abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148143084
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:08 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik hoor hier volkoren oliebollen vallen.

Nu stelde ik dit dus voor, maar ik werd vrijwel direct naar het gekkenhuis verwezen. Waarom?

Is de mens gehersenspoeld dat oliebollen persé wit moeten zijn?

Wat zijn de plus en min punten van volkoren? (Of bruine bollen?)
in amsterdam staan ze ervoor in de rij
pi_148143204
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 15:52 schreef djkoelkast het volgende:
Ze zijn niet erg rond, met een ijsschep krijg je ze mooi rond. Ik vind ze eerlijk gezegd ook wat ongelijkmatig gebakken.
die frutsels zijn juist lekker
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 16:32:32 #228
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148144612
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 16:00 schreef computergirl het volgende:

[..]

die frutsels zijn juist lekker
Zuigen zich vol met olie, van mij hoeft het niet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 30 december 2014 @ 16:55:41 #229
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148145937
Dit is met een ijsschep gemaakt. Die tentakels en frutsels horen wat mij betreft gewoon aan een oliebol :Y)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_148146904
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 16:32 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zuigen zich vol met olie, van mij hoeft het niet.
O ja, die krokante, vettige uitstulpende stukjes vind ik juist lekker! Het is een oliebol hoor, geen krentenbrood.

Dat opzuigen valt trouwens wel mee, da's vooral als je niet heet genoeg frituurt.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:13:42 #231
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148146982
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:12 schreef minilot het volgende:

[..]

O ja, die krokante, vettige uitstulpende stukjes vind ik juist lekker! Het is een oliebol hoor, geen krentenbrood.

Dat opzuigen valt trouwens wel mee, da's vooral als je niet heet genoeg frituurt.
Precies :D _O_
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_148147226
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 16:55 schreef Muck het volgende:
Dit is met een ijsschep gemaakt. Die tentakels en frutsels horen wat mij betreft gewoon aan een oliebol :Y)
bij ons altijd uitstulpsels ondanks de ijsschep. djkoelkast is niet snel tevreden en moet dat ook altijd laten blijken....
pi_148147258
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 15:57 schreef minilot het volgende:
Onregelmatige ballen = meer korstje :9 Ik vind dat juist lekker!
Jaaaaa. :9~ Ik geniet echt van die kleine uitstekels.

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in! :9

Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken. }:|
Ben benieuwd naar je resultaat! Boerenjongens wel goed laten uitlekken.

Het was overigens ook mijn eerste keer oliebollen, ik had verwacht dat het veel lastiger zou zijn. :D Maar ik ben nu echt fan. Zo fijn om zelf smaakjes te kunnen combineren. Ik heb nog zoveel variaties in mijn hoofd. :D
pi_148147304
Nou, ik ben anders ook niet snel tevreden. Een oliebol die zo glad en rond is als een biljartbal is mijns inziens een inferieure oliebol. :7
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 17:23:21 #235
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148147629
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:18 schreef minilot het volgende:
Nou, ik ben anders ook niet snel tevreden. Een oliebol die zo glad en rond is als een biljartbal is mijns inziens een inferieure oliebol. :7
Hij hoeft niet glad te zijn, maar dit zag er gewoon niet lekker uit naar mijn mening.

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:17 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

bij ons altijd uitstulpsels ondanks de ijsschep. djkoelkast is niet snel tevreden en moet dat ook altijd laten blijken....
Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148147757
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:23 schreef djkoelkast het volgende:
Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
Mee eens! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_148148272
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:23 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hij hoeft niet glad te zijn, maar dit zag er gewoon niet lekker uit naar mijn mening.

[..]

Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
je zou het opbouwend kunnen proberen. Ik post gisteren wat en het eerst wat je doet is weer met de azijn rond gaan. En dat waren mijn eerdere ervaringen ook al met je.
Ik kom hier om wat te leren van de ervaringen van anderen. En hopelijk kan ik een ander ook iets leren. Wel zo leuk. :)
pi_148148553
Ik hou daar juist wel van op een forum. Niet van dat 'eerst een aai over de bol en dan een voorzichtig kritiekpuntje'-gemuts.

Ik vind dat onze Koelkast af en toe een volstrekt onnozele mening heft over hoe je iets zou moeten bakken, maar ik stoor me op geen enkele manier aan hoe -ie zich daarover uit.

Maar goed. Oliebollen. :)

DJKoel, je ziet het: iedereen hier verder lijkt te houden van krokante frutsels aan de bal. Oei, dat klinkt ranzig, maar je snapt het punt. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:39:47 #239
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_148148632
Ik moet zeggen dat ik het eens ben met Oceanonix. Als ik zie dat jij in CUL gepost hebt, dank ik al gauw: laat maar.
Ik vind je kritiek vaak niet erg opbouwend. Alleen wat jij maakt is fantastisch, de rest is troep :N
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_148148799
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 11:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik ga morgen ook oliebollen bakken, voor het eerst in mijn leven.
*boks*

Vind jij het ook zo spannend als ik? *)

Ik heb zo'n beetje alles dat bestaat al wel gefrituurd, maar oliebollen nooit eerder. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:42:39 #241
296595 foodlover
live and learn
pi_148148828
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd :6

Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
pi_148149055
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd :6

Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo? :)

Ben benieuwd of het nog een beetje neigt naar een herkenbare oliebolbeleving, want juist het frituren lijkt me toch wel een bijzonder belangrijk element! *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148149143
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd :6

Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Dat zijn dan toch rozijnen muffins?
pi_148149184
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.

In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.

Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.

Waar zit dat 'm in?!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 30 december 2014 @ 17:49:49 #245
296595 foodlover
live and learn
pi_148149195
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo? :)

Ben benieuwd of het nog een beetje neigt naar een herkenbareoliebolbeleven, want juist het frituren lijkt me toch wel een bijzonder belangrijk element! *)
Hier is het "recept"
Ik twijfel nog of ik 'm eerst eens met die mix ga proberen of dat ik zelf wat beslag maak maar wel bereidingswijze overneem.
pi_148149274
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.

In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.

Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.

Waar zit dat 'm in?!
Grote batches in zonnebloem olie, itt beetje patat in frituurvet?
pi_148149351
Tsja. Ik bak patat/friet ook in een grote, gietijzeren pan vol met pinda- of zonnebloemolie.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148149365
Het zit hem vooral in de tijd. De olie heeft zo'n 3 uur heet gestaan bij ons. Ikzelf heb alleen de beignets gebakken en mijn haar is daardoor zo vet als bagger. De schuur stond aardig blauw.
pi_148149488
Mja, dat zal het dan wel zijn. Ik heb voor morgen een recept voor wat kleinere oliebollen klaar liggen. Daar passen er zes van in de pan, ze moeten er drie minuten in, dus ben ik in 25 minuten uitgefrituurd als ik er vijftig wil maken.
Met gewoon de afzuigkap vol aan voorzie ik geen problemen. :)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † dinsdag 30 december 2014 @ 17:57:34 #250
43556 miss_dynastie
pi_148149574
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.

In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.

Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.

Waar zit dat 'm in?!
Met oliebollen ben ik stukken langer bezig dan met patat. Maar straks als we een nieuwe keuken hebben, verhuist de frietpan naar onder de overkapping. Niet zozeer vanwege de stank, maar vanwege de spetters.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')