Nee ik heb nooit 'echte' therapie gehad eigenlijk.quote:Op maandag 23 juli 2012 15:15 schreef Deetch het volgende:
Heb je wel al eens goeie therapie geprobeerd? Het zijn me nogal een bijwerkingen die je noemt en ook je symptomen zonder de medicatie zijn kloten.
Medicijnen zijn in mijn ogen nooit meer dan een tijdelijk hulpmiddel om je door je therapie heen te krijgen.
Misschien helpt dat beter dan die nare medicijnen? Ook wel een beetje raar dat je huisarts je dat niet adviseert. Ook het abrupt stoppen met dit soort medicatie is niet verstandig, afkickverschijnselen kunnen zeer ernstig zijn.quote:Op maandag 23 juli 2012 15:20 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Nee ik heb nooit 'echte' therapie gehad eigenlijk.
Nee ik was een paar maanden geleden toevallig bij de huisarts voor iets anders (met mijn moederquote:Op maandag 23 juli 2012 15:23 schreef Deetch het volgende:
[..]
Misschien helpt dat beter dan die nare medicijnen? Ook wel een beetje raar dat je huisarts je dat niet adviseert. Ook het abrupt stoppen met dit soort medicatie is niet verstandig, afkickverschijnselen kunnen zeer ernstig zijn.
Koop je die medicijnen soms op internet ofzo?
Ditquote:Op maandag 23 juli 2012 20:54 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Volgens mij werkt AD het beste als je er therapie naast hebt, Tenminste dat is wel wat ik in mijn opmgeving en ook bij mezelf ondervind, De AD vlakt het 1 en ander af, maar het probleem zelf wordt niet aangepakt, Dus misschien is therapie zo gek nog niet!
Huh maar hoe kan je er dan depressiever van worden? Bij mij gebeurde dat juist pas toen ik er een tijdje mee gestopt was. En wat is eigenlijk de maximale dosis? Ik ben destijds begonnen met een halve en overgegaan op een hele (per dag).quote:Op woensdag 25 juli 2012 23:22 schreef Nerys het volgende:
Geen bijwerkingen hier, maar na een jaar werkte het gewoon niet meer. Of ik werd depressiever, dat kan ook. Ik zat in ieder geval al aan de maximale dosis, dus voor mij deed het niet zo veel meer.
Tja het menselijk lichaam stelt ons soms voor verrassingen. Inmiddels al met je huisarts gesproken over eventueel therapie? Medicijnen zijn geen oplossing maar een hulpmiddel.quote:Op donderdag 26 juli 2012 09:26 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Huh maar hoe kan je er dan depressiever van worden? Bij mij gebeurde dat juist pas toen ik er een tijdje mee gestopt was. En wat is eigenlijk de maximale dosis? Ik ben destijds begonnen met een halve en overgegaan op een hele (per dag).
Daarmee bedoel ik te zeggen dat je niet kan weten of de werking afneemt na verloopt van tijd, of dat er iets anders veranderd. Bij mij sloeg de depressie na een jaar in ieder geval weer toe. Ik slikte er drie per dag, maar ik kan me even de dosering in mg niet meer herinneren. De maximale dosering staat ook in de bijsluiter als het goed is.quote:Op donderdag 26 juli 2012 09:26 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Huh maar hoe kan je er dan depressiever van worden? Bij mij gebeurde dat juist pas toen ik er een tijdje mee gestopt was. En wat is eigenlijk de maximale dosis? Ik ben destijds begonnen met een halve en overgegaan op een hele (per dag).
Kwam je echt aan met fluoxetine??? Maar hoe kan dat eigenlijk? Ging je er meer van eten dan? Je zegt dat het geen effect had op je haar, had je ook niet dat het niet meer of langzamer groeide?quote:Op vrijdag 27 juli 2012 08:52 schreef geregistreerd het volgende:
Hoewel ik veel lees over goede ervaringen hiermee heb ik persoonlijke geen goede ervaringen met serotonine heropname remmers.
Heb er 3 geprobeerd, Fluoxetine , Paroxetine en Citalopram voor depressie en angsten.
Mijn depressie en vooral angsten verergerden, vooral in het begin maar dat schijnt normaal te zijn, ik stompte compleet af, kon wel heel onredelijk kwaad worden over triviale dingen maar verdere emoties waren vlak en kwam in korte tijd kilo's aan, ook met de fluoxetine maar geen effecten op mijn haar trouwens.
Geen interesse in mijn gezin/werk, libodo heel laag dus al met al werd ik er echt niet vrolijker van (cirkeltje), en kreeg geen voet aan de grond bij mijn toenmalige psychiater ... ik moest maar gewoon doorslikken en het zou moeten verbeteren, zo ben ik bijna 5 jaar aan het rommelen geweest.
Citalopram was wel het minst heftig trouwens.
Het afbouwen was verschrikkelijk, vooral met de paroxetine.
Slikte trouwens de normale dosis, niet het maximale.
Mijn (persoonlijke) conclusie is een beetje dat het bij veel mensen goed helpt voor depressies maar dat het voor angsten niet het ideale medicijn was voor mij. Ook de bijwerkingen verschillen erg per persoon Maar zeg even met klem, ik ben geen psychiater dus kan alleen maar oordelen vanuit mijn eigen ervaring.
Ik ken mensen die zweren bij serotonine remmers, dus dat bewijst dat het echt per persoon verschilt.
Mijn advies is wel kijk naar therapie of andere niet met medicijnen gerelateerde behandel methoden, het zijn wel dingen waar je voor open moet staan natuurlijk. Maar ik heb een beetje een aversie gekregen tegen psychische klachten oplappen met chemicaliën. Het is vaak alleen maar een tijdelijk lapmiddel zodat je kunt blijven functioneren, de echte oorzaak of bron van de klachten worden niet of nauwelijks aangepakt.
Nee johquote:Op vrijdag 27 juli 2012 11:53 schreef locutus51 het volgende:
Klinkt alsof je verslaafd bent aan de fluoxetine.
Maar wat houdt die therapie dan precies in?quote:Op donderdag 26 juli 2012 10:11 schreef Deetch het volgende:
[..]
Tja het menselijk lichaam stelt ons soms voor verrassingen. Inmiddels al met je huisarts gesproken over eventueel therapie? Medicijnen zijn geen oplossing maar een hulpmiddel.
Als ik coke snuif dan doet mijn neus zeer, en denk echt niet van mmm lekker, ik neem nog een snuif. Het is alleen dat ik me er beter door voel wanneer ik het neem.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 13:13 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Nee joh, het smaakt ontzettend vies en ik denk echt niet van mmm lekker, ik neem er weer één. Het is alleen dat ik me er beter door voelde toen ik het nog nam.
Dat ligt eraan welke therapie je gaat volgen, daarover kun je beter met je huisarts gaan overleggen.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 13:14 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Maar wat houdt die therapie dan precies in?
Insuline is een stof die door het lichaam zelf wordt aangemaakt, wanneer te weinig dat moet dit toevoegd worden. Dit noem ik geen verslaving, het lichaam kan niet zonder namelijk.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 13:43 schreef Mishu het volgende:
Soms is aanleg voor angst of depressie genetisch. Therapie werkt dan maar tot zover maar een fysiek medicijn kan de lichamelijke oorzaak wegnemen. Als een diabetes patient niet zonder zijn insuline kan, noem je hem dan ook verslaafd?
Medicijnen vullen dit tekort niet aan, ze zorgen alleen dat heropname geremt wordt, waardoor de serotonine langer actief is. Er wordt dan ook niet minder aangemaakt, het wordt alleen te snel inactief.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 14:00 schreef Mishu het volgende:
Bij genetische depressie wordt ook van nature een bepaald stofje minder aangemaakt, namelijk serotonine. Medicijnen kunnen dat tekort dan aanvullen.
quote:Op vrijdag 27 juli 2012 14:09 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Medicijnen vullen dit tekort niet aan, ze zorgen alleen dat heropname geremt wordt, waardoor de serotonine langer actief is. Er wordt dan ook niet minder aangemaakt, het wordt alleen te snel inactief.
Daarnaast is genetische depressie niet bewezen, en juist in 2009 ontkracht door onderzoek naar de relatie tussen depressie en het serotonine-transportergen.
Dat zeggen we toch ook niet? Je moet echter niet je problemen willen aanpakken met medicijnen als je de oorzaak van je problemen ook met therapie kunt aanpakken.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 18:59 schreef Mishu het volgende:
Ik snap niet waarom zoveel mensen zo extreem tegen bepaalde medicijnen zijn. Als het andere mensen helpt, waarom dan niet? Net alsof het cool is om medicijnvrij maar vol met klachten door het leven te gaan.
Het mag mensen dan wel helpen, daarom is het niet automatisch goed toch? De medicijnen waarover wij het hier hebben, zijn nu eenmaal niet goed voor een mens om verschillende oorzaken. Belangrijkste oorzaak is gewoonweg dat het verslavend werkt, daarnaast bepaalde symptomen versterkt i.p.v. verhelpt.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 18:59 schreef Mishu het volgende:
Ik snap niet waarom zoveel mensen zo extreem tegen bepaalde medicijnen zijn. Als het andere mensen helpt, waarom dan niet? Net alsof het cool is om medicijnvrij maar vol met klachten door het leven te gaan.
Als de symptomen een lichamelijke oorzaak hebben zijn medicijnen lijkt mij toch een geschikte manier van behandeling.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 13:52 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Insuline is een stof die door het lichaam zelf wordt aangemaakt, wanneer te weinig dat moet dit toevoegd worden. Dit noem ik geen verslaving, het lichaam kan niet zonder namelijk.
Medicijnen nemen geen lichamelijk oorzaak weg bij depressies etc. Die passen het lichaam aan zodat je er geen/minder last van hebt. In mijn ogen geen oplossing.
Klopt, maar hier heb je geen lichamelijk oorzaak... je kunt het lichaam aanpassen zodat je de psychische klachten onderdrukt, maar dat is geen oplossing.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 20:29 schreef Lokasenna het volgende:
[..]
Als de symptomen een lichamelijke oorzaak hebben zijn medicijnen lijkt mij toch een geschikte manier van behandeling.
enige issue is dat die medicijnen te pas en te onpas worden voorgeschreven voor oneindige tijden en dat er relatief weinig in structurele oplossingen (zoals therapie) wordt gestopt.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 14:00 schreef Mishu het volgende:
Bij genetische depressie wordt ook van nature een bepaald stofje minder aangemaakt, namelijk serotonine. Medicijnen kunnen dat tekort dan aanvullen.
doe's een bron van je laatste statement?quote:Op vrijdag 27 juli 2012 14:09 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Medicijnen vullen dit tekort niet aan, ze zorgen alleen dat heropname geremt wordt, waardoor de serotonine langer actief is. Er wordt dan ook niet minder aangemaakt, het wordt alleen te snel inactief.
Daarnaast is genetische depressie niet bewezen, en juist in 2009 ontkracht door onderzoek naar de relatie tussen depressie en het serotonine-transportergen.
Mijn vriendin gebruikt dit middel sinds enkele maanden, daarvoor jaren Lexapro gebruikt.quote:Op maandag 23 juli 2012 14:53 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
Nu vraag ik me af – voor degene die ook ervaringen hebben met fluoxetine – welke bijwerkingen hebben/hadden jullie en hoe merk(t)en jullie dat het medicijn helpt/hielp? En wat doet/deed het met jullie haar?
Risch heeft een onderzoek gedaan in 2009, via google zijn meerdere bronnen te vinden hierover. Deze bronnen zijn veelal statistisch of juist klinish, genoeg om door te lezen in ieder geval.quote:
Huisartsen schrijven fluoxetine veel te snel en te makkelijk voor zonder dat er gekeken wordt naar de daadwerkelijk oorzaak van de symptomen. Daarnaast is er ook totaal geen controle door huisartsen wanneer een patient deze medicijnen gebruikt... in mijn ogen een kwalijke zaak.quote:Op zondag 29 juli 2012 11:44 schreef clumsy_clown het volgende:
Bizar dat je huisarts fluoxetine voorschrijft zonder verwijzing naar een psycholoog/psychiater. Daar zou ik toch echt om gaan vragen.
Verder heb ik geen haaruitval bemerkt. Ik slik een relatief lage dosering, en voel me daar goed bij. Heb eigenlijk geen bijwerkingen. Afbouwen/stoppen bleek een enorme terugval te veroorzaken dus dat doen we maar even niet.
Jawel, de oorzaak van mentale klachten ligt heel vaak wel in het lichaam.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 22:19 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Klopt, maar hier heb je geen lichamelijk oorzaak... je kunt het lichaam aanpassen zodat je de psychische klachten onderdrukt, maar dat is geen oplossing.
Daar wil ik wel eens bewijs van zien...quote:Op zondag 29 juli 2012 21:45 schreef Lokasenna het volgende:
[..]
Jawel, de oorzaak van mentale klachten ligt heel vaak wel in het lichaam.
Als er medicijnen worden gegeven die lichamelijk iets verandert, verbetert de situatiequote:Op zondag 29 juli 2012 21:48 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Daar wil ik wel eens bewijs van zien...
De lichaamelijke oorzaak bij een depressie kan zijn dat je serotinine huishouding niet naar functioneren werkt.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 22:19 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Klopt, maar hier heb je geen lichamelijk oorzaak... je kunt het lichaam aanpassen zodat je de psychische klachten onderdrukt, maar dat is geen oplossing.
Tuurlijk, stop je hoofd maar in de grond... ik ben 5 jaar verslaafd geweest aan dat spul... dus ik weet echt wel waar ik het over heb hoor.quote:Op maandag 30 juli 2012 01:02 schreef Re het volgende:
Locotus praat poep maar aan de andere kant zou medicatie echt het allerlaatste middel moeten zijn.
Dat is natuurlijk geen bewijs... Als ik pijn heb en slik pijnstillers dan verbeterd de situatie... is daarmee de oorzaak ook weg?quote:Op maandag 30 juli 2012 00:51 schreef Mishu het volgende:
[..]
Als er medicijnen worden gegeven die lichamelijk iets verandert, verbetert de situatieBewijs genoeg?
Een dieet kan ervoor zorgen dat insuline overbodig wordt... niet in elke situatie, maar toch..quote:Op maandag 30 juli 2012 00:59 schreef Bombshell het volgende:
[..]
De lichaamelijke oorzaak bij een depressie kan zijn dat je serotinine huishouding niet naar functioneren werkt.
Insuline is ook een aanpassing van het lichaam om de bloedsuiker spiegel aan te passen. Het is ook geen oplossing of denk je dat door therapie het gebruik van insuline overbodig kan worden.
Wat zijn dan concrete lange termijn gevolgen in jou ogen? Ik vind de volgende toch aardig concreet:quote:Op maandag 30 juli 2012 09:29 schreef Cockwhale het volgende:
Bezwaar tegen medicatie is behoorlijk egoistisch. Het beter voelen op geestelijk niveau is essentieel om menswaardig te leven. Zonder concrete lange termijn gevolgen die het psychisch lijden evenaren of overstijgen is bezwaar onnodig. Desalniettemin is een vorm van therapie tevens essentieel
ten eerste praat je gewoon poep, leuk dat je een meta-analyse aanhaalt die de relatie tussen een transporter gen en STRESS en de risico op depressie aanhaalt (ja deze van Risch) wat geen kont te maken heeft met biologische depressie, wat trouwens ook nog eens is weerlegd door een betere en recentere meta-analyse ja deze van Karg) maar je bent ook nog een verzuurde ex-gebruiker die waarschijnlijk het internet afstruint naar sites die je gelijk geven.quote:Op maandag 30 juli 2012 08:52 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Tuurlijk, stop je hoofd maar in de grond... ik ben 5 jaar verslaafd geweest aan dat spul... dus ik weet echt wel waar ik het over heb hoor.
Ook fijn trouwens om zo op de persoon te spelen. geef eens een zinnige reactie i.p.v. losse flodders.
Jij hebt blijkbaar jou pilletje niet gehad vandaag...quote:Op maandag 30 juli 2012 10:28 schreef Re het volgende:
[..]
ten eerste praat je gewoon poep, leuk dat je een meta-analyse aanhaalt die de relatie tussen een transporter gen en STRESS en de risico op depressie aanhaalt (ja deze van Risch) wat geen kont te maken heeft met biologische depressie, wat trouwens ook nog eens is weerlegd door een betere en recentere meta-analyse ja deze van Karg) maar je bent ook nog een verzuurde ex-gebruiker die waarschijnlijk het internet afstruint naar sites die je gelijk geven.
Hou dus op met het verspreiden van leugens en het strooien met studies waar je geen verstand van hebt
quote:Op maandag 30 juli 2012 10:32 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Jij hebt blijkbaar jou pilletje niet gehad vandaag...
Ik zou het toch maar eens echt lezen als ik jou was i.p.v. internet af te struinen naar sites die de verslaving rechtvaardigd. Ik hoef geen bevestiging van het internet te hebben, ik ben zelf het bewijs...
Ik heb de referentie toch al gegeven, jij vermeld het zelf in jou eerdere post. Daarnaast kan ik niet bewijzen dat iets niet bestaat....Ik weet alleen dat zowel de RUG als UMCG momenteel met onderzoek bezig is naar de mogelijke biologische oorzaken van een depressie, aangezien zij het ook niet weten.quote:Op maandag 30 juli 2012 10:39 schreef Re het volgende:
[..]lees de referenties die ik wel gegeven heb zou ik zeggen
. of vertel me dan even helder en onderbouwd met referenties hoe het dan precies zit met transportergenen en stress-gerelateerde depressie, en de relatie die in jouw ogen bewijst dat de genetische vorm van depressie niet bestaat...
ja je gaf die referentie maar die zegt niets over het al dan niet hebben van een genetische basis voor depressie (alleen dus over een eventuele link tussen stress-geinduceerde depressie en een genetisch defect in een transporter gen). En dan is er ook nog een vervolg op die studie (althans het is geen studie het is een meta-analyse) die wel een verband ziet en de eerdere referentie dus verwerpt. Maakt verder allemaal niet uit, een heleboel depressies zijn inderdaad niet biologisch van aard en zou in eerste instantie met een niet farmacologische therapie moeten worden aangepakt, eventueel in latere stadia ondersteund met psychofarmaca als laatste optie, en niet eerder en niet alleen maar... dat laatste lijkt me het belangrijkstequote:Op maandag 30 juli 2012 10:56 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Ik heb de referentie toch al gegeven, jij vermeld het zelf in jou eerdere post. Daarnaast kan ik niet bewijzen dat iets niet bestaat....Ik weet alleen dat zowel de RUG als UMCG momenteel met onderzoek bezig is naar de mogelijke biologische oorzaken van een depressie, aangezien zij het ook niet weten.
Met jouw laatste zin kan ik het dan ook alleen maar 100% mee eens zijn.quote:Op maandag 30 juli 2012 14:17 schreef Re het volgende:
[..]
ja je gaf die referentie maar die zegt niets over het al dan niet hebben van een genetische basis voor depressie (alleen dus over een eventuele link tussen stress-geinduceerde depressie en een genetisch defect in een transporter gen). En dan is er ook nog een vervolg op die studie (althans het is geen studie het is een meta-analyse) die wel een verband ziet en de eerdere referentie dus verwerpt. Maakt verder allemaal niet uit, een heleboel depressies zijn inderdaad niet biologisch van aard en zou in eerste instantie met een niet farmacologische therapie moeten worden aangepakt, eventueel in latere stadia ondersteund met psychofarmaca als laatste optie, en niet eerder en niet alleen maar... dat laatste lijkt me het belangrijkste
Met dat laatste schuif je je hele argumentatie in de prullenbak hè? Je weet dat anekdotisch bewijs gelijk staat aan geen bewijs? En als het het wel is, dan zie ik in dit topic ook al 'bewijs' van het tegenovergestelde.quote:Op maandag 30 juli 2012 10:32 schreef locutus51 het volgende:
Jij hebt blijkbaar jou pilletje niet gehad vandaag...
Ik zou het toch maar eens echt lezen als ik jou was i.p.v. internet af te struinen naar sites die de verslaving rechtvaardigd. Ik hoef geen bevestiging van het internet te hebben, ik ben zelf het bewijs...
Zo kan je alles wel uit de context halen natuurlijk... als je alles had gelezen dan zou je begrijpen waarop ik reageer.quote:Op maandag 30 juli 2012 15:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Met dat laatste schuif je je hele argumentatie in de prullenbak hè? Je weet dat anekdotisch bewijs gelijk staat aan geen bewijs? En als het het wel is, dan zie ik in dit topic ook al 'bewijs' van het tegenovergestelde.
Zou kunnen, kan natuurlijk ook komen omdat je het afgelopen weekend te laat op bed bent gegaan?quote:Op maandag 30 juli 2012 17:34 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
Ik ben zooooo suf, ik zit achter elkaar te gapen en te vechten tegen m'n slaap. Zou dat nu al door de medicijnen komen?
ik chargeerde een beetje, misschien had ik dat niet moeten doenquote:Op maandag 30 juli 2012 19:04 schreef locutus51 het volgende:
[..]
Zo kan je alles wel uit de context halen natuurlijk... als je alles had gelezen dan zou je begrijpen waarop ik reageer.
Ik word uitgemaakt als verzuurde ex-gebruiker die naar bewijzen zoekt op het internet om mijn eigen beeld bevestigd te krijgen. Ikzelf ben geen andere bewijzen nodig, ik heb het zelf meegemaakt. Ik draag hier niet mijn ervaringen aan als bewijs voor mijn argumenten zoals jij nu suggereert.
Is juist makkelijk te bewijzen aangezien het om een toename van de neiging tot zelfdoding gaat, dit is goed te onderzoeken.quote:Op zaterdag 4 augustus 2012 11:04 schreef Cockwhale het volgende:
Zelfdoding vind ik een behoorlijk verwaarloosbare bijwerking. Het is immers lastig te bewijzen of dit daadwerkelijk door de medicatie komt aangezien de personen in kwestie al psychische klachten hebben. Verslavend is vrijwel elk middel met een drug effect. Koffie ook maar afschaffen?
Drug effect = verslavend ==> Pleonasme...quote:Op zondag 5 augustus 2012 18:20 schreef Cockwhale het volgende:
Denk dat je de definitie van pleonasme nog maar eens moet opzoeken.
het is dan ook niet zelfdoding zelf, maar de gedachte aan zelfdoding.. een wijd verspreid misverstandquote:Op zaterdag 4 augustus 2012 11:04 schreef Cockwhale het volgende:
Zelfdoding vind ik een behoorlijk verwaarloosbare bijwerking. Het is immers lastig te bewijzen of dit daadwerkelijk door de medicatie komt aangezien de personen in kwestie al psychische klachten hebben. Verslavend is vrijwel elk middel met een drug effect. Koffie ook maar afschaffen?
Jezus...quote:
Dit is gewoon een spammerquote:Op maandag 20 april 2015 12:39 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Jezus...Waarom kick je dit oude topic van me?
Je heb er ook nog een speciaal account voor aangemaakt, waarom?En wat is je echte account?
![]()
Wat? Dit is sarcasme toch? Die dingen werken namelijk pas na ~2 weken.quote:Op maandag 23 juli 2012 20:14 schreef Nijna het volgende:
Dat van vanmorgen zal inmiddels wel ingewerkt zijn.
Same here. Weinig bijwerkingen maar het leek voor mijn gevoel niet zo heel veel uit te halen.quote:Ik heb lang fluoxetine geslikt, weinig bijwerkingen van gehad. Weet niet zo goed of het echt wat deed, ik denk wel een beetje, maar het was geen verschil van dag en nacht voor mijn gevoel.
Overigens met therapie ernaast...
Dat vind ik bij al die medicatie sowieso erg lastig .. Wat komt door (de bijwerkingen van) de medicatie, en wat komt door de depressie?quote:Op donderdag 26 juli 2012 23:17 schreef Nerys het volgende:
Daarmee bedoel ik te zeggen dat je niet kan weten of de werking afneemt na verloopt van tijd, of dat er iets anders veranderd. Bij mij sloeg de depressie na een jaar in ieder geval weer toe. Ik slikte er drie per dag, maar ik kan me even de dosering in mg niet meer herinneren. De maximale dosering staat ook in de bijsluiter als het goed is.
Dit, ad's slikken zonder te kijken of er niet iets aan onderliggende redenen te doen is is wel bar slecht.quote:Op zondag 29 juli 2012 11:44 schreef clumsy_clown het volgende:
Bizar dat je huisarts fluoxetine voorschrijft zonder verwijzing naar een psycholoog/psychiater. Daar zou ik toch echt om gaan vragen.
en tot god bidden zekerquote:Op maandag 23 juli 2012 15:15 schreef Deetch het volgende:
Heb je wel al eens goeie therapie geprobeerd? Het zijn me nogal een bijwerkingen die je noemt en ook je symptomen zonder de medicatie zijn kloten.
Medicijnen zijn in mijn ogen nooit meer dan een tijdelijk hulpmiddel om je door je therapie heen te krijgen.
Ik vind dat toch wel vreemd hoor. Je hoort best vaak dat mensen pammetjes e.d. slikken zonder dat hun huisarts therapie ter sprake heeft gebracht... Terwijl je het op de lange baan het juist van de therapie moet hebben en niet van de medicijnen. Huisartsen schijnen toch meer te hebben met lichamelijk vlak als met het psychische... Een slechte zaak als je het mij vraagt...quote:Op maandag 23 juli 2012 15:20 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Nee ik heb nooit 'echte' therapie gehad eigenlijk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |