abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 6 september 2012 @ 04:44:45 #51
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_116448135
misschien mis ik iets maar welke wet?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_116487364
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2012 04:44 schreef sp3c het volgende:
misschien mis ik iets maar welke wet?
De Federal Reserve Act uit 1913, hierdoor werd het (ondertussen globale) geldbeheer door particulieren mogelijk.
Dat is een leuk idee maar dan moet je die mensen wel heel erg kunnen vertrouwen; Waarschijnlijk zijn de meeste heel erg goed te vertrouwen maar zitten er gewoon een paar rotte appels tussen; Dat die ertussen zitten is een feit.
Dat er een hele grote schuld is ontstaan hoef ik niet uit te leggen maar ik doe het toch: als je een mens bankier maakt en hij mag zoveel verdienen als ie wil (daarvoor ga je immers de geldhandel in,, om te verdienen aan geld) dan zal hebzucht ongetwijfeld een rol gaan spelen. De schuld die we nu hebben is daar het gevolg van.
Die schuld valt best nog wel mee, de meeste verdieners verdienen meer dan 24.000 euro bruto per jaar (hoop ik) dus die voelen de schuld niet echt, nog niet; Ik heb begrepen dat die schuld nog steeds oploopt.

Ik heb vandaag eens naar zo'n verkiezingsdebat zitten kijken met 6 van die figuren met hele dure pakken die heel erg glad konden praten maar dat is precies hetzelfde gepraat als jaren geleden; Er wordt eigenlijk alleen maar heel analyties gepraat over het aanpakken van de gevolgen niet over de oorzaak.
Nix, niemand spreekt over de oorzaak.

Disclaimer: Ik ben het met sommige standpunten van MenS ook niet eens maar MenS (lijst 12) is de enige die over het probleem en de oorzaak durft te spreken, ze zijn nog veel te klein om het welbekende deukje in het pakje boter te slaan maar ze praten wel over de oorzaak. Daarvoor krijgen ze van mij het voordeel van de twijfel ondanks de vraag of ze er daadwerkelijk wat mee gaan doen als het zover is.

ps.: (goedbedoeld) als je het topic heel goed gelezen had had je het kunnen weten.
  Moderator vrijdag 7 september 2012 @ 04:16:06 #53
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_116487781
nee hoor *)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_116488033
Dat had ik al uitgelegd, maar hij snapt het niet helemaal. :')
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_116488996
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2012 04:44 schreef sp3c het volgende:
misschien mis ik iets maar welke wet?

Misschien handiger om toch even te kijken welke wet jij mist dan kan daar inhoudelijk op ingegaan worden. Ik heb begrepen dat jij het in het topic niet hebt kunnen vinden.
Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116505828
Willens en wetens laten de grote partijen het kabinet vallen. In 10 jaar tijd hebben we 5x verkiezingen gehad.
Tijdens de debatten proberen ze het volk ,ons mensen duidelijk te maken dat we in een crisis zitten en wie de schuld het beste aan pakt.
Wie gelooft ze nog? KRO rekenkamer heeft eens uitgerekend wat zo,n verkiezing stunt nu kost en de heren politici weten dat het veel geld is wat ze over de balk gooien. In 10 jaar tijd 5 x verkiezingen.

Hieronder de video van KRO rekenkamer.

http://derekenkamer.kro.n(...)everingen/06-09-2012
Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116523127
Toch even wat cijfers:

Voor het gebruik van wat geld genoemd wordt, berekend het IMF maar 0.5% toeslag. (dat is > 5% geweest). Als je goed naar de Debt-clock kijkt zal je zien dat die bankiermensen dus per jaar (slapend) een bedrag van honderden Miljarden ontvangen zonder er ook maar iets voor te hoeven doen; Maar ze willen ook geld verdienen dus worden er grote bedragen heen en weer geschoven waar ook commissie voor gerekend wordt (soms worden dezelfde bedragen meerdere keren verschoven zodat de commissiekosten de pan uit rijzen) en omdat die bedragen tegenwoordig meteen met Miljarden tegelijk gaan is die commissie heel erg hoog. En dit zijn maar twee van de zaakjes waar het IMF haar geld mee verdient. Er zijn nog veel meer zaakjes waar ze geld mee verdienen. Al dat overbodige geld moet door jou en mij worden opgehoest. Want betalen zullen we. Dat is ook wat die 6 grote partijleiders ons vertellen. BETALEN ZAL JE !!!!!!

Over de oplossing kan nog niet eens gediscussieerd worden omdat de grote partijen helemaal niet eens een letter of woord over de oorzaak willen zeggen. En wat heeft het voor zin om over de oplossing te praten als we nog niet eens de oorzaak mogen bespreken.
Die oplossing heb ik in dit topic ook al geventileerd dus ik ga lekker afwachten totdat die 6 boeven het kabinet weer laten ploffen.(dat gaat namelijk gegarandeerd weer gebeuren). Ik vind het zelf ongelofelijk dat mensen die in het verleden bewezen hebben niet geschikt te zijn voor het politieke werk nu weer opnieuw de boel mogen verzieken. Wat heeft het voor zin te stemmen op partijen of mensen die al bewezen hebben het gewoon niet aan te kunnen. Verder vertellen ze het Volk niet de waarheid (ze praten er gewoon helemaal niet over) en als je begrijpt wat er wel aan de hand is dan valt het op dat het lijkt alsof die personen totaal geen inzicht hebben in de werkelijkheid.

Dus probeer na te denken: Ga je stemmen op figuren die in het verleden al bewezen hebben niet geschikt te zijn of ga je je stem uitbrengen op iemand die eerlijk (hoe moeilijk dat ook is) over het probleem en de oorzaak durft te praten.

Voorlopig staat mijn keuze vast:

MenS (lijst 12) en omdat ik maar een rondje mag inkleuren en de naam van Bet niet terugvond op de kieslijst wordt het nummer 3, Hans van Steenbergen. Of ie het nou leuk vind of niet, dat rondje wordt rood!!!! En zijn mobiele nummer 06-1.....99 zal ik goed bewaren.

Wat ik ook opvallend vreemd vind: Eind 70ér en begin 80ér jaren waren er duizenden mensen die demonstreerden en protesteerden tegen de nieuwe Bankwet (hierdoor kon in Nederland het grote graaien beginnen); Er was dus heel veel oppositie; Waar zijn al die mensen?
pi_116526173
Ik heb echt geen idee waar al die mensen zijn en velen zijn nog niet helemaal wakker horen iedere politicus over de zorg is duur maar de verzekeringsmaatschappijen verdienen enorm.Blijkbaar is niemand wakker en denken ze dat het echt door bezuinigen opgelost kan worden maar het is geen huishoudboekje waardoor je weer meer lucht krijgt want juist als de consument niets kan kopen dan klapt dit systeem helemaal in.

Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116527465
Dat filmpje is een goede analyse van wat en hoe het foutging op de huizenmarkt, maar er zijn veel meer "markten".
Zo wordt over de Default Credit Swap (geld verdienen met de toekomstige waarde van geld als onderpand) niet gepraat en ook over de absurde uitgaven voor wapentuig hoor ik niets.
Als bankiers de vrije hand krijgen kunnen er gekke dingen gebeuren en het uiteindelijke probleem daarbij is dat ze het gewoon mogen doen. De wet staat het allemaal toe, dat er daarbij door scrupuleloze mensen zeer bedenkelijke handelingen plaatsvinden (om geld te verdienen) is onvermijdbaar.
Die meneer Greenspan zegt dat ze niet slim genoeg zijn om dat te voorkomen maar als de controle en handhaving veel beter was geweest dan had het in beginsel al nooit zover kunnen komen.
En als met Wet staatscontrole op het hoogste niveau mogelijk gemaakt wordt kan het niet meer gebeuren.

Op 01.10.19 wordt gezegd:
"De regering moest voorkomen dat het vertrouwen wegzakte";

Dat is eigenlijk het stadium waar Nederland op dit moment in zit en als ik de rest van de film kan geloven en de feitelijke bak ellende zie die er nog aan gaat komen (ze zijn in USA dat stadium al voorbij) dan ben ik opeens heel veel blijer met MenS; Want er staat ons dan nog wat te wachten als de huidige regering blijft "voorkomen".

Ik vraag me nog steeds vol verbazing af waarom er niet gewoon over gepraat kan worden?

ik wacht af en hoop dat MenS wint. Misschien wel een ijdele hoop want ik hoor die grote 6 overal.
pi_116527869
In de peilingen wordt gezegd dat we geen zetels krijgen,dat zou ik echt heel jammer vinden ook omdat het zoveel geld kost om weer mee te mogen doen.

Als je eenmaal in die kamer zit hoef je die meer dan 11000. euro om mee te mogen doen niet meer te betalen, plus als je zetels hebt krijg je ook nog subsidie Het klopt dat je zegt dat ik niet op de lijst sta,ik ben gewoon lid van MenS ,verder zou ik ook niet willen.

Onze econoom Hans van Steenbergen is een goeie en een stem op hem is een goeie stem.Dat filmpje is een goeie analyse en ik plaats ze ook in de hoop dat anderen hier kijken en wakker worden,hoe dan ook doe ik aan stemmen proberen te krijgen maar dit verhaal is voor veel mensen zo moeilijk te begrijpen. Er zijn mensen die nog nooit van ons gehoord hebben laat staan van ons programma en vandaag ga ik weer het land in en doe ik weer mijn best om in ieder geval die bekendheid te krijgen.

Het IMF is verschrikkelijk,de meest vreselijke eisen hebben ze voor een land die onmogelijk waar gemaakt kunnen worden en ook daar worden weer een handjevol rijk van.Die investeren niet echt in zo,n land maar krijgen het voor het zeggen door nutsvoorzieningen op te kopen en daar veel geld aan de burger voor te vragen.

Ons plan om de bank weer in handen van het volk te krijgen is prioriteit nummer 1 alleen op die manier kan je weer een beetje een eerlijk systeem krijgen en natuurlijk een duurzame economie zou voor onze aardbol ook wel eens goed kunnen zijn ,hergebruik van producten.

Ik hoop echt op die ene zetel ook al kunnen we daar nog niet veel mee maar we kunnen al wel heel veel bekendheid krijgen,ik geloof echt in ons plan om de crisis aan te pakken en het leefbaar te maken zoals jij ook zegt het is in het belang van onze kinderen. Overigens heeft de Occupy beweging wel geprobeerd om duidelijk te maken dat het anders moet.

http://mjvdl.com/tag/geldcreatie/

[ Bericht 0% gewijzigd door Bet_T op 08-09-2012 18:45:50 ]
Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116568752
Door Ragner.

Voor degenen die nog niet op de hoogte zijn van de gang van zaken in de financiele wereld een kort overzicht.

De geldcreatie is in de westerse wereld toebedeeld aan 'onafhankelijke instituties', de centrale banken. Dit zijn in wezen particuliere ondernemingen. Zij mogen als enige geld drukken en er is dus geen 'echt' geldbiljet dat niet door deze centrale banken is gedrukt. Deze banken lenen het geld uit tegen rente aan o.a. de landsregeringen. In Europa is het de ECB die over de geldschepping gaat en het geld uitleent aan de nationale banken, in Nederland via DNB. De staten en haar inwoners worden daardoor schuldenaren van deze geldscheppers.

Nu doet zich het merkwaardige fenomeen voor dat iedere Euro in principe een schuld draagt, namelijk de rente die erover berekend wordt. En die schuld is per definitie nooit in zijn geheel te voldoen. Immers als een staat 1000 miljard leent tegen 10% rente, dan moet die staat 1100 miljard terugbetalen. Echter die extra 100 miljard hebben ze niet. Sterker nog die 100 miljard bestaat feitelijk niet, want de centrale bank heeft slechts 1000 miljard gedrukt. Die 100 miljard kan dus alleen betaald worden als er 100 miljard bijgedrukt wordt. Alleen wordt dit ook weer tegen rente uitgeleend. En ook daar blijft dus weer een restschuld open. Zo ontstaat een oneindige opbouw van schuld totdat het systeem weer gereset wordt. Meestal in de vorm van een oorlogsconflict, staatsfaillisement of een andere catastrofe.

Deze gang van zaken heeft verschillende consequenties die we in de economie nu allemaal ervaren. Iedere staat met een op geld gebaseerd financieel systeem heeft dus een grote schuld aan de geldscheppende centrale banken en moeten meer terugbetalen inclusief de rente dan ze geleend hebben. Dat terugbetalen kunnen ze alleen doen als ze aan het einde van de looptijd niet alleen het geleende bedrag terug kunnen betalen, maar ook de rente. Dat geld is er echter niet zomaar. Dat geld moet verkregen worden van anderen, bijvoorbeeld door export van goederen of de verkoop van grondstoffen. In wezen is iedere economie om deze reden veroordeeld tot het zijn van een groeieconomie. Stopt de groei dan kan men de schuld niet betalen en gaat men failliet. Echter, waar de ene economie groeit, moet een andere economie krimpen. Immers er is enkel slechts een bepaalde hoeveelheid geld geschapen en die is per definitie te klein om ook de rente over dat geld te kunnen betalen. Waar het ene land dat dus wel lukt, heeft dat dus tot de onvermijdelijke consequentie dat een ander land dat niet meer kan. In de concrete economie zijn we hier de situatie met de PIGS-landen en vooral Griekenland. Omdat de Nederlandse, Duitse, Finse, zeg maar de noordeuropese economie sterk exporterend was en de zuideuropese economie sterk importerend hebben hebben de noordeuropese landen voldoende geld verdient om de rente op de staatsschuld te kunnen betalen. Echter de winst van de noordelijke landen was het verlies van de zuidelijke landen. Zij konden dus hun rentelasten niet meer dragen. Dan kan zo'n land dus wel geld lenen om de rente en aflossing te betalen (men noemt dat herfinanciering), maar enkel tegen hogere rente in verband met de slechtere ratings door de rating bureau's.

Duidelijk mag dus zijn dat de probleme in Griekenland niet in eerste instantie gelegen zijn in het financiele beleid aldaar, niet in de 'vroege pensioen leeftijd', niet in de arbeidsmentaliteit. Nee, het oorspronkelijke probleem is de geldcreatie vanuit het rente-principe. Het financiele beleid kan enkel zorgen voor een versnelling of vertraging van het inherent in het systeem aanwezige gevolg van faillisement. Een sterker economie in Griekenland had mogelijk ervoor kunnen zorgen dat ze niet in de problemen waren gekomen, maar dan waren in hun plaats anderen in de problemen gekomen. Bijvoorbeeld landen in Afrika, Azië, Zuid-Amerika.

Duidelijk mag ook zijn dat Nederland enkel uitstel van executie heeft. Immers, het ligt in het systeem besloten dat de schuld nooit en te nimmer terugbetaald kan worden. En een oneindige groei van de economie is ook niet mogelijk. De aarde is niet groter dan het is en de mensen kunnen op een gegeven moment ook niet nog langer of harder werken.

Het principe van rente over rente heeft er onder andere voor gezorgd dat een gezin met een kostwinner in de jaren 70 voor nog geen 100.000 gulden, een woning kon kopen van ruim 180 m2 aan woonoppervlak. Nu kan een gezin met twee kostwinners maar moeizaam aan een leven bekostigen met een woning van meer dan 200.000 Euro en veel minder m2 woonoppervlak. Rekenkundige modellen van dit systeem laten zien dat men in principe iedere 40 jaar, twee keer zo hard moet werken om de rente over rente op te kunnen brengen. Het bovenstaande voorbeeld laat zien dat die modellen een goed beeld van de werkelijkheid opleveren.
Maar men kan natuurlijk niet iedere 40 jaar twee keer zo hard gaan werken. Dat houdt een keer op want voor iedereen zitten er maar 24 uur in de dag. Natuurlijk kan men dan gaan knabbelen aan de vakantiedagen, men kan mensen langer door laten werken en de AOW leeftijd verhogen, men kan de leeftijd voor arbeid verlagen en ook kinderen aan het werk zetten, men kan arbeidskrachten importeren, maar op een gegeven moment houdt het op en zijn de schulden niet meer te voldoen. Dat het vaak niet zover komt, komt door de regelmaat waarmee er catastrofes, oorlogen enz in het verleden hebben plaatsgevonden. Dan wordt het hele systeem weer gereset en begint het hele verhaal weer opnieuw.

Resultaat van deze gang van zaken is dat momenteel zo'n 99% van het wereldkapitaal in handen is van 1% van de wereldbevolking.

De vraag is waarom men dit systeem van rente over geldschepping in stand houdt en de geldschepping niet tot een staatsaangelegenheid maakt. Apart is dan te zien dat bijvoorbeeld beide presidenten van de VS die dit voorstonden, Jefferson en Kennedy, beiden vermoord zijn.

De Partij voor Mens en Spirit wil een bank voor het volk van het volk De Gemeenschapsbank.

Programma MenS:

4.2 Oorzaak van de schuldencrisis
De schuldencrisis is het gevolg van afspraken die in het verleden zijn gemaakt. Sinds 2008 zijn overheden en centrale banken druk bezig met het ‘oplossen’ van de schuldencrisis. De achterliggende oorzaak van de schuldencrisis wordt echter niet aangepakt: geld scheppen door private banken. Het schuldenprobleem is zelfs veel groter geworden. Het enige wat de overheden en de centrale banken tot nu toe hebben gedaan is met man en macht proberen het huidige systeem in stand te houden.

Het schuldenprobleem kan binnen het huidige financiële systeem niet worden opgelost. Het systeem schept geld door schulden, die steeds groter worden omdat er rente over moet worden betaald. Er ontstaat een tekort aan geld omdat voor de betaling van die rente geen geld in omloop wordt gebracht. Daardoor zijn weer extra schulden nodig. Dit veroorzaakt een structurele toename van schulden. Het beleid zoals overheden en centrale banken momenteel uitvoeren kan de totale instorting van het systeem dan ook alleen maar uitstellen.

De overheid redt nu vooral de veroorzakers van de financiële crisis, zoals banken en speculanten. Daarmee wordt hun ongewenst en onethisch gedrag beloond. De burgers betalen hiervoor de rekening in de vorm van bezuinigingen en extra belastingen. Het schuldenprobleem dient bij de bron aangepakt te worden door fundamentele wijzigingen binnen het systeem. De kosten van de crisis moet worden betaald door de veroorzakers.

4.3 Oplossen schuldencrisis door 4-stappenplan
Het plan voor het oplossen van de schuldencrisis op korte en middellange termijn bestaat globaal uit vier stappen:

De ABN-AMRO wordt een coöperatieve gemeenschapsbank. Zo kan de overheid voorzien in de eigen financieringsbehoefte en worden alle nutsfuncties binnen de samenleving vervuld.

De nieuwe coöperatieve gemeenschapsbank dient de belangen van alle burgers van Nederland. Als mede-eigenaren krijgen zij op lokaal en landelijk niveau op basis van ‘een mens, een stem’ stemrecht in het te voeren beleid van de bank. De coöperatieve gemeenschapsbank moet openheid van zaken geven over onderwerpen die als relevant worden beschouwd door de mede-eigenaren. De bank mag zich niet bezig houden met speculatie in welke vorm dan ook.

Pensioengelden van burgers worden overgeheveld naar de nieuw te introduceren levensloop-spaarrekening bij de coöperatieve gemeenschapsbank. Hierdoor komen voldoende middelen ter beschikking voor stap vier.

Een groot deel van de eigendommen van de overheid (gebouwen en infrastructuur) wordt overgeheveld naar de coöperatieve gemeenschapsbank. De overheid betaalt voor het gebruik van deze voorzieningen een vorm van huur. Dit wordt ‘sale and lease back’ genoemd. Het enige dat hierbij gebeurt is dat met een simpele administratieve handeling een bedrag ter grootte van ongeveer de helft van het nationaal inkomen (¤ 300 miljard) aan staatsschuld in één klap wordt afgeboekt. Hierbij blijven de publieke bezittingen in publieke handen. Voor de private sector kan een vergelijkbare oplossing voor het schuldenprobleem worden toegepast. Mensen die een lening bij de coöperatieve gemeenschapsbank afsluiten, kunnen met de ‘sale and lease back’-formule de hypotheek op hun woning (bijna) volledig aflossen. Zo kunnen ze hun woning aan de coöperatieve gemeenschapsbank verkopen en deze, in de vorm van huurkoop, weer van de bank terug kopen. Bij deze ruiloperatie kan het fenomeen schuld afgeschaft worden en kunnen er nieuwe afspraken gemaakt worden over de rente die mensen voor deze afbetalingsregeling moeten betalen.

Indien, tegen de verwachting van Partij voor Mens en Spirit in met bovenstaande stappen de schuldencrisis onvoldoende zou oplossen, zal zij aansluitend alle maatregelen nemen die nodig zijn om alsnog tot een oplossing te komen.

4.4 Creatie van geld in eigen handen
Partij voor Mens en Spirit vindt dat de crisis slechts duurzaam op te lossen is indien op de langere termijn geld alleen door de coöperatieve gemeenschapsbank in omloop moet wordt gebracht en niet meer door particuliere banken. Om te voorkomen dat er, zoals nu, structureel teveel geld in omloop wordt gebracht, moet creatie van geld worden gekoppeld aan iets van reële waarde.

Partij voor Mens en Spirit vindt dat het leven zelf en de individuele talenten van mensen de onderliggende waarde van geld dient te zijn en dat er een decentraal, zelfregulerend systeem ingevoerd moet worden. Om dit te bereiken kan aan lokale eenheden van de coöperatieve gemeenschapsbank de bevoegdheid worden gegeven op basis van twee fundamentele basisrechten geld te creëren. Deze basisrechten zijn recht op leven en recht op werk. Niemand hoeft meer arm of werkloos te zijn omdat er onvoldoende geld op de juiste plaats aanwezig is. De mens is dan immers zelf de bron voor de creatie van geld.

Partij voor Mens en Spirit gaat onderzoeken of het mogelijk is om naast de euro een eigen, nieuwe gulden te gebruiken als complementair geldsysteem. Een eigen munt zorgt ervoor dat diensten en winsten meer lokaal worden geïnvesteerd en minder afhankelijk zijn van onberekenbare wereld-bewegingen.

4.5 Investeren door Coöperatieve Gemeenschapsbank
Om de economie weer op gang te brengen moet in Nederland en andere landen meer worden geïnvesteerd. De overheid zal hiervan een deel voor haar rekening moeten nemen. De overheid heeft hiervoor het geld niet en kan het geld ook (bijna) niet meer lenen op de kapitaalmarkt. Het probleem is voornamelijk boekhoudkundig en kan worden opgelost door de coöperatieve gemeenschapsbank de investering te laten doen en vervolgens aan de overheid het eindproduct van de investering te verhuren. De schuld van de overheid wordt dan niet groter en toch kunnen er gewenste investeringen worden gedaan. Een variant op deze werkwijze kan ook voor de private sector worden toegepast. Zo kan er ook geïnvesteerd worden in duurzame maatregelen die zich op een later moment terug verdienen.

4.6 Afschaffen rente en inflatie
Rente en inflatie zijn ethisch gezien beide een vorm van diefstal. Rente is een belangrijke oorzaak van de structurele scheefgroei tussen arm en rijk. Ook leidt het gebruik van rente tot groeidwang en tot de aantasting van het milieu. Partij voor Mens en Spirit ziet dan ook graag dat rente wordt afgeschaft.

Wel is er een noodzakelijke tussenstap nodig om dit mogelijk te maken. Een belangrijk risico bij het afschaffen van rente is dat mensen hun spaargeld bij een andere bank (eventueel in het buitenland) zetten, waar zij wel rente krijgen. Een ander effect van het afschaffen van rente is dat de premies voor pensioenen meer dan verdubbeld moeten worden. Hierdoor kan dan bijna niemand meer voor een pensioen sparen. Deze ongewenste bijeffecten zijn op te lossen door het huidige inflatoire geld te vervangen door ‘welvaartsvast’ geld.

Als overgangsregeling tussen het gebruik van het huidige geld en ‘welvaartsvast’ geld wil Partij voor Mens en Spirit de rente die de coöperatieve gemeenschapsbank over de spaartegoeden van mensen betaalt, koppelen aan de gemiddelde jaarlijkse loonsverhoging. Het is de bedoeling dat de coöperatieve gemeenschapsbank hier net zo lang mee door blijft gaan tot werkgevers en werknemers stoppen met hun jaarlijkse rituele dans om de prijzen en de lonen te verhogen (95% van de loonsverhoging in de periode 1970 tot en met 2012 was correctie voor inflatie). Aan personen en organisaties die bij de coöperatieve gemeenschapsbank goederen en diensten op afbetaling kopen, rekent de bank bovenop de rente die ze aan de spaarders betaalt nog ongeveer een half procent per jaar aan te maken kosten door. De grote verschillen tussen debet- en creditrente verdwijnen dan. Zolang rente nog niet is afgeschaft, kan hierover, net als over andere inkomsten, belasting geheven worden. Indien een tarief van 10% belasting wordt gehanteerd op rente-inkomsten, kan met deze ene maatregel het gat in de begroting van de overheid in één klap worden opgelost. Deze extra belastinginkomsten kunnen ook worden gebruikt om in de komende jaren de stijgende kosten van de AOW te betalen.

4.7 Beperken speculatie
Van al het geld dat rond gaat in de wereld wordt momenteel 95% voor speculatieve doelen misbruikt. Het verschuiven van getalletjes op een beeldscherm heeft voor de reële economie en de maat-schappij als geheel geen of nauwelijks waarde. Private banken en speculanten maken veel winst ten koste van anderen. Bedrijven, grote groepen burgers, pensioenfondsen en overheden zijn hiervan de dupe. De prijs die wordt betaald voor bijvoorbeeld olie en overige grondstoffen bestaat voor een groot deel uit kosten en winstmarges. Partij voor Mens en Spirit is van mening dat het speculatieve misbruik van het financiële systeem, waaronder het gebruik van derivaten, tot een minimum moet worden beperkt door fiscaal beleid. Het afschaffen van de rente zal er toe leiden dat het grootste deel van de derivatenhandel zal verdwijnen.

4.8 Stoppen Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM)
In Europa wordt nu een nieuwe organisatie, het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), opgezet. Deze kan op elk gewenst moment elk gewenst bedrag binnen de garantie van de deelnemende lidstaten opeisen. Volgens het nu voorliggende verdrag hoeven de medewerkers van deze organisatie geen verantwoording aan de deelnemende lidstaten af te leggen voor wat zij met het beschikbare geld doen. De bestuurders worden niet democratisch gekozen. Het onlangs door het parlement goedgekeurde verdrag druist in tegen een aantal punten van de Nederlandse grondwet. De Algemene Rekenkamer heeft aangegeven dat het nu voorliggende verdrag niet aan de internationale afspraken voor behoorlijk bestuur voldoet. Met de invoering van het ESM worden nieuwe schulden op bestaande schulden gestapeld, om zo armlastige landen en particuliere banken in de EU te redden. Nederland en Duitsland gaan de meeste kosten hiervan betalen. Het ESM corrigeert geen enkele fout in het huidige financiële systeem, noch worden de onderliggende problemen opgelost. Een kleine groep mensen krijgt buiten proportionele macht in handen. Partij voor Mens en Spirit is daarom van mening dat invoering van het ESM niet door mag gaan.

4.9 Meten van Bruto Nationaal Geluk
Geluk maakt gezond! Daarom richt de Partij voor Mens en Spirit zich op geluk, zingeving en samenleven en niet alleen op de economie. Hierdoor zullen ziekten en criminaliteit verminderen. De partij wil gaan experimenteren met het door de overheid meten van Gross National Happiness ofwel Bruto Nationaal Geluk, naast het meten van het bestaande Bruto Nationaal Product. De filosofie achter het Bruto Nationaal Geluk is dat de welvaart van een samenleving niet enkel zou moeten worden gemeten op basis van materiële indicatoren en eenzijdige beschrijvingen in economische termen (Bruto Nationaal Product), maar ook op basis van indicatoren als levenskwaliteit, gezondheid, onderwijs en tevredenheid. Het BNG meet ALLE uitgaven, ook ongewenste, zoals het voeren van oorlogen en andere vormen van destructie en verspilling. Een hoog BNP hoeft dus geenszins vooruitgang te betekenen voor de samenleving.

Zie voor Bankieren zonder rente bijv. eens de website van De Blije Bank,nu nog in oprichting

http://deblijebank.nl/

http://mensenspirit.nl/programma/#Nieuw-financieel-systeem
Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116571668
Beste Bet,

Dat stukje van Ragner is het precies. 100% accuraat.

Wist je trouwens dat Willem van Oranje het ook voor het Volk wilde doen; (en die is ook vermoord)
Die geschiedenispiepeltjes moeten dat ook maar eens uitzoeken.
Wat ze ook uit mogen zoeken is wat Napoleon erover gezegd heeft; Die was er namelijk ook tegen; Die is op een andere manier uitgerangeerd.

Als de geschiedenis de waarheid kan onthullen waarom blijven de echte boeven dan toch bezig met dat grote steelwerk???? En waarom geeft het Volk ze die kans?????

Ik hoop echt dat MenS in ieder geval een zetel krijgt want er moet een keer over gepraat gaan worden.
pi_116571930
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 18:56 schreef GrapJ het volgende:
Beste Bet,

Dat stukje van Ragner is het precies. 100% accuraat.

Wist je trouwens dat Willem van Oranje het ook voor het Volk wilde doen; (en die is ook vermoord)
Die geschiedenispiepeltjes moeten dat ook maar eens uitzoeken.
Wat ze ook uit mogen zoeken is wat Napoleon erover gezegd heeft; Die was er namelijk ook tegen; Die is op een andere manier uitgerangeerd.

Als de geschiedenis de waarheid kan onthullen waarom blijven de echte boeven dan toch bezig met dat grote steelwerk???? En waarom geeft het Volk ze die kans?????

Ik hoop echt dat MenS in ieder geval een zetel krijgt want er moet een keer over gepraat gaan worden.
WIllem van Oranje is in 1584 vermoord, dat was een ruwe 150 voordat Napoleon geboren werd :') :') :')
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Redactie Frontpage zondag 9 september 2012 @ 19:06:32 #64
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_116572055
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 17:45 schreef GrapJ het volgende:
Beste Bet,

Ik was na het lezen van de andere reacties al overtuigd van de stomme ideoterie van die kneuzen die ongefundeerd allerlei achterlijke opmerkingen maken en niet willen beseffen dat ze daarmee het boeventuig nog meer macht geven; Er was me in het verleden al een keer verteld dat het Volk allemaal idiote kneuzen zijn die graag genaaid willen worden, als ik dan naar de domme reacties kijk kan ik dat niet ontkennen MAAR jouw reactie (eindelijk gefundeerd met de juiste woorden) geeft me weer enige hoop.
Het gaat er in de kern inderdaad om dat de macht (het geldbeheer) uit handen van die particulieren moet worden gehaald en terug moet naar een instantie of organisatie die het voor het Volk doet (zoals jouw cooperatieve bank); Omdat jij precies de kern van het probleem durft te bespreken geef ik jouw partij graag mijn stem. Je kan bij lekkage inderdaad beter de kraan dichtdraaien dan dat je je hele leven lang gaat dweilen.
Ik heb ook een tekst op het Internet staan welke het resultaat is van jarenlang onderzoek en daar wilde ik ook wel eens met een nuchter en verstandig persoon over discussieren dus misschien kan je daar wat tijd voor vrijmaken. De tekst is te vinden via http://waarheid.webs.com/index2.html en ik hoop dat het een eyeopener is.

In afwachting.........
Reageer dan inhoudelijk op 'die idioten en kneuzen'. Zo worden jij en je belangrijke gedachtegoed nooit serieus genomen hier.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_116572253
Ik heb inhoudelijk gereageerd ...... dat is antwoord 1 en Willem van Oranje.... Ja, toen werd er ook al gestolen, (Probeer maar eens uit te zoeken wat Willem vertelde over het "Innen van penningen door derden") het is namelijk al een paar duizend jaar bezig en soms stoppen ze 50 tot 60 jaar (als de grond te heet wordt,) het is echter enorm lucratief dus is er elke keer opnieuw gestart met het grote graaien. Het is dus niet iets nieuws maar al heel erg oud en bekend; Helaas proberen de mensen die er VEEL geld aan verdienen het geheim te houden.
De meest simpele vraag is : Waarom wordt de oorzaak niet door die "grote 6" besproken??
Waarom doen die mensen alsof ze dat niet weten en waarom geven ze er geen antwoord op????

EDIT: het opzettelijk en met voorbedachte rade medewerking verlenen aan het afhankelijk maken van het Volk ten gunste van "derden".... Zoek dat maar eens in de Grondwet op.

[ Bericht 10% gewijzigd door GrapJ op 09-09-2012 20:29:17 ]
pi_116575608
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 19:06 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Reageer dan inhoudelijk op 'die idioten en kneuzen'. Zo worden jij en je belangrijke gedachtegoed nooit serieus genomen hier.
Waarom reageer jij niet inhoudelijk over hoe wij het financiële hier schrijven. Persoonlijk vind ik het nogal lauw klinken om op TS zo te reageren omdat het niet on topic is en waar het over gaat niet in te gaan. Mocht je dit alles niet begrijpen dan heb ik daar natuurlijk begrip voor.Misschien horen we nog wat van je ook als het helemaal niets vind dan kunnen we het in ieder geval on topic houden.
Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116575812
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 19:02 schreef raptorix het volgende:

[..]

WIllem van Oranje is in 1584 vermoord, dat was een ruwe 150 voordat Napoleon geboren werd :') :') :')
Kun je ook nog iets inhoudelijks schrijven over het topic.TS zegt toch niet dat ze op de zelfde tijd geleefd hebben. Graag zou ik de reacties on topic houden.
Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116575924
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 20:30 schreef Bet_T het volgende:

[..]

Kun je ook nog iets inhoudelijks schrijven over het topic.TS zegt toch niet dat ze op de zelfde tijd geleefd hebben. Graag zou ik de reacties on topic houden.
Als TS enige vorm van inhoud zou hebben zou ik dat kunnen doen, niemand snapt wat ie nou bedoeld.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_116576111
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 20:31 schreef raptorix het volgende:

[..]

Als TS enige vorm van inhoud zou hebben zou ik dat kunnen doen, niemand snapt wat ie nou bedoeld.
Dit is vermijdings gedrag,we weten met jou waar we aan toe zijn,geeft niet.
Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116576288
Beste "off-topic reageerders",

Ik probeer "on-topic" te blijven omdat er steeds meer vragen komen over de financieele crisis.
Er zijn oorzaken en gevolgen, als je het verschil niet weet kan je er niet echt over mee praten en maar hopen dat die "grote 6" niet teveel gaan minderen.
De oorzaak van de financieele crisis is de privatisering van het globale geldbeheer, die is bij Wet geregeld.
Als ik een Volk zou vertegenwoordigen zou ik willen weten of die wet ook in het voordeel van het Volk kan worden omgebogen; Ik zou in ieder geval over de OORZAAK willen praten = die wet.
Er wordt helemaal nergens over gepraat.
pi_116576545
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 18:56 schreef GrapJ het volgende:
Beste Bet,

Dat stukje van Ragner is het precies. 100% accuraat.

Wist je trouwens dat Willem van Oranje het ook voor het Volk wilde doen; (en die is ook vermoord)
Die geschiedenispiepeltjes moeten dat ook maar eens uitzoeken.
Wat ze ook uit mogen zoeken is wat Napoleon erover gezegd heeft; Die was er namelijk ook tegen; Die is op een andere manier uitgerangeerd.

Als de geschiedenis de waarheid kan onthullen waarom blijven de echte boeven dan toch bezig met dat grote steelwerk???? En waarom geeft het Volk ze die kans?????

Ik hoop echt dat MenS in ieder geval een zetel krijgt want er moet een keer over gepraat gaan worden.
Gelukkig zie je steeds meer dat mensen dit gaan begrijpen en natuurlijk is het ook een moeilijk onderwerp voor sommige mensen o.a. een paar hier op het forum die niet weten hoe er op te reageren.Ook goeie hoor die inhoudelijk reageerden. Verandering is eng,stel je voor dat je altijd op de zelfde partij hebt gestemd dan stap je daar niet gemakkelijk van af en ook kudde gedrag van een heleboel mensen om precies zo te reageren als hun omgeving/vrienden die duven niet voor zich zelf te denken maar dat veranderd wel.
Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116576624
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 20:34 schreef Bet_T het volgende:

[..]

Dit is vermijdings gedrag,we weten met jou waar we aan toe zijn,geeft niet.
TS trekt een link tussen Napoleon en Willem van Oranje, moet ik daar fucking serieus op in gaan?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_116576848
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 20:42 schreef raptorix het volgende:

[..]

TS trekt een link tussen Napoleon en Willem van Oranje, moet ik daar fucking serieus op in gaan?
Die link is er ook als je goed leest en ik zie dat het je aangrijpt,je probeert door middel van het woord "fucking' nog indruk te maken,staat wel schattig al zeg ik het zelf :Z
Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116576905
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 20:45 schreef Bet_T het volgende:

[..]

Die link is er ook als je goed leest en ik zie dat het je aangrijpt,je probeert door middel van het woord "fucking' nog indruk te maken,staat wel schattig al zeg ik het zelf :Z

Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds
Albert Einstein
pi_116577521
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 20:42 schreef raptorix het volgende:

[..]

TS trekt een link tussen Napoleon en Willem van Oranje, moet ik daar fucking serieus op in gaan?
Het is wel de stem van het Volk, kijken of ik op dat niveau kan communiceren:
Beste Raptorix, Je kan met geld op veel manieren geld verdienen.
Omdat geld al meer dan tweeduizend jaar bestaat worden die trucjes die je met geld kan uithalen ook al zolang gedaan, een van die trucjes is "creatie (uit lucht)" daar heeft zelfs Plato over geschreven. Je kan zoiets op een heel laag niveau (straatniveau) wel oogluikend toestaan maar als je het op een heel Volk toepast is er maar een verliezer. En die hoort daartegen beschermd te zijn maar dat is nu niet zo en daarom is het zo'n fucking klotezooi.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')