FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag # 229 Winterkost
uniekhoorndonderdag 2 februari 2012 @ 16:36
Wat eten en/of drinken we vandaag?
Post hier je ontbijt, lunch, diner of tussendoortje!


img-020212-191.onlineBild.jpg
Sasmandonderdag 2 februari 2012 @ 16:39
Lekker zuurkool met stukje kip.
uniekhoorndonderdag 2 februari 2012 @ 16:39
Salade met een blik tonijn en gekookt ei, 2 potten dop/wortelen, macaroni met wat smac, gebakken prei en ui en maggi
YebCardonderdag 2 februari 2012 @ 16:51
net een magnetron maaltijd op bestaande uit: gehaktbal met jus, bloemkool met roomsaus en gekookte aardappels.

zometeen: een magnetron hotdogs x 2 ,
en vanavond laat: 3 geparneerde snitzels met gemengde salade en een pot hak doperten/worteltjes

oja en een reep yakult vandaag :)
Patapondonderdag 2 februari 2012 @ 17:05
quote:
2s.gif Op donderdag 2 februari 2012 16:51 schreef YebCar het volgende:
net een magnetron maaltijd op bestaande uit: gehaktbal met jus, bloemkool met roomsaus en gekookte aardappels.

zometeen: een magnetron hotdogs x 2 ,
en vanavond laat: 3 geparneerde snitzels met gemengde salade en een pot hak doperten/worteltjes

oja en een reep yakult vandaag :)
een reep Yakult??

(wat een lekkere UI heb jij )
Ziekebaarddonderdag 2 februari 2012 @ 17:15
Thaise roerbakgroente, Blokjes varkensvlees en een woksaus.
Loodjedonderdag 2 februari 2012 @ 17:23
Ja vanavond echte winterse stamp:) Boerenkool met worst of met speklapjes, nog even over nadenken maar wel zin in :9 :Y)
mazarudonderdag 2 februari 2012 @ 17:26
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 17:23 schreef Loodje het volgende:
Ja vanavond echte winterse stamp:) Boerenkool met worst of met speklapjes, nog even over nadenken maar wel zin in :9 :Y)
Nou heb ik ook trek in winterse stamp.
Morgen maar eens even het een en ander in huis halen :Y
YebCardonderdag 2 februari 2012 @ 17:44
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 17:05 schreef Patapon het volgende:

[..]

een reep Yakult??

(wat een lekkere UI heb jij )
ja...die koop je toch per reep ? :P 7 flesjes ofzo

en thx chivas gaat er zo nu en dan ook wel in
Bienelientjeedonderdag 2 februari 2012 @ 18:10
Halve 4 cheese pizza, halve 4 peperoni pizza....Als dat een beetje gezakt is, neem ik nog een bakje yoghurt met cruesli.
Lotje-Plusonedonderdag 2 februari 2012 @ 18:13
Zuurdesembrood met pindakaas als avondeten.
Alleen thuis en geen zin om te koken..
troveydonderdag 2 februari 2012 @ 18:35
quote:
2s.gif Op donderdag 2 februari 2012 16:51 schreef YebCar het volgende:
net een magnetron maaltijd op bestaande uit: gehaktbal met jus, bloemkool met roomsaus en gekookte aardappels.

zometeen: een magnetron hotdogs x 2 ,
en vanavond laat: 3 geparneerde snitzels met gemengde salade en een pot hak doperten/worteltjes

oja en een reep yakult vandaag :)
Waar laat je het. :o Hier gepland, krieltjes, witlof en een omelet.
Joipoidoipoipoidonderdag 2 februari 2012 @ 20:27
Pepesan (maar dan kippenbout, niet makreel), rijst, sambal goreng boontjes. :)
HiddenResponsedonderdag 2 februari 2012 @ 20:28
Stoere chili ! :D

Uit het appie boekje :@
FutureFairytaledonderdag 2 februari 2012 @ 20:38
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:10 schreef Bienelientjee het volgende:
Halve 4 cheese pizza, halve 4 peperoni pizza....Als dat een beetje gezakt is, neem ik nog een bakje yoghurt met cruesli.
Mijn 2 favo pizza smaken O+

Ik had puree met bieslook en verse peper, kipsate en appelmoes. Leuke combi :P
Nu ben ik brownies aan het bakken! :D
The_Hivesdonderdag 2 februari 2012 @ 20:43
boerenkoolstamppot, spekjes, verse rookworst toe een appelkaneelbol gemaakt
Stokstaartdonderdag 2 februari 2012 @ 22:33
Had een zak gemengde en gesneden stamppotgroente (uit de koeling) van de AH, met jus en draadjesvlees. Was erg lekker.
FutureFairytaledonderdag 2 februari 2012 @ 23:19
Een brownie dus, heerlijk :9 Heb er alleen nog 7 en die moet ik dus opeten :').

Verder nog een appel met een schepje suiker gegeten :9
troveydonderdag 2 februari 2012 @ 23:20
Bakje Optimel kwark citroen. :9
#ANONIEMdonderdag 2 februari 2012 @ 23:27
Even snel een simpele tonijnsalade gefixed met fijngesnipperde ui en komkommer, kappertjes en wasabi-mayonaisse
golferdonderdag 2 februari 2012 @ 23:40
Portie frieten uit de friteuse. :@
boem-dikkievrijdag 3 februari 2012 @ 00:36
Zo'n maaltijdpakket om wraps te maken, was op zich wel goed te doen.
cinnamon_Mvrijdag 3 februari 2012 @ 01:02
Stoof met aardappelpuree en prei
Iemand91vrijdag 3 februari 2012 @ 01:31
Vanavond hadden wraps met kip en paprika met een zure-room-saus iets. :9~
En ook nog na 2 dagen op het vuur gestaan te hebben: stoofpeertjes :9~ #2
Zo-is-datvrijdag 3 februari 2012 @ 07:27
Gisteren eigen gemaakte kip zoetzuur uit t fok foodgawker topic :9

Nu yoghurt met crueslie en een beker chocomel.

Vanavond bami met sate, staat al in ge marinade :)
Pietverdrietvrijdag 3 februari 2012 @ 08:12
Kofje koppie, en met de lunch wordt het tomatensoep en saucijzenbroodjes
#ANONIEMvrijdag 3 februari 2012 @ 08:48
thee, paracetamol, extra vitamines, geroosterde boterham met kaas, minneola

hatsjoe
minilotvrijdag 3 februari 2012 @ 09:09
Beterschap, MK! :W

Vandaag ga ik voor het eerst iets koken naar aanleiding van 24Kitchen. Ik dacht gisterenavond - half snurkend op de bank- "OEH!" tijdens een aflevering van Avec Eric dus we eten later vandaag 'Cod Basquaise', ofwel; kabeljauw in een saus van ui, paprika, tomaten, knoflook, tijm en rode wijn. Bonkig bruin brood erbij.
theKiDvrijdag 3 februari 2012 @ 09:40
Lunch word avondeten en avondeten gaat brood worden. Denk dat ik straks lasagne of macaroni ga maken. Ik ga nog ff denken.. :9
#ANONIEMvrijdag 3 februari 2012 @ 09:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 09:09 schreef minilot het volgende:
Beterschap, MK! :W

Vandaag ga ik voor het eerst iets koken naar aanleiding van 24Kitchen. Ik dacht gisterenavond - half snurkend op de bank- "OEH!" tijdens een aflevering van Avec Eric dus we eten later vandaag 'Cod Basquaise', ofwel; kabeljauw in een saus van ui, paprika, tomaten, knoflook, tijm en rode wijn. Bonkig bruin brood erbij.
Tnx Lot :*

Je diner klinkt erg goed btw :9
Bienelientjeevrijdag 3 februari 2012 @ 09:49
Beker melk met cracker.

Zometeen strepsils halen, keel begint te irriteren! :(

En vanavond mijn allereerste quiche...met weet ik nog niet wat ernaast!
Pietverdrietvrijdag 3 februari 2012 @ 09:51
Kabeljauw op zijn Baskisch, zou dat eigenlijk niet met stokvis horen?
minilotvrijdag 3 februari 2012 @ 10:07
Geen idee, geen verstand van :)

'Avec' Eric heeft noemt stokvis wel in zijn introstukje op de receptpagina..
FigureBirdStarsvrijdag 3 februari 2012 @ 10:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Kabeljauw op zijn Baskisch, zou dat eigenlijk niet met stokvis horen?
Hoort dat niet met bacalao?
Pataponvrijdag 3 februari 2012 @ 10:18
vanavond wraps met shoarma :9

nu koffie
#ANONIEMvrijdag 3 februari 2012 @ 10:22
Net een warme kop thee. Voor me liggen nog een banaan en twee mandarijntjes. Die ga ik vanmiddag eten, nu eerst een stuk vlaai en een kop koffie :Y)
Muckvrijdag 3 februari 2012 @ 10:41
Nu een kopje koffie
Voor vanavond denk ik aan een beenham met gebakken krieltjes en nader te bepalen groente :9
Bienelientjeevrijdag 3 februari 2012 @ 10:43
Capucino, 2 manderijntjes en een strepsils!
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 12:51
Beterschap MK en Bienelientjee. We zijn ook niet gemaakt voor dit koude weer he.. ;)

Brunch is een beemster kaasbroodje (die zijn zo jumm) en 3 mandarijntjes + een kop thee
uniekhoornvrijdag 3 februari 2012 @ 13:58
Van kipbouillonblokje soep gemaakt, halve bak champignons, ui, lenteui, wortel, broccoli, bloemkool en stukjes kipfilet.
Daarbij 2 volk.boterhammen met kaas

vanavond bloemkool, komkommersalade, ovenfrietjs en een dikke ribkarbonade, helemaal voor mijzelf alleen die ik lekker afkluif :9
Riannvrijdag 3 februari 2012 @ 15:05
Vandaag word het

kabeljauwfilet
andijvie
aardappelen
Selesthavrijdag 3 februari 2012 @ 15:18
Spaghetti bolognese :)
foodlovervrijdag 3 februari 2012 @ 15:25
Zelfgemaakte kleine pizza's, onder andere met:
- Mozzarella, tomaat, basilicum
- Verkruimelde tartaar, rode peper, prei
- Tomatensaus en danablu
- Paprika en salami
mazaruvrijdag 3 februari 2012 @ 15:29
Ik ben net even naar de winkel geglibberd om spullen voor zuurkoolstamppot te halen. Trek in!
PLAE@vrijdag 3 februari 2012 @ 15:33
Hello!

Vandaag wil ik onderstaande Curry maken....echter houdt een mee-eter niet van champignons en hadden ze net in de supermarkt geen sperziebonen.

Weet iemand een alternatief? Met name voor de champignons. Die sperziebonen scoor is vast wel ergens anders.

quote:
Currykip met groente

Ingrediënten
200 gram sperziebonen
Stuk bloemkool
2 tomaten
1 ui
200 gram kipfilet
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1-2 eetlepels currypasta (pot)
1½ dl (kippen)bouillon
100 gram champignons


Bereiding
Maak de groente schoon.
Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de currypasta toe met de bouillon, de sperziebonen en de tomaten. Stoof het gerecht enkele minuten.
Maak de champignons schoon en halveer ze.
Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.
thanks :)

Ik dacht zelf trouwens aan stukjes wortel bijvoorbeeld hmm.
golfervrijdag 3 februari 2012 @ 15:50
Nu kommetje ouderwetse kibbesoeb en vanavond:

gebakken kabeljauwhaas met tagliatelle en wortels met een tomaten-champignon-roomsaus. :9
Mikkievrijdag 3 februari 2012 @ 16:35
Cannelloni!
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 16:38
Nu 2 van die heerlijke dunne Wasa crackers met kaas en komkommer want trek!

Vnv twijfel ik nog tussen spaghetti carbonara (boodschappen doen) of een diepvriespizza (thuis blijven).
Iemand91vrijdag 3 februari 2012 @ 16:53
Nasi met Babi Pangang (laatste uit blik, maar een welke wel gigantisch :9~ :9~ is).
Met een gebakken eitje.
Mikkievrijdag 3 februari 2012 @ 16:57
Wat voor blikje is dat dan, waar haal je het? Is die shizzle niet zo vet als je 'm tegenwoordig bij veel Chinezen krijgt?
Mikkievrijdag 3 februari 2012 @ 16:58
Misschien als voorgerecht voor de cannelloni een bakje mosselen halen bij de visboer hier tegenover :9
MissHobjevrijdag 3 februari 2012 @ 17:00
Wraps gevuld met gehakt en veel groente mjam!
Bienelientjeevrijdag 3 februari 2012 @ 17:30
Mijn eerste quiche....

Heb eigenlijk mijn fantasie er wat meer op los gelaten. Hadden nog restje spinazie, restje champignons, restje ui, restje tomaatjes. Met hamblokjes, wat peper en peterselie.

Hierna werd nog tomaatjes, het ei/creme freche mengsel erover gegoten en een laag kaas.

We gaan het zien over een klein uurtje!

03022012029.jpg
El_Liberalistevrijdag 3 februari 2012 @ 17:32
Macaroni uit de magnetron :')
Soms mag 't.
Bienelientjeevrijdag 3 februari 2012 @ 17:57
Hoort een quiche aan de bovenkant zo op te zwellen? :@ (of, wat ik mij nu besef en ergens gelezen had, had ik gaatjes moeten prikken in het deeg?)

:o Hij gaat dan toch niet exploderen hoop ik..... ;(
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 18:12
Nee geen gaatjes en zodra je hem eruithaalt zakt hij nog wat in. Wat voor deeg heb je gebruikt?
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 18:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 17:32 schreef El_Liberaliste het volgende:
Macaroni uit de magnetron :')
Soms mag 't.
Mag altijd maar magnetron-macaroni is zoo smerig :X
SuperrrTuxxxvrijdag 3 februari 2012 @ 18:22
Spaghetti bolognese. :9 Is een restje dus lekker uit de magnetron. :D
LieLievrijdag 3 februari 2012 @ 18:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 17:57 schreef Bienelientjee het volgende:
Hoort een quiche aan de bovenkant zo op te zwellen? :@ (of, wat ik mij nu besef en ergens gelezen had, had ik gaatjes moeten prikken in het deeg?)

:o Hij gaat dan toch niet exploderen hoop ik..... ;(
Ja, dat eimengsel komt nog wel eens omhoog.
Bienelientjeevrijdag 3 februari 2012 @ 18:44
Bladerdeeg voor hartige taart.

Had een mooie foto gemaakt van de quiche in zijn geheel, hij was mooi goud/bruin. Heeft mijn telefoon die blijkbaar niet opgeslagen.... 8)7 Alleen deze ietwat donkere:

03022012033.jpg

Was toch wel te doen vond ik, als allereerste quiche creatie! :9

(Buitenste rand van het deeg was alleen net iets te hard, onderste volgens mij iets te zacht. Misschien beetje te zompig.... Volgende keer een andere versie uitproberen.)
nectarientjevrijdag 3 februari 2012 @ 18:52
straks aardappelpuree met worteltjes en vissticks
Nu eerst even een cocktailtje kiezen voor tijdens het koken :9
Iemand91vrijdag 3 februari 2012 @ 19:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 16:57 schreef Mikkie het volgende:
Wat voor blikje is dat dan, waar haal je het? Is die shizzle niet zo vet als je 'm tegenwoordig bij veel Chinezen krijgt?
Wat iets tijdelijks bij de Aldi. (Het is altijd tijdelijk spul daar als het lekker/goed/mooi spul is bij de Aldi ;( ) En vet, tja, wel wat minder als bij onze Chinees denk ik...
El_Liberalistevrijdag 3 februari 2012 @ 19:12
@FutureFairytale, ik moet je tips nog steeds ter harte nemen.. Maar deze was goed te eten :)
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 19:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 18:44 schreef Bienelientjee het volgende:
Bladerdeeg voor hartige taart.

Had een mooie foto gemaakt van de quiche in zijn geheel, hij was mooi goud/bruin. Heeft mijn telefoon die blijkbaar niet opgeslagen.... 8)7 Alleen deze ietwat donkere:

[ afbeelding ]

Was toch wel te doen vond ik, als allereerste quiche creatie! :9

(Buitenste rand van het deeg was alleen net iets te hard, onderste volgens mij iets te zacht. Misschien beetje te zompig.... Volgende keer een andere versie uitproberen.)
lekker happie hoor. Dat zompige komt door het water uit de groenten. Zelf deeg maken is lekker en dan heb je geen last van een zompige bodem, mits je em gaar bakt natuurlijk ;). Staat een makkelijk recept van in het Fok kookboek (groentenquiche)

Ik eet vnv Chinese kippensoep en volkoren broodjes met beleg.
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 19:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 19:12 schreef El_Liberaliste het volgende:
@FutureFairytale, ik moet je tips nog steeds ter harte nemen.. Maar deze was goed te eten :)
Ok, nou ben blij dat jij t wel lekker vind ;).
#ANONIEMvrijdag 3 februari 2012 @ 19:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 12:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Beterschap MK en Bienelientjee. We zijn ook niet gemaakt voor dit koude weer he.. ;)

:D en tnx, niet echt idd

Net wat salade op en een bakje yoghurt met cruesli, dochterlief had frietjes, kaassoufflé en salade

@bienelientje, vind het er toch best smakelijk uitzien hoor, en oefening baart kunst ;)

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 03-02-2012 19:40:29 ]
Bienelientjeevrijdag 3 februari 2012 @ 19:51
Ben de laatste weken toch gezond bezig geweest met fruit. Toch piept er nu wat langs in het klieren/keel gebied. Ach, zolang het tegen de 18e maar weer weg is (dan ga ik naar Oostenrijk)

Haha, we kwamen zojuist trouwens nog een pak appelbeignets tegen in de vriezer! :o Past toch wel bij dit winters weer en kerstig idee! Dus vanavond; APPELBEIGNETS! (Ja, niet zo heel erg gezond, maar heb al wel mijn mandarijntjes op vandaag!)
Pietverdrietvrijdag 3 februari 2012 @ 19:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 10:14 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Hoort dat niet met bacalao?
Dat is stokvis, of is dat labberdaan?
Pietverdrietvrijdag 3 februari 2012 @ 19:57
Vanavond eten we varkensrack, aardappels uit de oven, snijbonen, geroerbakken in soya en oestersaus, met daarbij een saus van cassis, rode wijn, tomaat en rozemarijn, wat knoflook.
YebCarvrijdag 3 februari 2012 @ 20:58
vanmiddag: erwtensoep met stokbrood
straks: pizza margarita en een broodje shoarma
vannacht: nog een bamietje denk ik
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 21:22
2 babybanaantjes en 3 mandarijnen als toetje.

Straks een kop thee en een stukje brownie.

[ Bericht 11% gewijzigd door FutureFairytale op 03-02-2012 22:05:51 ]
minilotvrijdag 3 februari 2012 @ 23:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 18:44 schreef Bienelientjee het volgende:
Bladerdeeg voor hartige taart.

Had een mooie foto gemaakt van de quiche in zijn geheel, hij was mooi goud/bruin. Heeft mijn telefoon die blijkbaar niet opgeslagen.... 8)7 Alleen deze ietwat donkere:

[ afbeelding ]

Was toch wel te doen vond ik, als allereerste quiche creatie! :9

(Buitenste rand van het deeg was alleen net iets te hard, onderste volgens mij iets te zacht. Misschien beetje te zompig.... Volgende keer een andere versie uitproberen.)
Tip.. Als je het quichedeeg van tevoren blind bakt (ik neem tenminste aan dat je dat gedaan hebt, anders wordt het met een dusdanig vochtige vulling een enorme kliederboel), doe dan wat aluminiumfolie om de bovenste rand heen en bak op die manier vooral de bodem zelf en de onderste helft van de opstaande rand. Als je dan daarna je quiche gevuld en wel weer terugschuift in de oven heeft de bovenste rand van de korst nog voldoende tijd om te kleuren.
minilotvrijdag 3 februari 2012 @ 23:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 19:27 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Zelf deeg maken is lekker en dan heb je geen last van een zompige bodem, mits je em gaar bakt natuurlijk ;)
Sowieso zelf maken ja! Die rubberen hartige taart-deegflapjes uit de koelkast smaken nergens naar en de structuur is raar. Een simpele pâte brisée fine heb je in een oogwenk in elkaar gezet en je quiche smaakt en voelt dan honderd keer beter! :Y
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 23:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 21:22 schreef FutureFairytale het volgende:
2 babybanaantjes en 3 mandarijnen als toetje.

Straks een kop thee en een stukje brownie.
Brownie was met 2 bolletjes vanilleijs :9

Nu nog een kop thee
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 23:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 23:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Sowieso zelf maken ja! Die rubberen hartige taart-deegflapjes uit de koelkast smaken nergens naar en de structuur is raar. Een simpele pâte brisée fine heb je in een oogwenk in elkaar gezet en je quiche smaakt en voelt dan honderd keer beter! :Y
Ik had de roomboter-parmezaanse kaasdeeg gemaakt van Bluezz en die was best machtig maar erg lekker! :9
cinnamon_Mzaterdag 4 februari 2012 @ 00:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 18:44 schreef Bienelientjee het volgende:
Bladerdeeg voor hartige taart.

Had een mooie foto gemaakt van de quiche in zijn geheel, hij was mooi goud/bruin. Heeft mijn telefoon die blijkbaar niet opgeslagen.... 8)7 Alleen deze ietwat donkere:

[ afbeelding ]

Was toch wel te doen vond ik, als allereerste quiche creatie! :9

(Buitenste rand van het deeg was alleen net iets te hard, onderste volgens mij iets te zacht. Misschien beetje te zompig.... Volgende keer een andere versie uitproberen.)
Beetje bloem of paneermeel op de bodem strooien voor je er de vulling in doet wil ook wel wat helpen. En bij groenten met veel vocht (zoals spinazie) wok ik de groente nog wel eens kort, zodat een deel van het vocht al weg is.
Dr.Mikeyzaterdag 4 februari 2012 @ 00:40
Kopje Thee lekker genieten in de nacht.
cinnamon_Mzaterdag 4 februari 2012 @ 00:40
Ik had overigens medjoul dadels met spek, albigondas in tomatensaus, knoflookchampignons en wat toastjes en kaasjes.
Dr.Mikeyzaterdag 4 februari 2012 @ 00:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 00:40 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik had overigens medjoul dadels met spek, albigondas in tomatensaus, knoflookchampignons en wat toastjes en kaasjes.
Ik krijg honger van jou post
HaverMoutKoekjezaterdag 4 februari 2012 @ 09:06
ik had nog iets over uit London:
Grasshopper organic porridge -coconut & date

Mierzoet, maar wel lekker warm
FigureBirdStarszaterdag 4 februari 2012 @ 09:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is stokvis, of is dat labberdaan?
Ik heb het even opgezocht en het is volgens mij idd labberdaan, trouwens nog nooit eerder gehoord dat woord :)
Is labberdaan dan hetzelfde als klipvis? En bakkeljauw is daar weer de Surinaamse versie van?
Bienelientjeezaterdag 4 februari 2012 @ 10:30
Tjah, was mijn allereerste keertje quiche. :') Ben nog al een beginneling in het kookgebeuren en waarschijnlijk heb ik alle vaardigheden die jullie al beschikken nog niet in de vingertjes! :@ :D

Maar oefening baart kunst! Volgende keer pak ik het gewoon wat beter aan met jullie tips! ^O^

Nu: bakje yoghurt met cruesli en bekertje melk!
FigureBirdStarszaterdag 4 februari 2012 @ 10:40
Pitabroodje met ham en kaas uit het tosti-ijzer :)
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 12:53
2 beschuitjes jam en een kop thee.
The_Hiveszaterdag 4 februari 2012 @ 13:21
nu 2 tosti's geitenkaas, en vanmiddag 2 soorten brownies maken :9
theKiDzaterdag 4 februari 2012 @ 13:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 00:40 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

Ik krijg honger van jou post
Ik krijg zin om het woordenboek te pakken van die post.. Medjouls? Albigondas?
Gooisvrouwkezaterdag 4 februari 2012 @ 13:29
http://imgur.com/gallery/u9Kc8

:9
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 13:21 schreef The_Hives het volgende:
nu 2 tosti's geitenkaas, en vanmiddag 2 soorten brownies maken :9
Wat voor? :9

Ik heb net gesmuld van een portie tandoori noodles :9 Nu nog een banaantje en een beker yoki.
The_Hiveszaterdag 4 februari 2012 @ 14:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 13:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Wat voor? :9

Ik heb net gesmuld van een portie tandoori noodles :9 Nu nog een banaantje en een beker yoki.
1 schaal standaard met bovenop een 'glazuur' van slagroom en pure choco http://www.misslipgloss.nl/brownies-recept/
1 schaal cheesecake brownie http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
The_Hiveszaterdag 4 februari 2012 @ 14:06
quote:
typisch goois diner :')
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 15:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 14:05 schreef The_Hives het volgende:

[..]

1 schaal standaard met bovenop een 'glazuur' van slagroom en pure choco http://www.misslipgloss.nl/brownies-recept/
1 schaal cheesecake brownie http://www.davidlebovitz.com/2008/10/cheesecake-brownies/
Ja die cheesecake brownies ben ik zo benieuwd naar! Moet nu eerst nog mn gewone opeten maar cheesecake brownies lijken me goddelijk! O+
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 15:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 14:06 schreef The_Hives het volgende:

[..]

typisch goois diner :')
_O-

Tis ook een plaatje uit het buitenland... Of misschien zit ze daar wel..
The_Hiveszaterdag 4 februari 2012 @ 15:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ja die cheesecake brownies ben ik zo benieuwd naar! Moet nu eerst nog mn gewone opeten maar cheesecake brownies lijken me goddelijk! O+
vooral die cheesecake brownies zien er goddelijk uit :D nu nog ff afkoelen en dan kijken en proeven of de binnenkant ook goed is :P
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 15:06
Wil je een foto maken please? Dan kan ik kwijlen :9~
The_Hiveszaterdag 4 februari 2012 @ 15:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Wil je een foto maken please? Dan kan ik kwijlen :9~
als jij een site weet waar ik het simpel kan uploaden :P
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 15:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:08 schreef The_Hives het volgende:

[..]

als jij een site weet waar ik het simpel kan uploaden :P
zoveel maar weet de namen niet uit mn hoofd _O-
_Lokizaterdag 4 februari 2012 @ 15:13
Mijn moeders zelfgemaakte snert, van het petroliumstelletje wat de hele nacht aan heeft gestaan. Heerlijk.
The_Hiveszaterdag 4 februari 2012 @ 15:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:11 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

zoveel maar weet de namen niet uit mn hoofd _O-
beetje brakke telefoonfoto's dus misschien vind je het er zo niet zo smakelijk uit zien ;)

Voor het mengen
Foto-74JE4UFN.jpg

Na het mengen
Foto-FBYUSHFG.jpg

Na het bakken
Foto-NEGKS44N.jpg

hopelijk doet dit album het op Fok :P
PdeHoogzaterdag 4 februari 2012 @ 15:41
Net wat vers frans brood op van http://www.michelfood.nl/nl met isigny-boter en zeezout :9
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 16:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:19 schreef The_Hives het volgende:

[..]

beetje brakke telefoonfoto's dus misschien vind je het er zo niet zo smakelijk uit zien ;)

Voor het mengen
[ afbeelding ]

Na het mengen
[ afbeelding ]

Na het bakken
[ afbeelding ]

hopelijk doet dit album het op Fok :P
^O^ En als het afgekoeld is snijden en resultaat foto *O*
Selesthazaterdag 4 februari 2012 @ 17:05
Geroosterde bietjes uit de oven met crème fraiche en bieslook, cajun aardappels en gepaneerde vis :)
mazaruzaterdag 4 februari 2012 @ 17:10
Zuurkoolstamppot met spekjes en rookworst
Muckzaterdag 4 februari 2012 @ 17:11
Boerenkool met worst :Y)
Pietverdrietzaterdag 4 februari 2012 @ 17:13
Reerug met aardappelpuree en spruiten.
Blueszaterdag 4 februari 2012 @ 17:15
Pizza met veul kaas :Y)

Nu een merlotje :9
uniekhoornzaterdag 4 februari 2012 @ 17:20
Nu een merci melkchocolade en een merci puur met iets.. ik hou niet zoveel van praline geloof ik.
En een cola-berenburg

Straks: gekookte sperziebonen, tagliatelle met room, kaas, ei en ham, komkommersalade, gegrilde kalkoenfilet met paprika/ui/knoflook
Mikkiezaterdag 4 februari 2012 @ 17:28
Vanavond simpel: broodjes. Vanmiddag nog een restje cannelloni op. En straks flink aan 't bier 8-).
Tezzzaterdag 4 februari 2012 @ 17:30
Hier ook broodjes vandaag. Pannini's eigenlijk.

Eentje met chorizo, tomaat, mozzerella en basilicum.
Eentje met blauwe kaas, appel, walnoten en honing.

Best lekker voor de zaterdagmiddag.
Pietverdrietzaterdag 4 februari 2012 @ 17:32
Waarom eten eigenlijk veel mensen in het weekend simpel, heb je toch eindelijk eens tijd ervoor?
Bienelientjeezaterdag 4 februari 2012 @ 17:32
Denk dat ik een simpele tosti maak vanavond..
Blueszaterdag 4 februari 2012 @ 17:32
Morgen eten we heul niet sim-pel :s)
Blueszaterdag 4 februari 2012 @ 17:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom eten eigenlijk veel mensen in het weekend simpel, heb je toch eindelijk eens tijd ervoor?
Of je bent juist druk met vanalles en wil dan snel klaar zijn w/
FigureBirdStarszaterdag 4 februari 2012 @ 17:34
Bami met zelfgebakken kroepoek :9
Mikkiezaterdag 4 februari 2012 @ 17:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom eten eigenlijk veel mensen in het weekend simpel, heb je toch eindelijk eens tijd ervoor?
Omdat ik vandaag een ontspannen dag heb, vanavond nog weg ga, en geen zin heb om dan moeite te doen? Heerlijk, zo'n niks-dag. Beetje boodschappen doen en verder relaxen. Met een goed boek in de luie stoel!
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 18:45
Patatje flip en een pikanto :9
Tezzzaterdag 4 februari 2012 @ 19:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom eten eigenlijk veel mensen in het weekend simpel, heb je toch eindelijk eens tijd ervoor?
Je hebt gelijk! Ik kook normaal ook uitbereid in het weekend, maar helaas, heb een keelontsteking te pakken dus mijn gezin moest het met broodjes doen. Maar... wel met vers beleg en met liefde gemaakt!

Ikzelf neem nog een trachitolletje en wat hete thee met honing.. ;(
Iemand91zaterdag 4 februari 2012 @ 19:26
Ze hadden hier weinig fantasie: gebakken aardappelschijfjes, blikje Mexicaanse doperwten en wat kibbeling uit de pan. Opzich best te eten though...
LordLynxzaterdag 4 februari 2012 @ 19:27
Restje van de spaghetti carbonara van gisteren. Had van alles in huis gehaald voor een pizza zelf te maken maar ik ben de kaas vergeten |:(
cinnamon_Mzaterdag 4 februari 2012 @ 19:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom eten eigenlijk veel mensen in het weekend simpel, heb je toch eindelijk eens tijd ervoor?
Geldt natuurlijk alleen voor de werkende mensch die niet in het weekend werkt ;) en dan nog kun je natuurlijk een druk weekend hebben door bijeenkomsten oid. Maar meestal is het weekend voor mij idd hèt moment om uitgebreid te koken, soms ook niet (zoals vandaag, moest nog wat dingen doen voor werk en dat blijkt wat meer te zijn dan ik dacht)
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 19:45
Sommige mensen willen het weekend juist houden om helemaal niets te doen dus ook niet (uitgebreid) koken. Niks mis mee :).
#ANONIEMzaterdag 4 februari 2012 @ 19:47
Zelfgemaakte sag aloo met gemarineerde gegrilde garnalen.
Bienelientjeezaterdag 4 februari 2012 @ 19:55
Denk dak morgen cupcakes/ muffins ga maken....Comfort food.... :D

Ben moe, chagerijnig en heb last van mijn mond/gezicht. Schijnbaar dus geen keelpijn, maar weer zo'n leuke aft links, een verstandskies die mogelijk doorkomt links en de klieren in mijn nek zijn links daardoor helemaal van slag af en pijnlijk dik.....)

:6 Even puh tegen mijn gezonde tour (al ga ik wel weer verse sinasappelsap persen! O+ )
minilotzaterdag 4 februari 2012 @ 20:08
Zojuist een hele kip gepocheerd in sterke kippenbouillion. Mijn lief plukt er nu het vlees vanaf. Dat worden straks, samen met maistortilla's, cheddar, salsa, hete pepers en zure room een paar prima enchilada's.

Erbij deze guacemole met pompoenpitten:

pumpkin-seed-guac27.jpg

Receptje
Madame_Paonzaterdag 4 februari 2012 @ 20:16
Aardappelschijfjes, wortelen en een vegetarische groenteschijf.
Eenvoud ftw. :7
cinnamon_Mzaterdag 4 februari 2012 @ 21:32
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 20:16 schreef Madame_Paon het volgende:
Aardappelschijfjes, wortelen en een vegetarische groenteschijf.
Eenvoud ftw. :7
Pasta met tomatensaus met chilipeper en kaas: hier ook eenvoud :Y
en dus eindelijk eens geen bergen afwas
Pietverdrietzaterdag 4 februari 2012 @ 21:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Reerug met aardappelpuree en spruiten.
Anyhow, bij de reerug hadden we een cassissaus, smullen
Joipoidoipoipoizaterdag 4 februari 2012 @ 21:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom eten eigenlijk veel mensen in het weekend simpel, heb je toch eindelijk eens tijd ervoor?
Omdat veel mensen in het weekend een kater hebben en daardoor geen zin om te koken.
FutureFairytalezaterdag 4 februari 2012 @ 21:42
OMG, iets teveel cashewnoten met honing, suiker en zout. Zo vreselijk lekker! Maar heb nu wel genoeg pfff :P
Staalzaterdag 4 februari 2012 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom eten eigenlijk veel mensen in het weekend simpel, heb je toch eindelijk eens tijd ervoor?
Misschien omdat mensen moe zijn.
hemarookworstzondag 5 februari 2012 @ 01:33
Paps en man weg :( Dus zelf koken:

Bloemkool en Broccoli met Italiaanse Kruiden
Pasta met soja saus en sesamolie
Gewokte garnalen

Toch wel redelijk gelukt
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 01:40
Gebakken rijst met sojasaus en sesamolie is jum maar pasta :?
hemarookworstzondag 5 februari 2012 @ 02:07
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 01:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Gebakken rijst met sojasaus en sesamolie is jum maar pasta :?
Doe ik vaak, is wel lekker hoor :) Gewoon een twist in gangbare recept, net als dat ik rookworst doe in gebakken rijst
Iemand91zondag 5 februari 2012 @ 02:09
Ijskoude cola (kon praktisch ijs uit de tuin halen met dit weer }:| ) met erbij:
23968.jpg
Gelukkig op tijd kunnen bedwingen en een aardig deel terug in de kast gedaan O~)
Blueszondag 5 februari 2012 @ 11:52
Vanavond eten we dit http://www.okokorecepten.(...)t-herman-den-blijker dat gaat lekker sudderen, het vlees (geen klapstuk maar biologische riblappies :9 ) liggen al uit de koeling op kamertemp te komen.
Tezzzondag 5 februari 2012 @ 11:55
Zojuist verlaat ontbijt: Danerole-croissantjes. Een paar met kaas en een paar met chocolade.

Vanavond uit eten: hier. Een etentje met het bestuur van mijn vorige werkgever. Zal niet zo gezellig worden denk ik. Hopelijk is het eten lekker....
Pietverdrietzondag 5 februari 2012 @ 12:41
Verse broodjes van de bakker, met eitjes van eigen kipjes, uitgebakken spek, rosbief en filet americain.
Glaasje melk, verse jus en nu een espresso
Muckzondag 5 februari 2012 @ 12:53
Roerei met champignons,spek en kaas :9
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 13:03
Ontbijtje: koffie, kiwi-kokos-smoothie, boterham rookkaas, boterham halfzachtgekookt ei.
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 13:05
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 11:55 schreef Tezz het volgende:
Zojuist verlaat ontbijt: Danerole-croissantjes. Een paar met kaas en een paar met chocolade.

Vanavond uit eten: hier. Een etentje met het bestuur van mijn vorige werkgever. Zal niet zo gezellig worden denk ik. Hopelijk is het eten lekker....
Waarom niet?
minilotzondag 5 februari 2012 @ 14:17
Hutspot + klapstuk vanavond
Blueszondag 5 februari 2012 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 11:55 schreef Tezz het volgende:
Zojuist verlaat ontbijt: Danerole-croissantjes. Een paar met kaas en een paar met chocolade.

Vanavond uit eten: hier. Een etentje met het bestuur van mijn vorige werkgever. Zal niet zo gezellig worden denk ik. Hopelijk is het eten lekker....
Bleh en dan op zondag :{

Ik heb vanalles bij de blijkerhutspot gegooid... en ik ga het niet stampen of zo dus eigenlijk is het gewoon een stoofpotje met herrie van onszelf en getweaked door alles lekker aan de braden en dan pas fond en wijn erbij te doen :9
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 14:26
Fruithap: 2 babybananen met 3 mandarijnen. In stukjes, niet gepureerd :P. Kop thee erbij.
Pietverdrietzondag 5 februari 2012 @ 14:32
Thee aan het zetten.
Lotje-Plusonezondag 5 februari 2012 @ 14:37
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Thee aan het zetten.
:Y
Hier ook! Groente thee met grapefruit. Erg lekker.
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 14:40
Groente thee? Ieeeehhh!
Pietverdrietzondag 5 februari 2012 @ 14:45
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 14:37 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]

:Y
Hier ook! Groente thee met grapefruit. Erg lekker.
Getver, thee met smaakjes
Riannzondag 5 februari 2012 @ 15:00
vanavond frietjes
Blueszondag 5 februari 2012 @ 15:01
Meer niet? :{
Pietverdrietzondag 5 februari 2012 @ 15:01
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 15:00 schreef Riann het volgende:
vanavond frietjes
Hier ook, dikke friet, met salade en gebraden varkensvlees
Riannzondag 5 februari 2012 @ 15:04
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 15:01 schreef Bluezz het volgende:
Meer niet? :{
een minikroketje of een minikipkorn erbij ik kan maar heel weinig eten.
#ANONIEMzondag 5 februari 2012 @ 15:17
Vanavond zuurkool/aardappel/rookworst en misschien een glaasje rode wijn erbij :)
Lotje-Plusonezondag 5 februari 2012 @ 15:24
Haha geen fan van groene thee hier.
Ik vind het heel lekker, maar drink wel losse thee-en. Smaakjes thee van pickwick ofzo vind ik ook niet echt lekker.
Bienelientjeezondag 5 februari 2012 @ 15:42
Zalm, met zout/peterselie, ingewinkeld in parmaham en in aluminium folie. Met aardappelkroketjes en brocoli!
Lotje-Plusonezondag 5 februari 2012 @ 15:45
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 15:42 schreef Bienelientjee het volgende:
Zalm, met zout/peterselie, ingewinkeld in parmaham en in aluminium folie. Met aardappelkroketjes en brocoli!
Lekker!
Ik maak dat vaak met kip en dan pesto en mozzerella tussen de kip en parmaham doen. Maar met vis wil ik het ook nog een keertje proberen.
uniekhoornzondag 5 februari 2012 @ 16:02
Net een beschuit met kaas, heerlijke sappige sinaasappel, paar druifjes en wat verse ananas.

Straks hutspot, alles staat al klaar, uien al gebakken, wortels geraspt, knoflook gefruit enz.

Rest van de week veel pasta want mijn aanstaande gaat de elfstedentocht rijden (voor de 3e keer) *O*
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 16:10
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 16:02 schreef uniekhoorn het volgende:
Net een beschuit met kaas, heerlijke sappige sinaasappel, paar druifjes en wat verse ananas.

Straks hutspot, alles staat al klaar, uien al gebakken, wortels geraspt, knoflook gefruit enz.

Rest van de week veel pasta want mijn aanstaande gaat de elfstedentocht rijden (voor de 3e keer) *O*
Oh wat tof!!! Ik hoop echt dat het er dit jaar weer van gaat komen :)
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 16:56
Ben bang van niet...

Ik eet vnv spaghetti carbonara :9. Ga nu alvast beginnen met koken want begin trek te krijgen.
Blueszondag 5 februari 2012 @ 17:23
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 15:04 schreef Riann het volgende:

een minikroketje of een minikipkorn erbij ik kan maar heel weinig eten.
Why?
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 19:00
Hier verse pasta met pompoen :9
The_Hiveszondag 5 februari 2012 @ 19:37
net terug van werk, dus een simpel soepje aan het maken :)
motorbloempjezondag 5 februari 2012 @ 19:38
Brood met walnotenkorst en erbij camembert met knof, tijm en rozemarijn uit de oven en een sunblushtomatoe/cremefraiche creme en groentensoep met rundergehaktballetjes, vermicelli, wortel, bleekselderij en prei :9
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 19:39
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 19:37 schreef The_Hives het volgende:
net terug van werk, dus een simpel soepje aan het maken :)
Hoe waren je cheesecakebrownies?

Ik had een 1-persoons Hertogijs toetje :9
Roze_Marijnzondag 5 februari 2012 @ 19:39
Op deze moment dit :

Kruimelcake.jpg
MaximusTGzondag 5 februari 2012 @ 19:39
Wij hadden weer eens ( :+ ) pizza. En nu choco mousse toe!
LieLiezondag 5 februari 2012 @ 19:40
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 19:39 schreef Roze_Marijn het volgende:
Op deze moment dit :

[ afbeelding ]
Ik krijg acuut zin in lemon crumb bars :9
LieLiezondag 5 februari 2012 @ 19:40
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 19:39 schreef MaximusTG het volgende:
Wij hadden weer eens ( :+ ) pizza. En nu choco mousse toe!
Hoe waren ze? Merk je verschil?
MaximusTGzondag 5 februari 2012 @ 19:44
Lekker :). Merk inderdaad wel verschil, de onderkant krijgt een veel mooiere bruining. Maar de bovenkant duurt dan wel weer langer voordat die bruin wordt. Heeft toch ook met die stoom te maken die zoveel ontwikkelt tijdens het bakken. Maar ik heb al onderdelen besteld, dus ik ga kijken hoe ie het doet na het tunen.
Wat ik nou had gedaan is op hoogste stand voorverwarmen, onder en bovenhitte. Dan als de pizza erop gaat zet ik em op alleen bovenhitte.
The_Hiveszondag 5 februari 2012 @ 19:44
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 19:39 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Hoe waren je cheesecakebrownies?

Ik had een 1-persoons Hertogijs toetje :9
goddelijk, al zeg ik het zelf :@

bedenkt net dat ik nog een foto zou maken :@
LieLiezondag 5 februari 2012 @ 19:48
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 19:44 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker :). Merk inderdaad wel verschil, de onderkant krijgt een veel mooiere bruining. Maar de bovenkant duurt dan wel weer langer voordat die bruin wordt. Heeft toch ook met die stoom te maken die zoveel ontwikkelt tijdens het bakken. Maar ik heb al onderdelen besteld, dus ik ga kijken hoe ie het doet na het tunen.
Wat ik nou had gedaan is op hoogste stand voorverwarmen, onder en bovenhitte. Dan als de pizza erop gaat zet ik em op alleen bovenhitte.
Ja, dat blijft lastig. Ik laat hem tussen het bakken door openstaan tot het lampje weer gaat branden (bij de ferrari dan), zodat het element bovenin ook weer aanslaat.
Zo-is-datzondag 5 februari 2012 @ 19:49
Een broodje garnalen burger met véél dille en rode peper, aioli, komkommer en sla :D
MaximusTGzondag 5 februari 2012 @ 19:52
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2012 19:48 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ja, dat blijft lastig. Ik laat hem tussen het bakken door openstaan tot het lampje weer gaat branden (bij de ferrari dan), zodat het element bovenin ook weer aanslaat.
Ja, dat is waarschijnlijk waarom het bruinen niet zo snel gaat, omdat ie wel heel heet wordt, maar als het element uit is, dan zakt de temperatuur weer in lijkt me. Denk dat het tunen ook wel gaat helpen.
Pietverdrietzondag 5 februari 2012 @ 19:56
Wij hebben een gegrilld stuk varkensnek van een biologisch limburgs varkentje, daarbij frietje, rode bieten salade, een mango salade, kwamkwammersloeg, tsaziki, tomatensalade met basilicum en schapenfeta, en wat augurkjes en olijfjes.
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 19:44 schreef The_Hives het volgende:

[..]

goddelijk, al zeg ik het zelf :@

bedenkt net dat ik nog een foto zou maken :@
Ja!! o|O
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 19:49 schreef Zo-is-dat het volgende:
Een broodje garnalen burger met véél dille en rode peper, aioli, komkommer en sla :D
Klinkt goe-hoed!

@ Piet; 4 salades! :o

Ik heb een kop thee met een plakje kandijkoek :).
Lotje-Plusonezondag 5 februari 2012 @ 20:28
Weer thee, maar geen groene dit keer ;)
The_Hiveszondag 5 februari 2012 @ 20:41
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2012 20:19 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ja!! o|O
heb ik al gezegd dat ze heel smakelijk waren :?
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 20:47
quote:
10s.gif Op zondag 5 februari 2012 20:41 schreef The_Hives het volgende:

[..]

heb ik al gezegd dat ze heel smakelijk waren :?
:6
Ik vind je niet aardig meer ;(
The_Hiveszondag 5 februari 2012 @ 20:48
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 20:47 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

:6
Ik vind je niet aardig meer ;(
tsssk ik wilde net aanbieden het een keer voor je te maken ;(
Pietverdrietzondag 5 februari 2012 @ 20:59
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij hebben een gegrilld stuk varkensnek van een biologisch limburgs varkentje, daarbij frietje, rode bieten salade, een mango salade, kwamkwammersloeg, tsaziki, tomatensalade met basilicum en schapenfeta, en wat augurkjes en olijfjes.
Burps
Was erg lekker
Staalzondag 5 februari 2012 @ 21:01
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 15:04 schreef Riann het volgende:

[..]

een minikroketje of een minikipkorn erbij ik kan maar heel weinig eten.
Idem. En daarom eet ik het liefst zo smakelijk mogelijk.
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 21:05
quote:
10s.gif Op zondag 5 februari 2012 20:48 schreef The_Hives het volgende:

[..]

tsssk ik wilde net aanbieden het een keer voor je te maken ;(
Jaja }:|
roos85zondag 5 februari 2012 @ 21:05
Heb Chinees laten komen..

Zo lekker een cappuccino zetten :)
The_Hiveszondag 5 februari 2012 @ 21:10
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:05 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Jaja }:|
*)

:*
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 21:12
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:05 schreef roos85 het volgende:
Heb Chinees laten komen..
^O^ Kwam ze makkelijk?

sorry :@
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:10 schreef The_Hives het volgende:

[..]

*)

:*
Tis goed hoor :*
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 21:17
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2012 20:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Burps
Was erg lekker
Hmm, klinkt ook heerlijk :9
Wat zat er allemaal in je bietjessalade?
Muckzondag 5 februari 2012 @ 21:26
Chai O+
The_Hiveszondag 5 februari 2012 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:26 schreef Muck het volgende:
Chai O+
Cinnamon ;)
Magicazondag 5 februari 2012 @ 21:39
Net shoarma gemaakt met ui knoflook en paprika was lekker :9
Riannzondag 5 februari 2012 @ 21:49
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 17:23 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Why?
Ik heb een gastric bypass gehad. Af en toe is het wel lastig ik hou er dus ook niet zo van om te gaan uit eten want het is best vervelend om een bord terug tegeven wat nog helemaal vol ligt. Dan kijken ze je ook heel raar aan. Maar het is allemaal voor een goed doel ik ben nu ruim 50 kilo kwijt en wil er nog ongeveer 15 tot 20 kilo gaat langzaam maar goed het gewicht gaat naar beneden.
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 21:53
Ik heb vandaag een grote zak Belgische Patat met mayo gegeten :9

en net dus alleen nog een bakje met van die rooie meloenstukkies,
meer hoef ik niet meer vandaag, nah nog een koppie groene thee straks :P
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 21:55
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:49 schreef Riann het volgende:

[..]

Ik heb een gastric bypass gehad. Af en toe is het wel lastig ik hou er dus ook niet zo van om te gaan uit eten want het is best vervelend om een bord terug tegeven wat nog helemaal vol ligt. Dan kijken ze je ook heel raar aan. Maar het is allemaal voor een goed doel ik ben nu ruim 50 kilo kwijt en wil er nog ongeveer 15 tot 20 kilo gaat langzaam maar goed het gewicht gaat naar beneden.
Moet je zoveel afvallen voor de operatie? :o
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 21:56
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:12 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

^O^ Kwam ze makkelijk?

sorry :@
ik moest verdorie nog nadenken ook :')
Riannzondag 5 februari 2012 @ 21:56
quote:
11s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Moet je zoveel afvallen voor de operatie? :o
door die operatie ben ik al zoveel afgevallen
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 21:59
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:56 schreef Riann het volgende:

[..]

door die operatie ben ik al zoveel afgevallen
Ah.. dat is wel héél veel, als ik zoveel afval ben ik gewoon ''weg'' :@
Riannzondag 5 februari 2012 @ 22:01
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ah.. dat is wel héél veel, als ik zoveel afval ben ik gewoon ''weg'' :@
ik had morbide obesitas was 145 kilo
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:01 schreef Riann het volgende:

[..]

ik had morbide obesitas was 145 kilo
ah... en dat was ook de reden van je problemen dan of niet ?

wel moeilijk voor je als je nu nog meer moet afvallen, maar dat is inderdaad voor een
goed doel dan moet je maar denken :Y

Wel sterkte gewenst met afvallen in ieder geval !
Staalzondag 5 februari 2012 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:01 schreef Riann het volgende:

[..]

ik had morbide obesitas was 145 kilo
Dan heeft het bij jou niet veel kunnen eten een compleet andere oorzaak dan bij mij. (Weinig eten, een jeugd die er op gebrand was dat je moest presteren door slank en mooi te zijn. Maar ik hou wel van lekker eten kan alleen nooit veel eten. Na al die jaren nog steeds niet. )

Wrs. stel ik een heel domme vraag maar ik ben nu eenmaal niet zo dat ik direct iemands postgeschiedenis ga napluizen maar ik hoop oprecht dat je weet te genieten van een andere manier van eten. Genieten van andere dingen. Lukt je dat? Want zoveel afvallen is wel echt het roer om.

Bij grote lijners gaat vaak het plezier van eten af. Dat vind ik zo jammer. Het is echt niet zo dat je dan alleen maar op sla mag kauwen al denkt je omgeving al heel rap van wel.

Maar dik worden is zo makkelijk. Neem iedere dag een hand chips die je niet verbrandt en langzaam word je dikker. Er is niet zo veel voor nodig.
Pietverdrietzondag 5 februari 2012 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:17 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Hmm, klinkt ook heerlijk :9
Wat zat er allemaal in je bietjessalade?
Bietjes, citroensap
Staalzondag 5 februari 2012 @ 22:23
Zijn bietjes ineens weer het nieuwe pastinaak? Zgn. vergeten maar intussen eet iedereen het weer of verwerkt het in hun maaltijd.
Staalzondag 5 februari 2012 @ 22:24
Ik zit te wachten op posts van zoethoutsausjes en dan strijken niet meer stapelen.
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 22:26
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:31 schreef The_Hives het volgende:

[..]

Cinnamon ;)
Pear O+
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 22:29
quote:
7s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:23 schreef Staal het volgende:
Zijn bietjes ineens weer het nieuwe pastinaak? Zgn. vergeten maar intussen eet iedereen het weer of verwerkt het in hun maaltijd.
Nooit vergeten, altijd gegeten :).
Riannzondag 5 februari 2012 @ 22:34
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:20 schreef Staal het volgende:

[..]

Dan heeft het bij jou niet veel kunnen eten een compleet andere oorzaak dan bij mij. (Weinig eten, een jeugd die er op gebrand was dat je moest presteren door slank en mooi te zijn. Maar ik hou wel van lekker eten kan alleen nooit veel eten. Na al die jaren nog steeds niet. )

Wrs. stel ik een heel domme vraag maar ik ben nu eenmaal niet zo dat ik direct iemands postgeschiedenis ga napluizen maar ik hoop oprecht dat je weet te genieten van een andere manier van eten. Genieten van andere dingen. Lukt je dat? Want zoveel afvallen is wel echt het roer om.

Bij grote lijners gaat vaak het plezier van eten af. Dat vind ik zo jammer. Het is echt niet zo dat je dan alleen maar op sla mag kauwen al denkt je omgeving al heel rap van wel.

Maar dik worden is zo makkelijk. Neem iedere dag een hand chips die je niet verbrandt en langzaam word je dikker. Er is niet zo veel voor nodig.
Bij mij ligt het dik worden niet echt aan het eten. Ik ben altijd wel stevig geweest maar als je 60 kilo in een jaar aankomt en niet op een normale manier kunt afvallen is dat dat niet van veel eten. Ik heb een spierziekte Myotone Dystrofie. Daardoor werkt mijn schildklier niet goed en is moeilijk op peil te houden. Daarbij kan ik niet bewegen zoals andere mensen. Daarbij kan ik ook geen spiermassa opbouwen ik sport om te behouden wat ik heb. Ze zijn nu ook bezig met een onderzoek obesitas en myotone dystrofie er schijnt een verband te zijn tussen beide. Mensen met myotone dystrofie zijn heel dun of zijn dik. Ik ben ook de eerste geweest met deze spierziekte met deze operatie. Er waren zoveel meer net als mij het probleem niet kunnen afvallen. Na mij zijn er dus ook meer gevolgd met deze spierziekte die deze operatie gekregen hebben. Omdat dit eindelijk de manier is om wel af te vallen. Al gaat het bij mij extreem langzaam ten opzichte van andere gezonde mensen. Maar dat ligt dus aan mijn spierziekte. Maar mijn leven is nu weer mooi. Anders was ik er niet meer geweest.

En ik geniet nog steeds wel van mijn eten. ;)
Pietverdrietzondag 5 februari 2012 @ 22:35
quote:
7s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:23 schreef Staal het volgende:
Zijn bietjes ineens weer het nieuwe pastinaak? Zgn. vergeten maar intussen eet iedereen het weer of verwerkt het in hun maaltijd.
Ik eet vaak bietjes, lekker, krootjes
Net als meiraapjes, koolrabi, rettich, postelein, raapstelen.
Maar wist niet dat bietjes vergeten waren, ze verkopen het nota bene zelfs bij de Aldi.
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 22:56
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik eet vaak bietjes, lekker, krootjes
Net als meiraapjes, koolrabi, rettich, postelein, raapstelen.
Maar wist niet dat bietjes vergeten waren, ze verkopen het nota bene zelfs bij de Aldi.
Kroten zijn ook helemaal niet vergeten, wordt in elke (buurt)super nog verkocht. Wat je verder opnoemt zie je wel een stuk minder ;).

Heb nog een glas sap met een handje zoet-zoute cashews
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 23:13
ik heb gisteren bietjes gegeten, gewoon uit een potje van Hak :')
Ik heb nog nooit zelf bietjes schoongemaakt of gemaakt, eigenlijk, gewoon
gekookte aardappeltjes, bietjes en een groentekroket van Dobbe :P

was lekker :+
Blueszondag 5 februari 2012 @ 23:15
Bietenchips :9 Met paling, mierikswortel en tuinkers!
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 23:15
Geen culinair hoogstandje maar oké, tis niet iedere dag feest :P
Blueszondag 5 februari 2012 @ 23:15
@ Riann wat een gecompliceerde toestand, ik wens je veel sterkte en fijn dat je nog wel kan genieten van je eten :*
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 23:16
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:15 schreef Bluezz het volgende:
Bietenchips :9 Met paling, mierikswortel en tuinkers!
Wat is Bietenchips? :o
FutureFairytalezondag 5 februari 2012 @ 23:19
quote:
6s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
ik heb gisteren bietjes gegeten, gewoon uit een potje van Hak :')
Ik heb nog nooit zelf bietjes schoongemaakt of gemaakt, eigenlijk, gewoon
gekookte aardappeltjes, bietjes en een groentekroket van Dobbe :P

was lekker :+
Je vind heel gemakkelijk een pakje met meestal 4 geschilde en voorgekookte hele bieten. Hoef je alleen nog maar te snijden en te koken, met veel gebakken uien :9
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 23:23
quote:
7s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:23 schreef Staal het volgende:
Zijn bietjes ineens weer het nieuwe pastinaak? Zgn. vergeten maar intussen eet iedereen het weer of verwerkt het in hun maaltijd.
Door mij iig niet vergeten, het was een van mijn favoriete groenten :9
Vroeger aten we ze alleen gewoon, gekookt uit blik bij de aardappels en groenten, dat doe ik dan weer niet. Morgen ook bietjes, borsjt :9

quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bietjes, citroensap
Nouhou, ik had gehoopt op een spannender recept }:|
golferzondag 5 februari 2012 @ 23:23
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:16 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

Wat is Bietenchips? :o
Was mijn signature-dish:
Wat is jouw signature dish?
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 23:23
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:19 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Je vind heel gemakkelijk een pakje met meestal 4 geschilde en voorgekookte hele bieten. Hoef je alleen nog maar te snijden en te koken, met veel gebakken uien :9
Nah... ik kook vaak genoeg uitgebreid en die potjes Bietjes van Hak vind ik echt lekker dus
ik vind het wel best :D
Staalzondag 5 februari 2012 @ 23:24
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:34 schreef Riann het volgende:

[..]

Bij mij ligt het dik worden niet echt aan het eten. Ik ben altijd wel stevig geweest maar als je 60 kilo in een jaar aankomt en niet op een normale manier kunt afvallen is dat dat niet van veel eten. Ik heb een spierziekte Myotone Dystrofie. Daardoor werkt mijn schildklier niet goed en is moeilijk op peil te houden. Daarbij kan ik niet bewegen zoals andere mensen. Daarbij kan ik ook geen spiermassa opbouwen ik sport om te behouden wat ik heb.

Kijk je kunt er allemaal smoesjes aan gaan hangen. Het is heel simpel hoor. Als je niet dik wilt worden moet je gewoon niet meer onder je neus stoppen dan je op een dag kunt verbranden. Als je 60 kilo in een jaar aankomt dan heb je meer gegeten dan je lichaam aankon. En dan hark je wrs. in het verkeerde voedselgebied.

Nadat bleek dat ik geen hartkwaal had maar reuma in mijn borstbeen kon ik in korte tijd niet meer 32 kilometer per dag fietsen. Dat gaat gewoon niet meer en dat deed ik bijv. wel al jaren. Ik heb iedere dag pijn en een druk op mijn borst, zeik er nooit over maar dat ik die beweging mis (die ook werkelijk niets met spiermassa te maken heeft trouwens), heeft er voor gezorgd dat ik niet veel eet. Ik kan geen heuvel meer oprennen maar eet ook niet meer dan ik verbrand. Ik heb het ook niet nodig. Die behoefte slinkt dan ook heel snel. Je lichaam zegt vanzelf dat het genoeg is.

quote:
Ze zijn nu ook bezig met een onderzoek obesitas en myotone dystrofie er schijnt een verband te zijn tussen beide. Mensen met myotone dystrofie zijn heel dun of zijn dik. Ik ben ook de eerste geweest met deze spierziekte met deze operatie. Er waren zoveel meer net als mij het probleem niet kunnen afvallen. Na mij zijn er dus ook meer gevolgd met deze spierziekte die deze operatie gekregen hebben. Omdat dit eindelijk de manier is om wel af te vallen. Al gaat het bij mij extreem langzaam ten opzichte van andere gezonde mensen. Maar dat ligt dus aan mijn spierziekte. Maar mijn leven is nu weer mooi. Anders was ik er niet meer geweest.

En ik geniet nog steeds wel van mijn eten. ;)
Ik denk dat je een verkeerd voedingspatroon hebt.

Ik oordeel er niet over maar ik hoop dat je op een andere manier plezier uit je voedsel weet te krijgen en dan hoef je jezelf niet alles te ontzeggen. Echt niet. Als iemand zelf geen moeite heeft met dik zijn en lekker ongeremd van eten houdt, geen probleem maar smoesjes heb ik wel moeite mee. Dat recht heb ik ook wel, vind ik. En jij hebt het recht om dat aan je laars te lappen uiteraard.
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 23:24
quote:
14s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Was mijn signature-dish:
Wat is jouw signature dish?
nah... ik sla over :@
golferzondag 5 februari 2012 @ 23:26
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:24 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

nah... ik sla over :@
Je weet niet wat je mist aan lekkere smaakjes. :)
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 23:27
quote:
14s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Was mijn signature-dish:
Wat is jouw signature dish?
Oh ja, die heb ik eerder gezien. Sieht gut aus, ga ik ook ns maken. Miss met een andere gerookte vis dan paling.
FANNvanhetlaatsteuurzondag 5 februari 2012 @ 23:27
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Je weet niet wat je mist aan lekkere smaakjes. :)
Ik ben best wel een zeikerd met eten dat geef ik toe, als iets me tegenstaat dan hoef ik niet :')
Blueszondag 5 februari 2012 @ 23:31
Staal, je gaat te kort door de bocht qua Riann.
Maar dit is niet het topic hiervoor.
cinnamon_Mzondag 5 februari 2012 @ 23:33
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 21:49 schreef Riann het volgende:

[..]

Ik heb een gastric bypass gehad. Af en toe is het wel lastig ik hou er dus ook niet zo van om te gaan uit eten want het is best vervelend om een bord terug tegeven wat nog helemaal vol ligt. Dan kijken ze je ook heel raar aan. Maar het is allemaal voor een goed doel ik ben nu ruim 50 kilo kwijt en wil er nog ongeveer 15 tot 20 kilo gaat langzaam maar goed het gewicht gaat naar beneden.
Ah, vandaar. Ik zou me er ècht niet druk om maken wat mensen denken als je een bijna vol bord laat staan als je uit eten bent, hoeveel jij eet daar hebben ze niks mee te maken. Als ik gewoon simpel bij de italiaan eet oid zit ik ook halverwege al vol. Je kunt evt. nog zeggen 'het was heerlijk, maar ik zit vol', mocht je willen voorkomen dat ze vragen of er iets mis was met het eten. Maar verder niks van aantrekken, wat je in je lijf stopt is jouw zaak!

Wel mooi dat je al 50 kilo kwijt bent :)
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 00:12
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:23 schreef cinnamon_M het volgende:

Nouhou, ik had gehoopt op een spannender recept }:|
Ja hallo, hij moest 4 salades én tzatziki maken he ;)
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 00:16
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:24 schreef Staal het volgende:

[..]

Kijk je kunt er allemaal smoesjes aan gaan hangen. Het is heel simpel hoor. Als je niet dik wilt worden moet je gewoon niet meer onder je neus stoppen dan je op een dag kunt verbranden. Als je 60 kilo in een jaar aankomt dan heb je meer gegeten dan je lichaam aankon. En dan hark je wrs. in het verkeerde voedselgebied.
Zeg dat even tegen half NL.... trouwens is 60 kg in een jaar aankomen echt niet normaal en geloof nooit dat dat alleen door verkeerd eten kan komen.
quote:
[..]

Ik denk dat je een verkeerd voedingspatroon hebt.
Ik oordeel er niet over
Niet?
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 00:32
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:16 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Zeg dat even tegen half NL.... trouwens is 60 kg in een jaar aankomen echt niet normaal en geloof nooit dat dat alleen door verkeerd eten kan komen.

[..]

Niet?
Ja, ga lekker selectief quoten. Dat doen wel meer mensen om hun eigen smoesjes te rechtvaardigen.

Een slanke mens heeft het maar makkelijk, daar moet je verder niet over lullen natuurlijk.
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 00:34
En nee, die 60 kilo vet kwam uiteraard door de glazen water. Tuuk joh.
Bluesmaandag 6 februari 2012 @ 00:44
Spierziekte cq stofwisseling cq schildklier toelichting niet gelezen of zo?
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 00:45
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:44 schreef Bluezz het volgende:
Spierziekte cq stofwisseling cq schildklier toelichting niet gelezen of zo?
Jazeker heb ik dat gelezen.
golfermaandag 6 februari 2012 @ 00:47
quote:
14s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:45 schreef Staal het volgende:

Jazeker heb ik dat gelezen.
Ook begrepen?
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 00:48
quote:
12s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Ook begrepen?
Ja ook.
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 00:49
En de smoesjes tussen de regels over spiermassa en zielig doen ook.
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 00:53
quote:
10s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:32 schreef Staal het volgende:

[..]

Ja, ga lekker selectief quoten. Dat doen wel meer mensen om hun eigen smoesjes te rechtvaardigen.

Een slanke mens heeft het maar makkelijk, daar moet je verder niet over lullen natuurlijk.
Ik quote wat me het meest was opgevallen uit die tekst. En 60 kg; dan is er toch echt wel iets (goed) mis in je lichaam.
En waarom zou ik smoesjes verzinnen?
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 00:55
quote:
14s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:48 schreef Staal het volgende:

[..]

Ja ook.
Dan begrijp je dus ook vast wel dat dat heeft meegeholpen in het aankomen.
SuperrrTuxxxmaandag 6 februari 2012 @ 01:00
quote:
14s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:49 schreef Staal het volgende:
En de smoesjes tussen de regels over spiermassa en zielig doen ook.
ONZ is een paar deuren verderop.
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 01:05
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:55 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dan begrijp je dus ook vast wel dat dat heeft meegeholpen in het aankomen.
Voor jouw info is een Gastric Bypass (klinkt onwijs interessant) gewoon een maagverkleining. Een maagverkleining is gewoon dat er minder eten in kan. Met andere woorden betekent het dat er gewoon wat minder eten onder die dop geschoven kan worden.

Ik was heel aardig maar ik heb bar weinig geduld voor mensen die zeggen dik te worden van water.
Het gaat allemaal onder je neus naar binnen. En als je lichaam gebreken gaat vertonen zul je je daarop aan moeten passen.

En sommige mensen zijn slank en hebben ook mankementen maar passen hun levenomstandigheden daarop aan. Dat maakt ze niet een beter mens maar dat maakt het niet automatisch makkelijker. Onder het mom van jij moet niet zeiken.

Ik heb gewoon moeite met smoesjes.
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 01:06
quote:
14s.gif Op maandag 6 februari 2012 01:00 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

ONZ is een paar deuren verderop.
Pas je tussen die deuren?
golfermaandag 6 februari 2012 @ 01:11
Dit is het 'Wat eten en drinken we vandaag-topic' en niet een dieet of medisch topic. Daarvoor moet je ook een paar deuren verderop zijn.
Enne Staal.....je medische kennis schiet wat tekort. :W
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 01:13
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 01:11 schreef golfer het volgende:
Dit is het 'Wat eten en drinken we vandaag-topic' en niet een dieet of medisch topic. Daarvoor moet je ook een paar deuren verderop zijn.
Enne Staal.....je medische kennis schiet wat tekort. :W
Laten we het daar maar op houden, meneer Golfer.
golfermaandag 6 februari 2012 @ 01:23
quote:
10s.gif Op maandag 6 februari 2012 01:13 schreef Staal het volgende:

Laten we het daar maar op houden, meneer Golfer.
Goed zo en wel lekker blijven eten, hè?
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 01:29
quote:
14s.gif Op maandag 6 februari 2012 01:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Goed zo en wel lekker blijven eten, hè?
Eten :9
Ik krijg zin in ijs met chocolade en slagroom door deze discussie :9
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 01:33
Ik heb van de week citroengrasijs meegenomen.

Dat ijs was niet veel maar het idee vind ik wel heel tof.
Kent iemand dit? Ik zie ijs met spaanse pepers ook wel zitten.
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 01:35
quote:
5s.gif Op maandag 6 februari 2012 01:33 schreef Staal het volgende:
Ik heb van de week citroengrasijs meegenomen.

Dat ijs was niet veel maar het idee vind ik wel heel tof.
Kent iemand dit? Ik zie ijs met spaanse pepers ook wel zitten.
Lijkt mij helemaal niks. IJs wil ik graag zoet houden.
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 01:36
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 01:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Lijkt mij helemaal niks. IJs wil ik graag zoet houden.
Natuurlijk.
golfermaandag 6 februari 2012 @ 01:36
IJs en chocolade met iets pittigs als chilipeper of cayennepeper is heerlijk. ^O^
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 01:37
quote:
14s.gif Op maandag 6 februari 2012 01:36 schreef golfer het volgende:
IJs en chocolade met iets pittigs als chilipeper of cayennepeper is heerlijk. ^O^
Chocola met peper lijkt mij dan wel weer wat ja :)
Staalmaandag 6 februari 2012 @ 02:08
Citroengrasijs smaakt lekker alleen moet het naar mijn idee gewoon echt geen roomijs zijn.

Ik ga het zelf maken in de zomer, lijkt me lekker met wat wodka.
theKiDmaandag 6 februari 2012 @ 09:49
En toch heb je op best veel punten gelijk Staal!
Bienelientjeemaandag 6 februari 2012 @ 10:12
Gezellig is het hier vandaag! *O*

Ik neem lekker een nieuw bakkie pleur! Cappuccino! <3
boem-dikkiemaandag 6 februari 2012 @ 10:14
Twee volkoren beschuiten met hagelslag en een kop koffie. En om 15.00 wordt mijn verstandskies eruit gesloopt door de kaakchirurg dus vanavond waarschijnlijk vla. :')
Bienelientjeemaandag 6 februari 2012 @ 11:24
Lemon thee met honing, want nu toch wel beetje keelpijn...
Dr.Mikeymaandag 6 februari 2012 @ 11:27
Turkisch apple thee
#ANONIEMmaandag 6 februari 2012 @ 11:38
quote:
5s.gif Op maandag 6 februari 2012 01:33 schreef Staal het volgende:
Ik heb van de week citroengrasijs meegenomen.

Dat ijs was niet veel maar het idee vind ik wel heel tof.
Kent iemand dit? Ik zie ijs met spaanse pepers ook wel zitten.
Haringijs heb ik ook wel eens geproefd
Mirjammaandag 6 februari 2012 @ 11:38
ik had laatst citroen-basilicum ijs, overheerlijk!
Muckmaandag 6 februari 2012 @ 12:45
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 11:27 schreef Dr.Mikey het volgende:
Turkisch apple thee
Die heb ik ook voor me staan :9

Vanavond maak ik broodjes beenham. O+
PdeHoogmaandag 6 februari 2012 @ 13:01
Vanavond hier een biefstukje met aardappeltjes uit de oven en doperwtjes :9
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 13:11
2 babybananen en 3 mandarijnen
#ANONIEMmaandag 6 februari 2012 @ 14:31
Droptella's
uniekhoornmaandag 6 februari 2012 @ 16:34
Blokje pure chocolade.

Vanavond: sperziebonen, aardappelkroketten, gegrilde kipfilet, gebakken kastanjechampignons met ui, knoflook en paprika, peperroomsaus en een ijsbergsla salade
Iemand91maandag 6 februari 2012 @ 16:36
Een of andere recept wat een mix is van chorizo, ui, pasta, parmezaan (i.v.m. gebrek aan Pecorino Romano) en boerenkool er door.

Ja, ik heb ook geen idee hoe dat gaat worden :') _O-
golfermaandag 6 februari 2012 @ 16:37
Vanavond een variant op dit Thaise noedels met biefstukgerecht.
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 16:38
Vanavond de 2e helft van de uberheerlijke pasta carbonara. Nu al zin in :9~
Bienelientjeemaandag 6 februari 2012 @ 16:42
Tuinkruiden bouilonnetje...
Riannmaandag 6 februari 2012 @ 16:42
quote:
7s.gif Op maandag 6 februari 2012 01:05 schreef Staal het volgende:

[..]

Voor jouw info is een Gastric Bypass (klinkt onwijs interessant) gewoon een maagverkleining. Een maagverkleining is gewoon dat er minder eten in kan. Met andere woorden betekent het dat er gewoon wat minder eten onder die dop geschoven kan worden.

Ik was heel aardig maar ik heb bar weinig geduld voor mensen die zeggen dik te worden van water.
Het gaat allemaal onder je neus naar binnen. En als je lichaam gebreken gaat vertonen zul je je daarop aan moeten passen.

En sommige mensen zijn slank en hebben ook mankementen maar passen hun levenomstandigheden daarop aan. Dat maakt ze niet een beter mens maar dat maakt het niet automatisch makkelijker. Onder het mom van jij moet niet zeiken.

Ik heb gewoon moeite met smoesjes.
Je moet maar denken wat je wilt denken. Ik denk dat mijn uitleg voldoende is geweest. En voor jou info is een gastric bypass een maagverkleining met een darmomleiding. En voor mij is die darmomleiding het belangrijkste. Dat blijkt ook wel als ik in maart al 2 jaar bezig ben en nog niet de kilo's kwijt ben die ik wil en dat andere dat binnen het jaar wel kwijt zijn met een gastric bypass en dat is het laatste wat ik erover zeg in dit topic

ontopic: Vanavond maakt mijn broer Risotto klaar
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 16:48
Een blokje pure chocola met marsepein
Iemand91maandag 6 februari 2012 @ 18:00
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 16:36 schreef Iemand91 het volgende:
Een of andere recept wat een mix is van chorizo, ui, pasta, parmezaan (i.v.m. gebrek aan Pecorino Romano) en boerenkool er door.

Ja, ik heb ook geen idee hoe dat gaat worden :') _O-
Was wel lekker! :Y

Erbij trouwens een restje nasi/babi pangang en ossenstaartsoep.
Mikkiemaandag 6 februari 2012 @ 18:04
Broccoli, aardappelpartjes met kruiden en gehaktballen!
Lief-visjemaandag 6 februari 2012 @ 18:10
tomatensoep :)
Zonnetje1981maandag 6 februari 2012 @ 18:17
groentesoep en broodje knakworst :)
Joipoidoipoipoimaandag 6 februari 2012 @ 18:30
Onzichtbare groenten.
Lief-visjemaandag 6 februari 2012 @ 18:51
Boerenkool met worst :)
MissHobjemaandag 6 februari 2012 @ 18:58
Home made pizza's :9
Zo-is-datmaandag 6 februari 2012 @ 19:07
Bami, gemarineerde sate en bijbehorende extra's, soms zo lekker!
Ziekebaardmaandag 6 februari 2012 @ 19:10
Heerlijke boerenkool op. Kan ik echt van genieten *)
FANNvanhetlaatsteuurmaandag 6 februari 2012 @ 19:21
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:10 schreef Ziekebaard het volgende:
Heerlijke boerenkool op. Kan ik echt van genieten *)
Daar heb ik eigenlijk ongelofelijk veel trek in :@ maar boerenkool zonder worst is niks.
dus het wordt spinazie a la créme, aardappeltjes en een kaassoufle, ook lekker :P

bijna klaar...
Lotje-Plusonemaandag 6 februari 2012 @ 19:46
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 16:42 schreef Riann het volgende:

[..]

Je moet maar denken wat je wilt denken. Ik denk dat mijn uitleg voldoende is geweest. En voor jou info is een gastric bypass een maagverkleining met een darmomleiding. En voor mij is die darmomleiding het belangrijkste. Dat blijkt ook wel als ik in maart al 2 jaar bezig ben en nog niet de kilo's kwijt ben die ik wil en dat andere dat binnen het jaar wel kwijt zijn met een gastric bypass en dat is het laatste wat ik erover zeg in dit topic

ontopic: Vanavond maakt mijn broer Risotto klaar
Je hoeft je ook voor niemand hier te verantwoorden toch?

En risotto :9~
minilotmaandag 6 februari 2012 @ 20:01
Nog steeds koorts, maar eindelijk weer flinke honger! Goed teken.
Pittige restjes hutspot (veel peper) opgebakken in de koekenpan en maistortilla's ermee gevuld. Als dat geen fusion is! :D :')
Durf nog niet naar buiten voor boodschappen..
perpentijntjemaandag 6 februari 2012 @ 20:04
Gevulde tomaten met rijst en als toetje verse pannekoeken. Jum!
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 20:04
Een slagroomgebakje van de bakker en een kop peer thee :9

Minilot; beterschap. En niet naar buiten gaan zolang je je nog niet goed voelt :*
minilotmaandag 6 februari 2012 @ 20:34
Ik was het niet van plan. Ik ben veel productiever als ik thuis werk gelukkig. Gewoon dingen op kunnen lossen en me alleen via Skype laten storen. :) Alleen balen dat ik nu ineens achterloop met hardlopen.
Maar ja! Zo nog een banaan en dan weer slapen.
FutureFairytalemaandag 6 februari 2012 @ 20:43
Logisch dat je niet kunt sporten als je ziek bent he. Je hardloopprogramma wacht wel ff.. ;)
Under_Scoredinsdag 7 februari 2012 @ 09:08
kopjes koffie om wakker te worden. c_/
minilotdinsdag 7 februari 2012 @ 09:23
Vanavond frittata met geroosterde bloemkoolroosjes en gerookte (!) mozzarella.
Erbij salade van rucola, peer en peper-citroendressing.
Under_Scoredinsdag 7 februari 2012 @ 11:01
bolletje gebakken ei met kaas.
MaximusTGdinsdag 7 februari 2012 @ 11:32
Nu twee boerenpuntjes met pitjes met pindakaas met nootjes, wat witte druiven en muesli met yoghurt.

Misschien een beetje veel, maar zal vanavond wel snel iets kleins worden. Want ik ga met de trein van Enschede naar Etten-Leur (jaja, ik durf) ben benieuwd..
Bienelientjeedinsdag 7 februari 2012 @ 11:42
Lemon thee, met honing....alweer, want ziekerig...
FutureFairytaledinsdag 7 februari 2012 @ 14:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 11:32 schreef MaximusTG het volgende:
Nu twee boerenpuntjes met pitjes met pindakaas met nootjes, wat witte druiven en muesli met yoghurt.

Misschien een beetje veel, maar zal vanavond wel snel iets kleins worden. Want ik ga met de trein van Enschede naar Etten-Leur (jaja, ik durf) ben benieuwd..
Helemaal niet veel, voor een man zelfs wat weinig ;).

Ik had 2 volkoren crackers met runderrollade en een zacht gekookt eitje. Kop thee erbij en straks een sinaasappel.
Goodbyedinsdag 7 februari 2012 @ 14:20
Shepherds pie van de restjes van het eten van gisteren (draadjesvlees, champignons, sperziebonen en aardappelpuree) :9
tech4udinsdag 7 februari 2012 @ 14:25
Thaise gele curry met pompoen en zoete aardappel. :9
Dragonberrydinsdag 7 februari 2012 @ 15:49
kopje kippensoep uit blik
Iemand91dinsdag 7 februari 2012 @ 16:43
Snert staat op het gas te pruttelen.
Erbij iets van wraps geloof ik...
golferdinsdag 7 februari 2012 @ 16:45
Zelfgemaakt groentensoepje nu.
Zo-is-datdinsdag 7 februari 2012 @ 17:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 09:23 schreef minilot het volgende:
Vanavond frittata met geroosterde bloemkoolroosjes en gerookte (!) mozzarella.
Erbij salade van rucola, peer en peper-citroendressing.
Ah daar is Plenty weer, of niet? Als dat het recept is welke ik denk dat het is: :9

Hier weet ik het nog niet, eerst maar eens een kop thee en net een banaan
minilotdinsdag 7 februari 2012 @ 17:26
Jaaaaa.
O+ Plenty O+
Ik had de gerookte mozzarella al een tijdje geleden voor mijn verjaardag gekregen en ik dacht: kom, ik zoek er eens 'n recept bij. Bleek er eentje in Plenty te staan! O+

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 07-02-2012 17:37:34 ]
Zo-is-datdinsdag 7 februari 2012 @ 17:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:26 schreef minilot het volgende:
Jaaaaa.
O+ Plenty O+
Ik had de gerookte mozzarella al een tijdje geleden voor mijn verjaardag gekregen en ik dacht: komt, ik zoek er eens 'n recept bij. Bleek er eentje in Plenty te staan! O+
O+
Joipoidoipoipoidinsdag 7 februari 2012 @ 17:33
Basmati rijst, ajam pedis, sambal goreng boontjes.

Sorry Daniel1976, vandaag krijg je geen onzichtbare groente ( :') ) van mij. Je gaat de sperziebonen duidelijk zien!
Bienelientjeedinsdag 7 februari 2012 @ 17:58
Mijn spruiten (ala mama) waren weer zo hard doorgekookt dat ze veel te zacht waren. Met saaie aardappels en een stuk vlees. Gelukkig ben ik enigzins verkouden (hey, toch een voordeel!) dus proef het allemaal niet zo goed op dit moment.
FutureFairytaledinsdag 7 februari 2012 @ 18:23
Vanavond bami met babi pangang uit de vriezer die er al wel een tijd instaat.... ik hoop dat het nog te eten is...
Under_Scoredinsdag 7 februari 2012 @ 18:28
bakje bami gehaald. geen zin in alweer pizza.
Joipoidoipoipoidinsdag 7 februari 2012 @ 18:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 18:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanavond bami met babi pangang uit de vriezer die er al wel een tijd instaat.... ik hoop dat het nog te eten is...
Hoe lang is 'een tijd'? En heb je het destijds direct in de vriezer gezet (na afkoelen) en vanaf gisteravond in de koelkast laten ontdooien?

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 18:28 schreef Under_Score het volgende:
bakje bami gehaald. geen zin in alweer pizza.
Want iets anders dan pizza en bami bestaat niet? :)
Zonnetje1981dinsdag 7 februari 2012 @ 18:31
vanavond braadworstje, aardappelen en bloemkool
FutureFairytaledinsdag 7 februari 2012 @ 18:36
quote:
5s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 18:31 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:

[..]

Hoe lang is 'een tijd'? En heb je het destijds direct in de vriezer gezet (na afkoelen) en vanaf gisteravond in de koelkast laten ontdooien?

Na afkoelen in de vriezer gezet en pas begin van de middag laten ontdooien maar mijn vriezer staat dus niet zo hard dus ontdooit het sneller. Het feit dat hij niet zo hard staat vind ik dus een beetje eng dat het eigenlijk niet meer te eten is.