kort | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:43 |
Die krengen zijn belachelijk duur, zijn ze het geld echt waard? Is het nou echt zo veel gezonder? | |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:47 |
Het is in ieder geval wel makkelijk en de patat die je maakt smaakt prima. Schillen en snijden en 3 kwartier later heb je krokante patat. | |
Melleyn | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:48 |
Het smaakt misschien prima, maar is het ook lekker? ![]() | |
VNA9216 | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:48 |
Nadeel is dat sommige dingen in dat soort apparaten 20-40 min duren | |
kort | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:49 |
Zie net een twee reviews dat 't gewoon ranzig is. Vreemd genoeg staan al de sites zoals kieskeurig.nl wel vol met positieve reviews, Philips huurt mensen in? | |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:50 |
drie kwartier voor anderhalve kilo patat maximaal. maar je hebt er verder geen omkijken naar dus ja het duurt lang maar nee dat hoeft niet uit te maken. je moet alleen niet een half uur voor je wilt gaan sporten besluiten dat ding te gaan gebruiken. | |
ProFlamer | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:51 |
Vieze KK meuk | |
RolStaart-Beer | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:51 |
Zie je wel eens vaker gebeuren helaas. ![]() | |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:52 |
Zie net twee reviews dat het lekker is. Niks mis mee maar het is wel een stuk minder vet dan gewone patat dus misschien moet je even wennen. De mensen die het bij ons hebben gegeten (wij hebben de Actifry family) vonden het in ieder geval wel lekker. ![]() | |
kort | vrijdag 15 juni 2012 @ 16:56 |
Of 't een betrouwbare bron is? | |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:06 |
Wat noem jij betrouwbaar? Zou zeggen probeer het zelf een keer zo duur hoeven ze niet te zijn. Vergeleken met een frituurpan waar je elke keer 5-10 euro nieuw vet in moet doen ben je in principe na een tijdje gunstiger uit. Dat filmpje is van foodcheckers en volgens mij niet gesponsord door Tefal dus what u see is what u get. Wij eten nu elke week 2-3x patat of gebakken aardappelen en het is echt makkelijk te maken zoals gezegd je gooit de rauwe aardappelen er in, zet de timer op 45 gaat even tv kijken of naar de supermarkt en na drie kwartier is het zoals het filmpje toont krokant en relatief vetarme patat of aardappelblokjes. Ik maakte ze normaliter ook zelf maar dan in de frituurpan en dat is gewoon lekkerder. Maar ook meteen 5x zo vet en een hoop gedoe met mandje er in mandje er uit en dan terugkoelen vet weer verhitten enz enz. Je kunt er ook bijvoorbeeld shoarma in maken of andere roerbakgerechten zit zo'n boekje bij met recepten. Dus voordelen: Simpel te maken. Relatief goedkoop op lange termijn Geen stank/vetlucht in huis Kookboekje met recepten Aanzienlijk minder vette patat Alle compartimenten op elektronica na zijn vaatwasbestendig Nadelen: Echte patat uit de frituurpan smaakt toch beter Aanschafprijs is relatief hoog (ca 100 euro) Patat maken kost je gemiddeld 45 minuten Is verder aan jezelf om een afweging te maken Wat mij wel aanspreekt is dat je nu 'gewetenloos' overal patat bij kan maken zonder de dikmakend factor in acht te hoeven nemen. Het is nauwelijks ongezonder dan bijvoorbeeld gekookte aardappelen. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:28 |
Waarom zou je deze onzin gebruiken en niet gewoon frituren? | |
technofreak86 | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:31 |
Wat is het verschil in Kcal dan eigenlijk tussen gefrituurde patat en patat uit zo'n apparaat? | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:34 |
Als je friet moddervet is kan je niet frituren. | |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:42 |
Vetpercentage is 5% vs 15% van normaal gefrituurde patat. In de gewone Tefalfriteuse is in de test 750 gram diepvriesfriet in 11 minuten klaar inclusief opwarmtijd. De Actifry doet daar 25 tot 30 minuten over. http://www.consumentenbon(...)iteuse/testresultaat | |
technofreak86 | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:45 |
Volgens mij is veruit de meeste diepvriesfriet al voorgebakken (gefrituurd). Als het nog 11 minuten nodig heeft zal dat misschien in de test niet het geval zijn geweest, maar het lijkt me een beetje een misleidend voorbeeld dan. | |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:47 |
Inclusief opwarmtijd 11 minuten. De Actifry kent geen opwarmtijd. Overigens laatst zelf ook diepvriespatat van Aviko er in gedaan en dat was na 7 minuten al bruin en krokant maar dat waren van die dunne dingen. Van die dikke Vlaamse zullen vast langer moeten. Aardappelkroketjes doe je ook in 10 minuutjes. | |
technofreak86 | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:50 |
Ok. voorgefrituurde patat er in gooien lijkt mij een beetje raar. Maar dan blijft mijn vraag hoeveel verschil in kcal er nou in zit. Bij een vetpercentage van 5% vs 15%, kom je bij een gelijk gewicht toch op een niet al te groot verschil uit lijkt mij, zeker als je ook een eventuele saus nog mee neemt in het totaal. Kun je dan niet beter gewoon ietsje minder gefrituurde patat eten? | |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:54 |
100 gram aardappel = 85 kCal 100 gram gebakken aardappel = 187 kCal 100 gram patat = 310 kCal Actifry-friet = 54 Kcalorieen per 50 gram | |
Casos | vrijdag 15 juni 2012 @ 17:58 |
Doe dat dan gelijk, je lijkt wel een marketingmedewerker zo. | |
technofreak86 | vrijdag 15 juni 2012 @ 18:12 |
Dat komt niet overeen met slechts 10 procentpunten verschil in vet uit de andere test die je noemde. Als je even versimpeld stelt dat de actifrie friet per 100 gram, 10 gram minder vet heeft en 10 gram meer aardappel. kom je op een verschil in kcal van maximaal 82 kcal per 100 gram. (vet heeft een voedingswaarde van 900kcal per 100 gram als ik even snel google) Ik moet toegeven, nog steeds een stuk groter verschil dan dat ik verwacht had. | |
TheWhiteCowboy | vrijdag 15 juni 2012 @ 18:17 |
Hier hebben we een phillips geval. Oven friet erin zonder enige toevoeging van olie gaat gewoon goed. Frikandellen. Kaassoufle's, loempia en andere dingen eigenlijk ook wel redelijk goed Het enige wat echt niet gaat is bitterballen of kroketten. Uit de frituur is het allemaal wel wat lekerder, maar goed ook een stuk vetter. Patat is gewoon 80% minder vet. Zelf gooi ik er regelmatig als ik thuiskom s'nachts 2 frikandellen in. Binnen 10 minuten zijn ze klaar. Het grootste pluspunt vind ik dat je niet het geklooi hebt met dat vet dat je toch vrij vaak moet verversen en een kutklus is. Nu gooi je het gewoon in de vaatwasser en klaar ben je. Het is niet het ei van columbus maar zeker ook niet slecht. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juni 2012 @ 18:20 |
Als je minder vet wilt binnenkrijgen moet je dikke friet maken. Ook lekkerder vind ik. En maar half schillen, schil geeft meer aardappelsmaak. Gebruik bv Irenes, lekkere smaakvolle aardappel. | |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 18:27 |
Wij maken er ook bitterballen en hapjes in. Gewoon dat draaiende element eruit halen. Overigens is volgens onderzoek van de Consumentenbond het acrylamidegehalte van de Airfryer aanzienlijk hoger is dan die van normale patat. 195 +/- 60 µg/kg voor de Actifry, 2025 +/- 600 µg/kg voor de Airfry van Philips en 806 +/- 250 µg/kg gewone frituur, zelfgemaakte frieten. Uit datzelfde artikel:
| |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 18:30 |
Philips airfryer <=> Mora hebben een samenwerking waardoor je Mora snacks beter kunt klaarmaken in in de Philips dan in de Tefal. | |
El-a-Menthol | vrijdag 15 juni 2012 @ 18:42 |
![]() + ![]() = ![]() | |
TheWhiteCowboy | vrijdag 15 juni 2012 @ 19:24 |
Dat zou kunnen. Het is eigenlijk een compacte heteluchtdroger. Gebruik hier gewoon altijd ovenfriet. Beide hebben zo hun voordelen. Actifry kan dan weer bitterballen aan, echter een viandel, carrero, kaassoufle en nog aardig wat dingen kunnen dankzij zijn vorm dan weer niet. Dat was bij ons de voornaamste reden om voor de philliphs te gaan. | |
TheWhiteCowboy | vrijdag 15 juni 2012 @ 19:26 |
Maar niet echt praktisch. | |
El-a-Menthol | vrijdag 15 juni 2012 @ 19:34 |
Juist wel. Makkelijker kan niet. Tenzij je elke week frituurt (en dan nog) de beste oplossing, IMO. Gewoon arachideolie gebruiken (raad ik sowieso aan, zonnebloemolie weg doen en alleen nog pinda olie gebruiken, neutraler en kan tegen hogere temperaturen), perfect om te frituren. Frituur-pannen zijn juist onhandig. Pan giet je leeg (niks verstopt), sopje, klaar. | |
TheWhiteCowboy | vrijdag 15 juni 2012 @ 20:30 |
Even kijken ik loop naar de vriezer pak 2 frikandelen. Mik deze in mijn phillips airdinges. Draai aan de knop en 10 minuten later zijn ze klaar. ping. Volgens mij is dat van jou toch een stuk omslachtiger en vooral een stuk gevaarlijker. Je weet dat er in die phillips totaal geen vét of wat dan ook zit? | |
El-a-Menthol | vrijdag 15 juni 2012 @ 20:44 |
Heb wel gehoord dat patat dat eruit kwam op oven patat lijkt; erg droog. Zelf niet geprobeerd maar klinkt wel erg aannemelijk. Zonder vet geen goede patat. Maar je kunt het proberen. Friet is overigens voor-gefrituurd, dus het is niet "gezond". (Behalve als je het zelf maakt maar normaal doe je dat zelf dan ook; 2 keer frituren). Zal vast wat schelen maar als je 2/3 keer patat en frikadellen eet kan dat niet goed zijn. Als je goede producten gebruikt en 1 keer per week of minder (bijvoorbeeld elk week-end) wat bakt kan dat echt geen kwaad. Niks voor mij maar als je zoiets koopt hoop ik dat hij bevalt. Eet smakelijk alvast! | |
EK-burger | vrijdag 15 juni 2012 @ 21:08 |
Je moet niet je gewone patat als referentiekader nemen. Het is veel minder vet dus minder lekker, of anders van smaak. Maar als je goede aardappelen gebruikt kun je evengoed prima eten. Je proeft veel meer de smaak van de aardappel en veel minder frituurvet. | |
El-a-Menthol | vrijdag 15 juni 2012 @ 21:13 |
Ja maar hij wil makkelijk uit zijn dus gebruikt kant & klaar ongetwijfeld. En voor wat jij omschrijft heb ik een oven. | |
Trusten | vrijdag 15 juni 2012 @ 21:15 |
Kan je net zo goed frituren, zit vrijwel net zoveel kcal in als in gefrituurde friet. Ovenfriet krijgt namelijk meer vet mee om mooi lichtbruin te bakken in de oven... | |
TheWhiteCowboy | vrijdag 15 juni 2012 @ 21:35 |
Dat zoubest kunnen. Het gaat mij ook niet om minder calorieeen maar om dat geklooi van elke keer die olie verversen en schoonmaken. | |
Pap89 | vrijdag 15 juni 2012 @ 21:41 |
Gewoon in de magnetron/oven combi op de Crisp. We eten het nu vaak zo, ook aardappel schijfjes etcetera. Smaakt zelfs beter dan uit het vet, lekker krokant. | |
Spanky78 | vrijdag 15 juni 2012 @ 21:44 |
Je hebt gelijk, deels. NIets kan op tegen echt goede zelfgemaakte friet. Maar toch heb ik ook zo'n ding. En het werkt prima. Je maakt veel minder vette friet (ook iets minder lekker dan in osswit gebakken dikke vlaamse, maarja). Dus ik ben wel fan, gaat redelijk schoon enz. Zowel zelfgemaakte frietjes als voorgebakken spul komt er prima uit. En (zelfgemaakte) kaassouffles enz gaan ook uitstekend. Als je zelf kroketten maakt kun je wat olie door het paneer doen en dan bruint het erg mooi en alsnog veel minder vet. | |
1-of-6Billion | maandag 25 juni 2012 @ 20:39 |
Ik heb zo'n Philips ding. Eerlijke review: Haalt ie het bij in vet gebakken friet? NEE ![]() Is het wel te doen?: JA ![]() En snacks?: Vergeet het ![]() ![]() | |
Weltschmerz | woensdag 27 juni 2012 @ 18:09 |
Dus er kan geen ossenwit in? En de friet in twee keer bakken, hoe doe je dat in dat ding? Het is misschien best een leuke uitvinding maar als je alleen aardappel wil proeven dan moet je hem koken. Bij frituren gaat hem om aardappel en vet lijkt me, dat maakt het smeuig en draagt smaak, en in het geval van ossenwit smaakt het zelf ook nog goed. Ik zou zelf nooit voor een surrogaat gaan, eet dan wat minder friet en dan als lekkernij als je er dik van wordt. | |
Black-beauty-babe | zaterdag 7 juli 2012 @ 12:05 |
Het eten word droog in de Actifryer | |
Marco001 | zaterdag 7 juli 2012 @ 13:58 |
De friet is even wennen, maar komt er bij ons net zo knapperig uit als friteuse patat tegenwoordig.. Snacks ook goed te doen, alleen kroketten worden niet krokant. Frikandellen e.d. smaken imho net zo als uit een gewone friteuse. Het is alleen veel minder vet. (en smaakt dus ook minder vettig, wat ik een pluspunt vind. ) | |
Spanky78 | zaterdag 7 juli 2012 @ 20:18 |
Nee, het is een soort van kleine convectieoven, met veel convectie en veel vermogen per gram product in de oven. Als je friet maakt doe je dat net zoals gewoon, behalve dat je voor het voorbakken +- 2% olie toevoegt en de boel heel goed mengt. Na de eerste keer bakken net zoals met gewone friet af laten koelen en heter afbakken. Ossewit gaat lastig, anders zou je dat warm moeten opbrengen...(kan met wat trucs wel, maar wordt lastig). Het is in ieder geval een goed alternatief, met minder vet. Voorgebakken friet verliest zelfs nog vet als je het afbakt, dus ook dan zeker beter dan frituurpan-friet. | |
Gummibeer79 | zondag 8 juli 2012 @ 11:10 |
neuh [ Bericht 95% gewijzigd door Mirjam op 08-07-2012 11:21:28 ] | |
visjes_circle | zondag 3 november 2013 @ 13:30 |
Als je er frikandellen en kroketten in bakt worden die wel mooi bruin of blijven ze wit ? | |
mytec | zondag 3 november 2013 @ 17:53 |
Mijn ouders hebben een phillips airfryer ik vind het 3x niks. Kroketten worden niet mooi bruin nee. Frikandellen gaan nog wel maar smaken soms vreemd. Mini loempia's worden wel goed in dit ding. Patat hoort in vet gebakken te zijn, ik vind het uit de airfryer smakeloos. | |
Ole | zondag 3 november 2013 @ 18:35 |
Misschien kun je er beter ovenkroketten in doen. | |
Fer | dinsdag 12 januari 2016 @ 22:30 |
Kan iemand nog wat toevoegen aan deze discussie, inmiddels is er de Airfryer XL en de Actifry Family. Maar wat zijn nu de verschillen? Ik begrijp dat Airfryer net wat beter bakt, maar Actifry meer kan, kwa hele maaltijden maken. | |
Mubassie | dinsdag 12 januari 2016 @ 22:52 |
Wij hebben een Philips airfryer XL.. Prima apparaat, gebruik 'm zeker 3x in de week. Naast 'frituren' gebruiken wij hem om broodjes af te bakken, aardappeltjes en vlees klaar te maken en muffins in te maken. Ook groente kan er in. Voor frietjes haal ik een diepvrieszak uit de supermarkt. Komt er lekker knapperig uit ![]() Varkenshaas ook lekker mals ![]() Wij hebben er geen spijt van en zijn blij dat de frituur de deur uit kon. Mocht je voor een Philips gaan, kies dan de XL. Hoor van meerdere mensen dat de normale airfryer echt wat te klein is. | |
Duufje | woensdag 13 januari 2016 @ 01:31 |
Wij hebben er een (gewonnen) van Phillips. Patat smaakt prima, nu twee keer patat uit gegeten en merk het verschil al niet meer. Is nog een beetje uitzoeken welke snacks wel en niet erin kunnen en lekker zijn, maar bijv met mn lievelingssnack bamischijf proefde ik geen verschil. De kaassouffle was wel aan de droge kant. Hier dus positieve ervaring!enige nadeel is lange wachttijd en dat het veel stroom verbruikt. | |
Mubassie | woensdag 13 januari 2016 @ 07:15 |
Oja wat de wachttijd betreft.. Dat vind ik nogal meevallen. Het ding opwarmen naar 200 graden duurt hooguit een minuut. En als ik het mandje vol gooi met Franse frietjes zijn deze na 12 minuten perfect ![]() Voordat je frituur warm is ben je ook zo 12 minuten kwijt. Snacks gaan wat minder vind ik. Worden niet mooi van kleur. Frikadellen springen soms open en kroketten blijven zacht. Loempia's daarentegen worden perfect. Pas had ik 2 merken aardappelkroketjes. Het ene merk kwam er lekker knapperig en mooi bruin uit, terwijl het andere merk slap en smakeloos bleef. Kroketjes waren nog net zo wit als dat ze er in gingen. Het is een beetje uitproberen | |
Fer | woensdag 13 januari 2016 @ 08:01 |
Duidelijk, maar zijn er nig voordelen aan de Actifry van Tefal? Zoals met niet frituurachtige zaken en recepten? De Airfryer XL is 200¤ de Actifry met cashbaxk 158¤. De Airfryer lijkt me iets beter, dat wel. | |
Mubassie | woensdag 13 januari 2016 @ 08:23 |
Bij die van tefal gebruik je geloof ik een scheutje olie. Verder weet ik het niet ![]() | |
Knuck-les | woensdag 13 januari 2016 @ 09:07 |
Typisch product voor huismoeders met kortpittige kapsels die 'aan de lijn' zijn en daardoor bang zijn voor alles met vet er in. Om vervolgens na de maaltijd een halve bus slagroom in hun vadsige bek spuiten als toetje terwijl ze naar The Voice kijken [ Bericht 1% gewijzigd door Knuck-les op 13-01-2016 15:00:50 ] | |
Postbus100 | woensdag 13 januari 2016 @ 12:46 |
![]() Je stelt het wat extreem, maar er zit wel een kern van waarheid in. Mijn ouders hebben ook zo'n ding, en wat je dan ziet gebeuren: 'het is gezonder, dus we kunnen vaker patat eten', en dan vervolgens wel steeds mayonaise erbij eten. Ja, hallo, dàt is de boosdoener! Niet de patat... | |
Fer | woensdag 13 januari 2016 @ 17:23 |
Eerlijk gezegd, ga ik er niet vanuit dat het minder vet is, in voorgebakken patat zit ook al vet. Maar gaat mij meer om stank en verversen van de pan en dat je een hele zak in een keer kan bakken, zonder om kijken. Iemand ervaring met kipstukken, aangezien we goed gegaarde kip kunnen waarderen. Maak ze nu ook weleens met een korstje in de oven, maar dat duurt toch 75 minuten en ook de voorbereiding kost tijd. | |
qltel | woensdag 13 januari 2016 @ 18:32 |
Ik maak tegenwoordig mijn friet in een actifry en daar gebruik ik geen voorgebakken friet voor, maar zelf geschilde en gesneden aardappel. Deze is dan uiteraard minder vet als dat ik ze in de frituurpan zou gooien. Ik ben hierdoor wel gelijk van het voorbakken af, wat zeker een voordeel is. (en nee, we eten het niet vaker ![]() | |
Fer | woensdag 13 januari 2016 @ 20:21 |
Ok, heb je ook weleens een Airfryer geprobeerd? Ik zie dat er een voorkeur is voor de Airfryer, maar vraag mij af hoeveel die echt beter is dan de Activfry en of de Tefal nog andere truuks kan. | |
qltel | woensdag 13 januari 2016 @ 20:23 |
Nee, een bekende van me heeft ze beide en die heeft aangeraden om een actifry te nemen. En we zijn er erg tevreden over, de friet smaakt prima en ook snacks gaat redelijk goed. | |
derLudolf | woensdag 13 januari 2016 @ 20:52 |
Was het maar mayo. Vaak is het fritessaus ![]() | |
Fer | donderdag 14 januari 2016 @ 18:03 |
Airfryer besteld bij Bobshop met 10% korting, als het goed is morgen op voorraad en zaterdag in huis. De twijfel achtige degelijkheid van Tefal en berichten, dat ze geen cashback uitbetalen, doen mij toch maar voor de Airfryer. | |
Mubassie | donderdag 14 januari 2016 @ 19:03 |
Goede keus! Ben benieuwd wat je er van vind ![]() Vooral veel uitproberen zou ik zeggen. Succes! | |
Fer | donderdag 14 januari 2016 @ 19:19 |
Ben alleen benieuwd of je ook kip met patat kan maken voor 4 personen. | |
derLudolf | donderdag 14 januari 2016 @ 20:13 |
Als je bijna niets eet en 7 uur de tijd neemt, dan wel. | |
Fer | donderdag 14 januari 2016 @ 20:20 |
Ja het zal wel kip of patat worden. | |
Mubassie | donderdag 14 januari 2016 @ 20:38 |
Moest lachen ![]() Maar complete onzin natuurlijk. Kipfilets zijn in 20 min klaar. Kippenbouten nog sneller. Frietjes in een minuut of 12 max | |
Knuck-les | vrijdag 15 januari 2016 @ 11:44 |
In welk universum leef jij dat kipfilets sneller garen dan kippenbouten? | |
Mubassie | vrijdag 15 januari 2016 @ 12:01 |
Kippenvleugels bedoel ik, sorry ![]() | |
Coritchando | vrijdag 15 januari 2016 @ 12:04 |
Heb al maanden een AirFryer. Echt super. Patat en snacks smaken prima en ook lasagne, tosti's, aardappeltjes, etc. komen er heerlijk uit. Voor ons was de overweging niet zozeer gezond (leuke bijkomstigheid) en ook ons eetpatroon is niet veranderd. Belangrijkste reden was niet meer naar de patatzaak hoeven (duur!) en vooral geen eigen normale friteuse (stinkding!). | |
Weltschmerz | vrijdag 15 januari 2016 @ 12:10 |
Daarom zijn Amerikanen ook zo slank, die eten hun frites met ketchup. | |
Coritchando | vrijdag 15 januari 2016 @ 12:21 |
Patat in de Airfryer en Kip in de normale oven? Of heb je ook een dubbele frituur staan in je berging? | |
Shakkara | vrijdag 15 januari 2016 @ 21:06 |
M'n ouders hebben zo'n ding en friet is prima, zelf een klein beetje olie eroverheen gooien en dan smaakt het perfect. Het grote voordeel is dat je huis niet een week naar frituur stinkt. Verder zou ik niet weten waarom je het niet gewoon in een normaal frituurapparaat kunt gooien, veel goedkoper. | |
Fer | vrijdag 15 januari 2016 @ 21:37 |
Denk vorig jaar al 40¤ aan olie uitgegeven en na iedere frituurbeurt de rest van de avond die stank en lawaai van de afzuigkap op max en mech. afzuiging ook op 3. Ding is onderweg en wordt morgen bezorgd. Ik benieuwd. Voor wie ook wil, de 10% korting bij Bobshop loopt tot Zondag. Kun je ook gebakken bananen en oliebollen maken? | |
qltel | vrijdag 15 januari 2016 @ 22:16 |
Er schijnen mensen te zijn die er oliebollen in maken, maar hoe weet ik ook niet. Normaal oliebollenbeslag is zo dun dat je die er moeilijk in kunt leggen, want dan krijg je op z'n best en hele platte oliebol..:) Gebakken banaan lijkt me ook wel lekker.. | |
THEFXR | zaterdag 16 januari 2016 @ 12:57 |
er staan er echt teveel te koop op marktplaats, dan weet je het wel. 3 a 4 tientjes, beter dan airflyer. ![]() ![]() | |
Fer | zaterdag 16 januari 2016 @ 13:15 |
Uit de doos en testen maar.![]() | |
Fer | zaterdag 16 januari 2016 @ 13:30 |
Ik had nog geen boodschappen gedaan en enige te frituren was een zak diepvriespatat van Jumbo. Eerste resultaten, het ruikt nu naar patat iov olie en het smaakte als Jumbo patat, nergens naar dus, Ik heb momenteel niks beters. Straks even kip en aardappels kopen, eten we morgen verse patat. | |
empa1010 | zaterdag 16 januari 2016 @ 13:45 |
Gefeliciteerd met je Airfryer, krijg je geen spijt van. Verse patat 'moet' je wel ff het boekje (pagina 13 staat het recept) goed lezen want blijkbaar gaat dat niet bij iedereen goed. Mora funmix er in gooien is ook heerlijk. Hoeft maar 6 minuten (niet te vol doen, op de verpakkingen staat hoeveel max.) de twisterfriet van LambWeston is ook een aanrader ![]() | |
Knuck-les | zaterdag 16 januari 2016 @ 14:06 |
Hoe heet zo'n ding? | |
THEFXR | zaterdag 16 januari 2016 @ 14:16 |
een halogeen air/grill, convectie oven | |
Fer | zaterdag 16 januari 2016 @ 14:23 |
Als,techneut voel ik mij wel weer in de zeik genomen. Veel meer dan een element en grote fan is het niet. Maar het werkt wel, morgen tijd om eens lekker te experimenteren. Patat, drumsticks, garnalen, filodriehoeken. | |
THEFXR | zaterdag 16 januari 2016 @ 14:38 |
das is het ook, echt te duur dat ding. Het lijkt mij nog klein ook. | |
Fer | zaterdag 16 januari 2016 @ 16:35 |
Maar de reviews van de Philips zijn beter dan van de Tefal en beide scoren weer veel beter dan de goedkopere modellen van Princess enz. Dus er iets wat Philips toch beter heeft gedaan. Frikandel is trouwens goed gekeurd door zoonlief en mijn dochter nog een kroket. Kwa smaak was het ontbreken van olie echt goed voor de van Dobben kroket. Alleen korstje kon beter. Ik heb er nog maar een gemaakt, 4 minuten 200 graden en 5 minuten 185. Kijken wat ze van deze vindt. Update: Ja dit werkt, kroket twee was krokanter en smaakte nog beter. Voorlopig ben ik erg positief. Voor morgen ligt er een zak aardappels klaar en stukken kip. [ Bericht 8% gewijzigd door Fer op 16-01-2016 16:52:22 ] | |
Cat-astrophe | zaterdag 16 januari 2016 @ 23:49 |
Hee, dat is een andere als ik heb. Wat doet de knopje links onderaan, die met de ster? Bij mijn generatie is dat een combi tijd en temperatuurinstelling. Die zitten bij jou apart, zie ik. Prima aankoop verder! Is inderdaad niet veel meer dan een supersnelle oven, maar lasagna, minipizza, friet en snacks gaan er prima in. | |
Fer | zaterdag 16 januari 2016 @ 23:53 |
Volgens mij kun je de knop bepaalde temp/tijd instellingen onthouden, onder een preset. Loempia smaakt ook goed. | |
Fer | zondag 17 januari 2016 @ 18:02 |
Vanmiddag ben ik begonnen met het schillen en snijden van aardappels in ietswat dikke frieten. Volgens het boekje afgespoeld en in koud water laten liggen. Na een half uur nogmaals afgespoeld en in een schone theedoek afgedroogd en even laten liggen. De droge frieten heb ik in een kom met een eetlepel olie wat rondgeschud en de olie met een kwast goed verdeelt. Daarna in de Airfryer om 20 minuten te voorbakken op 160 graden. Ondertussen wat kip ingewreven met kruiden en meel. Nadat de friet klaar was, deze in de Airfryer gedaan en 15 minuten op 195 en daarna 15 minuten op 180 graden. Ze zagen er om te smullen uit. Momenteel is de friet aan het afbakken op 190 graden en kunnen we zo eten. Ik ben benieuwd. ![]() ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Fer op 17-01-2016 18:07:53 ] | |
Cat-astrophe | zondag 17 januari 2016 @ 18:20 |
Ziet er goed uit ![]() | |
Fer | zondag 17 januari 2016 @ 18:50 |
Zo... op. Denk dat ik wel iets langer ga bakken volgende keer. Korst van de kip was goed, maar van binnen lust ik het nog gaarder, meer zoals KFC zeg maar. Dit was meer, zoals kip uit de koekenpan smaakt, maar dan met korst. Friet was ook lekker, maar afbakken moet op 180'graden en wat langer dan 12 minuten. Of misschien langer in water laten weken. | |
Nico987 | woensdag 20 januari 2016 @ 02:51 |
wij hebben een airfryer. Wij kochten zo nu en dan een frituurpan, als we hem teveel gingen gebruiken of hij te vet was om aan te pakken flikkerde we hem weg tot het moment we oven friet weer echt zat waren. Dat werden toch vaak droog geroosterde aardappelen. We hadden net een frituur gekocht toen we een air flyer wonnen bij de postcode loterij. Het is even zoeken naar de juiste friet (als je voor gebakken wilt). en wij doen er altijd stiekem toch wat vet overheen, hebben frituurolie in een spray dat sprayen we na een paar minuten bakken over de frieten, niet zo veel hoor. Maar zo bak je echt erg goede frieten. frikandellen zijn niet zo'n goed idee, en qua kroketten, en zo adviseer ik oven snacks. die voor de frituur worden droger, als helpt ook hier de vet spray enigszins. Het is geen gefrituurde friet en dat blijft het beste, maar het is iets gezonder. Als deze stuk gaat dan gaan e ws weer iedere 3 jaar een frituur pan kopen. | |
Multiply | woensdag 20 januari 2016 @ 14:01 |
Ik vind de mora ovenfrikandellen wel een aanrader! Die komen er bij mij heel goed uit. | |
Nico987 | woensdag 20 januari 2016 @ 16:46 |
Okee die eigenlijk nooit geprobeerd. Ga ik eens doen. | |
Tinkepink | woensdag 20 januari 2016 @ 16:56 |
Ik heb een actifry met grillfunctie en ben fan. Tegelijkertijd patat en gebakken kip maken, gegrilde zalm met onderin roomgroente, curry, zelfs biefstuk is lekker. De actifry zonder grillfunctie zou ik niet snel kopen | |
citywok | woensdag 20 januari 2016 @ 18:43 |
Daar moet ik je in teleurstellen. Frituurolie is plantaardig en niet erg stabiel op hoge temperatuur (afhankelijk van de bron, maar de meeste tot 175°C ofzo) en dan krijg je koolwaterstoffen die je niet wil eten. Zo'n hetelucht-bakker zet je denk ik op 200°C? Als je goede patat wil frituren (dus voorbakken op 150° en afbakken op 190°) moet je dat gewoon net als vroeger in ossewit doen. Stabiel op hoge temperatuur want verzadigd vet. Die verzadigd vet-doctrine is allang achterhaald maar het is verrekte moeilijk om dat een hele bevolking wijs te maken. Vooral als nota bene het Voedingscentrum het maar blijft nablaten. Wanneer kreeg men vaker diabetes, hart- en vaatziekten en kanker: vroeger toen men vet vlees en organen at of tegenwoordig met vetarme prefab light-producten? Aan de andere kant, geen gezeul en gesmeer met frituurvet dus jeuj. | |
Fer | woensdag 20 januari 2016 @ 18:58 |
Aviko blokjes, 14 minuten op 180 graden was lekker. Denk ik nog 2 minuten op 200, nu zijn ze hard, was vorige keer ook. Dus ik denk dat ik volgende keer op 180 blijf bakken, ipv 200 voor het krokante. | |
Nico987 | donderdag 21 januari 2016 @ 02:48 |
Je verhaal over vroeger en nu gaat volkomen mank doordat in 10 jaar de voeding compleet veranderd is.. en iets zonder vet bakken lijkt mij nog altijd gezonder dan met vet bakken. niks prefab niets light gewoon geen vet toevoegen. | |
THEFXR | donderdag 21 januari 2016 @ 03:16 |
in vet zitten mineralen en vitamines die je lichaam ook nodig heeft, als je helemaal geen vet eet, gaat het snel slecht met je. | |
Nico987 | donderdag 21 januari 2016 @ 04:05 |
Ik heb het over iets gezonder. Maar dit topic gaat over airfryers Etc. Niet over wel of geen ver eten. | |
THEFXR | donderdag 21 januari 2016 @ 08:34 |
daar begon je zelf over dus... | |
-Yuna- | donderdag 21 januari 2016 @ 18:07 |
Mijn ouders hebben eerst een actifry gehad en daarna op aanraden van een kennis de airfryer. Ik heb alleen patat gegeten uit de airfryer en die vond ik niet zo lekker. De rest van de familie had ook liever de actifry. Daarna de airfryer verkocht en nu weer een actifry. | |
DX11 | donderdag 21 januari 2016 @ 18:09 |
Heb uit beide gehad, heb zelf de Philips, maar die maakt echt wel veel betere dingen, ik maak er ook vlees in zoals kip en schnitzels enz, bevalt goed. Die van Tefal vond ik veel minder lekker. Schoonmaken is wel een hel want al het vet valt in de bak er onder en die is een vage vorm waar de afwasborstel niet heel lekker langs kan dus dat is elke keer een heel gezeik. Mja wel handig. Friet uit de airfryer is trouwens minder ongezond als gebakken aardappels uit de pan. | |
DX11 | donderdag 21 januari 2016 @ 18:12 |
Btw de airfryer smaakt wel pas lekker als je het vaker gedaan hebt. De eerste paar keer ga je de tijd gegarandeerd verkeerd inschatten. Maar als je het door hebt is het heerlijk. | |
OscarMopperkont | donderdag 21 januari 2016 @ 18:15 |
* OscarMopperkont is wel blij met deze uitvinding... Is wel beter voor mijn dieet. ![]() | |
THEFXR | donderdag 21 januari 2016 @ 18:41 |
en die tijd en temp is? | |
Fer | donderdag 21 januari 2016 @ 18:50 |
Philips heeft gewoon de warmteverdeling goed voor elkaar. Het eten wordt zowel boven als onder goed en gelijkmatig verhit. Het element werkt ook als grill, dus voor wat extra bruining. Het lijkt simpel, maar het is een mooi stukje engineering. Schoonmaken vind ik juist makkelijk, ik leg het bakje met mandje erin in de wasbak en maak er een beetje sop in. Dat laat ik even weken en borstel het daarna zo schoon. Maar ik denk dat de aangegeven temperaturen te hoog zijn. 175-180 lijkt veel beter te werken, misschien maar iets langer wachten. | |
densmee | donderdag 21 januari 2016 @ 18:54 |
Friet wordt gebakken in ossewit ![]() | |
DX11 | donderdag 21 januari 2016 @ 19:24 |
Dat is dus het probleem. Dat hangt er vanaf welke friet je hebt, maar vooral hoe vol de bak is. Dus daarom moet je t een paar keer proberen voordat ze echt goed zijn. | |
Nico987 | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:27 |
de verpakking geeft soms 10 minuten aan voor 750 gram friet. Aviko is dat volgens mij. Dat is toch wel erg veel friet voor 2 personen, maar ook voor het mandje. Na 10 minuten en een paar keer omschudden waren ze nog wel erg licht.. terwijl 10 minuten vaak bij een portie voor 2 personen vaak wel voldoende is. Dus gewoon proberen. | |
DX11 | vrijdag 22 januari 2016 @ 01:42 |
Gisteren nog gebruikt trouwens, was weer lekker:![]() | |
Ou-Tannu | vrijdag 22 januari 2016 @ 22:04 |
tief mn patat gewoon in een pan op gas ![]() ![]() | |
Fer | vrijdag 22 januari 2016 @ 22:21 |
Korte dikke frieten van kleine aardappels. 30 minuten in water, 160 graden voorbakken en 180 graden afbakken, smaakte al beter. Maar ik mis toch wel wat olie bij het afbakken, ook zout blijft zo niet plakken. Ook geprobeerd vis te bakken, in een beslagje en panko, maar dat was geen succes. De bovenkant werd wel lekker krokant, maar de stukken vis tegen elkaar gingen plakken. Die haal ik wel weer gebakken bij de visboer. |