Nadeel is dat sommige dingen in dat soort apparaten 20-40 min durenquote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:47 schreef EK-burger het volgende:
Het is in ieder geval wel makkelijk en de patat die je maakt smaakt prima.
Schillen en snijden en 3 kwartier later heb je krokante patat.
drie kwartier voor anderhalve kilo patat maximaal.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:48 schreef VNA9216 het volgende:
[..]
Nadeel is dat sommige dingen in dat soort apparaten 20-40 min duren
Zie je wel eens vaker gebeuren helaas.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:49 schreef kort het volgende:
Zie net een twee reviews dat 't gewoon ranzig is. Vreemd genoeg staan al de sites zoals kieskeurig.nl wel vol met positieve reviews, Philips huurt mensen in?
Zie net twee reviews dat het lekker is.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:49 schreef kort het volgende:
Zie net een twee reviews dat 't gewoon ranzig is. Vreemd genoeg staan al de sites zoals kieskeurig.nl wel vol met positieve reviews, Philips huurt mensen in?
Of 't een betrouwbare bron is?quote:Op vrijdag 15 juni 2012 16:52 schreef EK-burger het volgende:
[..]
Zie net twee reviews dat het lekker is.
Niks mis mee maar het is wel een stuk minder vet dan gewone patat dus misschien moet je even wennen.
De mensen die het bij ons hebben gegeten (wij hebben de Actifry family) vonden het in ieder geval wel lekker.
Wat noem jij betrouwbaar?quote:
Wat is het verschil in Kcal dan eigenlijk tussen gefrituurde patat en patat uit zo'n apparaat?quote:Wat mij wel aanspreekt is dat je nu 'gewetenloos' overal patat bij kan maken zonder de dikmakend factor in acht te hoeven nemen.
Het is nauwelijks ongezonder dan bijvoorbeeld gekookte aardappelen.
Vetpercentage is 5% vs 15% van normaal gefrituurde patat.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Wat is het verschil in Kcal dan eigenlijk tussen gefrituurde patat en patat uit zo'n apparaat?
Volgens mij is veruit de meeste diepvriesfriet al voorgebakken (gefrituurd). Als het nog 11 minuten nodig heeft zal dat misschien in de test niet het geval zijn geweest, maar het lijkt me een beetje een misleidend voorbeeld dan.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:42 schreef EK-burger het volgende:
[..]
Vetpercentage is 5% vs 15% van normaal gefrituurde patat.
In de gewone Tefalfriteuse is in deze test 750 gram diepvriesfriet in 11 minuten klaar – inclusief opwarmtijd. De Actifry doet daar 25 tot 30 minuten over.
http://www.consumentenbon(...)iteuse/testresultaat
Inclusief opwarmtijd 11 minuten.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:45 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Volgens mij is veruit de meeste diepvriesfriet al voorgebakken (gefrituurd). Als het nog 11 minuten nodig heeft zal dat misschien in de test niet het geval zijn geweest, maar het lijkt me een beetje een misleidend voorbeeld dan.
Ok. voorgefrituurde patat er in gooien lijkt mij een beetje raar.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:47 schreef EK-burger het volgende:
[..]
Inclusief opwarmtijd 11 minuten.
De Actifry kent geen opwarmtijd.
100 gram aardappel = 85 kCalquote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:50 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Ok. voorgefrituurde patat er in gooien lijkt mij een beetje raar.
Maar dan blijft mijn vraag hoeveel verschil in kcal er nou in zit. Bij een vetpercentage van 5% vs 15%, kom je bij een gelijk gewicht toch op een niet al te groot verschil uit lijkt mij, zeker als je ook een eventuele saus nog mee neemt in het totaal. Kun je dan niet beter gewoon ietsje minder gefrituurde patat eten?
Doe dat dan gelijk, je lijkt wel een marketingmedewerker zo.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:54 schreef EK-burger het volgende:
[..]
100 gram aardappel = 85 kCal
100 gram gebakken aardappel = 187 kCal
100 gram patat = 310 kCal
100 gram, Acfry = 108 kCal
Actifry-friet = 54 Kcalorieen per 50 gram
Dat komt niet overeen met slechts 10 procentpunten verschil in vet uit de andere test die je noemde.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 17:54 schreef EK-burger het volgende:
[..]
100 gram aardappel = 85 kCal
100 gram gebakken aardappel = 187 kCal
100 gram patat = 310 kCal
Actifry-friet = 54 Kcalorieen per 50 gram
quote:Wat is acrylamide? Volgens het Voedingscentrum is acrylamide in proefdieren kankerverwerwekkend. Het is nog niet duidelijk in hoeverre het kankerverwekkend is voor de mens. Over het algemeen krijg je minder acrylamide binnen door een gevarieerde voeding en door weinig chips, zoutjes en patat te eten.
Dat zou kunnen. Het is eigenlijk een compacte heteluchtdroger. Gebruik hier gewoon altijd ovenfriet.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 18:27 schreef EK-burger het volgende:
Wij maken er ook bitterballen en hapjes in.
Gewoon dat draaiende element eruit halen.
Overigens is volgens onderzoek van de Consumentenbond het acrylamidegehalte van de Airfryer aanzienlijk hoger is dan die van normale patat.
195 +/- 60 µg/kg voor de Actifry, 2025 +/- 600 µg/kg voor de Airfry van Philips en 806 +/- 250 µg/kg gewone frituur, zelfgemaakte frieten.
Uit datzelfde artikel:
[..]
Maar niet echt praktisch.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 18:42 schreef El-a-Menthol het volgende:
[ afbeelding ]
+
[ afbeelding ]
=
[ afbeelding ]
Juist wel. Makkelijker kan niet.quote:
Ja maar hij wil makkelijk uit zijn dus gebruikt kant & klaar ongetwijfeld.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 21:08 schreef EK-burger het volgende:
Je moet niet je gewone patat als referentiekader nemen.
Het is veel minder vet dus minder lekker, of anders van smaak.
Maar als je goede aardappelen gebruikt kun je evengoed prima eten. Je proeft veel meer de smaak van de aardappel en veel minder frituurvet.
Kan je net zo goed frituren, zit vrijwel net zoveel kcal in als in gefrituurde friet. Ovenfriet krijgt namelijk meer vet mee om mooi lichtbruin te bakken in de oven...quote:Op vrijdag 15 juni 2012 19:24 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
Gebruik hier gewoon altijd ovenfriet.
Je hebt gelijk, deels. NIets kan op tegen echt goede zelfgemaakte friet.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je minder vet wilt binnenkrijgen moet je dikke friet maken. Ook lekkerder vind ik. En maar half schillen, schil geeft meer aardappelsmaak. Gebruik bv Irenes, lekkere smaakvolle aardappel.
De friet is even wennen, maar komt er bij ons net zo knapperig uit als friteuse patat tegenwoordig..quote:Op maandag 25 juni 2012 20:39 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Ik heb zo'n Philips ding.
Eerlijke review: Haalt ie het bij in vet gebakken friet? NEE
Is het wel te doen?: JA, behalve minifrites, die worden taai.
En snacks?: Vergeet hetIk heb er een klein vet-pannetje bij gekocht...
Nee, het is een soort van kleine convectieoven, met veel convectie en veel vermogen per gram product in de oven.quote:Op woensdag 27 juni 2012 18:09 schreef Weltschmerz het volgende:
Dus er kan geen ossenwit in? En de friet in twee keer bakken, hoe doe je dat in dat ding?
Het is misschien best een leuke uitvinding maar als je alleen aardappel wil proeven dan moet je hem koken. Bij frituren gaat hem om aardappel en vet lijkt me, dat maakt het smeuig en draagt smaak, en in het geval van ossenwit smaakt het zelf ook nog goed. Ik zou zelf nooit voor een surrogaat gaan, eet dan wat minder friet en dan als lekkernij als je er dik van wordt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |