abonnement Unibet Coolblue
pi_148129459
Het oliebollendeeg is mooi gerezen. Heb per 500 g bloem 2 g gist gebruikt en dit de nacht laten rijzen. Zo maar eens gaan bakken! *O*
pi_148129968
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:06 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Iets te veel melk. Vervang een deel van de melk eens voor ei.
Oh, ik had er ook al een ei bij in trouwens, en gist natuurlijk. :+ Maar ik zal er wat minder melk in gooien vanavond dan, dankje. :)

In sommige recepten zie ik ook bier en/of spa rood gebruikt worden. Weet niet wat dat voor effect heeft?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 10:40:30 #203
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148130446
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:25 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Oh, ik had er ook al een ei bij in trouwens, en gist natuurlijk. :+ Maar ik zal er wat minder melk in gooien vanavond dan, dankje. :)

In sommige recepten zie ik ook bier en/of spa rood gebruikt worden. Weet niet wat dat voor effect heeft?
Een ei is 50g dus voor elk ei gebruik je 50ml minder melk/water of ander vocht.
Ik doe altijd een deel pils in het beslag. Geeft extra smaak en door het koolzuur worden ze extra luchtig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 30 december 2014 @ 10:49:40 #204
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148130745
Mijn vrouw bakt vandaag als het goed is ook oliebollen, ze zijn wel gluten, lactose en eivrij :9
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148131144
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 10:49 schreef MaleDuck het volgende:
Mijn vrouw bakt vandaag als het goed is ook oliebollen, ze zijn wel gluten, lactose en eivrij :9
Nou, klinkt echt heerlijk. :')
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:05:27 #206
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148131180
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:04 schreef Myraela het volgende:

[..]

Nou, klinkt echt heerlijk. :')
Ja, beter als geen oliebollen :P
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148131410
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:05 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Ja, beter als geen oliebollen :P
Ben benieuwd naar het resultaat. En zelf bakken geeft de garantie dat je bollen hebt waar je niet ziek van wordt.
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:13:36 #208
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148131451
Ik ga morgen ook oliebollen bakken, voor het eerst in mijn leven. Net het topic doorgespit en besloten te bakken met tarwebloem, een heel klein beetje volkorentarwe, nog nader te bepalen bier, melk, ei, kaneel, vanille, suiker en in whiskey gewelde rozijnen.

Ik heb ze al jaren niet gehad, dus zin in! :9
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:15:23 #209
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148131500
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:12 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ben benieuwd naar het resultaat. En zelf bakken geeft de garantie dat je bollen hebt waar je niet ziek van wordt.
Ik ook, ze had het erover dat ze misschien 2 versies zou maken. 1 met vooral rijstemeel en 1 met wat zwaardere meelsoorten (teff en/of boekweit) ^O^ :Y)
Misschien schrijf ik er nog wel een blogje over ofzo.
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148131611
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:15 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Ik ook, ze had het erover dat ze misschien 2 versies zou maken. 1 met vooral rijstemeel en 1 met wat zwaardere meelsoorten (teff en/of boekweit) ^O^ :Y)
Misschien schrijf ik er nog wel een blogje over ofzo.
ik vind zelf boekweit alleen lekker in een combinatie met hartig.
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:29:00 #211
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148131933
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:19 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik vind zelf boekweit alleen lekker in een combinatie met hartig.
Als je puur boekweit gebruikt is het vaak niet echt smaakvol, maar wij bakken ook vaak pannenkoeken die glutenvrij, lactose vrij en eivrij zijn en dan doe ik meestal: 1/6 rijstmeel, 1/6 maismeel, 1/3 teffmeel, 1/3 boekweitmeel. Met een gelijke hoeveelheid water en je hebt heel simpele pannenkoeken.
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
pi_148132036
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:29 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Als je puur boekweit gebruikt is het vaak niet echt smaakvol, maar wij bakken ook vaak pannenkoeken die glutenvrij, lactose vrij en eivrij zijn en dan doe ik meestal: 1/6 rijstmeel, 1/6 maismeel, 1/3 teffmeel, 1/3 boekweitmeel. Met een gelijke hoeveelheid water en je hebt heel simpele pannenkoeken.
ik gebruik zelf vaak havermeel, neutrale smaak itt teff
  dinsdag 30 december 2014 @ 11:33:57 #213
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_148132086
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik gebruik zelf vaak havermeel, neutrale smaak itt teff
Is ook een goed alternatief :Y
Alleen hebben wij vaak alleen havervlokken in huis en heb meestal geen zin om ze te malen tot meel :P
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 11:42:15 #214
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148132339
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:19 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik vind zelf boekweit alleen lekker in een combinatie met hartig.
Poffertjes? Pannenkoeken? Ik gebruik boekweit alleen met zoet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148132434
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:42 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Poffertjes? Pannenkoeken? Ik gebruik boekweit alleen met zoet.

of te wel een galette bretonne
pi_148134128

de bollen zijn klaar. Tijd om beignets te bakken.
  dinsdag 30 december 2014 @ 13:08:51 #217
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_148135317
Ik hoor hier volkoren oliebollen vallen.

Nu stelde ik dit dus voor, maar ik werd vrijwel direct naar het gekkenhuis verwezen. Waarom?

Is de mens gehersenspoeld dat oliebollen persé wit moeten zijn?

Wat zijn de plus en min punten van volkoren? (Of bruine bollen?)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_148135440
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:04 schreef Myraela het volgende:

[..]

Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in! :9

Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken. }:|
Let me see you stripped down to the bone
pi_148135584
Hoi, hoe maak je kwarkbollen? Ik ben gewoon nieuwsgierig aangezien een restaurant hier dat verkoopt :)
En hebben jullie ze wel eens gehad? Zijn zulke lekker?
Twiddel
pi_148136310
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in! :9

Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken. }:|
Ik heb het zelfs een nacht laten staan, wel veel minder gist gebruikt (gelijk aan no knead broodjes). En ze zijn prima gelukt. Heel erg luchtig.
pi_148136370
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:33 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ik heb het zelfs een nacht laten staan, wel veel minder gist gebruikt (gelijk aan no knead broodjes). En ze zijn prima gelukt. Heel erg luchtig.
Hoopte ik al op. Thanks! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148137139


en tenslotte de appelbeignets.
  dinsdag 30 december 2014 @ 15:50:19 #223
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148142778
Ik vind de mijne ook erg geslaagd dit jaar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 15:52:30 #224
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148142873
Ze zijn niet erg rond, met een ijsschep krijg je ze mooi rond. Ik vind ze eerlijk gezegd ook wat ongelijkmatig gebakken.
Maar als ze goed smaken is de rest minder belangrijk.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148143072
Onregelmatige ballen = meer korstje :9 Ik vind dat juist lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_148143084
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:08 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik hoor hier volkoren oliebollen vallen.

Nu stelde ik dit dus voor, maar ik werd vrijwel direct naar het gekkenhuis verwezen. Waarom?

Is de mens gehersenspoeld dat oliebollen persé wit moeten zijn?

Wat zijn de plus en min punten van volkoren? (Of bruine bollen?)
in amsterdam staan ze ervoor in de rij
pi_148143204
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 15:52 schreef djkoelkast het volgende:
Ze zijn niet erg rond, met een ijsschep krijg je ze mooi rond. Ik vind ze eerlijk gezegd ook wat ongelijkmatig gebakken.
die frutsels zijn juist lekker
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 16:32:32 #228
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148144612
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 16:00 schreef computergirl het volgende:

[..]

die frutsels zijn juist lekker
Zuigen zich vol met olie, van mij hoeft het niet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 30 december 2014 @ 16:55:41 #229
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148145937
Dit is met een ijsschep gemaakt. Die tentakels en frutsels horen wat mij betreft gewoon aan een oliebol :Y)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_148146904
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 16:32 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zuigen zich vol met olie, van mij hoeft het niet.
O ja, die krokante, vettige uitstulpende stukjes vind ik juist lekker! Het is een oliebol hoor, geen krentenbrood.

Dat opzuigen valt trouwens wel mee, da's vooral als je niet heet genoeg frituurt.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:13:42 #231
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148146982
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:12 schreef minilot het volgende:

[..]

O ja, die krokante, vettige uitstulpende stukjes vind ik juist lekker! Het is een oliebol hoor, geen krentenbrood.

Dat opzuigen valt trouwens wel mee, da's vooral als je niet heet genoeg frituurt.
Precies :D _O_
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_148147226
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 16:55 schreef Muck het volgende:
Dit is met een ijsschep gemaakt. Die tentakels en frutsels horen wat mij betreft gewoon aan een oliebol :Y)
bij ons altijd uitstulpsels ondanks de ijsschep. djkoelkast is niet snel tevreden en moet dat ook altijd laten blijken....
pi_148147258
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 15:57 schreef minilot het volgende:
Onregelmatige ballen = meer korstje :9 Ik vind dat juist lekker!
Jaaaaa. :9~ Ik geniet echt van die kleine uitstekels.

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in! :9

Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken. }:|
Ben benieuwd naar je resultaat! Boerenjongens wel goed laten uitlekken.

Het was overigens ook mijn eerste keer oliebollen, ik had verwacht dat het veel lastiger zou zijn. :D Maar ik ben nu echt fan. Zo fijn om zelf smaakjes te kunnen combineren. Ik heb nog zoveel variaties in mijn hoofd. :D
pi_148147304
Nou, ik ben anders ook niet snel tevreden. Een oliebol die zo glad en rond is als een biljartbal is mijns inziens een inferieure oliebol. :7
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 17:23:21 #235
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148147629
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:18 schreef minilot het volgende:
Nou, ik ben anders ook niet snel tevreden. Een oliebol die zo glad en rond is als een biljartbal is mijns inziens een inferieure oliebol. :7
Hij hoeft niet glad te zijn, maar dit zag er gewoon niet lekker uit naar mijn mening.

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:17 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

bij ons altijd uitstulpsels ondanks de ijsschep. djkoelkast is niet snel tevreden en moet dat ook altijd laten blijken....
Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148147757
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:23 schreef djkoelkast het volgende:
Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
Mee eens! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_148148272
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:23 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hij hoeft niet glad te zijn, maar dit zag er gewoon niet lekker uit naar mijn mening.

[..]

Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
je zou het opbouwend kunnen proberen. Ik post gisteren wat en het eerst wat je doet is weer met de azijn rond gaan. En dat waren mijn eerdere ervaringen ook al met je.
Ik kom hier om wat te leren van de ervaringen van anderen. En hopelijk kan ik een ander ook iets leren. Wel zo leuk. :)
pi_148148553
Ik hou daar juist wel van op een forum. Niet van dat 'eerst een aai over de bol en dan een voorzichtig kritiekpuntje'-gemuts.

Ik vind dat onze Koelkast af en toe een volstrekt onnozele mening heft over hoe je iets zou moeten bakken, maar ik stoor me op geen enkele manier aan hoe -ie zich daarover uit.

Maar goed. Oliebollen. :)

DJKoel, je ziet het: iedereen hier verder lijkt te houden van krokante frutsels aan de bal. Oei, dat klinkt ranzig, maar je snapt het punt. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:39:47 #239
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148148632
Ik moet zeggen dat ik het eens ben met Oceanonix. Als ik zie dat jij in CUL gepost hebt, dank ik al gauw: laat maar.
Ik vind je kritiek vaak niet erg opbouwend. Alleen wat jij maakt is fantastisch, de rest is troep :N
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_148148799
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik ga morgen ook oliebollen bakken, voor het eerst in mijn leven.
*boks*

Vind jij het ook zo spannend als ik? *)

Ik heb zo'n beetje alles dat bestaat al wel gefrituurd, maar oliebollen nooit eerder. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:42:39 #241
296595 foodlover
live and learn
pi_148148828
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd :6

Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
pi_148149055
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd :6

Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo? :)

Ben benieuwd of het nog een beetje neigt naar een herkenbare oliebolbeleving, want juist het frituren lijkt me toch wel een bijzonder belangrijk element! *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148149143
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd :6

Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Dat zijn dan toch rozijnen muffins?
pi_148149184
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.

In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.

Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.

Waar zit dat 'm in?!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:49:49 #245
296595 foodlover
live and learn
pi_148149195
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo? :)

Ben benieuwd of het nog een beetje neigt naar een herkenbareoliebolbeleven, want juist het frituren lijkt me toch wel een bijzonder belangrijk element! *)
Hier is het "recept"
Ik twijfel nog of ik 'm eerst eens met die mix ga proberen of dat ik zelf wat beslag maak maar wel bereidingswijze overneem.
pi_148149274
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.

In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.

Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.

Waar zit dat 'm in?!
Grote batches in zonnebloem olie, itt beetje patat in frituurvet?
pi_148149351
Tsja. Ik bak patat/friet ook in een grote, gietijzeren pan vol met pinda- of zonnebloemolie.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148149365
Het zit hem vooral in de tijd. De olie heeft zo'n 3 uur heet gestaan bij ons. Ikzelf heb alleen de beignets gebakken en mijn haar is daardoor zo vet als bagger. De schuur stond aardig blauw.
pi_148149488
Mja, dat zal het dan wel zijn. Ik heb voor morgen een recept voor wat kleinere oliebollen klaar liggen. Daar passen er zes van in de pan, ze moeten er drie minuten in, dus ben ik in 25 minuten uitgefrituurd als ik er vijftig wil maken.
Met gewoon de afzuigkap vol aan voorzie ik geen problemen. :)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † dinsdag 30 december 2014 @ 17:57:34 #250
43556 miss_dynastie
pi_148149574
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.

In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.

Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.

Waar zit dat 'm in?!
Met oliebollen ben ik stukken langer bezig dan met patat. Maar straks als we een nieuwe keuken hebben, verhuist de frietpan naar onder de overkapping. Niet zozeer vanwege de stank, maar vanwege de spetters.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')