abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 1 maart 2012 @ 11:37:21 #226
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108579556
quote:
Het kabinet begint vandaag een charme-offensief in Polen om de schade te beperken die is aangericht door het Polen-meldpunt van de PVV. Minister Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) is woensdagavond als speciale gezant naar Warschau afgereisd. Hij zal vooral proberen uit te leggen dat Wilders niet namens heel Nederland spreekt.

Nederland ligt zwaar onder vuur vanuit de Oost-Europese landen sinds de PVV het meldpunt begon voor klachten over overlast door Oost-Europeanen. Ook de Europese Unie is verontrust. Vandaag spreekt premier Rutte met voorzitter Schulz van het Europese Parlement. Hij wil weten waarom Rutte weigert publiekelijk afstand te nemen van het meldpunt. Nederlandse bedrijven die in Polen actief zijn, hebben minister Verhagen (Economische Zaken) gewaarschuwd dat de handelsrelatie met Polen op het spel staat.

Leers spreekt vandaag met drie Poolse collega-bewindslieden. In zijn agenda staan afspraken met de minister van Binnenlandse Zaken, de minister van Arbeid en de staatssecretaris van Europese Zaken. In tegenstelling tot zijn liberale collega Rutte heeft Leers wel afstand genomen van het meldpunt. 'Ik zie ernaar uit mijn Poolse collega's te spreken', zei hij voor zijn vertrek tegen de Volkskrant. 'Met de pet in de hand ga ik er niet heen: ik spreek ze op gelijkwaardige basis en zal ze de achtergrond van problemen schetsen en hoe wij dat proberen op te lossen.' Daarbij denkt Leers aan betere samenwerking tussen de twee landen en aan betere begeleiding en voorlichting aan Polen die hier korter of langer komen werken. Polen die in Nederland aan drank of drugs verslaafd zijn, zouden in eigen land naar een afkickkliniek moeten gaan, zal Leers bepleiten.

Op de vraag of Leers niet het gevoel heeft dat hij de schade die Wilders heeft aangericht, moet herstellen, zegt de minister: 'Zo zit ik er niet in. Het zou mijn keuze niet zijn, zo'n meldpunt voor Polen, dat heb ik al gezegd. We gaan de problemen benoemen en oplossen.'

Uitgesteld
Leers zou Polen al eerder hebben aangedaan op zijn Europa-tour, maar dat bezoek werd enkele keren uitgesteld. Het meldpunt heeft de noodzaak nu vergroot. De reis van de minister wordt toegejuicht door CDA-Kamerlid Eddy van Hijum: 'Het is een prima initiatief van de minister, maar het is jammer dat het hier om reparatie gaat.'

In Polen is de publieke verontwaardiging over het PVV-meldpunt vooralsnog beperkt. Oproepen tot een boycot van Nederlandse producten hebben geen weerklank gevonden.

'Leers zal donderdag zijn allercharmantste gezicht opzetten, maar het is geen Wiedergutmachung', zegt een betrokken ambtenaar. 'De regering heeft niets verkeerds gedaan. Het meldpunt is van de PVV.'
http://www.volkskrant.nl/(...)f-meldpunt-PVV.dhtml

Waarom gaat ie dan? waarom gaat Leers uitleggen dat het allemaal niet zo bedoeld is? Laat de PVV dat lekker oplossen. Oh, wacht...
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 1 maart 2012 @ 11:38:50 #227
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108579601
quote:
Premier Mark Rutte speelt op twee borden tegelijk. Dat zei Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, vandaag na afloop van zijn gesprek met Rutte. Schulz noemt het meldpunt voor overlastgevende Midden- en Oost-Europeanen van de PVV onacceptabel.

De Duitse sociaaldemocraat Schulz twittert dat hij en Rutte het volledig oneens zijn over de website van de PVV. 'De vestigingsvrijheid is fundamenteel.' De inhoud en strategie van de website noemt hij onacceptabel.

De voorzitter vindt verder dat Rutte op twee borden tegelijk speelt. Hij doelt op de dubbele rol die Rutte speelt op nationaal en Europees niveau. Rutte houdt in Nederland de PVV te vriend, terwijl hij zich in Europa afzijdig houdt over het PVV-meldpunt.

Schulz had Rutte uitgenodigd om het standpunt van de Nederlandse regering te horen. Volgens de voorzitter druist de oproep van de PVV om te klagen over Oost-Europese werknemers in tegen de Europese waarden. Hij liet eerder weten dat 'heel veel europarlementariërs' hun boosheid en bezorgdheid over de PVV-actie kenbaar hebben gemaakt.

Geen initiatief van de regering
Na afloop van het gesprek benadrukte Rutte dat hij duidelijk heeft gemaakt dat het meldpunt geen initiatief is van de regering. Hij zei ook dat hij niet op alle initiatieven van de PVV zal reageren.
Rutte heeft veel kritiek over zich heen gekregen omdat hij niet openlijk afstand heeft genomen van het in ogen van sommigen xenofobe meldpunt.

Of Rutte naar het Europees Parlement in Straatsburg zal komen om over het meldpunt te debatteren, is nog niet bekend. Er ligt geen formele uitnodiging van het Europees Parlement, zo benadrukte Schulz. Hij heeft van de Europarlementariërs het mandaat gekregen met Rutte over de website te praten en dat is nu gebeurd.
http://www.volkskrant.nl/(...)t-onacceptabel.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 1 maart 2012 @ 11:44:03 #228
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108579744
quote:
Het was de afgelopen dagen een veelbesproken thema op vk.nl: de manier waarop de partijen ter linkerzijde Geert Wilders van repliek moeten dienen. Volstrekt negeren, vindt de een, want populistische partijen leven van tegenwind: als niemand aandacht besteedt aan hun ideeën, sterven ze vanzelf een zachte dood.

Valt iets voor te zeggen.

Helemaal fout, meenden anderen. Als je het niet eens bent met de voorstellen van Wilders, dan moet je dat luid en duidelijk kenbaar maken, dat is een kwestie van mentale hygiëne. Ideeën die in jouw ogen verderfelijk zijn, moet je bestrijden, anders ben je als politicus geen knip voor de neus waard.

Valt ook iets voor te zeggen.

In beide gevallen was de visie van de stukjesschrijvers duidelijk: Geert Wilders en zijn PVV deugen niet en moeten dus verdwijnen van het toneel. Of daar iets voor te zeggen valt, is een kwestie van smaak. Ikzelf denk dat ongenoegen uit de samenleving van wat voor aard dan ook maar het beste kan worden vertolkt in het parlement, dan is er aandacht voor en gaat het allemaal niet ondergronds.

Funeste invloed
Iets anders is het als zo'n partij daadwerkelijke zeggenschap krijgt, zoals nu het geval is. Het moderne populisme wil alles op het economische en sociale vlak houden zoals het is, en de PVV dus ook. Dat heeft een funeste invloed op het beleid van het kabinet. Juist door toedoen van Wilders zijn Mark Rutte en zijn ministers tot nu toe uiterst terughoudend met door vrijwel alle deskundigen gewenste hervormingen, en na de besprekingen over de bezuinigingen die binnenkort beginnen, zal dat waarschijnlijk niet veel anders zijn.

Er zijn dus redenen genoeg om te wensen dat de invloed van Geert Wilders afneemt. Het zou echter heel goed kunnen dat het daarvoor niets uitmaakt of je hem nu van repliek dient of juist probeert dood te zwijgen. Waarschijnlijk maakt dat bitter weinig uit, en voltrekt de neergang van de PVV zich geheel op eigen kracht.

De grootste vijand van een populist is immers de populist zelf. Er komt altijd een moment, althans is ons huidige staatsbestel, dat kiezers op hem of haar zijn uitgekeken. Dat kan snel gebeuren, zoals bij Rita Verdonk, en het kan langer duren, zoals eertijds bij boer Koekoek, maar langer dan twee à drie succesvolle parlementsverkiezingen heeft een populist nooit te gaan.

Niet eeuwig
Het moet gezegd: Geert Wilders doet het slim. Hij doseert zijn plannen goed en voelt precies aan wanneer het tijd wordt om van thema te veranderen, zoals hij met Griekenland en de euro heeft gedaan. Maar toch kan het niet eeuwig blijven duren. Een partij leiden kun je immers niet alleen, dat houd je simpelweg niet vol. Stemmentrekkers uit het verleden als Joop den Uyl, Ruud Lubbers en Frits Bolkestein hadden stuk voor stuk een complete politieke organisatie achter zich staan, met een eigen kader, een eigen traditie, een eigen manier van opleiden en een eigen ideeënontwikkeling. Alleen dan is continuïteit mogelijk, en staan er mensen klaar om de Den Uylen, de Lubbersen en de Bolkesteinen te vervangen als de kiezer op hen is uitgekeken. Dat kan met een tijdelijke dip gepaard gaan, maar een klassieke politieke partij krabbelt altijd weer op.

Voor Geert Wilders geldt dat allemaal niet, en dus kan hij op termijn de neergang van de PVV alleen maar vertragen, niet tegenhouden. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws luidt als volgt: Wilders is nog niet weg of er staan nieuwe politici op die beweren dat alles op economisch en sociaal gebied bij het oude moet blijven. Beginnen we weer van voren af aan. Maar helaas is dat een ander verhaal.

Bert Bukman is auteur van het boek Het Slagveld, De lange weg naar het kabinet-Rutte. www.bertbukman.nl
http://www.volkskrant.nl/(...)t-Wilders-zelf.dhtml

Leuke analyse, hopen dat het klopt :)
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 1 maart 2012 @ 17:30:10 #229
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108592043
quote:
De Polen zijn het er niet mee eens, maar ze begrijpen wel het standpunt van premier Mark Rutte dat het Polenmeldpunt van de PVV geen zaak van de Nederlandse regering is.

Dat ondervond minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) vandaag in Warschau, waar hij overlegde met de collega's van Binnenlandse Zaken, Europese Zaken en Arbeid van Polen.

'Goede vrienden en buren'
Leers begrijpt op zijn beurt dat de Polen zich door het meldpunt in de hoek voelen gezet, aldus zijn zegsman. Daarom is er uitvoerig gesproken over oplossingen van de problemen. De Polen en de Nederlanders zouden dan ook vanmiddag 'als goede vrienden en buren' uiteen zijn gegaan.

Er zijn plannen gemaakt voor een folder, waarin Polen op hun rechten en plichten in Nederland worden gewezen. Ook is er een pakket, dat nog deze week verschijnt, waarmee Polen zich het Nederlands redelijk eenvoudig eigen kunnen maken. Dat moet naar Polen hier en naar Polen die nog willen komen.

Samenwerken
Ook moeten de koepels van uitzendbureaus in Polen en in Nederland de handen ineen slaan om de mensen zo goed mogelijk te begeleiden. Verder wordt er aan gewerkt dat Polen die (drank)verslaafd zijn, gemakkelijk naar hun vaderland kunnen terugkeren.
http://www.volkskrant.nl/(...)enden-en-buren.dhtml

Hoezo moet daaraan gewerkt worden? Gewoon in een bus gooien en over de Poolse grens kieperen! Eigen verslaafden eerst!
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_108597011
quote:
CDA-Europarlementariër Ria Oomen wordt bedreigd sinds zij stelling heeft genomen tegen het PVV-meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen. Oomen zei dat maandag tegen het Poolse tv-station Polsat.

Tegen NOS-correspondent Tijn Sadee zegt Oomen vandaag dat het 'pijnlijk' is. Ze laat desgevraagd weten dat zij "bij herhaling" is bedreigd en dat ze "liever geen commentaar meer" geeft.

Brand

Oomen nam het een paar weken geleden op voor Oost-Europeanen die zich het slachtoffer voelen van het omstreden meldpunt. Ze deed dat op het internetmeldpunt zelf. Er zou sindsdien onder meer brand zijn gesticht bij haar woning.

Vanochtend ontstond er in Brussel commotie op een persconferentie van premier Rutte. Die werd door een Poolse journalist ondervraagd over vermeende anti-Poolse incidenten in Nederland. De journalist verwees onder meer naar de brand bij Oomen
------------------------
http://nos.nl/artikel/347019-euparlementslid-oomen-bedreigd.html

quote:
Een Poolse journaliste vond het onbestaanbaar dat Rutte geen afstand nam. Ze had de afgelopen dagen in Nederland ontdekt dat de website ‘nog maar het begin was van een anti-Poolse campagne en dat de situatie met de dag verslechterde.’

Poolse nummerborden werden beklad en voor het huis van een europarlementariër die het had opgenomen voor de Polen zou een brandje zijn gesticht. De journaliste trok de vergelijking met de situatie waarop de ‘Joden werden behandeld voor de oorlog.’
http://www.elsevier.nl/we(...)r-Brusselse-druk.htm
  vrijdag 2 maart 2012 @ 17:26:14 #231
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108631422
Is er al getweet door Geert over Joan Franka?

http://www.volkskrant.nl/(...)un-Joan-Franka.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  vrijdag 2 maart 2012 @ 20:02:39 #232
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_108637707
quote:
PVV loopt weg uit Limburgse Staten

De Statenfractie van de PVV is vrijdagmiddag demonstratief weggelopen uit de Limburgse Staten. Dat gebeurde toen werd gesproken over de omstreden mail van ex-PVV-Statenlid Cor Bosman, waarin deze een collega-raadslid een 'uitgekotst stuk halalvlees van een Turks varken'genoemd had.
Fractievoorzitter Laurence Stassen van de PVV-Statenfractie zei geen zin te hebben in een debat over interne zaken bij de PVV. Bosman werd in januari uit de PVV gezet. Hij bood vrijdag voor zijn uitlatingen nogmaals zijn excuses aan zijn collega Selçuk Öztürk van de PvdA aan.

Onafhankelijk Statenlid Harm Uringa zei dat bij de PVV mensen zitten die extreem rechtse uitingen tolereren. Uringa stapte uit de PVV omdat die geen afstand nam van de 'racistische' uitlatingen van Bosman ruim een jaar geleden. Pas toen Uringa daarmee in januari naar de pers stapte en er landelijk een rel ontstond, loosde de PVV Bosman.

Volgens de SP heeft de PVV Bosman 'geofferd'. Intussen keken coalitiepatijen CDA en VVD de andere kant op, aldus de PvdA. CDA-fractievoorzitter Martijn van Helvert zei dat Bosman excuses heeft aangeboden. 'Dat punt is daarmee voor mij afgesloten.'
Bron: AD

Van wie zouden ze dat wegduikgedrag nou hebben? :')
  woensdag 7 maart 2012 @ 18:21:35 #233
104871 remlof
Europees federalist
pi_108830648
Nederlanders geen vertrouwen in guldenonderzoek PVV

Op de vraag wat mensen zouden stemmen als er nu een referendum wordt gehouden over terugkeer naar de gulden, antwoordt bijna twee derde dat ze tegen zouden stemmen. Alleen PVV- en SP-stemmers zijn voor het herstel van de oude Nederlandse munt.
  donderdag 8 maart 2012 @ 08:13:45 #234
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108853075
quote:
Een meerderheid van de Nederlanders heeft geen vertrouwen in het rapport van de PVV over terugkeer van de gulden.

Dat blijkt woensdag uit een opiniepeiling van Maurice de Hond onder ruim 1200 mensen, dat in handen is van NU.nl. Het gaat om kiezers van de zes grootste partijen in de Tweede Kamer.
Uit het onderzoek dat een Brits bureau uitvoerde in opdracht van de PVV, bleek volgens partijleider Geert Wilders dat het voor Nederland beter is terug te keren naar de gulden in plaats van vast te houden aan de euro.
.
Linkse kiezers
Van alle deelnemers vindt 56 procent dat het geen goed onderzoek is. Vooral linkse kiezers hebben er geen vertrouwen in: 83 procent van de mensen die in 2010 GroenLinks stemden en 76 procent van zowel PvdA- als D66-kiezers vinden het een slecht rapport.

Iets milder zijn de SP-stemmers, daarvan vindt 54 procent dat het geen goed onderzoek is. Ook een meerderheid van de VVD- en CDA-stemmers oordelen negatief, met respectievelijk 61 en 57 procent.

De kiezers van Wilders eigen PVV zijn staan wel achter het onderzoek: 66 procent oordeelt positief tegen 9 procent negatief.

Referendum
Op de vraag wat mensen zouden stemmen als er nu een referendum wordt gehouden over terugkeer naar de gulden, antwoordt bijna twee derde dat ze tegen zouden stemmen. Alleen PVV- en SP-stemmers zijn voor het herstel van de oude Nederlandse munt.

Een meerderheid van 67 procent vindt echter wel dat er in 1996 een referendum gehouden had moeten worden over de invoering van de euro. Alleen D66- en GroenLinks-stemmers zijn merendeels van mening dat een volksraadpleging toen niet nodig was.

Tegen
Als er in 1996 een referendum gehouden zou zijn, had ruim de helft van de deelnemers tegen de invoering gestemd. Slechts een derde zou voor hebben gestemd, de rest geeft geen antwoord.

Het aantal tegen-stemmers is het grootst onder PVV-kiezers (90 procent), gevolgd door kiezers van SP (85 procent), VVD (52 procent) en PvdA (45 procent). Bij de overige partijen is een meerderheid voor-stemmers.
http://www.nu.nl/politiek(...)enonderzoek-pvv.html

Even helemaal :)
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_108861960
quote:
Voormalig Vestia-topman Erik Staal moet uit de PvdA gezet worden, stelde PVV-Kamerlid Eric Lucassen. Staal is echter helemaal geen lid.
De laatste blunder van die PVV-buurtterrorist
http://www.nu.nl/algemeen(...)v-vestia-topman.html
  donderdag 8 maart 2012 @ 18:11:30 #237
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_108870927
quote:
Als er nou een iemand zijn mond moet houden, dan is het die brievenbusplasser van de PVV wel. :')
pi_108871848
nav dat onderzoek van Lombard Street Research over de gulden tov gulden zei Jan-Kees de Jager dat hij er talloze onderzoeken waren die het tegenovergestelde melden, heeft iemand hier links of verwijzingen naar die onderzoeken? Ik kan ze zelf niet vinden namelijk
  vrijdag 9 maart 2012 @ 10:24:43 #239
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108896441
Grappig stukje:

quote:
vk opinie Als Wilders consequent zou zijn, zou de tussenformatie geen kans van slagen hebben. Maar hij wil nu even geen verkiezingen. Dat betoogt Harrie Verbon.

Eind 2003 schreef ik in een opiniestuk dat het na de uitbreiding van de EU (die toen aanstaande was) waarschijnlijk was dat de arbeidsmigratie vanuit Oost-Europa naar West-Europa aanzienlijk zou toenemen. Letterlijk schreef ik: 'door naar West-Europa te migreren, kunnen de Oost-Europeanen hun inkomen met een veelvoud laten toenemen. Je moet wel erg veel van je land en je taal houden om zo'n gigantische welvaartsstijging niet te willen incasseren.' Maar als in Nederland de lonen niet gaan dalen, zo schreef ik verder, zal er voornamelijk een druk op het stelsel van sociale zekerheid gaan ontstaan: óf immigranten uit Oost-Europa óf mensen die door immigranten uit hun werk worden geduwd, komen in een uitkering terecht. Ik rekende uit dat dat de staat 6 miljard euro zou kunnen kosten.

Frans Timmermans (PvdA) reageerde met een ingezonden brief. Hij schreef: 'In een werkelijk verbluffende mengelmoes van onwaarheden over Europees recht en lagere-schoolrekenwerk, rekent Harrie Verbon (...) uit wat er gebeurt als Nederland de grens niet sluit voor Poolse werknemers'. Timmermans beweerde dat er niet zoveel Polen zouden komen; dat handjevol Polen dat dan wel zou komen, zou zeker geen bijstandsuitkering krijgen.

We weten nu dat er ruim 300 duizend Oost-Europeanen in Nederland verblijven en dat inmiddels 5 procent van hen een uitkering krijgt.

Zegen voor iedereen
De reactie van Timmermans was kenmerkend voor de manier waarop de Haagse politieke partijen over immigratie spraken en soms nog steeds spreken. Immigratie kon geen problemen opleveren, immigratie was een zegen voor iedereen. En als sommigen van ons dan misschien toch last hebben van immigranten, zoals de mensen op of dichtbij de onderkant van de arbeidsmarkt die merken dat ze uit de markt worden gedrukt door de immigranten uit Oost-Europa en die merken dat hun woonsituatie verslechtert? Dan ligt het natuurlijk niet aan Den Haag; gemeenten hadden de problemen moeten oplossen. Dat zei Ger Koopmans, Tweede Kamerlid voor het CDA, afgelopen week nog in de krant. Ook dat is het typische antwoord als de Haagse politiek gefaald heeft: het is ons probleem niet. Laat de gemeenten het maar oplossen.

Geert Wilders spint nu al jaren garen bij deze politieke reactie op de immigratie. Zijn intuïtie voor de effecten van de EU en immigratie op 'Henk en Ingrid' is heel wat beter ontwikkeld dan de intuïtie van politici van andere partijen. Hij voelt feilloos aan waar de pijn zit (op de ene uitglijder over het hoofddoekje van de koningin na). Ideologie zit daar niet achter, al denkt Jan Jaap de Ruiter van wel (de Volkskrant, 2 maart). Hij schreef een heel boek over de ideologie van de PVV. Het is eigenlijk een langgerekte bespreking van het boek dat Martin Bosma heeft geschreven om het PVV-gedachtengoed te onderbouwen.

De Ruiters universiteit deelt via de website triomfantelijk mee dat Wilders met het boekje van De Ruiter niet blij zal zijn. Ik denk eigenlijk dat het Wilders worst zal zijn. Wilders heeft namelijk helemaal geen ideologie.

Als de PVV wel een ideologie zou hebben, dan zou het PVV-meldpunt daarmee in strijd zijn. In Nederland vind je immers geen katholieken meer die net zo gelovig zijn als de Polen. De Polen zouden dus door de PVV met open armen ontvangen moeten worden als medekruisvaarders tegen de islam. Maar Polen zijn immigranten en daarom zijn ze toch niet goed, hoewel ze christenen zijn en geen moslims.

Geert Wilders is een pragmaticus die precies weet waar zijn politieke winst zit. Kritiek op zijn politieke optreden glijdt van hem af omdat die kritiek zijn positie bij zijn kiezers alleen maar verstevigt.

Politieke tang
Nu zit hij echter voor het eerst sinds de oprichting van de PVV in een politieke tang. Hij wil eigenlijk niet korten op de AOW, de zorg, de hypotheekrenteaftrek en de WW, want vooral zijn kiezers zullen daar de gevolgen van voelen. De regering wil wel bezuinigen, om aan de EU-normen voor het begrotingstekort te kunnen voldoen.

Als Wilders consequent zou zijn, zou hij zeggen: 'Ga maar de boom in met je EU-normen. En als de EU Nederland een straf wil opleggen voor het te hoge begrotingstekort, dan trekken we toch gewoon de stekker uit dat noodfonds voor de Grieken. Hebben we direct alle miljarden weer terug die we nu tekortkomen.'

Dit zou hij moeten zeggen om Henk en Ingrid te plezieren. Maar zou het Wilders plezieren als dit kabinet valt? We zullen de komende weken zien hoe Wilders dit voor hem nieuwe dilemma gaat oplossen.

Harrie Verbon is hoogleraar openbare financiën in Tilburg.

http://www.volkskrant.nl/(...)el-een-dilemma.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_108941320
quote:
De VVD heeft vergeefs getracht de publicatie uit te stellen van een boek van een senator uit eigen kring. Het gaat om een boek van VVD-senator Sybe Schaap, zo meldt NRC Handelsblad vandaag.

De filosofische publicatie van Schaap over de rol van rancune in samenleving en politiek zou de lopende onderhandelingen van de liberalen met de PVV in het Catshuis kunnen verstoren, zo vreest de partijleiding. Een medewerker van de partij heeft Schaap daarom gevraagd de publicatie uit te stellen, zo bevestigen Schaap en bronnen binnen de VVD. Schaap beschouwt zijn boek Het rancuneuze gif. De opmars van het onbehagen, echter als “een filosofisch, niet-politiek werk”. Hij laat de publicatie daarom volgende week gewoon verschijnen. Schaap:


“Ik heb ernstige bedenkingen bij bepaalde ontwikkelingen bij de PVV. Ik wil daarover meer inhoudelijk debat, ook met de PVV zelf. Maar ik wil onze politieke samenwerking met die partij niet ter discussie stellen. Ook ik houd me aan de afspraken die in het regeer- en gedoogakkoord zijn gemaakt.”

‘PVV hanteert formule die lijkt op jaren dertig vorige eeuw’

In het boek onderzoekt Schaap het begrip rancune in heden en verleden, zegt hij. “Daarbij komen niet alleen de PVV, maar ook Karl Marx en radicale dierenactivisten aan de beurt.” Van de 280 pagina’s gaan er ongeveer 18 over de PVV.

http://www.nrc.nl/nieuws/(...)-pvv-te-verhinderen/

Hoe zit het nu?
Een partij voor de vrijheid nr 1 , die zegt pal te staan voor de vrije meningsuiting, wilt een partijlid de mond snoeren omdat hij iets niet liefs wilt zeggen over partij voor de vrijheid nr 2, die zoals algemeen bekend is, ook al pretendeert de vrijheid van meningsuiting te verdedigen.
pi_108944471
quote:
Opinie: PVV heeft geen ideologie, maar een dilemma

Eind 2003 schreef ik in een opiniestuk dat het na de uitbreiding van de EU (die toen aanstaande was) waarschijnlijk was dat de arbeidsmigratie vanuit Oost Europa naar West Europa aanzienlijk zou toenemen. Letterlijk schreef ik: “door naar West Europa te migreren, kunnen de Oost Europeanen hun inkomen met een veelvoud laten toenemen. Je moet wel erg veel van je land en je taal houden om zo’n gigantische welvaartsstijging niet te willen incasseren.” Maar als in Nederland de lonen niet gaan dalen, zo schreef ik verder, zal er voornamelijk een druk op het stelsel van sociale zekerheid gaan ontstaan: of immigranten uit Oost Europa of mensen die door immigranten uit hun werk worden geduwd, komen in een uitkering terecht. Ik rekende uit dat dat de staat 6 miljard euro zou kunnen kosten.

Frans Timmermans (PvdA) reageerde met een ingezonden brief. Hij schreef: “in een werkelijk verbluffende mengelmoes van onwaarheden over Europees recht en lagere school rekenwerk, rekent Harrie Verbon (…) uit wat er gebeurt als Nederland de grens niet sluit voor Poolse werknemers”. Timmermans beweerde vervolgens dat er niet zo veel Polen zouden komen; dat handjevol Polen dat dan wel zou komen zou zeker geen bijstandsuitkering krijgen. We weten nu dat er ruim 300.000 Oost Europeanen in Nederland verblijven en dat inmiddels vijf procent daarvan een uitkering krijgen.

De reactie van Timmermans was kenmerkend voor de manier waarop de Haagse politieke partijen over immigratie spraken en, soms nog steeds, spreken. Immigratie kon geen problemen opleveren, immigratie was een zegen voor iedereen. En als sommigen van ons dan misschien toch last hebben van immigranten, zoals de mensen op of dicht bij de onderkant van de arbeidsmarkt die merken dat ze uit de markt worden gedrukt door de immigranten uit Oost Europa en die merken dat hun woonsituatie verslechtert? Dan ligt het natuurlijk niet aan Den Haag; gemeenten hadden de problemen moeten oplossen. Dat zei Ger Koopmans, tweede Kamerlid voor het CDA, afgelopen week nog in de krant. Ook dat is het typische antwoord als de Haagse politiek gefaald heeft: het is ons probleem niet. Laat de gemeenten het maar oplossen.
Geert Wilders spint nu al jaren garen van deze politieke reactie op de immigratie. Zijn intuïtie voor de effecten van de EU en immigratie op ‘Henk en Ingrid’ is heel wat beter ontwikkeld dan de intuïtie van politici van andere partijen. Hij voelt feilloos aan waar de pijn zit (op de ene uitglijer over het hoofddoekje van de koningin na).

Ideologie zit daar niet achter, al denkt Jan Jaap de Ruiter van wel. Hij schreef een heel boek over de ideologie van de PVV. Het is eigenlijk een langgerekte boekbespreking van het boek dat Maarten Bosma, tweede Kamerlid van PVV, heeft geschreven om het PVV gedachtengoed te onderbouwen. De Ruiters universiteit deelt via de website triomfantelijk mee dat Wilders met het boekje van De Ruiter niet blij zal zijn. Ik denk eigenlijk dat het Wilders worst zal zijn. Wilders heeft namelijk helemaal geen ideologie. Als de PVV wel een ideologie zou hebben, dan zou het beruchte PVV-meldpunt daarmee in strijd zijn. In Nederland vind je immers geen katholieken meer die net zo gelovig zijn als de Polen. De Polen zouden dus door de PVV met open armen ontvangen moeten worden als medekruisvaarders tegen de islam. Maar Polen zijn immigranten en daarom zijn ze toch niet goed, hoewel ze christenen zijn en geen moslims.

Geert Wilders is een pragmaticus die precies weet waar zijn politieke winst zit. Kritiek op zijn politieke optreden glijdt van hem af omdat die kritiek zijn positie bij zijn kiezers alleen maar verstevigt. Nu echter zit hij, voor het eerst sinds de oprichting van de PVV, in een politieke tang. Hij wil eigenlijk niet korten op de AOW, de zorg, de hypotheekrenteaftrek en de WW, want vooral zijn kiezers zullen daar de gevolgen van voelen. De regering wil wel bezuinigen, om aan de EU-normen voor het begrotingstekort te kunnen voldoen. Als Wilders consequent zou zijn, zou hij zeggen: “ga maar de boom in met je EU normen die de onze niet zijn en als de EU Nederland een straf op wil leggen voor het te hoge begrotingstekort, dan trekken we toch gewoon de stekker uit dat noodfonds voor de Grieken. Hebben we direct alle miljarden weer terug die we nu tekort komen.” Dit zou hij moeten zeggen om Henk en Ingrid te plezieren, maar zou het Wilders plezieren als dit kabinet valt? We zullen het de komende weken zien hoe Wilders dit voor hem nieuwe dilemma gaat oplossen.

Harrie Verbon is hoogleraar openbare financiën aan de Universiteit van Tilburg.
http://universonline.nl/2(...)ie-maar-een-dilemma/

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2012 18:03:57 ]
pi_108944502
Friek, wil je er even een bron bij plakken?
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_108944514
quote:
14s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 18:03 schreef du_ke het volgende:
Friek, wil je er even een bron bij plakken?
Done.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 19:16:17 #244
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108946435
Um, niet om vervelend te zijn, maar datzelfde stuk staat twee posts erboven ook al, hoor.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_108946894
Dan zou je er misschien goed aan doen je stukjes wat herkenbaarder te plaatsen :P.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 19:35:42 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108946959
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 19:33 schreef du_ke het volgende:
Dan zou je er misschien goed aan doen je stukjes wat herkenbaarder te plaatsen :P.
Je uit mond woord me de halen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 19:45:15 #247
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108947258
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 19:33 schreef du_ke het volgende:
Dan zou je er misschien goed aan doen je stukjes wat herkenbaarder te plaatsen :P.
Vertel maar hoe. Als ik ze niet tussen quote tags zet is het niet goed, als ik ze er wel tussen zet is het blijkbaar ook niet goed. Andere ideeën?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_108947465
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 19:45 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Vertel maar hoe. Als ik ze niet tussen quote tags zet is het niet goed, als ik ze er wel tussen zet is het blijkbaar ook niet goed. Andere ideeën?
Wat vaak al een slok op een borrel scheelt is de titel even vet maken. Dat is toch wat mensen trekt. Maar je moet het zelf weten hoor, het is aan jezelf om de stukken die wilt laten lezen ook gelezen gaan worden :P
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_108948202
Ik had helemaal niet gezien dat hij inderdaad al geplaatst was.
pi_108952487
quote:
PVV-leider Wilders vindt het triest dat VVD-senator Schaap met een boek komt waarin hij schrijft dat de PVV een formule hanteert die lijkt op de jaren 30 van de vorige eeuw. Dat heeft Wilders gezegd tegen het ANP.

"Een ziekelijke vergelijking weer. Triest dat het nu ook van een VVD-senator komt. De man is duidelijk niet helemaal goed bij z'n hoofd", reageert Wilders
Wilders schoffeert weer mensen en VVD en CDA doen weer alsof er niks aan de hand is, neem ik aan ?
Hoe lang kan dit goed gaan.. bij die weinige VVD'ers en CDA'ers die toch al niet zo enthousiast zijn over de PVV als bedgenoot ?
http://nos.nl/artikel/350192-wilders-boek-schaap-is-triest.html

Zit Wilders misschien een breuk op te bouwen, om als winnaar uit de verkiezingen te komen ?
Dat lijkt dom, want daarna heeft hij nog minder in te brengen bij de nieuwe regering.
Of het masterplan is een ruziekabinet die over 3 jaar valt... en dan is de PVV de grote winnende en lachende derde met nog meer zetels?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')