Veel kazen hebben een wiki-pagina en sommigen niet. Ik kan misschien gaan nadenken over het aanmaken van een account bij Wikipedia en dan veel kazen waar geen beschrijving voor is, aanvullen met info. Goed idee. Dat ga ik nog wel een keer doen.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 22:26 schreef Thorical het volgende:
Ik vind het leuk om over verschillende kazen te lezen maar zou het zonde vinden als al deze info verloren zou gaan. Kan je er niet ook een wikipagina van maken?
Bij de grotere kazenwinkels kun je veel smaken en kazen vinden. Het is uiteraard maar een een futiele aanbod als je kijkt wat voor kazen je allemaal hebt.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 22:45 schreef Erasmo het volgende:
Jammer dat 90% van de kazen hier amper te vinden is
Ik het ook maar een keer gedaan, dus ben ook een leek. Ik kan je wel vertellen dat wij die keer champignons, tomaatjes en dat soort groenten dipten. Heerlijk. Dus misschien ook het proberen waard. Roggebrood of stukjes stokbrood dippen is ook heerlijk.quote:Op zondag 13 januari 2013 00:01 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Nog ik toch in het kazensnob-topic zit: ik ga morgen met 3 man kaasfonduen, iemand nog goede tips? Heb het zelf pas een paar keer gedaan. Ik keek in de koelkast en we hebben blijkbaar al 310 gr Emmentaler, 170 gr Gruyere en witte wijn.
Pan flink insmeren met knoflook, de tenen heel laten en weggooien dus, dik twee glazen wijn warm maken, en rustig de geraspte kaas er al roerend bij doen zodat het gelijkmatig smelt. Als je kirsch in huis hebt of Calvados dan die mengen met maizena en erbij doden, peper malen, ik heb een voorkeur voor wit, en nootmuskaat raspen, niet teveel en fijn, en klaar. Dan nog lekker brood zien te regelen op een zondag (neem ik aan).quote:Op zondag 13 januari 2013 00:01 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Nog ik toch in het kazensnob-topic zit: ik ga morgen met 3 man kaasfonduen, iemand nog goede tips? Heb het zelf pas een paar keer gedaan. Ik keek in de koelkast en we hebben blijkbaar al 310 gr Emmentaler, 170 gr Gruyere en witte wijn.
Bedankt voor de tips. Ik was net inderdaad nog even langs de enige slijterij in de buurt die open is geweest voor kirsch, maar dat was helaas op. Qua brood doen we het met "vers" stokbrood van de AH. Ik heb ook nog wat Gruyere erbij gehaald om het 1:1 en genoeg te maken, en wat kastanjechampignons om even te bakken en dan dippen.quote:Op zondag 13 januari 2013 15:21 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Pan flink insmeren met knoflook, de tenen heel laten en weggooien dus, dik twee glazen wijn warm maken, en rustig de geraspte kaas er al roerend bij doen zodat het gelijkmatig smelt. Als je kirsch in huis hebt of Calvados dan die mengen met maizena en erbij doden, peper malen, ik heb een voorkeur voor wit, en nootmuskaat raspen, niet teveel en fijn, en klaar. Dan nog lekker brood zien te regelen op een zondag (neem ik aan).
Tenminste, ik neem aan dat de ingredienten al vaststaan. Anders zou ik je een Vacherin aanraden, en/of een beetje een 'rinse' wijn, ik ben niet zo thuis in wijn en wijntaal, maar je hebt van die Elzaswijnen en Duitse wijnen die een beetje appelzurig zijn, die vind ik lekker voor erin en erbij. Er zijn nog wel veel meer kazen die geschikt zijn, ook Nederlandse kaas kan het prima doen in combinatie met Zwitserse.
Hmmm, al tijden op zoek naar een goede kaaswinkel en deze is ongeveer 10 minuten lopen vanaf mijn huis. En toch ben ik er in de 6 1/2 jaar dat ik in Den Haag woon nog nooit langsgekomen.quote:Op vrijdag 11 januari 2013 17:56 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Ha, een kaastopic! Met de Kerst verzorgden wij het kaasplankje bij het diner en het viel zeker in de smaak. Ook de familieleden die meteen al begonnen met "ik lust geen kaas" of "die kaas lust ik niet" bleken toch een paar soorten erg lekker te vinden. Al werd wel gevraagd waar de toastjes waren.
Gehaald bij Ed Boele in Den Haag, dat bleek een waar kaasparadijs te zijn:
Leuk vandaag een kaasfondue special in het Parool.quote:Op zondag 13 januari 2013 00:01 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Nog ik toch in het kazensnob-topic zit: ik ga morgen met 3 man kaasfonduen, iemand nog goede tips? Heb het zelf pas een paar keer gedaan. Ik keek in de koelkast en we hebben blijkbaar al 310 gr Emmentaler, 170 gr Gruyere en witte wijn.
Of maak een kaas-encyclopedie website, daar zijn ook geen goeie van volgens mij.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 22:33 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Veel kazen hebben een wiki-pagina en sommigen niet. Ik kan misschien gaan nadenken over het aanmaken van een account bij Wikipedia en dan veel kazen waar geen beschrijving voor is, aanvullen met info. Goed idee. Dat ga ik nog wel een keer doen.
Ik heb maar basiskennis van HTML en CSS, dus kom niet verder dan een eenvoudige website met de kennis die ik op het moment bezit. Het is wel een goed plan.quote:Op zondag 13 januari 2013 20:41 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Of maak een kaas-encyclopedie website, daar zijn ook geen goeie van volgens mij.
Met alle respect en waardering voor je bijdragen, voor een topic lijkt het me het er wat te veel van het goede, leidt het tot kaaskennisinflatie. De eerste paar las ik nog, maar zonder persoonlijke ervaring erbij weet ik niet zo goed wat ik met zoveel kaaskennis in korte tijd moet.
Kalknagels.quote:Op maandag 14 januari 2013 22:59 schreef hoink581 het volgende:
Ik moest dankzij dit topic hier aan denken:
KLB / Kalk nagels
Drupal? Of een wiki. :-)quote:Op maandag 14 januari 2013 22:54 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Ik heb maar basiskennis van HTML en CSS, dus kom niet verder dan een eenvoudige website met de kennis die ik op het moment bezit. Het is wel een goed plan.
Heb er al een account aangemaakt. Misschien kan ik daar ook van nut zijn. Sommige kazen in dit topic hebben geen omschrijving in Wikipedia, de meeste wel overigens. Misschien dat ik daar van nut kan zijn.quote:Op zondag 20 januari 2013 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
@Jellereppe, waarom plaats je niet gewoon je artikelen op nl.wikipedia.com ?
Wikipedia is het makkelijkste. Anders moet ik mijn eerst verdiepen in hoe je een betere website kan maken. Dat gaat mij op zich al weken kosten.quote:
je blijft hier ook welkom hoor.quote:Op zondag 20 januari 2013 15:47 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Heb er al een account aangemaakt. Misschien kan ik daar ook van nut zijn. Sommige kazen in dit topic hebben geen omschrijving in Wikipedia, de meeste wel overigens. Misschien dat ik daar van nut kan zijn.
Dank je.quote:
Lijkt me een uitstekend idee, ook hier bezig blijven, toch??quote:Op zondag 20 januari 2013 15:47 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Heb er al een account aangemaakt. Misschien kan ik daar ook van nut zijn. Sommige kazen in dit topic hebben geen omschrijving in Wikipedia, de meeste wel overigens. Misschien dat ik daar van nut kan zijn.
Ik weet het. Wikipedia is ooit opgestart om al de kennis van de mensheid vast te leggen in een encyclopedie. Ambitieuze project. Ga zeker kijken of ik op Wikipedia ook nog wat kan betekenen.quote:Op zondag 20 januari 2013 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Wikipedia heeft het voordeel dat iedereen er op kijkt, goed, je doet het voor de eer, maar als iedereen zijn unieke kennis deelt via wikipedia wordt het nog beter.
Yep, veel mensen vinden een stukje eenvoudig kaas op de brood al smullen.quote:Op zondag 20 januari 2013 16:39 schreef uniekhoorn het volgende:
Een mooie Goudse (ook fabriekskaas) kan erg lekker zijn.
En de ene charge is de andere ook niet.
Bij keuringen van kazen proef je duidelijk verschillen. Alles hangt af van je zuursel, je narwarmtemp. hoeveelheid waswater, pekeltijden/temp/beaumee, rijping, zelf de werking van je pasteur, de opslagtijd van melk.. Alles maar dan ook alles heeft invloed op de smaak.
Kaas... echt een heel bijzonder product.
Heb nu een stukje Milner oud, mooie smaak
Hetzelfde geld eigenlijk voor broodquote:Op zondag 20 januari 2013 16:43 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Yep, veel mensen vinden een stukje eenvoudig kaas op de brood al smullen.
Dat klopt. Duitse brood bijvoorbeeld. Ik vind het lekker, maar je zit gelijk bij een of twee sneden brood vol. Zwaar brood.quote:Op zondag 20 januari 2013 16:54 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Hetzelfde geld eigenlijk voor brood
Nee hou niet zo van brood en al helemaal niet als er niks op zitquote:Op zondag 20 januari 2013 16:54 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Hetzelfde geld eigenlijk voor brood
Sowieso vind ik het jammer dat dit bijna alleen een plaatjes-opsomtopic is maar wat heeft dit stoofpotje er mee te maken? Er zit helemaal geen kaas inquote:Op zondag 20 januari 2013 17:49 schreef Jellereppe het volgende:
Ropa Vieja
Ropa Vieja is een Canarische stoofschotel. Ropa Vieja betekent letterlijk 'oude kleren'. Het verhaal omtrent de schotel is dat een arme man niks te eten had voor zijn familie. Aangezien de man geen voedsel had, nam hij zijn oude kleren, knuffelde die kleren en kookte ze. Bij toverslag werden die kleren een heerlijke stofpot, aldus de Canariėrs. De Ropa Vieja is zomers, maar tegelijkertijd zo stevig dat het ook ideaal is voor de winter.
Voor recept kun je kijken op: http://eten-en-drinken.in(...)isch-stoofpotje.html.
[ afbeelding ]
Hmm, beetje afwisseling. Maar je hebt wel een punt, d'r zit geen kaas in.quote:Op zondag 20 januari 2013 17:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Sowieso vind ik het jammer dat dit bijna alleen een plaatjes-opsomtopic is maar wat heeft dit stoofpotje er mee te maken? Er zit helemaal geen kaas in
Ik vind het wel leukquote:Op zondag 20 januari 2013 17:59 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Hmm, beetje afwisseling. Maar je hebt wel een punt, d'r zit geen kaas in.
Het is wel een minpunt, want je mist persoonlijke ervaringen in dit topic. Zie het meer als een topic met veel kennis en informatie over de kazen.quote:Op zondag 20 januari 2013 18:03 schreef Amplifier het volgende:
[..]
Ik vind het wel leukik ga ook binnenkort een paar verschillende kaasjes halen en proberen
Vertel? Smaak, foto etcetra?quote:Op zondag 20 januari 2013 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb trouwens een kroatische kaas cadeau gekregen.
Volgt nog, heb eerst nog kaas te eten die over is van kerstquote:
Heel graag. Thanks. Smakelijk eten.quote:Op zondag 20 januari 2013 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgt nog, heb eerst nog kaas te eten die over is van kerst
Ja dat vind ik wel leuk om te lezen! Ik hou niet van oude/brokkelkazen maar wel van sterke romige kaasjesquote:Op zondag 20 januari 2013 18:04 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Het is wel een minpunt, want je mist persoonlijke ervaringen in dit topic. Zie het meer als een topic met veel kennis en informatie over de kazen.
Yep, ik plaats van alles en nog wat. Heb er ook pas sinds een paar maanden kennis meegemaakt. Tot nu toe zijn Port Salut, Gorgonzola en wat Zwitserse kazen mij goed bevallen. De bekende kazen die makkelijk in Nederland verkrijgbaar zijn.quote:Op zondag 20 januari 2013 18:13 schreef Amplifier het volgende:
[..]
Ja dat vind ik wel leuk om te lezen! Ik hou niet van oude/brokkelkazen maar wel van sterke romige kaasjes
Staan een paar tussen die er lekker uit zien!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |