abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_159147377
Ik had nog geen boodschappen gedaan en enige te frituren was een zak diepvriespatat van Jumbo.

Eerste resultaten, het ruikt nu naar patat iov olie en het smaakte als Jumbo patat, nergens naar dus, Ik heb momenteel niks beters.

Straks even kip en aardappels kopen, eten we morgen verse patat.
.
pi_159147697
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:30 schreef Fer het volgende:
Ik had nog geen boodschappen gedaan en enige te frituren was een zak diepvriespatat van Jumbo.

Eerste resultaten, het ruikt nu naar patat iov olie en het smaakte als Jumbo patat, nergens naar dus, Ik heb momenteel niks beters.

Straks even kip en aardappels kopen, eten we morgen verse patat.
Gefeliciteerd met je Airfryer, krijg je geen spijt van. Verse patat 'moet' je wel ff het boekje (pagina 13 staat het recept) goed lezen want blijkbaar gaat dat niet bij iedereen goed.
Mora funmix er in gooien is ook heerlijk. Hoeft maar 6 minuten (niet te vol doen, op de verpakkingen staat hoeveel max.) de twisterfriet van LambWeston is ook een aanrader :) (als je daar van houdt uiteraard)
  zaterdag 16 januari 2016 @ 14:06:50 #78
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_159148097
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 12:57 schreef THEFXR het volgende:
er staan er echt teveel te koop op marktplaats, dan weet je het wel.
3 a 4 tientjes, beter dan airflyer.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoe heet zo'n ding?
pi_159148277
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 14:06 schreef Knuck-les het volgende:

[..]

Hoe heet zo'n ding?
een halogeen air/grill, convectie oven
pi_159148416
Als,techneut voel ik mij wel weer in de zeik genomen. Veel meer dan een element en grote fan is het niet.

Maar het werkt wel, morgen tijd om eens lekker te experimenteren. Patat, drumsticks, garnalen, filodriehoeken.
.
pi_159148737
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 14:23 schreef Fer het volgende:
Als,techneut voel ik mij wel weer in de zeik genomen. Veel meer dan een element en grote fan is het niet.

Maar het werkt wel, morgen tijd om eens lekker te experimenteren. Patat, drumsticks, garnalen, filodriehoeken.
das is het ook, echt te duur dat ding. Het lijkt mij nog klein ook.
pi_159150745
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 14:38 schreef THEFXR het volgende:

[..]

das is het ook, echt te duur dat ding. Het lijkt mij nog klein ook.
Maar de reviews van de Philips zijn beter dan van de Tefal en beide scoren weer veel beter dan de goedkopere modellen van Princess enz. Dus er iets wat Philips toch beter heeft gedaan.

Frikandel is trouwens goed gekeurd door zoonlief en mijn dochter nog een kroket. Kwa smaak was het ontbreken van olie echt goed voor de van Dobben kroket. Alleen korstje kon beter. Ik heb er nog maar een gemaakt, 4 minuten 200 graden en 5 minuten 185.

Kijken wat ze van deze vindt.

Update: Ja dit werkt, kroket twee was krokanter en smaakte nog beter. Voorlopig ben ik erg positief. Voor morgen ligt er een zak aardappels klaar en stukken kip.

[ Bericht 8% gewijzigd door Fer op 16-01-2016 16:52:22 ]
.
pi_159162743
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:15 schreef Fer het volgende:
Uit de doos en testen maar.


[ afbeelding ]
Hee, dat is een andere als ik heb. Wat doet de knopje links onderaan, die met de ster?
Bij mijn generatie is dat een combi tijd en temperatuurinstelling. Die zitten bij jou apart, zie ik.

Prima aankoop verder! Is inderdaad niet veel meer dan een supersnelle oven, maar lasagna, minipizza, friet en snacks gaan er prima in.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_159162830
Volgens mij kun je de knop bepaalde temp/tijd instellingen onthouden, onder een preset.

Loempia smaakt ook goed.
.
pi_159179699
Vanmiddag ben ik begonnen met het schillen en snijden van aardappels in ietswat dikke frieten. Volgens het boekje afgespoeld en in koud water laten liggen. Na een half uur nogmaals afgespoeld en in een schone theedoek afgedroogd en even laten liggen.

De droge frieten heb ik in een kom met een eetlepel olie wat rondgeschud en de olie met een kwast goed verdeelt. Daarna in de Airfryer om 20 minuten te voorbakken op 160 graden.

Ondertussen wat kip ingewreven met kruiden en meel. Nadat de friet klaar was, deze in de Airfryer gedaan en 15 minuten op 195 en daarna 15 minuten op 180 graden. Ze zagen er om te smullen uit.


Momenteel is de friet aan het afbakken op 190 graden en kunnen we zo eten. Ik ben benieuwd.






[ Bericht 7% gewijzigd door Fer op 17-01-2016 18:07:53 ]
.
pi_159180174
Ziet er goed uit ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_159181128
Zo... op. Denk dat ik wel iets langer ga bakken volgende keer. Korst van de kip was goed, maar van binnen lust ik het nog gaarder, meer zoals KFC zeg maar. Dit was meer, zoals kip uit de koekenpan smaakt, maar dan met korst.

Friet was ook lekker, maar afbakken moet op 180'graden en wat langer dan 12 minuten. Of misschien langer in water laten weken.
.
pi_159246934
wij hebben een airfryer.

Wij kochten zo nu en dan een frituurpan, als we hem teveel gingen gebruiken of hij te vet was om aan te pakken flikkerde we hem weg tot het moment we oven friet weer echt zat waren. Dat werden toch vaak droog geroosterde aardappelen.

We hadden net een frituur gekocht toen we een air flyer wonnen bij de postcode loterij.

Het is even zoeken naar de juiste friet (als je voor gebakken wilt). en wij doen er altijd stiekem toch wat vet overheen, hebben frituurolie in een spray dat sprayen we na een paar minuten bakken over de frieten, niet zo veel hoor. Maar zo bak je echt erg goede frieten.

frikandellen zijn niet zo'n goed idee, en qua kroketten, en zo adviseer ik oven snacks. die voor de frituur worden droger, als helpt ook hier de vet spray enigszins.

Het is geen gefrituurde friet en dat blijft het beste, maar het is iets gezonder.

Als deze stuk gaat dan gaan e ws weer iedere 3 jaar een frituur pan kopen.
pi_159253728
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 02:51 schreef Nico987 het volgende:
wij hebben een airfryer.

Wij kochten zo nu en dan een frituurpan, als we hem teveel gingen gebruiken of hij te vet was om aan te pakken flikkerde we hem weg tot het moment we oven friet weer echt zat waren. Dat werden toch vaak droog geroosterde aardappelen.

We hadden net een frituur gekocht toen we een air flyer wonnen bij de postcode loterij.

Het is even zoeken naar de juiste friet (als je voor gebakken wilt). en wij doen er altijd stiekem toch wat vet overheen, hebben frituurolie in een spray dat sprayen we na een paar minuten bakken over de frieten, niet zo veel hoor. Maar zo bak je echt erg goede frieten.

frikandellen zijn niet zo'n goed idee, en qua kroketten, en zo adviseer ik oven snacks. die voor de frituur worden droger, als helpt ook hier de vet spray enigszins.

Het is geen gefrituurde friet en dat blijft het beste, maar het is iets gezonder.

Als deze stuk gaat dan gaan e ws weer iedere 3 jaar een frituur pan kopen.
Ik vind de mora ovenfrikandellen wel een aanrader! Die komen er bij mij heel goed uit.
pi_159258364
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 14:01 schreef Multiply het volgende:

[..]

Ik vind de mora ovenfrikandellen wel een aanrader! Die komen er bij mij heel goed uit.
Okee die eigenlijk nooit geprobeerd. Ga ik eens doen.
  woensdag 20 januari 2016 @ 16:56:55 #91
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_159258680
Ik heb een actifry met grillfunctie en ben fan. Tegelijkertijd patat en gebakken kip maken, gegrilde zalm met onderin roomgroente, curry, zelfs biefstuk is lekker.

De actifry zonder grillfunctie zou ik niet snel kopen
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_159261575
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 02:51 schreef Nico987 het volgende:
[...] gezonder [...]
Daar moet ik je in teleurstellen. Frituurolie is plantaardig en niet erg stabiel op hoge temperatuur (afhankelijk van de bron, maar de meeste tot 175°C ofzo) en dan krijg je koolwaterstoffen die je niet wil eten. Zo'n hetelucht-bakker zet je denk ik op 200°C?

Als je goede patat wil frituren (dus voorbakken op 150° en afbakken op 190°) moet je dat gewoon net als vroeger in ossewit doen. Stabiel op hoge temperatuur want verzadigd vet. Die verzadigd vet-doctrine is allang achterhaald maar het is verrekte moeilijk om dat een hele bevolking wijs te maken. Vooral als nota bene het Voedingscentrum het maar blijft nablaten. Wanneer kreeg men vaker diabetes, hart- en vaatziekten en kanker: vroeger toen men vet vlees en organen at of tegenwoordig met vetarme prefab light-producten?

Aan de andere kant, geen gezeul en gesmeer met frituurvet dus jeuj.
pi_159261900
Aviko blokjes, 14 minuten op 180 graden was lekker. Denk ik nog 2 minuten op 200, nu zijn ze hard, was vorige keer ook.

Dus ik denk dat ik volgende keer op 180 blijf bakken, ipv 200 voor het krokante.
.
pi_159272938
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 18:43 schreef citywok het volgende:

[..]

Daar moet ik je in teleurstellen. Frituurolie is plantaardig en niet erg stabiel op hoge temperatuur (afhankelijk van de bron, maar de meeste tot 175°C ofzo) en dan krijg je koolwaterstoffen die je niet wil eten. Zo'n hetelucht-bakker zet je denk ik op 200°C?

Als je goede patat wil frituren (dus voorbakken op 150° en afbakken op 190°) moet je dat gewoon net als vroeger in ossewit doen. Stabiel op hoge temperatuur want verzadigd vet. Die verzadigd vet-doctrine is allang achterhaald maar het is verrekte moeilijk om dat een hele bevolking wijs te maken. Vooral als nota bene het Voedingscentrum het maar blijft nablaten. Wanneer kreeg men vaker diabetes, hart- en vaatziekten en kanker: vroeger toen men vet vlees en organen at of tegenwoordig met vetarme prefab light-producten?

Aan de andere kant, geen gezeul en gesmeer met frituurvet dus jeuj.
Je verhaal over vroeger en nu gaat volkomen mank doordat in 10 jaar de voeding compleet veranderd is..

en iets zonder vet bakken lijkt mij nog altijd gezonder dan met vet bakken. niks prefab niets light gewoon geen vet toevoegen.
pi_159273027
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 02:48 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Je verhaal over vroeger en nu gaat volkomen mank doordat in 10 jaar de voeding compleet veranderd is..

en iets zonder vet bakken lijkt mij nog altijd gezonder dan met vet bakken. niks prefab niets light gewoon geen vet toevoegen.
in vet zitten mineralen en vitamines die je lichaam ook nodig heeft, als je helemaal geen vet eet, gaat het snel slecht met je.
pi_159273145
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 03:16 schreef THEFXR het volgende:

[..]

in vet zitten mineralen en vitamines die je lichaam ook nodig heeft, als je helemaal geen vet eet, gaat het snel slecht met je.
Ik heb het over iets gezonder.

Maar dit topic gaat over airfryers Etc. Niet over wel of geen ver eten.
pi_159273839
quote:
1s.gif Op donderdag 21 januari 2016 04:05 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Ik heb het over iets gezonder.

Maar dit topic gaat over airfryers Etc. Niet over wel of geen ver eten.
daar begon je zelf over dus...
pi_159286101
Mijn ouders hebben eerst een actifry gehad en daarna op aanraden van een kennis de airfryer. Ik heb alleen patat gegeten uit de airfryer en die vond ik niet zo lekker. De rest van de familie had ook liever de actifry. Daarna de airfryer verkocht en nu weer een actifry.
pi_159286150
Heb uit beide gehad, heb zelf de Philips, maar die maakt echt wel veel betere dingen, ik maak er ook vlees in zoals kip en schnitzels enz, bevalt goed. Die van Tefal vond ik veel minder lekker. Schoonmaken is wel een hel want al het vet valt in de bak er onder en die is een vage vorm waar de afwasborstel niet heel lekker langs kan dus dat is elke keer een heel gezeik. Mja wel handig. Friet uit de airfryer is trouwens minder ongezond als gebakken aardappels uit de pan.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_159286217
Btw de airfryer smaakt wel pas lekker als je het vaker gedaan hebt. De eerste paar keer ga je de tijd gegarandeerd verkeerd inschatten. Maar als je het door hebt is het heerlijk.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')