abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_112510181
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 20:13 schreef MaximusTG het volgende:
Inzakken? Dat lijkt me niet de bedoeling hoor. Maar goed, nu toch te laat. En een kant en klare rol lijkt me helemaal niet iets voor op een ferrari-achtige oven.

Vandaag weer pizza gebakken :P.

Die toppings blijven altijd over, en die roepen dan om gewoon nog meer pizza!

Dus, zelfde beleg, maar nu met gerookte ham (lekkerder!), en geraspte mozzarella ipv verse:

Pizza 1:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Pizza 2:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Waar koop je geraspte mozzarella?
pi_112510209
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 10:01 schreef Selestha het volgende:

[..]

Waar koop je geraspte mozzarella?
Supermarkt ?
  † In Memoriam † woensdag 6 juni 2012 @ 10:03:00 #128
91830 MaximusTG
pi_112510216
Deze neem ik dan meestal: http://www.arla.nl/producten/kaas/finello/finello-pizza/

edit: @ Schotse_Hooglander, dan heb je zeker pas laat gegeten dan?
pi_112510314
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2012 10:02 schreef Paul-89 het volgende:

[..]

Supermarkt ?
Je doet alsof dat de normaalste zaak van de wereld is, maar ik heb nog nooit ergens geraspte mozarella gezien.
  † In Memoriam † woensdag 6 juni 2012 @ 10:11:56 #130
91830 MaximusTG
pi_112510451
Volgens mij is ie er ook alleen van Arla. Maar misschien niet gezien omdat er niet mozzarella, maar 'pizza' op staat. Wat doet vermoeden dat het een of ander kaasmengsel is, maar het is echt 100% mozzarella :). Gewone mozzarella komt voor mij toch altijd net iets teveel vocht uit zetten.
pi_112510479
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 10:11 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij is ie er ook alleen van Arla. Maar misschien niet gezien omdat er niet mozzarella, maar 'pizza' op staat. Wat doet vermoeden dat het een of ander kaasmengsel is, maar het is echt 100% mozzarella :). Gewone mozzarella komt voor mij toch altijd net iets teveel vocht uit zetten.
Ah oké nu snap ik het, die heb ik wel gezien, bedankt! :)
pi_112510484
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 10:06 schreef Selestha het volgende:

[..]

Je doet alsof dat de normaalste zaak van de wereld is, maar ik heb nog nooit ergens geraspte mozarella gezien.
Bij de jumbo waar ik kom heb ik volgens mij keuze uit 3 merken dus voor mij is het idd vrij normaal.
  † In Memoriam † woensdag 6 juni 2012 @ 10:16:58 #133
91830 MaximusTG
pi_112510599
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 10:12 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ah oké nu snap ik het, die heb ik wel gezien, bedankt! :)
Graag gedaan :). En ik zie dat ie ook met microbieel stremsel gemaakt wordt, dus ook geschikt voor vegetariers :).
  woensdag 6 juni 2012 @ 10:25:05 #134
134716 Schotse_Hooglander
Koeien, bedaard in de wei
pi_112510836
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 10:03 schreef MaximusTG het volgende:
Deze neem ik dan meestal: http://www.arla.nl/producten/kaas/finello/finello-pizza/

edit: @ Schotse_Hooglander, dan heb je zeker pas laat gegeten dan?
De eerste ging er denk ik om half 8 in, en de vijfde richting 9. We waren maar met z'n tweeën, dus het is dan steeds beleggen, bakken, eten, beleggen bakken eten. Ik zit anders zo onrustig te eten als de volgende er al in zit.
En dat allemaal volledig belangeloos, zonder er iets voor terug te vragen....
  † In Memoriam † woensdag 6 juni 2012 @ 10:32:58 #135
91830 MaximusTG
pi_112511091
Dat is waar ja, wat ik vaak doe is als de eerste bijna klaar is, de tweede vast vormen, dan dat gevormde deeg op de schieter leggen. Dan de eerste eruit, op een snijplank. Tweede beleggen en erin. Dan is de eerste alweer iets afgekoeld (dan worden ze lekkerder! kaas wordt weer iets minder vloeibaar en je brand je mond niet meteen als je een hap neemt). Die is dan voor mn vriendin. Tweede is dan vrij snel klaar en dan kan ik eten :). Vaak ruim ik dan snel ff het aanrecht op als de tweede er in zit.

edit: 5 pizza's !!! :o
pi_112512143
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 10:32 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is waar ja, wat ik vaak doe is als de eerste bijna klaar is, de tweede vast vormen, dan dat gevormde deeg op de schieter leggen. Dan de eerste eruit, op een snijplank. Tweede beleggen en erin. Dan is de eerste alweer iets afgekoeld (dan worden ze lekkerder! kaas wordt weer iets minder vloeibaar en je brand je mond niet meteen als je een hap neemt). Die is dan voor mn vriendin. Tweede is dan vrij snel klaar en dan kan ik eten :). Vaak ruim ik dan snel ff het aanrecht op als de tweede er in zit.

edit: 5 pizza's !!! :o
Wij eten altijd samen de pizza's. Met 2 allebei de helft, met 4 allemaal een kwart. En dan weer beleggen.
Beetje pizza-gourmet ;)
  † In Memoriam † woensdag 6 juni 2012 @ 11:11:09 #137
91830 MaximusTG
pi_112512370
Ja, doen wij ook wel eens hoor, maar met zn 2en meestal niet. Vind het ook fijn om een hele pizza voor mezelf te hebben :+. Ik eet nogal snel :P. Vaak heb ik de mijne dan al op voordat mn vriendin em op heeft, ook al begint die eerder. Maar ook samen beleggen ja? Want daar heb ik zo'n hekel aan :P. Iedereen zo langzaam en veel te veel bergen zooi erop. Als ik zelf laat beleggen dan bak ik bodem altijd kort voor met alleen saus.
pi_112515568
Gebruiken jullie nu recept 1 of 2 uit de topicstart? En jullie gebruiken ook gewoon het recept voor de basissaus wat ook in de TS beschreven staat? Tips zijn welkom :).

Heb zelf ook nog Grano Duro bloem(tarwegries) in het kastje staan. Is dit te gebruiken voor een bodem(vb 50% grano duro 50% normale bloem)?

Wil namelijk ook beginnen - om op de wijzes die hier allemaal genoemd zijn - een bodem te maken. Ga het eerst op een pizzasteen uitproberen en als het bevalt maar eens kijken naar zo'n speciaal pizzaoventje.
  † In Memoriam † woensdag 6 juni 2012 @ 12:48:04 #139
91830 MaximusTG
pi_112515902
Ik gebruik recept 2 :+ (duh). Die gekookte saus in de TS staat er al heel lang in, maar dat vind ik persoonlijk niks. Ranzig zwaar volgens mij, met rode wijn. Niks te zoeken op een pizza.

Neem nou maar om te beginnen iets van tomaten uit blik, of tomatenblokjes, of gezeefde tomaat (níet een klein blikje gepureerde tomaat), en maak daar een redelijk gladde saus van (bij gezeefde tomaat hoeft dat niet natuurlijk :+) en breng op smaak met zout, peper, kruiden, misschien klein beetje suiker. Tomato Frito hoef je niet veel aan te doen.

Tarwegries zou ik niet in de bodem verwerken. Wordt ie zwaarder en taaier van is mijn ervaring.


Edit: Zit recept 1 nu nog eens te bekijken, en in feite zit er niet heel veel verschil in 1 en 2. Recept 1 bevat zelfs nog wat meer water, maar zegt vervolgens in de beschrijving meer bloem toe te voegen als het te nat is (als je het goed afweegt, no way dat je het dan te droog gaat vinden). Recept 1 is natuurlijk een zelfde-dag deeg, en die bevatten vaak suiker. Maar hier viel ik over:

"- Als het deeg is gerezen, druk dan de lucht eruit, en kneed het nog een paar keer luchtig door. Verdeel het deeg in twee bolletjes (voor twee grote pizza's) of drie bolletjes (voor drie kleine pizza's). Je kunt het deeg nu meteen gebruiken, maar veel lekkerder is het om je deegbolletjes nog een dagje afgedekt in je koelkast te leggen"

Dat is natuurlijk ontzettend fout. Je drukt dus alle lucht eruit (oke, dat kan, maar dan moet het dus wel nog een keer rijzen! Maar wat staat er dan, verdeel in bolletjes en je kan het meteen gebruiken! Dat klopt dus niet. Als je ze wel in de koelkast doet zou het wel kunnen, maar dan moeten ze wel individueel in een bakje. Ze gaan namelijk gegarandeerd uitlopen als je dat deeg in de koelkast zou doen, bv samen op een bord.

Tis natuurlijk een beetje wij van wc eend.. maar ik vind toch echt dat mijn beschrijving in recept 2 een stukje uitgebreider en compleet is.
Overigens bevat die PDF technisch gezien 3 recepten. Twee langzame, een met gist, de ander met desem. En een snelle, met gist en honing.

[ Bericht 47% gewijzigd door MaximusTG op 06-06-2012 12:58:20 ]
pi_112516428
Bedankt Maximus! Ben nu eerst ff opzoek(internet en boeken) hoe zuurdesem goed te maken. Sloeg net ff een boek van Jamie Oliver open en stond in dat roggemeel nodig ben. Geen flauw idee waar ik dat moet kopen. De supermarkt heeft dat niet dacht ik. Tipo 00 kan ik wel bij een Italiaanse delicatessen winkel kopen, maar die hebben dacht ik geen roggemeel. Welk recept heb jij gevolgd om zelf zuurdesem te maken?

En idd recept 2 zal het worden!

[ Bericht 2% gewijzigd door franky_sl op 06-06-2012 13:09:31 ]
  † In Memoriam † woensdag 6 juni 2012 @ 13:14:34 #141
91830 MaximusTG
pi_112517042
Roggemeel verkopen ze iig bij de keten natuurwinkels "Ekoplaza". Roggemeel is geen vereiste, maar wel makkelijker. Lees deze site maar eens, is meteen een goede handleiding:

http://yumarama.com/968/starter-from-scratch-intro/

Maar op zich is de meerwaarde van desem bij pizza minder groot dan bij brood bakken. Dus zou je aanraden om eerst eens met gewoon instant gist te proberen.
pi_112517310
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 11:11 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, doen wij ook wel eens hoor, maar met zn 2en meestal niet. Vind het ook fijn om een hele pizza voor mezelf te hebben :+. Ik eet nogal snel :P. Vaak heb ik de mijne dan al op voordat mn vriendin em op heeft, ook al begint die eerder. Maar ook samen beleggen ja? Want daar heb ik zo'n hekel aan :P. Iedereen zo langzaam en veel te veel bergen zooi erop. Als ik zelf laat beleggen dan bak ik bodem altijd kort voor met alleen saus.
Nee, ben je mal! Ik ben de enige die aan de pizza komt voordat hij de oven in gaat :{w
  † In Memoriam † woensdag 6 juni 2012 @ 13:21:19 #143
91830 MaximusTG
  vrijdag 8 juni 2012 @ 18:10:10 #144
130803 Gripper
Get a grip
pi_112623448
Op aanraden van Maximus een pizzasteen besteld bij http://www.groenebouwmaterialen.nl/
Een zakenrelatie van mij zit ook in heusden, en gisteren hebben we samen een klant bezocht + wat kofferbakhandel gedreven. De verzendkosten van 1 steen zijn nl. bijna meer dan de kostprijs van het ding, en hij wilde m wel even voor me ophalen :)

De oude was dus doormidden, een hele simpele dunne van Cadac, ontworpen voor de skottelbraai


En nu een flinke nieuwe! Ze verkopen m als 41 x 41 x 3 cm, en dat paste net niet in mn oven met binnenmaat 40 cm. Ik heb er een reep van 3 cm afgeslepen aan 1 kant, en de hoekjes afgeschuind zodat ie ook in de Weber past.



Ben benieuwd hoe die bakt!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † vrijdag 8 juni 2012 @ 23:19:30 #145
91830 MaximusTG
pi_112641034
Mooi steentje! Ga je vast geen spijt van krijgen!
  zaterdag 9 juni 2012 @ 00:03:32 #146
130803 Gripper
Get a grip
pi_112643344
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 23:19 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi steentje! Ga je vast geen spijt van krijgen!
Zeker weten :) vanavond al meteen een test gedaan, met snel deeg. Niet mooi gerezen dus, platte randjes. maar de bodem was heerlijk, niet zo nat als met de oude steen en mooi krokant. De oven is al sinds 8 uur uit, en de steen is nog steeds warm :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_112901380
Maximus, ik heb hier zuurdesem liggen. Maar hoe zit dan in het recept? Je zegt in de pdf meng bloem met water, gist ed. Kan ik dan gist gewoon lezen als desem? Hoe meng je het er goed door? Het lijkt namelijk eigenlijk best op pizzadeeg, dat desem!
  † In Memoriam † donderdag 14 juni 2012 @ 21:03:29 #148
91830 MaximusTG
pi_112903044
Huh, dr staan ondertussen 3 recepten in mn PDF he? Twee voor de langzame pizza zeg maar, een met gist, de ander met desem (en een klein beetje gist, kan je weglaten eventueel). En achterin 1 sneller deeg.
De twee langzame recepten staan ieder met twee tabelletjes, voor 4 of 2 pizza's.
Tabellen voor desem staan op pagina 2.

Maar als je desem op pizzadeeg lijkt dan moet je de verhoudingen misschien wel aanpassen. Bestaat je desem uit evenveel water als bloem, of liggen die verhoudingen anders?
pi_112903273
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2012 21:03 schreef MaximusTG het volgende:
Huh, dr staan ondertussen 3 recepten in mn PDF he? Twee voor de langzame pizza zeg maar, een met gist, de ander met desem (en een klein beetje gist, kan je weglaten eventueel). En achterin 1 sneller deeg.
De twee langzame recepten staan ieder met twee tabelletjes, voor 4 of 2 pizza's.
Tabellen voor desem staan op pagina 2.

Maar als je desem op pizzadeeg lijkt dan moet je de verhoudingen misschien wel aanpassen. Bestaat je desem uit evenveel water als bloem, of liggen die verhoudingen anders?
Ja, maar bij die eerste (en dan met desem) mis ik even of je de desem net zo behandeld als gist?
Ik kreeg bij de desem als advies (ging om een brood recept) om het eerst een dag in water te leggen en dat mengsel te mengen met bloem ed.
  † In Memoriam † donderdag 14 juni 2012 @ 21:14:39 #150
91830 MaximusTG
pi_112903602
??
Wat heb je nu precies liggen dan? Wat bedoel je met 'desem'?
Instant gist zijn korrels <-> desem is een cultuur die je voedt met water en bloem. Voordat je je desem in een brood of pizza gebruikt start je een verversingscyclus. Je neemt je desem die bv al een paar dagen in de koelkast staat en dus over zn piek activiteit is; stel je hebt nog 50 gram. Dan ververs je dat met bv 100 gram bloem en 100 gram water. Goed mengen, en na een uur of 6/8 zal ie in volume verdubbeld zijn. Dán pas is je desem op zn piek en kan je het in je recept gebruiken. Hoeveel je erbij doet is beetje afhankelijk van hoe oud de desem al is, en hoe veel je nodig hebt. Als ik om de dag bak of beetje experimenteer dan gooi ik bij 100 gram desem 120 gram bloem en 90 gram water (omdat ik mijn desem op 75% hydratatie hou). Dan heb ik dus mn oorspronkelijke hoeveelheid verdriedubbeld.

Ik snap niet zo goed wat je bedoelt met 'in water leggen'?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')