Nadeel is dat sommige dingen in dat soort apparaten 20-40 min durenquote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:47 schreef EK-burger het volgende:
Het is in ieder geval wel makkelijk en de patat die je maakt smaakt prima.
Schillen en snijden en 3 kwartier later heb je krokante patat.
drie kwartier voor anderhalve kilo patat maximaal.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:48 schreef VNA9216 het volgende:
[..]
Nadeel is dat sommige dingen in dat soort apparaten 20-40 min duren
Zie je wel eens vaker gebeuren helaas.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:49 schreef kort het volgende:
Zie net een twee reviews dat 't gewoon ranzig is. Vreemd genoeg staan al de sites zoals kieskeurig.nl wel vol met positieve reviews, Philips huurt mensen in?
Zie net twee reviews dat het lekker is.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:49 schreef kort het volgende:
Zie net een twee reviews dat 't gewoon ranzig is. Vreemd genoeg staan al de sites zoals kieskeurig.nl wel vol met positieve reviews, Philips huurt mensen in?
Of 't een betrouwbare bron is?quote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:52 schreef EK-burger het volgende:
[..]
Zie net twee reviews dat het lekker is.
Niks mis mee maar het is wel een stuk minder vet dan gewone patat dus misschien moet je even wennen.
De mensen die het bij ons hebben gegeten (wij hebben de Actifry family) vonden het in ieder geval wel lekker.
Wat noem jij betrouwbaar?quote:
Wat is het verschil in Kcal dan eigenlijk tussen gefrituurde patat en patat uit zo'n apparaat?quote:Wat mij wel aanspreekt is dat je nu 'gewetenloos' overal patat bij kan maken zonder de dikmakend factor in acht te hoeven nemen.
Het is nauwelijks ongezonder dan bijvoorbeeld gekookte aardappelen.
Vetpercentage is 5% vs 15% van normaal gefrituurde patat.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Wat is het verschil in Kcal dan eigenlijk tussen gefrituurde patat en patat uit zo'n apparaat?
Volgens mij is veruit de meeste diepvriesfriet al voorgebakken (gefrituurd). Als het nog 11 minuten nodig heeft zal dat misschien in de test niet het geval zijn geweest, maar het lijkt me een beetje een misleidend voorbeeld dan.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:42 schreef EK-burger het volgende:
[..]
Vetpercentage is 5% vs 15% van normaal gefrituurde patat.
In de gewone Tefalfriteuse is in deze test 750 gram diepvriesfriet in 11 minuten klaar – inclusief opwarmtijd. De Actifry doet daar 25 tot 30 minuten over.
http://www.consumentenbon(...)iteuse/testresultaat
Inclusief opwarmtijd 11 minuten.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:45 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Volgens mij is veruit de meeste diepvriesfriet al voorgebakken (gefrituurd). Als het nog 11 minuten nodig heeft zal dat misschien in de test niet het geval zijn geweest, maar het lijkt me een beetje een misleidend voorbeeld dan.
Ok. voorgefrituurde patat er in gooien lijkt mij een beetje raar.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:47 schreef EK-burger het volgende:
[..]
Inclusief opwarmtijd 11 minuten.
De Actifry kent geen opwarmtijd.
100 gram aardappel = 85 kCalquote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:50 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Ok. voorgefrituurde patat er in gooien lijkt mij een beetje raar.
Maar dan blijft mijn vraag hoeveel verschil in kcal er nou in zit. Bij een vetpercentage van 5% vs 15%, kom je bij een gelijk gewicht toch op een niet al te groot verschil uit lijkt mij, zeker als je ook een eventuele saus nog mee neemt in het totaal. Kun je dan niet beter gewoon ietsje minder gefrituurde patat eten?
Doe dat dan gelijk, je lijkt wel een marketingmedewerker zo.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:54 schreef EK-burger het volgende:
[..]
100 gram aardappel = 85 kCal
100 gram gebakken aardappel = 187 kCal
100 gram patat = 310 kCal
100 gram, Acfry = 108 kCal
Actifry-friet = 54 Kcalorieen per 50 gram
Dat komt niet overeen met slechts 10 procentpunten verschil in vet uit de andere test die je noemde.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:54 schreef EK-burger het volgende:
[..]
100 gram aardappel = 85 kCal
100 gram gebakken aardappel = 187 kCal
100 gram patat = 310 kCal
Actifry-friet = 54 Kcalorieen per 50 gram
quote:Wat is acrylamide? Volgens het Voedingscentrum is acrylamide in proefdieren kankerverwerwekkend. Het is nog niet duidelijk in hoeverre het kankerverwekkend is voor de mens. Over het algemeen krijg je minder acrylamide binnen door een gevarieerde voeding en door weinig chips, zoutjes en patat te eten.
Dat zou kunnen. Het is eigenlijk een compacte heteluchtdroger. Gebruik hier gewoon altijd ovenfriet.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 18:27 schreef EK-burger het volgende:
Wij maken er ook bitterballen en hapjes in.
Gewoon dat draaiende element eruit halen.
Overigens is volgens onderzoek van de Consumentenbond het acrylamidegehalte van de Airfryer aanzienlijk hoger is dan die van normale patat.
195 +/- 60 µg/kg voor de Actifry, 2025 +/- 600 µg/kg voor de Airfry van Philips en 806 +/- 250 µg/kg gewone frituur, zelfgemaakte frieten.
Uit datzelfde artikel:
[..]
Maar niet echt praktisch.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 18:42 schreef El-a-Menthol het volgende:
[ afbeelding ]
+
[ afbeelding ]
=
[ afbeelding ]
Juist wel. Makkelijker kan niet.quote:
Ja maar hij wil makkelijk uit zijn dus gebruikt kant & klaar ongetwijfeld.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 21:08 schreef EK-burger het volgende:
Je moet niet je gewone patat als referentiekader nemen.
Het is veel minder vet dus minder lekker, of anders van smaak.
Maar als je goede aardappelen gebruikt kun je evengoed prima eten. Je proeft veel meer de smaak van de aardappel en veel minder frituurvet.
Kan je net zo goed frituren, zit vrijwel net zoveel kcal in als in gefrituurde friet. Ovenfriet krijgt namelijk meer vet mee om mooi lichtbruin te bakken in de oven...quote:Op vrijdag 15 juni 2012 19:24 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
Gebruik hier gewoon altijd ovenfriet.
Je hebt gelijk, deels. NIets kan op tegen echt goede zelfgemaakte friet.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je minder vet wilt binnenkrijgen moet je dikke friet maken. Ook lekkerder vind ik. En maar half schillen, schil geeft meer aardappelsmaak. Gebruik bv Irenes, lekkere smaakvolle aardappel.
De friet is even wennen, maar komt er bij ons net zo knapperig uit als friteuse patat tegenwoordig..quote:Op maandag 25 juni 2012 20:39 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Ik heb zo'n Philips ding.
Eerlijke review: Haalt ie het bij in vet gebakken friet? NEE
Is het wel te doen?: JA, behalve minifrites, die worden taai.
En snacks?: Vergeet hetIk heb er een klein vet-pannetje bij gekocht...
Nee, het is een soort van kleine convectieoven, met veel convectie en veel vermogen per gram product in de oven.quote:Op woensdag 27 juni 2012 18:09 schreef Weltschmerz het volgende:
Dus er kan geen ossenwit in? En de friet in twee keer bakken, hoe doe je dat in dat ding?
Het is misschien best een leuke uitvinding maar als je alleen aardappel wil proeven dan moet je hem koken. Bij frituren gaat hem om aardappel en vet lijkt me, dat maakt het smeuig en draagt smaak, en in het geval van ossenwit smaakt het zelf ook nog goed. Ik zou zelf nooit voor een surrogaat gaan, eet dan wat minder friet en dan als lekkernij als je er dik van wordt.
quote:Op woensdag 13 januari 2016 09:07 schreef Knuck-les het volgende:
Typisch product voor huismoeders met kortpittige kapsel die 'aan de lijn' zijn en daardoor bang voor alles met vet er in. Om vervolgens na de maaltijd een halve bus slagroom in hun vadsige bek spuiten als toetje terwijl ze naar The Voice kijken
Ik maak tegenwoordig mijn friet in een actifry en daar gebruik ik geen voorgebakken friet voor, maar zelf geschilde en gesneden aardappel. Deze is dan uiteraard minder vet als dat ik ze in de frituurpan zou gooien. Ik ben hierdoor wel gelijk van het voorbakken af, wat zeker een voordeel is.quote:Op woensdag 13 januari 2016 17:23 schreef Fer het volgende:
Eerlijk gezegd, ga ik er niet vanuit dat het minder vet is, in voorgebakken patat zit ook al vet. Maar gaat mij meer om stank en verversen van de pan en dat je een hele zak in een keer kan bakken, zonder om kijken.
Ok, heb je ook weleens een Airfryer geprobeerd? Ik zie dat er een voorkeur is voor de Airfryer, maar vraag mij af hoeveel die echt beter is dan de Activfry en of de Tefal nog andere truuks kan.quote:Op woensdag 13 januari 2016 18:32 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik maak tegenwoordig mijn friet in een actifry en daar gebruik ik geen voorgebakken friet voor, maar zelf geschilde en gesneden aardappel. Deze is dan uiteraard minder vet als dat ik ze in de frituurpan zou gooien. Ik ben hierdoor wel gelijk van het voorbakken af, wat zeker een voordeel is.
(en nee, we eten het niet vaker)
Nee, een bekende van me heeft ze beide en die heeft aangeraden om een actifry te nemen. En we zijn er erg tevreden over, de friet smaakt prima en ook snacks gaat redelijk goed.quote:Op woensdag 13 januari 2016 20:21 schreef Fer het volgende:
[..]
Ok, heb je ook weleens een Airfryer geprobeerd? Ik zie dat er een voorkeur is voor de Airfryer, maar vraag mij af hoeveel die echt beter is dan de Activfry en of de Tefal nog andere truuks kan.
Was het maar mayo. Vaak is het fritessausquote:Op woensdag 13 januari 2016 12:46 schreef Postbus100 het volgende:
[..]![]()
Je stelt het wat extreem, maar er zit wel een kern van waarheid in. Mijn ouders hebben ook zo'n ding, en wat je dan ziet gebeuren: 'het is gezonder, dus we kunnen vaker patat eten', en dan vervolgens wel steeds mayonaise erbij eten. Ja, hallo, dàt is de boosdoener! Niet de patat...
Goede keus!quote:Op donderdag 14 januari 2016 18:03 schreef Fer het volgende:
Airfryer besteld bij Bobshop met 10% korting, als het goed is morgen op voorraad en zaterdag in huis. De twijfel achtige degelijkheid van Tefal en berichten, dat ze geen cashback uitbetalen, doen mij toch maar voor de Airfryer.
Als je bijna niets eet en 7 uur de tijd neemt, dan wel.quote:Op donderdag 14 januari 2016 19:19 schreef Fer het volgende:
Ben alleen benieuwd of je ook kip met patat kan maken voor 4 personen.
Moest lachenquote:Op donderdag 14 januari 2016 20:13 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Als je bijna niets eet en 7 uur de tijd neemt, dan wel.
In welk universum leef jij dat kipfilets sneller garen dan kippenbouten?quote:Op donderdag 14 januari 2016 20:38 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Moest lachen![]()
Maar complete onzin natuurlijk. Kipfilets zijn in 20 min klaar. Kippenbouten nog sneller.
Frietjes in een minuut of 12 max
Kippenvleugels bedoel ik, sorryquote:Op vrijdag 15 januari 2016 11:44 schreef Knuck-les het volgende:
[..]
In welk universum leef jij dat kipfilets sneller garen dan kippenbouten?
Daarom zijn Amerikanen ook zo slank, die eten hun frites met ketchup.quote:Op woensdag 13 januari 2016 12:46 schreef Postbus100 het volgende:
[..]![]()
Je stelt het wat extreem, maar er zit wel een kern van waarheid in. Mijn ouders hebben ook zo'n ding, en wat je dan ziet gebeuren: 'het is gezonder, dus we kunnen vaker patat eten', en dan vervolgens wel steeds mayonaise erbij eten. Ja, hallo, dàt is de boosdoener! Niet de patat...
Patat in de Airfryer en Kip in de normale oven?quote:Op donderdag 14 januari 2016 19:19 schreef Fer het volgende:
Ben alleen benieuwd of je ook kip met patat kan maken voor 4 personen.
Gefeliciteerd met je Airfryer, krijg je geen spijt van. Verse patat 'moet' je wel ff het boekje (pagina 13 staat het recept) goed lezen want blijkbaar gaat dat niet bij iedereen goed.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 13:30 schreef Fer het volgende:
Ik had nog geen boodschappen gedaan en enige te frituren was een zak diepvriespatat van Jumbo.
Eerste resultaten, het ruikt nu naar patat iov olie en het smaakte als Jumbo patat, nergens naar dus, Ik heb momenteel niks beters.
Straks even kip en aardappels kopen, eten we morgen verse patat.
Hoe heet zo'n ding?quote:Op zaterdag 16 januari 2016 12:57 schreef THEFXR het volgende:
er staan er echt teveel te koop op marktplaats, dan weet je het wel.
3 a 4 tientjes, beter dan airflyer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
das is het ook, echt te duur dat ding. Het lijkt mij nog klein ook.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 14:23 schreef Fer het volgende:
Als,techneut voel ik mij wel weer in de zeik genomen. Veel meer dan een element en grote fan is het niet.
Maar het werkt wel, morgen tijd om eens lekker te experimenteren. Patat, drumsticks, garnalen, filodriehoeken.
Maar de reviews van de Philips zijn beter dan van de Tefal en beide scoren weer veel beter dan de goedkopere modellen van Princess enz. Dus er iets wat Philips toch beter heeft gedaan.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 14:38 schreef THEFXR het volgende:
[..]
das is het ook, echt te duur dat ding. Het lijkt mij nog klein ook.
Hee, dat is een andere als ik heb. Wat doet de knopje links onderaan, die met de ster?quote:Op zaterdag 16 januari 2016 13:15 schreef Fer het volgende:
Uit de doos en testen maar.
[ afbeelding ]
Ik vind de mora ovenfrikandellen wel een aanrader! Die komen er bij mij heel goed uit.quote:Op woensdag 20 januari 2016 02:51 schreef Nico987 het volgende:
wij hebben een airfryer.
Wij kochten zo nu en dan een frituurpan, als we hem teveel gingen gebruiken of hij te vet was om aan te pakken flikkerde we hem weg tot het moment we oven friet weer echt zat waren. Dat werden toch vaak droog geroosterde aardappelen.
We hadden net een frituur gekocht toen we een air flyer wonnen bij de postcode loterij.
Het is even zoeken naar de juiste friet (als je voor gebakken wilt). en wij doen er altijd stiekem toch wat vet overheen, hebben frituurolie in een spray dat sprayen we na een paar minuten bakken over de frieten, niet zo veel hoor. Maar zo bak je echt erg goede frieten.
frikandellen zijn niet zo'n goed idee, en qua kroketten, en zo adviseer ik oven snacks. die voor de frituur worden droger, als helpt ook hier de vet spray enigszins.
Het is geen gefrituurde friet en dat blijft het beste, maar het is iets gezonder.
Als deze stuk gaat dan gaan e ws weer iedere 3 jaar een frituur pan kopen.
Okee die eigenlijk nooit geprobeerd. Ga ik eens doen.quote:Op woensdag 20 januari 2016 14:01 schreef Multiply het volgende:
[..]
Ik vind de mora ovenfrikandellen wel een aanrader! Die komen er bij mij heel goed uit.
Daar moet ik je in teleurstellen. Frituurolie is plantaardig en niet erg stabiel op hoge temperatuur (afhankelijk van de bron, maar de meeste tot 175°C ofzo) en dan krijg je koolwaterstoffen die je niet wil eten. Zo'n hetelucht-bakker zet je denk ik op 200°C?quote:
Je verhaal over vroeger en nu gaat volkomen mank doordat in 10 jaar de voeding compleet veranderd is..quote:Op woensdag 20 januari 2016 18:43 schreef citywok het volgende:
[..]
Daar moet ik je in teleurstellen. Frituurolie is plantaardig en niet erg stabiel op hoge temperatuur (afhankelijk van de bron, maar de meeste tot 175°C ofzo) en dan krijg je koolwaterstoffen die je niet wil eten. Zo'n hetelucht-bakker zet je denk ik op 200°C?
Als je goede patat wil frituren (dus voorbakken op 150° en afbakken op 190°) moet je dat gewoon net als vroeger in ossewit doen. Stabiel op hoge temperatuur want verzadigd vet. Die verzadigd vet-doctrine is allang achterhaald maar het is verrekte moeilijk om dat een hele bevolking wijs te maken. Vooral als nota bene het Voedingscentrum het maar blijft nablaten. Wanneer kreeg men vaker diabetes, hart- en vaatziekten en kanker: vroeger toen men vet vlees en organen at of tegenwoordig met vetarme prefab light-producten?
Aan de andere kant, geen gezeul en gesmeer met frituurvet dus jeuj.
in vet zitten mineralen en vitamines die je lichaam ook nodig heeft, als je helemaal geen vet eet, gaat het snel slecht met je.quote:Op donderdag 21 januari 2016 02:48 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Je verhaal over vroeger en nu gaat volkomen mank doordat in 10 jaar de voeding compleet veranderd is..
en iets zonder vet bakken lijkt mij nog altijd gezonder dan met vet bakken. niks prefab niets light gewoon geen vet toevoegen.
Ik heb het over iets gezonder.quote:Op donderdag 21 januari 2016 03:16 schreef THEFXR het volgende:
[..]
in vet zitten mineralen en vitamines die je lichaam ook nodig heeft, als je helemaal geen vet eet, gaat het snel slecht met je.
daar begon je zelf over dus...quote:Op donderdag 21 januari 2016 04:05 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Ik heb het over iets gezonder.
Maar dit topic gaat over airfryers Etc. Niet over wel of geen ver eten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |