Het is toch je visitekaartje. En ook kennen we jou alleen als Norrage, het zegt toch iets over de persoonlijkheid van Norrage.quote:Op donderdag 3 januari 2013 13:01 schreef Norrage het volgende:
Alsof je je concentreert op posts op een forumIk blijf het niet snappen. Ik let totaal niet op grammatica en spelling hier, is dat raar? Het is maar een forum....
Tsja, als je belangrijk vindt hoe mensen je op een forum kennen...quote:Op donderdag 3 januari 2013 13:17 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Het is toch je visitekaartje. En ook kennen we jou alleen als Norrage, het zegt toch iets over de persoonlijkheid van Norrage.
Ik vind het helemaal geen leuke discussie en wil er eigenlijk geen woord meer aan spenderen, maar vooruitquote:Op donderdag 3 januari 2013 12:44 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Erg herkenbaar! Mijn spelling is ook enorm slecht.
Maar om de één of andere reden spel ik vrijwel altijd correct in het Engels.
Het zal wel iets met de Nederlandse taal vandoen hebben.....
Wel goed dat je gewoon bezig blijftquote:Op donderdag 3 januari 2013 17:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Zo dat lege bierkratjes sorteren en stapelen is best wel zwaar werk om 8 uur aan één stuk te doen, heb nu blaren en blauwe plekken(ik ben niets gewend
)
Respect voor de Polen die dat dag in dag uit doen.
Mocht je ook wat van de inhoud van die kratjes opdrinken?quote:Op donderdag 3 januari 2013 17:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Zo dat lege bierkratjes sorteren en stapelen is best wel zwaar werk om 8 uur aan één stuk te doen, heb nu blaren en blauwe plekken(ik ben niets gewend
)
Respect voor de Polen die dat dag in dag uit doen.
De schimmel stond op de meeste flesjes dus liever nietquote:Op donderdag 3 januari 2013 17:14 schreef Norrage het volgende:
[..]
Mocht je ook wat van de inhoud van die kratjes opdrinken?
nopequote:Op donderdag 3 januari 2013 17:11 schreef Operc het volgende:
[..]
Wel goed dat je gewoon bezig blijft
Nog steeds niets gehoord van je sollicitatie?
Docent Nederlands schat ik zo inquote:Op donderdag 3 januari 2013 18:13 schreef RobertoCarlos het volgende:
@Kees22, wat doe jij in de wetenschap, dan kan ik je ook in de OP zetten
Dat vind ik inderdaad raar.quote:Op donderdag 3 januari 2013 13:01 schreef Norrage het volgende:
Alsof je je concentreert op posts op een forumIk blijf het niet snappen. Ik let totaal niet op grammatica en spelling hier, is dat raar? Het is maar een forum....
Mooie pleidooi vóór het publiceren van niet-effectieve interventies. Daar worden interventies alleen maar beter vanquote:Op vrijdag 4 januari 2013 06:38 schreef Lyrebird het volgende:
Effe iets anders.
Ik heb de afgelopen week zo'n twee kilo oliebollen gebakken, in 3 batches en had bij de 3e batch het proces volledig onder controle. Valt nog niet mee, goede oliebollen bakken.
Waarom dit in W&T, en niet in het kookhoekje? Nadat ik niet tevreden was met de kwaliteit van de eerste batch merkte ik dat m'n W&T achtergrond begon op te spelen. Waarom waren de oliebollen niet perfect, en hoe krijg ik een perfecte oliebol? Blijkt dat de recepten die je online vindt maar de helft van het verhaal vertellen.
Niet alleen moet het beslag de juiste smaak en viscositeit hebben, ook de temperatuur van de olie luistert heel erg nauw. Te koud en je oliebollen worden te vettig. Te warm en ze worden te hard (verbrand) en garen niet genoeg. Bij de juiste temperatuur zie je ze netjes tot een bol uitgroeien, zelfs als je het beslag als een kubus in de olie zou knikkeren. Lukt trouwens alleen als de viscositeit van het beslag precies goed is: te visceus beslag en je eet stopverf; niet visceus genoeg en je krijgt allemaal stalagtieten.
Mijn recept:
* 500 gram witte bloem
* 12 gram gedroogde gist
* 10 gram zout
* 25 gram suiker
* 10 gram kaneel
* 1 ei
* 1 zakje gewelde rozijnen
* 350 gram melk (warm)
* 150 gram Suntory donker bier (warm) - Guiness moet ook lukken
* 50 gram roomboter (opgelost in de warme melk/bier)
* Grote kom of emmer
* Olie in pan of friteuse (heb zelf 1.5l olie in pan gebruikt)
* Ijsschep. Heb vroeger ook twee lepels gebruikt. Maakt eigenlijk niet uit wat je gebruikt, als je beslag maar goed is en je olie op de juiste temperatuur.
Mix de vaste bestanddelen bij elkaar (muv de rozijnen) in de kom en voeg dan langzaam de vochtige bestanddelen (mix van bier, melk, boter) toe. Afhankelijk van wat voor een bloem je gebruikt, zul je iets meer of iets minder vocht nodig hebben dan dat ik hier aangeef. Het beslag moet zeer stevig zijn, zeker niet van je garde afvallen, maar niet zo stevig/droog dat het tot harde uitsteeksels op de oliebol leidt. Hiermee kun je het beste zelf experimenteren, zoals ik gedaan heb. Deze stap is cruciaal - doe je het niet goed dan heb je slechte oliebollen. Als je de juiste stevigheid bereikt hebt, gaan de rozijnen er doorheen. Uur laten rijzen op een warme plek met een theedoek over de emmer.
Olie warm laten worden. Ik had - zeer onwetenschappelijk en daarom ietswat onbevredigend - geen thermometer, dus durf niet te zeggen wat de beste temperatuur voor de olie is. Maar ik weet wel op welke stand het gas (van mijn Japans gasfornuis) moet staan. Bak de oliebollen met z'n drieen tegelijk in zo'n 5 a 6 minuten gaar. Je kan ze na 3 minuten omkeren, maar als het goed is, draaien ze na zo'n 3 minuten vanzelf om (alhoewel het niet altijd goed is). Serveren met poedersuiker. Japanners zijn er dol op!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |