moonobserver | maandag 9 april 2012 @ 23:36 |
Het ligt nu overal in de winkels imitatiekaviaar, meestal van de zeebaars of van de zalm. Heeft deze imitatiekaviaar van 3 a 4 euro dezelfde smaak als gewone kaviaar? Of komt dit in benadering dicht bij de smaak van steur kaviaar? | |
Daniel1976 | dinsdag 10 april 2012 @ 00:08 |
Het lijkt er niet eens op ![]() Echte kaviaar ![]() | |
RobinOok | dinsdag 10 april 2012 @ 00:10 |
Tuurlijk lijkt het er wel op. Net zoals kippenlever lijkt op foi gras. Lang zo lekker niet, maar het lijkt er echt wel op. | |
moonobserver | dinsdag 10 april 2012 @ 00:18 |
Dit wilde ik weten, bespaard mij een hoop geld. | |
Daniel1976 | dinsdag 10 april 2012 @ 00:52 |
Hmm weleens echte kaviaar op??/?? | |
RobinOok | dinsdag 10 april 2012 @ 00:55 |
Ja hoor. | |
moonobserver | dinsdag 10 april 2012 @ 01:00 |
oke, hierbij is jouw reactie een officiele bevestiging van hetgeen wat ik wilde weten. | |
RobinOok | dinsdag 10 april 2012 @ 01:07 |
Nou ja, ik zie nu dat je ook zalmeitjes zegt. Die zijn natuurlijk alweer echt een heel stuk anders he? Dat zijn oranje, waterige, zoute, vissige balletjes. Ik ging er even vanuit dat die van zeebaars ook er uiterlijk ook op lijken. Geen idee eigenlijk hoe de eitjes van een baars eruit zien. :-) En dan heb je tegenwoordig ook nog "vegetarische" viseitjes. Daar komt geen vis aan te pas. Wordt gemaakt van zeewier en gelatine. Ja, allemaal lang en lang zo lekker niet als de echte, maar nogmaals, het lijkt er wel een beetje op. Net zoals een plofkip lijkt op een bresse kip. Of nee, mijn kippenlever vs foi gras vond ik een betere vergelijking. :-) | |
golfer | dinsdag 10 april 2012 @ 01:43 |
Nee. Absoluut niet te vergelijken. | |
RobinOok | dinsdag 10 april 2012 @ 02:00 |
Hahahahahahaha. | |
golfer | dinsdag 10 april 2012 @ 02:03 |
Last van je eisprong? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 12 april 2012 @ 21:49 |
Nee, is niet vergelijkbaar, en ook is er kaviaar en kaviaar. De lekkerste die ik ooit at was Iraanse. | |
RobinOok | donderdag 12 april 2012 @ 21:52 |
Niet vergelijkbaar, want 't ene is van een vis en het andere van een koe? Of hoe zien jullie dat? Ik schiet nu alweer in de lach. Kippenei, kwartelei, struisvogelei, ook niet vergelijkbaar met elkaar? Wat een rare mannen zijn jullie toch.... | |
Pietverdriet | donderdag 12 april 2012 @ 21:55 |
En jij bent een raar mens die het verschil tussen letterlijk en overdrachtelijk niet begrijpen wil. | |
moonobserver | donderdag 12 april 2012 @ 22:44 |
Toch heeft ze een punt. | |
RobinOok | donderdag 12 april 2012 @ 22:44 |
Het overdrachtelijke verschil tussen eitjes van een steur en eitjes van een zeebaars? WTF?! Dus ja, je hebt helemaal gelijk, daar begrijp ik niks van! ![]() | |
moonobserver | donderdag 12 april 2012 @ 22:48 |
figuurlijk 1) Beeldsprakig 2) Bij wijze van spreken 3) Grote 4) In beeldspraak 5) Metaforisch 6) Niet letterlijk 7) Oneigenlijk 8) Overdrachtelijk 9) Verbloemd 10) Zinnebeeldig dus echte kaviaar is bij wijze van spreken metaforisch niet letterlijk maar oneigenlijk veel lekkerder dan imitatiekaviaar. | |
golfer | donderdag 12 april 2012 @ 23:32 |
Ik zou zeggen: proef eens kaviaar van de steur uit Iran en vergelijk die met die gekleurde namaak-zalmeitjes. Gegarandeerd dat je het verschil kunt proeven, tenzij je geen smaakpapillen hebt. | |
moonobserver | donderdag 12 april 2012 @ 23:41 |
Die uit Iran is onbetaalbaar, voor een potje van 30 gram betaal je enkele duizenden euros. | |
golfer | donderdag 12 april 2012 @ 23:50 |
Onzin. Er is een nieuw merk Tjoepy Iraanse kaviaar waar je per 10 gram 15 euro voor betaald. Het topmerk Beluga-kaviaar heb je voor ca 130 euro per 30 gram. | |
moonobserver | donderdag 12 april 2012 @ 23:55 |
Ik heb het opgezocht en de kaviaar is idd goedkoper. maar de duurste kaviaar komt ook uit Iran, een doosje van 100 gram waarvoor je 25.000 euro betaald. Doosje betaal je ook voor want die is van goud maar dan kost het nog altijd 20.000 euro. Ik vraag mij bijvoorbeeld af, wat is het smaakverschil tussen de kaviaar van 20.000 euro en de kaviaar van 130 euro per 30 gram? Als daar geen verschil tussen zit zal naar mijn inziens het smaakverschil tussen imitatiekaviaar en gewone kaviaar ook te verwaarlozen zijn. | |
RobinOok | vrijdag 13 april 2012 @ 00:08 |
Dat je verschil kunt proeven is denk ik het punt niet. Het punt is dat jullie beweren dat het niet vergelijkbaar is. Alsof het ene wortel is en het andere aubergine. | |
RobinOok | vrijdag 13 april 2012 @ 00:16 |
Dat is hetzelfde verschil als tussen een geluidsbox van pak 'm beet 1000 euro en eentje van 10.000 euro. Maar dat wil niet zeggen dat het verschil tussen een geluidsbox van 50 euro met eentje van 500 euro net zo groot is. Die kwaliteitsverschillen zijn juist in het begin het grootst. Dus ja, een normaal mens proeft echt wel verschil tussen de visseneieren van een steur of die van een zeebaars. En nee, een normaal mens zal veel meer moeite hebben om verschil te proeven tussen de kaviaar van 20.000 of 130 euro de 30gram. Maar het ging er niet om of je verschil kunt proeven, het ging erom of het vergelijkbaar is. En dan zeg ik ja. Net als die geluidbox. Uit alletwee komt muziek.... | |
golfer | vrijdag 13 april 2012 @ 01:13 |
Ja, elke vrouw is hetzelfde en is vergelijkbaar en heeft een k*t. Om het maar even in jouw redenatie te houden. Een ei is een ei, of het nou een vissenei, een vrouwenei of een kippenei is. Zo ken ik er nog wel heel veel die in jouw onzin-redenatie passen. ![]() | |
golfer | vrijdag 13 april 2012 @ 01:14 |
Overigens was de vraag in de TT of het dezelfde smaak heeft en het antwoord daarop blijft: nee. | |
golfer | vrijdag 13 april 2012 @ 01:21 |
Al geproefd? | |
RobinOok | vrijdag 13 april 2012 @ 01:25 |
Onzinredenatie? ![]() ![]() ![]() ![]() Ik zou toch echt wel een pleidooi kunnen houden hoor, dat alle vrouwen met elkaar vergelijkbaar zijn. Ondanks de verschillen. Dat Cindy Crawford erg mooi en duur is, dat wil toch niet zeggen dat ze "onvergelijkbaar" is met euh, pak 'm beet, jouw vrouw? Ja, je kan ook een geit nemen. Maar dat vind ik dan dus echt onvergelijkbaar. | |
golfer | vrijdag 13 april 2012 @ 01:29 |
Je snapt nog steeds de vraag niet: heeft het dezelfde smaak? | |
RobinOok | vrijdag 13 april 2012 @ 01:40 |
Of jij. Misschien wil moonobserver nog even uit komen leggen wat ie nou precies wilde weten. Doet er ook niet zo heel veel toe, want ik reageerde op iemand die zei dat het niet vergelijkbaar zou zijn. En daarna ging de discussie dus over de vraag of het vergelijkbaar is. Jouw woorden, Piet's woorden. En daar schiet ik dan van in de lach. Waarop jij heel zwak over eisprongen begint. Geeft verder niks hoor, maar ga aub niet net doen of ik hier iets niet snap. ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 13 april 2012 @ 01:47 |
Kun je ook vergelijken, is allebei groente ![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 13 april 2012 @ 01:53 |
Kan je nagaan! | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 08:22 |
Ach ja, de vrouwtjes | |
RobinOok | vrijdag 13 april 2012 @ 11:06 |
Hebben over het algemeen een betere taalbeheersing dan de mannetjes ja. | |
Pietverdriet | vrijdag 13 april 2012 @ 12:50 |
Het blijft beHEERsing | |
Weltschmerz | vrijdag 13 april 2012 @ 13:35 |
Ik denk dat veel van de charme van kaviaar hem zit in de manier waarop de smaak afgeleverd wordt op de tong. Smaaksensatie is meer dan de smaak alleen. Ik kan me voorstellen dat dat ook bij andere smaken werkt. | |
moonobserver | vrijdag 13 april 2012 @ 16:35 |
of komt het in benadering dicht bij de smaak van echte kaviaar, dat was de volledige vraag. ![]() | |
Spanky78 | zaterdag 14 april 2012 @ 21:45 |
ookal lijken de producten op elkaar, de smaak is echt heel anders. Ik vind kaviaar echt wel lekkerder dan die eitjes. Tussen typen kaviaar zit overigens ook weer flink verschil, ik heb wel eens een heel dure geproefd, diewas echt anders dan de goedkopere. Nog steeds vond ik het niet helemaal geweldig. Maarja, ik ben ook een barbaar die oesters wel lsut maar niet speciaal lekker vindt.. Overigens heb ik liever foie gras dan kaviaar. Of nog liever; kreeft uit de Oosterschelde yum! | |
golfer | zaterdag 14 april 2012 @ 22:29 |
Ga ik 8 mei eten. (4 gangen) In Schuddebeurs. ![]() | |
Spanky78 | zaterdag 14 april 2012 @ 22:37 |
Mooiste naam op Schouwen-duiveland.. alhoewle zonnemaire (ernaast) ook een mooie naam is.. | |
golfer | zaterdag 14 april 2012 @ 23:33 |
Ik noem het hier thuis steeds al Schubbekutterveen. ![]() | |
Kandijfijn | zondag 15 april 2012 @ 00:03 |
Gewoon nee, het is een totaal ander product. Ts is ook vaag trouwens opent een topic, wacht tot het eerste bevestiging van zijn eigen mening. En gaat zegt dat wilde ik weten prima!. Erken gewoon dat het een totaal ander product is, net als biefstuk en speklap dit zijn. Maar van het product wat je voorhanden hebt (of binnen je budget past) gewoon het lekkerste. Ik heb helaas niet het geld voor het duurste vlees elke dag, maar met zelfgemaakte marinade maak ik ook wat lekkers van een speklap ![]() | |
RobinOok | zondag 15 april 2012 @ 00:09 |
De vergelijking is dan altijd nog ossenhaas versus varkenshaas. En ook daarvan zeg ik ja, dat is (enigzins) vergelijkbaar. Ik vind het echt idioot om te stellen dat dat twee totaaaaal verschillende producten zijn. Maar goed, dat had ik geloof ik al gezegd..... | |
golfer | zondag 15 april 2012 @ 00:11 |
Je valt in herhaling mensch. Ga toch koken. Vrouwen en mannen zijn ook allemaal hetzelfde en vergelijkbaar, net als alle Aziatische producten. Want die komen allemaal uit Azië. ![]() | |
Kandijfijn | zondag 15 april 2012 @ 00:11 |
Oké betere vergelijking, allebei een wereld van een verschil in structuur en smaak | |
Pietverdriet | zondag 15 april 2012 @ 00:12 |
Wel eens iraanse grijze kaviaar gegeten? | |
RobinOok | zondag 15 april 2012 @ 00:12 |
Geen idee. Dat soort dingen onthou ik niet. | |
moonobserver | zondag 15 april 2012 @ 02:22 |
Hoe kan het mijn mening op voorhand al zijn als ik echte kaviaar nooit geproefd heb? ![]() | |
SiGNe | zondag 15 april 2012 @ 04:29 |
Ik heb vaker nep-kaviaar gegeten dan echte kaviaar maar uiteindelijk komt het neer op balletjes met een ziltige vloeistof er in. Ik heb het nu over de kleine zwarte balletjes.. zalmkaviaar is duidelijk anders van smaak. Als je vaak genoeg de topkwaliteit eet dan zal je het sneller merken als je eens een kaviaar van eenmindere kwaliteit eet. Als je bijna nooit kaviaar eet dan zal het niet zo heel veel uitmaken. De manier waarop je het eet kan ook nog uitmaken, is het onderdeel van een gerecht of eet je het puur vanaf een ivoren (of plastic) lepel of de duim van je hand? Als het puur gegeten word zou ik er wat meer aan uitgeven, als het als garnering is maakt het niet zo heel veel uit. | |
moonobserver | zondag 15 april 2012 @ 11:51 |
Goede reactie. | |
golfer | zondag 15 april 2012 @ 12:14 |
Wat vind je er goed aan? Heb je intussen proefondervindelijk het vergelijk al gedaan en beide soorten geproefd? | |
SiGNe | zondag 15 april 2012 @ 18:20 |
Waarom moet er een vergelijking gemaakt worden? Ik eet zelf regelmatig Parmagiano Reggiano, normaal een redelijk (goede) goedkope van de C1000 maar laatst had ik er een stuk gehaald van 30 maanden oud. Ja, dat smaakt nog zachter, romiger en beter.. maar betekent dat dat ik voortaan maar die dure moet nemen.. omdat die beter is? Die andere kan ik ook prima van genieten, kan ik zelfs 2 keer zoveel van kopen voor dezelfde prijs. Het is maar net welke afweging je wil nemen: prima smaak voor een prima prijs of een zeer goede smaak voor een stuk hogere prijs. | |
moonobserver | maandag 16 april 2012 @ 09:04 |
Nee, vind het gewoon een goede reactie, kan toch? | |
SiGNe | maandag 16 april 2012 @ 13:45 |
Ik ben het er helemaal mee eens ![]() ![]() | |
Thorical | maandag 16 april 2012 @ 18:37 |
Kaviaar ik vind het lekker maar je moet het niet overdrijven. Ik heb liever wat meer zalmkuit die je zo heerlijk tegen je gehemelte kan stuk drukken dan een half theelepeltje Iraanse beluga. Een potje haring/wijtingkuit gaat op 2 sneetjes lekker witbrood met goede boter. | |
CutCake | dinsdag 17 april 2012 @ 08:32 |
Geen Iraanse, al zegt dat zo goed als niks. Dat is enkel het land waar het gewonnen is, komt uit dezelfde zee. Hoe lichter de kleur grijs hoe ouder de vis waar het van gewonnen is, de benoeming van dergelijke a-typische kenmerken geeft al aan dat het grotendeels een imago business is. Maar absoluut niet voor mij weggelegd, vind de smaak gewoon ronduit smerig. De smaak is gelijk aan mijn voorstelling van de smaak/textuur van mannenpap (ik behoor idd tot de 5% culinaire barbaren die nog nooit mannenpap heeft geproefd). Persoonlijk vind ik het exquis imago dat mensen aan kaviaar hangen behoorlijk overdreven, de smaak is sowieso niet voor iedereen weggelegd, al zijn er niet veel mensen die het eten en zullen toegeven dat juist zij het niet lekker vinden. Mijn oom uit Rusland heeft trouwens altijd zwarte en rode kaviaar mee als hij hier heen komt voor de feestdagen en volgens hem is de rode (idd zalm) niet per definitie minder dan de zwarte. Schijnt daar gewoon door elkaar gegeten te worden bij speciale gelegenheden zonder de neus op te trekken voor de zalmvariant. | |
YebCar | dinsdag 17 april 2012 @ 09:50 |
rood is per definitie al geen kaviaar. En viskuit leer je eten. Tis geen frikandel wat je lekker vind of niet. | |
CutCake | dinsdag 17 april 2012 @ 10:29 |
Klopt, voorbeeld illustreert dat er in Rusland niet per definitie een waarde-oordeel hangt aan het product op basis van status en exclusiviteit itt. de elitaire reacties hier op zalmkuit wat een gelijksoortig product is. Frikadellen eten geeft geen sociale status en dus is er ook geen incentive om het te 'leren' eten... | |
Brentmeister | dinsdag 17 april 2012 @ 12:05 |
Waar zit em dat verschil dat je ene product leert eten en het andere lekker vindt of niet? | |
YebCar | dinsdag 17 april 2012 @ 12:12 |
een frikandel als voorbeeld..is een massa voedsel produkt. Veel mensen kennen het en kent geen geheimen meer. (alhoewel en veel geruchten over de ingredienten gaan) kaviaar is een verfijnd produkt en de massa heeft het nog niet kunnen proeven en is dus veel minder bekend. Wat niet bekend is bij vele betekend ook automatisch dat je zoiets moet " leren" eten. je kan het de eerste keer vies vinden . De keren daarop ook nog, maar daarna leer je de smaak kennen en " kan " je het waarderen. | |
CutCake | dinsdag 17 april 2012 @ 12:13 |
Kaviaar is geen verfijnd product, het is zo ruw als het maar kan. Uit de vis geklopte kuit die zo onbewerkt mogelijk gegeten wordt bij voorkeur. Dat de smaak verfijnd is is de vereiste respons in kringen waar het eten van kaviaar als een uiting van klasse en grandeur gangbaar is. Ken trouwens heel weinig mensen die in de privé sfeer even een blikje opentrekken. Typisch... De 'goede dingen des levens' zijn opeens niet zo heel goed meer als je aan niemand kan laten zien dat je ze nuttigt. | |
YebCar | dinsdag 17 april 2012 @ 12:17 |
verfijnd trek je nu ook geheel uit de context., maar bedoelde het dus zoals jij het omschrijft | |
CutCake | dinsdag 17 april 2012 @ 12:18 |
laat maar, edit al gedaan. | |
YebCar | dinsdag 17 april 2012 @ 12:23 |
trouwens...er zijn genoeg mensen die thuis exclusieve dingen opentrekken. een sigaartje van 100 euro, een whisky van 1000 euro of een goede fles rode wijn van Lafite Het zijn juist de massa wat er net onder hangt die denken dat ze rijk zijn maar dat helemaal niet zijn. Die gaan dus alleen deze dingen eten/drinken waar andere mensen bij zijn en hebben er de grootste praatjes over. | |
CutCake | dinsdag 17 april 2012 @ 12:26 |
Precies, alleen ken er geen die dit met kaviaar doen.. | |
YebCar | dinsdag 17 april 2012 @ 12:32 |
ligt ook aan de houdbaarheid. Zoiets blijft 1 dag op smaak, de 2de gaat al sterk achteruit. Zit standaard 30-50 gram in een doosje? Een potje met forel/zalmkuit van 30gram opvreten is ook niet lekker ![]() | |
moonobserver | dinsdag 17 april 2012 @ 16:07 |
Mooie discussie maken jullie ervan ![]() | |
Curiosity | dinsdag 17 april 2012 @ 18:15 |
Ik ben allergisch voor termen als, "dat moet je leren eten, of "dat moet je leren drinken", Als je na 3 keer frikandellen proeven zegt dat lust ik niet is dat algemeen geacepteerd maar zeg je ik lust geen rode wijn, dan hoor je al gauw, dat moet je leren drinken ![]() Sommige kunnen niet begrijpen dat mensen iets niet lekker vinden. Vooral als het decadente voedingsmiddelen zijn waarbij je bijna een barbaar bent als je zegt het niet lekker te vinden. Tuurlijk heb je mensen die niets lusten en niets willen proberen maar die wil ik even buiten beschouwing laten. | |
RobinOok | dinsdag 17 april 2012 @ 18:18 |
Mensen die geen kaviaar lusten zijn gewoon stom. Van mij hoeven ze niks te leren eten. Liever niet. | |
YebCar | dinsdag 17 april 2012 @ 19:05 |
dat kan. 20% hebben onderwikkelde smaakpapillen 60% van de bevolking zijn gewone eters. Die kunnen iets eten en gelijk vies vinden en die blijven het ook vies vinden. 20% zijn fijnproevers en hebben bovengemiddelde smaakpapillen (wetenschappelijk bewezen) deze steken erboven uit qua proevingen/smaak etc. Voor deze groep geldt dat zij dingen wel degelijk kunnen leren proeven/eten. Ook al vinden ze bv Champagne niet lekker. Ze proeven heel goed het verschil tussen Piper Heidsick of een Moet | |
SiGNe | dinsdag 17 april 2012 @ 19:33 |
Sommige dingen heb ik nog nooit gegeten maar ik ga er vanuit dat ik het niet lust. Ik ga bijvoorbeeld over m'n nek (letterlijk helaas) van vettige dingen, speklapje doe je mij dus ook absoluut geen plezier mee ondanks dat ik het wel lekker vind smaken. Een kippenpootje kan voor mij al te vettig zijn qua structuur. Oesters heb ik nog nooit gegeten maar ik heb sterk het gevoel dat ik ook niet tegen die structuur kan. Bepaalde smaken kan ik ook niet goed tegen, bittere smaken doen het bij mij niet goed terwijl zoete smaken het wel goed doen. M'n bittersmaak is dus hoog-ontwikkeld en m'n zoet-smaak is zeg maar verdoofd. Bier zal ik dus ook niet snel drinken, doe mij maar een rum-cola ![]() Oveirgens is mijn reuk en smaak wel instant veranderd toen ik een schedelbasisfractuur en zenuwbeschadiging kreeg. Wijn lust ik bijvoorbeeld niet meer, smaakt enorm zurig terwijl ik het vroeger heerlijk vond. Kappertjes en zwarte olijven vind ik tegenwoordig ook lekker terwijl ik het vroeger niet "lustte" | |
RobinOok | dinsdag 17 april 2012 @ 20:21 |
Smaken kunnen veranderen, Signe. Dus niet alleen dat je iets leert eten, maar gewoon dat je over 5 jaar iets "opeens" wel lekker vindt. En dan kan van het een het ander komen. Van kappertje en zwarte olijven zul je vast ooit groene olijven nog wel eens weten te waarderen. Als ik mensen hoor die iets niet zeggen te lusten (en aan mijzelf terug denk toen ik heeeeel veel niet lustte/bliefde) is het vaker iets wat tussen de oren zit dan in de mond. Het is bijna een soort pavlov-reactie, zo van "oooh, ik proef iets bitters (of raars), ik hou niet van bitter (of raars), bah". Ik weet ook niet hoe je die knop om moet zetten hoor. In ieder geval beginnen met dingen gewoon op te eten en je proberen voor te stellen waarom anderen dit wel lekker zouden vinden. | |
moonobserver | dinsdag 17 april 2012 @ 20:47 |
Van nature vinden babys alles lekker wat zoet is omdat zoete dingen meestal niet giftig zijn. Bitter daarentegen is vaker giftig, naarmate we ouder worden leren we ook bittere dingen waarderen en ontwikkelen we ons smaakvermorgen meer. | |
Curiosity | dinsdag 17 april 2012 @ 20:51 |
Precies, kunnen leren proeven, maar dat houd niet in dat je het lekker vind. Ik proef dagelijks voor mijn werk, maar er zijn dingen die ik honderden keren geproefd heb maar smerig blijf vinden, ik kan 2 monsters met elkaar vergelijken adhv een ref. | |
Pietverdriet | dinsdag 17 april 2012 @ 21:18 |
Juist, ik eet hun kaviaar wel op. | |
golfer | dinsdag 17 april 2012 @ 21:20 |
Wel netjes delen met mij dan. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 17 april 2012 @ 21:32 |
Ik was ooit op een etentje voor een man of 20 waar de gastvrouw een heleboel Zeeuwse platte oesters had geregeld. Ten eerste kreeg bijna niemand ze open, maar ze vonden ze niet eens lekker ook! Ha! Heb me helemaal ongans aan de oesters gegeten. Ik ga alweer stralen als ik eraan terugdenk. Oesterhemel. :-) | |
YebCar | dinsdag 17 april 2012 @ 21:34 |
was laatst in thailand bij een visserdorp gelijk uit de zee en uur later in je mond ![]() waren geen zeeuwse platte, maar wel platte oesters | |
RobinOok | dinsdag 17 april 2012 @ 21:37 |
Wat een feest is dat he? ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 17 april 2012 @ 21:41 |
Zo heb ik mij eens volgegeten aan zee-egel "kaviaar" niemand wilde het zelfs maar proberen en het is zo verschrikkelijk lekker en een geweldige delicatesse. Of de keer dat men venusschelpen in knoflook en witte wijn serveerde, en ik, tijgutje en een spaans echtpaar de enige in het hotel waren die het wilde eten, kilo's heb ik gegeten. De volgende dag stapte ik de douche uit, deed kleren aan en ging naar het ontbijt, mensen vluchten groen de lift uit vanwege de knoflookstank. | |
SiGNe | dinsdag 17 april 2012 @ 22:18 |
Het is ook maar net wat voor naam je er aan geeft denk ik. Ooit op vakantie in Spanje hadden we in het hotel calimares. inktvisstaafjes met een knapperig korstje. een vriend van me die alleen hollands vreten lekker vond vond ze ook erg lekker. Tot we zeiden dat het inktvis was, hij was eerst in de veronderstelling dat het kipstaafjes waren. Dat snap ik dan weer niet, je vindt iets lekker maar als je erachter komt dat je iets eet waarvan je dénkt dat het niet lekker is vind je het opeens niet lekker meer... ![]() Waarom dan niet denken "ok, kennelijk vind ik inktvis ook lekker"? | |
Pietverdriet | dinsdag 17 april 2012 @ 22:28 |
Slaan wil ik dat soort mensen Smul Smul, mmm, lekkagh, wat is dit? lamsvlees/inktvis/Whatever Gadverdamme, dalussiknie Echt, in hun kloten schoppen | |
moonobserver | dinsdag 17 april 2012 @ 22:36 |
Kennelijk zich neer willen leggen bij de vooroordelen van het brein en niet flexibel willen zijn om een andere visie in te willen nemen. Je kan het luiheid of starheid van de menselijke geest noemen. | |
RobinOok | dinsdag 17 april 2012 @ 22:55 |
Ik noem het stomme mensen. ![]() |