abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148129459
Het oliebollendeeg is mooi gerezen. Heb per 500 g bloem 2 g gist gebruikt en dit de nacht laten rijzen. Zo maar eens gaan bakken! *O*
pi_148129968
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:06 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Iets te veel melk. Vervang een deel van de melk eens voor ei.
Oh, ik had er ook al een ei bij in trouwens, en gist natuurlijk. :+ Maar ik zal er wat minder melk in gooien vanavond dan, dankje. :)

In sommige recepten zie ik ook bier en/of spa rood gebruikt worden. Weet niet wat dat voor effect heeft?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 10:40:30 #203
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148130446
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:25 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Oh, ik had er ook al een ei bij in trouwens, en gist natuurlijk. :+ Maar ik zal er wat minder melk in gooien vanavond dan, dankje. :)

In sommige recepten zie ik ook bier en/of spa rood gebruikt worden. Weet niet wat dat voor effect heeft?
Een ei is 50g dus voor elk ei gebruik je 50ml minder melk/water of ander vocht.
Ik doe altijd een deel pils in het beslag. Geeft extra smaak en door het koolzuur worden ze extra luchtig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 30 december 2014 @ 10:49:40 #204
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148130745
Mijn vrouw bakt vandaag als het goed is ook oliebollen, ze zijn wel gluten, lactose en eivrij :9
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148131144
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:49 schreef MaleDuck het volgende:
Mijn vrouw bakt vandaag als het goed is ook oliebollen, ze zijn wel gluten, lactose en eivrij :9
Nou, klinkt echt heerlijk. :')
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:05:27 #206
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148131180
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:04 schreef Myraela het volgende:

[..]

Nou, klinkt echt heerlijk. :')
Ja, beter als geen oliebollen :P
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148131410
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:05 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Ja, beter als geen oliebollen :P
Ben benieuwd naar het resultaat. En zelf bakken geeft de garantie dat je bollen hebt waar je niet ziek van wordt.
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:13:36 #208
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148131451
Ik ga morgen ook oliebollen bakken, voor het eerst in mijn leven. Net het topic doorgespit en besloten te bakken met tarwebloem, een heel klein beetje volkorentarwe, nog nader te bepalen bier, melk, ei, kaneel, vanille, suiker en in whiskey gewelde rozijnen.

Ik heb ze al jaren niet gehad, dus zin in! :9
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:15:23 #209
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148131500
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:12 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ben benieuwd naar het resultaat. En zelf bakken geeft de garantie dat je bollen hebt waar je niet ziek van wordt.
Ik ook, ze had het erover dat ze misschien 2 versies zou maken. 1 met vooral rijstemeel en 1 met wat zwaardere meelsoorten (teff en/of boekweit) ^O^ :Y)
Misschien schrijf ik er nog wel een blogje over ofzo.
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148131611
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:15 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Ik ook, ze had het erover dat ze misschien 2 versies zou maken. 1 met vooral rijstemeel en 1 met wat zwaardere meelsoorten (teff en/of boekweit) ^O^ :Y)
Misschien schrijf ik er nog wel een blogje over ofzo.
ik vind zelf boekweit alleen lekker in een combinatie met hartig.
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:29:00 #211
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148131933
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:19 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik vind zelf boekweit alleen lekker in een combinatie met hartig.
Als je puur boekweit gebruikt is het vaak niet echt smaakvol, maar wij bakken ook vaak pannenkoeken die glutenvrij, lactose vrij en eivrij zijn en dan doe ik meestal: 1/6 rijstmeel, 1/6 maismeel, 1/3 teffmeel, 1/3 boekweitmeel. Met een gelijke hoeveelheid water en je hebt heel simpele pannenkoeken.
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148132036
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:29 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Als je puur boekweit gebruikt is het vaak niet echt smaakvol, maar wij bakken ook vaak pannenkoeken die glutenvrij, lactose vrij en eivrij zijn en dan doe ik meestal: 1/6 rijstmeel, 1/6 maismeel, 1/3 teffmeel, 1/3 boekweitmeel. Met een gelijke hoeveelheid water en je hebt heel simpele pannenkoeken.
ik gebruik zelf vaak havermeel, neutrale smaak itt teff
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:33:57 #213
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148132086
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik gebruik zelf vaak havermeel, neutrale smaak itt teff
Is ook een goed alternatief :Y
Alleen hebben wij vaak alleen havervlokken in huis en heb meestal geen zin om ze te malen tot meel :P
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 11:42:15 #214
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148132339
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:19 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik vind zelf boekweit alleen lekker in een combinatie met hartig.
Poffertjes? Pannenkoeken? Ik gebruik boekweit alleen met zoet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148132434
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:42 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Poffertjes? Pannenkoeken? Ik gebruik boekweit alleen met zoet.

of te wel een galette bretonne
pi_148134128

de bollen zijn klaar. Tijd om beignets te bakken.
  dinsdag 30 december 2014 @ 13:08:51 #217
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_148135317
Ik hoor hier volkoren oliebollen vallen.

Nu stelde ik dit dus voor, maar ik werd vrijwel direct naar het gekkenhuis verwezen. Waarom?

Is de mens gehersenspoeld dat oliebollen persé wit moeten zijn?

Wat zijn de plus en min punten van volkoren? (Of bruine bollen?)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_148135440
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:04 schreef Myraela het volgende:

[..]

Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in! :9

Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken. }:|
Let me see you stripped down to the bone
pi_148135584
Hoi, hoe maak je kwarkbollen? Ik ben gewoon nieuwsgierig aangezien een restaurant hier dat verkoopt :)
En hebben jullie ze wel eens gehad? Zijn zulke lekker?
Twiddel
pi_148136310
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in! :9

Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken. }:|
Ik heb het zelfs een nacht laten staan, wel veel minder gist gebruikt (gelijk aan no knead broodjes). En ze zijn prima gelukt. Heel erg luchtig.
pi_148136370
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:33 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ik heb het zelfs een nacht laten staan, wel veel minder gist gebruikt (gelijk aan no knead broodjes). En ze zijn prima gelukt. Heel erg luchtig.
Hoopte ik al op. Thanks! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148137139


en tenslotte de appelbeignets.
  dinsdag 30 december 2014 @ 15:50:19 #223
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148142778
Ik vind de mijne ook erg geslaagd dit jaar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 15:52:30 #224
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148142873
Ze zijn niet erg rond, met een ijsschep krijg je ze mooi rond. Ik vind ze eerlijk gezegd ook wat ongelijkmatig gebakken.
Maar als ze goed smaken is de rest minder belangrijk.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148143072
Onregelmatige ballen = meer korstje :9 Ik vind dat juist lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_148143084
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:08 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik hoor hier volkoren oliebollen vallen.

Nu stelde ik dit dus voor, maar ik werd vrijwel direct naar het gekkenhuis verwezen. Waarom?

Is de mens gehersenspoeld dat oliebollen persé wit moeten zijn?

Wat zijn de plus en min punten van volkoren? (Of bruine bollen?)
in amsterdam staan ze ervoor in de rij
pi_148143204
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 15:52 schreef djkoelkast het volgende:
Ze zijn niet erg rond, met een ijsschep krijg je ze mooi rond. Ik vind ze eerlijk gezegd ook wat ongelijkmatig gebakken.
die frutsels zijn juist lekker
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 16:32:32 #228
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148144612
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 16:00 schreef computergirl het volgende:

[..]

die frutsels zijn juist lekker
Zuigen zich vol met olie, van mij hoeft het niet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 30 december 2014 @ 16:55:41 #229
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148145937
Dit is met een ijsschep gemaakt. Die tentakels en frutsels horen wat mij betreft gewoon aan een oliebol :Y)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_148146904
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 16:32 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zuigen zich vol met olie, van mij hoeft het niet.
O ja, die krokante, vettige uitstulpende stukjes vind ik juist lekker! Het is een oliebol hoor, geen krentenbrood.

Dat opzuigen valt trouwens wel mee, da's vooral als je niet heet genoeg frituurt.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:13:42 #231
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148146982
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:12 schreef minilot het volgende:

[..]

O ja, die krokante, vettige uitstulpende stukjes vind ik juist lekker! Het is een oliebol hoor, geen krentenbrood.

Dat opzuigen valt trouwens wel mee, da's vooral als je niet heet genoeg frituurt.
Precies :D _O_
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_148147226
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 16:55 schreef Muck het volgende:
Dit is met een ijsschep gemaakt. Die tentakels en frutsels horen wat mij betreft gewoon aan een oliebol :Y)
bij ons altijd uitstulpsels ondanks de ijsschep. djkoelkast is niet snel tevreden en moet dat ook altijd laten blijken....
pi_148147258
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 15:57 schreef minilot het volgende:
Onregelmatige ballen = meer korstje :9 Ik vind dat juist lekker!
Jaaaaa. :9~ Ik geniet echt van die kleine uitstekels.

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in! :9

Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken. }:|
Ben benieuwd naar je resultaat! Boerenjongens wel goed laten uitlekken.

Het was overigens ook mijn eerste keer oliebollen, ik had verwacht dat het veel lastiger zou zijn. :D Maar ik ben nu echt fan. Zo fijn om zelf smaakjes te kunnen combineren. Ik heb nog zoveel variaties in mijn hoofd. :D
pi_148147304
Nou, ik ben anders ook niet snel tevreden. Een oliebol die zo glad en rond is als een biljartbal is mijns inziens een inferieure oliebol. :7
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 17:23:21 #235
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148147629
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:18 schreef minilot het volgende:
Nou, ik ben anders ook niet snel tevreden. Een oliebol die zo glad en rond is als een biljartbal is mijns inziens een inferieure oliebol. :7
Hij hoeft niet glad te zijn, maar dit zag er gewoon niet lekker uit naar mijn mening.

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:17 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

bij ons altijd uitstulpsels ondanks de ijsschep. djkoelkast is niet snel tevreden en moet dat ook altijd laten blijken....
Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148147757
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:23 schreef djkoelkast het volgende:
Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
Mee eens! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_148148272
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:23 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hij hoeft niet glad te zijn, maar dit zag er gewoon niet lekker uit naar mijn mening.

[..]

Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
je zou het opbouwend kunnen proberen. Ik post gisteren wat en het eerst wat je doet is weer met de azijn rond gaan. En dat waren mijn eerdere ervaringen ook al met je.
Ik kom hier om wat te leren van de ervaringen van anderen. En hopelijk kan ik een ander ook iets leren. Wel zo leuk. :)
pi_148148553
Ik hou daar juist wel van op een forum. Niet van dat 'eerst een aai over de bol en dan een voorzichtig kritiekpuntje'-gemuts.

Ik vind dat onze Koelkast af en toe een volstrekt onnozele mening heft over hoe je iets zou moeten bakken, maar ik stoor me op geen enkele manier aan hoe -ie zich daarover uit.

Maar goed. Oliebollen. :)

DJKoel, je ziet het: iedereen hier verder lijkt te houden van krokante frutsels aan de bal. Oei, dat klinkt ranzig, maar je snapt het punt. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:39:47 #239
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148148632
Ik moet zeggen dat ik het eens ben met Oceanonix. Als ik zie dat jij in CUL gepost hebt, dank ik al gauw: laat maar.
Ik vind je kritiek vaak niet erg opbouwend. Alleen wat jij maakt is fantastisch, de rest is troep :N
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_148148799
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik ga morgen ook oliebollen bakken, voor het eerst in mijn leven.
*boks*

Vind jij het ook zo spannend als ik? *)

Ik heb zo'n beetje alles dat bestaat al wel gefrituurd, maar oliebollen nooit eerder. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:42:39 #241
296595 foodlover
live and learn
pi_148148828
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd :6

Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
pi_148149055
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd :6

Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo? :)

Ben benieuwd of het nog een beetje neigt naar een herkenbare oliebolbeleving, want juist het frituren lijkt me toch wel een bijzonder belangrijk element! *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148149143
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd :6

Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Dat zijn dan toch rozijnen muffins?
pi_148149184
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.

In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.

Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.

Waar zit dat 'm in?!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:49:49 #245
296595 foodlover
live and learn
pi_148149195
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo? :)

Ben benieuwd of het nog een beetje neigt naar een herkenbareoliebolbeleven, want juist het frituren lijkt me toch wel een bijzonder belangrijk element! *)
Hier is het "recept"
Ik twijfel nog of ik 'm eerst eens met die mix ga proberen of dat ik zelf wat beslag maak maar wel bereidingswijze overneem.
pi_148149274
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.

In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.

Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.

Waar zit dat 'm in?!
Grote batches in zonnebloem olie, itt beetje patat in frituurvet?
pi_148149351
Tsja. Ik bak patat/friet ook in een grote, gietijzeren pan vol met pinda- of zonnebloemolie.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148149365
Het zit hem vooral in de tijd. De olie heeft zo'n 3 uur heet gestaan bij ons. Ikzelf heb alleen de beignets gebakken en mijn haar is daardoor zo vet als bagger. De schuur stond aardig blauw.
pi_148149488
Mja, dat zal het dan wel zijn. Ik heb voor morgen een recept voor wat kleinere oliebollen klaar liggen. Daar passen er zes van in de pan, ze moeten er drie minuten in, dus ben ik in 25 minuten uitgefrituurd als ik er vijftig wil maken.
Met gewoon de afzuigkap vol aan voorzie ik geen problemen. :)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † dinsdag 30 december 2014 @ 17:57:34 #250
43556 miss_dynastie
pi_148149574
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.

In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.

Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.

Waar zit dat 'm in?!
Met oliebollen ben ik stukken langer bezig dan met patat. Maar straks als we een nieuwe keuken hebben, verhuist de frietpan naar onder de overkapping. Niet zozeer vanwege de stank, maar vanwege de spetters.
pi_148149598
Ik ga morgen ook een poging wagen en ga, ja ik weet het, met Koopmans oliebollenmix aan de slag.

Maar op de verpakking staat dat je ze op 190 graden moet bakken :? Is dat niet veel te heet voor oliebollen?
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_148150122
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:58 schreef essnhills het volgende:
Ik ga morgen ook een poging wagen en ga, ja ik weet het, met Koopmans oliebollenmix aan de slag.

Maar op de verpakking staat dat je ze op 190 graden moet bakken :? Is dat niet veel te heet voor oliebollen?
ik vind 180 fijner bakken. niet zo snel zwart maar het is proberen en kijken hoe goed de thermometer is in de pan.
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 18:15:08 #253
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148150303
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:38 schreef minilot het volgende:
Ik hou daar juist wel van op een forum. Niet van dat 'eerst een aai over de bol en dan een voorzichtig kritiekpuntje'-gemuts.

Ik vind dat onze Koelkast af en toe een volstrekt onnozele mening heft over hoe je iets zou moeten bakken, maar ik stoor me op geen enkele manier aan hoe -ie zich daarover uit.

Maar goed. Oliebollen. :)

DJKoel, je ziet het: iedereen hier verder lijkt te houden van krokante frutsels aan de bal. Oei, dat klinkt ranzig, maar je snapt het punt. :)
Ik zei niet dat alle frutsels weg moeten en alle bollen perfect rond moeten, het zijn geen tennisballen. De oliebollen uit het voorbeeld zijn alleen naar mijn mening te ver daar in gegaan, beslag is iets mis mee.
Kijk even naar de oliebollen van mij van vorig jaar in dit topic, zijn ook niet perfect rond en zitten ook uitstulpingen aan, alleen er is wel een groot gedeelte rond, ze hebben zeg maar een ronde buik en af en toe een uitstulping.
De bollen die hier gepresenteerd werden zijn nergens rond, overal zitten uitstulpingen, dat is het ook niet.

En ik zeg niet dat die van mij perfect zijn hoor, elk jaar probeer ik ze te verbeteren, maar zulke spinnen krijg je vaak met baksels uit een pak. Ik hou daar niet van, meer moet men er niet achter zoeken. Ik weet dat ik mijn mening nogal sterk verkondig soms, dat is een kwaaltje :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 18:15:27 #254
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148150314
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:39 schreef Muck het volgende:
Ik moet zeggen dat ik het eens ben met Oceanonix. Als ik zie dat jij in CUL gepost hebt, dank ik al gauw: laat maar.
Ik vind je kritiek vaak niet erg opbouwend. Alleen wat jij maakt is fantastisch, de rest is troep :N
Dat is dikke dikke bullshit. En dit is geen mening.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 18:18:06 #255
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148150452
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:52 schreef minilot het volgende:
Tsja. Ik bak patat/friet ook in een grote, gietijzeren pan vol met pinda- of zonnebloemolie.
Ik heb nog nooit last van stank gehad. Volgens mij is dat als je of te heet of te lang in hetzelfde vet bakt. Als je een normale hoeveelheid oliebollen bakt (zeg 2x 500g) dan gaat het echt niet stinken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148150488
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 18:18 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit last van stank gehad. Volgens mij is dat als je of te heet of te lang in hetzelfde vet bakt. Als je een normale hoeveelheid oliebollen bakt (zeg 2x 500g) dan gaat het echt niet stinken.
Ja, dat leek mij dus ook.
Nou ja, we zullen zien morgen. *)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 18:27:16 #257
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148150825
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 18:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, dat leek mij dus ook.
Nou ja, we zullen zien morgen. *)
Ik snap ook niet waarom steeds alles verkeerd wordt opgevat, ik zeg volgens mij toch nooit "dit is vies en hoe ik het bak is het goed", maar misschien leg ik te weinig leesbare intonatie of gebruik ik te weinig smiles. Ik weet niet wat het is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148150935
Ik ga die muffinblikdingen eens proberen hier! Lekker low-profile, voor 'n half blik beslag maken en kijken waar 't schip strandt! :D
Ja doei.
pi_148150999
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 18:29 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ga die muffinblikdingen eens proberen hier! Lekker low-profile, voor 'n half blik beslag maken en kijken waar 't schip strandt! :D
Ik kon het niet goed zien in het filmpje, ging er nou een laagje olie in het muffinblik?
pi_148151023
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 december 2014 18:31 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ik kon het niet goed zien in het filmpje, ging er nou een laagje olie in het muffinblik?
In de beschrijving staat van wel ja, 0.5/1cm :)
Ja doei.
pi_148151250
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 18:10 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ik vind 180 fijner bakken. niet zo snel zwart maar het is proberen en kijken hoe goed de thermometer is in de pan.
Oké bedankt :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_148151288
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 18:36 schreef essnhills het volgende:

[..]

Oké bedankt :)
Ik kom bij jou oliebollen eten.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_148151626
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 december 2014 18:36 schreef Miniem het volgende:

[..]

Ik kom bij jou oliebollen eten.
Uhuh :+

Misschien mislukken ze wel :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_148151672
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 18:44 schreef essnhills het volgende:

[..]

Uhuh :+

Misschien mislukken ze wel :P
Als ze mislukken heb ik jou nog.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  dinsdag 30 december 2014 @ 19:34:37 #265
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_148153846
Gisteren voor het eerst oliebollen gebakken, een proefbatch zodat ik morgen enkele tientallen kan bakken. Ben zeker niet ontevreden over resultaat, wel te weinig zout gebruikt dus erg flauw qua smaak. Maar dat moet morgen wel goed komen door een klein beetje extra zout en een goede snuf kaneel toe te voegen.




De structuur en de vorm waren ansich prima, maar de ijsschep werd snel te vies wat als resultaat die oliebollenraket op de foto opleverde. En het zijn vrij kleine bollen door het formaat van de schep, wil dus morgen ook eens met een lepel proberen te scheppen :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_148154536
Gewoon lekker met twee lepels joh, werkt hartstikke makkelijk. En ze worden nog steeds gewoon rond.
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 20:23:53 #267
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148156138
Daar ligt sneeuw! ;(

Ik bak altijd gewoon binnen, onder de afzuigkap, geen centje pijn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 30 december 2014 @ 20:27:40 #268
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_148156391
Ja dat is voor sneeuwbollen, maar ik heb denk ik het recept verkeerd begrepen. In plaats van 15 gram is er 15 cm bezorgd. Zijn er nog goede tips als je het met 2 lepels doet? Ik heb dat kunstje nooit zo goed door.
»» Democracy is so overrated »»
  dinsdag 30 december 2014 @ 20:45:12 #269
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148157436
Hier lag best veel sneeuw *O*
En je ijslepel een klein beetje invetten scheelt al veel geplak :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 30 december 2014 @ 20:47:04 #270
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_148157551
Sneeuwballenmaker van de action gebruiken :P
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_148157580
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:52 schreef minilot het volgende:
Tsja. Ik bak patat/friet ook in een grote, gietijzeren pan vol met pinda- of zonnebloemolie.
Uren achtereen?
Oh, and that's a bad miss!
  woensdag 31 december 2014 @ 01:08:17 #272
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148171223
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef minilot het volgende:

[..]

*boks*

Vind jij het ook zo spannend als ik? *)

Ik heb zo'n beetje alles dat bestaat al wel gefrituurd, maar oliebollen nooit eerder. :)
Ja, ik heb nog niet eens echt goed naar recepten gekeken, alleen bedacht wat ik erin wil. En ook dat ik ze met een ijsschep ga doen omdat ik dat formaat denk ik wel leuker vind dan van die joekels.

Ik ben vooral heel blij dat ik voor het eerst in vier jaar weer eens oliebollen kan eten.

Begreep ik het trouwens goed dat het gelijke delen bloem en water/melk/bier moeten zijn? Of wat is volgens jullie nou het ideale basisrecept?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148175415
Daar gaat -ie dan! Eerste oliebollen evah! (Even aan het wachten tot alles op kamertemperatuur is nu..)



Naar idee van onze Myraela qua boerenjongens gebruiken ( :9 !), verder een vrije interpretatie met bruiswater, karnemelk, vanille en citroenschil. Beslag gaat zes uur lang borrelen voor het bakken. Ben benieuwd!
Let me see you stripped down to the bone
pi_148175475
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 01:08 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ja, ik heb nog niet eens echt goed naar recepten gekeken, alleen bedacht wat ik erin wil. En ook dat ik ze met een ijsschep ga doen omdat ik dat formaat denk ik wel leuker vind dan van die joekels.

Ik ben vooral heel blij dat ik voor het eerst in vier jaar weer eens oliebollen kan eten.

Begreep ik het trouwens goed dat het gelijke delen bloem en water/melk/bier moeten zijn? Of wat is volgens jullie nou het ideale basisrecept?
Die indruk krijg ik wel ja, en het resultaat was eergisteren ook best goed toen ik dat deed.

Gisteren werden ze wat minder lekker. Deels witte bloem gebruikt ipv volkoren spelt en wat meer met de combinatie gerommeld, dus dat doe ik niet weer. :) En zout vergeten, geen idee hoeveel invloed dat heeft.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_148175556
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 09:42 schreef LintuxCx het volgende:
En zout vergeten, geen idee hoeveel invloed dat heeft.
Heel veel. Helemaal geen zout in zoete baksels doen maakt echt een vieze hap! Brr. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148175989
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 09:47 schreef minilot het volgende:

[..]

Heel veel. Helemaal geen zout in zoete baksels doen maakt echt een vieze hap! Brr. :)
Ik heb het er halverwege nog bij in gegooid, dat hielp misschien een beetje maar toch waren ze eergisteren echt lekkerder.

Dus ik vraag me af zout meer doet en al tijdens het rijsproces aanwezig moet zijn oid.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  Moderator woensdag 31 december 2014 @ 11:13:17 #277
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148178099
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 09:39 schreef minilot het volgende:
Daar gaat -ie dan! Eerste oliebollen evah! (Even aan het wachten tot alles op kamertemperatuur is nu..)

[ afbeelding ]

Naar idee van onze Myraela qua boerenjongens gebruiken ( :9 !), verder een vrije interpretatie met bruiswater, karnemelk, vanille en citroenschil. Beslag gaat zes uur lang borrelen voor het bakken. Ben benieuwd!
Wel ongewaxte citroen hè. Niet omdat ik het beter weet, maar wel omdat die wax echt geen onschuldige bijenwas is :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148178160
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 11:13 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Wel ongewaxte citroen hè. Niet omdat ik het beter weet, maar wel omdat die wax echt geen onschuldige bijenwas is :P
Ik schrob gewone supermarktcitroenen altijd eerst even onder heet water met een schuursponsje en dan vind ik het wel prima. Ik stop wel meer dingen in mijn mond die niet per se verstandig zijn ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148178498
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 11:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik schrob gewone supermarktcitroenen altijd eerst even onder heet water met een schuursponsje en dan vind ik het wel prima. Ik stop wel meer dingen in mijn mond die niet per se verstandig zijn ;)
:o
Ik dacht dat jij zo'n foodie was die alleen handgeplukte citroenen gebruikt van die ene Toscaanse boer met een bio boom. :+
pi_148178814
Haha, welnee. Ik ben (voor mezelf dan) heel erg voor dingen helemaal zelf maken, maar ik doe niet hysterisch over ingrediënten. Geen zin in en geen geld voor. Ik maak belachelijk lekkere dingen met de goedkoopste bloem van de Lidl, de goedkoopste citroenen bij de Turk en als het recept ernaar vraagt gooi ik zonder blikken of blozen ve-tsin en corn syrup door mijn gerechten. Het moet vooral lekker zijn. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148178861
Ik eet heel weinig vlees & vis en wél elke dag minstens een halve kilo groenten, dus daarmee compenseer ik eventuele rommel. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator woensdag 31 december 2014 @ 11:45:27 #282
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148179374
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 11:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik schrob gewone supermarktcitroenen altijd eerst even onder heet water met een schuursponsje en dan vind ik het wel prima. Ik stop wel meer dingen in mijn mond die niet per se verstandig zijn ;)
Daarmee haal je het niet weg, het is echt vieze bende, kijk de Keuringsdienst van Waarde eens terug over citroenen.
En als je groenten vol landbouwgif neemt compenseer je niks hoor :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148179650
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 11:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Daarmee haal je het niet weg, het is echt vieze bende, kijk de Keuringsdienst van Waarde eens terug over citroenen.
En als je groenten vol landbouwgif neemt compenseer je niks hoor :P
Klopt als een bus, maar boeit me niet zo. Geeuw, offtopic.

Ontopic daarentegen, het beslag is klaar!



Vaarwel oliebollenbeslag, tot vanavond! Borrel maar lekker. O+
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator woensdag 31 december 2014 @ 11:56:01 #284
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148179840
Mijn nieuwe koffiemolen (voor poedersuiker) is optijd binnengekomen, was nog even spannend. Vorige apparaat wat ik daar voor had is stukgegaan van de week ;(
Beslag maak ik trouwens pas vanavond, hoeft niet zo lang te rijzen. Heb er wel nu al zin in :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148180095
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 11:56 schreef djkoelkast het volgende:
Beslag maak ik trouwens pas vanavond, hoeft niet zo lang te rijzen. Heb er wel nu al zin in :D
Heb vanavond geen tijd om beslag te maken, zelfs bakken wordt krap. Wordt met twee pannen tegelijk, denk ik :')

En als ik de algemene bereidingswijze en receptuur van oliebollen zo eens bekijk kan het voor het gistbeslag bepaald geen kwaad om zes uur lang op ongeveer 19/20 graden te staan in plaats van één uur op een warmere plek. We zullen zien vanavond. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator woensdag 31 december 2014 @ 12:14:40 #286
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148180414
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 12:04 schreef minilot het volgende:

[..]

Heb vanavond geen tijd om beslag te maken, zelfs bakken wordt krap. Wordt met twee pannen tegelijk, denk ik :')

En als ik de algemene bereidingswijze en receptuur van oliebollen zo eens bekijk kan het voor het gistbeslag bepaald geen kwaad om zes uur lang op ongeveer 19/20 graden te staan in plaats van één uur op een warmere plek. We zullen zien vanavond. :)
Komt de smaak ten goede als je langer laat rijzen op lagere temperatuur, maar ik doe het eigenwijs op de door mij geteste manier :P Nadeel van maar 1x per jaar bakken, ik zou eigenlijk eens in februari ofzo volop moeten gaan experimenteren, maarja dat komt er steeds niet van.
19/20 graden is het hier alleen in de zomer :P Nu is het gewoon een graad of 15 in huis, dus duurt het rijzen nog langer :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 31 december 2014 @ 12:23:12 #287
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148180725
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 09:39 schreef minilot het volgende:
Daar gaat -ie dan! Eerste oliebollen evah! (Even aan het wachten tot alles op kamertemperatuur is nu..)

[ afbeelding ]

Naar idee van onze Myraela qua boerenjongens gebruiken ( :9 !), verder een vrije interpretatie met bruiswater, karnemelk, vanille en citroenschil. Beslag gaat zes uur lang borrelen voor het bakken. Ben benieuwd!
Ik wist helemaal niet dat dat boerenjongens heette :o Hier hebben de rozijnen de hele nacht in añejo rum gestaan :9 Vanille gaat er ook in, en herfstbok. Ik had geen idee wat voor bier ik er in moest gooien, want ik ben niet zo'n drinker, en zeker geen bierkenner. Maar koken met drank doe ik echt heel graag :Y

Lijkt me lekker trouwens, met karnemelk. Goed idee!
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 31 december 2014 @ 12:25:19 #288
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148180808
Doen jullie er ei in? Is dat belangrijk en waarom? Maakt het deeg wat zachter/ smeuiger misschien?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148183206
Nou ja, ik weet het dan alleen voor brooddeeg, maar oliebollendeeg verschilt daar volgens mij weinig van.. Ei brengt extra vocht in het deeg wegens een hoog watergehalte. Een ei levert tevens vet, wat voor een rijkere smaak, langere houdbaarheid en smeuïger mondgevoel zorgt. En de eiwitten van ei stollen maar blijven zacht en flexibel bij verhitting, waarbij eiwitten in gluten vooral stevig worden. Een ei geeft dus een zachter kruim. Het rijzen, de glutenopbouw, gaat met ei in het deeg wel wat moeizamer.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148183327
O, en nog vergeten: in eieren zitten ook verschillende emulgerende stoffen, die ervoor zorgen dat de verschillende ingredienten in het deeg/beslag zich beter laten mengen tot een homogene massa.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148183371
Zo, ik heb ze ook net gebakken :) Met behulp van Koopmans, maar goed, je moet ergens beginnen 8-)

"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_148183638
Ik heb net een beslagje gemaakt... voor het eerst...

500 gram bloem
500 ml volle melk
1 zakje gist (7 gram)
1 ei
Beetje zout
Scheut bier
Vanille aroma
Citroenrasp
Kaneel
Twee eetlepels water
pi_148183711
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 13:32 schreef essnhills het volgende:
Zo, ik heb ze ook net gebakken :) Met behulp van Koopmans, maar goed, je moet ergens beginnen 8-)

[ afbeelding ]
Applausje!
Wat zit er nou eigenlijk precies in zo'n pak? Ben wel nieuwsgierig.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148183772
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 13:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Applausje!
Wat zit er nou eigenlijk precies in zo'n pak? Ben wel nieuwsgierig.
In principe moet je alleen 500 ml water toevoegen, en krenten als je die er doorheen wilt.

Ik heb wel een deel van het water vervangen door bier.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_148183791
Maar dan zit er dus waarschijnlijk bloem, zout, suiker en een rijsmiddel in ofzo?
Let me see you stripped down to the bone
pi_148183808
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 13:41 schreef minilot het volgende:
Maar dan zit er dus waarschijnlijk bloem, zout, suiker en een rijsmiddel in ofzo?
Ik zal zo even voor je kijken
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_148183811
Jeej! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148184068
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 13:42 schreef minilot het volgende:
Jeej! :)
tarwebloem, suiker, weipoeder, zetmeel (o.a. tarwe), zout, 1,3% gedroogde.bakkersgist
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  Moderator woensdag 31 december 2014 @ 13:47:52 #299
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148184074
Oliebollen met rijsmiddel vind ik niet lekker, die smaken echt compleet anders dan met gist.
Die heten "gemak in een pak". Als je dan toch uit een pak bakt neem dan met gist.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148184142
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 13:47 schreef djkoelkast het volgende:
Oliebollen met rijsmiddel vind ik niet lekker, die smaken echt compleet anders dan met gist.
Die heten "gemak in een pak". Als je dan toch uit een pak bakt neem dan met gist.
Gist is ook een rijsmiddel. :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')