Niets, maar ik denk dat hij alternatieve manieren van het gebruik van een wok daarmee wil laten zien.quote:Op donderdag 8 maart 2012 09:53 schreef DrukVout het volgende:
En elke keer als ik het kijk snap ik er geen zak van dat hij een baby in zijn wok legt om te badderen.
Ja voor hem makkelijk want hij doet alles "anders" maar wat heeft dat kind met zijn afleveringen te maken...
Hmm, ja, dat kan ik me wel voorstellen eigenlijk. Maar euhm, zou je em dan niet na het inbranden zelf weer recht kunnen maken met een hamer? Hij wordt tenslotte ook in vorm geslagen..quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik had dat iemand aangeraden, die platte wok op inductie, maar die was er niet zo blij mee. Na het inbranden was de bodem krom en kon ie 'm volgens hem wel weggooien. Ik heb geen inductie, dus ik kan het niet nadoen. Maar ik ben nu toch wel erg benieuwd of het nou echt werkt of niet.
Iemand hier ervaring mee? Of zin in een experimentje?![]()
Nee, jammer genoeg niet.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb jij zo een mooie straalmotor van een wokbrander, Robin?
Moet je wel goed plat kunnen meppen.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:09 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Hmm, ja, dat kan ik me wel voorstellen eigenlijk. Maar euhm, zou je em dan niet na het inbranden zelf weer recht kunnen maken met een hamer? Hij wordt tenslotte ook in vorm geslagen..
Met zo'n kunststof hamer.
Jep, maar zelfgemaakt smaakt het beter. Maar nog steeds beter dan blokjes.quote:Op zondag 22 april 2012 09:39 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
heeft iemand al liebig vleesextract gekocht
nice. hebben ze ook kip enzo of alleen rund?quote:Op zondag 22 april 2012 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, maar zelfgemaakt smaakt het beter. Maar nog steeds beter dan blokjes.
Op internetquote:Op zondag 22 april 2012 09:49 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
nice. hebben ze ook kip enzo of alleen rund?en waar heb je het gekocht?
Jawel. Eerste van het nieuwe seizoen.quote:Op donderdag 25 oktober 2012 17:57 schreef RobinOok het volgende:
Dat is toch geen nieuwe aflevering?
Runderslagaderen?quote:Op donderdag 1 november 2012 10:34 schreef MaximusTG het volgende:
Je kan het toch gewoon nakijken op uitzending gemist? Heb ik gisteravond ook gedaan. Wel geinige aflevering. Leuk snoepreisje naar IJsland, want dat voegde nu niet zo heel veel toe aan de aflevering.
Wel smerig zeg, die runder-slagaderen.
Oh, dat stukje, zat mijn man doorheen te praten, kreeg dat maar half mee.quote:Op donderdag 1 november 2012 11:14 schreef MaximusTG het volgende:
Niet gezien? Of waren het gewone aderen, dat kan ook. In die stoofpot/soep wat die Afrikaanse vrouw maakte van die vissenkop?
Edit: ja, de ondertiteling zegt slagader, maar hij zegt "vein". Dan zegt zij, "Yes, cow vein". Dan vraagt hij of het voor de smaak is alleen, zegt zij dat het voor "eating" is. En dan proeft ie er een en dan is ie nogal crunchy :p.
Dat apparaat om die vissenkoppen eraf te halen viel nog wel mee, maar die soep vond ik echt het smerigste van de hele uitzending.quote:Op donderdag 1 november 2012 12:03 schreef golfer het volgende:
Leek mij wel een lekker soepje: koeienmaag, koeienaderen en vissekop.
Dat in IJsland vond ik wel wat toevoegen, want daar zag je hoe vis op grote schaal verwerkt wordt, terwijl je bij de fragmenten in Nederland zag hoe mensen thuis vis drogen en koken. Zo heb je dus van twee kanten beeldquote:Op donderdag 1 november 2012 10:34 schreef MaximusTG het volgende:
Je kan het toch gewoon nakijken op uitzending gemist? Heb ik gisteravond ook gedaan. Wel geinige aflevering. Leuk snoepreisje naar IJsland, want dat voegde nu niet zo heel veel toe aan de aflevering.
Wel smerig zeg, die runder-slagaderen.
Heb pas vandaag weer toegang tot breedbandinternetquote:Op donderdag 1 november 2012 10:34 schreef MaximusTG het volgende:
Je kan het toch gewoon nakijken op uitzending gemist? Heb ik gisteravond ook gedaan. Wel geinige aflevering. Leuk snoepreisje naar IJsland, want dat voegde nu niet zo heel veel toe aan de aflevering.
Wel smerig zeg, die runder-slagaderen.
Val er net is. Het is dus een Oostenrijkse boer in Sicilie?quote:Op woensdag 7 november 2012 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Een antroposofische siciliaan, whats next, een libertarische zweed?
Nee, een Siciliaan die duits spreektquote:Op woensdag 7 november 2012 20:32 schreef henkde_j het volgende:
[..]
Val er net is. Het is dus een Oostenrijkse boer in Sicilie?
Raar accent danquote:Op woensdag 7 november 2012 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, een Siciliaan die duits spreekt
Inderdaad, die twee mannen in dat autootje ookquote:
twitter:MarijnFrank twitterde op woensdag 07-11-2012 om 20:30:30Haha #dewildekeuken: 'een antroposoof is iemand die geloofd in de kracht van kleurpotloden' mijn opvoeding in een notendop. reageer retweet
Verbaasd me niet echt dat ze een sofenkind isquote:Op woensdag 7 november 2012 23:16 schreef golfer het volgende:
twitter:MarijnFrank twitterde op woensdag 07-11-2012 om 20:30:30Haha #dewildekeuken: 'een antroposoof is iemand die geloofd in de kracht van kleurpotloden' mijn opvoeding in een notendop. reageer retweet
quote:Op donderdag 8 november 2012 09:53 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Bij een antroposofische opvoeding ligt de nadruk kennelijk niet op het Nederlands
Maar ik vind Marijn Frank wel cool
Doc24 is daar toch voor uitgevonden, lazer op zeg.quote:
Die wil ik graag zien! Altijd de discussie met wie dan ook. Ze willen altijd plastic want dat kan makkelijk in de vaatwasser. Of Glas...quote:Aflevering 7: Snijplank
Verdriet in De Wilde Keuken om een gebruiksvoorwerp. Het zou niet meer mogen: een houten snijplank. Bijna iedereen denkt, en in elk geval handhavers van de wet op de hygiėne denken het, dat hout niet meer mag in de keuken. Omdat je ziek zou worden van de andijvie als eerder op de plank een kip gesneden is. De kok van De Wilde Keuken snijdt nog liever in zijn vingers dan een prei op een plastic plank…
Maar een mooi bericht dan toch: hout mag wel en van plastic snijplanken word je ziek als je niet oplet.
Je kunt het je ook niet voorstellen. Het beste broodmes ter wereld en dat dan op een ellendig stukje designplastic. Waar is dat broodmes? In De Wilde Keuken.
quote:Ierland is rijk aan zeebanket. Een Nederlandse chef-kok leert de Ieren oesters eten en valt intussen zelf nog elke dag om van verbazing hoeveel er uit Ierse wateren te oogsten is.
Lekker plateautje fruits de mer in een sterrentent en dan die hele morsige Klootwijk daar zien zitten.quote:
Je bent niet de 1e fokker die er bonen heeft gekocht. Ik heb er vorig jaar drie papieren zakjes met bonen/erwten vandaan gehaald.quote:Op zaterdag 17 november 2012 18:51 schreef Erasmo het volgende:
Kijkers van het eerste uur weten waar ik afgelopen vrijdag was
[ afbeelding ]
Graag!quote:Op zaterdag 8 december 2012 22:33 schreef Erasmo het volgende:
Goed spul heKaas heb ik een adresje aan de A7 voor, die boer heeft ook heerlijke karnemelk en boter.
Dat vooral. Filmisch is het altijd prima verzorgd.quote:
Ik heb niet zo heel veel met koken. Maar dat filmwerk is altijd om te smullenquote:Op donderdag 13 december 2012 00:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat vooral. Filmisch is het altijd prima verzorgd.
Dorpsweg 68 Oudendijk. Heeft ook stukjes uitgemolken Blaarkop in de vriezer liggen.quote:
Vreemd genoeg staat het inderdaad als kookprogramma in de gids. Huishoudjournalistiek zou een betere term zijn.quote:Op donderdag 13 december 2012 19:08 schreef RobinOok het volgende:
Koken? Het gaat in de Wilde Keuken toch ook nooit over koken?
Damn, das een stukje uit de buurt.quote:Op zaterdag 15 december 2012 20:44 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dorpsweg 68 Oudendijk. Heeft ook stukjes uitgemolken Blaarkop in de vriezer liggen.
Waarom?quote:Op zaterdag 15 december 2012 20:48 schreef golfer het volgende:
En hij zou eens naar een tandarts moeten...
Jammer, mocht je er ooit in de buurt komen het is de moeite waard. Maar is in Duitsland dan geen fatsoenlijke karnemelk beschikbaar?quote:Op zaterdag 15 december 2012 20:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Damn, das een stukje uit de buurt.
Nee, eigenlijk niet.quote:Op zaterdag 15 december 2012 21:09 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Jammer, mocht je er ooit in de buurt komen het is de moeite waard. Maar is in Duitsland dan geen fatsoenlijke karnemelk beschikbaar?
Hij vind de dame die de tent runt erg leuk. Meerdere vrouwen flirten met hem bij de opnames, maar zij is de enige waar hij echt mee flirt.quote:Op woensdag 19 december 2012 22:54 schreef golfer het volgende:
Snijplanken en ook weer reclame voor Robert Herder messen, zonder dat het merk genoemd werd, maar die fabriek was erg herkenbaar.
Dat broodmes kost dan wel ca. 150 euro:
[ afbeelding ]
En die snijplank die ze maakten was nou niet echt van goedkoop of zacht Europees hout. Namelijk kersenhout:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |