abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 9 april 2012 @ 23:36:51 #1
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110118998
Het ligt nu overal in de winkels imitatiekaviaar, meestal van de zeebaars of van de zalm.
Heeft deze imitatiekaviaar van 3 a 4 euro dezelfde smaak als gewone kaviaar? Of komt dit in benadering dicht bij de smaak van steur kaviaar?
Reality is a illusion
  dinsdag 10 april 2012 @ 00:08:08 #2
126003 Daniel1976
de omnibus dubitandum
pi_110120293
Het lijkt er niet eens op :{w

Echte kaviaar :Y)
  dinsdag 10 april 2012 @ 00:10:28 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110120416
Tuurlijk lijkt het er wel op.
Net zoals kippenlever lijkt op foi gras.
Lang zo lekker niet, maar het lijkt er echt wel op.
  dinsdag 10 april 2012 @ 00:18:33 #4
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110120745
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Tuurlijk lijkt het er wel op.
Net zoals kippenlever lijkt op foi gras.
Lang zo lekker niet, maar het lijkt er echt wel op.
Dit wilde ik weten, bespaard mij een hoop geld.
Reality is a illusion
  dinsdag 10 april 2012 @ 00:52:05 #5
126003 Daniel1976
de omnibus dubitandum
pi_110121895
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Tuurlijk lijkt het er wel op.
Net zoals kippenlever lijkt op foi gras.
Lang zo lekker niet, maar het lijkt er echt wel op.
Hmm weleens echte kaviaar op??/??
  dinsdag 10 april 2012 @ 00:55:22 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110121991
Ja hoor.
  dinsdag 10 april 2012 @ 01:00:11 #7
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110122137
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 00:55 schreef RobinOok het volgende:
Ja hoor.
oke, hierbij is jouw reactie een officiele bevestiging van hetgeen wat ik wilde weten.
Reality is a illusion
  dinsdag 10 april 2012 @ 01:07:57 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110122334
Nou ja, ik zie nu dat je ook zalmeitjes zegt. Die zijn natuurlijk alweer echt een heel stuk anders he? Dat zijn oranje, waterige, zoute, vissige balletjes. Ik ging er even vanuit dat die van zeebaars ook er uiterlijk ook op lijken. Geen idee eigenlijk hoe de eitjes van een baars eruit zien. :-)

En dan heb je tegenwoordig ook nog "vegetarische" viseitjes. Daar komt geen vis aan te pas. Wordt gemaakt van zeewier en gelatine.

Ja, allemaal lang en lang zo lekker niet als de echte, maar nogmaals, het lijkt er wel een beetje op.
Net zoals een plofkip lijkt op een bresse kip. Of nee, mijn kippenlever vs foi gras vond ik een betere vergelijking. :-)
  dinsdag 10 april 2012 @ 01:43:47 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110123232
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 23:36 schreef moonobserver het volgende:
Het ligt nu overal in de winkels imitatiekaviaar, meestal van de zeebaars of van de zalm.
Heeft deze imitatiekaviaar van 3 a 4 euro dezelfde smaak als gewone kaviaar? Of komt dit in benadering dicht bij de smaak van steur kaviaar?
Nee. Absoluut niet te vergelijken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 10 april 2012 @ 02:00:23 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110123429
Hahahahahahaha.
  dinsdag 10 april 2012 @ 02:03:20 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110123470
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 02:00 schreef RobinOok het volgende:
Hahahahahahaha.
Last van je eisprong? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 april 2012 @ 21:49:57 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110252208
Nee, is niet vergelijkbaar, en ook is er kaviaar en kaviaar. De lekkerste die ik ooit at was Iraanse.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 april 2012 @ 21:52:22 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110252374
Niet vergelijkbaar, want 't ene is van een vis en het andere van een koe?
Of hoe zien jullie dat?
Ik schiet nu alweer in de lach.

Kippenei, kwartelei, struisvogelei, ook niet vergelijkbaar met elkaar?
Wat een rare mannen zijn jullie toch....
  donderdag 12 april 2012 @ 21:55:29 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110252588
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 21:52 schreef RobinOok het volgende:
Niet vergelijkbaar, want 't ene is van een vis en het andere van een koe?
Of hoe zien jullie dat?
Ik schiet nu alweer in de lach.

Kippenei, kwartelei, struisvogelei, ook niet vergelijkbaar met elkaar?
Wat een rare mannen zijn jullie toch....
En jij bent een raar mens die het verschil tussen letterlijk en overdrachtelijk niet begrijpen wil.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 april 2012 @ 22:44:48 #15
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110255488
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2012 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En jij bent een raar mens die het verschil tussen letterlijk en overdrachtelijk niet begrijpen wil.

Toch heeft ze een punt.
Reality is a illusion
  donderdag 12 april 2012 @ 22:44:58 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110255493
Het overdrachtelijke verschil tussen eitjes van een steur en eitjes van een zeebaars?
WTF?!
Dus ja, je hebt helemaal gelijk, daar begrijp ik niks van! :o
  donderdag 12 april 2012 @ 22:48:55 #17
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110255673
figuurlijk
1) Beeldsprakig 2) Bij wijze van spreken 3) Grote 4) In beeldspraak 5) Metaforisch 6) Niet letterlijk 7) Oneigenlijk 8) Overdrachtelijk 9) Verbloemd 10) Zinnebeeldig

dus echte kaviaar is bij wijze van spreken metaforisch niet letterlijk maar oneigenlijk veel lekkerder dan imitatiekaviaar.
Reality is a illusion
  donderdag 12 april 2012 @ 23:32:06 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110257554
Ik zou zeggen: proef eens kaviaar van de steur uit Iran en vergelijk die met die gekleurde namaak-zalmeitjes.
Gegarandeerd dat je het verschil kunt proeven, tenzij je geen smaakpapillen hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 april 2012 @ 23:41:31 #19
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110257935
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 23:32 schreef golfer het volgende:
Ik zou zeggen: proef eens kaviaar van de steur uit Iran en vergelijk die met die gekleurde namaak-zalmeitjes.
Gegarandeerd dat je het verschil kunt proeven, tenzij je geen smaakpapillen hebt.
Die uit Iran is onbetaalbaar, voor een potje van 30 gram betaal je enkele duizenden euros.
Reality is a illusion
  donderdag 12 april 2012 @ 23:50:55 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110258279
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 23:41 schreef moonobserver het volgende:

[..]

Die uit Iran is onbetaalbaar, voor een potje van 30 gram betaal je enkele duizenden euros.
Onzin.
Er is een nieuw merk Tjoepy Iraanse kaviaar waar je per 10 gram 15 euro voor betaald.

Het topmerk Beluga-kaviaar heb je voor ca 130 euro per 30 gram.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 april 2012 @ 23:55:48 #21
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110258453
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 23:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Onzin.
Er is een nieuw merk Tjoepy Iraanse kaviaar waar je per 10 gram 15 euro voor betaald.

Het topmerk Beluga-kaviaar heb je voor ca 130 euro per 30 gram.
Ik heb het opgezocht en de kaviaar is idd goedkoper. maar de duurste kaviaar komt ook uit Iran, een doosje van 100 gram waarvoor je 25.000 euro betaald. Doosje betaal je ook voor want die is van goud maar dan kost het nog altijd 20.000 euro.

Ik vraag mij bijvoorbeeld af, wat is het smaakverschil tussen de kaviaar van 20.000 euro en de kaviaar van 130 euro per 30 gram?

Als daar geen verschil tussen zit zal naar mijn inziens het smaakverschil tussen imitatiekaviaar en gewone kaviaar ook te verwaarlozen zijn.
Reality is a illusion
  vrijdag 13 april 2012 @ 00:08:25 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110258944
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 23:32 schreef golfer het volgende:
Ik zou zeggen: proef eens kaviaar van de steur uit Iran en vergelijk die met die gekleurde namaak-zalmeitjes.
Gegarandeerd dat je het verschil kunt proeven, tenzij je geen smaakpapillen hebt.
Dat je verschil kunt proeven is denk ik het punt niet.
Het punt is dat jullie beweren dat het niet vergelijkbaar is.
Alsof het ene wortel is en het andere aubergine.
  vrijdag 13 april 2012 @ 00:16:21 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110259234
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 23:55 schreef moonobserver het volgende:

[..]

Ik vraag mij bijvoorbeeld af, wat is het smaakverschil tussen de kaviaar van 20.000 euro en de kaviaar van 130 euro per 30 gram?
Dat is hetzelfde verschil als tussen een geluidsbox van pak 'm beet 1000 euro en eentje van 10.000 euro.

Maar dat wil niet zeggen dat het verschil tussen een geluidsbox van 50 euro met eentje van 500 euro net zo groot is. Die kwaliteitsverschillen zijn juist in het begin het grootst. Dus ja, een normaal mens proeft echt wel verschil tussen de visseneieren van een steur of die van een zeebaars. En nee, een normaal mens zal veel meer moeite hebben om verschil te proeven tussen de kaviaar van 20.000 of 130 euro de 30gram.

Maar het ging er niet om of je verschil kunt proeven, het ging erom of het vergelijkbaar is. En dan zeg ik ja. Net als die geluidbox. Uit alletwee komt muziek....
  vrijdag 13 april 2012 @ 01:13:08 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110261085
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 00:16 schreef RobinOok het volgende:

Maar het ging er niet om of je verschil kunt proeven, het ging erom of het vergelijkbaar is. En dan zeg ik ja. Net als die geluidbox. Uit alletwee komt muziek....
Ja, elke vrouw is hetzelfde en is vergelijkbaar en heeft een k*t. Om het maar even in jouw redenatie te houden.
Een ei is een ei, of het nou een vissenei, een vrouwenei of een kippenei is.

Zo ken ik er nog wel heel veel die in jouw onzin-redenatie passen. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 april 2012 @ 01:14:37 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110261119
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 00:16 schreef RobinOok het volgende:

Maar het ging er niet om of je verschil kunt proeven, het ging erom of het vergelijkbaar is. En dan zeg ik ja. Net als die geluidbox. Uit alletwee komt muziek....
Overigens was de vraag in de TT of het dezelfde smaak heeft en het antwoord daarop blijft: nee.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 april 2012 @ 01:21:33 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110261278
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 23:55 schreef moonobserver het volgende:

mijn inziens het smaakverschil tussen imitatiekaviaar en gewone kaviaar ook te verwaarlozen zijn.
Al geproefd?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 april 2012 @ 01:25:53 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110261381
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 april 2012 01:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, elke vrouw is hetzelfde en is vergelijkbaar en heeft een k*t. Om het maar even in jouw redenatie te houden.
Zo ken ik er nog wel heel veel die in jouw onzin-redenatie passen. :')
Onzinredenatie? :o :o :o :o
Ik zou toch echt wel een pleidooi kunnen houden hoor, dat alle vrouwen met elkaar vergelijkbaar zijn. Ondanks de verschillen.

Dat Cindy Crawford erg mooi en duur is, dat wil toch niet zeggen dat ze "onvergelijkbaar" is met euh, pak 'm beet, jouw vrouw?

Ja, je kan ook een geit nemen. Maar dat vind ik dan dus echt onvergelijkbaar.
  vrijdag 13 april 2012 @ 01:29:54 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110261467
Je snapt nog steeds de vraag niet: heeft het dezelfde smaak?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 april 2012 @ 01:40:44 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110261654
Of jij.
Misschien wil moonobserver nog even uit komen leggen wat ie nou precies wilde weten.

Doet er ook niet zo heel veel toe, want ik reageerde op iemand die zei dat het niet vergelijkbaar zou zijn. En daarna ging de discussie dus over de vraag of het vergelijkbaar is. Jouw woorden, Piet's woorden. En daar schiet ik dan van in de lach. Waarop jij heel zwak over eisprongen begint.
Geeft verder niks hoor, maar ga aub niet net doen of ik hier iets niet snap. :W
pi_110261768
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 00:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat je verschil kunt proeven is denk ik het punt niet.
Het punt is dat jullie beweren dat het niet vergelijkbaar is.
Alsof het ene wortel is en het andere aubergine.
Kun je ook vergelijken, is allebei groente :Y. En beide nog langwerpig ook :D.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 13 april 2012 @ 01:53:38 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110261861
Kan je nagaan!
  vrijdag 13 april 2012 @ 08:22:03 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110264067
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 22:44 schreef RobinOok het volgende:
Het overdrachtelijke verschil tussen eitjes van een steur en eitjes van een zeebaars?
WTF?!
Dus ja, je hebt helemaal gelijk, daar begrijp ik niks van! :o
Ach ja, de vrouwtjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 april 2012 @ 11:06:09 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110268691
Hebben over het algemeen een betere taalbeheersing dan de mannetjes ja.
  vrijdag 13 april 2012 @ 12:50:50 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110272998
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 11:06 schreef RobinOok het volgende:
Hebben over het algemeen een betere taalbeheersing dan de mannetjes ja.
Het blijft beHEERsing
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110274919
Ik denk dat veel van de charme van kaviaar hem zit in de manier waarop de smaak afgeleverd wordt op de tong. Smaaksensatie is meer dan de smaak alleen. Ik kan me voorstellen dat dat ook bij andere smaken werkt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 13 april 2012 @ 16:35:48 #36
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110282528
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 april 2012 01:29 schreef golfer het volgende:
Je snapt nog steeds de vraag niet: heeft het dezelfde smaak?
of komt het in benadering dicht bij de smaak van echte kaviaar, dat was de volledige vraag. :)
Reality is a illusion
pi_110328374
ookal lijken de producten op elkaar, de smaak is echt heel anders. Ik vind kaviaar echt wel lekkerder dan die eitjes. Tussen typen kaviaar zit overigens ook weer flink verschil, ik heb wel eens een heel dure geproefd, diewas echt anders dan de goedkopere. Nog steeds vond ik het niet helemaal geweldig. Maarja, ik ben ook een barbaar die oesters wel lsut maar niet speciaal lekker vindt..

Overigens heb ik liever foie gras dan kaviaar. Of nog liever; kreeft uit de Oosterschelde yum!
Whatever...
  zaterdag 14 april 2012 @ 22:29:02 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110330584
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 21:45 schreef Spanky78 het volgende:
Of nog liever; kreeft uit de Oosterschelde yum!
Ga ik 8 mei eten. (4 gangen) In Schuddebeurs. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110331063
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 april 2012 22:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Ga ik 8 mei eten. (4 gangen) In Schuddebeurs. ;)
Mooiste naam op Schouwen-duiveland.. alhoewle zonnemaire (ernaast) ook een mooie naam is..
Whatever...
  zaterdag 14 april 2012 @ 23:33:58 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110333537
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 22:37 schreef Spanky78 het volgende:

Mooiste naam op Schouwen-duiveland.. alhoewle zonnemaire (ernaast) ook een mooie naam is..
Ik noem het hier thuis steeds al Schubbekutterveen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110334763
Gewoon nee, het is een totaal ander product.

Ts is ook vaag trouwens opent een topic, wacht tot het eerste bevestiging van zijn eigen mening. En gaat zegt dat wilde ik weten prima!.

Erken gewoon dat het een totaal ander product is, net als biefstuk en speklap dit zijn. Maar van het product wat je voorhanden hebt (of binnen je budget past) gewoon het lekkerste.

Ik heb helaas niet het geld voor het duurste vlees elke dag, maar met zelfgemaakte marinade maak ik ook wat lekkers van een speklap :9.
  zondag 15 april 2012 @ 00:09:08 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110335027
De vergelijking is dan altijd nog ossenhaas versus varkenshaas.
En ook daarvan zeg ik ja, dat is (enigzins) vergelijkbaar.
Ik vind het echt idioot om te stellen dat dat twee totaaaaal verschillende producten zijn.

Maar goed, dat had ik geloof ik al gezegd.....
  zondag 15 april 2012 @ 00:11:15 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110335114
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 00:09 schreef RobinOok het volgende:
De vergelijking is dan altijd nog ossenhaas versus varkenshaas.
En ook daarvan zeg ik ja, dat is (enigzins) vergelijkbaar.
Ik vind het echt idioot om te stellen dat dat twee totaaaaal verschillende producten zijn.

Maar goed, dat had ik geloof ik al gezegd.....
Je valt in herhaling mensch. Ga toch koken.
Vrouwen en mannen zijn ook allemaal hetzelfde en vergelijkbaar, net als alle Aziatische producten. Want die komen allemaal uit Azië. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110335123
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 00:09 schreef RobinOok het volgende:
De vergelijking is dan altijd nog ossenhaas versus varkenshaas.
En ook daarvan zeg ik ja, dat is (enigzins) vergelijkbaar.
Ik vind het echt idioot om te stellen dat dat twee totaaaaal verschillende producten zijn.

Maar goed, dat had ik geloof ik al gezegd.....
Oké betere vergelijking, allebei een wereld van een verschil in structuur en smaak
  zondag 15 april 2012 @ 00:12:20 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110335178
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 00:09 schreef RobinOok het volgende:
De vergelijking is dan altijd nog ossenhaas versus varkenshaas.
En ook daarvan zeg ik ja, dat is (enigzins) vergelijkbaar.
Ik vind het echt idioot om te stellen dat dat twee totaaaaal verschillende producten zijn.

Maar goed, dat had ik geloof ik al gezegd.....
Wel eens iraanse grijze kaviaar gegeten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 april 2012 @ 00:12:57 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110335204
Geen idee. Dat soort dingen onthou ik niet.
  zondag 15 april 2012 @ 02:22:18 #47
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110338946
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 00:03 schreef Kandijfijn het volgende:
Gewoon nee, het is een totaal ander product.

Ts is ook vaag trouwens opent een topic, wacht tot het eerste bevestiging van zijn eigen mening. En gaat zegt dat wilde ik weten prima!.

Erken gewoon dat het een totaal ander product is, net als biefstuk en speklap dit zijn. Maar van het product wat je voorhanden hebt (of binnen je budget past) gewoon het lekkerste.

Ik heb helaas niet het geld voor het duurste vlees elke dag, maar met zelfgemaakte marinade maak ik ook wat lekkers van een speklap :9.
Hoe kan het mijn mening op voorhand al zijn als ik echte kaviaar nooit geproefd heb? :')
Reality is a illusion
  zondag 15 april 2012 @ 04:29:17 #48
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110340408
Ik heb vaker nep-kaviaar gegeten dan echte kaviaar maar uiteindelijk komt het neer op balletjes met een ziltige vloeistof er in.
Ik heb het nu over de kleine zwarte balletjes.. zalmkaviaar is duidelijk anders van smaak.

Als je vaak genoeg de topkwaliteit eet dan zal je het sneller merken als je eens een kaviaar van eenmindere kwaliteit eet.
Als je bijna nooit kaviaar eet dan zal het niet zo heel veel uitmaken.

De manier waarop je het eet kan ook nog uitmaken, is het onderdeel van een gerecht of eet je het puur vanaf een ivoren (of plastic) lepel of de duim van je hand?
Als het puur gegeten word zou ik er wat meer aan uitgeven, als het als garnering is maakt het niet zo heel veel uit.
  zondag 15 april 2012 @ 11:51:21 #49
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110344478
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 04:29 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb vaker nep-kaviaar gegeten dan echte kaviaar maar uiteindelijk komt het neer op balletjes met een ziltige vloeistof er in.
Ik heb het nu over de kleine zwarte balletjes.. zalmkaviaar is duidelijk anders van smaak.

Als je vaak genoeg de topkwaliteit eet dan zal je het sneller merken als je eens een kaviaar van eenmindere kwaliteit eet.
Als je bijna nooit kaviaar eet dan zal het niet zo heel veel uitmaken.

De manier waarop je het eet kan ook nog uitmaken, is het onderdeel van een gerecht of eet je het puur vanaf een ivoren (of plastic) lepel of de duim van je hand?
Als het puur gegeten word zou ik er wat meer aan uitgeven, als het als garnering is maakt het niet zo heel veel uit.
Goede reactie.
Reality is a illusion
  zondag 15 april 2012 @ 12:14:43 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110345086
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 11:51 schreef moonobserver het volgende:

Goede reactie.
Wat vind je er goed aan? Heb je intussen proefondervindelijk het vergelijk al gedaan en beide soorten geproefd?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 15 april 2012 @ 18:20:47 #51
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110359098
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat vind je er goed aan? Heb je intussen proefondervindelijk het vergelijk al gedaan en beide soorten geproefd?
Waarom moet er een vergelijking gemaakt worden?
Ik eet zelf regelmatig Parmagiano Reggiano, normaal een redelijk (goede) goedkope van de C1000 maar laatst had ik er een stuk gehaald van 30 maanden oud.
Ja, dat smaakt nog zachter, romiger en beter.. maar betekent dat dat ik voortaan maar die dure moet nemen.. omdat die beter is?
Die andere kan ik ook prima van genieten, kan ik zelfs 2 keer zoveel van kopen voor dezelfde prijs.

Het is maar net welke afweging je wil nemen: prima smaak voor een prima prijs of een zeer goede smaak voor een stuk hogere prijs.
  maandag 16 april 2012 @ 09:04:45 #52
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110384971
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 04:29 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb vaker nep-kaviaar gegeten dan echte kaviaar maar uiteindelijk komt het neer op balletjes met een ziltige vloeistof er in.Ik heb het nu over de kleine zwarte balletjes.. zalmkaviaar is duidelijk anders van smaak.

Als je vaak genoeg de topkwaliteit eet dan zal je het sneller merken als je eens een kaviaar van eenmindere kwaliteit eet.Als je bijna nooit kaviaar eet dan zal het niet zo heel veel uitmaken.

De manier waarop je het eet kan ook nog uitmaken, is het onderdeel van een gerecht of eet je het puur vanaf een ivoren (of plastic) lepel of de duim van je hand?
Als het puur gegeten word zou ik er wat meer aan uitgeven, als het als garnering is maakt het niet zo heel veel uit.
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat vind je er goed aan? Heb je intussen proefondervindelijk het vergelijk al gedaan en beide soorten geproefd?
Nee, vind het gewoon een goede reactie, kan toch?
Reality is a illusion
  maandag 16 april 2012 @ 13:45:19 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110393731
Ik ben het er helemaal mee eens ^O^ :P
  maandag 16 april 2012 @ 18:37:31 #54
97745 Thorical
finding a way
pi_110405279
Kaviaar ik vind het lekker maar je moet het niet overdrijven.
Ik heb liever wat meer zalmkuit die je zo heerlijk tegen je gehemelte kan stuk drukken dan een half theelepeltje Iraanse beluga.
Een potje haring/wijtingkuit gaat op 2 sneetjes lekker witbrood met goede boter.
pi_110427265
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2012 00:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel eens iraanse grijze kaviaar gegeten?
Geen Iraanse, al zegt dat zo goed als niks. Dat is enkel het land waar het gewonnen is, komt uit dezelfde zee. Hoe lichter de kleur grijs hoe ouder de vis waar het van gewonnen is, de benoeming van dergelijke a-typische kenmerken geeft al aan dat het grotendeels een imago business is.

Maar absoluut niet voor mij weggelegd, vind de smaak gewoon ronduit smerig. De smaak is gelijk aan mijn voorstelling van de smaak/textuur van mannenpap (ik behoor idd tot de 5% culinaire barbaren die nog nooit mannenpap heeft geproefd).

Persoonlijk vind ik het exquis imago dat mensen aan kaviaar hangen behoorlijk overdreven, de smaak is sowieso niet voor iedereen weggelegd, al zijn er niet veel mensen die het eten en zullen toegeven dat juist zij het niet lekker vinden.

Mijn oom uit Rusland heeft trouwens altijd zwarte en rode kaviaar mee als hij hier heen komt voor de feestdagen en volgens hem is de rode (idd zalm) niet per definitie minder dan de zwarte. Schijnt daar gewoon door elkaar gegeten te worden bij speciale gelegenheden zonder de neus op te trekken voor de zalmvariant.
pi_110429020
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 08:32 schreef CutCake het volgende:

[..]

Geen Iraanse, al zegt dat zo goed als niks. Dat is enkel het land waar het gewonnen is, komt uit dezelfde zee. Hoe lichter de kleur grijs hoe ouder de vis waar het van gewonnen is, de benoeming van dergelijke a-typische kenmerken geeft al aan dat het grotendeels een imago business is.

Maar absoluut niet voor mij weggelegd, vind de smaak gewoon ronduit smerig. De smaak is gelijk aan mijn voorstelling van de smaak/textuur van mannenpap (ik behoor idd tot de 5% culinaire barbaren die nog nooit mannenpap heeft geproefd).

Persoonlijk vind ik het exquis imago dat mensen aan kaviaar hangen behoorlijk overdreven, de smaak is sowieso niet voor iedereen weggelegd, al zijn er niet veel mensen die het eten en zullen toegeven dat juist zij het niet lekker vinden.

Mijn oom uit Rusland heeft trouwens altijd zwarte en rode kaviaar mee als hij hier heen komt voor de feestdagen en volgens hem is de rode (idd zalm) niet per definitie minder dan de zwarte. Schijnt daar gewoon door elkaar gegeten te worden bij speciale gelegenheden zonder de neus op te trekken voor de zalmvariant.
rood is per definitie al geen kaviaar.
En viskuit leer je eten. Tis geen frikandel wat je lekker vind of niet.
pi_110430120
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 april 2012 09:50 schreef YebCar het volgende:

[..]
rood is per definitie al geen kaviaar.
Klopt, voorbeeld illustreert dat er in Rusland niet per definitie een waarde-oordeel hangt aan het product op basis van status en exclusiviteit itt. de elitaire reacties hier op zalmkuit wat een gelijksoortig product is.
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 april 2012 09:50 schreef YebCar het volgende:
En viskuit leer je eten. Tis geen frikandel wat je lekker vind of niet.
Frikadellen eten geeft geen sociale status en dus is er ook geen incentive om het te 'leren' eten...
pi_110433543
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 april 2012 09:50 schreef YebCar het volgende:

[..]

rood is per definitie al geen kaviaar.
En viskuit leer je eten. Tis geen frikandel wat je lekker vind of niet.
Waar zit em dat verschil dat je ene product leert eten en het andere lekker vindt of niet?
Oh, and that's a bad miss!
pi_110433813
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 12:05 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Waar zit em dat verschil dat je ene product leert eten en het andere lekker vindt of niet?
een frikandel als voorbeeld..is een massa voedsel produkt. Veel mensen kennen het en kent geen geheimen meer. (alhoewel en veel geruchten over de ingredienten gaan)
kaviaar is een verfijnd produkt en de massa heeft het nog niet kunnen proeven en is dus veel minder bekend.
Wat niet bekend is bij vele betekend ook automatisch dat je zoiets moet " leren" eten. je kan het de eerste keer vies vinden . De keren daarop ook nog, maar daarna leer je de smaak kennen en " kan " je het waarderen.
pi_110433897
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 april 2012 12:12 schreef YebCar het volgende:

[..]

een frikandel als voorbeeld..is een massa voedsel produkt. Veel mensen kennen het en kent geen geheimen meer. (alhoewel en veel geruchten over de ingredienten gaan)
kaviaar is een verfijnd produkt en de massa heeft het nog niet kunnen proeven en is dus veel minder bekend.
Wat niet bekend is bij vele betekend ook automatisch dat je zoiets moet " leren" eten. je kan het de eerste keer vies vinden . De keren daarop ook nog, maar daarna leer je de smaak kennen en " kan " je het waarderen.
Kaviaar is geen verfijnd product, het is zo ruw als het maar kan. Uit de vis geklopte kuit die zo onbewerkt mogelijk gegeten wordt bij voorkeur.

Dat de smaak verfijnd is is de vereiste respons in kringen waar het eten van kaviaar als een uiting van klasse en grandeur gangbaar is.

Ken trouwens heel weinig mensen die in de privé sfeer even een blikje opentrekken. Typisch... De 'goede dingen des levens' zijn opeens niet zo heel goed meer als je aan niemand kan laten zien dat je ze nuttigt.
pi_110434041
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 12:13 schreef CutCake het volgende:

[..]

Kaviaar is geen verfijnd product, het is zo ruw als het maar kan. Uit de vis geklopte kuit die zo onbewerkt mogelijk gegeten wordt bij voorkeur.

Dat de smaak verfijnd is is de vereiste respons in kringen waar het eten van kaviaar als een uiting van klasse en grandeur gangbaar is.

Ken trouwens heel weinig mensen die in de privé sfeer even een blikje opentrekken. Typisch...
verfijnd trek je nu ook geheel uit de context., maar bedoelde het dus zoals jij het omschrijft
pi_110434066
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 april 2012 12:17 schreef YebCar het volgende:

[..]

verfijnd trek je nu ook geheel uit de context.
laat maar, edit al gedaan.
pi_110434283
trouwens...er zijn genoeg mensen die thuis exclusieve dingen opentrekken.
een sigaartje van 100 euro, een whisky van 1000 euro of een goede fles rode wijn van Lafite

Het zijn juist de massa wat er net onder hangt die denken dat ze rijk zijn maar dat helemaal niet zijn. Die gaan dus alleen deze dingen eten/drinken waar andere mensen bij zijn en hebben er de grootste praatjes over.
pi_110434421
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 april 2012 12:23 schreef YebCar het volgende:
trouwens...er zijn genoeg mensen die thuis exclusieve dingen opentrekken.
een sigaartje van 100 euro, een whisky van 1000 euro of een goede fles rode wijn van Lafite
Precies, alleen ken er geen die dit met kaviaar doen..
pi_110434654
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 12:26 schreef CutCake het volgende:

[..]

Precies, alleen ken er geen die dit met kaviaar doen..
ligt ook aan de houdbaarheid.
Zoiets blijft 1 dag op smaak, de 2de gaat al sterk achteruit.

Zit standaard 30-50 gram in een doosje?

Een potje met forel/zalmkuit van 30gram opvreten is ook niet lekker :P
  dinsdag 17 april 2012 @ 16:07:43 #66
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110443828
Mooie discussie maken jullie ervan :)
Reality is a illusion
  dinsdag 17 april 2012 @ 18:15:11 #67
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_110449238
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 12:05 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Waar zit em dat verschil dat je ene product leert eten en het andere lekker vindt of niet?
Ik ben allergisch voor termen als, "dat moet je leren eten, of "dat moet je leren drinken",
Als je na 3 keer frikandellen proeven zegt dat lust ik niet is dat algemeen geacepteerd maar zeg je ik lust geen rode wijn, dan hoor je al gauw, dat moet je leren drinken :r .
Sommige kunnen niet begrijpen dat mensen iets niet lekker vinden.
Vooral als het decadente voedingsmiddelen zijn waarbij je bijna een barbaar bent als je zegt het niet lekker te vinden.
Tuurlijk heb je mensen die niets lusten en niets willen proberen maar die wil ik even buiten beschouwing laten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 17 april 2012 @ 18:18:12 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110449353
Mensen die geen kaviaar lusten zijn gewoon stom.
Van mij hoeven ze niks te leren eten. Liever niet.
pi_110451560
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 18:15 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik ben allergisch voor termen als, "dat moet je leren eten, of "dat moet je leren drinken",
Als je na 3 keer frikandellen proeven zegt dat lust ik niet is dat algemeen geacepteerd maar zeg je ik lust geen rode wijn, dan hoor je al gauw, dat moet je leren drinken :r .
Sommige kunnen niet begrijpen dat mensen iets niet lekker vinden.
Vooral als het decadente voedingsmiddelen zijn waarbij je bijna een barbaar bent als je zegt het niet lekker te vinden.
Tuurlijk heb je mensen die niets lusten en niets willen proberen maar die wil ik even buiten beschouwing laten.
dat kan.
20% hebben onderwikkelde smaakpapillen
60% van de bevolking zijn gewone eters. Die kunnen iets eten en gelijk vies vinden en die blijven het ook vies vinden.
20% zijn fijnproevers en hebben bovengemiddelde smaakpapillen (wetenschappelijk bewezen) deze steken erboven uit qua proevingen/smaak etc. Voor deze groep geldt dat zij dingen wel degelijk kunnen leren proeven/eten. Ook al vinden ze bv Champagne niet lekker. Ze proeven heel goed het verschil tussen Piper Heidsick of een Moet
  dinsdag 17 april 2012 @ 19:33:03 #70
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110452874
Sommige dingen heb ik nog nooit gegeten maar ik ga er vanuit dat ik het niet lust.
Ik ga bijvoorbeeld over m'n nek (letterlijk helaas) van vettige dingen, speklapje doe je mij dus ook absoluut geen plezier mee ondanks dat ik het wel lekker vind smaken.
Een kippenpootje kan voor mij al te vettig zijn qua structuur.
Oesters heb ik nog nooit gegeten maar ik heb sterk het gevoel dat ik ook niet tegen die structuur kan.

Bepaalde smaken kan ik ook niet goed tegen, bittere smaken doen het bij mij niet goed terwijl zoete smaken het wel goed doen.
M'n bittersmaak is dus hoog-ontwikkeld en m'n zoet-smaak is zeg maar verdoofd.
Bier zal ik dus ook niet snel drinken, doe mij maar een rum-cola :)

Oveirgens is mijn reuk en smaak wel instant veranderd toen ik een schedelbasisfractuur en zenuwbeschadiging kreeg.
Wijn lust ik bijvoorbeeld niet meer, smaakt enorm zurig terwijl ik het vroeger heerlijk vond.
Kappertjes en zwarte olijven vind ik tegenwoordig ook lekker terwijl ik het vroeger niet "lustte"
  dinsdag 17 april 2012 @ 20:21:41 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110455669
Smaken kunnen veranderen, Signe.
Dus niet alleen dat je iets leert eten, maar gewoon dat je over 5 jaar iets "opeens" wel lekker vindt.
En dan kan van het een het ander komen. Van kappertje en zwarte olijven zul je vast ooit groene olijven nog wel eens weten te waarderen.

Als ik mensen hoor die iets niet zeggen te lusten (en aan mijzelf terug denk toen ik heeeeel veel niet lustte/bliefde) is het vaker iets wat tussen de oren zit dan in de mond. Het is bijna een soort pavlov-reactie, zo van "oooh, ik proef iets bitters (of raars), ik hou niet van bitter (of raars), bah". Ik weet ook niet hoe je die knop om moet zetten hoor. In ieder geval beginnen met dingen gewoon op te eten en je proberen voor te stellen waarom anderen dit wel lekker zouden vinden.
  dinsdag 17 april 2012 @ 20:47:56 #72
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110457223
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Smaken kunnen veranderen, Signe.
Dus niet alleen dat je iets leert eten, maar gewoon dat je over 5 jaar iets "opeens" wel lekker vindt.
En dan kan van het een het ander komen. Van kappertje en zwarte olijven zul je vast ooit groene olijven nog wel eens weten te waarderen.

Als ik mensen hoor die iets niet zeggen te lusten (en aan mijzelf terug denk toen ik heeeeel veel niet lustte/bliefde) is het vaker iets wat tussen de oren zit dan in de mond. Het is bijna een soort pavlov-reactie, zo van "oooh, ik proef iets bitters (of raars), ik hou niet van bitter (of raars), bah". Ik weet ook niet hoe je die knop om moet zetten hoor. In ieder geval beginnen met dingen gewoon op te eten en je proberen voor te stellen waarom anderen dit wel lekker zouden vinden.
Van nature vinden babys alles lekker wat zoet is omdat zoete dingen meestal niet giftig zijn.
Bitter daarentegen is vaker giftig, naarmate we ouder worden leren we ook bittere dingen waarderen en ontwikkelen we ons smaakvermorgen meer.
Reality is a illusion
  dinsdag 17 april 2012 @ 20:51:43 #73
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_110457486
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 april 2012 19:05 schreef YebCar het volgende:

[..]

dat kan.
20% hebben onderwikkelde smaakpapillen
60% van de bevolking zijn gewone eters. Die kunnen iets eten en gelijk vies vinden en die blijven het ook vies vinden.
20% zijn fijnproevers en hebben bovengemiddelde smaakpapillen (wetenschappelijk bewezen) deze steken erboven uit qua proevingen/smaak etc. Voor deze groep geldt dat zij dingen wel degelijk kunnen leren proeven/eten. Ook al vinden ze bv Champagne niet lekker. Ze proeven heel goed het verschil tussen Piper Heidsick of een Moet
Precies, kunnen leren proeven, maar dat houd niet in dat je het lekker vind.
Ik proef dagelijks voor mijn werk, maar er zijn dingen die ik honderden keren geproefd heb maar smerig blijf vinden, ik kan 2 monsters met elkaar vergelijken adhv een ref.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 17 april 2012 @ 21:18:33 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110459338
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 18:18 schreef RobinOok het volgende:
Mensen die geen kaviaar lusten zijn gewoon stom.
Van mij hoeven ze niks te leren eten. Liever niet.
Juist, ik eet hun kaviaar wel op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 17 april 2012 @ 21:20:12 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110459440
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2012 21:18 schreef Pietverdriet het volgende:

Juist, ik eet hun kaviaar wel op.
Wel netjes delen met mij dan. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 17 april 2012 @ 21:32:21 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110460130
Ik was ooit op een etentje voor een man of 20 waar de gastvrouw een heleboel Zeeuwse platte oesters had geregeld. Ten eerste kreeg bijna niemand ze open, maar ze vonden ze niet eens lekker ook! Ha! Heb me helemaal ongans aan de oesters gegeten. Ik ga alweer stralen als ik eraan terugdenk. Oesterhemel. :-)
pi_110460243
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 21:32 schreef RobinOok het volgende:
Ik was ooit op een etentje voor een man of 20 waar de gastvrouw een heleboel Zeeuwse platte oesters had geregeld. Ten eerste kreeg bijna niemand ze open, maar ze vonden ze niet eens lekker ook! Ha! Heb me helemaal ongans aan de oesters gegeten. Ik ga alweer stralen als ik eraan terugdenk. Oesterhemel. :-)
was laatst in thailand bij een visserdorp
gelijk uit de zee en uur later in je mond :Y)

waren geen zeeuwse platte, maar wel platte oesters
  dinsdag 17 april 2012 @ 21:37:06 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110460401
Wat een feest is dat he? *O*
  dinsdag 17 april 2012 @ 21:41:39 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110460651
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 21:32 schreef RobinOok het volgende:
Ik was ooit op een etentje voor een man of 20 waar de gastvrouw een heleboel Zeeuwse platte oesters had geregeld. Ten eerste kreeg bijna niemand ze open, maar ze vonden ze niet eens lekker ook! Ha! Heb me helemaal ongans aan de oesters gegeten. Ik ga alweer stralen als ik eraan terugdenk. Oesterhemel. :-)
Zo heb ik mij eens volgegeten aan zee-egel "kaviaar" niemand wilde het zelfs maar proberen en het is zo verschrikkelijk lekker en een geweldige delicatesse.
Of de keer dat men venusschelpen in knoflook en witte wijn serveerde, en ik, tijgutje en een spaans echtpaar de enige in het hotel waren die het wilde eten, kilo's heb ik gegeten. De volgende dag stapte ik de douche uit, deed kleren aan en ging naar het ontbijt, mensen vluchten groen de lift uit vanwege de knoflookstank.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:18:19 #80
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110462878
Het is ook maar net wat voor naam je er aan geeft denk ik.
Ooit op vakantie in Spanje hadden we in het hotel calimares. inktvisstaafjes met een knapperig korstje.
een vriend van me die alleen hollands vreten lekker vond vond ze ook erg lekker.
Tot we zeiden dat het inktvis was, hij was eerst in de veronderstelling dat het kipstaafjes waren.

Dat snap ik dan weer niet, je vindt iets lekker maar als je erachter komt dat je iets eet waarvan je dénkt dat het niet lekker is vind je het opeens niet lekker meer... :?
Waarom dan niet denken "ok, kennelijk vind ik inktvis ook lekker"?
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:28:15 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110463554
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 22:18 schreef SiGNe het volgende:
Het is ook maar net wat voor naam je er aan geeft denk ik.
Ooit op vakantie in Spanje hadden we in het hotel calimares. inktvisstaafjes met een knapperig korstje.
een vriend van me die alleen hollands vreten lekker vond vond ze ook erg lekker.
Tot we zeiden dat het inktvis was, hij was eerst in de veronderstelling dat het kipstaafjes waren.

Dat snap ik dan weer niet, je vindt iets lekker maar als je erachter komt dat je iets eet waarvan je dénkt dat het niet lekker is vind je het opeens niet lekker meer... :?
Waarom dan niet denken "ok, kennelijk vind ik inktvis ook lekker"?
Slaan wil ik dat soort mensen
Smul Smul, mmm, lekkagh, wat is dit?
lamsvlees/inktvis/Whatever
Gadverdamme, dalussiknie
Echt, in hun kloten schoppen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:36:53 #82
369877 moonobserver
Reach for the stars bitch!
pi_110464311
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 22:18 schreef SiGNe het volgende:
Het is ook maar net wat voor naam je er aan geeft denk ik.
Ooit op vakantie in Spanje hadden we in het hotel calimares. inktvisstaafjes met een knapperig korstje.
een vriend van me die alleen hollands vreten lekker vond vond ze ook erg lekker.
Tot we zeiden dat het inktvis was, hij was eerst in de veronderstelling dat het kipstaafjes waren.

Dat snap ik dan weer niet, je vindt iets lekker maar als je erachter komt dat je iets eet waarvan je dénkt dat het niet lekker is vind je het opeens niet lekker meer... :?
Waarom dan niet denken "ok, kennelijk vind ik inktvis ook lekker"?
Kennelijk zich neer willen leggen bij de vooroordelen van het brein en niet flexibel willen zijn om een andere visie in te willen nemen.
Je kan het luiheid of starheid van de menselijke geest noemen.
Reality is a illusion
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:55:39 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110465502
Ik noem het stomme mensen. :s)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')