Maar dat is het nou juist, ze hoeven helemaal niet alles in te leveren.quote:Op woensdag 18 juli 2012 16:12 schreef DeRakker. het volgende:
Waarom zou je dat willen als rijk iemand?![]()
Beetje nutteloos om rijke te worden als je alles moet inleveren.. kan je net zo goed rustig aan doen.
In de VS geven veel rijke mensen donaties.quote:Op woensdag 18 juli 2012 16:18 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Maar dat is het nou juist, ze hoeven helemaal niet alles in te leveren.
Er zijn ook miljonairs in de VS die smeken om meer belasting te mogen betalen, omdat ze het zelf belachelijk vinden hoe weinig zij en de mede-rijken hoeven bij te dragen aan de samenleving. Filantropen als Bill Gates.
Er komt dan een naam van hem ergens te hangen en de museum kan mooi uitbreiden.quote:WASHINGTON - Een Amerikaanse zakenman doneert een recordbedrag van 35 miljoen dollar, omgerekend 26,6 miljoen euro, aan het National Museum of Natural History van het Smithsonian Institute. Met het geld moet een nieuwe dinosauruszaal worden gebouwd.
Het onderzoeks- en onderwijsinstituut in Washington, dat negentien musea beheert, maakte de gift van energiemagnaat David Koch donderdag bekend. Zijn donatie is de grootste aan het 102 jaar oude museum tot nu toe. Als dank wordt de nieuwe hal vernoemd naar de gulle gever.
Koch, een ingenieur, is een in New York woonachtige miljardair. Hij was actief bij de Libertaire partij en is een belangrijke donor van politiek conservatieve doelen. In 2009 gaf de zakenman het Smithsonian al 15 miljoen dollar (11,4 miljoen euro) voor een nieuwe tentoonstellingsruimte over de evolutie van de mens.
quote:Op woensdag 18 juli 2012 16:25 schreef DeRakker. het volgende:
maar helaas hebben we te weinig rijke mensen doordat ze naar het buitenland gaan of doordat ze al veel moeten afstaan.
Zoiets kan ook alleen maar in de landen zoals de VS waar je rijke mensen hebt.
Inderdaad is zo'n systeem veel doelmatiger en levert het minder bureaucratie op.quote:Op woensdag 18 juli 2012 16:25 schreef DeRakker. het volgende:
In de VS geven veel rijke mensen donaties.
Er komt dan een naam van hem ergens te hangen en de museum kan mooi uitbreiden.
Veel mooier systeem dan maar verplicht geld graaien door de overheid.
Nu komt het echt van de mensen zelf.
Beetje jammer dat mensen alsnog in tenten moeten wonen, ondanks die donaties.quote:Op woensdag 18 juli 2012 16:25 schreef DeRakker. het volgende:
[..]
In de VS geven veel rijke mensen donaties.
In Nederland doen we via verplichte belasting maar in de VS leven veel dingen zoals musea, voedselbanken enz. van donaties.
Dit soort dingen:
Want wat van je rijkdom delen is hypocriet?quote:Op woensdag 18 juli 2012 18:49 schreef highender het volgende:
Als ze er zijn dan zijn het hypocrieten.
Nee, omdat zij zelf miljonair zijn geworden dankzij een liberaal systeem. Als ze willen delen dan kunnen ze dat ook zonder SP.quote:Op woensdag 18 juli 2012 18:58 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Want wat van je rijkdom delen is hypocriet?
Ja, of Nederland is gewoon iets kleiner dan Amerika en bij ons is het aantal musea p/m2 ook iets hoger. Maar verder niks hoor.quote:Op woensdag 18 juli 2012 16:25 schreef DeRakker. het volgende:
Zo zou onze cultuur sector ook moeten bestaan... maar helaas hebben we te weinig rijke mensen doordat ze naar het buitenland gaan of doordat ze al veel moeten afstaan.
Zoiets kan ook alleen maar in de landen zoals de VS waar je rijke mensen hebt.
Ja hoor, zo kom je aan 25 zetels (in 2006), en mogelijk 30 zetels 12 september. Dat zijn inderdaad allemaal arme kanslozen, 1,9 miljoen in totaal.quote:Op woensdag 18 juli 2012 22:31 schreef MacorgaZ het volgende:
Alleen mensen die arm zijn en ook geen kans hebben om echt goed wat te gaan verdienen stemmen op de SP.
Helaas zijn er meer armen dan rijken, net zoals de meerheid van de mensen laagopgeleid is, en aangezien de democratie daardoor 'flawed' is vanaf het beginsel heeft SP daadwerkelijk kans om in de regering te komen
De SP wil tegenwoordig ook helemaal niet meer het liberale systeem terugdraaien.quote:Op woensdag 18 juli 2012 19:02 schreef highender het volgende:
[..]
Nee, omdat zij zelf miljonair zijn geworden dankzij een liberaal systeem. Als ze willen delen dan kunnen ze dat ook zonder SP.
Uit het SP programma:quote:Op donderdag 19 juli 2012 02:45 schreef Mishu het volgende:
[..]
De SP wil tegenwoordig ook helemaal niet meer het liberale systeem terugdraaien.
Wat is hier liberaal aan?quote:Er komt een strafheffing voor Nederlandse bedrijven die zich vestigen in belastingparadijzen. Zij moeten voortaan in hun jaarverslag vermelden hoeveel belasting zij in Nederland betalen. Nederland stopt met het kritiekloos sluiten van belastingverdragen met belastingparadijzen. Nederland kan het initiatief nemen tot een onafhankelijk internationaal expertisecentrum voor de aanpak van belastingconcurrentie.
Puur nationalisme, ze zijn er op tegen om op EU niveau sociaal te zijn, in NL wil ze des te meer bijdragen weg graaien bij de hogere inkomens om de lagere te subsidiëren.quote:Brussel moet goedkoper. Bij de onderhandelingen over de bijdrage van Nederland aan de Europese Unie zetten we in op verlaging van deze bijdrage. Het onnodig rondpompen van Europese subsidies moet stoppen. De wildgroei aan agentschappen moet beperkt en de bureaucratie moet aan banden.
Idem dito, nationalisme pur sang.quote:Brusselse bemoeienis met ons onderwijs, onze gezondheidszorg, volkshuisvesting, sociale zekerheid en openbaar vervoer willen we niet.
Ook dit is verre van liberaal, die concurrentie heeft gezorgd voor lagere belastingen, dus lagere prijzen en meer werkgelegenheid. De SP wil hogere belastingen, dus minder winst e/o hogere prijzen, minder werkgelegenheid, die efficiency verliezen gaan ze dan zeker weer dekken met de extra belasting opbrengstenquote:In Europa is concurrentie ontstaan die heeft geleid tot steeds lagere belastingen op winst van bedrijven. Betere samenwerking moet er toe leiden dat grote bedrijven landen niet tegen elkaar uitspelen en fatsoenlijk belastingen gaan betalen.
Voor zover er al sprake is van enige dynamiek in de economie dan zorgt de SP er wel voor dat het helemaal statisch wordt. Emieltje als CFO van de NV Nederlandquote:De sociale rechten die in het Europese Verdrag zijn opgenomen werken we uit, met gelijk loon voor gelijk werk voor alle bedrijven. De concurrentieregels van de interne markt worden ondergeschikt gemaakt aan vakbondsrechten en cao-afspraken.
Hoe zit het ook al weer met het vrije verkeer van goederen, diensten, kapitaal en personen binnen de EU? Wederom nationalisme, (door gebrek aan kennis) bang voor concurrentie.quote:We pleiten in Europees verband voor herinvoering van werkvergunningen voor Oost-Europese werknemers.
Wie zegt er dat hij dat niet heeft? Misschien is hij van mening dat hij mensen veel beter direct kan helpen en verder de mening toegedaan dat als hij geld weggeeft hij zelf mag bepalen wie zijn hulp krijgt. De rijke stinkerd zou kunnen denken dat de overheid uit een stel knoeiers bestaat.quote:Op donderdag 19 juli 2012 04:40 schreef LangeTabbetje het volgende:
Misschien een rare vraag, maar waarom zou je als rijke stinkerd niet oog kunnen hebben voor de minder bedeelden in de samenleving en daarvoor ook wat extras willen bijdragen ?
Volgens mij zijn het altijd de jan modaals van deze wereld die denken dat miljonairs alleen aan zichzelf denken.
Amerikanen denken daar heel anders over. Die zijn zelfs als ze in een tent moeten wonen helemaal niet afgunstig naar mensen met een huis. Ze beginnen gewoon opnieuw. Nederlanders gaan gelijk huilen, bij de pakken neerzitten en roepen dat ze recht hebben op het inkomen van een ander omdat die nog geld overheeft nadat hij zijn boodschappen heeft betaald voor iets leuks. Die stemmen dan dus op de SP.quote:Op woensdag 18 juli 2012 18:57 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Beetje jammer dat mensen alsnog in tenten moeten wonen, ondanks die donaties.
In interviews die ik heb gezien vierden frustratie en boosheid hoogtij. Niet je eigen idealen projecteren op anderen, m'n beste.quote:Op donderdag 19 juli 2012 08:18 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Amerikanen denken daar heel anders over. Die zijn zelfs als ze in een tent moeten wonen helemaal niet afgunstig naar mensen met een huis. Ze beginnen gewoon opnieuw. Nederlanders gaan gelijk huilen, bij de pakken neerzitten en roepen dat ze recht hebben op het inkomen van een ander omdat die nog geld overheeft nadat hij zijn boodschappen heeft betaald voor iets leuks. Die stemmen dan dus op de SP.
Ik ken Amerikanen die hun baan zijn kwijt geraakt, langdurig werkeloos waren en helemaal geen uitkering meer ontvingen. Die verkopen dan gewoon wat spullen, blijven zoeken naar een baan en pakken aan wat ze kunnen krijgen. Zodra ze weer werk hebben kijken ze alleen nog maar naar de toekomst.quote:Op donderdag 19 juli 2012 08:58 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
In interviews die ik heb gezien vierden frustratie en boosheid hoogtij. Niet je eigen idealen projecteren op anderen, m'n beste.
Minder NOS kijken.quote:Op donderdag 19 juli 2012 08:58 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
In interviews die ik heb gezien vierden frustratie en boosheid hoogtij. Niet je eigen idealen projecteren op anderen, m'n beste.
Minder met je hoofd in de wolken hangen en beseffen dat iedereen jullie liberale 'vrijheid om te falen'-ideaal vol overtuiging omarmt. Verder is het natuurlijk lovenswaardig als iemand tracht zijn leven op eigen houtje opnieuw op te bouwen, maar in hoeverre is het wenselijk dat mensen hun huis verruilen voor een tent op een grasveld, waardoor het aanzien van de stad verpaupert, evenals de woonwijken, waardoor de huizenprijzen nog verder dalen.quote:
Ohja, Harry. De man die eerst voor tientallen miljoenen euro's aan belastinggeld formats aan de publieke omroep verkocht.quote:
En Warren Buffet. De man die voor de schermen goede sier maakt met een dergelijke omroep, en achter de schermen werknemers instrueert tegen elke aanslag bezwaar te makenquote:Op woensdag 18 juli 2012 16:18 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Maar dat is het nou juist, ze hoeven helemaal niet alles in te leveren.
Er zijn ook miljonairs in de VS die smeken om meer belasting te mogen betalen, omdat ze het zelf belachelijk vinden hoe weinig zij en de mede-rijken hoeven bij te dragen aan de samenleving. Filantropen als Bill Gates.
Je echt niet kunnen voorstellen dat er mensen zijn die niet uit puur eigen belang stemmen. Wat een beperkt referentiekader heb je dan.quote:Op donderdag 19 juli 2012 14:51 schreef eriksd het volgende:
[..]
Ohja, Harry. De man die eerst voor tientallen miljoenen euro's aan belastinggeld formats aan de publieke omroep verkocht.
[..]
En Warren Buffet. De man die voor de schermen goede sier maakt met een dergelijke omroep, en achter de schermen werknemers instrueert tegen elke aanslag bezwaar te maken
Gok zo dat Ome Bill ook geen 30% aan belasting betaalt overigens, daar zal ook wel een constructie bestaan.
Ik geef aan dat ze volkomen inconsequent handelen. Dat jij weer een van je stokpaardjes van stal moet halen, zegt genoegquote:Op donderdag 19 juli 2012 15:09 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Je echt niet kunnen voorstellen dat er mensen zijn die niet uit puur eigen belang stemmen. Wat een beperkt referentiekader heb je dan.
Nee je suggereert in feite dat Harry Mens op de SP zou stemmen omdat hij afhankelijk is van zijn inkomsten van de Publieke Omroep, en met een stem op de SP derhalve zijn inkomen veilig stelt.quote:Op donderdag 19 juli 2012 15:15 schreef eriksd het volgende:
[..]
Ik geef aan dat ze volkomen inconsequent handelen. Dat jij weer een van je stokpaardjes van stal moet halen, zegt genoeg
Wat is er mis met dalende huizenprijzen?quote:Op donderdag 19 juli 2012 12:10 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Minder met je hoofd in de wolken hangen en beseffen dat iedereen jullie liberale 'vrijheid om te falen'-ideaal vol overtuiging omarmt. Verder is het natuurlijk lovenswaardig als iemand tracht zijn leven op eigen houtje opnieuw op te bouwen, maar in hoeverre is het wenselijk dat mensen hun huis verruilen voor een tent op een grasveld, waardoor het aanzien van de stad verpaupert, evenals de woonwijken, waardoor de huizenprijzen nog verder dalen.
Kijk, het klinkt allemaal geweldig op papier, dat doorgedreven individualisme. Iedereen dopt zijn eigen boontjes, maar je moet beseffen dat alles met elkaar in verbinding staat en dat het leed van een grote groep mensen uiteindelijk ook anderen raakt. Daar faalt jullie libertarisme.
Het is niet 'iedereen dopt zijn eigen boontjes' het is alleen nergens voor nodig om hulp te professionaliseren zoals de overheid dat voorstaat. Echte solidariteit komt vanuit het hart en niet tot stand door dwang zoals nu het geval is. Dwang zorgt voor tweedeling in de maatschappij. Als je gedwongen wordt anderen te onderhouden en je moet dat dan ook nog overlaten aan de staat dan ga je vanzelf de groepen mensen haten die je moet onderhouden. Als je zelf kiest wie je helpt doe je dat met hart en ziel.quote:Op donderdag 19 juli 2012 12:10 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Minder met je hoofd in de wolken hangen en beseffen dat iedereen jullie liberale 'vrijheid om te falen'-ideaal vol overtuiging omarmt. Verder is het natuurlijk lovenswaardig als iemand tracht zijn leven op eigen houtje opnieuw op te bouwen, maar in hoeverre is het wenselijk dat mensen hun huis verruilen voor een tent op een grasveld, waardoor het aanzien van de stad verpaupert, evenals de woonwijken, waardoor de huizenprijzen nog verder dalen.
Kijk, het klinkt allemaal geweldig op papier, dat doorgedreven individualisme. Iedereen dopt zijn eigen boontjes, maar je moet beseffen dat alles met elkaar in verbinding staat en dat het leed van een grote groep mensen uiteindelijk ook anderen raakt. Daar faalt jullie libertarisme.
Schande, dat Ter Apel, jaquote:Op woensdag 18 juli 2012 18:57 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Beetje jammer dat mensen alsnog in tenten moeten wonen, ondanks die donaties.
jouw reactie getuigd van geen enkel vertrouwen in de staat. terwijl wij bepalen wat de staat doet. het is hier geen amerika, waar elitisten de macht verdelen over 2 groepjes.quote:Op donderdag 19 juli 2012 22:02 schreef Paper_Tiger het volgende:
Als de staat iets goed doet (wat dan ook) dan eet ik m'n schoen op. Jouw reactie getuigd van geen enkel vertrouwen in de menschheid..... Iedereen is slecht en egoïstisch en we hebben de staat nodig om ons onder controle te houden.
Als je dat werkelijk gelooft ben je nog naïever dan ik voor mogelijk kon houden. De elite is hier alleen verdeeld over meer groepjes. hoewel de SP het vast en zeker goed bedoeld vertegenwoordigd deze partij het tegenovergestelde van vrijheid.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 01:54 schreef okiokinl het volgende:
[..]
jouw reactie getuigd van geen enkel vertrouwen in de staat. terwijl wij bepalen wat de staat doet. het is hier geen amerika, waar elitisten de macht verdelen over 2 groepjes.
en ik heb het volste vertrouwen dat de nederlanders helemaal geen slechte en egoistische mensen zijn, en dus gewoon stemmen voor een humaan beleid dat hulp aan diegenen die het nodig hebben geeft.
Goeie reactie.quote:
Als iemand hier naief is, dan ben jij het wel, m'n beste. Dat libertarische gedachtegoed is natuurlijk buitengewoon schattig en ergens zelfs lovenswaardig, maar het getuigt natuurlijk van 0,0 realiteitszin.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 06:55 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Als je dat werkelijk gelooft ben je nog naïever dan ik voor mogelijk kon houden. De elite is hier alleen verdeeld over meer groepjes. hoewel de SP het vast en zeker goed bedoeld vertegenwoordigd deze partij het tegenovergestelde van vrijheid.
“ Niemand is zo hopeloos een slaaf, als hij die ten onrechte gelooft vrij te zijn”
J.W.Goethe
En dat alleen maar omdat de massa zodanig geïndoctrineerd is dat ze blij zijn met de ketenen die de staat ze heeft omgedaan. Discussies gaan niet over de kogel aan je enkel maar alleen nog maar over het gewicht ervan.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 08:59 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Als iemand hier naief is, dan ben jij het wel, m'n beste. Dat libertarische gedachtegoed is natuurlijk buitengewoon schattig en ergens zelfs lovenswaardig, maar het getuigt natuurlijk van 0,0 realiteitszin.
Heeft vrij weinig met indoctrinatie te maken. Het libertarisme staat namelijk een bepaalde manier van leven voor, een die niet iedereen aankan. Op papier klinkt het als de ideale samenleving; mensen zorgen voor zichzelf, er is geen overheid die zich met je leven bemoeit, geen conflicten tussen diezelfde overheden, je wordt niet gedwongen om geld af te staan aan hulpbehoevenden, indien je daar geen behoefte aan hebt. Kortom; vrijheid, blijheid. De praktijk is echter een stuk weerbarstiger. Je projecteert bovendien je eigen wensen en, mogelijk, capaciteiten, op het overige deel van de samenleving. En daarmee maak je een cruciale denkfout. Want het werkt niet als een groot deel van de mensen niet dezelfde mentaliteit heeft. Je zal mensen om moeten vormen tot de homo economicus. Je zal ze dus moeten omscholen, beetje zoals John Locke wilde. En dat lijkt mij verre van wenselijk.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 09:09 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
En dat alleen maar omdat de massa zodanig geïndoctrineerd is dat ze blij zijn met de ketenen die de staat ze heeft omgedaan. Discussies gaan niet over de kogel aan je enkel maar alleen nog maar over het gewicht ervan.
Een overheid heeft een uitgebreider takenpakket dan enkel de zwakkeren in leven houden.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 09:50 schreef Scorpie het volgende:
Wow, mensen die zichzelf niet in leven kunnen houden moeten wij als maatschappij voeden, verzorgen, ze in staat stellen kinderen te krijgen en zo het menselijk ras nog verder te bevolken met dramatisch presterende figuren. Klinkt als een goed plan.
Ja natuurlijk. Ze zijn degenen die het geld bij de sterkeren vandaan moeten halen en reguleren naar de zwakkeren.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 09:56 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Een overheid heeft een uitgebreider takenpakket dan enkel de zwakkeren in leven houden.
Oh ja, dit is VKZ. Dom van me.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 09:56 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ja natuurlijk. Ze zijn degenen die het geld bij de sterkeren vandaan moeten halen en reguleren naar de zwakkeren.
En dat is jammer want de meeste taken die de overheid naar zich toe heeft getrokken zouden beter uitgevoerd kunnen worden door gedreven mensen in de samenleving in plaats van door de horde hersendode ambtenaren die alleen maar bezig zijn met hun eigen positie en inkomen.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 09:56 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Een overheid heeft een uitgebreider takenpakket dan enkel de zwakkeren in leven houden.
Ken je ook daadwerkelijk ambtenaren of lul je maar gewoon wat?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 10:21 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
En dat is jammer want de meeste taken die de overheid naar zich toe heeft getrokken zouden beter uitgevoerd kunnen worden door gedreven mensen in de samenleving in plaats van door de horde hersendode ambtenaren die alleen maar bezig zijn met hun eigen positie en inkomen.
Ik ken er vele.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 10:22 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Ken je ook daadwerkelijk ambtenaren of lul je maar gewoon wat?
En die hebben, volgens jou, allemaal een mentaliteit van lik m'n reet?quote:
ik zou willen dat ik die vraag ontkennend kon beantwoorden.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 10:25 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
En die hebben, volgens jou, allemaal een mentaliteit van lik m'n reet?
Om daar toch even serieus op in te gaan; ik ben als externe 8 maanden geplaatst bij een overheidsinstantie (OM), en het ambtenarenvolk daar was wel....hoe zeg je dat, een slag apart. Hoop mensen die een uitgebluste indruk op mij maakten, vooral bezig waren met heel veel regels te hanteren en processen te volgen, en niet zozeer gefocussed op het echt oplossen van problemen. Behoorlijk inefficiente organisatie iig.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 10:25 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
En die hebben, volgens jou, allemaal een mentaliteit van lik m'n reet?
Dat heeft een andere oorzaak. Warren Buffet roept dat o.a., maar dat komt omdat de wet in Amerika voorschrijft dat inkomsten via investeringen procentueel minder belast worden dan loon naar werken. En dat is inderdaad erg krom. Gevolg is dat minimumloon-gezinnen procentueel meer kwijt zijn aan inkomstenbelasting dan mensen die miljoenen binnen harken door te investeren.quote:Op woensdag 18 juli 2012 16:18 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Maar dat is het nou juist, ze hoeven helemaal niet alles in te leveren.
Er zijn ook miljonairs in de VS die smeken om meer belasting te mogen betalen, omdat ze het zelf belachelijk vinden hoe weinig zij en de mede-rijken hoeven bij te dragen aan de samenleving. Filantropen als Bill Gates.
Maar goed, ik vind de discussie over ambtenaren verder niet bijster interessant. Vond vooral het gemak waarmee je ambtenaren diskwalificeert, frappant.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 10:27 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
ik zou willen dat ik die vraag ontkennend kon beantwoorden.
Jij blijft ervan uitgaan dat mensen alleen worden geholpen als de staat dat doet. Toen de staat dat nog niet deed werden mensen ook geholpen. Door de buurt, de kerk, de gemeenschap.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 09:48 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Heeft vrij weinig met indoctrinatie te maken. Het libertarisme staat namelijk een bepaalde manier van leven voor, een die niet iedereen aankan. Op papier klinkt het als de ideale samenleving; mensen zorgen voor zichzelf, er is geen overheid die zich met je leven bemoeit, geen conflicten tussen diezelfde overheden, je wordt niet gedwongen om geld af te staan aan hulpbehoevenden, indien je daar geen behoefte aan hebt. Kortom; vrijheid, blijheid. De praktijk is echter een stuk weerbarstiger. Je projecteert bovendien je eigen wensen en, mogelijk, capaciteiten, op het overige deel van de samenleving. En daarmee maak je een cruciale denkfout. Want het werkt niet als een groot deel van de mensen niet dezelfde mentaliteit heeft. Je zal mensen om moeten vormen tot de homo economicus. Je zal ze dus moeten omscholen, beetje zoals John Locke wilde. En dat lijkt mij verre van wenselijk.
Het zij je dan maar vergeven dat je slechts een heel beperkt deel van mijn post behandelt. Maar goed, volgens jou ging het de armlastigen dus ook voor de wind toen de staat niet te hulp schoot. Wanneer was dat precies?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 10:37 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Jij blijft ervan uitgaan dat mensen alleen worden geholpen als de staat dat doet. Toen de staat dat nog niet deed werden mensen ook geholpen. Door de buurt, de kerk, de gemeenschap.
Iemand die niets aan een ander wil geven hoeft dat mijns inziens ook niet te doen. Niemand wil in een maatschappij leven waar de mensen die echt niet mee kunnen komen in de goot liggen te verkommeren.
In in Libertarische samenleving is er plek voor iedereen, kan een persoon de kost verdienen voor een heel gezin en hebben mensen tijd over om sociaal te zijn.
Marcel van Damquote:Op woensdag 18 juli 2012 16:09 schreef paulgo het volgende:
Echter zijn er ook miljonairs, die op de SP stemmen?
Ik heb een tijdje bij een bank gezeten, en daar zag ik precies hetzelfde.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 10:28 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Om daar toch even serieus op in te gaan; ik ben als externe 8 maanden geplaatst bij een overheidsinstantie (OM), en het ambtenarenvolk daar was wel....hoe zeg je dat, een slag apart. Hoop mensen die een uitgebluste indruk op mij maakten, vooral bezig waren met heel veel regels te hanteren en processen te volgen, en niet zozeer gefocussed op het echt oplossen van problemen. Behoorlijk inefficiente organisatie iig.
Geen idee of de hele ambtenarij zo in elkaar steekt, maar dat viel me wel op.
De oud-PvdA'er?quote:
Ja, heeft zich afgekeerd van de PvdA en stemt al tijden SP.quote:
Waarbij zijn televisieprogramma's die met belastinggeld geproduceerd zijn hem miljoenen hebben opgeleverd?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 12:21 schreef Joanne35 het volgende:
[..]
Ja, heeft zich afgekeerd van de PvdA en stemt al tijden SP.
Klopt, die jaquote:Op vrijdag 20 juli 2012 12:28 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Waarbij zijn televisieprogramma's die met belastinggeld geproduceerd zijn hem miljoenen hebben opgeleverd?
Die vent die op dat enorme landgoed woont? Ja, die heeft makkelijk praten.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 12:28 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Waarbij zijn televisieprogramma's die met belastinggeld geproduceerd zijn hem miljoenen hebben opgeleverd?
Processen zijn dan binnen de overheid erg belangrijk. Elke komma moet verantwoord worden. Bij wijze van spreken. Daarnaast willen we ook precies weten hoeveel komma's er geplaatst zijn. Dus ook dat moet je dan via een bepaald proces registreren. Het is de prijs die je betaalt voor een volledig controleerbare overheid en een overheid waarvan de burger verwacht dat ze alles moeten bijhouden.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 10:28 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Om daar toch even serieus op in te gaan; ik ben als externe 8 maanden geplaatst bij een overheidsinstantie (OM), en het ambtenarenvolk daar was wel....hoe zeg je dat, een slag apart. Hoop mensen die een uitgebluste indruk op mij maakten, vooral bezig waren met heel veel regels te hanteren en processen te volgen, en niet zozeer gefocussed op het echt oplossen van problemen. Behoorlijk inefficiente organisatie iig.
Geen idee of de hele ambtenarij zo in elkaar steekt, maar dat viel me wel op.
de Libertarische Partij wil gewoon alle omroepen afschaffen. Televisie maken is geen taak van de overheid. Bij een commerciële omroep mag iedereen verdienen wat hij wil. zolang het vette salaris maar niet met gestolen geld wordt betaald....quote:Op vrijdag 20 juli 2012 12:36 schreef Joanne35 het volgende:
[..]
Klopt, die ja![]()
De SP wil trouwens de topsalarissen bij de omroep aan banden leggen zodat dat soort excessen niet meer voor kan komen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |