10 euro in de week gaat hem niet worden, 15 euro kan al moet je veel dingen laten staan: verse groente/fruit is al snel duur tenzij aanbieding, vlees is duur tenzij aanbieding, alcohol kun je sowieso wel schudden en frisdrank tanken als water zit er ook niet in. Dus dat wordt sowieso diepvriesgroente, weinig vlees en met name water drinken. En daarnaast vaak hetzelfde eten in de week of twee dagen achter elkaar zodat je veel in 1 keer kan kopen + koken + invriezen.
- 3x Pak bloem 1kg: 1,17 euro
- Pak houdbare magere melk: 65 cent
- Zes/tien eieren: (afhankelijk wat je koopt scharrel/vrije uitloop/biologisch) 1 - 2 euro
- Tomatenprut 17 cent en/of gezeefde tomatenprut: 50 cent
- Pasta, macaroni of spaghetti: 38 cent
- Rijst: 38 cent
- Pond gehakt: 2 euro > opdelen in drie porties voor bij spaghetti/rijst/in de soep?
- Pot pindakaas/jam/appelstroop: 1,20 euro
- (Bak)boter: 40 cent
- Combipak 3xgist 7 gram: 51 cent
- Houdbare ham/salami: 90 cent
- Strooikaas 95 cent
- Bouillon blokjes 40 cent
- 3x diepvriesgroente (65 cent/pak) 1,95 euro
- Zak aardappelen 3kg 1,50 euro
Wat haal je hier uit?
4 broden uit je eigen oven van ~850 gram (500 gram meel + paar gram zout + paar gram gist (7 gram is echt niet nodig per brood) + 350 gram kraanwater (kost geen klap) > gooi meel in een kom, maak een kuiltje, doe paar gram gist erin, gooi het kuiltje vol met handwarm/lauw water en laat het gist eerst bubbelen, mix de boel en gooi daarna pas zout erbij om te vormen tot een deegbol > laat rijzen voor x uur tot verdubbeld in volume, bol het op tot een vloerbrood, laat nog eens rijzen voor x uur > bak af in een braadpan zodat je een oven in een oven hebt en door de deksel op de braadpan houd je stoom binnen bij het brood zodat de korst niet uitdroogt) Per brood qua ingedriėnten een keer 40 cent, uurtje afbakken in de oven zeg 60 cent

(zal vast niet 1kWh wezen) = 1 euro de stuk, doe er 2 dagen mee per brood dus heb genoeg aan 4 broden)
Een keertje pannenkoeken (zoet of hartig) (pannekoekenmix is onzin, gewoon 200/250 gram bloem met 400/500ml melk, 1 ei, snufje zout en mixen maar)
Een keertje eigen gemaakte pizza (125 gram bloem, 90 gram water, mespuntje zout, 2 gram gist > in feite een minibrooddeeg, laten rijzen en maak er een pizzabodem van die je met tomatenprut, ham/salami belegd, afdekken met strooikaas om af te bakken in de oven)
6x Avondeten (rijst met gehakt + diepvriesgroente die je wokt, pasta met gehakt en diepvriesgroente die je wokt, rul gehakt en maak van je pannekoeken wraps, pizza, groentesoep door diepvriesgroente met bouillon te laten trekken met brood, stamppot boerenkool/hutspot of zuurkool)
Kost dan 15 euro als je meer/duurdere eieren haalt en duurdere tomatenprut. Die zevende keer avondeten kan je dan een quiche maken met wat meel, boter en flink wat eieren en restanten aan ham/groente. Kwestie van zelf bladerdeeg maken, zelf de vulling in elkaar flansen. Ja er is geen ruimte voor drank, snoep, koek of snacks dus luxe is het verre van. Maar het kan wel voor 15 euro per week pp qua eten dan. Non-food zooi moet je gewoon voorraad van aanhouden, dan gaat niet alles in 1 keer op, zodat je om de zoveel tijd dan een keer wcpapier haalt, dan wasmiddel, dan schoonmaakspul etc etc.
Voor 10 euro valt ook prima te overleven, maar dan vreet je eerder 7x pannenkoeken met 7x een andere vulling ofzo

Heb ook weleens van die weken gehad dat ik nog een week moest wachten op stufi, maar <10 euro nog over had. Dus dan haal je eerder 1kg normale bloem kost geen klap, melk ook niet, eieren zijn nog het duurste. En hoe flink/luxe de vulling moet wezen, dan kan het rap oplopen. Saai, niet gevarieerd of gezond absoluut, maar je kunt dan nog wel een weekje overleven. Lekker eten is een ander verhaal

Kan ook wel voor <10 euro, maar dan moet je elke dag gewoon bij iemand anders binnen vallen voor het avondeten

(thuisthuis, bij familie, bij vrienden)
[ Bericht 0% gewijzigd door Joosie200 op 02-11-2014 11:29:06 ]