt (nog niet geheel wetenschappelijk bewezen) dat deze aardappel gezonder is.
Dit is gedaan door een Aardappelveredelingsbedrijf. Het doel is om een ras te ontwikkelen dat beter is dan een bepaald ander ras. Hier komt een hoop bij kijken, denk aan weersomstandigheden, resistenties en opbrengst. Uit interesse vanuit dit bedrijf is er gespeeld met verschillende rassen en kleuren aardappels. Puur om te kijken of er iets uit komt. toevallig is er dit goede en sterke ras uit gekomen en is dit pas de eerste die op de markt gaat komen, vanuit deze lijn. hopen dat het aanslaat!quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:42 schreef SherlockHolmes het volgende:
[..]
Waarom zijn ze die aardappel gaan kruisen, en zijn we niet aan de gewone aardappel gebleven, de paarse? Weet je dat misschien?
-SH
Dank voor het duidelijk antwoord.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:47 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
Dit is gedaan door een Aardappelveredelingsbedrijf. Het doel is om een ras te ontwikkelen dat beter is dan een bepaald ander ras. Hier komt een hoop bij kijken, denk aan weersomstandigheden, resistenties en opbrengst. Uit interesse vanuit dit bedrijf is er gespeeld met verschillende rassen en kleuren aardappels. Puur om te kijken of er iets uit komt. toevallig is er dit goede en sterke ras uit gekomen en is dit pas de eerste die op de markt gaat komen, vanuit deze lijn. hopen dat het aanslaat!
Haha die zijn er inderdaad een hoop, heb nog geen bad trip gehad dus het valt mee!quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:43 schreef Bosbeetle het volgende:
Aardappel is van de nachtschade familie dus er komen nogal wat giftige soorten voor (of versies waar je dagen achtereen op tript) ze zullen dat er wel zo veel mogelijk uitgekweekt hebben samen met het paarse kleurtje
Sorry, maar dit wilde ik ook typenquote:Op donderdag 3 januari 2013 16:22 schreef LasTeR het volgende:
Done. Wat ziet dat er goor uit zeg, gadverdamme.
geen dank! eerste keer op het forum, vind het nu al leukquote:Op donderdag 3 januari 2013 16:48 schreef SherlockHolmes het volgende:
[..]
Dank voor het duidelijk antwoord.
-SH
Dat zeker. Ik vind Chili Con Carne er ook niet lekker uit zien maar dat is het wel.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Woon niet in Nederland, en persoonlijk vind ik de smaak van aardappels belangrijker.
Die maak ik trouwens het liefst met Kapucijnersquote:Op donderdag 3 januari 2013 16:51 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Dat zeker. Ik vind Chili Con Carne er ook niet lekker uit zien maar dat is het wel.
En wat, als deze paarse aardappel daadwerkelijk gezonder is door zijn voedingsstoffen dan de gele aardappel? wat is dan belangrijker?quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:51 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Dat zeker. Ik vind Chili Con Carne er ook niet lekker uit zien maar dat is het wel.
Dat hangt er natuurlijk vanaf, als het niet te eten is dan ga ik toch voor de gele aardappel.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:52 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
En wat, als deze paarse aardappel daadwerkelijk gezonder is door zijn voedingsstoffen van de gele aardappel? wat is dan belangrijker?
oké, bedankt.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:54 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Dat hangt er natuurlijk vanaf, als het niet te eten is dan ga ik toch voor de gele aardappel.
Bewijs eerst de gezondheidsclaim maar eens voor je die gebruikt, dat is trouwens EU wetgeving, je mag helemaal niet een gezondheidsclaim uiten als dat niet keihard bewezen is.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:52 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
En wat, als deze paarse aardappel daadwerkelijk gezonder is door zijn voedingsstoffen dan de gele aardappel? wat is dan belangrijker?
Kom eens een keertje bij KLB, ONZ etc. Je lacht je rotquote:Op donderdag 3 januari 2013 16:49 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
geen dank! eerste keer op het forum, vind het nu al leuk
Klopt, dit gebruik ik ook niet? daar zijn ze onder andere op de universiteit van Wageningen mee bezig.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bewijs eerst de gezondheidsclaim maar eens voor je die gebruikt, dat is trouwens EU wetgeving, je mag helemaal niet een gezondheidsclaim uiten als dat niet keihard bewezen is.
En dan nog vind ik smaak belangrijker.
KLB? ONZ? zegt mij niksquote:Op donderdag 3 januari 2013 16:55 schreef SherlockHolmes het volgende:
[..]
Kom eens een keertje bij KLB, ONZ etc. Je lacht je rot
-SH
quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die maak ik trouwens het liefst met Kapucijners
Je zit nu in F&F het flora en fauna gedeelte (dit had misschien ook in CUL (culinesse a go go) gekund), KLB en ONZ zijn respectievelijk ons klaagbaak en onzin gedeeltequote:
Klaagbaar en Onzin voor je Leven. De forums.quote:
Ah, Het staat op Stapel, sorry bout the pun.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:58 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
Klopt, dit gebruik ik ook niet? daar zijn ze onder andere op de universiteit van Wageningen mee bezig.
Waarschijnlijk om dezelfde reden dat men van paarse en witte op oranje wortels is overgestapt. En om dezelfde reden dat de zoete aardappels met wit en oranje vruchtvlees beter verkopen dan de variant met paars vruchtvlees.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:42 schreef SherlockHolmes het volgende:
[..]
Waarom zijn ze die aardappel gaan kruisen, en zijn we niet aan de gewone aardappel gebleven, de paarse? Weet je dat misschien?
-SH
Dan nog is de smaak doorslaggevend voor mij. Ik vind paarse aardappels best tof en zie ook wel wat leuke creatieve bereidingswijzen voor me maar persoonlijk vind ik deze er gewoon niet zo lekker uitzien. Kan natuurlijk aan de bereiding of de foto liggen maar die gekookte aardappel bijvoorbeeld ziet eruit als of hij de structuur heeft van een kek behangplakseltje en niet van een smakelijke aardappel.quote:Op donderdag 3 januari 2013 16:52 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
En wat, als deze paarse aardappel daadwerkelijk gezonder is door zijn voedingsstoffen dan de gele aardappel? wat is dan belangrijker?
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat de een een heerlijke aardappel vind, eet de ander niet. Dus een overheerlijke aardappel eten is voor niemand hetzelfde.quote:Op donderdag 3 januari 2013 17:01 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Waarschijnlijk om dezelfde reden dat men van paarse en witte op oranje wortels is overgestapt. En om dezelfde reden dat de zoete aardappels met wit en oranje vruchtvlees beter verkopen dan de variant met paars vruchtvlees.
[..]
Dan nog is de smaak doorslaggevend voor mij. Ik vind paarse aardappels best tof en zie ook wel wat leuke creatieve bereidingswijzen voor me maar persoonlijk vind ik deze er gewoon niet zo lekker uitzien. Kan natuurlijk aan de bereiding of de foto liggen maar die gekookte aardappel bijvoorbeeld ziet eruit als of hij de structuur heeft van een kek behangplakseltje en niet van een smakelijke aardappel.
Gezonder of niet, als hij inderdaad de structuur heeft die die foto doet vermoeden dan komt hij er hier niet in.
Zag ik deze piepers gisteren overigens niet voorbij komen in "Impress your friends" op 24 kitchen?
Dus maken jullie liever een smakeloze aardappel..quote:Op donderdag 3 januari 2013 17:05 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat de een een heerlijke aardappel vind, eet de ander niet. Dus een overheerlijke aardappel eten is voor niemand hetzelfde.
Het lijkt me sterk dat deze aardappel al op 24 kitchen is verschenen. Misschien de Vitelotte Noir?
Nieuwe website is in de maak! bedanktquote:Op vrijdag 4 januari 2013 12:24 schreef henkde_j het volgende:
En zeg even dat Comic Sans op een bedrijfswebsite echt niet kan
Ah daar maken ze dus ook paarse patat vanquote:Op zondag 6 januari 2013 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb je onderzoek ingevuld. Wat een leuk product zeg, ik hou wel van dit soort aparte dingen. Ik heb pas paarse wortel op, ook heerlijk.
Ik heb onlangs bij ons op de Culimarkt ook een nieuw soort aardappel op, Hoeksche Rode. Die is echt verrukkelijk.
Mijn favoriet is trouwens een geroosterde aardappel maar dat was geen optie in de enqueteEn als je kookt in de schil ziet het er misschien aantrekkelijker uit.
Dit is niet de Hoeksche Rooie, deze dankt zijn naam mede aan zijn huidskleur niet aan de vleeskleur. Mogelijk is het de Vitelotte Noir maar ik kan het niet bevestigen. In ieder geval ook niet het ras van dit onderzoek!quote:Op zondag 6 januari 2013 21:19 schreef henkde_j het volgende:
[..]
Ah daar maken ze dus ook paarse patat van![]()
[ afbeelding ]
Hier ben ik het mee eens. De foto's zijn gewoon niet goed. Laat eens goede foto's maken en het ziet er een stuk aantrekkelijker uit.quote:Op donderdag 3 januari 2013 17:30 schreef henkde_j het volgende:
Misschien is het handiger om er wat creatieve koks er mee te laten experimenteren en wat fatsoenlijke foto's te laten maken.
De foto's die je nu gebruikt zien er niet echt smakelijk uit.
Maar dit ziet er wel uit zoals de meeste mensen het thuis zullen krijgen.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:26 schreef -Paul- het volgende:
[..]
Hier ben ik het mee eens. De foto's zijn gewoon niet goed. Laat eens goede foto's maken en het ziet er een stuk aantrekkelijker uit.
Hmm het lijkt mij sowieso niet iets waar een behoefte naar is op de consumenten markt. Denk dat de Horeca meer interesse heeft in dit soort productenquote:Op maandag 7 januari 2013 14:32 schreef wonderer het volgende:
[..]
Maar dit ziet er wel uit zoals de meeste mensen het thuis zullen krijgen.
En hier ben ik het weer mee eens, bewust gekozen voor allemaal dezelfde opmaak zodat er geen kwaliteit verschil en invloed van andere producten bij komt kijken. Op deze manier worden alle bewerkingen op dezelfde manier beoordeeld.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:32 schreef wonderer het volgende:
[..]
Maar dit ziet er wel uit zoals de meeste mensen het thuis zullen krijgen.
Maar dan nog. Het zijn geen fatsoenlijke foto's. Je zou beter moeten weten.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:34 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
En hier ben ik het mee weer eens, bewust gekozen voor allemaal dezelfde opmaak zodat er geen kwaliteit verschil en invloed van andere producten bij komt kijken. Op deze manier worden alle bewerkingen op dezelfde manier beoordeeld.
Krijg je dan niet het McDonalds effect? al die burgers zien er mooi uit, maar als je het eenmaal voor je hebt liggen is het nog niet eens een 3 waard van die 10 op het plaatje.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:26 schreef -Paul- het volgende:
[..]
Hier ben ik het mee eens. De foto's zijn gewoon niet goed. Laat eens goede foto's maken en het ziet er een stuk aantrekkelijker uit.
Mijn puntquote:Op maandag 7 januari 2013 14:37 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Krijg je dan niet het McDonalds effect? al die burgers zien er mooi uit, maar als je het eenmaal voor je hebt liggen is het nog niet eens een 3 waard van die 10 op het plaatje.
Dan is er al voor betaald. En smaak is belangrijker.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:37 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Krijg je dan niet het McDonalds effect? al die burgers zien er mooi uit, maar als je het eenmaal voor je hebt liggen is het nog niet eens een 3 waard van die 10 op het plaatje.
Klopt, maar als het een hit blijkt te zijn gaat iedereen het uiteindelijk toch wel kopen, ongeacht hoe het eruit ziet.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dan is er al voor betaald. En smaak is belangrijker.
Ben inderdaad geen fotograaf. Een cursus lijkt me wel interessant om te volgen (toekomstplannen!). maar ik denk dat het weinig invloed zal hebben op de resultaten van het onderzoek.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:38 schreef henkde_j het volgende:
Je hoeft geen kunstgrepen uit te halen om fatsoenlijke foto's te maken.
Slechts een juiste belichting. En misschien met wat meer zorg het product presenteren. Met grauw flitslicht zoals gebruikt in de enquete ziet niets er smakelijk uit.
En misschien handig om te vragen dit topic naar CUL te schoppen![]()
Misschien een idee om eens wat koks uit te nodigen en met een fotograaf wat foto's te maken. Denk dat het wel interessante inzichten kan opleveren voor je onderzoekquote:Op maandag 7 januari 2013 14:53 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
Ben inderdaad geen fotograaf. Een cursus lijkt me wel interessant om te volgen (toekomstplannen!). maar ik denk dat het weinig invloed zal hebben op de resultaten van het onderzoek.
Lijkt me een goed plan om hem naar de Culinaire afdeling te verplaatsen, hoe regel ik dit?
Maar zijn de onderzoeksresultaten dan nog bruikbaar? Als iemand een prachtige foto kan maken van een stuk gebakken lever zou ik ook blij zeggen dat het er lekker uitziet, maar ik ga daar echt geen lever van kopen want dat vind ik smerig.quote:Op maandag 7 januari 2013 14:56 schreef henkde_j het volgende:
[..]
Misschien een idee om eens wat koks uit te nodigen en met een fotograaf wat foto's te maken. Denk dat het wel interessante inzichten kan opleveren voor je onderzoek
Denk namelijk dat het wel degelijk een verschil maakt voor je onderzoeksresultaten.
Verzoek voor verplaatsing indienen doe je door op het gele driehoekje boven aan het topic te klikken.
Ik heb dan ook m'n vraagtekens bij de enquête.quote:Op maandag 7 januari 2013 15:01 schreef wonderer het volgende:
[..]
Maar zijn de onderzoeksresultaten dan nog bruikbaar? Als iemand een prachtige foto kan maken van een stuk gebakken lever zou ik ook blij zeggen dat het er lekker uitziet, maar ik ga daar echt geen lever van kopen want dat vind ik smerig.
Wow! spacey! Wel de ideale kleur voor een aardappel waar je van zou kunnen trippen. maar nee, dit is ver van de werkelijkheid.quote:Op maandag 7 januari 2013 17:23 schreef -Paul- het volgende:
Ik heb wat gespeeld met de kleuren. Wat mij betreft ziet het er al zo al een stuk beter uit. Of lijkt het nu totaal niet meer op het product zoals het er in het echt uit ziet?
Origineel:
[ afbeelding ]
Bewerkt:
[ afbeelding ]
Had ik ook. Derhalve: Fuck de paarse piepers en fuck de enquête.quote:Op woensdag 9 januari 2013 13:20 schreef Trini-Kwan het volgende:
Ik krijg elke keer een foutmelding na de test, dat ik te lang niet online ben geweest?![]()
Erg vreemd, heb al veel respons gehad en hij lijkt bij mij gewoon te werken. Toch bedankt voor de moeitequote:Op woensdag 9 januari 2013 13:30 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Had ik ook. Derhalve: Fuck de paarse piepers en fuck de enquête.
Graag gedaan. Alleen jammer dat je dus niets aan mijn bijdrage hebt.quote:Op woensdag 9 januari 2013 14:15 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
Erg vreemd, heb al veel respons gehad en hij lijkt bij mij gewoon te werken. Toch bedankt voor de moeite
Ik zie het staan inderdaad, kan op dit moment ook niet inloggen op het bedieningspaneel. heb al contact opgenomen met de database beheerderquote:Op woensdag 9 januari 2013 14:59 schreef Inschrijven_valt_niet_mee het volgende:
Ook hier een foutmelding (Windows 7 en Firefox als browser):
FOUT
Tot onze spijt is uw sessie verlopen.
Of u bent te lang inactief geweest, of u heeft cookies geweigerd in uw browser, of er waren problemen met uw verbinding.
Neem contact op met Student En Enquete ( support@studentenenquete.nl ) voor hulp.
(Heb overigens geen melding over cookies gezien bij het openen van de pagina.)
Heb nog even de enquête bekeken en zag helemaal onderaan dit staan:
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0
Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/session) in Unknown on line 0
Wellicht heeft dat iets met de fouten te maken..
Zoete aardappels zijn geen aardappels, zijn familie van de winde, aardappels zijn nachtschade (net als de tomaat)quote:Op woensdag 9 januari 2013 18:21 schreef RobinOok het volgende:
Hoezo is dat een nieuw ras?
Wat is er anders aan dan de bestaande paarse aardappels?
[ link | afbeelding ]
Zoete aardappels
Echt! Sta je van te kijken, niet?quote:
Er zijn enkele grote verschillen tussen dit nieuwe ras en de aardappelen op de afbeelding. Het patroon is constanter en de kleur is iets donkerder. De vorm is rond ovaal en ook redelijk constant. Daarnaast heeft dit nieuwe ras een erg hoge opbrengst, ten opzichte van bestaande paars vlezige rassen.quote:Op woensdag 9 januari 2013 18:21 schreef RobinOok het volgende:
Hoezo is dat een nieuw ras?
Wat is er anders aan dan de bestaande paarse aardappels?
[ link | afbeelding ]
Zoete aardappels
heb er de hele middag en avond al problemen mee gehad, ligt niet aan het programma er achter maar aan de database van de beheerder, en die reageert niet helaas! ik besef dat ik een hoop mis loop, maar er is niks aan te doen van mijn kant helaas.. toch bedankt!quote:Op woensdag 9 januari 2013 21:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
FOUT
Tot onze spijt is uw sessie verlopen.
Of u bent te lang inactief geweest, of u heeft cookies geweigerd in uw browser, of er waren problemen met uw verbinding.
Neem contact op met Student En Enquete ( support@studentenenquete.nl ) voor hulp.
paarse aardappel![]()
Volgens mij is dat wonderstofje ook wat de aardappel paars maakt.quote:Op donderdag 10 januari 2013 03:25 schreef Sjeeser het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als dit ras zo geweldig is dan kan dat paarse er toch uitgefilterd worden?Het doet mij een beetje denken aan groene Heinz-ketchup, leuk voor Halloween, maar verder niet.
Nee, buiten de paarse aardappel zijn er natuurlijk veel verder gevorderde rassen met andere kwaliteiten e.d. Het gen Anthocyanine geeft de paarse kleur mee. Het doorgeven van genen is niet te bepalen of meten. Daarbij komt dat het van kruising tot ras zo' n 14 jaar duurt door alle jaarlijkse proefvelden, tests, keuringen en vermeerdering.quote:Op donderdag 10 januari 2013 03:25 schreef Sjeeser het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als dit ras zo geweldig is dan kan dat paarse er toch uitgefilterd worden?Het doet mij een beetje denken aan groene Heinz-ketchup, leuk voor Halloween, maar verder niet.
Het is een half-vroeg ras, normaal dus.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 11:16 schreef Erasmo het volgende:
Is het trouwens een vroege, normale of late aardappel ts?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |