abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 25 december 2012 @ 19:05:33 #1
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_120762565


Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon-spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen, maar in de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, vervolgens diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD. Aangezien nagenoeg iedereen OpenTTD speelt, zal de OP verder niet uitwijden over TTDPatch.

Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
Je kan op deze pagina de laatste versie van OpenTTD downloaden. Alles zit inbegrepen, tegenwoordig hoef je niet meer de originele Transport Tycoon Deluxe-bestanden te hebben.

Ik snap er helemaal niets van!
Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te vinden wat nou wat produceert en/of accepteert, klik je gewoon op een industrie. Een paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Klik hier voor een cargo-flow tabel. Voor het transport van goederen kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Over het algemeen worden treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!

Een kort stappenplan voor wie snel aan de slag wil:

1. Bouw een depot in de juiste richting.
2. Klik op nieuwe voertuigen.
3. Klik op de gewenste locomotief in het nieuw geopende venster, klik vervolgens op bouw voertuig. Maak op dezelfde manier de gewenste wagons eraan vast.
4. Klik in het treinvenster dat opent zodra je een locomotief bouwt, op de orders knop (2e van onder).
5. Klik op de Ga naar-knop.
6. Klik op een station.
7. Herhaal stap 5 en 6 voor het andere station.
8. Klik op de Gestopt-knop om de trein te starten.

Ik wil meer winst!
Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen, hiervoor maak je seinen (signals).


Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations. Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.


Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.


Wederom een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is zo gemaakt omdat aankomende treinen dan naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het "afvoer"-spoor rijden.

Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het "aanvoer"-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter ;).


Hoe bouw je de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).

Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.

Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten. Klik hier voor een groter plaatje.

Je kan voor kruisingen het bekende klaverblad gebruiken:


Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
Jazeker!
• Voor OpenTTD is een savegame beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
Hier is een groot scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD.

Handige links
• Officiële website: http://www.openttd.org
• Laatste versie: http://www.openttd.org/en/download-stable
• SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
• Nightlies: http://www.openttd.org/en/download-trunk
• Server browser: http://www.openttd.org/en/servers
• OpenTTD Wiki (met manual): http://wiki.openttd.org/Main_Page
• Tutorial: http://wiki.openttd.org/Tutorial/Nl
• Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
• Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net
• Signal Guide: http://wiki.openttd.org/Seinen/Nl of http://uwe.s2000.ws/ttdx/signal/index.php?lang=en
• Nieuwe graphics en voertuigen: http://grfcrawler.tt-forums.net/

Servers van FOK!kers

• FOK!server (lingen.nu:3984) gehost door Bart. Speciaal voor FOK!kers! Wachtwoord: fokyou
• Maarten 1t/m5 (openttd.servebeer.com:3977 t/m openttd.servebeer.com:3981) gehost door Maartena

De grote OpenTTD-FAQ
In spoiler om de OP niet zo lang te maken :7.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De OP
Deze OP is gemaakt door Bart, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart op 27-12-2012 21:08:49 ]
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  dinsdag 25 december 2012 @ 19:06:22 #2
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_120762583
Even inlezen dan doe ik ook eens mee.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  dinsdag 25 december 2012 @ 19:06:32 #3
284294 BBQSausage
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_120762585
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 19:06 schreef SosuaCafe het volgende:
Even inlezen dan doe ik ook eens mee.
pi_120763371
Eergisteren OpenTTD gedownload, snap er alleen geen hol van
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  dinsdag 25 december 2012 @ 19:46:48 #5
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120763396
quote:
11s.gif Op dinsdag 25 december 2012 19:45 schreef plopkweker het volgende:
Eergisteren OpenTTD gedownload, snap er alleen geen hol van
Lees de OP eens aandachtig door ;).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120763436
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 19:46 schreef Bart het volgende:

[..]

Lees de OP eens aandachtig door ;).
Was er al mee bezig ^O^
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120763437
quote:
11s.gif Op dinsdag 25 december 2012 19:45 schreef plopkweker het volgende:
Eergisteren OpenTTD gedownload, snap er alleen geen hol van
Kijk even op de server bij andere bedrijven, dat maakte het voor mij een stuk makkelijker te begrijpen :)
pi_120763866
Ik dacht ook eens OpenTTD checken; al JAREN geen ttd meer gedaan. Dus ff gedownload van openttd site, geinstalleerd, ook de gfx/sounds et aangevinkt en runnen. Geeft ie al gelijk de melding dat de geinstalleerde gfx set sprites mist en dat ik maar een ander moet zoeken ofzo :s Beetje vaag, ik hem hem nota bene net laten downloaden en installen door de installer van openttd zelf :s
pi_120763894
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 20:08 schreef arkkey het volgende:
Ik dacht ook eens OpenTTD checken; al JAREN geen ttd meer gedaan. Dus ff gedownload van openttd site, geinstalleerd, ook de gfx/sounds et aangevinkt en runnen. Geeft ie al gelijk de melding dat de geinstalleerde gfx set sprites mist en dat ik maar een ander moet zoeken ofzo :s Beetje vaag, ik hem hem nota bene net laten downloaden en installen door de installer van openttd zelf :s
Even opnieuw installeren, kijken of dat helpt.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  dinsdag 25 december 2012 @ 21:15:41 #10
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120765512
Ik ben even gaan eten, en gelijk al een paar miljoen. :')
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  dinsdag 25 december 2012 @ 21:59:00 #11
309210 Beardy
Echte mannen hebben een baard.
pi_120766750
W8FF!

Je vergeet LOCOMOTION, gemaakt door Chris Sawyer en de opvolger van Transport Tycoon. Met echter een héél groot nadeel (naar mijn mening); het spel is missie gebaseerd, een beetje het idee van RollerCoasterTycoon (wat niet vreemd is aangezien dat spel ook door Sawyer gemaakt werd).

  dinsdag 25 december 2012 @ 22:01:23 #12
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120766827
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 21:59 schreef Beardy het volgende:
W8FF!

Je vergeet LOCOMOTION, gemaakt door Chris Sawyer en de opvolger van Transport Tycoon. Met echter een héél groot nadeel (naar mijn mening); het spel is missie gebaseerd, een beetje het idee van RollerCoasterTycoon (wat niet vreemd is aangezien dat spel ook door Sawyer gemaakt werd).

[ afbeelding ]
Die vergeet ik niet. Zou het wel willen, zo slecht als het was.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 25 december 2012 @ 22:03:11 #13
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120766884
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 22:01 schreef Bart het volgende:

[..]

Die vergeet ik niet. Zou het wel willen, zo slecht als het was.
lol. Daarnaast heb je ook nog Transport Giant Tycoon. Die heb ik hier zelfs nog liggen, maar krijg die in Windows 7 niet normaal opgestart.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120767119
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 21:59 schreef Beardy het volgende:
W8FF!

Je vergeet LOCOMOTION, gemaakt door Chris Sawyer en de opvolger van Transport Tycoon. Met echter een héél groot nadeel (naar mijn mening); het spel is missie gebaseerd, een beetje het idee van RollerCoasterTycoon (wat niet vreemd is aangezien dat spel ook door Sawyer gemaakt werd).

[ afbeelding ]
Dat was gewoon TTD met RCT gameplay, wat een bagger. :')
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120767606


Hoezo neemt de productie niet toe? 8)7
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  dinsdag 25 december 2012 @ 22:28:02 #16
327191 RobertNL
For your gear.
pi_120767697
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 22:24 schreef Rezania het volgende:
[ afbeelding ]

Hoezo neemt de productie niet toe? 8)7
't weer zit niet mee :P
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
pi_120767828


De logica is ook weer ver te zoeken, het enige wat ik heb gedaan is een paar spoorlijnen aanleggen. :')
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  dinsdag 25 december 2012 @ 22:34:53 #18
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120767953
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 22:24 schreef Rezania het volgende:
[ afbeelding ]

Hoezo neemt de productie niet toe? 8)7
Toenames zijn ook random hè :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120767975
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 22:34 schreef Bart het volgende:

[..]

Toenames zijn ook random hè :).
Oh, lekker dan. _O- Hoezo is er niet gewoon een investeerknopje? :P
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  woensdag 26 december 2012 @ 10:30:00 #20
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120777586
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 19:49 schreef ArnosL het volgende:

[..]

Kijk even op de server bij andere bedrijven, dat maakte het voor mij een stuk makkelijker te begrijpen :)
niet mijn spoor dat is bagger
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
  woensdag 26 december 2012 @ 12:32:24 #21
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120780025
Mensen? hallo?
btw Ik trek mij terug uit the vervoer van matrialen, ik ga alleen mensen vervoeren
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
  woensdag 26 december 2012 @ 12:43:09 #22
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_120780338
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 12:32 schreef gtalikker het volgende:
Mensen? hallo?
btw Ik trek mij terug uit the vervoer van matrialen, ik ga alleen mensen vervoeren
tsst
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_120781490
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 22:31 schreef Rezania het volgende:
[ afbeelding ]

De logica is ook weer ver te zoeken, het enige wat ik heb gedaan is een paar spoorlijnen aanleggen. :')
Je hebt waarschijnlijk het halve dorp gesloopt en daarnaast stamp je een station zo groot als het dorp zelf uit de grond.

Geen wonder dat je reputatie niet erg hoog is

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-12-2012 13:25:43 ]
pi_120785041
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 13:22 schreef Roellie80 het volgende:

[..]

Je hebt waarschijnlijk het halve dorp gesloopt en daarnaast stamp je een station zo groot als het dorp zelf uit de grond.

Geen wonder dat je reputatie niet erg hoog is
Ik heb helemaal niks gesloopt, daarom vind ik het raar. :+
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120785119
Heb ik ook altijd. Een hoop treinen langs laten komen en goederen/passagiers vervoeren en dan komt het wel goed. In ieder geval de eerste tijd niets slopen, want dan duurt het nog langer.
pi_120785307
Ik kan geen verbinding met de server maken? :?
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120785318
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 15:15 schreef ArnosL het volgende:
Heb ik ook altijd. Een hoop treinen langs laten komen en goederen/passagiers vervoeren en dan komt het wel goed. In ieder geval de eerste tijd niets slopen, want dan duurt het nog langer.
Was ik al mee bezig, dus dat komt wel goed. :P
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  woensdag 26 december 2012 @ 16:35:20 #28
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_120787320
hoe kan je makkelijk al je trientjes vervangen als je van bijv monorail naar maglev gaat?
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_120787703
quote:
14s.gif Op woensdag 26 december 2012 16:35 schreef cherrycoke het volgende:
hoe kan je makkelijk al je trientjes vervangen als je van bijv monorail naar maglev gaat?
Niet, je moet dat handmatig doen.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  woensdag 26 december 2012 @ 19:57:53 #30
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_120792117
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 16:48 schreef Rezania het volgende:

[..]

Niet, je moet dat handmatig doen.
echt -O-
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
  woensdag 26 december 2012 @ 20:04:05 #31
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_120792261
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 15:15 schreef ArnosL het volgende:
Heb ik ook altijd. Een hoop treinen langs laten komen en goederen/passagiers vervoeren en dan komt het wel goed. In ieder geval de eerste tijd niets slopen, want dan duurt het nog langer.
Ja, lekker krom. Blijkbaar vinden ze de geluidsoverlast van al die treinen geen probleem.
pi_120792845
quote:
14s.gif Op woensdag 26 december 2012 19:57 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

echt -O-
Ja, helaas wel. Daarom blijf ik ook meestal gewoon met treinen rijden, te lui om te vervangen. :')
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120795897
Argh, productie is veel te sterk toegenomen, nu is hij zo groot dat mijn netwerk het niet aan kan, en er is ook geen ruimte om uit te breiden. _O-
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  woensdag 26 december 2012 @ 22:09:35 #34
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_120795949
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:08 schreef Rezania het volgende:
Argh, productie is veel te sterk toegenomen, nu is hij zo groot dat mijn netwerk het niet aan kan, en er is ook geen ruimte om uit te breiden. _O-
Nog meer treinen op hetzelfde netwerk laten rijden en nog langer maken :7 .
pi_120796000
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:09 schreef AdoraBelle het volgende:

[..]

Nog meer treinen op hetzelfde netwerk laten rijden en nog langer maken :7 .
Dat is juist het probleem, er past niet meer op. :P En langer maken kan ook niet, want dan heb ik grotere stations nodig, en dat past niet.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  woensdag 26 december 2012 @ 22:11:57 #36
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_120796039
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:10 schreef Rezania het volgende:

[..]

Dat is juist het probleem, er past niet meer op. :P En langer maken kan ook niet, want dan heb ik grotere stations nodig, en dat past niet.
Toch een manier zoeken om uit te breiden dan? Deel van een dorp slopen of iets dergelijks? Of spoor weghalen en het hele stuk opnieuw ontwerpen?
pi_120796156
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:11 schreef AdoraBelle het volgende:

[..]

Toch een manier zoeken om uit te breiden dan? Deel van een dorp slopen of iets dergelijks? Of spoor weghalen en het hele stuk opnieuw ontwerpen?
Hmm, ik denk dat ik het ontvangende station dan wel RoRo kan maken, even kijken.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  woensdag 26 december 2012 @ 22:15:38 #38
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_120796188
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:14 schreef Rezania het volgende:

[..]

Hmm, ik denk dat ik het ontvangende station dan wel RoRo kan maken, even kijken.
Het is toch leuker als je bezig kunt blijven enzo :) .
pi_120796213
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:15 schreef AdoraBelle het volgende:

[..]

Het is toch leuker als je bezig kunt blijven enzo :) .
Oh, er is nog genoeg te doen hoor, daar niet van. Maar het is natuurlijk ook een kunst en uitdaging om je netwerk goed te laten functioneren. :9
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 11:40:54 #40
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120811430
ik kom niet op de server -O-
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120813678
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 11:40 schreef gtalikker het volgende:
ik kom niet op de server -O-
Krijg je een melding ? Of gebeurt er gewoon niks? Ik gebruik zelf liefste altijd zBase (voor de 32bit graphics) maar dat levert timeouts op voor de server. Dus voor de server gebruik ik maar opengfx.
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
  donderdag 27 december 2012 @ 14:58:21 #42
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120818684
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 12:47 schreef RPG het volgende:

[..]

Krijg je een melding ? Of gebeurt er gewoon niks? Ik gebruik zelf liefste altijd zBase (voor de 32bit graphics) maar dat levert timeouts op voor de server. Dus voor de server gebruik ik maar opengfx.
nee kon niet op gamenetwerk komen maar het is weer weg dus nu alles vervangen met maglev :9
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120818956
Gisteren ook even geinstalleerd , damn wat is dit weer genieten zeg ^O^
Moest alleen weer effe uitzoeken hoe alles ook alweer in elkaar stak.

Wat heb ik hier ''vroegah'' toch veel uurtjes ingestoken.
Blijft imo de beste tycoon game die er is.
- Djehoetie / Jehuty -
pi_120819406
hoewel ik het concept van het spel goed vind vind ik de inflexibiliteit qua sporen aanleggen altijd zo storend... (een apart knopje voor horizontale wegen/sporen en een apart knopje voor verticale wegen/sporen)
dat haalt mij zo uit het spel element ;(
pi_120819510
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 15:15 schreef mschol het volgende:
hoewel ik het concept van het spel goed vind vind ik de inflexibiliteit qua sporen aanleggen altijd zo storend... (een apart knopje voor horizontale wegen/sporen en een apart knopje voor verticale wegen/sporen)
dat haalt mij zo uit het spel element ;(
Er is ook een algemene knop waarmee je alle richtingen op kan. (kruispunt knop naast die 4 andere richtingen)
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
pi_120819618
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 15:17 schreef RPG het volgende:

[..]

Er is ook een algemene knop waarmee je alle richtingen op kan. (kruispunt knop naast die 4 andere richtingen)
:o
vanmiddag ga ik em installeren, kom ik misschien wel even kijken op de fokserver... (dat gezegd hebbende: ik ben geen kei in dit spel :P)
pi_120819675
Wel leuk om te zien dat steeds meer mensen hem weer gaan spelen. Nu hopen dat ze beetje opschieten met de zbase graphicpack zodat ook de mensen die voor graphics gaan hem weer eens gaan spelen.
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
pi_120820404
Die 32 bits graphics installeren is best lastig ja, ben ik ook wel eens mee bezig geweest.

Ik baal dat m'n laptop gecrashed is laatst, een game met 1000 treinen weg. Heeft behoorlijk veel tijd gekost om dat toen op te bouwen.
pi_120821756
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 15:42 schreef ArnosL het volgende:
Die 32 bits graphics installeren is best lastig ja, ben ik ook wel eens mee bezig geweest.

Ik baal dat m'n laptop gecrashed is laatst, een game met 1000 treinen weg. Heeft behoorlijk veel tijd gekost om dat toen op te bouwen.
Ow nee dat is heel simpel:

Hier zbase downloaden: http://bundles.openttdcoop.org/zbuild/push/LATEST/ (de .zip bestand)

Als je hem binnen hebt pak je hem uit (je krijgt dan een map genaamd zbase)
je plaatst dan de map zbase in je data map (program files/openttd/data/ je zal daar ook je opengfx zien staan)

Als je dan het spel op start kan je in je setting opengfx veranderen in zbase.


Zbase is al aardig ver met het vervangen van alle base tiles. Het kan nog wel zo zijn dat je soms rare dingen vind. Die kan je hier melden: http://dev.openttdcoop.org/projects/zbase of op http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=36&t=61581
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
pi_120821806
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:16 schreef RPG het volgende:

[..]

Ow nee dat is heel simpel:

Hier zbase downloaden: http://bundles.openttdcoop.org/zbuild/push/LATEST/ (de .zip bestand)

Als je hem binnen hebt pak je hem uit (je krijgt dan een map genaamd zbase)
je plaatst dan de map zbase in je data map (program files/openttd/data/ je zal daar ook je opengfx zien staan)

Als je dan het spel op start kan je in je setting opengfx veranderen in zbase.
Dat is zelfs nog wat omslachtig. :P Je kan ook in het spel naar online inhoud zoeken en dan gewoon ingame zBase downloaden. Even instellen bij opties en klaar.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120821855
Ja klopt hij staat ook in hun banananaananas (of hoe ze hun download ding ook maar mogen noemen)
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
  donderdag 27 december 2012 @ 16:28:32 #52
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120822251
weet iemand hoe ik makelijk een stad omkoop zonder dat het betrapt word? ik ben net bezig met maglev maar kut stad wil niet
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120822320
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:28 schreef gtalikker het volgende:
weet iemand hoe ik makelijk een stad omkoop zonder dat het betrapt word? ik ben net bezig met maglev maar kut stad wil niet
Is er niet, er is altijd een kans dat je wordt gepakt tijdens het omkopen. Maar je kan je reputatie ook verhogen door bomen te planten.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 16:46:58 #54
284294 BBQSausage
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_120823153
Ik kan geen treinen meer maken, alleen nog wagons.
pi_120823288
hoeveel treinen heb je nu dan ?

Ik moet vanavond op de server ook maar kijken of ik al wat winst gemaakt heb met mijn auto's en treinen.
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
pi_120823306
quote:
15s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:46 schreef BBQSausage het volgende:
Ik kan geen treinen meer maken, alleen nog wagons.
In welk jaar zit je? Misschien te vroeg of te laat.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 16:50:53 #57
284294 BBQSausage
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_120823333
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:50 schreef Rezania het volgende:

[..]

In welk jaar zit je? Misschien te vroeg of te laat.
2028 :o

Maar nu zijn net al m'n treinen aan het verouderen. :')
pi_120823351
quote:
11s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:50 schreef BBQSausage het volgende:

[..]

2028 :o

Maar nu zijn net al m'n treinen aan het verouderen. :')
Probeer eens over te stappen op elektrische treinen, monorails en maglevs. ;)



Muis ingedrukt houden op dat icoon zodat er een menu verschijnt en dan elektrische sporen selecteren.

[ Bericht 10% gewijzigd door Rezania op 27-12-2012 16:56:29 ]
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120823455
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:17 schreef Rezania het volgende:

[..]

Dat is zelfs nog wat omslachtig. :P Je kan ook in het spel naar online inhoud zoeken en dan gewoon ingame zBase downloaden. Even instellen bij opties en klaar.
Nice :)

Vanavond gelijk even doen ^O^
Ik speel dit soort spellen totaal niet voor de graphics omdat het me normaal helemaal niet boeit , maar ik moet zeggen dat die update er goed uit ziet.
- Djehoetie / Jehuty -
  donderdag 27 december 2012 @ 16:59:01 #60
284294 BBQSausage
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_120823716
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:51 schreef Rezania het volgende:

[..]

Probeer eens over te stappen op elektrische treinen, monorails en maglevs. ;)

[ afbeelding ]

Muis ingedrukt houden op dat icoon zodat er een menu verschijnt en dan elektrische sporen selecteren.
Ah, gevonden, en 't helpt. _O_
  donderdag 27 december 2012 @ 16:59:39 #61
284294 BBQSausage
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_120823745
Wel jammer dat je alleen de stations kan 'upgraden', en het spoor niet.
pi_120823818
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:59 schreef BBQSausage het volgende:
Wel jammer dat je alleen de stations kan 'upgraden', en het spoor niet.
http://wiki.openttd.org/Convert_track
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120823842
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:53 schreef Altron het volgende:

[..]

Nice :)

Vanavond gelijk even doen ^O^
Ik speel dit soort spellen totaal niet voor de graphics omdat het me normaal helemaal niet boeit , maar ik moet zeggen dat die update er goed uit ziet.
Ziet er inderdaad goed uit ja. :Y Wel een beetje jammer dat er weinig 32 bits NewGRF's zijn.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120824171
:9 gamen!
dag
  donderdag 27 december 2012 @ 17:10:21 #65
284294 BBQSausage
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_120824173
quote:
Ah nice, ik was al alle rails aan het wegslopen _O-
  donderdag 27 december 2012 @ 17:32:26 #66
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120825252

,ijn kruising op server, pracht ding
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120826530
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 17:32 schreef gtalikker het volgende:
[ afbeelding ]
,ijn kruising op server, pracht ding
Hoezo moeilijk doen? :+



Het is toch nooit zo druk dat er een trein moet wachten. :P
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120828132
2 bochten achter elkaar vertragen een trein veel. net zoals een hoek van 45 graden..
Ik laat minimaal 1 treinlengte tussen bochten zitten.
dag
  donderdag 27 december 2012 @ 18:41:03 #69
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120828482
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 17:57 schreef Rezania het volgende:

[..]

Hoezo moeilijk doen? :+

[ afbeelding ]

Het is toch nooit zo druk dat er een trein moet wachten. :P
daar kun je maar 1 kant op met de treinen
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120828560
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 18:41 schreef gtalikker het volgende:

[..]

daar kun je maar 1 kant op met de treinen
Dat is zo ja, A kan naar B, C kan naar B, maar C kan niet naar A. Maar anders had ik ook gewoon sporen die kant opgelegd als het nodig was. :P
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 18:32 schreef Peter het volgende:
2 bochten achter elkaar vertragen een trein veel. net zoals een hoek van 45 graden..
Ik laat minimaal 1 treinlengte tussen bochten zitten.
Ach joh, het is maar een klein stukje van de hele rit, ik merk er niet zo veel van.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 19:12:39 #71
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120829866
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 18:32 schreef Peter het volgende:
2 bochten achter elkaar vertragen een trein veel. net zoals een hoek van 45 graden..
Ik laat minimaal 1 treinlengte tussen bochten zitten.
maglevs gaan 643 km/u een bocht maakt dan ook niet meer uit
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120830161
Trouwens:



Een hoek van 4 tegels lang is dus genoeg.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120830182
Oh, maar die treinen zijn ook vier tegels lang. _O- Dus gewoon lengte van de trein ja.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 19:47:24 #74
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120831462
goh wat word de server druk
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120831764
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 19:47 schreef gtalikker het volgende:
goh wat word de server druk
Net even gekeken, maar er zijn amper nog mogelijkheden als je nu pas een bedrijf begint. :N
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120833042
Op kerstavond maar weer eens geinstalleerd onder het mom "je moet wat in de vakantie".. Speelde ooit TTD, nu OpenTTD geinstalleerd (zit op Linux, vandaar..), maar wat is 't toch geweldig al die treintjes :D
Signature
  donderdag 27 december 2012 @ 20:35:41 #77
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120833969
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 20:17 schreef FritsFluitketel het volgende:
Op kerstavond maar weer eens geinstalleerd onder het mom "je moet wat in de vakantie".. Speelde ooit TTD, nu OpenTTD geinstalleerd (zit op Linux, vandaar..), maar wat is 't toch geweldig al die treintjes :D
En het blijft gewoon leuk _O_
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  donderdag 27 december 2012 @ 20:42:52 #78
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120834367
zullen we een aanmeld ronde doen en dan de server rebooten met iedereen die zich op gaf?
zoals rezania al zij, weinig kans dat nieuwe mensen tegen reuzen moeten concureren in het jaar 2080. :{

het is jammer maar enfin, het is leuker als het syngroon gaat denk ik *O*
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
  donderdag 27 december 2012 @ 20:43:44 #79
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120834411
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 20:42 schreef gtalikker het volgende:
zullen we een aanmeld ronde doen en dan de server rebooten met iedereen die zich op gaf?
zoals rezania al zij, weinig kans dat nieuwe mensen tegen reuzen moeten concureren in het jaar 2080. :{

het is jammer maar enfin, het is leuker als het syngroon gaat denk ik *O*
btw cherry hoezo bedrijf waarde van 4 miljard?! en je hebt van veel mensen bijna het hele bedrijf!
oeps verkeerde knop sorry

[ Bericht 1% gewijzigd door gtalikker op 27-12-2012 20:44:18 (Lulz) ]
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120834513
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 20:43 schreef gtalikker het volgende:

[..]

btw cherry hoezo bedrijf waarde van 4 miljard?! en je hebt van veel mensen bijna het hele bedrijf!
oeps verkeerde knop sorry
Heel veel geld, en heel veel bezitting, dan kom je op een bedrijfswaarde van 4 miljard. :+

Belachelijk veel wel, het is mij nooit gelukt om verder dan 1,5 miljard te komen.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 20:48:08 #81
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120834627
de hele kaart is naar de tyfus met enorme spoor wegen en kale vlaktes
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120835101
Kan iemand mij uitleggen hoe signals werken? Ik heb de OP goed doorgespit en kon daar niks vinden, de tutorials die op youtube staan word ik ook niet veel wijzer van.
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120835187
quote:
11s.gif Op donderdag 27 december 2012 20:57 schreef plopkweker het volgende:
Kan iemand mij uitleggen hoe signals werken? Ik heb de OP goed doorgespit en kon daar niks vinden, de tutorials die op youtube staan word ik ook niet veel wijzer van.
Engels: http://wiki.openttd.org/Signals
Nederlands: http://wiki.openttd.org/Seinen/Nl
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:00:53 #84
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120835250
quote:
11s.gif Op donderdag 27 december 2012 20:57 schreef plopkweker het volgende:
Kan iemand mij uitleggen hoe signals werken? Ik heb de OP goed doorgespit en kon daar niks vinden, de tutorials die op youtube staan word ik ook niet veel wijzer van.
Uit de OP: http://uwe.s2000.ws/ttdx/signal/index.php?lang=en
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:01:55 #85
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120835301
je heb 2 hoofd singalen de one way an two way
one way is de gene met het bordje, die verteld waar een trein in kan en waneer, gebruik deze bij kruisingen of bij begin van spoor,

de two way is als je een enkel spoor hebt en daar kruisingen hebt.neem anders een kijkje op de server
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120835335
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:01 schreef gtalikker het volgende:
je heb 2 hoofd singalen de one way an two way
one way is de gene met het bordje, die verteld waar een trein in kan en waneer, gebruik deze bij kruisingen of bij begin van spoor,

de two way is als je een enkel spoor hebt en daar kruisingen hebt.neem anders een kijkje op de server
Was er al naar aan het staren ja, damn wat een map _O_
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120835352
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:03:10 #88
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120835369
quote:
Die kende ik nog niet, ziet er goed uit, ff in de OP opnemen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120835420
quote:
14s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:03 schreef Bart het volgende:

[..]

Die kende ik nog niet, ziet er goed uit, ff in de OP opnemen.
Je kende de OpenTTD wiki nog niet? :o Goede site, zo'n beetje alles staat er op in het Nederlands en Engels, en ze hebben ook tutorials. :Y
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:05:32 #90
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120835484
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:04 schreef Rezania het volgende:

[..]

Je kende de OpenTTD wiki nog niet? :o Goede site, zo'n beetje alles staat er op in het Nederlands en Engels, en ze hebben ook tutorials. :Y
Natuurlijk ken ik de OpenTTD wiki :'). Alleen die specifieke pagina, in het Nederlands, nog niet.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120835544
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:05 schreef Bart het volgende:

[..]

Natuurlijk ken ik de OpenTTD wiki :'). Alleen die specifieke pagina, in het Nederlands, nog niet.
Neem dan ook gelijk even de Nederlandse tutorial op in de OP. :P
http://wiki.openttd.org/Tutorial/Nl
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:08:07 #92
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120835640
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:06 schreef Rezania het volgende:

[..]

Neem dan ook gelijk even de Nederlandse tutorial op in de OP. :P
http://wiki.openttd.org/Tutorial/Nl
ff kijken of dat nog lukt, zat tegen het maximum aantal tekens van een post aan :').
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120835721
quote:
14s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:08 schreef Bart het volgende:

[..]

ff kijken of dat nog lukt, zat tegen het maximum aantal tekens van een post aan :').
Het is ook wel een heel verhaal. :P
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:09:40 #94
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120835725
quote:
14s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:08 schreef Bart het volgende:

[..]

ff kijken of dat nog lukt, zat tegen het maximum aantal tekens van een post aan :').
het linkje zotteke
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
  donderdag 27 december 2012 @ 21:10:15 #95
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120835761
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:09 schreef gtalikker het volgende:

[..]

het linkje zotteke
Dat snap ik :*. Dan nog wordt het krap. Maar het past!
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120835805
Nou, ik dacht ik doe dit wel eventjes!

Even een hele treinen monopoly opzetten, maar ik snap er werkelijk geen kanker van :')
Masturbatie is goed voor de prostaat.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:11:10 #97
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120835809
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:10 schreef Bart het volgende:

[..]

Dat snap ik :*. Dan nog wordt het krap. Maar het past!
maar bart, server reboot? -> het is behoorlijk vol
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
  donderdag 27 december 2012 @ 21:11:54 #98
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120835840
quote:
14s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:11 schreef MuffinKillerzz het volgende:
Nou, ik dacht ik doe dit wel eventjes!

Even een hele treinen monopoly opzetten, maar ik snap er werkelijk geen kanker van :')
Begin gewoon eens met dit:

Een kort stappenplan voor wie snel aan de slag wil:

1. Bouw een depot in de juiste richting.
2. Klik op nieuwe voertuigen.
3. Klik op de gewenste locomotief in het nieuw geopende venster, klik vervolgens op bouw voertuig. Maak op dezelfde manier de gewenste wagons eraan vast.
4. Klik in het treinvenster dat opent zodra je een locomotief bouwt, op de orders knop (2e van onder).
5. Klik op de Ga naar-knop.
6. Klik op een station.
7. Herhaal stap 5 en 6 voor het andere station.
8. Klik op de Gestopt-knop om de trein te starten.

En dat tussen een kolenmijn en een energiecentrale :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:12:47 #99
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120835886
oh bart mss vliegvelden verbannen? het is behoorlijk op.
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
  donderdag 27 december 2012 @ 21:14:02 #100
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120835962
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:11 schreef gtalikker het volgende:

[..]

maar bart, server reboot? -> het is behoorlijk vol
Dit is toch nog lang niet vol :D.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:14:57 #101
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120836017
het is we een beetje benauwd, het lijkt nu al op japan, potverpielekes
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
  donderdag 27 december 2012 @ 21:17:44 #102
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120836172
Ik zie nog steeds dingen gebouwd worden hoor :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:18:29 #103
272979 gtalikker
hup hup hup, barbatruc!
pi_120836200
is ook maar gewoon lekker druk en er kunnen nog 5 bedrijven bij :D
--------------------------ED VETERAAN TROLL!------------------------
pi_120836430
Vliegtuigen zijn saai :@
dag
  donderdag 27 december 2012 @ 21:23:41 #105
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120836448
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:23 schreef Peter het volgende:
Vliegtuigen zijn saai :@
dit
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:23:58 #106
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120836463
Ik ben van de server gegooid :(
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:24:16 #107
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120836479
Server is weer up met een reset :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:24:29 #108
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120836490
quote:
9s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:23 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
Ik ben van de server gegooid :(
Goh :').
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:25:41 #109
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120836561
quote:
99s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:24 schreef Bart het volgende:

[..]

Goh :').
oh vandaar, ja, dat wiat ik toen nog niet.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  donderdag 27 december 2012 @ 21:28:51 #110
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120836701
quote:
15s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:25 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

oh vandaar, ja, dat wiat ik toen nog niet.
Het is gewoon in de ingame chat genoemd, je kon zelfs aangeven of je nog wensen had :D.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 27 december 2012 @ 22:02:11 #111
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_120838460
quote:
3s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:28 schreef Bart het volgende:

[..]

Het is gewoon in de ingame chat genoemd, je kon zelfs aangeven of je nog wensen had :D.
Oh, ik heb nog wel een verzoekje. Kun je bij wereldgeneratie de plaatsnamen op Nederlands zetten?

Ik weet dat dat nu niks verandert, maar als je dan begint met een nieuwe map dan heb je tenminste niet allemaal Engels-achtige plaatsnamen :) .
  donderdag 27 december 2012 @ 22:15:09 #112
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120839332
quote:
3s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:28 schreef Bart het volgende:

[..]

Het is gewoon in de ingame chat genoemd, je kon zelfs aangeven of je nog wensen had :D.
Dat had ik nog niet gelezen. :@
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120840328
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 16:17 schreef Rezania het volgende:

[..]

Dat is zelfs nog wat omslachtig. :P Je kan ook in het spel naar online inhoud zoeken en dan gewoon ingame zBase downloaden. Even instellen bij opties en klaar.
Oh, ik wist niet dat het zo makkelijk kon. Toen ik er mee bezig was heb ik allerlei vage bestanden gezocht en gedownload enzo. Bedankt! :)
  donderdag 27 december 2012 @ 23:05:14 #114
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_120842598
quote:
99s.gif Op donderdag 27 december 2012 21:24 schreef Bart het volgende:
Server is weer up met een reset :).
Alweer reset :'(
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_120843439
quote:
14s.gif Op donderdag 27 december 2012 23:05 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

Alweer reset :'(
Jij had een bedrijfswaarde van 5 miljard _O-
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120848221
wtf, in drinwood zijn opeens 10 van m'n 12 trams verdwenen en m'n rating is naar slecht gegaan -O-
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120849256
Elk jaar verdwijnen m'n trams zomaar :N
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120849639
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 00:52 schreef plopkweker het volgende:
wtf, in drinwood zijn opeens 10 van m'n 12 trams verdwenen en m'n rating is naar slecht gegaan -O-
Steek je treinrails over? Dan worden ze vaak overreden.. Leg bruggetjes aan over spoor!
dag
pi_120849947
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2012 01:34 schreef Peter het volgende:

[..]

Steek je treinrails over? Dan worden ze vaak overreden.. Leg bruggetjes aan over spoor!
Nee, ik laat ze daar niet overheen rijden. Nog ff kijken
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120852784
Gisteren effe die graphics update er overheen gegooit , echt geweldig! _O_

Had effe een private server opgezet met een paar vrienden om weer effe in te komen , vanavond weer even verder. :)

Zal binnenkort ook eens de fok server joinen.
- Djehoetie / Jehuty -
pi_120854129
quote:
11s.gif Op donderdag 27 december 2012 20:57 schreef plopkweker het volgende:
Kan iemand mij uitleggen hoe signals werken? Ik heb de OP goed doorgespit en kon daar niks vinden, de tutorials die op youtube staan word ik ook niet veel wijzer van.
OpenTTD wiki staat het duidelijk uitgelegd :)
Signature
  vrijdag 28 december 2012 @ 10:20:06 #122
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_120854197
Wow, dit leeft ineens weer.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_120854554
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2012 10:20 schreef SosuaCafe het volgende:
Wow, dit leeft ineens weer.
De wintermaanden he :p

Dan grijpen veel mensen weer terug naar oude games omdat er weinig boeiends uitkomt tegenwoordig :D

En uiteraard omdat Transport Tycoon gewoon een bazen game blijft.
- Djehoetie / Jehuty -
pi_120854764
Zou er ooit een fatsoenlijk vervolg komen? Met uitgebreidere spoormogelijkheden?
In tijden van crisis moet je niet met lastenverhogingen komen.
pi_120855237
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 10:17 schreef FritsFluitketel het volgende:

[..]

OpenTTD wiki staat het duidelijk uitgelegd :)
Had ik al gedaan naar aanleiding van de links van Rezania, thanks anyway ^O^
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120855339
Ik ben echt niet blij dat ik nergens kan achterhalen dat mijn trams zomaar verdwijden. Een bom van inkomsten met 18.500 inwoners.
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:02:28 #127
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120855380
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 december 2012 10:42 schreef ZwartmetSuiker het volgende:
Zou er ooit een fatsoenlijk vervolg komen? Met uitgebreidere spoormogelijkheden?
Nee.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:03:02 #128
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_120855395
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:01 schreef plopkweker het volgende:
Ik ben echt niet blij dat ik nergens kan achterhalen dat mijn trams zomaar verdwijden. Een bom van inkomsten met 18.500 inwoners.
treinen die het overijden?
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_120855425
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:03 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

treinen die het overijden?
Nee, wel een treinstation die er naast staat maar daar lopen geen tramrails
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:06:26 #130
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120855494
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:04 schreef plopkweker het volgende:

[..]

Nee, wel een treinstation die er naast staat maar daar lopen geen tramrails
Zet eens een wachtwoord op je company.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120855527
quote:
99s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:06 schreef Bart het volgende:

[..]

Zet eens een wachtwoord op je company.
done :)
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:15:34 #132
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120855768
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:07 schreef plopkweker het volgende:

[..]

done :)
En nu afwachten of er weer trams verdwijnen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120855840
quote:
99s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:06 schreef Bart het volgende:

[..]

Zet eens een wachtwoord op je company.
Gisteren maakte ik zoiets nog mee...
Zat op een server , en ineens kreeg ik berichten ''trein blabla is verdwaald'' etc.

Zag ik ineens dat iemand hele stukken rails van me gesloopt had , echt zo fucking triest.
Effe wachtwoord erop gezet en klaar , maar goed ...toen was het kwaad al geschied... :(

Wat een trieste mensen heb je toch ook altijd online..
- Djehoetie / Jehuty -
pi_120855908
Net 3 van de 27 gevonden achter een depot dat ik kwijt was :') _O-
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120855939
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:20 schreef plopkweker het volgende:
Net 3 van de 27 gevonden achter een depot dat ik kwijt was :') _O-
lol :)
- Djehoetie / Jehuty -
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:31:47 #136
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120856265
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:20 schreef plopkweker het volgende:
Net 3 van de 27 gevonden achter een depot dat ik kwijt was :') _O-
Dude, ze zijn er allemaal nog hoor :'). Je hebt zeker nog niet in je voertuigenlijst gekeken? Ze staan gewoon vast.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:32:53 #137
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120856304
Je moet boven Drinwood Noord nog even een tramrails maken :').

I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:34:20 #138
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120856352
"Mijn voertuigen zijn weg! :("
Maar vervolgens niet checken of ze ook daadwerkelijk weg zijn _O-.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120856367
quote:
99s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:31 schreef Bart het volgende:

[..]

Dude, ze zijn er allemaal nog hoor :'). Je hebt zeker nog niet in je voertuigenlijst gekeken? Ze staan gewoon vast.
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:34 schreef Bart het volgende:
"Mijn voertuigen zijn weg! :("
Maar vervolgens niet checken of ze ook daadwerkelijk weg zijn _O-.
Ik ben een noob, laat me
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:35:19 #140
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120856388
quote:
9s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:34 schreef plopkweker het volgende:

[..]

[..]

Ik ben een noob, laat me
Schattig hoor *;.
Je weet inmiddels de voertuigenknop te vinden? :P
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120856411
Kreeg net al die berichten van die en die hebben zoveel verlies gemaakt, overal op geklikt en kreeg dit:

ik kon ze niet terugsturen naar het depot.

Bart, hoe krijg jij die huizen onzichtbaar?
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:36:59 #142
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120856442
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:18 schreef Altron het volgende:

[..]

Gisteren maakte ik zoiets nog mee...
Zat op een server , en ineens kreeg ik berichten ''trein blabla is verdwaald'' etc.

Zag ik ineens dat iemand hele stukken rails van me gesloopt had , echt zo fucking triest.
Effe wachtwoord erop gezet en klaar , maar goed ...toen was het kwaad al geschied... :(

Wat een trieste mensen heb je toch ook altijd online..
Of hele stukken land onder water zetten, al je geld op, grappen genoeg inderdaad. Op mijn andere server, die ik nu niet meer draai, kickte ik ook iedere speler die geen wachtwoord op zijn company had.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:37:39 #143
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120856467
quote:
11s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:36 schreef plopkweker het volgende:
Kreeg net al die berichten van die en die hebben zoveel verlies gemaakt, overal op geklikt en kreeg dit:
[ afbeelding ]
ik kon ze niet terugsturen naar het depot.
Maak gewoon ff een extra rail boven drinwood noord, zodat ze kunnen keren. Dan is het allemaal in orde.
quote:
Bart, hoe krijg jij die huizen onzichtbaar?
x
ctrl-x voor de individuele onzichtbaarheidopties.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120856499
Thanks _O_
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120856576
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 22:01 schreef Bart het volgende:

[..]

Die vergeet ik niet. Zou het wel willen, zo slecht als het was.
zo slecht was hij echt niet.. ik heb er meer uren inzitten dan in (open)ttd

achja, ieder z'n ding, ik vind openttd leuk, maar niet speciaal t.o.v. de andere transport tycoon games..
  vrijdag 28 december 2012 @ 11:41:13 #146
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120856612
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:40 schreef mschol het volgende:

[..]

zo slecht was hij echt niet.. ik heb er meer uren inzitten dan in (open)ttd
Hij was in vergelijking met de spoor/sein/treinmogelijkheden in OpenTTD gewoon echt ontzettend simpel. Voegde niets toe om dat spel te gaan spelen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120856708
quote:
99s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:36 schreef Bart het volgende:

[..]

Of hele stukken land onder water zetten, al je geld op, grappen genoeg inderdaad.
Lol man... dat is wel heel triest idd.

Pfft heb zin om weer te spelen... dat het maar snel 5 uur mag worden.
- Djehoetie / Jehuty -
pi_120856766
Meteen een groeispurt in drinwood van 4000 man
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120864486
Hehe, ik doe het zo slecht op die multiplayerserver. _O- Echt niks voor mij. :')
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120869981
bijna monorail :9
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120870047
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2012 17:26 schreef plopkweker het volgende:
bijna monorail :9
1999/2000?
dag
pi_120870081
* StM moet echt wegblijven uit dit topic... Ik heb zo enorm veel uren verspilt aan deze game.
pi_120870122
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 17:28 schreef Peter het volgende:

[..]

1999/2000?
99 dacht ik
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120870130
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 17:28 schreef StM het volgende:
* StM moet echt wegblijven uit dit topic... Ik heb zo enorm veel uren verspilt aan deze game.
Tis juist leuk :Y. En je leert plannen, overal op letten. Tis vast ter verantwoorden O-)
dag
pi_120870173
2000 gaat het worden denk ik
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  vrijdag 28 december 2012 @ 17:31:41 #156
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_120870224
quote:
99s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:36 schreef Bart het volgende:

[..]

Of hele stukken land onder water zetten, al je geld op, grappen genoeg inderdaad. Op mijn andere server, die ik nu niet meer draai, kickte ik ook iedere speler die geen wachtwoord op zijn company had.
Als je echt geld wilt verspillen moet je het water opblazen :') .
  vrijdag 28 december 2012 @ 18:16:45 #157
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120872265
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 17:31 schreef AdoraBelle het volgende:

[..]

Als je echt geld wilt verspillen moet je het water opblazen :') .
been there, done that.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120873172
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 15:23 schreef Rezania het volgende:
Hehe, ik doe het zo slecht op die multiplayerserver. _O- Echt niks voor mij. :')
Hoezo? Iedereen speelt met andere doelen op de server mijn doel is een enorme stad te krijgen.
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
  vrijdag 28 december 2012 @ 18:41:11 #159
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_120873255
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2012 18:38 schreef RPG het volgende:

[..]

Hoezo? Iedereen speelt met andere doelen op de server mijn doel is een enorme stad te krijgen.
mijn doel is om op een fabriek 20.000 goederen te produceren, met minimaal 80% getransporteerd.
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
  vrijdag 28 december 2012 @ 18:42:39 #160
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120873296
Precies, je kan niet slecht spelen, iedereen bepaalt zijn eigen doelen. Zolang je maar plezier hebt.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120873808
Is dit een aangepaste server? Ik dacht dat de standaard productielimiet 2048 per maand was?
  vrijdag 28 december 2012 @ 18:59:05 #162
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120874048
Zijn er uberhaupt 'onaangepaste' servers?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120875300
Naja die 2048 is volgens mij een redelijk hardcoded engine limiet ;) Aanpassen bedoel ik dus niet de settings mee.
  vrijdag 28 december 2012 @ 19:22:29 #164
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120875370
Oh zo. Nee dan is ie niet aangepast. En welke industrie produceert dan meer?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120875545
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 december 2012 18:41 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

mijn doel is om op een fabriek 20.000 goederen te produceren, met minimaal 80% getransporteerd.
;)

Maar het kan zijn dat goods zijn eigen limieten heeft.
pi_120875804
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2012 18:38 schreef RPG het volgende:

[..]

Hoezo? Iedereen speelt met andere doelen op de server mijn doel is een enorme stad te krijgen.
Ik bedoel met de rating. ;) En de server gaat constant door, dus dan heb ik ook de neiging om constant door te gaan, iets wat ik bij singleplayer gewoon zelf kan bepalen. :P
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  vrijdag 28 december 2012 @ 19:31:24 #167
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120875897
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 19:25 schreef StM het volgende:

[..]

;)

Maar het kan zijn dat goods zijn eigen limieten heeft.
ik heb hem nog niet ontdekt :P.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120876056
Op cheatmaps (met de magic bulldozer aan en dat je de productie kan veranderen) + 500 vliegtuigen, 1000 treinen en 2500 autotjes, dan ga je de engine wel testen ja :P
pi_120876365
Productie kan makkelijk boven 2048 hoor, meerdere malen gehad. :Y
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  vrijdag 28 december 2012 @ 19:47:27 #170
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120876768
Max is volgens mij 4000-ig.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120877330
quote:
Primary industries produce cargo 8 or 9 times (10 times possible for forests) a month. Monthly production is an industries 'base value' multiplied times 8 or 9 (or 10 for higher productions forests). For example, the base value for a coal mine is 15 tons, so the monthly production is 120 or 135 tons. This base value is capped at 255, so the maximum possible monthly production for any industry is 2040 or 2295 (or 2550 - again - forest).
Dus niet hoger dan dan 2550 ton per maand ervan uitgaande dat de waardes niet zijn aangepast voor OpenTTD.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  vrijdag 28 december 2012 @ 20:24:17 #172
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120878759
Ah ja, die 4000 die ik vroeger had was wel een gepatchte versie.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zaterdag 29 december 2012 @ 00:16:15 #173
248156 Rockiejj
Who's your daddy?
pi_120893786
Oke, ik ben aan het downloaden!
Diep inspirerende quote
- "bekend" persoon
pi_120893900
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 00:16 schreef Rockiejj het volgende:
Oke, ik ben aan het downloaden!
http://wiki.openttd.org/Tutorial/Nl

Lees die even door, want anders is het nogal verwarrend. :+
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zaterdag 29 december 2012 @ 10:05:08 #175
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_120902319
welke mongol dee dat mijn hele treinzooi naar de klote
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_120903294
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 december 2012 10:05 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ] welke mongol dee dat mijn hele treinzooi naar de klote
Geen idee. Kan je elkaars spoor eigenlijk wel slopen?
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120908386
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 december 2012 10:05 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ] welke mongol dee dat mijn hele treinzooi naar de klote
Vliegveld is van mij. Maar ik heb niets met je spoor of treinen gedaan.
dag
pi_120915237
Game zit vol :'(
pi_120915330
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 16:42 schreef MaGNeT het volgende:
Game zit vol :'(
Wil je mijn bedrijf hebben? Gooi ik even het wachtwoord eraf. :P
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120915415
Wacht, ik DM het wachtwoord wel even. :P
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120915463
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 16:47 schreef Rezania het volgende:
Wacht, ik DM het wachtwoord wel even. :P
Vet :D
pi_120916654
Zo, weer ff wennen :D
pi_120920149
Zo, nieuwe spoorlijn aangelegd van ongeveer 2048 tegels :')
pi_120922246
iemand probeert verbinding te maken maar het lukt niet... Zet je downloads e.d. uit. Als je niet snel genoeg je kaart binnen hebt verbreekt de server de verbinding..
dag
pi_120923216
Kaart is alweer 2mb zag ik. Denk niet dat die het nog lang goed blijft doen :)
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
pi_120923896
Tot 2,4 gaat het meestal wel aardig.
dag
pi_120923973
Screenshot van de hele kaart proberen te maken, spel loopt gelijk vast. :')
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  Moderator zaterdag 29 december 2012 @ 20:10:38 #188
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_120924250
Heb geloof ik een heel oude versie :') !

Ik moet dit ook niet willen _O- !!
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_120925261
Een winst van 30 miljoen binnen 10 jaar, is dat veel of weinig? :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Rezania op 29-12-2012 20:37:01 ]
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120926170
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 20:31 schreef Rezania het volgende:
Een winst van 30 miljoen binnen 10 jaar, is dat veel of weinig? :P
Mijn winst de afgelopen 10 jaar is ongeveer 100.000.000, dus best weinig denk ik :P
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120933869
Nog ruim 1 jaar te gaan en dan... Speel ik Transport Tycoon precies 20 jaar _O_
  zaterdag 29 december 2012 @ 23:18:57 #192
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120934361
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 23:11 schreef MaGNeT het volgende:
Nog ruim 1 jaar te gaan en dan... Speel ik Transport Tycoon precies 20 jaar _O_
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zaterdag 29 december 2012 @ 23:20:29 #193
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120934459
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 20:05 schreef Rezania het volgende:
Screenshot van de hele kaart proberen te maken, spel loopt gelijk vast. :')
Goh :D. Ik maakte er laatst een van een 256x256 map, was al 70MB :7.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120935134
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2012 23:20 schreef Bart het volgende:

[..]

Goh :D. Ik maakte er laatst een van een 256x256 map, was al 70MB :7.
1024 * 1024 hier, 89,5MB, 65472 x 32886, en hartstikke vaag. _O-
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120935207
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 23:11 schreef MaGNeT het volgende:
Nog ruim 1 jaar te gaan en dan... Speel ik Transport Tycoon precies 20 jaar _O_
Beter maken ze een nieuw deel na 20 jaar :P
In tijden van crisis moet je niet met lastenverhogingen komen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 23:36:45 #196
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120935453
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2012 23:32 schreef ZwartmetSuiker het volgende:

[..]

Beter maken ze een nieuw deel na 20 jaar :P
Die zijn er toch al. :P
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120936285
Ik bedoel gewoon echt iets nieuws. Tegenwoordig zijn er geen spellen die dezelfde gameplay leveren, of beter. Er zijn geen modern equivalenten.
In tijden van crisis moet je niet met lastenverhogingen komen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 23:50:49 #198
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120936401
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 23:48 schreef ZwartmetSuiker het volgende:
Ik bedoel gewoon echt iets nieuws. Tegenwoordig zijn er geen spellen die dezelfde gameplay leveren, of beter. Er zijn geen modern equivalenten.
Beter gaat ook niet lukken, met de development tijd die al in OpenTTD zit...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120944172
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2012 18:38 schreef RPG het volgende:

[..]

Hoezo? Iedereen speelt met andere doelen op de server mijn doel is een enorme stad te krijgen.
Ik heb mijn doel alweer gehaald. De stad waar ik mee begon heb ik uitgebouwd tot de grootste stad van de server (met nu geloof ik 140.000 inwoners) Dus ik ben alweer klaar :P
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
  zondag 30 december 2012 @ 03:01:21 #200
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_120944217
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 23:11 schreef MaGNeT het volgende:
Nog ruim 1 jaar te gaan en dan... Speel ik Transport Tycoon precies 20 jaar _O_
mhh ik heb nog 3 jaar te gaan voordat ik die gedenkwaardige datum weer kan prikken.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_120944376
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 23:48 schreef ZwartmetSuiker het volgende:
Ik bedoel gewoon echt iets nieuws. Tegenwoordig zijn er geen spellen die dezelfde gameplay leveren, of beter. Er zijn geen modern equivalenten.
er zijn imho genoeg spellen die dezelfde gameplay leveren..

basisconcept is namelijk heel simpel: zet een bedrijf op dat dingen (goederen, personen e.d.) vervoert en ga winst maken..

en daar zijn meeeer dan genoeg goede games in te vinden
ik vind ttd iig niet specialer dan andere, hooguit een paar uitgebreidere opties..
pi_120944980
We hadden het toch laatst over die productiecap?



Blijkbaar ligt hij toch rond de 4000 Bart, of zelfs hoger.

[ Bericht 3% gewijzigd door Rezania op 30-12-2012 04:14:27 ]
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120945010
Is de cap niet alleen bij grondstoffen?
dag
pi_120945029
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 04:14 schreef Peter het volgende:
Is de cap niet alleen bij grondstoffen?
Geen idee. :+
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 04:40:03 #205
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_120945183
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 04:14 schreef Peter het volgende:
Is de cap niet alleen bij grondstoffen?
die cap geldt inderdaad voor grondstoffen.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  zondag 30 december 2012 @ 08:44:24 #206
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120946036
quote:
14s.gif Op zondag 30 december 2012 04:09 schreef Rezania het volgende:
We hadden het toch laatst over die productiecap?

[ afbeelding ]

Blijkbaar ligt hij toch rond de 4000 Bart, of zelfs hoger.
Wat de rest zegt, alleen primaire industrieën hebben die maximale output.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 08:54:21 #207
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120946099
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 03:16 schreef mschol het volgende:

[..]

er zijn imho genoeg spellen die dezelfde gameplay leveren..

basisconcept is namelijk heel simpel: zet een bedrijf op dat dingen (goederen, personen e.d.) vervoert en ga winst maken..

en daar zijn meeeer dan genoeg goede games in te vinden
ik vind ttd iig niet specialer dan andere, hooguit een paar uitgebreidere opties..
Locomotion was een slap aftreksel van TTD, echt niet boeiend. Transport Giant had een iets andere opzet, op zich wel een tof spel waar ik me een tijd mee heb vermaakt, maar uiteindelijk toch minder mogelijkheden dan OpenTTD waardoor het na een tijdje ging vervelen. En dan had je nog Traffic Giant, heel andere opzet, passagiers in een stad vervoeren op de meest efficiënte wijze. Ook een tijd gespeeld, maar ook op een gegeven moment uitgekeken. Sid Meier's Railroads was natuurlijk helemaal een faal van de bovenste plank, je kon maar één soort sein maken, complexe spoornetwerken zaten er niet in en de maps waren bizar klein. Leuk voor de kids zullen we maar zeggen.

TTD is de transportgame met de meest uitgebreide mogelijkheden qua opzetten van je vervoersnetwerk, qua complexiteit. Hierdoor kun je gewoon je creativiteit het meest laten gaan :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 08:59:43 #208
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120946127
Er zijn zelfs mensen die logical gates hebben gemaakt in OpenTTD :7.
http://www.gehennom.org/ttd_logic/

Nerdheid ten top natuurlijk, maar ik denk niet dat er veel games zijn waarin zoiets mogelijk is met de basis-spelelementen. Misschien is het zelfs wel de enige game.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120947089
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 03:01 schreef Gewoonik het volgende:

[..]

mhh ik heb nog 3 jaar te gaan voordat ik die gedenkwaardige datum weer kan prikken.
Heb de demo destijds gespeeld vanaf een shareware CD-ROM, was toen nog 3 maand wachten voor het spel écht uitkwam.
Toen direct naar de Dixons gefietst en 139 zuurverdiende guldens op de toonbank neergelegd.

Heb het origineel hier nog liggen, uiteraard :)
  zondag 30 december 2012 @ 11:08:22 #210
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120947945
Wat is trouwens beter om de productie te laten toenemen? Één treintje met 6 wagons of twee met ieder 3 wagons?
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  zondag 30 december 2012 @ 11:13:22 #211
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120948034
quote:
5s.gif Op zondag 30 december 2012 11:08 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
Wat is trouwens beter om de productie te laten toenemen? Één treintje met 6 wagons of twee met ieder 3 wagons?
Maakt niet uit. Je moet gewoon altijd een trein laten laden op een station. De lengte boeit niet daarvoor, maar langere treinen zijn vaak wel efficiënter in gebruik en ook qua kosten natuurlijk aantrekkelijker, alhoewel je over het algemeen geen geldtekort hebt :7.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 11:13:46 #212
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120948042
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 10:23 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Heb de demo destijds gespeeld vanaf een shareware CD-ROM, was toen nog 3 maand wachten voor het spel écht uitkwam.
Toen direct naar de Dixons gefietst en 139 zuurverdiende guldens op de toonbank neergelegd.

Heb het origineel hier nog liggen, uiteraard :)
TTO was mijn eerste illegale spel ooit :7.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 11:17:46 #213
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120948126
quote:
14s.gif Op zondag 30 december 2012 11:13 schreef Bart het volgende:

[..]

Maakt niet uit. Je moet gewoon altijd een trein laten laden op een station. De lengte boeit niet daarvoor, maar langere treinen zijn vaak wel efficiënter in gebruik en ook qua kosten natuurlijk aantrekkelijker, alhoewel je over het algemeen geen geldtekort hebt :7.
Ik ben pas net begonnen, dus geld is soms nog wel een issue. Speel in tropisch klimaat. Dus geen kolen als cash-cow.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  zondag 30 december 2012 @ 11:18:43 #214
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120948146
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 11:17 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

Ik ben pas net begonnen, dus geld is soms nog wel een issue. Speel in tropisch klimaat. Dus geen kolen als cash-cow.
Ah oke :). Nou ja, 1 loc is goedkoper dan 2, zowel in aanschaf als in running costs. Ik bouw zelf meestal treinen van 6 vakjes in het begin. Later als de productie omhoog gaat worden dat 8 of 10.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120948207
Cherrycoke, wat is jouw jaaromzet?
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  zondag 30 december 2012 @ 11:21:37 #216
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120948227
quote:
11s.gif Op zondag 30 december 2012 11:20 schreef plopkweker het volgende:
Cherrycoke, wat is jouw jaaromzet?
Kan je zelf zien he, gewoon het geldknopje ingedrukt houden, komt er een uitklapmenu met alle company's ;).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 11:37:42 #217
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_120948669
quote:
11s.gif Op zondag 30 december 2012 11:20 schreef plopkweker het volgende:
Cherrycoke, wat is jouw jaaromzet?
niet zo veel geloof ik :p
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
  zondag 30 december 2012 @ 11:41:02 #218
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_120948774
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_120949247
quote:
14s.gif Op zondag 30 december 2012 11:13 schreef Bart het volgende:

[..]

Maakt niet uit. Je moet gewoon altijd een trein laten laden op een station. De lengte boeit niet daarvoor, maar langere treinen zijn vaak wel efficiënter in gebruik en ook qua kosten natuurlijk aantrekkelijker, alhoewel je over het algemeen geen geldtekort hebt :7.
Volgens mij heeft de snelheid van afleveren van de goederen wel invloed. Als de trein met 6 karretjes er bijvoorbeeld 2 maanden over doet om vol te raken is het slimmer om 2 treinen te nemen met 3 karretjes. Dan is er altijd 1 op het station en 1 de goederen aan het afleveren.
- - = |randommusicvideos | = - - | - - = | prettyendless | = - -
  zondag 30 december 2012 @ 12:25:32 #220
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120950305
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 11:56 schreef RPG het volgende:

[..]

Volgens mij heeft de snelheid van afleveren van de goederen wel invloed.
Nee :).
quote:
Als de trein met 6 karretjes er bijvoorbeeld 2 maanden over doet om vol te raken is het slimmer om 2 treinen te nemen met 3 karretjes. Dan is er altijd 1 op het station en 1 de goederen aan het afleveren.
Je hebt sowieso minimaal 2 treinen nodig. Je hebt er gewoon het juiste aantal nodig om altijd 1 trein aan het laden te hebben. Bij kortere treinen ligt dat aantal simpelweg hoger, dus is het duurder. Voor de productie maakt het echt niets uit.

edit: tenzij de productie inderdaad dermate laag is dat je met 2 treinen van 6 vakjes bijna constant 2 treinen hebt staan wachten, dan is 2 treinen van 3 vakjes natuurlijk beter. Maar dat zijn uitzonderingen :).

[ Bericht 12% gewijzigd door Bart op 30-12-2012 12:35:53 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 12:30:26 #221
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120950472
Hier zie je welke factoren invloed hebben op de station rating. Dat zijn dus:

• Max speed of last vehicle entering station (to a max of 255 km/h)
• Age in years of last vehicle entering station
• Days since last cargo pickup. Multiply days in "Condition" column by 4 if last vehicle was a ship. (Note: If a vehicle was ready to pick up a cargo but there was no cargo, it is regarded as a cargo pickup anyhow)
• Units of cargo waiting at station
• Statue in town of station
• Small advertising campaign
• Medium advertising campaign
• Large advertising campaign
• Road vehicle crashed
• Train crashed

Waarbij de days sinds last pickup de grootste invloed heeft. Als er altijd een trein staat te laden, is dat altijd 0 dagen, dus altijd al +51% voor je rating en een +16% omdat je geen goederen hebt staan wachten op het station. Snelheid van afleveren heeft nergens invloed op, al doe je er honderd jaar om de boel te bezorgen. Enkel de inkomsten die je ervoor krijgt zijn lager.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 12:34:42 #222
240966 BurnaBoy
Ignorance is Bliss
pi_120950593
Maar als je breakdowns uit hebt staan gaan je treinen eeuwig mee, dan moet je dus gewoon gaan vervangen om die eerste 2 punten te compenseren.
We'll see each other again in another life. When we're both cats.
^inteel²
&nbsp
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
  zondag 30 december 2012 @ 12:38:14 #223
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120950695
quote:
3s.gif Op zondag 30 december 2012 12:30 schreef Bart het volgende:
Hier zie je welke factoren invloed hebben op de station rating. Dat zijn dus:

• Max speed of last vehicle entering station (to a max of 255 km/h)
• Age in years of last vehicle entering station
• Days since last cargo pickup. Multiply days in "Condition" column by 4 if last vehicle was a ship. (Note: If a vehicle was ready to pick up a cargo but there was no cargo, it is regarded as a cargo pickup anyhow)
• Units of cargo waiting at station
• Statue in town of station
• Small advertising campaign
• Medium advertising campaign
• Large advertising campaign
• Road vehicle crashed
• Train crashed

Waarbij de days sinds last pickup de grootste invloed heeft. Als er altijd een trein staat te laden, is dat altijd 0 dagen, dus altijd al +51% voor je rating en een +16% omdat je geen goederen hebt staan wachten op het station. Snelheid van afleveren heeft nergens invloed op, al doe je er honderd jaar om de boel te bezorgen. Enkel de inkomsten die je ervoor krijgt zijn lager.
Heel handig.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  zondag 30 december 2012 @ 12:38:37 #224
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120950710
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 12:34 schreef BurnaBoy het volgende:
Maar als je breakdowns uit hebt staan gaan je treinen eeuwig mee, dan moet je dus gewoon gaan vervangen om die eerste 2 punten te compenseren.
Zinloos. Je hebt als er altijd een trein staat te wachten al 67%. Dan heb je nog treinen sneller dan 255km/h, op een gegeven moment zijn ze dat allemaal. Dus dan zit je op 84%. Bouw eventueel een standbeeld, zit je op 94%. Nou ja, dan kun je voor die laatste paar procent inderdaad je treinen constant gaan vernieuwen, maar effectief schiet je daar natuurlijk niet veel mee op.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120950874
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 10:23 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Heb de demo destijds gespeeld vanaf een shareware CD-ROM, was toen nog 3 maand wachten voor het spel écht uitkwam.
Toen direct naar de Dixons gefietst en 139 zuurverdiende guldens op de toonbank neergelegd.

Heb het origineel hier nog liggen, uiteraard :)
139 gulden voor een spel? :o
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120950900
Hoe laat je je steden eigenlijk het snelst groeien? Ik laat er al treinen en bussen naar toe rijden, maar ze groeien nog niet echt snel.

Ik doe alleen maar aan passagiersvervoer btw :)
  zondag 30 december 2012 @ 12:50:01 #227
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120951078
quote:
2s.gif Op zondag 30 december 2012 12:45 schreef ArnosL het volgende:
Hoe laat je je steden eigenlijk het snelst groeien? Ik laat er al treinen en bussen naar toe rijden, maar ze groeien nog niet echt snel.

Ik doe alleen maar aan passagiersvervoer btw :)
Vijf stations/haltes die minimaal 1x per 20 dagen bezocht worden. Eventueel 1x per drie maanden fund new buildings.

Voor temperate dan. Andere klimaten moet je nog weer water of goederen vervoeren, maar temperate niet.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 12:51:06 #228
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120951133
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 12:50 schreef Bart het volgende:

[..]

Vijf stations/haltes die minimaal 1x per 20 dagen bezocht worden. Eventueel 1x per drie maanden fund new buildings.

Voor temperate dan. Andere klimaten moet je nog weer water of goederen vervoeren, maar temperate niet.
Als ik het goed begrijp kan een stad zonder watertoren niet groeien, omdat je daar geen water kan afleveren.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120951144
Ik heb al wat anders gevonden, beetje spelen met de geavanceerde instellingen :P Stadsgroei indicator op 10 gezet en de verhouding aan groeisteden naar 1 op 1 gezet. Kijken hoe hard het gaat :P
  zondag 30 december 2012 @ 12:51:28 #230
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120951157
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 12:44 schreef Rezania het volgende:

[..]

139 gulden voor een spel? :o
Games zijn goedkoper geworden :). Toen ik nog met de NES speelde, 23 jaar geleden ofzo, was een game voor de NES 130 a 140 gulden...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 12:52:14 #231
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120951191
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 12:51 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

Als ik het goed begrijp kan een stad zonder watertoren niet groeien, omdat je daar geen water kan afleveren.
in tropical geldt dat geloof ik ja. Weet ik niet zeker, speel zelf alleen temperate :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 12:52:37 #232
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120951206
quote:
2s.gif Op zondag 30 december 2012 12:51 schreef ArnosL het volgende:
Ik heb al wat anders gevonden, beetje spelen met de geavanceerde instellingen :P Stadsgroei indicator op 10 gezet en de verhouding aan groeisteden naar 1 op 1 gezet. Kijken hoe hard het gaat :P
Dan gaat het sneller ja :7.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 12:53:08 #233
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120951229
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 12:52 schreef Bart het volgende:

[..]

in tropical geldt dat geloof ik ja. Weet ik niet zeker, speel zelf alleen temperate :).
Ik wilde eens wat anders. Dus zit nu in tropical.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120951239
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 12:51 schreef Bart het volgende:

[..]

Games zijn goedkoper geworden :). Toen ik nog met de NES speelde, 23 jaar geleden ofzo, was een game voor de NES 130 a 140 gulden...
8)7 En ik vind ¤60,- soms al veel. :X
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 12:54:33 #235
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120951292
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 12:53 schreef Rezania het volgende:

[..]

8)7 En ik vind ¤60,- soms al veel. :X
inflatie niet meegerekend is het even duur :P
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120951628
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 12:51 schreef Bart het volgende:

[..]

Games zijn goedkoper geworden :). Toen ik nog met de NES speelde, 23 jaar geleden ofzo, was een game voor de NES 130 a 140 gulden...
Ja mooi was dat. Eerst 2 maanden zeuren bij paps en mams en dan eindelijk op een zaterdag met 130 guldentjes op zak naar de spelletjes boer fietsen.
Regelmatig in je zak voelen onderweg om zeker te weten dat je dat vermogen niet was verloren. O+
Dan als de bliksem naar huis en spelen maar. :)
Ich hock in meinem Bonker
  zondag 30 december 2012 @ 13:09:28 #237
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120951833
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 13:04 schreef Blaadjes het volgende:

[..]

Ja mooi was dat. Eerst 2 maanden zeuren bij paps en mams en dan eindelijk op een zaterdag met 130 guldentjes op zak naar de spelletjes boer fietsen.
Regelmatig in je zak voelen onderweg om zeker te weten dat je dat vermogen niet was verloren. O+
Dan als de bliksem naar huis en spelen maar. :)
De goede oude tijd O+
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120952100
Ik had TTD voor een week bij de bieb voor ¤5,- of zo? Toen maar snel gekopieerd. :')
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 13:29:08 #239
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_120952684
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 10:23 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Heb de demo destijds gespeeld vanaf een shareware CD-ROM, was toen nog 3 maand wachten voor het spel écht uitkwam.
Toen direct naar de Dixons gefietst en 139 zuurverdiende guldens op de toonbank neergelegd.

Heb het origineel hier nog liggen, uiteraard :)
Ik ben die van mij kwijt. ;(
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  zondag 30 december 2012 @ 14:22:34 #240
240966 BurnaBoy
Ignorance is Bliss
pi_120955112
quote:
3s.gif Op zondag 30 december 2012 12:38 schreef Bart het volgende:

[..]

Zinloos. Je hebt als er altijd een trein staat te wachten al 67%. Dan heb je nog treinen sneller dan 255km/h, op een gegeven moment zijn ze dat allemaal. Dus dan zit je op 84%. Bouw eventueel een standbeeld, zit je op 94%. Nou ja, dan kun je voor die laatste paar procent inderdaad je treinen constant gaan vernieuwen, maar effectief schiet je daar natuurlijk niet veel mee op.
Het ging er meer over als je die 100% wilde halen,
Het is idd logisch dat het totaal zinloos is.
We'll see each other again in another life. When we're both cats.
^inteel²
&nbsp
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
  zondag 30 december 2012 @ 14:23:37 #241
240966 BurnaBoy
Ignorance is Bliss
pi_120955169
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 13:04 schreef Blaadjes het volgende:

[..]

Ja mooi was dat. Eerst 2 maanden zeuren bij paps en mams en dan eindelijk op een zaterdag met 130 guldentjes op zak naar de spelletjes boer fietsen.
Regelmatig in je zak voelen onderweg om zeker te weten dat je dat vermogen niet was verloren. O+
Dan als de bliksem naar huis en spelen maar. :)
Dat had ik met Port Royale 2,
Zo'n beetje het eerste spel wat ik legaal gekocht heb van mijn eigen geld.

Zelf TTD was er opeens, wel een legale versie maar ik heb geen idee hoe die hier bij ons in huis is beland.
We'll see each other again in another life. When we're both cats.
^inteel²
&nbsp
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
pi_120955354
35 passagierstreintjes met een capaciteit van 1152 passagiers per stuk zetten momenteel zo'n 11 miljoen per jaar om :7 En dat na een uurtje spelen :)
pi_120955576
quote:
2s.gif Op zondag 30 december 2012 14:27 schreef ArnosL het volgende:
35 passagierstreintjes met een capaciteit van 1152 passagiers per stuk zetten momenteel zo'n 11 miljoen per jaar om :7 En dat na een uurtje spelen :)
1152 passagiers per trein en dan maar een omzet van ¤11 miljoen per jaar? Maak je spoor wat langer, of zet je treinen op volledig laden. :+
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120955663
Ik heb maar 10 stations met allemaal vier perrons. Ene traject is vrij kort, andere traject is wel redelijk lang :) Ach, omzet groeit vanzelf wel :)
pi_120955792
Zo, de olie wordt nu opgehaald rond Dredworth.
Nu nog de goederen naar een stad zien te krijgen >:)
pi_120955846


Iedere trein vervoert 846 passagiers. :9 En eentje is voor post. :P
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120955869
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 13:29 schreef Gewoonik het volgende:

[..]

Ik ben die van mij kwijt. ;(
Jammer genoeg is het doosje een beetje geplet.
Hoop ooit op een rommelmarkt een betere te vinden.
Vond pas in een kringloopwinkel nog een gaaf exemplaar van GP4 :D
pi_120955904
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 14:36 schreef MaGNeT het volgende:
Zo, de olie wordt nu opgehaald rond Dredworth.
Nu nog de goederen naar een stad zien te krijgen >:)
Vliegen. :+ Ik haal hout op bij A, vervoer het met treinen naar B, vlieg papier naar C, om vervolgens de goederen naar B te vliegen. Zeer lucratief. :9
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120955926
Hmm, ik denk toch dat ik de olie maar wat verder weg ga brengen, dit levert weinig op :P
pi_120955938
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 14:38 schreef Rezania het volgende:

[..]

Vliegen. :+ Ik haal hout op bij A, vervoer het met treinen naar B, vlieg papier naar C, om vervolgens de goederen naar B te vliegen. Zeer lucratief. :9
Kan geen vliegtuigen meer maken...
pi_120955963
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 14:39 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Kan geen vliegtuigen meer maken...
Je hebt 500 vliegtuigen? 8)7
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120956351
500 vliegtuigen _O-
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120956412
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 14:40 schreef Rezania het volgende:

[..]

Je hebt 500 vliegtuigen? 8)7
100
Misschien een limiet van de online game?
Je game gaat goed :P

Heb verder 182 treinen.
pi_120956806
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 14:47 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

100
Misschien een limiet van de online game?
Je game gaat goed :P

Heb verder 182 treinen.
En ik dacht dat ik snel bouwde. _O-
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120957132
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 14:40 schreef Rezania het volgende:

[..]

Je hebt 500 vliegtuigen? 8)7
Server heeft max 100 ingesteld staan nu :+
dag
pi_120959053
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 15:06 schreef Peter het volgende:

[..]

Server heeft max 100 ingesteld staan nu :+
Oh, ik dacht al. :P Met 500 vliegtuigen kan je zo'n beetje iedere stad en industrie van de kaart verbinden.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120959090
Originele kaart dan hè, dus 512 x 512. :+
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120960862
server is vol ? :(
  zondag 30 december 2012 @ 17:38:48 #259
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120964259
hoe kan ik mijn eigendomsonderhoud verlagen?
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120964298
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 16:28 schreef Silverdigger2 het volgende:
server is vol ? :(
ja 10/10 bedrijven.
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  zondag 30 december 2012 @ 17:44:10 #261
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120964544
quote:
15s.gif Op zondag 30 december 2012 17:38 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
hoe kan ik mijn eigendomsonderhoud verlagen?
dingen verkopen :7
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 17:44:51 #262
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120964581
quote:
11s.gif Op zondag 30 december 2012 17:39 schreef plopkweker het volgende:

[..]

ja 10/10 bedrijven.
zal hem de volgende keer verhogen naar 15
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120964641
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 17:44 schreef Bart het volgende:

[..]

zal hem de volgende keer verhogen naar 15
Een iets grotere map zou dan misschien wel handig zijn.
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
  zondag 30 december 2012 @ 17:56:21 #264
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120965105
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 17:44 schreef Bart het volgende:

[..]

dingen verkopen :7
al mijn treinen en vrachtwagens maken winst, maar het onderhoud is aso hoog :X
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  zondag 30 december 2012 @ 18:26:41 #265
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120966395
quote:
11s.gif Op zondag 30 december 2012 17:46 schreef plopkweker het volgende:

[..]

Een iets grotere map zou dan misschien wel handig zijn.
dat wordt te traag om te downloaden voor sommigen. En mensen met een trage pc krijgen desyncs.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120966657
Dat wordt een LAN-party :+
dag
pi_120967099
quote:
12s.gif Op zondag 30 december 2012 18:31 schreef Peter het volgende:
Dat wordt een LAN-party :+
En dan moeten wij allemaal van onze zolderkamer afkomen zeker? :{ No way. :{w
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120967782
_O-
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120967792
Hoezo zijn die vliegvelden zo klein? ;( Ze zouden echt een optie moeten toevoegen dat je zelf meer landingsbanen aan kunt leggen.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_120967879
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 18:53 schreef Rezania het volgende:
Hoezo zijn die vliegvelden zo klein? ;( Ze zouden echt een optie moeten toevoegen dat je zelf meer landingsbanen aan kunt leggen.
Bij drinwood heb ik er niet aan gedacht om extra land te reserveren voor een intercontinentaal vliegveld |:(
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_120967883


Heel handig. :')
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 19:14:48 #272
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120968819
lol, ik ging even eten en kwam terug, had ik geld in kas van -/- 2,5 miljoen. _O- :')
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120969006
quote:
10s.gif Op zondag 30 december 2012 19:14 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
lol, ik ging even eten en kwam terug, had ik geld in kas van -/- 2,5 miljoen. _O- :')
Jij bent blij met 2,5 miljoen?
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 19:18:30 #274
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120969039
quote:
10s.gif Op zondag 30 december 2012 19:17 schreef Rezania het volgende:

[..]

Jij bent blij met 2,5 miljoen?
negatief hè.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120969074
quote:
12s.gif Op zondag 30 december 2012 19:18 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

negatief hè.
Hoe doe jij dat? _O- Ik maak zoveel winst dat ik niet eens meer weet wat ik er mee moet doen. :')

Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 19:20:08 #276
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120969138
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:19 schreef Rezania het volgende:

[..]

Hoe doe jij dat? _O- Ik maak zoveel winst dat ik niet eens meer weet wat ik er mee moet doen. :')

[ afbeelding ]
Mijn eigendomsonderhoud is rond de miljoen, terwijl mijn treininkomsten ook zoiets zijn. En waarom de eigendomsonderhoudskosten zo hoog zijn, geen idee.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120969158
Wie is rood? Dacht dat het "not done" was om goederen bij iemand te "jatten"?
pi_120969191
quote:
15s.gif Op zondag 30 december 2012 19:20 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

Mijn eigendomsonderhoud is rond de miljoen, terwijl mijn treininkomsten ook zoiets zijn. En waarom de eigendomsonderhoudskosten zo hoog zijn, geen idee.
Dat is wel vreemd ja, mijn infrastructuur is ook behoorlijk, maar zoals je kan zien zijn de kosten prima te overzien. Heb je misschien heel veel stations of zo?
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 19:24:30 #279
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120969383
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:21 schreef Rezania het volgende:

[..]

Dat is wel vreemd ja, mijn infrastructuur is ook behoorlijk, maar zoals je kan zien zijn de kosten prima te overzien. Heb je misschien heel veel stations of zo?
319 stationtegels (¤ 354.552/jr), 32 spoorweg (¤ 4.920/jr), 2.679 spoorweg met bovenleiding (¤ 618.960/jr), 368 seinen (¤ 320.832/jr), 147 weg (¤ 5.544/jr). totaal: ¤ 1.304.808/jr aan eigendomsonderhoudskosten.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  zondag 30 december 2012 @ 19:25:13 #280
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120969424
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:20 schreef MaGNeT het volgende:
Wie is rood? Dacht dat het "not done" was om goederen bij iemand te "jatten"?
Dat verschilt per server. Bij mijn server mag dat gewoon, ik zie het namelijk niet als jatten aangezien de goederen niet iemands eigendom zijn. Maar als de consensus anders bepaalt is dat uiteraard ook prima :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 19:27:05 #281
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120969520
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:24 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

319 stationtegels (¤ 354.552/jr), 32 spoorweg (¤ 4.920/jr), 2.679 spoorweg met bovenleiding (¤ 618.960/jr), 368 seinen (¤ 320.832/jr), 147 weg (¤ 5.544/jr). totaal: ¤ 1.304.808/jr aan eigendomsonderhoudskosten.
vervoer je over korte afstanden? Maak je in verhouding veel minder winst mee. Gewoon de zooi naar de andere kant van de map vervoeren.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_120969546
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 19:25 schreef Bart het volgende:

[..]

Dat verschilt per server. Bij mijn server mag dat gewoon, ik zie het namelijk niet als jatten aangezien de goederen niet iemands eigendom zijn. Maar als de consensus anders bepaalt is dat uiteraard ook prima :).
Als je alles alleen wil vervoeren speel je toch lekker offline? Met meerderen spelen zorgt juist voor concurrentie..
dag
pi_120969588
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 19:27 schreef Bart het volgende:

[..]

vervoer je over korte afstanden? Maak je in verhouding veel minder winst mee. Gewoon de zooi naar de andere kant van de map vervoeren.
Ik produceer goederen bij A, vervoer die naar B, ik produceer echter ook goederen bij B, die laat ik weer meenemen naar A. Zo rijdt je trein altijd vol en met heel veel winst.
dag
pi_120969663
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 19:25 schreef Bart het volgende:

[..]

Dat verschilt per server. Bij mijn server mag dat gewoon, ik zie het namelijk niet als jatten aangezien de goederen niet iemands eigendom zijn. Maar als de consensus anders bepaalt is dat uiteraard ook prima :).
Speelde 18 maand geleden ook op de server, toen werd het nog als "not done" beschouwd toen ik het deed, vandaar.
pi_120969664
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:24 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

319 stationtegels (¤ 354.552/jr), 32 spoorweg (¤ 4.920/jr), 2.679 spoorweg met bovenleiding (¤ 618.960/jr), 368 seinen (¤ 320.832/jr), 147 weg (¤ 5.544/jr). totaal: ¤ 1.304.808/jr aan eigendomsonderhoudskosten.
Dat is haast niks, waarom zijn die kosten zo hoog? Ik heb bijna 3000 seinen, maar ik betaal haast niet meer dan een ton aan eigendomsonderhoud per jaar.

Hoe weet jij trouwens de kosten per onderdeel? Kan je dat ergens ingame zien?
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 19:30:02 #286
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120969679
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:27 schreef Peter het volgende:

[..]

Als je alles alleen wil vervoeren speel je toch lekker offline? Met meerderen spelen zorgt juist voor concurrentie..
Dat ook ja :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 19:35:33 #287
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120969963
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:29 schreef Rezania het volgende:

[..]

Dat is haast niks, waarom zijn die kosten zo hoog? Ik heb bijna 3000 seinen, maar ik betaal haast niet meer dan een ton aan eigendomsonderhoud per jaar.

Hoe weet jij trouwens de kosten per onderdeel? Kan je dat ergens ingame zien?
staat bij het tabje financiën en dan onderaan heb je drie tabjes, twee voor je lening en de derde is infrastructuur.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  zondag 30 december 2012 @ 19:36:31 #288
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120970018
Maar heb het al gevonden. :D

Bij geavanceerde instellingen bij economie stond onderhoud infrastrustuur aan. Heb dat nu uitgezet en het eigendomsonderhoud is nu een stuk lager :D
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120970118
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:35 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

staat bij het tabje financiën en dan onderaan heb je drie tabjes, twee voor je lening en de derde is infrastructuur.
Ja, die knop had ik al gevonden. :+ Maar daar staan niet de kosten per onderdeel.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 19:38:47 #290
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120970162
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:38 schreef Rezania het volgende:

[..]

Ja, die knop had ik al gevonden. :+ Maar daar staan niet de kosten per onderdeel.
wel als je bij geavanceerde instellingen bij economie onderhoud infrastructuur aan hebt staan,
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120970782
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:38 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

wel als je bij geavanceerde instellingen bij economie onderhoud infrastructuur aan hebt staan,
Even aangezet, kosten eigendomsonderhoud nam gelijk toe met ¤24 miljoen. :')
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 19:52:58 #292
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120971041
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:48 schreef Rezania het volgende:

[..]

Even aangezet, kosten eigendomsonderhoud nam gelijk toe met ¤24 miljoen. :')
Dat is toch niet normaal meer. :')

Bij mij stond het dus aan.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120971173
quote:
10s.gif Op zondag 30 december 2012 19:52 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:

[..]

Dat is toch niet normaal meer. :')

Bij mij stond het dus aan.
Dan wordt het wel een stuk moeilijker om winst te maken ja, vooral in het begin. Het is wel een stuk realistischer natuurlijk, Prorail spendeert ook meer dan een ton per jaar aan onderhoud. :P
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  zondag 30 december 2012 @ 19:56:53 #294
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_120971267
Apart, dat kende ik nog niet. Volgend jaar maar eens in verdiepen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 30 december 2012 @ 19:59:55 #295
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_120971468
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:55 schreef Rezania het volgende:

[..]

Dan wordt het wel een stuk moeilijker om winst te maken ja, vooral in het begin. Het is wel een stuk realistischer natuurlijk, Prorail spendeert ook meer dan een ton per jaar aan onderhoud. :P
Daarom lukte het me dus ook bijna niet om winst te maken. Nu maar uitgezet. Dus lukt het beter.

Een ton ok, maar 1 miljoen, voor een stuk minder dat heel Nederland.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
pi_120980550
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 19:55 schreef Rezania het volgende:

[..]

Dan wordt het wel een stuk moeilijker om winst te maken ja, vooral in het begin. Het is wel een stuk realistischer natuurlijk, Prorail spendeert ook meer dan een ton per jaar aan onderhoud. :P
Ietsie meer :P :

quote:
Tussen 2005 en 2010 heeft ProRail 11,5 miljard subsidie gekregen. 1,1 miljard daarvan is nog niet uitgegeven.
Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/(...)een-grip-op-prorail/
pi_121001391
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 12:51 schreef Bart het volgende:

[..]

Games zijn goedkoper geworden :). Toen ik nog met de NES speelde, 23 jaar geleden ofzo, was een game voor de NES 130 a 140 gulden...
Man , dat is nog niets.
500 gulden voor een spel van de NEO-GEO , en heb er aardig wat van liggen... ziek eigenlijk maar goed , wat een geweldige console was dat , ver z'n tijd vooruit.

Ps2 spellen waren in het begin overigens ook gewoon 150/170 gulden.
De console zelf had ik toen gekocht voor 1150 gulden(!) lol...

Maar idd , je heb gelijk.
- Djehoetie / Jehuty -
pi_121039033
Had meer olie dan treinen dus treinen bijgebouwd.
Vervolgens overal opstoppingen dus knelpunten verholpen en meer spoor aangelegd.
Al met al weer 2 uren verder :P

Maar het resultaat is er dan ook naar :)
pi_121047043
Ook weer eens gedownload, prachtspel. _O_

Scenario van Nederland gevonden en nu eens kijken hoe al die seinen ook al weer werken.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 21:29:04 #300
165780 Luctor.et.Emergo
Fremantle Dockers FC
pi_121048738
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 20:50 schreef Taperol het volgende:
Ook weer eens gedownload, prachtspel. _O_

Scenario van Nederland gevonden en nu eens kijken hoe al die seinen ook al weer werken.
Anders even in de OP kijken.
Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 22:25:15 #301
357211 mar456
Is fan van Chloë Grace Moretz
pi_121051781
Server restartje anders?
Is trouwens ook fan van Taylor Swift
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')