Gefeliciteerd met je Airfryer, krijg je geen spijt van. Verse patat 'moet' je wel ff het boekje (pagina 13 staat het recept) goed lezen want blijkbaar gaat dat niet bij iedereen goed.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 13:30 schreef Fer het volgende:
Ik had nog geen boodschappen gedaan en enige te frituren was een zak diepvriespatat van Jumbo.
Eerste resultaten, het ruikt nu naar patat iov olie en het smaakte als Jumbo patat, nergens naar dus, Ik heb momenteel niks beters.
Straks even kip en aardappels kopen, eten we morgen verse patat.
Hoe heet zo'n ding?quote:Op zaterdag 16 januari 2016 12:57 schreef THEFXR het volgende:
er staan er echt teveel te koop op marktplaats, dan weet je het wel.
3 a 4 tientjes, beter dan airflyer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
das is het ook, echt te duur dat ding. Het lijkt mij nog klein ook.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 14:23 schreef Fer het volgende:
Als,techneut voel ik mij wel weer in de zeik genomen. Veel meer dan een element en grote fan is het niet.
Maar het werkt wel, morgen tijd om eens lekker te experimenteren. Patat, drumsticks, garnalen, filodriehoeken.
Maar de reviews van de Philips zijn beter dan van de Tefal en beide scoren weer veel beter dan de goedkopere modellen van Princess enz. Dus er iets wat Philips toch beter heeft gedaan.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 14:38 schreef THEFXR het volgende:
[..]
das is het ook, echt te duur dat ding. Het lijkt mij nog klein ook.
Hee, dat is een andere als ik heb. Wat doet de knopje links onderaan, die met de ster?quote:Op zaterdag 16 januari 2016 13:15 schreef Fer het volgende:
Uit de doos en testen maar.
[ afbeelding ]
Ik vind de mora ovenfrikandellen wel een aanrader! Die komen er bij mij heel goed uit.quote:Op woensdag 20 januari 2016 02:51 schreef Nico987 het volgende:
wij hebben een airfryer.
Wij kochten zo nu en dan een frituurpan, als we hem teveel gingen gebruiken of hij te vet was om aan te pakken flikkerde we hem weg tot het moment we oven friet weer echt zat waren. Dat werden toch vaak droog geroosterde aardappelen.
We hadden net een frituur gekocht toen we een air flyer wonnen bij de postcode loterij.
Het is even zoeken naar de juiste friet (als je voor gebakken wilt). en wij doen er altijd stiekem toch wat vet overheen, hebben frituurolie in een spray dat sprayen we na een paar minuten bakken over de frieten, niet zo veel hoor. Maar zo bak je echt erg goede frieten.
frikandellen zijn niet zo'n goed idee, en qua kroketten, en zo adviseer ik oven snacks. die voor de frituur worden droger, als helpt ook hier de vet spray enigszins.
Het is geen gefrituurde friet en dat blijft het beste, maar het is iets gezonder.
Als deze stuk gaat dan gaan e ws weer iedere 3 jaar een frituur pan kopen.
Okee die eigenlijk nooit geprobeerd. Ga ik eens doen.quote:Op woensdag 20 januari 2016 14:01 schreef Multiply het volgende:
[..]
Ik vind de mora ovenfrikandellen wel een aanrader! Die komen er bij mij heel goed uit.
Daar moet ik je in teleurstellen. Frituurolie is plantaardig en niet erg stabiel op hoge temperatuur (afhankelijk van de bron, maar de meeste tot 175°C ofzo) en dan krijg je koolwaterstoffen die je niet wil eten. Zo'n hetelucht-bakker zet je denk ik op 200°C?quote:
Je verhaal over vroeger en nu gaat volkomen mank doordat in 10 jaar de voeding compleet veranderd is..quote:Op woensdag 20 januari 2016 18:43 schreef citywok het volgende:
[..]
Daar moet ik je in teleurstellen. Frituurolie is plantaardig en niet erg stabiel op hoge temperatuur (afhankelijk van de bron, maar de meeste tot 175°C ofzo) en dan krijg je koolwaterstoffen die je niet wil eten. Zo'n hetelucht-bakker zet je denk ik op 200°C?
Als je goede patat wil frituren (dus voorbakken op 150° en afbakken op 190°) moet je dat gewoon net als vroeger in ossewit doen. Stabiel op hoge temperatuur want verzadigd vet. Die verzadigd vet-doctrine is allang achterhaald maar het is verrekte moeilijk om dat een hele bevolking wijs te maken. Vooral als nota bene het Voedingscentrum het maar blijft nablaten. Wanneer kreeg men vaker diabetes, hart- en vaatziekten en kanker: vroeger toen men vet vlees en organen at of tegenwoordig met vetarme prefab light-producten?
Aan de andere kant, geen gezeul en gesmeer met frituurvet dus jeuj.
in vet zitten mineralen en vitamines die je lichaam ook nodig heeft, als je helemaal geen vet eet, gaat het snel slecht met je.quote:Op donderdag 21 januari 2016 02:48 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Je verhaal over vroeger en nu gaat volkomen mank doordat in 10 jaar de voeding compleet veranderd is..
en iets zonder vet bakken lijkt mij nog altijd gezonder dan met vet bakken. niks prefab niets light gewoon geen vet toevoegen.
Ik heb het over iets gezonder.quote:Op donderdag 21 januari 2016 03:16 schreef THEFXR het volgende:
[..]
in vet zitten mineralen en vitamines die je lichaam ook nodig heeft, als je helemaal geen vet eet, gaat het snel slecht met je.
daar begon je zelf over dus...quote:Op donderdag 21 januari 2016 04:05 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Ik heb het over iets gezonder.
Maar dit topic gaat over airfryers Etc. Niet over wel of geen ver eten.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |