Dat zou kunnen. Het is eigenlijk een compacte heteluchtdroger. Gebruik hier gewoon altijd ovenfriet.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 18:27 schreef EK-burger het volgende:
Wij maken er ook bitterballen en hapjes in.
Gewoon dat draaiende element eruit halen.
Overigens is volgens onderzoek van de Consumentenbond het acrylamidegehalte van de Airfryer aanzienlijk hoger is dan die van normale patat.
195 +/- 60 µg/kg voor de Actifry, 2025 +/- 600 µg/kg voor de Airfry van Philips en 806 +/- 250 µg/kg gewone frituur, zelfgemaakte frieten.
Uit datzelfde artikel:
[..]
Maar niet echt praktisch.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 18:42 schreef El-a-Menthol het volgende:
[ afbeelding ]
+
[ afbeelding ]
=
[ afbeelding ]
Juist wel. Makkelijker kan niet.quote:
Ja maar hij wil makkelijk uit zijn dus gebruikt kant & klaar ongetwijfeld.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 21:08 schreef EK-burger het volgende:
Je moet niet je gewone patat als referentiekader nemen.
Het is veel minder vet dus minder lekker, of anders van smaak.
Maar als je goede aardappelen gebruikt kun je evengoed prima eten. Je proeft veel meer de smaak van de aardappel en veel minder frituurvet.
Kan je net zo goed frituren, zit vrijwel net zoveel kcal in als in gefrituurde friet. Ovenfriet krijgt namelijk meer vet mee om mooi lichtbruin te bakken in de oven...quote:Op vrijdag 15 juni 2012 19:24 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
Gebruik hier gewoon altijd ovenfriet.
Je hebt gelijk, deels. NIets kan op tegen echt goede zelfgemaakte friet.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je minder vet wilt binnenkrijgen moet je dikke friet maken. Ook lekkerder vind ik. En maar half schillen, schil geeft meer aardappelsmaak. Gebruik bv Irenes, lekkere smaakvolle aardappel.
De friet is even wennen, maar komt er bij ons net zo knapperig uit als friteuse patat tegenwoordig..quote:Op maandag 25 juni 2012 20:39 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Ik heb zo'n Philips ding.
Eerlijke review: Haalt ie het bij in vet gebakken friet? NEE
Is het wel te doen?: JA, behalve minifrites, die worden taai.
En snacks?: Vergeet hetIk heb er een klein vet-pannetje bij gekocht...
Nee, het is een soort van kleine convectieoven, met veel convectie en veel vermogen per gram product in de oven.quote:Op woensdag 27 juni 2012 18:09 schreef Weltschmerz het volgende:
Dus er kan geen ossenwit in? En de friet in twee keer bakken, hoe doe je dat in dat ding?
Het is misschien best een leuke uitvinding maar als je alleen aardappel wil proeven dan moet je hem koken. Bij frituren gaat hem om aardappel en vet lijkt me, dat maakt het smeuig en draagt smaak, en in het geval van ossenwit smaakt het zelf ook nog goed. Ik zou zelf nooit voor een surrogaat gaan, eet dan wat minder friet en dan als lekkernij als je er dik van wordt.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |