quote:Op donderdag 22 maart 2012 16:42 schreef Bosbeetle het volgende:
Dit artikel van mij staat nu in een journal met een impact factor van 5,3
nice! Kwaliteit boven kwantiteit dus.quote:Op donderdag 22 maart 2012 16:42 schreef Bosbeetle het volgende:
Dit artikel van mij staat nu in een journal met een impact factor van 5,3
ha ik heb het al eerder gezegd dit is een beetje de middenmoot/ lage kant voor biochemie/celbiologie. Een ex-collega aio had een maandje terug zijn 2de 10+ artikel binnen. Dus alhoewel we nu in publicaties gelijk lopen gaat dat kwa impact niet echt opquote:Op donderdag 22 maart 2012 16:47 schreef speknek het volgende:
[..]
nice! Kwaliteit boven kwantiteit dus.
Bij mij was het slechterquote:Op donderdag 22 maart 2012 16:26 schreef speknek het volgende:
Inderdaad gefeliciteerd!
Bij mij is het nog steeds zo:
[ afbeelding ]
En het is niet eens zo'n goed journal, RAGE
Mijn eerste artikel was gepubliceerd in een journal met een impact van 3.8, daar was ik al blij mee, is de op 4 of 5 na hoogste impact factor in het veld. 5/6 is volgens mij al echt de top, de nr. 1 had in 2008 5.2.quote:Op donderdag 22 maart 2012 16:49 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
ha ik heb het al eerder gezegd dit is een beetje de middenmoot/ lage kant voor biochemie/celbiologie. Een ex-collega aio had een maandje terug zijn 2de 10+ artikel binnen. Dus alhoewel we nu in publicaties gelijk lopen gaat dat kwa impact niet echt op
wij moeten 60 punten halen. En de meerderheid daarvan in methodologie. Ik hou er wel van!quote:Op donderdag 22 maart 2012 13:14 schreef Grumpey het volgende:
Hier aan de VU is de enige educatie een weekend-cursus "succesvol promoveren". Nieuwe aio's zijn wel verplicht gesteld aan cursussen deel te nemen die in de graduate school zitten, maar zelf stam ik nog van voordat deze regeling inging. Heb overigens wel cursussen gevolgd, maar vooral uit eigen interesse.
In de praktijk kan je overigens op basis van je vooropleiding (zeker in het geval van een researchmaster) al voor minimaal de helft aan vrijstellingen krijgen in de graduate school. In de praktijk ben je denk ik 2 a 3 maanden bezig met het halen van je diploma van je graduate school.
Ik heb het gisteren gestuurd naar de H.L. in kwestie (na veel wikken en wegen). Fingers crossed.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 15:14 schreef regularjoeback het volgende:
[..]
Ik heb je net wat gestuurd. Wil je even kijken of je het hebt gekregen
Vergelijkbaar: mijn eerste artikel kwam in JAMA, het is niet NEJM, maar toch 30+. Het kon daarna alleen maar slechter natuurlijk.quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:05 schreef Shivo het volgende:
Mijn eerste artikel verscheen in de New England Journal. Dan kun je eigenlijk net zo goed stoppen wat hoger kom je nooit meer.
Toch maar mijn PhD afgemaakt
succesquote:Op vrijdag 30 maart 2012 14:30 schreef Felagund het volgende:
Grmbl, ik heb nieuwe data, zitten waarschijnlijk fouten in, fout gesorteerd en sommige data missen.
Dat word 582gb aan data doorzoeken.
quote:Op vrijdag 30 maart 2012 14:30 schreef Felagund het volgende:
Grmbl, ik heb nieuwe data, zitten waarschijnlijk fouten in, fout gesorteerd en sommige data missen.
Dat word 582gb aan data doorzoeken.
Het is ook allemaal in Grib.quote:
Lichtelijk late reactie, maar functioneel is het zeker niet idd. Soms lopen dingen zoals ze lopen, denk ik dan maar... Het brandje is weer geblust.quote:Op woensdag 21 maart 2012 11:50 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Waarom heb je die twee vijanden als co-auteurs? Lijkt me niet zo functioneel of had je er geen keuze in?
Geheel eensch! Frustrerende vind ik dat je 'politieke brandjes' niet in de hand hebt, iig niet kunt oplossen door simpel hard doorwerken..quote:Op donderdag 12 april 2012 17:37 schreef Shivo het volgende:
Ik word af en toe helemaal ziek van alle politiek. Aan de ene kant is wetenschap een combinatie van hard werken en scherpe inzichten, aan de andere kant kom je nergens als je het spel niet goed speelt. Het gebeurt vaak dat subsidie/journal beslissingen worden gemaakt op andere gronden dan de inhoud. Daar heb ik in het verleden ook wel baat bij gehad, maar ik merk dat het ook tegen je kan werken. Frustrerend.
Ik stond zowel bij mijn Bachelor als Master een 6.5 tot 7 gemiddeld en hier is niet over gesproken bij mijn selectie (ik heb wel mijn cijferlijsten moeten inleveren). Er is meer in het leven dan studeren en ik ben het dan ook oneens met de stelling dat dit het belangrijkste criterium voor promotie is (al zal het ongetwijfeld voor interne plaatsen helaas wel van cruciaal belang zijn). Het gaat meer om je instelling, passie voor het onderwerp, netwerkvaardigheden, en de beschikking over een bepaald denkniveau. Ook hebben Cum Laude diploma's (op de UvT in elk geval) de laatste jaren aan waarde ingeboet doordat studenten onbeperkt herkansingen konden doen waarbij het hoogste punt telkens bleef staan. Hier komt gelukkig wel verandering in.quote:Op zondag 18 maart 2012 19:29 schreef regularjoeback het volgende:
[..]
Meen je dit? Was jouw gemiddelde op je M.A. echt een 6.5? En heb je desondanks toch een PHD positie weten te bemachtigen? Ik bedoel dit uiteraard zonder enige rancune maar ergens ben ik erg cijfer en resultaat gericht en heb het gevoel dat dit het allerbelangrijkste criterium is om toegelaten worden tot een promotieplaats
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |