IJsquote:Op vrijdag 15 juni 2012 19:43 schreef AlexanderC het volgende:
Drinken jullie whiskey trouwens met of zonder ijs?ik thuis zonder en op feesten soms met.
Het grote verschil is dat whisky uit mout (of graan) gemaakt wordt en Bourbon uit mais (minstens 50%) en rogge. Daarbij mag het alleen bourbon heten als het in de USA is gemaakt en 2 jaar op nieuwe eiken vaten hebben gelegen.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 19:43 schreef AlexanderC het volgende:
Hoi iedereen, ik hou ook wel van een whiskeytje op z'n tijd.
Ik heb een fles Jim Beam bourbon whiskey staan, maar ik vroeg mij af wat het verschil is tussen normale whiskey en bourbon? Je hebt er ook speciale glazen voor blijkbaar?
Drinken jullie whiskey trouwens met of zonder ijs?ik thuis zonder en op feesten soms met.
Minuscuul drupje water uit een pipetje, verder niets.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 19:43 schreef AlexanderC het volgende:
Drinken jullie whiskey trouwens met of zonder ijs?ik thuis zonder en op feesten soms met.
Drink je 'm niet op?quote:Op vrijdag 15 juni 2012 20:58 schreef Karstman het volgende:
...weer eentje voor de Ledaig verzameling
Uiteraard drink ik het op, maar ik heb inmiddels 8 verschillende flessen Ledaig en een paar samplesquote:Op vrijdag 15 juni 2012 21:02 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Drink je 'm niet op?
Of bedoel je een verzameling aan ervaringen?
en hoe zit dat met die glazen?quote:Op vrijdag 15 juni 2012 20:43 schreef Karstman het volgende:
[..]
Het grote verschil is dat whisky uit mout (of graan) gemaakt wordt en Bourbon uit mais (minstens 50%) en rogge. Daarbij mag het alleen bourbon heten als het in de USA is gemaakt en 2 jaar op nieuwe eiken vaten hebben gelegen.
ik ook meestal zonder ijs, ja, maar op feesten heb ik soms zin in ijsblokjesquote:En whisky drinken we zonder ijs, ijs is namelijk funest voor de smaak. Maar ik weet natuurlijk niet wat voor whisky je op feestjes drinkt, als het Vat69 of William Lawsons is dan zou ik er ook ijs in doen en cola, heel veel cola.
Leeftijd betekent over het algemeen meer karakter etc en duurder want langer bewaard, meer verdampt, dat soort dingen. Maar het is niet een wet dat ouder beter is, het hangt van zoveel factoren af, merk, houtsoort, bewaarplek noem maar op. Soms gaan whiskys ook "over the cliff" dat ze slechter worden als ze veel ouder worden. En geturfde whisky's kunnen naarmate ze ouder worden minder turfig worden bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 21:14 schreef Cynix ® het volgende:
Wat ik me nou vaak afvraag: Wat maakt een whisky van 18 of 21 jaar oud nou écht bijzonder ten opzichte van jongere familieleden, behalve natuurlijk de prijs?
Geen idee.quote:en hoe zit dat met die glazen?
De standaard kroeg blends neem ik aan daar mag je naar hartelust ijs in gooienquote:ik ook meestal zonder ijs, ja, maar op feesten heb ik soms zin in ijsblokjes![]()
Overigens is er op feesten waar ik ga altijd een kleine selectie aan whiskey.
Thanx voor de uitleg en dat klinkt wel schappelijk.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 21:28 schreef Karstman het volgende:
De fles was uit mijn hoofd 27,50 dus ik ga ervan uit dat het een hendige manier was om wat restpartijen op te maken
Weet ik niet hoor, er moeten ook hele mooie bourbons zijn. Ik geloof dat een vriend van me in het najaar een proeverij in het teken van bourbon wilde gaan doen, vooral kleinere namen en small batch bourbons.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 21:55 schreef Cynix ® het volgende:
Een Bourbon zou ik nu trouwens echt niet meer lekker vinden. 'Plakkerig' en 'zeurderig'.
Ik drink pas een 1,5 jaar 'serieus' whisky, maar er is een wereld voor me open gegaan.
Welkom!quote:
Er zijn hele mooie bourbons en Rye's. Er is meer dan Four Roses en dergelijke. Hele mooie zijn Vintage Bourbon 17y, Willet Rye, Eagle Rare 10y en 17y, Knob Creeck...en veel meer!quote:Op vrijdag 15 juni 2012 21:55 schreef Cynix ® het volgende:
Een Bourbon zou ik nu trouwens echt niet meer lekker vinden. 'Plakkerig' en 'zeurderig'.
Ik drink pas een 1,5 jaar 'serieus' whisky, maar er is een wereld voor me open gegaan.
Als je echt een heerlijke sherry whisky wilt, moet je de Macallen 12yo sherry cask kopen! 42 euro dacht ik...quote:Op zondag 17 juni 2012 13:45 schreef Hartigan het volgende:
Door een reeks financiële meevallers kan ik volgende week eindelijk mijn beginnende verzameling eens uitbreiden.
Ik zit te denken aan een stuk of 3 flessen, zo rond de 125 euro totaal. Ik moet in ieder geval per se de Ardbeg Uigeadail hebbenDan blijft er dus nog zo 60 euro over voor 1 of 2 andere flessen. Hebben jullie misschien tips?
Tot nu toe in bezit:
JW Red en Black label
Jameson
Jim Bean
Highland Park 12yo
Ardbeg 10yo
Macallan 10yo
Dus ja, ben nogal een fan van de geturfde whisky's. Maar ik zoek nu iets zoets met sherryachtige, honingachtige smaken. Misschien een Dalwhinnie? Glenfiddich 12/1518yo?
Een aanrader zou kunnen zijn een Caperdonich, er is op dit moment een goeie The Ultimate botteling en een goeie Signatory unchill filtered botteling, allebei uit 1993 of 1994. Bij DH17 zouden ze die moeten hebben. Tussen de 35 en de 38 euro per stuk. Ook is er een Auchentosan in een botteling van The Daily Dram, 9 jaar oud als ik me goed herinner, ongeveer dezelfde prijs.quote:Op zondag 17 juni 2012 13:45 schreef Hartigan het volgende:
Door een reeks financiële meevallers kan ik volgende week eindelijk mijn beginnende verzameling eens uitbreiden.
Ik zit te denken aan een stuk of 3 flessen, zo rond de 125 euro totaal. Ik moet in ieder geval per se de Ardbeg Uigeadail hebbenDan blijft er dus nog zo 60 euro over voor 1 of 2 andere flessen. Hebben jullie misschien tips?
Tot nu toe in bezit:
JW Red en Black label
Jameson
Jim Bean
Highland Park 12yo
Ardbeg 10yo
Macallan 10yo
Dus ja, ben nogal een fan van de geturfde whisky's. Maar ik zoek nu iets zoets met sherryachtige, honingachtige smaken. Misschien een Dalwhinnie? Glenfiddich 12/1518yo?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |