abonnement Unibet Coolblue
pi_112903868
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2012 21:14 schreef MaximusTG het volgende:
??
Wat heb je nu precies liggen dan? Wat bedoel je met 'desem'?
Instant gist zijn korrels <-> desem is een cultuur die je voedt met water en bloem. Voordat je je desem in een brood of pizza gebruikt start je een verversingscyclus. Je neemt je desem die bv al een paar dagen in de koelkast staat en dus over zn piek activiteit is; stel je hebt nog 50 gram. Dan ververs je dat met bv 100 gram bloem en 100 gram water. Goed mengen, en na een uur of 6/8 zal ie in volume verdubbeld zijn. Dán pas is je desem op zn piek en kan je het in je recept gebruiken. Hoeveel je erbij doet is beetje afhankelijk van hoe oud de desem al is, en hoe veel je nodig hebt. Als ik om de dag bak of beetje experimenteer dan gooi ik bij 100 gram desem 120 gram bloem en 90 gram water (omdat ik mijn desem op 75% hydratatie hou). Dan heb ik dus mn oorspronkelijke hoeveelheid verdriedubbeld.

Ik snap niet zo goed wat je bedoelt met 'in water leggen'?
Euh, tja, dan weet ik het ook niet meer. Ik heb het niet zelf gekocht, maar iemand heeft het voor me meegebracht van een italiaanse winkel. Als ik brood ging bakken dan moest ik het 'desem' of een deel ervan in water leggen en dat de volgende dag mengen met bloem/zout/olie.
  † In Memoriam † donderdag 14 juni 2012 @ 21:22:51 #152
91830 MaximusTG
pi_112904033
Foto? Pakje, bakje, naam?

Zou wel desem kunnen zijn, maar als je dat in gedroogde vorm koopt is het uiteindelijk toch het idee dat je dat steeds levend houdt en vernieuwt en voert.
pi_112904237
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2012 21:22 schreef MaximusTG het volgende:
Foto? Pakje, bakje, naam?

Zou wel desem kunnen zijn, maar als je dat in gedroogde vorm koopt is het uiteindelijk toch het idee dat je dat steeds levend houdt en vernieuwt en voert.
Het heeft geen naam, die italiaanse winkel maakt dat gewoon. En het ziet er dus eigenlijk uit als pizzadeeg ;)
Het idee is volgens mij dat je een portie van koopt en het dan in een keer gebruikt om iets te bakken.
  † In Memoriam † donderdag 14 juni 2012 @ 21:29:17 #154
91830 MaximusTG
pi_112904391
Ah oke. Maar dan moet je het dus wel vlug gebruiken neem ik aan?
De vraag is dan dus of het echt desem is, of dat het een preferment is van gewone gist, bloem en water. Als het echt desem is zou je het zelf verder moeten kunnen kweken.
Of dat het daadwerkelijk gewoon pizzadeeg is dat ze kant en klaar verkopen..
Het is dus ook echt even 'droog' als pizzadeeg?
Welke winkel is dat?
pi_112904506
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2012 21:29 schreef MaximusTG het volgende:
Ah oke. Maar dan moet je het dus wel vlug gebruiken neem ik aan?
De vraag is dan dus of het echt desem is, of dat het een preferment is van gewone gist, bloem en water. Als het echt desem is zou je het zelf verder moeten kunnen kweken.
Of dat het daadwerkelijk gewoon pizzadeeg is dat ze kant en klaar verkopen..
Het is dus ook echt even 'droog' als pizzadeeg?
Welke winkel is dat?
Hm, de instructie was verder voor het bakken van brood. Dus kant en klaar pizzadeeg is het niet (ruikt wel zo). Ik vond het ook wel een beetje droog voor desem, ook al ken ik dat verder nog niet, maar had er wel een beetje een ander beeld bij. Ja, het voelt eigenlijk precies zo als een pizzadeeg op het moment dat ik het wil vormen. Ik ken de winkel niet, zoals ik zei, heb het niet zelf gekocht :)
  † In Memoriam † donderdag 14 juni 2012 @ 21:37:47 #156
91830 MaximusTG
pi_112904806
Hmm, nou ja, wat is de verdere instructie die je erbij hebt gekregen dan? Moet er verder nog iets van gist in het deeg?
Je zou als experiment kunnen kijken hoe lang je het levend kan houden. Neem je een klein deel (zeg 25 gram) en meng dat met 100 gram bloem en 75 gram water. Goed mengen. Op kamertemperatuur laten staan. Kijken of het verdubbelt in volume. Zo ja, helft weggooien en weer aanvullen met water en bloem in verhouding tot weer 200 gram. Als het commerciele gist is dan moet het op een gegeven moment doodgaan (lees ik veel iig).

Ruikt het trouwens zuur of niet?
pi_112905029
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2012 21:37 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, nou ja, wat is de verdere instructie die je erbij hebt gekregen dan? Moet er verder nog iets van gist in het deeg?
Je zou als experiment kunnen kijken hoe lang je het levend kan houden. Neem je een klein deel (zeg 25 gram) en meng dat met 100 gram bloem en 75 gram water. Goed mengen. Op kamertemperatuur laten staan. Kijken of het verdubbelt in volume. Zo ja, helft weggooien en weer aanvullen met water en bloem in verhouding tot weer 200 gram. Als het commerciele gist is dan moet het op een gegeven moment doodgaan (lees ik veel iig).

Ruikt het trouwens zuur of niet?
Nee, geen gist. Water, zout en olie (voor brood). In het mailtje met het recept stond 'pane del lievito naturale'
Het ruikt een beetje licht zurig, zoals pizzadeeg ook.
  † In Memoriam † donderdag 14 juni 2012 @ 21:44:34 #158
91830 MaximusTG
pi_112905156
Ja, dan is het wel degelijk desem. Maar in een wat vastere vorm. Zou er mooi wat van bewaren, en de rest gebruiken. Maar niet te lang mee wachten!
pi_112905224
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2012 21:44 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, dan is het wel degelijk desem. Maar in een wat vastere vorm. Zou er mooi wat van bewaren, en de rest gebruiken. Maar niet te lang mee wachten!
Komen we terug bij mijn eerste vraag, hoe meng ik het nu in het recept uit de pdf? Omdat het dus wat vaster is.
  † In Memoriam † donderdag 14 juni 2012 @ 23:07:16 #160
91830 MaximusTG
pi_112909914
Ah, ja, dat is dus een kwestie van omrekenen.

In het recept gaat 50 gram desem voor 4 pizza's. Die desem bestaat uit 25 gram water en 25 gram bloem (en een hele zooi beestjes :+). 100% hydratatie dus.

Jouw 'desem' heeft waarschijnlijk een hydratatie van zeg 65%

Dus je neemt ook 25 gram bloem + 25*0.65 = 41.25 gram.
Je moet dus 9 gram extra water toevoegen. Maar de vraag is hoe actief jouw desem is.
Wat zijn de instructies voor dat brood? Hoeveel extra bloem en water op hoeveel van die desem.
  vrijdag 15 juni 2012 @ 10:28:38 #161
130803 Gripper
Get a grip
pi_112918462
Ik heb nog geen goed desem, maar er staat nu een experiment in de koelkast: had nog een klein beetje deeg over van bijna een week oud, en dat heb ik gemengd met nieuw deeg voor vanavond. Kijken of het werkt :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 15 juni 2012 @ 11:10:18 #162
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_112920041
Grrrrr....mijn Jamie Oliver steen is na 3x gebruiken door midden gebroken. :(
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  † In Memoriam † vrijdag 15 juni 2012 @ 11:17:39 #163
91830 MaximusTG
pi_112920333
@Gripper; dat zal wel werken ja, tenzij de schimmel al op het oude deeg stond :+.
Zal vast goed smaken.

@Strolie75; wow, das wel heel snel. Te snel laten afkoelen of zo? Die stenen zijn vrij dun, of niet?
  vrijdag 15 juni 2012 @ 11:23:40 #164
130803 Gripper
Get a grip
pi_112920557
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2012 11:17 schreef MaximusTG het volgende:
@Gripper; dat zal wel werken ja, tenzij de schimmel al op het oude deeg stond :+.
Zal vast goed smaken.
Schimmel en gist zijn allebei beestjes, en zo hoeft er geen pittige blauwe kaas op :) :9
Nee hoor, ik heb gecheckt of het schimmelvrij was, en de smaak was ook nog ok. wel dat lichte zurige, dus ik hoop op goeie rijs! Vanochtend was het volume al bijna verdubbeld, deeg gisteravond gemaakt.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_112935295
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2012 23:07 schreef MaximusTG het volgende:
Ah, ja, dat is dus een kwestie van omrekenen.

In het recept gaat 50 gram desem voor 4 pizza's. Die desem bestaat uit 25 gram water en 25 gram bloem (en een hele zooi beestjes :+). 100% hydratatie dus.

Jouw 'desem' heeft waarschijnlijk een hydratatie van zeg 65%

Dus je neemt ook 25 gram bloem + 25*0.65 = 41.25 gram.
Je moet dus 9 gram extra water toevoegen. Maar de vraag is hoe actief jouw desem is.
Wat zijn de instructies voor dat brood? Hoeveel extra bloem en water op hoeveel van die desem.
Even zien. Ik moest op de hele hoeveelheid desem (ik heb het niet als geheel gewogen, maar 300 nogwat gram ofzo?) een halve liter water en een kilo bloem. En dan twee broden maken.
Het is wel actief in de zin dat ik het gisteren in een bakje heb gedaan en het flink in volume is toegenomen vannacht.
  zaterdag 16 juni 2012 @ 13:20:16 #166
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_112966013
Het was gisteren weer tijd voor pizza
Vaderdag kwam vroeg, en een staande mixer gekregen
Ook Bestron, geen kenwood, of Kitchenaid, maar tot 1.5kg bloem volgens de handleiding moet te doen zijn

Gisterenochtend een kleine batch deeg gemaakt, en het placebo effect was er zeker, fijn werkbaar deeg gekregen :)

Ook een 'wens' in vervulling laten gaan
Al meerdere keren loop ik hiervoorbij


Prijzig, 2 euro voor een blikje tonijn, maar de smaak trok me wel, pittige tonijn en knoflook, wel uitlekken, want er komt veel olie uit

Met de basilicum basissaus van AH zelf, en wat kaas / mozzarella een heerlijke pizza gekregen
pi_112966174
Als jij 't maar lekker vond :+ ^O^

Hier vanavond weer pizza. Soaker en biga staan al sinds gisteren te rijzen/fermenteren, lekker weer volkoren :9
Ja doei.
  zaterdag 16 juni 2012 @ 20:30:23 #168
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_112978900
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2012 13:20 schreef Spartagek het volgende:
Het was gisteren weer tijd voor pizza
Vaderdag kwam vroeg, en een staande mixer gekregen
Ook Bestron, geen kenwood, of Kitchenaid, maar tot 1.5kg bloem volgens de handleiding moet te doen zijn

Gisterenochtend een kleine batch deeg gemaakt, en het placebo effect was er zeker, fijn werkbaar deeg gekregen :)

Ook een 'wens' in vervulling laten gaan
Al meerdere keren loop ik hiervoorbij
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Prijzig, 2 euro voor een blikje tonijn, maar de smaak trok me wel, pittige tonijn en knoflook, wel uitlekken, want er komt veel olie uit

Met de basilicum basissaus van AH zelf, en wat kaas / mozzarella een heerlijke pizza gekregen
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Dure tonijn maar die is wel lekker ja!
Wil ook weer eens pizza maken maar het komt er steeds niet van.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_112978954
Ik heb weer eens een paar foto's gemaakt! Zal ze overzetten :)







[ Bericht 67% gewijzigd door LieLie op 16-06-2012 21:00:29 ]
pi_113061589
Zelf voor het eerst een 'eigen pizza' gemaakt. Recept 2 met gist heb ik gevolgt.

Gisteravond het deeg gemaakt en net gevormd en een pizza van gemaakt.

Ik heb een combi-magnetron(was toen der tijd een van de besten) met heteluchtoven dus. Niet echt ideaal. Met name omdat het achteraan harder gaat dan voorin en ik de oven dan moet openen om hem wat te draaien en daardoor gaat natuurlijk weer belangrijke warmte verloren.

Wel gebakken op een pizzasteen en op max(250C, dat haalt ie denk ik in werkelijkheid niet), maar aan de onderkant vond ik hem nog erg wit. Als ik een punt vasthield, dan hing het puntige gedeelte ook naar beneden.

Ben bang als ik hem nog langer erin doe dat de topping dat te gebakken wordt. Is het dan ook aan te raden om de bodem + tomatensaus er eerst ff een paar minuten in te doen en dan pas te beleggen? Had hem nu in het onderste rek. Is het aan te raden om hem gewoon in het bovenste ovenrek te doen. In het kader dat warmte naar boven gaat?

Wat foto's:




[ Bericht 1% gewijzigd door franky_sl op 18-06-2012 18:50:58 ]
pi_113063272
Pizza (cajun kip, pepertjes, rode ui, mozzarella)



Hij was lekker.
pi_113064074
Hmmmm :)



Rauwe ham, roze ui, geraspte kaas, mozzarella en rucola
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  † In Memoriam † maandag 18 juni 2012 @ 19:35:33 #173
91830 MaximusTG
pi_113064440
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juni 2012 20:31 schreef LieLie het volgende:
Ik heb weer eens een paar foto's gemaakt! Zal ze overzetten :)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Had je die nu met dat desemdeeg gemaakt?

quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 18:31 schreef franky_sl het volgende:
Zelf voor het eerst een 'eigen pizza' gemaakt. Recept 2 met gist heb ik gevolgt.

Gisteravond het deeg gemaakt en net gevormd en een pizza van gemaakt.

Ik heb een combi-magnetron(was toen der tijd een van de besten) met heteluchtoven dus. Niet echt ideaal. Met name omdat het achteraan harder gaat dan voorin en ik de oven dan moet openen om hem wat te draaien en daardoor gaat natuurlijk weer belangrijke warmte verloren.

Wel gebakken op een pizzasteen en op max(250C, dat haalt ie denk ik in werkelijkheid niet), maar aan de onderkant vond ik hem nog erg wit. Als ik een punt vasthield, dan hing het puntige gedeelte ook naar beneden.

Ben bang als ik hem nog langer erin doe dat de topping dat te gebakken wordt. Is het dan ook aan te raden om de bodem + tomatensaus er eerst ff een paar minuten in te doen en dan pas te beleggen? Had hem nu in het onderste rek. Is het aan te raden om hem gewoon in het bovenste ovenrek te doen. In het kader dat warmte naar boven gaat?

Wat foto's:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hmm, je deeg is iig wel mooi gerezen in de oven :). Dat de bodem slap wordt komt idd door de lagere temperatuur, vocht verdampt dan niet snel genoeg. Je zou idd kunnen experimenteren met het voorbakken met alleen een beetje tomatensaus (niet teveel, heel dun!). Of in een keer bakken maar dan met minder toppings.

@emmyemmy & Dionysius85; Lekker hoor!
pi_113064515
quote:
7s.gif Op maandag 18 juni 2012 19:13 schreef emmyemmy het volgende:
Pizza (cajun kip, pepertjes, rode ui, mozzarella)

[ afbeelding ]

Hij was lekker.
Prachtig!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_113064516
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 19:35 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Had je die nu met dat desemdeeg gemaakt?

[..]

Hmm, je deeg is iig wel mooi gerezen in de oven :). Dat de bodem slap wordt komt idd door de lagere temperatuur, vocht verdampt dan niet snel genoeg. Je zou idd kunnen experimenteren met het voorbakken met alleen een beetje tomatensaus (niet teveel, heel dun!). Of in een keer bakken maar dan met minder toppings.

@emmyemmy & Dionysius85; Lekker hoor!
Jep.
  † In Memoriam † maandag 18 juni 2012 @ 19:39:54 #176
91830 MaximusTG
pi_113064790
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 19:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ook nog wat van bewaard?
Ja, en ik wil nog brood bakken met een deel. Maar komt qua tijd nu even slecht uit.
pi_113064854
Ik heb de helft van mijn pizza op en er kan niet meer bij, ze waren echt gigantisch.

quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 19:36 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Prachtig!
Dank!
  † In Memoriam † dinsdag 19 juni 2012 @ 13:01:51 #179
91830 MaximusTG
pi_113093772
Had zondagmiddag deeg gemaakt voor Flammkuchen, maar dr waren nog twee bollen over. Die stonden nog steeds in de koelkast, maar waren nu toch wel erg veel gerezen nu. Dus heb ze ff opnieuw opgebold. Dat worden lekkere pizza's vanavond!
pi_113099602
Heb nu ook een desem 'opstaan'. 2e dag met volkoren roggemeel en 100% hydratatie. Dus als het na 7 dagen voltooid is, daar maar eens een pizzabodem mee maken. Kijken of ik ook goed het verschil ga proeven.

@Maximus
In 'recept 2' staat dat je tipo 00 bloem kan/moet gebruiken. Kan mij herinneren dat ik ergens hier gelezen heb dat jij een fifty-fifty mix maakt? 50% goede tarwebloem 50% tipo 00, klopt dat?
  Forum Admin dinsdag 19 juni 2012 @ 15:21:32 #181
232445 crew  Specularium
pi_113099730
quote:
7s.gif Op maandag 18 juni 2012 19:13 schreef emmyemmy het volgende:
Pizza (cajun kip, pepertjes, rode ui, mozzarella)

[ afbeelding ]

Hij was lekker.
Deze ziet er echt goed uit op het plaatje.
  † In Memoriam † dinsdag 19 juni 2012 @ 15:24:43 #182
91830 MaximusTG
pi_113099880
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 15:18 schreef franky_sl het volgende:
Heb nu ook een desem 'opstaan'. 2e dag met volkoren roggemeel en 100% hydratatie. Dus als het na 7 dagen voltooid is, daar maar eens een pizzabodem mee maken. Kijken of ik ook goed het verschil ga proeven.

@Maximus
In 'recept 2' staat dat je tipo 00 bloem kan/moet gebruiken. Kan mij herinneren dat ik ergens hier gelezen heb dat jij een fifty-fifty mix maakt? 50% goede tarwebloem 50% tipo 00, klopt dat?
Nee, dat staat niet in mijn PDF. Er staat dat er voor pizza vaak met de term tipo 00 gesmeten wordt, maar dat tipo 00 alleen de uitmalingsgraad beschrijft. Voor de thuissituatie is het niet altijd de beste keus. Ik zie dat ik daar nog wel wat uitleg kan toevoegen aan mn PDF.
Tipo 00 komt het beste tot zn recht bij de temperaturen van een houtoven. Als je een gewone oven gebruikt ben je veel beter af met een goede tarwebloem met hoog eiwit/glutengehalte.
Ik heb wel eens wat pizza's gemaakt met een deel tipo 00 en een deel goede tarwebloem met hoog glutengehalte. Maar dat had niet heel veel effect.
Waar ik wel altijd een 50/50 mix van maak is griesmeel en gewone bloem, om mee te bestuiven bij het vormen van de pizza's. Dat werkt echt perfect.
pi_113100775
Die mix van Semolina en gewonen bloem heb ik ook gedaan voor het vormen. Vroeg mij eerst altijd af hoe die grove korreltjes toch altijd op een pizzarand konden zitten als je een pizza bestelt in een pizzeria :).
  dinsdag 19 juni 2012 @ 15:54:24 #184
373352 MrBaas
Here's your boss
pi_113101205
Net een 4000 kcal pizza opgegeten, zelf gebakken :9
  † In Memoriam † dinsdag 19 juni 2012 @ 16:05:45 #185
91830 MaximusTG
pi_113101712
Zozo, dat moet een flinke hap geweest zijn. Wat zat erop?
  † In Memoriam † dinsdag 19 juni 2012 @ 18:01:38 #186
91830 MaximusTG
pi_113106368
Pizza met tomatensaus, gerookte ham, champignons en gorgonzola;

pi_113109686
quote:
9s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 15:21 schreef Specularium het volgende:

[..]

Deze ziet er echt goed uit op het plaatje.
M'n vriend beweert juist dat hij er in het echt beter uit zag
  † In Memoriam † dinsdag 19 juni 2012 @ 22:04:42 #188
91830 MaximusTG
pi_113118018
Mooie foto's maken van eten is inderdaad niet zo heel erg makkelijk. Heb zelf ook niet echt een goede camera, alleen mn Galaxy S. Mooiste foto's maak ik daarmee in deze lente/zomermaanden, dan is het licht goed genoeg. Anders komen de kleuren nooit zo mooi naar voren. Maar de recente pizzafoto's die ik hier gepost heb doen mn pizza's wel eer aan :).
pi_113235437
Foto's nemen zoals de pro's :P :
Heeft iemand eigenlijk ervaring met het pizzadeeg maken in een blender/food processor? Je vindt er wel redelijk wat over op internet. Ook zou de smaak beter zijn omdat het deeg minder lang blootgesteld wordt aan de lucht op die manier.

Ik ben er voornamelijk opgekomen omdat mijn pizza's moeilijk te shapen zijn vanwege te nat; ik heb geen KitchenAid of mixer met de juiste accessoires en nog niet de skills om met nat deeg te werken. Stretch and fold duurt bv. ook lang. Maar ze worden wel steeds beter :).

[ Bericht 4% gewijzigd door tony_clifton- op 22-06-2012 14:30:54 ]
  † In Memoriam † vrijdag 22 juni 2012 @ 15:07:04 #190
91830 MaximusTG
pi_113237107
In een blender? Met messen zeg maar? Waarom niet gewoon een handmixer met deeghaken? Die heb je al voor 15 euro volgens mij.
pi_113238868
Nadeel van een handmixer is dat je in de tussentijd niks ff kunt doen.
pi_113239000
Pizza van afgelopen woensdag :9
Tomatensaus, ui, gerookte ham en mozzarella

  † In Memoriam † vrijdag 22 juni 2012 @ 16:23:18 #193
91830 MaximusTG
pi_113240393
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2012 15:47 schreef franky_sl het volgende:
Nadeel van een handmixer is dat je in de tussentijd niks ff kunt doen.
Tja, die paar minuten?
pi_113243550
Sja een Kitchen Aid lijkt mij geweldig, zodat je zelf bijvoorbeeld dingen op kunt ruimen in tussentijd etc.

Helemaal dat je dan brooddeeg niet meer zelf hoeft te kneden.

Ik doe het ook gewoon met de handmixer, maar als ik geld zat had, wist ik het wel :).
pi_113244254
Ah maar ik bedoelde het omwille van wat je er mogelijk mee kan doen in verband met de smaak. Ik vond 't alleszins wel interessant om lezen: http://slice.seriouseats.(...)ork-style-pizza.html

Geen idee if it makes sense maar 't klinkt toch plausibel...

Enja, KitchenAid, ik ben een sucker for good looks maar de prijs staat mij nog wel in de weg. Maybe someday.
pi_113278937
Nice... Vind New York pizza pizza's ook erg lekker! En gaaf dus ga het de volgende keer ook een klein minuutje in de foodprocessor doen en dan in de koelkast voor een nacht.

[ Bericht 54% gewijzigd door franky_sl op 23-06-2012 17:15:51 ]
pi_113286003
Ik maak t deeg eigenlijk altijd in n magimix foodprocessor, omdat een hekel heb aan kneden met de hand. Gaat prima, en is zo gebeurd.
pi_113309251
Mijn pizzadeeg rijst niet in de oven. Ligt het dan aan het deeg of ligt het er toch aan dat ik geen pizza steen heb?
  † In Memoriam † zondag 24 juni 2012 @ 16:18:32 #199
91830 MaximusTG
pi_113317495
Deeg, bijna zeker. Niet ver genoeg gerezen als het er in gaat.
pi_113365477
Gisteren een andere tomatensaus geprobeerd ipv de Tomato Frito of Passata (die heeft minder rommel erin dan de frito).
Dit keer 3 potjes met gedroogde tomaten in olie gekocht. Alle 3 laten uitlekken en in de blender fijn gemalen. Daarna in een schone wekpot en afgedekt met olie.

Gisteren hiermee de Pizza Margaritha mee gemaakt en was erg lekker! Maar wel vrij lastig om uit te smeren omdat het echt een soort pesta dikte heeft ipv een saus.

[ Bericht 0% gewijzigd door DrukVout op 25-06-2012 16:27:50 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')