in amsterdam staan ze ervoor in de rijquote:Op dinsdag 30 december 2014 13:08 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik hoor hier volkoren oliebollen vallen.
Nu stelde ik dit dus voor, maar ik werd vrijwel direct naar het gekkenhuis verwezen. Waarom?
Is de mens gehersenspoeld dat oliebollen persé wit moeten zijn?
Wat zijn de plus en min punten van volkoren? (Of bruine bollen?)
die frutsels zijn juist lekkerquote:Op dinsdag 30 december 2014 15:52 schreef djkoelkast het volgende:
Ze zijn niet erg rond, met een ijsschep krijg je ze mooi rond. Ik vind ze eerlijk gezegd ook wat ongelijkmatig gebakken.
Zuigen zich vol met olie, van mij hoeft het niet.quote:Op dinsdag 30 december 2014 16:00 schreef computergirl het volgende:
[..]
die frutsels zijn juist lekker
O ja, die krokante, vettige uitstulpende stukjes vind ik juist lekker! Het is een oliebol hoor, geen krentenbrood.quote:Op dinsdag 30 december 2014 16:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zuigen zich vol met olie, van mij hoeft het niet.
Preciesquote:Op dinsdag 30 december 2014 17:12 schreef minilot het volgende:
[..]
O ja, die krokante, vettige uitstulpende stukjes vind ik juist lekker! Het is een oliebol hoor, geen krentenbrood.
Dat opzuigen valt trouwens wel mee, da's vooral als je niet heet genoeg frituurt.
bij ons altijd uitstulpsels ondanks de ijsschep. djkoelkast is niet snel tevreden en moet dat ook altijd laten blijken....quote:Op dinsdag 30 december 2014 16:55 schreef Muck het volgende:
Dit is met een ijsschep gemaakt. Die tentakels en frutsels horen wat mij betreft gewoon aan een oliebol
Jaaaaa.quote:Op dinsdag 30 december 2014 15:57 schreef minilot het volgende:
Onregelmatige ballen = meer korstjeIk vind dat juist lekker!
Ben benieuwd naar je resultaat! Boerenjongens wel goed laten uitlekken.quote:Op dinsdag 30 december 2014 13:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Hee, ik las net op je blog je recept voor boerenjongens-oliebollen. Daar heb ik nu eigenlijk wel zin in!
Ik heb alleen nog nooit oliebollen gemaakt.. Ik lees overal over het laten rusten van het beslag gedurende ongeveer een uur, maar mag dat ook een stukkie langer zijn?
Als in: als ik rond elf uur 's morgens het beslag al maak, kan ik dat vervolgens rond zes uur 's avonds gebruiken om oliebollen mee te maken?
Moet morgen tussendoor namelijk gewoon werken.
Hij hoeft niet glad te zijn, maar dit zag er gewoon niet lekker uit naar mijn mening.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:18 schreef minilot het volgende:
Nou, ik ben anders ook niet snel tevreden. Een oliebol die zo glad en rond is als een biljartbal is mijns inziens een inferieure oliebol.
Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:17 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
bij ons altijd uitstulpsels ondanks de ijsschep. djkoelkast is niet snel tevreden en moet dat ook altijd laten blijken....
Mee eens!quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:23 schreef djkoelkast het volgende:
Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
je zou het opbouwend kunnen proberen. Ik post gisteren wat en het eerst wat je doet is weer met de azijn rond gaan. En dat waren mijn eerdere ervaringen ook al met je.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hij hoeft niet glad te zijn, maar dit zag er gewoon niet lekker uit naar mijn mening.
[..]
Meningen zijn er om te geven en een forum is er voor discussies. Niet zo moeilijk doen. Ik zeg toch niet dat het niet goed is, ik geef mijn mening er over, c'est tout.
*boks*quote:Op dinsdag 30 december 2014 11:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik ga morgen ook oliebollen bakken, voor het eerst in mijn leven.
Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo?quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd![]()
Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Dat zijn dan toch rozijnen muffins?quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd![]()
Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Hier is het "recept"quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo?
Ben benieuwd of het nog een beetje neigt naar een herkenbareoliebolbeleven, want juist het frituren lijkt me toch wel een bijzonder belangrijk element!
Grote batches in zonnebloem olie, itt beetje patat in frituurvet?quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.
In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.
Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.
Waar zit dat 'm in?!
Met oliebollen ben ik stukken langer bezig dan met patat. Maar straks als we een nieuwe keuken hebben, verhuist de frietpan naar onder de overkapping. Niet zozeer vanwege de stank, maar vanwege de spetters.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.
In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.
Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.
Waar zit dat 'm in?!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |