Hoe moet een 15-jarige zoiets doen? Ergens een paar studieboeken Portugees op de kop tikken en thuis gaan zitten studeren? Je bent er bekend mee dat die jongen steeds in een Nederlandstalige omgeving is gebleven en dat de voogdij van zijn pleegouders in 2010 zelfs doodleuk is verlengd?quote:Op maandag 5 november 2012 15:14 schreef Gia het volgende:
Hij heeft niet aan zijn terugkeer meegewerkt. Dat is niet hetzelfde als tegengewerkt.
Hij had bijvoorbeeld kunnen zorgen dat hij de taal machtig bleef. Heeft hij niet gedaan en dit wordt nu als argument gebruikt waarom hij niet terug kan.
Genoeg mogelijkheden voor thuisstudie, of in een groep.quote:Op maandag 5 november 2012 16:01 schreef Boldface het volgende:
[..]
Hoe moet een 15-jarige zoiets doen? Ergens een paar studieboeken Portugees op de kop tikken en thuis gaan zitten studeren? Je bent er bekend mee dat die jongen steeds in een Nederlandstalige omgeving is gebleven en dat de voogdij van zijn pleegouders in 2010 zelfs doodleuk is verlengd?
Het staat je vrij om andere bronnen te zoeken en te hanteren. Hanteer desnoods deze bron: http://www.omroepbrabant.(...)auro+op+een+rij.aspxquote:Op maandag 5 november 2012 15:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Ga je er nu serieus vanuit dat ik een verslag van Krapuul.nl als objectieve bron ga gebruiken?
De asielaanvraag werd op 4 juni 2007 afgewezen. Mauro was toen 14, nog geen 15. Dat werd hij pas in november 2007. Terwijl op dat moment nog een adoptieprocedure loopt, zet de Dienst Terugkeer en Vertrek stappen:quote:Op maandag 5 november 2012 15:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
In 2007 werd de asielaanvraag van de toen 15 jarige Mauro definitief afgewezen. Hij was toen amper 4 jaar in Nederland. In plaats van die 3 jaar tot zijn uiterste verblijf in Nederland te gebruiken om zijn Angolees weer goed aan te leren en zich voor te bereidden op zijn toekomst in Angola, heeft hij er alles aan gedaan om een achterdeurtje te kunnen vinden.
Dus pas 10 maanden na de afwijzing komt de dienst T&V eens in actie!quote:april 2008: De Dienst Terugkeer en Vertrek start het terugkeertraject op, maar er zijn nog geen inreispapieren beschikbaar.
Ook interessant is dit moment:quote:14 oktober 2009: De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) komt met het “rapport Kalverboer”: bij terugzending naar Angola zal Mauro voor een tweede maal worden gescheiden van zijn primaire verzorgers, wat onherroepelijk zal leiden tot een volledige breuk in zijn ontwikkeling. Dit is “een onacceptabel en onverantwoord risico”.
Naderhand tekent de minister bezwaar aan bij de Raad van State, die deze beslissing van de rechter weer ongedaan maakt.quote:4 oktober 2010: De rechtbank van Amsterdam verklaart het beroep van Mauro wel gegrond en draagt de minister op Mauro met ingang van 20 mei 2010 een verblijfsvergunning te geven. De rechter vindt dat Mauro en zijn pleegouders aannemelijk hebben gemaakt dat ze een gezin vormen zoals is omschreven in het artikel 8 van het Europese Verdrag Voor de Rechten van de Mens.
Weer onjuist. Hij is naar de rechter gegaan voor die EVRM "gezinsleven"-zaak. De minister heeft daarna bij de Raad van State zijn gram gehaald, in plaats van een gerechtelijke beslissing te accepteren.quote:Op maandag 5 november 2012 15:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Zo is hij bij meerdere rechtbanken adoptieprocedures aangegaan. Is hij naar de Raad van State gegaan met als excuus zijn mensenrecht op 'Eerbiediging van het gezinsleven', wat uiteraard lachend is afgewezen.
Prima, mij best. Dan stellen we dat het "zeer mild" is om slechts dat te stellen. Dan nu mijn tegenvraag: waaruit blijkt dat de Nederlandse overheid actief de terugkeer van Mauro heeft bevorderd, of daarop heeft aangestuurd? Welke voorzieningen zijn er sinds 2007 getroffen? Waarom is hij niet weggehaald bij dat pleeggezin? Waarom is hem geen onderwijs geboden in de oorspronkelijke taal? Waarom kregen zijn pleegouders in juni 2008 alsnog de voogdij over Mauro toegewezen, terwijl hij toen al lang vertrekplichtig was?quote:Op maandag 5 november 2012 15:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Ja, technisch gezien heeft hij het recht om dat allemaal te doen, maar dan is het zeer mild om te zeggen dat hij slechts niet meegewerkt heeft aan zijn terugkeer.
De taal die Mauro machtig is, is het Nederlands. Of nog wat precieze gesteld: Nederlands met Limburgs accent. De Portugese taal was hij nauwelijks nog machtig.quote:Op maandag 5 november 2012 16:12 schreef Gia het volgende:
[..]
Genoeg mogelijkheden voor thuisstudie, of in een groep.
Hij hoefde ook geen Portugees te leren, dat kende hij namelijk al.
Alleen de taal machtig blijven is echt wel te doen. Met wat leesboeken of zo.
Die is een stuk objectiever inderdaad. Ik ga de rest zo even doorlezen.quote:Op maandag 5 november 2012 16:21 schreef Boldface het volgende:
[..]
Het staat je vrij om andere bronnen te zoeken en te hanteren. Hanteer desnoods deze bron: http://www.omroepbrabant.(...)auro+op+een+rij.aspx
Je zult zien dat de opsomming van Krapuul zelfs completer is.
[..]
De asielaanvraag werd op 4 juni 2007 afgewezen. Mauro was toen 14, nog geen 15. Dat werd hij pas in november 2007. Terwijl op dat moment nog een adoptieprocedure loopt, zet de Dienst Terugkeer en Vertrek stappen:
[..]
Zijn gewoon dezelfde feiten: bijna één op één dezelfde punten. Alleen is de lijst van Krapuul veel uitgebreider, maar goed... dat ontdek je zelf wel als je ze vergelijkt.quote:Op maandag 5 november 2012 16:32 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Die is een stuk objectiever inderdaad. Ik ga de rest zo even doorlezen.
Hij kreeg dus zelfs meer tijd om zich op zijn onherroepelijke terugkeer voor te bereiden. Je begrijpt dat dat jouw mening dat hij alsnog een verblijfsvergunning moet krijgen zwakker maakt?
Omdat hij ruimschoots minderjarig was en daarbij hulp nodig heeft? En die pleegouders zijn er om hem op te voeden en een dak boven het hoofd te geven. Het is de Dienst Terugkeer & Vertrek die heeft nagelaten om door te pakken. Die dienst is verantwoordelijk voor de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers en heeft totaal geen haast gemaakt.quote:Op maandag 5 november 2012 16:53 schreef Gia het volgende:
Waarom moet Nederland hem voorbereiden op zijn terugkeer?
Op het moment dat hij wist dat hij terug moest, had hij stappen moeten ondernemen, eventueel samen met zijn pleegouders. Zelf op instanties afstappen en vragen om hulp. Niet thuis afwachten of de instanties naar jou toe komen.
De dienst Terugkeer& Vertrek treft voorbereidingen zoals je zelf zegt. Er is nooit sprake van dat ze hem snel uit zouden zetten, aangezien hij het recht had om als minderjarige in Nederland op te groeien tot zijn 18e. Mauro deed er toen al alles aan om na zijn definitieve uitwijzing alsnog een verblijfsvergunning te verkrijgen. Dat ze dus niet direct zijn reispapieren voor een eventuele terugreis hebben maakt niets uit.quote:Op maandag 5 november 2012 16:21 schreef Boldface het volgende:
[..]
De asielaanvraag werd op 4 juni 2007 afgewezen. Mauro was toen 14, nog geen 15. Dat werd hij pas in november 2007. Terwijl op dat moment nog een adoptieprocedure loopt, zet de Dienst Terugkeer en Vertrek stappen:
[..]
Dus pas 10 maanden na de afwijzing komt de dienst T&V eens in actie!
Ondertussen wordt nergens concreet gewerkt aan de terugkeer van de 15-jarige jongen, die zich steeds verder wortelt.
[..]
Ja, en die pleegouders kozen ervoor om hem weg te houden uit zijn geboorteland en zijn echte moeder.quote:Op maandag 5 november 2012 17:17 schreef sp3c het volgende:
dat is meer te wijten aan de pleegouders denk ik, die waren immers verantwoordelijk voor die jongen zijn toekomst
Klopt, maar een voorwaarde om nu te mogen blijven is dat je actief meegewerkt hebt aan een eventuele terugkeer. Wat die 'coach' hierboven ook al aangeeft, er zijn genoeg instanties waar je voor hulp aan kunt kloppen. Hadden ze dat gedaan, dan was hij nu beter bekend met zijn thuisland en de taal.quote:Op maandag 5 november 2012 17:17 schreef sp3c het volgende:
dat is meer te wijten aan de pleegouders denk ik, die waren immers verantwoordelijk voor die jongen zijn toekomst
ow dat zal allemaal best wel maar dat is eigenlijk al een gepasseerd stationquote:Op maandag 5 november 2012 17:32 schreef Gia het volgende:
[..]
Klopt, maar een voorwaarde om nu te mogen blijven is dat je actief meegewerkt hebt aan een eventuele terugkeer. Wat die 'coach' hierboven ook al aangeeft, er zijn genoeg instanties waar je voor hulp aan kunt kloppen. Hadden ze dat gedaan, dan was hij nu beter bekend met zijn thuisland en de taal.
Maar ze hebben niets gedaan, en beroepen zich nu op zaken als ontheemd, hier geworteld, enz.
Hij voldoet niet aan de voorwaarde zoals genoemd in het regeerakkoord.
Had hij hier wel aan voldaan, dan had hij wellicht zelf liever terug gegaan.
Niet dat het ook maar iets met dit topic te maken heeft maar ik wil je best mijn username verklaren.quote:Op maandag 5 november 2012 17:32 schreef Gia het volgende:
[..]
Wat die 'coach' hierboven ook al aangeeft, er zijn genoeg instanties waar je voor hulp aan kunt kloppen.
Is niet minachtend bedoeld, hoor. Mijn excuses als dat zo over kwam.quote:Op maandag 5 november 2012 17:38 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Niet dat het ook maar iets met dit topic te maken heeft maar ik wil je best mijn username verklaren.
Ik ben ooit lid geworden van Fok! omdat ik een fan ben van online spelletjes waar je een fictief voetbalteam moet samenstellen en waar je punten krijgt op basis van de resultaten in het echte voetbal. Fok! heeft daarvan de beste simulator vind ik.
Pas later ben ik poster op het forum geworden.
Waar komt 'ie minachting voor mijn username vandaan eigenlijk?
Lol, tuurlijk.quote:Op maandag 5 november 2012 17:45 schreef Gia het volgende:
[..]
Is niet minachtend bedoeld, hoor. Mijn excuses als dat zo over kwam.
Coach betekent hetzelfde, maar is een stuk korter. Zit hier met het eenvingersysteem op een tablet te typen en dan probeer ik het kort te houden. Zal het niet meer doen.
Mag ik het wel afkorten tot VM2?
He, ben een meisje. Voor mij is dat hetzelfde.quote:Op maandag 5 november 2012 17:52 schreef sp3c het volgende:
de coach en de manager zijn meestal niet dezelfde mensen
quote:Op maandag 5 november 2012 17:52 schreef sp3c het volgende:
de coach en de manager zijn meestal niet dezelfde mensen
http://managers.fok.nl/voetbal/2012-2013quote:Op maandag 5 november 2012 17:56 schreef Gia het volgende:
[..]
He, ben een meisje. Voor mij is dat hetzelfde.
Misschien kan je je beter bij de feiten houden. Mauro is daarvoor zelf naar de rechter gestapt nadat hij met dat ene argument al 2x was afgewezen. En meen je het nu echt dat je het de minister aanrekent dat hij beroep aantekent? Zullen we misschien gaan tellen hoe vaak Mauro een besluit van de rechter niet geaccepteerd heeft en beroep heeft aangetekend? Elke keer werd Mauro's aanvraag afgewezen en hij heeft in elk mogelijk geval beroep aangetekend. Daar had jij nooit problemen mee, terwijl je het de minister al kwalijk neemt als hij 1x bezwaar aantekent.quote:Op maandag 5 november 2012 16:21 schreef Boldface het volgende:
[..]
Ook interessant is dit moment:
[..]
Naderhand tekent de minister bezwaar aan bij de Raad van State, die deze beslissing van de rechter weer ongedaan maakt.
[..]
Weer onjuist. Hij is naar de rechter gegaan voor die EVRM "gezinsleven"-zaak. De minister heeft daarna bij de Raad van State zijn gram gehaald, in plaats van een gerechtelijke beslissing te accepteren.
[..]
De D T&V voerde nauwelijks wat uit. En iemand in Nederland laten tot z'n 18e is wat anders dan iemand in Nederland in z'n pleegzin, sociale omgeving en Nederlandse school laten.quote:Op maandag 5 november 2012 17:09 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De dienst Terugkeer& Vertrek treft voorbereidingen zoals je zelf zegt. Er is nooit sprake van dat ze hem snel uit zouden zetten, aangezien hij het recht had om als minderjarige in Nederland op te groeien tot zijn 18e. Mauro deed er toen al alles aan om na zijn definitieve uitwijzing alsnog een verblijfsvergunning te verkrijgen. Dat ze dus niet direct zijn reispapieren voor een eventuele terugreis hebben maakt niets uit.
Simpelweg mee oneens, los van hoe het feitelijk ligt. Is iemand meerderjarig, prima: dan mag dit gelden. Maar iemand van 15 heeft hulp nodig. Alleen daarom al vind ik dat Nederland heeft gefaald in dit verhaal.quote:Op maandag 5 november 2012 17:09 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Dan nog 1x over de voorbereidingen voor zijn terugkeer. Mauro zelf is verantwoordelijk om zich op zijn terugkeer voor te bereiden. Hijzelf en niemand anders.
Dat kun je prima als argument gebruiken. De jaren in Nederland hebben hem veel meer gevormd dan de jaren als kind in Angola. Dat is overduidelijk en blijkt onder meer uit zijn Limburgse tongval. Een betere illustratie kun je nauwelijks hebben. Mauro spreekt niet Nederlands met een Portugees accent, hij spreekt Nederlands met een zachte G. Zowel qua taal en cultuur is hij vernederlandst.quote:Op maandag 5 november 2012 17:09 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Het is geen plicht om je daarop voor te bereiden, maar je kan als je er zelf voor gekozen hebt om daar niets aan te doen dan kan je onmogelijk het argument gebruiken dat je niets meer hebt met de cultuur en de taal van je geboorteland. En wat ook gewoon een feit is is dat Mauro zeker tot zijn 9e en waarschijnlijk tot zijn 10e gewoon alleen Portugees heeft gepraat. De taal beheerste hij altijd al, hij is het hoogstens wat verleerd.
Dat mag. En het doet niets af aan de slordigheid van onze procedures.quote:Op maandag 5 november 2012 17:09 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Hij is tegen elke rechterlijke uitspraak in beroep gegaan waar hij het niet mee eens is.
Begrijpelijk, aangezien er overlappende procedures liepen. En ik herhaal nogmaals het punt van minderjarig zijn.quote:Op maandag 5 november 2012 17:09 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Ik heb verder even gegoogled en er zijn buiten de dienst T&V een flink aantal onafhankelijke stichtingen die uitgeprocedeerde asielzoekers hulp aanbieden bij het voorbereiden op hun toekomstige terugkeer. Deze worden vaak gesubsidieerd door de overheid en zijn soms speciaal opgericht om AMA's voor te bereiden op hun vertrek. Mauro heeft hier nooit enige hulp aangevraagd.
Ja, dat reken ik Leers aan. Want Leers deed dat onder druk van de populistische PVV, die hij te vriend moest houden. Er lag een gerechtelijke uitspraak, die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. Die uitspraak wordt door de Raad van State simpelweg van tafel geveegd. Leers zocht het onder druk van de PVV hogerop, vanwege de onwenselijkheid van een positieve uitkomst voor Mauro.quote:Op maandag 5 november 2012 18:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Misschien kan je je beter bij de feiten houden. Mauro is daarvoor zelf naar de rechter gestapt nadat hij met dat ene argument al 2x was afgewezen. En meen je het nu echt dat je het de minister aanrekent dat hij beroep aantekent?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |