Banken hebben momenteel problemen met geld aan te trekken, althans... op de gebruikelijke manier. Ik vermoed dat ze gewoon de stijgende kosten van kapitaal wensen terug te halen op de klanten, immers de mensen met een kortlopende rente hebben geen keuze meer om over te stappen tegen een lage rente. Gisteren was er een man bij kassa die het constant over 'het gebrek aan marktwerking' had, de banken hoefden niet meer te concurreren met elkaar dus konden ze de klanten op hun gemak uitpersen.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 21:14 schreef Sjabba het volgende:
Iemand die netjes betaald en geen problemen in het vooruitzicht heeft worden gewoon met rust gelaten hoor. Banken gaan echt niet alle onderpanden actief toetsen en aanvullende zaken eisen of het anders gedwongen verkopen.
Je snijdt jezelf toch ook niet in je dikke duim imcj?
Maar het staat ze vrij om de nieuwe termijn rente te verhogenquote:Op dinsdag 31 januari 2012 21:31 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Al zouden ze het willen... Ze mogen het niet. Ook niet als het in de voorwaarden staat. (Nee, echt niet)
Niet helemaal. Als je nog steeds voldoet aan de huidige hypotheeknormen kun je overstappen of onderhandelen. Voldoe je daar niet meer aan, dan zul je het nieuwe rente-aanbod moeten accepteren. That's life.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 21:42 schreef ComplexConjugate het volgende:
Maar het staat ze vrij om de nieuwe termijn rente te verhogen
Bij aflossingsvrije hypotheken wil je dit soort voorwaarden nog eens tegenkomen. In ieder geval de ABN heeft dat momenteel in de AV van z'n aflossingsvrije hypotheek slaan; ze eigenen zich het recht toe om 'mocht dat nodig zijn, eens in de vijf jaar te laten hertaxeren'. Geen idee of dat in de AV van oudere hypotheken ook al stond.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 09:20 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
"wij mogen uw huis in bezit nemen" lijkt me niet echt juridische taal, dat staat er vast niet. Tenzij het een hypotheek is van de 'jongens binnen zonder kloppen' orde....
Misschien een linkje naar de voorwaarden?
Pffffff....quote:Op dinsdag 31 januari 2012 21:58 schreef Adaran het volgende:
[..]
Bij aflossingsvrije hypotheken wil je dit soort voorwaarden nog eens tegenkomen. In ieder geval de ABN heeft dat in de AV van z'n aflossingsvrije hypotheek slaan; ze eigenen zich het recht toe om 'mocht dat nodig zijn, eens in de vijf jaar te laten hertaxeren'.
Leuk detail: In diezelfde AV staat dat de taxatie (die NWWI-conform moet zijn, dus extra prijzig) op kosten van de woningbezitter is.
Staat me even zo niet bij wat d'r gedaan moet worden als de taxatiewaarde onder de hypotheekwaarde ligt, maar worst case wordt je vriendelijk verzocht om het verschil binnen afzienbare tijd cash bij te leggen. Oh, en ze kunnen je ongetwijfeld een 'goed' aanbod doen voor een persoonlijk krediet.
Art. 12:quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:02 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Ze kunnen je inderdaad wel verzoeken om het verschil bij te leggen, maar zolang je aan je verplichtingen voldoet (dus elke maand gewoon je hypotheek betaald) kan de bank verder HELEMAAL NIETS. Geen rechter die een bank in het gelijk gaat stellen als je je maandelijkse betalingen verricht.
Haal je nu een deel van de hypotheekovereenkomst aan? Ter educatie: Het is de rechter die toetst of voorwaarden redelijk en billijk zijn, niet de bank....quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:07 schreef Adaran het volgende:
Art. 12:
'op grond van de vergelijking tussen de schuld en de getaxeerde executiewaarde van het onderpand is de geldgever gerechtigd om het voor de lening geldende rentepercentage aan te passen en vervroegde aflossing van (een deel van) de schuld te verlangen, overeenkomstig het in de offerte bepaalde.
De bank zal zeggen 'ze zijn redelijk en billijk, en de klant heeft d'r voor getekend'. En ik kan me voorstellen dat de bank bij een 100% aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de rit niet met een restschuld wil blijven zitten omdat je het verschil tussen hypotheek en woningwaarde niet kunt bijpassen.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:11 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Haal je nu een deel van de hypotheekovereenkomst aan? Ter educatie: Het is de rechter die toetst of voorwaarden redelijk en billijk zijn, niet de bank....
Het doet niet terzake wat jij je kan voorstellen... Nee, echt niet, sorry...quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:19 schreef Adaran het volgende:
De bank zal zeggen 'ze zijn redelijk en billijk, en de klant heeft d'r voor getekend'. En ik kan me voorstellen dat de bank bij een 100% aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de rit niet met een restschuld wil blijven zitten omdat je het verschil tussen hypotheek en woningwaarde niet kunt bijpassen.
Ehmmm.... De bank zal naar de rechter moeten....quote:En het is natuurlijk hartstikke leuk om naar de rechter te gaan, maar dat kost je zo ook al snel een duizendtal euro's aan proceskosten, griffierechten etc..
Indeed. Volgens mij snapt Adaran niet helemaal wat dat inhoudt.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:21 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Het doet niet terzake wat jij je kan voorstellen... Nee, echt niet, sorry...
De rechter bepaald.
Linkje naar jurisprudentie, svp.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:21 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Het doet niet terzake wat jij je kan voorstellen... Nee, echt niet, sorry...
De rechter bepaald.
LOL, lees mijn toevoeging, we hebben elkaar net overlapped...quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:22 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Indeed. Volgens mij snapt Adaran niet helemaal wat dat inhoudt.
"Ik kan me voorstellen dat" en dan de mond vol hebben van anderen die iets moeten bewijzen. Ga je mond eens heel erg snel spoelen met zeep, snotjoch dat je er bent.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:26 schreef Adaran het volgende:
[..]
Jij roept wat. Bewijs het dan maar ook.
Gezien je eerdere argumenten, lijkt mij mijn tijd ietwat te duur om alles voor je voor te kauwen...quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:26 schreef Adaran het volgende:
Jij roept wat. Bewijs het dan maar ook.
Ow got, wat zielig. Wil je nou echt een wedstrijdje doen wie d'r het hardste kan roepen dat-ie gelijk heeft? Pathetisch.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:28 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Gebruik Google, open desnoods een hulptopic, maar deze algemene kennis ga ik echt niet tot op de letter voor je spellen.
Om jurisprudentie roepen omdat mensen je claim onderuit halen is nogal pathetisch in dit geval ja, daar heb je gelijk in.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:31 schreef Adaran het volgende:
[..]
Ow got, wat zielig. Wil je nou echt een wedstrijdje doen wie d'r het hardste kan roepen dat-ie gelijk heeft? Pathetisch.
Jij kunt gillen wat je wilt. Maakt mij niet uit. Ik HEB gelijk. Of ik het krijg doet niet terzake, ik heb het toch. Gewoon omdat het zo is.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:31 schreef Adaran het volgende:
Ow got, wat zielig. Wil je nou echt een wedstrijdje doen wie d'r het hardste kan roepen dat-ie gelijk heeft? Pathetisch.
quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:32 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Jij kunt gillen wat je wilt. Maakt mij niet uit. Ik HEB gelijk. Of ik het krijg doet niet terzake, ik heb het toch. Gewoon omdat het zo is.
Leuker kan ik het niet maken...
Overstappen is voor mensen met onderwaarde of een hoge schuld-inkomen ratio mometeel uitgesloten, was gisteren nog 1 grote huilpartij bij tros radar. Inderdaad that's life...quote:Op dinsdag 31 januari 2012 21:44 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Niet helemaal. Als je nog steeds voldoet aan de huidige hypotheeknormen kun je overstappen of onderhandelen. Voldoe je daar niet meer aan, dan zul je het nieuwe rente-aanbod moeten accepteren. That's life.
Please behavequote:
Xeno.... En dat doen ze dan door,je de duimschroeven aan te draaien zodat er minder overblijft om af te lossen?quote:Op dinsdag 31 januari 2012 22:39 schreef ComplexConjugate het volgende:
Feitelijk willen banken stimuleren dat je gaat aflossen imo.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |