Het cruciale punt is niet eens of dit wel of geen privacyschending is. Het wrange is dat de Griekse justitie níét de gegevens van de cd-rom gebruikt om een juridische procedure tegen belastingontduikers te beginnen maar wél een juridische procedure begint om de privacy van een van die (vermoedelijke) belastingontduikers te beschermen.quote:Op maandag 3 december 2012 14:30 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ach ja, what comes around goes around. Erg jammer dat soort zaken. Wat is nu het probleem dat we weten dat zij al haar centjes heeft daar? Als je op dat soort posities zit moet je weten dat er een kans is dat je prive leven openbaar wordt. Daar moet je tegenkunnen.
En daarboven op nog, hadden we ook niet anders verwacht(!) Ik ben het volledig met je eens overigens.quote:Op maandag 3 december 2012 15:08 schreef Igen het volgende:
[..]
Het cruciale punt is niet eens of dit wel of geen privacyschending is. Het wrange is dat de Griekse justitie níét de gegevens van de cd-rom gebruikt om een juridische procedure tegen belastingontduikers te beginnen maar wél een juridische procedure begint om de privacy van een van die (vermoedelijke) belastingontduikers te beschermen.
Dat hadden veel meer mensen , ik ookquote:Op maandag 3 december 2012 17:47 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Ja hè!![]()
Ik heb trouwens zelden iemand gezien waar ik het zo mee eens was als die Britse filosoof en schrijver John Gray!
Ga je nou al reacties uit een ander forum quoten, hoe triestquote:Op maandag 3 december 2012 18:50 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Dat hadden veel meer mensen , ik ook
Precies de spijker op de kop
die rommelt me een beetje teveel met grafiekjes, het moet wel op waarheid berustenquote:Op maandag 3 december 2012 18:55 schreef michaelHD9 het volgende:
[..]
Ga je nou al reacties uit een ander forum quoten, hoe triest
For the record, ik heb zelden meer slap gezever van een geitewollensokken upperclass Engelsman gehoord die zo goed door lobbyisten betaald werd om met zijn creditials te zwaaien. Holle betaalde rethoriek.
Maar je mag voor de verandering best een keer op de goed onderbouwde posts van onder andere Igen ingaan, hoor.
je bedoelt zoals die 400 mrd subsidies jaarlijks die je de EU in de schoenen probeert te schuiven, dat soort waarheden?quote:Op maandag 3 december 2012 19:07 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
die rommelt me een beetje teveel met grafiekjes, het moet wel op waarheid berusten
nee dat is niet jaarlijks, dat is voor 7 jaar, dat weet je toch welquote:Op maandag 3 december 2012 19:20 schreef michaelHD9 het volgende:
[..]
je bedoelt zoals die 400 mrd subsidies jaarlijks die je de EU in de schoenen probeert te schuiven, dat soort waarheden?
Ik noem dat een rookgordijn om af te leiden van de excellente argumenten van Igen die je vanzelfsprekend volkomen negeeert omdat ze onwelgelegen zijn in je propanganda offensief.quote:Op maandag 3 december 2012 19:25 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
nee dat is niet jaarlijks, dat is voor 7 jaar, dat weet je toch wel![]()
Maar met de helft zou men Griekenland kunnen redden, of het daar heen gaat of naar de Italiaanse maffia, is hetzelfde
Net als die 320 miljard voor regiosubsidies, ik noem het maar strooigeld
jij levert geen constructieve bijdrage aan de discussie , jammerquote:Op maandag 3 december 2012 20:44 schreef michaelHD9 het volgende:
[..]
Ik noem dat een rookgordijn om af te leiden van de excellente argumenten van Igen die je vanzelfsprekend volkomen negeeert omdat ze onwelgelegen zijn in je propanganda offensief.
Ik zou zijn posts toch eens lezen, en er inhoudelijk op ingaan ipv met de onderbuik te strooien en posts uit een ander forum te quoten om op je eigen lid te slaan.
quote:di 04 dec 2012, 06:00
Jeugdwerkloosheid stijgt dramatisch in Italië
door Maarten van Aalderen
ROME - In deze economische crisistijd heeft de supermarktketen One Price van de Italiaanse holding BSE wel een hele bijzondere manier gevonden om klanten aan te sporen om geld uit te geven.
Iedereen die minstens dertig euro bij de supermarkt heeft uitgegeven krijgt een lot waarmee hij kan deelnemen aan een loterij.
Wat kun je winnen? Een baan. Een tijdelijke baan voor vier maanden, je werkt 24 uur per week en krijgt een salaris van 1100 euro bruto per maand.„Bij andere maatschappijen kun je een vakantie winnen, bij ons een baan”, zegt Alessandra Aloisi van de holding BSE trots. In totaal zijn er 12 van zulke parttime banen beschikbaar. En Aloisi sluit niet uit dat één van de gelukkige winnaars die een parttime baan wint uiteindelijk een vaste betrekking met een contract voor onbepaalde tijd krijgt.
Op 20 januari vindt de trekking plaats, in de maanden erop kunnen de 12 winnaars aan de slag. Overbodig te zeggen dat de actie een groot succes is gebleken. De grote meerderheid van de mensen die minstens 30 euro in de supermarkt One Price uitgaf deed mee aan de loterij. Want banen liggen niet voor het oprapen in Italië en als je het zelf niet zoekt, dan ken je wel iemand.
De werkloosheid in Italië, en met name de jeugdwerkloosheid, stijgt namelijk dramatisch.
De werkloosheid is gestegen van 5,8% in 2007 tot aan 11,1% dit jaar.
In ruim vijf jaar tijd is het werkloosheidcijfer dus bijna verdubbeld.
Het erge is ook nog gewoon dat je keihard het woordje 'trots' leest in dat artikel.quote:Op dinsdag 4 december 2012 07:32 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.telegraaf.nl/d(...)sch_in_Italie__.html
Over drie jaar werkt er niemand meer in de PIGS landen
[..]
quote:di 04 dec 2012, 11:50
Boris Johnson wil uitgeklede relatie EU
LONDEN - De razendpopulaire burgemeester van Londen, Boris Johnson, heeft opgeroepen tot een nieuwe, „uitgeklede relatie” van Groot-Brittannië met de Europese Unie.
Hij wil dat zijn land zich terugtrekt uit de politieke unie, maar binnen de interne markt blijft.
Groot-Brittannië zou alleen nog een soort buitenring moeten vormen met landen als Noorwegen en Zwitserland, aldus de Conservatieve politicus.
Johnson wil volgens de BBC de door hem voorgestelde lossere band met de EU aan de Britse burgers ook nog voorleggen in een referendum.
Dat zou dan neerkomen op de simpele vraag: „
Wilt u in de interne markt van de EU blijven, ja of nee?”, aldus Johnson, die de euro overigens beschreef als „een rampzalig project”.
Johnson is nu nog burgemeester, maar heel veel Britten zien hem als de gedroomde nieuwe premier, bleek onlangs uit onderzoek.
Groot-Brittannië twijfelt de laatste tijd steeds meer aan deelname van de EU.
Premier David Cameron, partijgenoot van Johnson, heeft een referendum beloofd over nieuwe afspraken met de EU.
Maar een fors deel van zijn eigen achterban wil liever een referendum over het opzeggen van het EU-lidmaatschap. Johnsons voorstel komt daar ook op neer.
Groot-Brittannië doet al niet mee met de euro, de open onderlinge grenzen en EU-regels voor justitie en immigratie.
Het land krijgt ook een grote korting op de betalingen aan de EU.
Mee eens. Landbouwsubsidies, why? steunfondsen, why? Elke maand verhuizen tussen Brussel en Straatsburg, why? Turkije er bij, why? Flikker toch op. EEG met een gemeenschappelijke munt voor een zeer select groepje landen: Duitsland, Frankrijk, Benelux, Oostenrijk (+ Italie).quote:Op dinsdag 4 december 2012 12:27 schreef HD9 het volgende:
De UK wil terug naar de EEG status , dus geen VSEU of EUSSR, maar gewoon een handelsrelatie
En ze gaan een referendum houden , die luxe van een referendum over dit onderwerp die ons ontzegt werd
http://www.telegraaf.nl/b(...)de_relatie_EU__.html
[..]
quote:di 04 dec 2012, 12:23
Spaanse werkloosheid naar record
MADRID (AFN) - Het aantal werklozen in Spanje heeft in de maand november een nieuw record bereikt van 4,91 miljoen, een stijging van 11 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.
Ten opzichte van oktober groeide het aantal mensen zonder baan met 1,5 procent. Dat heeft de Spaanse overheid dinsdag bekendgemaakt.
Daarmee is de werkloosheid in Spanje het hoogst vergeleken met alle andere eurolanden. Ruim een kwart van de Spaanse beroepsbevolking heeft geen betaalde baan.
De economie van het land, de op drie na grootste van de eurozone, krimpt al 15 maanden en de overheid verwacht dat de recessie ook volgend jaar zal aanhouden.
Dit jaar komt de economische krimp naar verwachting uit op 1,5 procent.
exactly, de euro/munt is dan ook niet direct het probleem, meer het feit dat lonen niet 'kunnen' devaluerenquote:Op dinsdag 4 december 2012 15:30 schreef HD9 het volgende:
Record aantal werklozen in Spanje
Ze moeten daar iets met interne devaluatie gaan doen, gewoon iedereen een forse loon- en pensioenverlaging http://www.telegraaf.nl/d(...)d_naar_record__.html
[..]
Erger nog is het feit dat import niet duurder kan worden voor de eigen bevolking, maar door de diepe armoe kunnen ze niets meer kopen, ook geen eigen groente en productenquote:Op dinsdag 4 december 2012 15:35 schreef SuperImposed het volgende:
[..]
exactly, de euro/munt is dan ook niet direct het probleem, meer het feit dat lonen niet 'kunnen' devalueren
Sinds Ierland een noordelijk land is.quote:Op dinsdag 4 december 2012 17:44 schreef MouzurX het volgende:
Sinds wanneer heten de zuidelijke landen PIGS ipv PIIGS?
Moet het VK vooral doen.quote:Op dinsdag 4 december 2012 12:27 schreef HD9 het volgende:
De UK wil terug naar de EEG status , dus geen VSEU of EUSSR, maar gewoon een handelsrelatie
En ze gaan een referendum houden , die luxe van een referendum over dit onderwerp die ons ontzegt werd
http://www.telegraaf.nl/b(...)de_relatie_EU__.html
[..]
Spanje heeft sinds dit kwartaal een (klein) exportoverschot, dus in z'n totaliteit heeft de interne devaluatie gewerkt en is Spanje weer concurrerend. Blijft over het probleem van de banken en de gecrashte woningmarkt, maar daartegen helpt devaluatie toch niet, zou ik zeggen.quote:Op dinsdag 4 december 2012 15:35 schreef SuperImposed het volgende:
[..]
exactly, de euro/munt is dan ook niet direct het probleem, meer het feit dat lonen niet 'kunnen' devalueren
Maar als de bevolking Ja stemt, dan doen ze dat toch ook >??quote:
Dat dus, en die konden nog wel eens een keer met de UK mee gaanquote:Op dinsdag 4 december 2012 17:53 schreef Stezo het volgende:
[..]
Sinds Ierland een noordelijk land is.
Je bedoelt dat ze door pure ellende niets meer kunnen kopen, geen import en geen eigen producten.quote:Op dinsdag 4 december 2012 18:27 schreef Igen het volgende:
[..]
Spanje heeft sinds dit kwartaal een (klein) exportoverschot, dus in z'n totaliteit heeft de interne devaluatie gewerkt en is Spanje weer concurrerend. Blijft over het probleem van de banken en de gecrashte woningmarkt, maar daartegen helpt devaluatie toch niet, zou ik zeggen.
quote:Orgaanhandel voor export
Een Spaanse werkloze vrouw van 44 wil enkele van haar organen verkopen om de huisvesting voor haar en haar dochter te kunnen betalen. Dat melden verschillende Spaanse media.
'Eerst bood ik een nier te koop aan, nu ook de hoornvliezen van mijn ogen, een van mijn longen en een stuk van mijn lever', aldus de vrouw in een interview dat op de site van de Spaanse krant El Mundo staat. 'Ik doe dat omdat ik simpelweg wanhopig ben.'
Nee, het is niet alleen verminderde import maar ook gestegen export wat hiervoor zorgt.quote:Op woensdag 5 december 2012 08:20 schreef HD9 het volgende:
[..]
Je bedoelt dat ze door pure ellende niets meer kunnen kopen, geen import en geen eigen producten.
Maar je kunt alles positief uitleggen he, ook bittere armoede
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |