De Amerikanen zijn er dol op. Het eerste jaar ben je dan soieso kwijt aan het volgen van (niet zo nuttige) vakken, en als je pech hebt het tweede en derde jaar ook. Van de andere kant heb ik ook mensen gezien die er echt betere onderzoekers van werden. Die kwamen binnen zonder enige kennis, en waren na 6 jaar prima wetenschappers.quote:Op woensdag 16 mei 2012 17:03 schreef speknek het volgende:
Ik blijf het een raar idee vinden, studiepunten voor je phd. Tenzij het een grad school is waar je vanaf je bachelor instroomt.
Ik heb nu vakken gevolgd in Research design, methodiek, game theory, etc. En over een maand ga ik naar Ann Arbor om nog een maand vakken in Methodiek te volgen.quote:Op woensdag 16 mei 2012 17:16 schreef pfaf het volgende:
[..]
Ik ken het hele principe niet. Kun je kort samenvatten wat studiepunten krijgen/vakken volgen tijdens je promotie inhoudt?
Verbaast me dat je dat niet grotendeels tijdens de gewone opleiding hebt gehad, het lijkt wel een beetje een research master op deze manier. Waar had je politicologie ook alweer gedaan?quote:Op woensdag 16 mei 2012 17:20 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
Ik heb nu vakken gevolgd in Research design, methodiek, game theory, etc. En over een maand ga ik naar Ann Arbor om nog een maand vakken in Methodiek te volgen.
Ik moet tijdens m'n PhD in totaal 60 ects halen.
Je weet wel het prisoner's dilemma.. http://nl.wikipedia.org/wiki/Speltheoriequote:Op woensdag 16 mei 2012 19:20 schreef Szlie het volgende:
Wat is game theory??? Vast niet wat ik denk dat het is.
Ik denk dat je nooit uitgeleerd kunt zijn over methoden en research design. Er verandert zoveel, en om up to date te blijven, en om gewoon ontzettend goed te worden moet je er veel over leren. En je kunt ontzettend veel kwantitatief onderzoek doen in mijn vakgebied!quote:Op donderdag 17 mei 2012 09:06 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Verbaast me dat je dat niet grotendeels tijdens de gewone opleiding hebt gehad, het lijkt wel een beetje een research master op deze manier. Waar had je politicologie ook alweer gedaan?
Ben wel benieuwd wat je op een gegeven moment nog meer aan methoden kunt leren. Ik bedoel, bij politicologie kun je maar heel beperkt kwantitatief onderzoek, zoals experimenteel onderzoek, doen en voor de rest heb je al een flinke basis vanuit de studie mag ik aannemen. Dus op een gegeven moment ben je ook wel enigszins uitgeleerd over research designen...dus op een gegeven moment houdt het met designen ook wel een beetje op lijkt me.
Nou en? Dan kun je toch ook tegelijk wetenschapper zijn.quote:
Ik las vandaag in het Wetenschapskatern van de Volkskrant van 28 januari j.l. over een tijdschrift speciaal voor zogenaamd geflopt onderzoek. Om te voorkomen dat anderen nog eens hetzelfde nutteloze werk gaan doen. Het lijkt me heel zinnig om onderbouwde niet-resultaten inderdaad te publiceren.quote:Op maandag 14 mei 2012 11:14 schreef speknek het volgende:
[..]
Nee eigenlijk ben ik een beetje boos op de reviewers, okay driekwart van hun commentaar sneed gewoon hout, maar hij is ook afgewezen omdat 'de resultaten niet duidelijk waren'. Er kwam geen statistisch significant resultaat uit, en daar geef ik een paar mogelijke verklaringen voor. In essentie is dat puur publication bias, en dat vind ik best schandalig voor zo'n goed journal. Ik zit te twijfelen of ik een boze mail ga sturen, of dat ik het maar gewoon moet slikken omdat ze ook wel goeie argumenten hebben.
quote:Op donderdag 17 mei 2012 20:10 schreef speknek het volgende:
Ja dat is de Journal of Articles in Support of the Null Hypothesis.
http://www.jasnh.com/
Een leuk initiatief wat meer een activistische inslag heeft, want het is natuurlijk triest dat het nodig lijkt te zijn.
Sorry, dat is weer een ander tijdschrift.quote:Op donderdag 17 mei 2012 20:10 schreef speknek het volgende:
Ja dat is de Journal of Articles in Support of the Null Hypothesis.
http://www.jasnh.com/
Een leuk initiatief wat meer een activistische inslag heeft, want het is natuurlijk triest dat het nodig lijkt te zijn.
Of het lezen, wat dat aan gaat.quote:Op donderdag 17 mei 2012 20:26 schreef Shivo het volgende:
Het probleem is dat ik het zo druk heb dat ik niet mijn tijd wil besteden aan het publiceren van 'negatief' onderzoek, of het reviewen er van.
Het probleem is natuurlijk dat je in de wetenschap er helemaal niet vanuit mag gaan dat 'iemand dat al heeft onderzocht en dat het niets heeft opgeleverd'. Als je iets feitelijk zegt dan moet je dat kunnen onderbouwen, ookal is het common sense. En inderdaad, de helft van de conclusies van meta-analyses geloof ik geen reet van, maar toon het maar eens aan als mensen hun negatieve resultaten niet publiceren.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 16:52 schreef Shivo het volgende:
Het is denk ik niet zo dat her zinnig is om ieder negatief onderzoek te publiceren. Er is heel veel onderzoek waarvan je kunt bedenken dat iemand het wel een keer gedaan heeft. Als er dan geen papers over te vinden zijn dan kun je er vanuit gaan dat dat onderzoek dus niks heeft opgeleverd.
Oh, cool! Krijgt Hans van Maanen eindelijk zijn "ondergrondse meer" van nulresultaten.quote:Op donderdag 17 mei 2012 20:10 schreef speknek het volgende:
Ja dat is de Journal of Articles in Support of the Null Hypothesis.
http://www.jasnh.com/
Een leuk initiatief wat meer een activistische inslag heeft, want het is natuurlijk triest dat het nodig lijkt te zijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.voor zover mijn onderbreking, want ik ben geen wetenschapper (tenminste, qua diploma / titel).
Wow, hoelang loop je al met deze vragen en waar komen die zo vandaan? Zorgt in ieder geval even voor een radiostilte hierquote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:00 schreef JerryWesterby het volgende:
Maar om bij het onderwerp te blijven: waarom werkt wetenschap? En waarom denken de bitches van niet?
Wat is wetenschap eigenlijk? Iets dat mensen hebben bedacht. Wat zijn mensen? 'Dingen' die zijn ontstaan in het universum. Hoe kunnen dingen die zijn ontstaan in het universum iets bedacht hebben waarmee ze dat universum kunnen begrijpen.? Wat is 'bedenken'? Waarom bestaat er 'denken' in het universum? Waarom zijn er dingen ontstaan in het universum die denken en kunnen begrijpen hoe het universum is ontstaan en hoe het werkt?
Wat is dat voor een universum?
Tsja, Word daarentegen...quote:
Kun je elkaar becommentarieren en track changes aanzetten. Werkt met kleurtjes en een gui. Vet handig die twintigste eeuwse uitvindingen.quote:
Lyx kan dat ookquote:Op maandag 21 mei 2012 12:34 schreef speknek het volgende:
[..]
Kun je elkaar becommentarieren en track changes aanzetten. Werkt met kleurtjes en een gui. Vet handig.
ik zweer bij de combi van zotero en mendeley. Zotero is veel gebruiksvriendelijker vindik, maar in Mendeley kun je in je pdf's zoeken. Gelukkig kun je het zo instellen dat mendeley automatisch alles overnneemt wat in je zotero komt.quote:
hmm zotero was in het begin heel buggy bij mij, en mendeley had veel meer citatie-export mogelijkheden, maar misschien is het inmiddels veranderd. Ik sla in ieder geval altijd de pdf op en dan laat ik hem in Mendeley importeren, dat gaat meestal het beste. Heb je je pdf ook in de cloud.quote:Op maandag 21 mei 2012 12:49 schreef Jagärtrut het volgende:
ik zweer bij de combi van zotero en mendeley. Zotero is veel gebruiksvriendelijker vindik, maar in Mendeley kun je in je pdf's zoeken. Gelukkig kun je het zo instellen dat mendeley automatisch alles overnneemt wat in je zotero komt.
Als je daar bang voor bent exporteer je toch zo nu en dan je library als bibtex?quote:Op maandag 21 mei 2012 12:52 schreef thijsdetweede het volgende:
Mendeley heeft voor mij het nadeel dat het closed source is/closed standard. Dat is om te beginnen een filosofisch probleem, maar potentieel ook practisch: Als Mendely ooit failliet gaat, of je moet ervoor betalen (en mijn baas wil dat niet), dan kan ik geen kant op. Precies zoals de bovenstaande EndNote/RefManager problemen.
Daarom, LyXquote:Op maandag 21 mei 2012 12:52 schreef speknek het volgende:
Voor Word 2007 viel er nog wat voor te zeggen, maar inmiddels heb ik alleen nog respect voor mensen die aan LaTeX vasthouden omdat ze in een minimale DSL Linux nou eenmaal alles via een command shell emacs doen.
En nu ik er zo over nadenk ook voor die niet.
Inderdaad, laten we het er maar niet over hebben.
zotero kan de pdf zelf van de webpagina halen, dat vind ik echt ideaal. En daar inderdaad word het ook online opgeslagen, maar ik sal het ook nog eens in m'n dropbox op.quote:Op maandag 21 mei 2012 12:56 schreef speknek het volgende:
[..]
hmm zotero was in het begin heel buggy bij mij, en mendeley had veel meer citatie-export mogelijkheden, maar misschien is het inmiddels veranderd. Ik sla in ieder geval altijd de pdf op en dan laat ik hem in Mendeley importeren, dat gaat meestal het beste. Heb je je pdf ook in de cloud.
[..]
Als je daar bang voor bent exporteer je toch zo nu en dan je library als bibtex?
Uhm, je bent in 1995 gepromoveerd?quote:Op maandag 21 mei 2012 13:20 schreef Bosbeetle het volgende:
Mijn promotor gebruikte nog regelmatig word perfect, en corel drawik ben bijna expert geworden op omzetten van bestanden van die types
Nee maar de beste man is inmiddels met emeritaat en was wel van de oude waardenquote:
Die van mij is op sommige vlakken een grotere nerd dan ik benquote:Op maandag 21 mei 2012 13:20 schreef Bosbeetle het volgende:
Mijn promotor gebruikte nog regelmatig word perfect, en corel drawik ben bijna expert geworden op omzetten van bestanden van die types
Ik moet ook nodig een nieuwe endnote x2 maakt mijn win7 altijd supersloom...
Je moet eens proberen formules in word in te voeren.quote:Op maandag 21 mei 2012 12:34 schreef speknek het volgende:
[..]
Kun je elkaar becommentarieren en track changes aanzetten. Werkt met kleurtjes en een gui. Vet handig die twintigste eeuwse uitvindingen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |