Ah ja, ben je al naar een van hun cursussen geweest? Echt zo nutteloos. "Tegenwoordig kun je banen vinden via Linkedin, het is dus een goed idee om een Linkedinprofiel aan te maken, nu gaan we je uitleggen hoe je een Linkedinprofiel aanmaakt". Buuh die heb ik al eeuwen.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 13:53 schreef Bosbeetle het volgende:
Blegh weer een w2w (de uwv van de UU) gesprek gehad, god wat haat ik solliciteren en een baan zoeken. Het is echt niet aan mij besteed. Ik snap niet dat mensen dat leuk vinden.
ja die had ik vorige weekquote:Op dinsdag 22 mei 2012 13:58 schreef speknek het volgende:
[..]
Ah ja, ben je al naar een van hun cursussen geweest? Echt zo nutteloos. "Tegenwoordig kun je banen vinden via Linkedin, het is dus een goed idee om een Linkedinprofiel aan te maken, nu gaan we je uitleggen hoe je een Linkedinprofiel aanmaakt". Buuh die heb ik al eeuwen.
Ik ook zo selectief dat er geen plekken zijn. Ik wil best mijn aio onderzoek afmakenquote:Op dinsdag 22 mei 2012 14:09 schreef speknek het volgende:
Wacht maar, als je voor de zestiende keer wordt afgewezen. Alhoewel ik bij sollicitaties binnen de wetenschap eigenlijk altijd wel ben uitgenodigd, maarja, ik solliciteer ook heel selectief.
Zijn er mensen die dat leuk vinden?quote:Op dinsdag 22 mei 2012 13:53 schreef Bosbeetle het volgende:
Blegh weer een w2w (de uwv van de UU) gesprek gehad, god wat haat ik solliciteren en een baan zoeken. Het is echt niet aan mij besteed. Ik snap niet dat mensen dat leuk vinden.
Hey join the clubquote:Op dinsdag 22 mei 2012 13:53 schreef Bosbeetle het volgende:
Blegh weer een w2w (de uwv van de UU) gesprek gehad, god wat haat ik solliciteren en een baan zoeken. Het is echt niet aan mij besteed. Ik snap niet dat mensen dat leuk vinden.
Er zijn zelfs mensen die het leren aan anderen (althans dat denken ze)quote:
Tja inderdaad met gesprekken heb ik ook nooit zo'n probleem al heb ik er eigenlijk nog maar 1 gehadquote:Op dinsdag 22 mei 2012 14:38 schreef Norrage het volgende:
Ik vind een sollicatie-gesprek zelf niet zo vervelend, wel de weg ernaar toe en de zenuwen als het een functie is die je echt wilt
Tja ik hoopte eigenlijk dat ik hier kon blijven postdoccen maar dat zit er niet. Ook mooi een half jaar postdoc op je CV denk niet dat ik daarmee meer kans maak dan die hele stroom vers gepromoveerde AiOs.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 14:40 schreef Quoi het volgende:
Eenmaal een gesprek, dan gaat het goed. Ik kan goed babbelenAlleen uit die staaaaapels met brieven (soms 50-60) worden uitgenodigd.... Beste strategie is natuurlijk viavia/netwerken. Vandaar dan nu ook een tijdelijke klus ergens......
Bummer :-(quote:Op dinsdag 22 mei 2012 14:45 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Tja ik hoopte eigenlijk dat ik hier kon blijven postdoccen maar dat zit er niet. Ook mooi een half jaar postdoc op je CV denk niet dat ik daarmee meer kans maak dan die hele stroom vers gepromoveerde AiOs.
In hoeverre dat ik dat nu kan inschatten, ga ik na mijn promoveren lekker de wereld rond post-doccenquote:Op dinsdag 22 mei 2012 14:45 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Tja ik hoopte eigenlijk dat ik hier kon blijven postdoccen maar dat zit er niet. Ook mooi een half jaar postdoc op je CV denk niet dat ik daarmee meer kans maak dan die hele stroom vers gepromoveerde AiOs.
wat houdt je tegen?quote:Op dinsdag 22 mei 2012 14:53 schreef Bosbeetle het volgende:
Tja buitenland zou (raar genoeg) de makkelijkste optie zijn.
Vrouw en kinderen... ohnee gelukkig geen kinderen, vriendin die zit in de geestelijke gezondheidzorg en de taalbarriere is bij dat soort werk echt een issue.quote:
En het bedrijfsleven?quote:Op dinsdag 22 mei 2012 14:58 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Vrouw en kinderen... ohnee vriendin die zit in de geestelijke gezondheidzorg en de taalbarriere is bij dat soort werk echt een issue.
Dan ga jij toch gewoon enorm veel geld verdienen zodat ze goed de taal kan leren alvorens ze weer aan de slag gaatquote:Op dinsdag 22 mei 2012 14:58 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Vrouw en kinderen... ohnee vriendin die zit in de geestelijke gezondheidzorg en de taalbarriere is bij dat soort werk echt een issue.
Je kunt ook naar een niet zo ver buitenland gaan, waar het te doen is een tijdje op en neer te reizen? postdoc is natuurlijk niet voor altijd!quote:Op dinsdag 22 mei 2012 14:58 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Vrouw en kinderen... ohnee gelukkig geen kinderen, vriendin die zit in de geestelijke gezondheidzorg en de taalbarriere is bij dat soort werk echt een issue.
ja dat is inderdaad belabberd... waarom is dat eigenlijk, alsof onderzoek in nederland niet goed genoeg is. Ik heb voor mijn minor in amerika gezeten en ik heb daar opzich helemaal geen aversie tegen, het is alleen weer zo'n gedoe en waarvoor inderdaad...quote:Op dinsdag 22 mei 2012 15:02 schreef SuperWeber het volgende:
[..]
En het bedrijfsleven?
Het is in ons veld sowieso wel bekend dat je zonder buitenlandervaring (na je PhD) niet heel ver komt...
quote:Op dinsdag 22 mei 2012 15:02 schreef Fogel het volgende:
[..]
Dan ga jij toch gewoon enorm veel geld verdienen zodat ze goed de taal kan leren alvorens ze weer aan de slag gaat
quote:Op dinsdag 22 mei 2012 15:07 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
ja dat is inderdaad belabberd... waarom is dat eigenlijk, alsof onderzoek in nederland niet goed genoeg is. Ik heb voor mijn minor in amerika gezeten en ik heb daar opzich helemaal geen aversie tegen, het is alleen weer zo'n gedoe en waarvoor inderdaad...
Ik blijf erbij ik had beter een vak kunnen leren. Ligt het nou aan mij of ben je aan het einde van je AiOschappen eigenlijk gewoon verdoemd om te mislukken.
Nee man, gewoon doenquote:
Dat moet ik nuanceren, na je AiO schappen loopt de kans te mislukken per jaar exponentieel op!quote:
Was het maar zo'n feestquote:
In de pocketquote:Op dinsdag 22 mei 2012 15:33 schreef Quoi het volgende:
Buitenland (om precies te zijn: UK) is sinds 2 weken ook een optie hier. Mijn promotoren zijn daar enthousiast over en willen moeite doen om contacten te leggen. Terwijl ze niet thuis geven wb postdoc alhier (maar goed, financiele klimaat is ook iets anders).
Overigens, het 1e lid vd leescommissie (voor wie ik het meest vreesde) heeft zojuist goedkeuring vh proefschrift gegeven zonder enige wijzigingen!! Whaaaaaaa!
Achja het blijven amerikanenquote:Op dinsdag 22 mei 2012 15:49 schreef ATuin-hek het volgende:
Wat dat betreft zijn er gelukkig ook nog best wat opties in Nederland
ja inderdaad terugkomen is ook niet altijd eenvoudigquote:Op dinsdag 22 mei 2012 15:52 schreef SuperWeber het volgende:
Ik vind het grootste probleem dat dit soort regels er totaal niet bij stilstaan dat sommige mensen gewoon een gezin hebben en/of een vrouw die ook werkt. Dan pak je lang niet altijd zomaar even je alles op om je maar even een paar jaar in het buitenland te vestigen.
Sterker nog, als ik naar het buitenland zou gaan, kom ik waarschijnlijk niet meer terug...
Flexibiliteit is heel belangrijk. Het lullige is dat je a) moet promoveren b) een postdoc moet doen en c) een faculty positie moet vinden. Probeer dat maar eens op 1 universiteit te doen. Een beetje universiteit doet daar niet aan mee. Ik raad studenten aan om niet ergens te blijven hangen, of je moet in een supergroep werken met goede productie. Van de andere kant heb ik ook heel veel geleerd van een groep waar niks werkte. Je moet dan wel alles geven, waardoor je snel beter wordt.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 16:57 schreef Jagärtrut het volgende:
Maar, om verder te komen in de wetenschappelijke wereld moet je wel die flexibiliteit hebben denk ik. En inderdaad, partners kunnen daar heel erg moeilijk in zijn, als die niet die flexibiliteit hebben.
Hoe is het eigenlijk met Galveston afgelopen?quote:Op dinsdag 22 mei 2012 17:03 schreef Lyrebird het volgende:
[...]
Maar Amsterdam of Rotterdam... geef mij maar Tokyo (of een klein onooglijk plaatsje onder de rook van Tokyo), Bloomington of Boston.
Veel natuurkundigen kunnen o.a. terecht bij strategy consulting bedrijven als McKinzey, om es iets buiten de academische wereld te noemen. Er is in elk geval genoeg vraag vanuit het bedrijfsleven naar AIO's in ons vakgebiedquote:Op dinsdag 22 mei 2012 15:07 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik blijf erbij ik had beter een vak kunnen leren. Ligt het nou aan mij of ben je aan het einde van je AiOschappen eigenlijk gewoon verdoemd om te mislukken.
Niks van gehoord. Alabama wel ver gekomen, maar uiteindelijk afgewezen omdat ik geen NIH funding had.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 17:12 schreef Shivo het volgende:
[..]
Hoe is het eigenlijk met Galveston afgelopen?
Stappen in manhattan, checkquote:Op dinsdag 22 mei 2012 16:49 schreef Shivo het volgende:
Internationale ervaring is alleen de moeite waard als je op lange termijn in wetenschappelijk onderzoek wil blijven. Er zijn ook een boel banen buiten universitair onderzoek, denk TNO, NFI, RIVM, klinisch chemicus, bedrijfsleven, etc.
Ik heb ook een vriendin gehad die nooit naar het buitenland wilde. Inmiddels ben ik met een ander getrouwdBuitenland ervaring is fantastisch, niet alleen professioneel gezien, maar ook als persoonlijke ervaring. Ik heb in de VS dingen gedaan en meegemaakt waarvan ik voorheen alleen maar kon dromen. Stappen in Manhattan, roadtrippen door de National Parks, keiharde feesten, maar ook lunch met beroemde wetenschappers. Ik was onlangs op een 'afterparty' van een congres met meerdere Nobel prijswinnaars in een klein gezelschap. Dat soort dingen maken dat ik voorlopig niet terug hoef naar Nederland.
Dit is een discussie op zich. Ik vind persoonlijk - en dat is niet tegen jou gericht - dat promotieonderzoek indien naast een specialisatie tot specialist er vaak een beetje 'bij wordt gedaan'. Niet altijd ten gunste van de kwaliteit helaas. Vaak genoeg kwam er de afgelopen jaren een arts op consult die met tenenkrommende vragen wat betreft statistiek/onderzoeksdesign kwam.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 21:14 schreef Szlie het volgende:
Man, als ik dit zo lees hebben wij het in de geneeskunde echt een stuk makkelijker...promoveren en dan lekker doktertje spelen. Mocht de wetenschap nog aantrekkelijk zijn, doe je gewoon een onderzoekje naast je werk, uiteraard uitgevoerd door anderen. Maar van werk ben je altijd verzekerd en hoef je niet te solliciteren. Heerlijk!
Jammer, aanhouder wint.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 17:36 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Niks van gehoord. Alabama wel ver gekomen, maar uiteindelijk afgewezen omdat ik geen NIH funding had.
Onderzoek door artsen is dan ook vaak pruts onderzoek, en weggegooid geld. Veel van dat onderzoek wordt gefinancierd door farmaceutische bedrijven voor wie het meer PR is dan dat ze daadwerkelijk om het onderzoek geven.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 21:14 schreef Szlie het volgende:
Man, als ik dit zo lees hebben wij het in de geneeskunde echt een stuk makkelijker...promoveren en dan lekker doktertje spelen. Mocht de wetenschap nog aantrekkelijk zijn, doe je gewoon een onderzoekje naast je werk, uiteraard uitgevoerd door anderen. Maar van werk ben je altijd verzekerd en hoef je niet te solliciteren. Heerlijk!
Zo nu en dan herontdekken artsen het integreren en noemen ze de methode naar henzelfquote:Op dinsdag 22 mei 2012 21:42 schreef Shivo het volgende:
[..]
Onderzoek door artsen is dan ook vaak pruts onderzoek, en weggegooid geld. Veel van dat onderzoek wordt gefinancierd door farmaceutische bedrijven voor wie het meer PR is dan dat ze daadwerkelijk om het onderzoek geven.
Damn, die heeft nog best veel citaties.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 22:10 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Zo nu en dan herontdekken artsen het integreren en noemen ze de methode naar henzelf
quote:Op dinsdag 22 mei 2012 22:10 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Zo nu en dan herontdekken artsen het integreren en noemen ze de methode naar henzelf
LOL. Maar die dame is geen arts. Ze heeft een dubbele MSc, in science and education.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 22:10 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Zo nu en dan herontdekken artsen het integreren en noemen ze de methode naar henzelf
damnquote:Op dinsdag 22 mei 2012 22:10 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Zo nu en dan herontdekken artsen het integreren en noemen ze de methode naar henzelf
Je bent niet de enigequote:Op dinsdag 22 mei 2012 21:37 schreef Quoi het volgende:
[..]
Dit is een discussie op zich. Ik vind persoonlijk - en dat is niet tegen jou gericht - dat promotieonderzoek indien naast een specialisatie tot specialist er vaak een beetje 'bij wordt gedaan'. Niet altijd ten gunste van de kwaliteit helaas. Vaak genoeg kwam er de afgelopen jaren een arts op consult die met tenenkrommende vragen wat betreft statistiek/onderzoeksdesign kwam.
Dit is mijn ervaring, no offence
Hier kom ik elke keer weer achter. Het ergste is nog: mijn huidige onderzoek dient gepubliceerd te worden aan een medische doelgroep, en daarom mag ik geen moeilijke statistiek gebruiken want "dat snappen de artsen anders niet". Ook wil men massaal gebruik van covariaten, ondanks dat je statistisch kan aantonen dat deze compleet niets significant toevoegen en dus alleen maar power weghalen, maarja dat doen artsen immers altijd zo. Nog zoiets: een arts wordt helemaal blij van een afkappunt waarmee een groep in tweeën gesplitst kan worden: wel ziek/raar/afwijkend, niet ziek/raar/afwijkend. Dat hierdoor wordt een enorm deel van de informatie in een prullenbak gegooid wordt maakt niets uit, we willen graag afkappunten, want dan kunnen specificiteit, sensitiviteit en odds ratio's berekenenquote:Op dinsdag 22 mei 2012 21:42 schreef Shivo het volgende:
[..]
Onderzoek door artsen is dan ook vaak pruts onderzoek, en weggegooid geld. Veel van dat onderzoek wordt gefinancierd door farmaceutische bedrijven voor wie het meer PR is dan dat ze daadwerkelijk om het onderzoek geven.
Ze verdient een standbeeld.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 22:24 schreef Shivo het volgende:
[..]
LOL. Maar die dame is geen arts. Ze heeft een dubbele MSc, in science and education.
Komt me bekend voor. Net zolang zoeken en subgroepanalyses doen totdat je iets hebt gevonden! Ik moet me er toch aan aanpassen aangezien 1 mijn promotoren arts is en in mijn promotiecommissie 2 zitten.quote:Op woensdag 23 mei 2012 10:57 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Hier kom ik elke keer weer achter. Het ergste is nog: mijn huidige onderzoek dient gepubliceerd te worden aan een medische doelgroep, en daarom mag ik geen moeilijke statistiek gebruiken want "dat snappen de artsen anders niet". Ook wil men massaal gebruik van covariaten, ondanks dat je statistisch kan aantonen dat deze compleet niets significant toevoegen en dus alleen maar power weghalen, maarja dat doen artsen immers altijd zo. Nog zoiets: een arts wordt helemaal blij van een afkappunt waarmee een groep in tweeën gesplitst kan worden: wel ziek/raar/afwijkend, niet ziek/raar/afwijkend. Dat hierdoor wordt een enorm deel van de informatie in een prullenbak gegooid wordt maakt niets uit, we willen graag afkappunten, want dan kunnen specificiteit, sensitiviteit en odds ratio's berekenen
Ook zijn medische congressen soms tenenkrommend, maar goed, het is wel heel goed voor het zelfvertrouwen als je als onderzoeker in die doelgroep publiceert, want ondanks dat ik geen hoogvlieger ben lijkt dat al veel sneller wel zo als je aankomt met "moeilijke statistiek"
Ik moest de afgelopen 4 jaar ook uitzoeken "of" iets werkte. Ik heb alleen zelf heel erg de drang om te zoeken naar het "waarom". Daar was niet echt tijd voor en daar werd ook niet zoveel waarde aan gehecht helaas. Ik denk dat daar wel een verandering in gaat komen. Steeds meer cursussen mediatie-analyse bijvoorbeeld zijn een goede voorbode.quote:Op woensdag 23 mei 2012 11:06 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik ben toch meer een wetenschapper die kijkt "hoe" iets werkt inplaats van "of" iets werkt. Ik vind het soort super statistische artikelen waarin een hypothese wordt bevestigd vaak een stuk minder interessant als een artikel waarin een nieuw mechanisme wordt blootgelegd. Ik neig dan ook veel meer naar fundamentele wetenschap. Ik zit nu in een groep waar zowel fundamenteel als toegepaste wetenschap wordt bedreven en ik doe daar mee aan de toegepaste kant (kanker medicijn ontwikkeling) maar merk toch dat mijn hart meer ligt bij het fundamentele stuk (ontrafeling van moleculaire mechanismen in receptor downregulatie)ik ben gewoon niet zo doelgericht denk ik
Als uitvindster van het integreren zou ze idd meer verdienen dan die 161 citaties die ze nu heeft.quote:
Volgende artikel:quote:Op woensdag 23 mei 2012 11:35 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Als uitvindster van het integreren zou ze idd meer verdienen dan die 161 citaties die ze nu heeft.
quote:A Mathematical Model for the Determination of the slope of the tangent line to Glucose Tolerance and Other Metabolic Curves
Qua ongemakkelijke momenten was dit ook wel een mooie. Een onderzoeker tijdens een praatje op een congres presenteerde testen op meerdere metabolieten die ze getest had. Slechts 1 daarvan was net significant. Vroeg iemand uit het publiek of ze gecorrigeerd had voor multiple comparisons. Oh nee.... dat was ze vergeten. Oeps.quote:Op woensdag 23 mei 2012 11:41 schreef Lyrebird het volgende:
Over het wiel opnieuw uitvinden gesproken. Op een conferentie jaren geleden was er een promovendus die ons zijn methode voor data processing ging uitleggen, en het bleek een standaard "moving average" filter te zijn. Had ie de helft van zijn spreektijd voor nodig. Veel eenvoudiger dan een moving average filter kom je niet tegen in data processing. Kun je die promovendus niet echt kwalijk nemen, maar de promotor had wel enorm zitten slapen. Het publiek ook trouwens.
Nu moet ik het zelf natuurlijk nog beter doen. Mag over iets meer dan 2 weken voor de leeuwen...quote:Op woensdag 23 mei 2012 11:50 schreef Haushofer het volgende:
Heb es in Rusland een praatje moeten geven, had je allemaal van dat soort gevallen. Genant en treurig tegelijk.
In Ruski?quote:Op woensdag 23 mei 2012 12:08 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Nu moet ik het zelf natuurlijk nog beter doen. Mag over iets meer dan 2 weken voor de leeuwen...
Nee in Chinaquote:
Die vlieger gaat helaas meestal niet op voor fMRIquote:Op woensdag 23 mei 2012 12:21 schreef Bosbeetle het volgende:
haha dit soort praat snap ik trouwens helemaal niks van gelukkig doe ik gewone huis tuin en keuken wetenschapzonder allemaal ingewikkelde zaken, gewoon simpele zaken als stof x heeft eigenschap y en daarom gebruiken we heb om z te bereiken.... En z kun je gewoon zien.
Niks geen moving averages of multiple comparisons. Als het verschil kunt zien is het er kun je geen verschil zien dan is het er niet...Als je statistiek nodig hebt om het verschil te laten zien dan is er te weinig verschil
Ik weet dat die vlieger zelden opgaat maar ik ben toch meer een hands-on persoon. I ben niet slim genoeg voor fancy statistiek.quote:Op woensdag 23 mei 2012 12:40 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Die vlieger gaat helaas meestal niet op voor fMRI
Eens. Of beter gezegd, als je statistiek nodig hebt om het verschil te laten zien, dan is er praktisch gezien te weinig verschil (en persoonlijk ben ik eigenlijk alleen geinteresseerd in dingen die praktisch nut hebben).quote:Op woensdag 23 mei 2012 12:21 schreef Bosbeetle het volgende:
Als je statistiek nodig hebt om het verschil te laten zien dan is er te weinig verschil
precies, een experiment moet een zwart wit uitkomst hebben, daar streef je naar. Het kan niet altijd maar met die dingen die net wel net niets zijn heb ik niks.quote:Op woensdag 23 mei 2012 13:11 schreef SuperWeber het volgende:
Ik ben ook zo'n bioloog en net als elke andere "echte" bioloog heb ik een broertje dood aan statistiek. Alhoewel ik tijdens mijn studie het eigenlijk best wel begreep, vind ik het persoonlijk gewoon niet interessant. Verschil moet je kunnen zien. Kun je het niet zien, dan is of je methode niet nauwkeurig genoeg, of er is gewoon geen (of te weinig) verschil...
Tsja, als je weinig tot geen experimenten kunt doen ligt het natuurlijk anders. Ik kan quasi-experimenten doen (heel soms, als ik een heel erg coole treatment vind die van nature randomized is), maar anders is dat echt niet etisch.quote:Op woensdag 23 mei 2012 13:16 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
precies, een experiment moet een zwart wit uitkomst hebben, daar streef je naar. Het kan niet altijd maar met die dingen die net wel net niets zijn heb ik niks.
If your experiment needs statistics, you ought to have done a better experiment. - Ernest Rutherfordquote:Op woensdag 23 mei 2012 13:16 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
precies, een experiment moet een zwart wit uitkomst hebben, daar streef je naar. Het kan niet altijd maar met die dingen die net wel net niets zijn heb ik niks.
Sowieso die p-waarde adoratie, in plaats van dat we met zijn allen gewoon kijken naar de effect-size, die geeft veel beter aan wat de mate van het effect binnen de huidige sample is. Als je maar genoeg N hebt is een p-waarde altijd wel significant namelijk.quote:Op woensdag 23 mei 2012 13:59 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
If your experiment needs statistics, you ought to have done a better experiment. - Ernest Rutherford
Enigszins gechargeerd, natuurlijk, maar als ik zie wat er af en toe allemaal aan een p-waarde wordt opgehangen...
Dat was in een tijd toen wetenschappers het onderzoek voor het uitzoeken hadden.quote:Op woensdag 23 mei 2012 13:59 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
If your experiment needs statistics, you ought to have done a better experiment. - Ernest Rutherford
Enigszins gechargeerd, natuurlijk, maar als ik zie wat er af en toe allemaal aan een p-waarde wordt opgehangen...
Sowieso. Evidence wordt vaak gecherry picked om een eerder gekozen beleid te rechtvaardigen. Ik las laatst een artikel over "policy-based" evidence in plaats van "evidence-based" policy. Ik wist meteen wat er bedoeld werd, mooie termquote:Op woensdag 23 mei 2012 13:56 schreef Szlie het volgende:
Sinds mijn promotieonderzoek ben ik een beetje terughoudend geworden in kreten waar "evidence based" al te nadrukkelijk wordt genoemd...
Hier boven op zijn er nog problemen zoals publication bias en "data-dredging"; per ~20 vergelijkingen kan je weer een "significant" resultaat publiceren.quote:Op woensdag 23 mei 2012 14:50 schreef Worteltjestaart het volgende:
Ik snap wat je bedoelt Lyrebird, maar wat ik bedoel is dat te vaak een statistisch verband wordt misbruikt om een oorzakelijk verband bewezen geacht te hebben.
Mijn ervaring is dat er redelijk wat onderzoekers zijn die, bijvoorbeeld, een R-waarde van 0.6 genoeg vinden om een goede correlatie tussen A en B te hebben bewezen. Terwijl in mijn vakgebied (chemie) elke R<0.95 als 'mwah' wordt gezien.
Voor p-waardes geldt dat ook. Tussen factor X is in groep B significant anders dan in groep A (p<0.05) --> jippie we zijn er, klaar, done. Terwijl het dan pas juist begint.
Om daar recht aan te doen, ik ken ook een aantal uitstekende full time arts onderzoekers. Maar sta skeptisch tegen over parttime onderzoek.quote:Op woensdag 23 mei 2012 10:57 schreef Szlie het volgende:
Groot gelijk, zelfs ik ben het ermee eens. Op onze afdeling is het beleid dat als je wilt promoveren, dat eerst doet, uiteraard afmaakt en dan pas de opleiding tot medisch specialist gaat volgen. De ervaring heeft geleerd dat de combinatie opleiding en onderzoek niet samengaan. Soms wordt er dus toch nagedacht.
Dat vind ik dan weer erg vreemd, want een degelijk begrip van statistiek en verzamelingen hangt toch wel enigszins samen met het intuitief begrijpen van contingentie en complexiteit, iets wat ik toch zou denken dat een centraal thema moet zijn binnen de biologie omdat biologie nou eenmaal begint met verschillen tussen individuen / soorten.quote:Op woensdag 23 mei 2012 13:11 schreef SuperWeber het volgende:
Ik ben ook zo'n bioloog en net als elke andere "echte" bioloog heb ik een broertje dood aan statistiek. Alhoewel ik tijdens mijn studie het eigenlijk best wel begreep, vind ik het persoonlijk gewoon niet interessant. Verschil moet je kunnen zien. Kun je het niet zien, dan is of je methode niet nauwkeurig genoeg, of er is gewoon geen (of te weinig) verschil...
Dit... Misschien moet ik het iets relativeren, statistiek is uiteraard nodig om iets "hard" te kunnen maken. Zoals Shivo al eerder schreef is het zelfs erg handig met 10 miljoen data punten. Ik als moleculair bioloog, heb het iets minder "hard" nodig.quote:Op donderdag 24 mei 2012 00:46 schreef Frith het volgende:
[..]
Of reageer ik nu op een stelling die alleen maar 'hard' wordt neergezet omdat het een forum is?
In sommige gebieden zullen ze wel moeten. Echt interessante data is vaak veel te complex om zonder statistiek te analyseren. De laag hangende appelen zijn natuurlijk sowieso vaak al geplukt.quote:Op donderdag 24 mei 2012 10:42 schreef Grumpey het volgende:
Wel leuk dat biologen zo tegen statistiek zijn, maar zoals ook de resultaten uit de bio-informatica hoek al duidelijk genoeg aangeven: de wereld is veel complexer dan biologen willen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |