abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 29 maart 2009 @ 15:15:20 #1
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67519076
Pas zat ik door m'n receptenschriftje te bladeren, en ik bedacht me dat er best een paar gerechten zijn (simpele meest) waarmee ik zeker weet dat ik iedereen om heb - bijvoorbeeld avocadosoep met gerookte zalm - maar of ik nou echt een 'signature dish' heb? Of echt originele recepten? Nee, ik kook eigenlijk meer op de bonnefooi wat er gevraagd wordt, met wat er ligt..

En wat nog erger was: bijna alle recepten waren van anderen, of variaties op recepten van anderen. Er was weinig oorspronkelijks bij.

Nou zal dat je gasten een rotzorg wezen en je kan er geweldig mee 'scoren' zeker als iedereen steeds zegt: o wat lekker! o wat kan je dat toch goed!
Maar ik ging toch wel een beetje twijfelen of ik m'n creativiteit niet verwaarloosde. En dat vind ik nog boven vakmanschap, traditie en andere belangrijke dingen toch wel het leukste aan koken.

Hebben jullie een signature dish? Zo ja is hij van jezelf? En wil je het recept geven?
pi_67519296
broodje ham
pi_67519320
Varkenshaas met gorgonzolasaus. Simpel maar effectief.
  zondag 29 maart 2009 @ 15:24:38 #4
164106 Bullebak
Omdat bier.
pi_67519325
Brinta.
Geef mij maar Amsterdam
  zondag 29 maart 2009 @ 15:26:39 #5
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67519372
quote:
Op zondag 29 maart 2009 15:24 schreef rgras het volgende:
Varkenshaas met gorgonzolasaus. Simpel maar effectief.
En een recept?
pi_67519539
quote:
Op zondag 29 maart 2009 15:26 schreef Leef het volgende:

[..]

En een recept?
Snij een varkenshaas in stukken van zo'n 3cm en bak ze zoals je normaal gesproken ook zou doen. Voeg vlak voordat het klaar is water, roomboter en gorgonzola toe (naar eigen inzicht). Je kan de varkenshaas nog wat laten sudderen voordat je het opdient. De 'gorgonzola-jus' serveer je gewoon in een juskom.

Simpel edoch effectief.
pi_67519822
quote:
Op zondag 29 maart 2009 15:26 schreef Leef het volgende:

[..]

En een recept?
En dan bij het volgende etentje weer scoren met de signature dish van een ander?
  zondag 29 maart 2009 @ 15:56:36 #8
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67520113
je hebt me door

maar ben nu wel aan het nadenken welk gerecht ik zelf eigenlijk zou willen verzinnen
pi_67520531
Gewokte garnalen met Chinese groenten afgeblust met sake
  zondag 29 maart 2009 @ 19:58:20 #10
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_67526622
Spaghetti met gamba's
Bruschetta (doet het gewoon altijd goed)
Forel uit de oven
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zondag 29 maart 2009 @ 21:40:13 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_67530072
Wat het altijd erg goed doet hier, is Muckip
Een gerecht met kip, citroen, kokos en noodles met prei en veel kruiden
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_67530328
Wiener Schnitzel volgens velen, de áller aller aller lekkerste
Pasta met rode saus en gehakt
Vissoep Zelfs geliefd door vis-haters
  zondag 29 maart 2009 @ 22:20:35 #13
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_67531302
Oja mijn Italiaanse gehaktballen met knoflook, oregano en parmezaanse kaas in tomatensaus met spaghetti doet het altijd goed
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zondag 29 maart 2009 @ 22:34:25 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_67531740
Onze 2 succesnummers zijn amuses:
lauwwarme wortelsoep in een champagne-flutes [Fok!-kookboek] Amuses, voor- en bijgerechten en rode bietenchips met gerookte paling, mierikswortel/creme fraiche-pasta en wat tuinkers.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_67534623
geen maaltijd maar een baksel, op m'n werk ben ik befaamd vanwege de koek van mijn oma, iedereen wil al jaren het recept
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_67534630
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:34 schreef golfer het volgende:
Onze 2 succesnummers zijn amuses:
rode bietenchips met gerookte paling, mierikswortel/creme fraiche-pasta en wat tuinkers.
[ afbeelding ]
wanneer kan ik reserveren?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_67535013
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:34 schreef golfer het volgende:
Onze 2 succesnummers zijn amuses:
lauwwarme wortelsoep in een champagne-flutes [Fok!-kookboek] Amuses, voor- en bijgerechten en rode bietenchips met gerookte paling, mierikswortel/creme fraiche-pasta en wat tuinkers.
[ afbeelding ]
De mijne gevonden :

pi_67536438
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:34 schreef golfer het volgende:
Onze 2 succesnummers zijn amuses:
lauwwarme wortelsoep in een champagne-flutes [Fok!-kookboek] Amuses, voor- en bijgerechten en rode bietenchips met gerookte paling, mierikswortel/creme fraiche-pasta en wat tuinkers.
[ afbeelding ]
nomnomnom

maar ok toch ff oud hollands te zeuren, is het niet in een champagne-flute of in champagne-flutes?
Compleet kansloze post, maar tvp is ook zo suf
pi_67537078
Mijn vrienden en familie worden heel blij als ik grieks kook. En dat doe ik ook graag, dus op zich mag ik dat dan wel als signature gebruiken denk ik .

Dolma's, keftedes, tzaziki enzo:


En een mousaka bijvoorbeeld:


En een lekkere mixed grill erbij met souflaki en wat lamsvlees. Jummie!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_88580309
Schopje!

Het topic wat ik opende bleek al te bestaan, dus deze maar eens uit de mottenballen halen...

Ik heb nog niet echt een gerecht waar ik zo trots op ben dat ik het mijn signature dish zou willen noemen, maar eendeborst met amarene-kersensaus gaat me aardig af. En mijn vriend (kookt beter dan ik) heeft de plank eens mooi raak geschoten met een doperwten-mintsoep met gepocheerde zalm.

Meer mensen briljante, originele gerechten die ze willen delen?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_88583265


Ribs!
  donderdag 11 november 2010 @ 09:48:21 #22
131834 Loodje
Irresistibly sexy you!
pi_88584735
Javaanse keuken:

Rijst met kip, kouseband en garnalen :)

Japanse keuken:
Shiitake Pork Ramen

Spaanse keuken:

Gambas a pil pil, Tortilla y Albondigas

[ Bericht 35% gewijzigd door Loodje op 11-11-2010 09:57:42 ]
Be dance |Be real| Be You
pi_88584815
quote:
1s.gif Op maandag 30 maart 2009 07:42 schreef Tezz het volgende:
Mijn vrienden en familie worden heel blij als ik grieks kook. En dat doe ik ook graag, dus op zich mag ik dat dan wel als signature gebruiken denk ik :@ .

Dolma's, keftedes, tzaziki enzo:
[ afbeelding ]

En een mousaka bijvoorbeeld:
[ afbeelding ]

En een lekkere mixed grill erbij met souflaki en wat lamsvlees. Jummie!
Wat jij kookt lust ik wel. :9.
pi_88584880
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 08:08 schreef Nikos1986 het volgende:
[ afbeelding ]

Ribs!
Oe, heb je daar een recept bij? :9
Oh, and that's a bad miss!
pi_88587861
Ik heb niet bepaald een signature dish, maar vind het wel leuk om een Bierkip klaar te maken.. da's altijd wel goed voor een leuke avond barbecuen.

Verder een huisgemaakte hamburger met vlaamse frieten (met aardappelkruiden ipv zout) en whiskeysaus of een goede maaltijd salade met in kikoman gemarineerde gebakken kip.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')