"Wie wijst bewijst" is in de juridische wereld gebruikelijk. Wijzen naar google is dan weer een wat zwak argumentquote:
Mooi voorbeeld, 'je auto'.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 13:04 schreef RemcoDelft het volgende:
Maar nu geef je (ongetwijfeld bewust) een voorbeeld van iets wat wettelijk niet toegestaan is. Verander in dit voorbeeld "je vrouw" eens in "je auto", dan zal de rechter dat aanzienlijk redelijker vinden.
Ik weerlegde slechts zijn stelling met wat naar ik aanneem algemene kennis is.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 23:56 schreef KneeDeep het volgende:
"Wie wijst bewijst" is in de juridische wereld gebruikelijk. Wijzen naar google is dan weer een wat zwak argument
Ja maakt niet uit welk topic je leestquote:Op woensdag 1 februari 2012 08:14 schreef Whuzz het volgende:
Wow. Log ik net in, wordt ik zo in een time-warp-vortex gezogen naar 100 topics terug joh!
Spreek voor jezelf aub. Ik ga er dit jaar (net als de afgelopen 8 jaar) gewoon weer op vooruit. En juist dankzij mijn koophuis is die vooruitgang redelijk stabiel. Weliswaar gaan de belastingen wat omhoog, maar daarintegen hoef ik geen huurverhoging meer te betalen en gaan mijn energiekosten voor het eerst omlaag (betere isolatie, nieuwe ketel, enz enz, dat kon allemaal niet in mijn huurhuis) i.p.v. omhoog.quote:Op woensdag 1 februari 2012 08:30 schreef michaelmoore het volgende:
Feit is dat we er met ze n allen de komende jaren op achteruit gaan, ook de huurders.
verwachtingen?quote:Op woensdag 1 februari 2012 08:42 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Spreek voor jezelf aub. Ik ga er dit jaar (net als de afgelopen 8 jaar) gewoon weer op vooruit. En juist dankzij mijn koophuis is die vooruitgang redelijk stabiel. Weliswaar gaan de belastingen wat omhoog, maar daarintegen hoef ik geen huurverhoging meer te betalen en gaan mijn energiekosten voor het eerst omlaag (betere isolatie, nieuwe ketel, enz enz, dat kon allemaal niet in mijn huurhuis) i.p.v. omhoog.
Salarisgroei zit voorlopig (ook de komende jaren, tenzij de werel echt vergaat) wel goed.
Dat de groei wat minder is dan hij had kúnnen zijn zonder de crisis, ok. Maar echt niet iedereen gaat er op achteruit tijdens een crisis hoor. (Sterker nog, zoals ik al eerder heb gezegd, de crisis in 2008-2009 was achteraf gezien het beste dat me had kunnen overkomen...)
Het spijt me dat ik je verdriet niet met je kan delen, maar ik ga er gewoon echt op vooruit. Heb ik het salaris van mijn partner nog niet eens meegerekend. We gaan van éénverdieners naar twééverdienersquote:Op woensdag 1 februari 2012 08:44 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
verwachtingen?
Kijk maar door een roze bril
Wat complete kul is natuurlijk, want als de verwachting is dat ie over 3 jaar x% lager is, zijn ze morgen x% lager, en niet pas over 3 jaar. Overigens wordt vergeleken met de top per 2008. Daar is volgens de insiders toch al 50% vanaf? Gaan we dan weer 20% omhoog?quote:Op woensdag 1 februari 2012 08:42 schreef droom_econoom8 het volgende:
En we hebben weer een voorspelling. Rabobank: 'Huizenprijs daalt tot 30 procent'.
Dat konden ze jaren terug al op Fok! lezenquote:Op woensdag 1 februari 2012 08:42 schreef droom_econoom8 het volgende:
En we hebben weer een voorspelling. Rabobank: 'Huizenprijs daalt tot 30 procent'.
Hier kijken ze dus alleen naar de huizen die verkocht worden, terwijl de overgrote meerderheid dat na veel meer dan 9 maanden nog niet is. Dat vertekent het beeld wel.quote:In de zomer van 2008 kostte een gemiddelde bestaande woning ruim 259.000 euro, en dat is inmiddels teruggelopen naar ruim 233.000 euro. De periode dat een huis te koop staat, loopt almaar op en is nu ongeveer negen maanden.
Op zich niet onlogisch: hoog inzetten en dan zakken als het niet verkoopt.quote:Makelaarsvereniging NVM stelt dat een derde van de huizen die te koop worden aangeboden, nu te hoog geprijsd is.
Precies wat ze in de jaren met 15% prijsstijgingen ook hadden moeten doen, maar toen waren ze er maar wat blij mee dat het effect zichzelf versterkte.quote:NVM-woordvoerder Roland Kimman vindt de Rabo-voorspelling te somber. "We moeten uitkijken dat zulke ramingen geen zichzelf versterkend effect krijgen."
Deze man (en voor de alu-hoedjes-gelovers: ik ken hem persoonlijk!) heeft altijd een goed beeld op de woningmarkt gehad, en wees er lang voor de crisis al op dat huisvesting niet schaars gehouden moet worden.quote:Hugo Priemus, oud-hoogleraar woningmarkt, is niet verbaasd.
Lijkt me ook. Ervaring in het verleden leert dat prijsdalingen grofweg net zo lang duren als prijsstijgingen. Zeker zolang de overheid met "pappen en nathouden" een snelle crash wil voorkomen.quote:De prijsdaling kan dus ook wel eens langer duren dan tot 2015."
Ja.... ik weet het... het klinkt volslagen onlogisch.... maar zo werkt dat in de geest van de banksters... we drukken je luchtpijp zo strak mogelijk dicht... niet niet dicht genoeg om te stikken maar fatsoenlijk lucht happen lukt ook nietquote:Op dinsdag 31 januari 2012 23:21 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Xeno.... En dat doen ze dan door,je de duimschroeven aan te draaien zodat er minder overblijft om af te lossen?
Maak van 'imo' dan op zijn minst 'imho'...
Als dat zo is, is dan de samenstelling van de verkopen (goedkoop, middel, duur) ook nog van invloed? Exact wat is dan de voorspelling?quote:Op woensdag 1 februari 2012 09:01 schreef RemcoDelft het volgende:
Hier kijken ze dus alleen naar de huizen die verkocht worden, terwijl de overgrote meerderheid dat na veel meer dan 9 maanden nog niet is. Dat vertekent het beeld wel.
Uiteraard heb je hier een goed punt, daarnaast is het niet praktisch om grote hoeveelheden mensen uit te zetten indien er toch geen kopers zijn, naast de maatschappelijke problemen die dit oplevert krijgt te bank zijn geld niet terug. In Amerika zie je dit reeds gebeuren, mensen betalen simpelweg hun hypotheek niet meer maar blijven wel lekker wonen in 'hun' huis. Wat zullen de banksters zich genaaid voelenquote:Op woensdag 1 februari 2012 00:08 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Exact zo werken de voorwaarden van een hypotheek ook. Ben je te goeder trouw, is er niks aan de hand. Die voorwaarden zijn dan ook zo geschreven voor gevallen waarbij de hypotheeknemer niet te goeder trouw is. Vul maar in welk deel van het spectrum je zelf zit (hint: in de regel geldt dat zo de waard is hij zijn gasten vertrouwd)
Wat waren we onze tijd toch ver vooruit hèquote:Op woensdag 1 februari 2012 08:14 schreef Whuzz het volgende:
Wow. Log ik net in, wordt ik zo in een time-warp-vortex gezogen naar 100 topics terug joh!
Ik denk dat makelaars direct een kruisje zouden zetten als ze een contract onder hun neus zouden krijgen wat slechts een inkomensdaling van 30% zou garanderenquote:Op woensdag 1 februari 2012 09:01 schreef RemcoDelft het volgende:
Hier kijken ze dus alleen naar de huizen die verkocht worden, terwijl de overgrote meerderheid dat na veel meer dan 9 maanden nog niet is. Dat vertekent het beeld wel.
Er wordt niets vermeld what-if bij bijv. HRA-afschaffing;quote:Op woensdag 1 februari 2012 08:42 schreef droom_econoom8 het volgende:
En we hebben weer een voorspelling. Rabobank: 'Huizenprijs daalt tot 30 procent'.
Of Rabo weet al dat de HRA eraan gaat?quote:Op woensdag 1 februari 2012 12:45 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Er wordt niets vermeld what-if bij bijv. HRA-afschaffing;
bijvoorbeeld wat zou kunnen, bij afschaffing HRA 2015-2025:
Randstad: minus 50% t.o.v. HEDEN
Elders: minus 30 tot minus 70% t.o.v. HEDEN
De Rabobank is wel erg moedig door het percentage van 30% daling op DIT moment al voor te spiegelen; misschien een signaal van hun kracht, of .. bluf. De toekomst zal het leren.
Zou Rabobank hier ook consequenties aan verbinden voor hypotheken? Als ze verwachten dat het onderpand de komende jaren 30% minder waard wordt, lijkt het me redelijk om ook te zorgen dat de nieuwe hypotheken binnen enkele jaren max. 70% van de woningwaarde uitmaken. Dus eigen geld inleggen en aflossen. Echter, als ze dat doen rennen klanten naar de concurrentie.quote:Op woensdag 1 februari 2012 12:45 schreef Bankfurt het volgende:
De Rabobank is wel erg moedig door het percentage van 30% daling op DIT moment al voor te spiegelen; misschien een signaal van hun kracht, of .. bluf. De toekomst zal het leren.
Aha,quote:Op woensdag 1 februari 2012 13:04 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Of Rabo weet al dat de HRA eraan gaat?
De Rabo komt uit de ontkenningsfase en begint nu wat realistischer te spreken over de huizenmarkt, veels te laat en veels te weinig natuurlijk. Als zelfs Rabo spreekt over 30% maak er dan maar 50% van.quote:'Huizenprijs daalt met 30 procent'
DEN HAAG - De prijs van koopwoningen blijft nog jaren dalen.
De komende vier jaar neemt de gemiddelde prijs per jaar met 3 tot 5 procent af. In 2015 is een gemiddelde koopwoning in Nederland 20 tot 30 procent goedkoper dan tijdens de topperiode halverwege 2008. Dat voorspelt Rabobank in een nieuw rapport over de perspectieven van de bouwsector.
De mate waarin de prijzen verder dalen is afhankelijk van de ingrepen in het huidige woningmarktbeleid.
In de zomer van 2008 kostte een gemiddelde bestaande woning ruim 259.000 euro en dat is inmiddels teruggelopen naar ruim 233.000 euro. De periode dat een huis te koop staat, loopt almaar op en is nu ongeveer negen maanden.
Makelaarsvereniging NVM stelt dat een derde van de huizen die te koop worden aangeboden, nu te hoog geprijsd is.
Rogier Spoel, manager bij VBO-makelaars, zegt dat het scenario van aanhoudende prijsdalingen bewaarheid kan worden 'als de politiek geen besluit neemt dat voor de komende twintig, dertig jaar zekerheid geeft op de woningmarkt'.
NVM-woordvoerder Roland Kimman vindt de Rabo-voorspelling te somber. "We moeten uitkijken dat zulke ramingen geen zichzelf versterkend effect krijgen." De makelaarsvereniging raamt een daling van 5 procent dit jaar, en 2,5 procent volgend jaar.
Hugo Priemus, oud-hoogleraar woningmarkt, is niet verbaasd. "Het Internationaal Monetair Fonds heeft er al op gewezen dat Nederland in vergelijking tot andere Europese landen een uitzonderlijk lange periode van huizenprijsstijgingen heeft doorgemaakt. De prijsdaling kan dus ook wel eens langer duren dan tot 2015. Als een kabinet flinke economische hervormingen doorvoert, door bijvoorbeeld de arbeidsmarkt te flexibiliseren, dan komt er een grote vraaguitval op de huizenmarkt en dalen de prijzen verder."
Rabobank stelt dat de bouwsector zich voorlopig niet kan herstellen van de crisis. Rabo-onderzoeker Leontien de Waal stelt dat de sanering van de sector nog niet is afgerond, ondanks een reeks faillissementen. Ze houdt rekening met het scenario dat grote beursgenoteerde bouwbedrijven de komende tijd opsplitsen in kleinere, gespecialiseerde spelers.
bron: De Stentor
Je bedoelt dat een gemiddeld huis straks minder dan twee modale gezinsinkomens gaat kosten.quote:Op woensdag 1 februari 2012 12:45 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Er wordt niets vermeld what-if bij bijv. HRA-afschaffing;
bijvoorbeeld wat zou kunnen, bij afschaffing HRA 2015-2025:
Randstad: minus 50% t.o.v. HEDEN
Elders: minus 30 tot minus 70% t.o.v. HEDEN
De Rabobank is wel erg moedig door het percentage van 30% daling op DIT moment al voor te spiegelen; misschien een signaal van hun kracht, of .. bluf. De toekomst zal het leren.
Kijk... het gaat natuurlijk heel erg goed in 020.... alles raak je daar in no time kwijt tegen zeepbelprijzenquote:Jouw huis, mijn huis
De buurman gaat het schip in met zijn dure hypotheek. Wij niet. Net als zoveel huizenbezitters wiegen de redacteuren van HP/De Tijd zichzelf in slaap in hun onverkoopbare huis, terwijl hun hurende collega’s met leedvermaak toekijken. Slechts één redacteur ziet in de verte een ijsberg opdoemen: ‘Ik ben het haasje. Nout Wellink, bedankt.’
Sommige mensen hebben gewoon geen talent voor financiële beslissingen. In 2000 ging ik na lang aarzelen toch ook maar in aandelen, op een moment dat de kenners allang schaterlachend waren uitgestapt. Binnen de kortste keren was eenderde van mijn inleg verdampt. Eind 2007 zocht ik een veilig huis om mijn dochter – parttime – in groot te brengen. Ik wilde een kindvriendelijke buurt, die zich toch op twaalf minuten fietsafstand van het Spui bevindt. Oud-Zuid viel af wegens te duur. De Watergraafsmeer haalde ik net, met een tophypotheek van 272.000 euro – het appartement zelf kostte 241.000 euro. “Is het wel verantwoord?” had ik een collega gevraagd die als huizenmarktexpert te boek stond. “Ja hoor,” stelde hij me gerust. “Mensen moeten altijd blijven wonen, nietwaar?” Dat was zo. En op de dag dat de deal rondkwam, las ik dat de huizenprijzen in Amsterdam het voorbije jaar met zeventien procent waren gestegen. De verwachting was dat dat in 2008 wederom het geval zou zijn. Misschien word ik nog wel eens rijk, jubelde ik.
Via een ondoorgrondelijk spaar/beleggings/ levensverzekeringsproduct met een sterke woekerpolisodeur zou ik binnen dertig jaar 55.000 euro aflossingskapitaal opbouwen, de rest was aflossingsvrij. Ik ging de ING 1130 euro per maand aan rente betalen en SNS Reaal, waar ik die 55.000 euro had ondergebracht, 71 euro. Van de fiscus kreeg ik 430 euro retour. Netto woonlasten aldus: 770 euro, plus 75 euro voor de kas van de VVE. Dat was te doen. En als ik groter wilde gaan wonen, kon ik mijn flink in waarde gestegen huis altijd voor minimaal 271.000 euro verkopen, wist ik. Tjonge, wat voelde ik me safe. Toen. Ik woon in een goede buurt, zoals dat heet. Er wonen veel (halve) BN’ers en mijn straat heeft een heuse fontein. Maar mijn appartement uit 1910 is slechts 62 vierkante meter groot. Ik heb een balkonnetje op het zuiden waar precies één stoel op past. Mijn bovenburen bepalen hoe laat ik wakker word, namelijk als zij uit hun bed stappen en richting Senseo snellen. Mijn huis is groot genoeg voor anderhalve bewoner: ik en mijn dochter. Maar samenwonen met een nieuwe liefde? Onmogelijk.
Het grote probleem is: ik kan niet weg. Een soortgelijke woning staat al driekwart jaar voor 229.000 euro te koop, een groter appartement aan de overkant zelfs voor 219.000 euro (zonder verwarming, dat wel). Ik heb er nog nooit een aspirant-koper kunnen ontwaren. En de huizenprijzen zullen volgens alle prognoses voorlopig blijven dalen. Ik ben, kortom, het haasje. Nout Wellink, bedankt.Toch probeer ik van mijn huis te houden. Mijn dochter voelt zich er fijn en ik doorgaans ook. En mijn fiets kan ik zonder slot in het rek plaatsen – ik heb het terugkerend van het Spui diverse keren gedaan. Ik heb zelfs een keer ongestraft een hele nacht een jasje van driehonderd euro over mijn stuur laten hangen. Dus zeg ik: leve de Watergraafsmeer! Maar in de etalages van makelaars kijk ik niet meer. Uit zelfbescherming.
bron: HP de tijd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |