abonnement Unibet Coolblue
  maandag 2 april 2012 @ 10:44:10 #102
269 vats
Live life to the max!
pi_109795937
Waar In Yiw China bij een nieuw restaurant naast het Kingdom Hotel (Ben de naam kwijt) Ik was hier met een klant van me die het niet zo op Chinees eten heeft, dus dan maar steak.

Waarneer Vorige week Maandag

Wat at je? Vooraf hadden we een heerlijk groot glas stella artois met daarbij een plank met nachos, kaas, ui en tomaat. Ik zou er zelf graag Salsa of Guacamole bij gehad hebben, maar dat serveerde ze niet. De nachos waren zeer smakelijk en lekker vers.



Als hoofdgerecht hadden we werkelijk waar de lekkerste steak die ik ooit op heb in Azie, zelfs in HK in tenten waar ze gerust 40 euro rekenen voor een klein stukje vlees smaakte het niet zo goed als hier! De steak kwam met gestoomde groenten, een gepofte aardappel en een jus met veel zwarte peper, echt super lekker



Als dessert had ik Tiramisu die niet echt super was aangezien nog half bevroren. Hij was wel huisgemaakt maar de voorraad hadden ze in de vriezer gemikt. De smaak was OK, er had alleen wel meer alcohol in gemoeten.



Kosten Totaal bedroeg de rekening iets van 600 RMB wat rond de 70 euro is, we hadden beiden 2 halve lieters bier en een Irish Coffee.

Waardering Voor de steak een dikke 9, het toetje een 6 en het voorgerecht een 7. Ik eet eigenlijk alleen maar Chinees of ander Azieatiesch eten hier, dus gaf het niet dat ik een week een klant had die eigenlijk alleen westers wilde eten.
  vrijdag 6 april 2012 @ 21:34:19 #103
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_110000370
Waar? Pizzeria Fontanella, Delft (http://fontanella.nl/)

Wanneer? 6-4-2012

Wat at je?

Vooraf brood met kruidenboter en tapenade: het brood was oke, niet erg spannend (gewoon wit Italiaans brood); de tapenade was wel erg lekker.
Als hoofdgerecht had ik de pizza Contadina (gorgonzola, artisjokken, mais, champignons): lekker, goed op smaak.
Mijn vriend had lasagne quattro formaggio, ook goed volgens hem.
Daarbij een gemengde salade, ook niets op aan te merken.
Als toetje had ik Tartufo classico (chocoladeijs met donkere chocoladevulling): lekker, maar niet de smaaksensatie waarop ik had gehoopt. Mijn vriend had Tartufo al caffe; wit ijs met koffievulling. Een beetje saai, bestond vooral uit vanilleijs.

Impressie? Een pizzeria zoals er zovele zijn, niets bijzonders maar gewoon oke als je snel een fatsoenlijke pizza wilt eten. Maar verwacht geen echt Italiaanse kwaliteit, als is de kok wel Italiaan.
De bediening was snel en vriendelijk, maar het restaurant was nogal druk (een grote groep kinderen aan de tafel naast ons).

Kosten? 45 euro totaal (inclusief 3 drankes)

Cijfer? 7,5
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_110005690
Waar?
Restaurant Rosso

Wanneer?
N.b.

Wat at je?
7-gangen menu, amuses en koffie met friandises. Daarbij circa 10 bier en tafelwater. Het is ietwat te lang geleden om alle gerechten te herinneren, maar denk: coquille, ganzenlever, minitournedos. Mooie kleine gerechtjes die er stuk voor stuk zeer mooi uitzagen. Sommige gerechten zagen er helaas mooier uit dan ze daadwerkelijk smaakten, iets wat ik persoonlijk onacceptabel vind (smaak gaat vóór schoonheid in mijn beleving). De scampi bijvoorbeeld was gewoon duidelijk een diepvries scampi, en dan niet een van topkwaliteit.

Impressie?
Zééér mooie zaak, je kan er wel aan af zien dat deze locatie ook wel als club wordt gebruikt. Het personeel was wisselend qua kwaliteit. De gastheer was zoals ik als student het noem "een mooie baas met een vlotte babel". Een van de dames die de drankjes rond bracht was echter nogal bot/raar, "pleurde" drankje op je tafel en weg was ze. Ik hoef geen overdreven slijmservice maar dit was echt middelmatige cafetaria service.

Kosten?
180 voor 2 personen

Cijfer?
Goed gegeten, prijs kwaliteit is in orde. 8 min
pi_110006240
Waar?
Restaurant Vanille @ Eijsden

Wanneer?
Niet boeiend, een donderdag.

Wat at je?
Holy moly, wat een mooie ervaring is deze tent!

Ook dit is een tijdje geleden, maar even proberen wat op te halen:
2 soorten brood, één gesneden en een soort "mini heelbrood" met goede olijfolie en zout (geen boter)
Amuse ~ Ijs van ganzenlever en een kleverige composiet van mango
Voor ~ Gegrilde coquille met een bisque van schaaldieren
Voor ~ Zalm met kruidenmousse
Hoofd ~ Runderlende en kalfswang, aardappelmousse mix van paddenstoeltjes en saus (kwijt wat voor saus 't was)
Bij ~ Toast van bloedworst, kwartelei en truffelvinaigrette
Na ~ "geitenkaas bruléé", vijgencake en gekarameliseerde amandelen met karamelsaus
Na ~ Flensje á orange met vanille-ijs (beste vanille ijs ooit)

Impressie?
Service was heel netjes, precies goed zelfs. Uitleg over de gerechten en wijnen was duidelijk, vriendelijk en op maat (ik heb geen verstand van wijn). Alerte service verder, ons kwam niets tekort.

Kosten?
170 voor 3 personen

Cijfer?
9+

Ze serveren dus op donderdag een 5 (bij ons 6?) gangen menu met 3 glazen wijn, tafelwater en koffie met friandises voor 50 euro. Prijs/kwaliteit van dit menu is echt ongekend.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 10 april 2012 @ 13:16:20 #106
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_110133233
Waar?
Van de Markt

http://www.vandemarkt.nl/
Schollenbrugstraat 8-9
1091 EZ Amsterdam

Wanneer?
Afgelopen week, 3 April volgens mij.

Wat at je?

Aperitief:
Ik: Een glas Delot Père et Fils, Champagne Brut, Grande Réserve
Vriendin: Frangelico likeur en een drup oude balsamico azijn opgevuld met Cava

Amuse 1:
- Compleet vergeten -

Amuse 2:
Doperwten soep met schuim van kokos en een beetje nootmuskaat.

Voorgerecht:
Ik: Gepekelde en in bergamot citroen gemarineerde kabeljauw met structuren van citrus en honing, siroop van citroen
Vriendin: Mozaïek van gekonfijte konijnenbout en eendenlever, compote van wortel en hazelnoot, gelei van wortel.

Tussengerecht:
Beide: Gebakken coquilles St. Jacques op dun gesneden prei, luchtige kokosroom met groene Thaise curry, bieslook

Hoofdgerecht:
Ik: Gebakken runder bavette met crème van peterseliewortel, gegrilde koning bolet, bundelzwammen en knolgroenten, rode wijn jus
Vriendin: Krokant gebraden ganzeborst, confit van ganzenbout, zoete aardappel, pastinaak,
eendenlever en jus van nootmuskaat

Nagerecht:
Beide: Diverse bereidingen van Yoghurt, ter land- zee idee.

We hadden een wijnarrangement voor elke gang, mijn vriendin het gewone 4 gangen arrangement. Ik het 'BOB'-arrangement, waarbij je bij elke gang een half glas krijgt geschonken. Zou de wijnen niet meer kunnen opnoemen, elke wijn wordt bijzonder prettig 'aangekondigd', en je krijgt rustig de tijd om even te proeven.

Impressie?
Eten hier 'regelmatig', het ligt lekker verborgen waardoor de grote massa het nog niet heeft ontdekt. Ze gaan in Mei verhuizen naar de hoek van de weesperzijde waardoor ze o.a. directer te vinden zijn en met een vergunning voor een terras ook wel het één en ander zal gaan veranderen.

Sfeer is ontspannen, werknemers die weten hoe ze een tafel weten te bedienen zonder direct opdringerig te zijn. Bij elke gang komen ze met eigen gemaakte broodjes langs.

Kosten?
Was voor ons beide rond de ¤140 kwijt.

Cijfer?
9
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  dinsdag 10 april 2012 @ 14:12:45 #107
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110135394
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 april 2012 13:16 schreef Dark_Angelus het volgende:
Waar?
Van de Markt

http://www.vandemarkt.nl/

-knip-

Eten hier 'regelmatig', het ligt lekker verborgen waardoor de grote massa het nog niet heeft ontdekt
Denk dat dat wel meevalt aangezien ze al wekenlang elke week op de TV zijn te zien:

"Trots berichten wij u dat het RTL5 programma “TOPCHEF de 12 provincies” restaurant VandeMarkt heeft gekozen als locatie voor haar opnames. Vanaf 5 maart kunt u ons terugzien in de wekelijkse uitzending op de donderdagavond op RTL5."
;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 10 april 2012 @ 14:17:24 #108
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_110135586
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 14:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Denk dat dat wel meevalt aangezien ze al wekenlang elke week op de TV zijn te zien:

"Trots berichten wij u dat het RTL5 programma “TOPCHEF de 12 provincies” restaurant VandeMarkt heeft gekozen als locatie voor haar opnames. Vanaf 5 maart kunt u ons terugzien in de wekelijkse uitzending op de donderdagavond op RTL5."
;)
Ah grappig, ben topchef niet echt aan het volgen (Masterchef is veel leuker). Maar in gesprek met één van de kelners kwam met name naar voren dat de overname vorige jaar door de nieuwe eigenaar langzaam ingezet werd en dat er nu (met name na de verbouwing) een beetje schot in begint te komen :)
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_110136595
Waar?
Bij restaurant Onzoma in Valkenswaard.

Wanneer?
Gisteravond, met mijn man en dochter (van 9 jaar).

Wat?
Het concept bij restaurant Onzoma is als volgt: alle gerechtjes zijn voorgerecht-porties. Je mag telkens opnieuw een gang bestellen, totdat je genoeg gegeten hebt. Er is genoeg keuze! Je eet voor een vastgesteld bedrag van 21,50 euro p.p. en of je nu 3, 4, 5 of 6 gangen neemt (of 10 voor mijn part): dat maakt niet uit. Je kunt gewoon telkens weer opnieuw bestellen.
Voor sommige gerechten moet je bijbetalen.

Mijn dochter at: garnaaltjes met spinazie, pizza parmaham/rucola, calamaris
Mijn man at: vispakketje, pesce de la nonna, garnaaltjes, vispakketje (dat vond ie zo lekker)
Ik at: truffelravioli, scalopino met risotto, varkenshaas sambuca en champignons uit de oven.

Impressie en sfeer
We hebben een superavond gehad. Ik was even bang dat het te lang zou duren voor mijn dochter, maar ze heeft genoten van het lekkere eten (en wij dus ook). Er hangt een ongedwongen sfeertje en het is niet al te fancy. Wel supergezellige inrichting en de bediening was prima.

Kosten
De rekening totaal was 70 euro. Met z'n drietjes een avondje tafelen is dus niet zo heel duur in Valkenswaard! We dronken fris, geen wijn (dat scheelt misschien qua prijs). Ik vind de prijs/kwaliteit-verhouding echt helemaal super.

Algemene conclusie

Zeker voor herhaling vatbaar!
Ik was al bekend met het concept (dezelfde eigenaar heeft in Valkenswaard ook restaurant Mama di Kookt en Pincho's die volgens hetzelfde principe werken) en ook Onzoma heeft me overtuigd. Heerlijk eten, met zorg bereid (verse pasta!) en spontane bediening.
Wat mij betreft gaan we vandaag weer! :Y ^O^
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 10 april 2012 @ 21:52:14 #110
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_110158539
Waar? La Tasca, Delft (http://www.latasca.nl/

Wanneer? 9-4-2012

Wat at je?
Het viergangen-Pasen-verrassingsmenu!
Eerst een amuse van aardappelsoep met tahoe; erg lekker dat ze zoveel smaak in zo'n klein glaasje soep weten te stoppen! Daarbij en glaasje prosecco met amaretto van het huis.

Daarna de voorgerechten:
-een druif gedoopt in geitenkaas met pistachenoten
-een gevulde champignon
-minibruschetta met geitenkaas en vijgenchutney
-een pruim gevuld met oude Rotterdammer kaas omwikkeld met gegrilde courgette.
Allemaal erg lekker, spannende smaakcombinaties :)

Het tussengerecht: een grote ravioli gevuld met groene en witte asperges, met salie-bechamelsaus en parmezaanse kaas. Ook weer erg lekker, veel sterke smaken (vooral de salie, de asperges helaas niet zo). De pasta was perfect al dente.

Het hoofdgerecht:
Venkel gevuld met couscous, nootjes, kaas en kruiden; daarbij gegrilde courgette, tomaat en Italiaanse spinazie. Erg lekker, vooral de spinazie, die supersterk smaakte.
Als dessert geitenkaasijs met cuarenta-y-tres siroop en pistachenoten, en chocolademousse/cake laagjes met vers fruit. Ook erg lekker; de geitenkaas in het ijs smaakte niet echt naar geit, maar was wel heel lekker vol en romig.

Impressie? Dit is misschien wel ons favoriete restaurant in Delft! Iets duurder dan waar we meestal naartoe gaan, al is het geen sterrenrestaurant.
Er is geen kaart, je kan kiezen uit een 3- ,4- of 5-gangenmenu, gemaakt van zoveel mogelijk biologische streek- en seizoensproducten. Je kan speciale (dieet)wensen opgeven waar dan rekening mee gehouden wordt (zo zijn wij dus vegetariers). Je kan ook een wijnmenu erbij kiezen, maar wij drinken niet echt veel alcohol, dus dat hebben we niet gedaan.
Het eten is altijd lekker, met heel veel lekker sterke smaken en ongebruikelijke smaakcombinaties.
De bediening is erg vriendelijk, ze maken uitgebreid een praatje en weten veel over de gerechten en ingredienten. Het duurde wel lang voordat ze kwamen vragen of we wat wilden drinken, maar ik had ook geen haast en geen zin om te gaan zwaaien.
Er is ook een huiskat, genaamd Silver, waar we ons mee vermaakt hebben. Supergezellig dus!

Kosten? Vanwege een kortingsbon van 25% waren de totale kosten ¤ 70 voor 2 viergangenmenu's en 2 drankjes + fooi.

Cijfer? 9
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  dinsdag 10 april 2012 @ 21:54:07 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110158689
Jakkes een huisdier in een restaurant. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 10 april 2012 @ 21:58:14 #112
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_110158949
Tja, dat kan je vinden (had ook wel verwacht dat iemand dat zou zeggen). Maar ik hou wel van katten, en ze zorgen er echt wel voor dat hij niet op tafels of in de keuken komt. Het voegt wel een huiselijke sfeer toe, en daar gaat dit restaurant om: goed eten, niet al te verfijnd maar wel heel erg lekker, in een ongedwongen gezellige sfeer.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 11 april 2012 @ 09:17:07 #113
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_110170469
quote:
13s.gif Op dinsdag 10 april 2012 21:54 schreef golfer het volgende:
Jakkes een huisdier in een restaurant. :{
qft
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  woensdag 11 april 2012 @ 14:54:48 #114
269 vats
Live life to the max!
pi_110182509
quote:
13s.gif Op dinsdag 10 april 2012 21:54 schreef golfer het volgende:
Jakkes een huisdier in een restaurant. :{
Ik heb er geen moeite mee, woon in China en hier is het heel normaal dat er honden of katten in sommige restaurants lopen.
  woensdag 11 april 2012 @ 15:15:01 #115
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_110183398
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 14:54 schreef vats het volgende:
Ik heb er geen moeite mee, woon in China en hier is het heel normaal dat er honden of katten in sommige restaurants lopen.
En als je ze aanwijst eindigen ze op je bord? :')

Ik heb ook geen moeite met visrestaurants waar aquaria vol vissen en kreeften aanwezig zijn.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_110189546
quote:
Jakkes een huisdier in een restaurant. :{
Jij gaat blijkbaar nooit in Amsterdam uit eten? Het merendeel van de restaurants in Amsterdam heeft een kat.

Zie ook een leuk artikel van Diny Schouten (maker van bekroonde 'underground' Paté en worst) waarom een kat in een eetgelegenheid handig is: http://www.foodlog.nl/artikel/dienstpoes_diny_schouten/

(en dat zeg ik als niet-dierenliefhebber)

[ Bericht 1% gewijzigd door Weird- op 11-04-2012 23:03:59 (Naam van Diny Schouten vergeten) ]
  woensdag 11 april 2012 @ 17:24:20 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110189712
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 17:20 schreef Weird- het volgende:

Jij gaat blijkbaar nooit in Amsterdam uit eten? Het merendeel van de restaurants in Amsterdam heeft een kat.

Vaak genoeg, maar blijkbaar alleen bij goede hygiënische restaurants waar geen huisdieren rondlopen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110191412
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 17:20 schreef Weird- het volgende:

[..]

Jij gaat blijkbaar nooit in Amsterdam uit eten? Het merendeel van de restaurants in Amsterdam heeft een kat.

Uh nee
  zaterdag 14 april 2012 @ 11:50:05 #119
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_110309891
Op aanraden van Isabeau hier mijn afknapper van gisteren:

Waar? Belgian Beer Cafe Boudewijn in Rotterdam

Wanneer? Gisterenavond met 5 oud-studiegenoten

Wat? BBC Boudewijn is een eetcafe achtige pub. Beneden kan je aan de bar hangen en je volgieten met een uitgebreide range aan bieren. Boven kan je simpele Belgische maaltijden eten in ; huiskamersfeer'.
We hebben 2 x brood met smeersels gegeten. Daarna allemaal een hoofdgerecht (gamba's, hamburger, varkenshaas, 3 x biefstuk). Het plan was om een dessert te nemen.

Recensie zoals ik hem net op Iens heb geplaatst:
Ik kan iedereen afraden om naar BBC Boudewijn te gaan voor het diner. Tegen de tijd dat we bestelden waren er al een aantal (door de ober aangeraden) biertjes niet op voorraad en was er één vergeten. De menukaart was een printje omdat de echte kaarten 'uit elkaar vielen' volgens de ober. Een van ons kon de champignonsaus (normaal bij de varkenshaas geserveerd) niet bij haar biefstuk krijgen, 'dat deed de keuken niet'. Toen we besteld hadden kwam hij terug met de mededeling dat er geen mosselen waren. Als de kaarten toch vers geprint waren, had hij er toch voor kunnen zorgen dat ze up to date waren?
Inmiddels was er al zoveel fout gegaan dat de ober spontaan andere tafels ging bedienen. Wij kregen er een heel sacherijnig meisje voor terug die met zeven borden aan kwam terwijl wij met zes personen waren. De patat bij mijn hamburger was al een aantal keer gebakken zo knapperig en verbrand was het. De rest kreeg geen patat. Toen we er om vroegen zou het er aan komen. Tegen de tijd dat de meesten hun bord leeg hadden kwam er inderdaad patat aan. Mijn hamburger was niet gekruid, er zat volgens mij niet eens peper en zout door. Een ander kreeg slechts 4 gamba's. De rest had vlees en alles was koud en nagenoeg rauw. We hadden allemaal een paar champignons als groente.
Toen de serveerster plichtmatig kwam vragen of alles gesmaakt had en we zeiden dat dat niet het geval was kwamen er geen excuses maar slechts een 'oh'. Ze moeten geweten hebben dat het niet goed ging met onze tafel. De serveerster stond heel vaak naast de open keuken te kletsen met de koks waarbij ze telkens onze kant opkeken. Er was overigens ook nog een pinstoring en alle drie de damestoiletten waren buiten werking. Wat een afknapper zeg!

Prijzen: We waren 146 euro kwijt met zes personen. De hoofdgerechten waren ongeveer 15 euro, de rest is opgegaan aan bier en 2 x brood.
Spoilers!
pi_110310625
Als dat eten zo smaakte had ik het gewoon terug gestuurd of voor je drankjes en voorgerecht betaald en was ik mooi ergens anders heen gegaan..
  zaterdag 14 april 2012 @ 12:30:04 #121
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_110310721
Klopt, zo dapper waren we helaas niet. Maar we hadden flinke honger dus we hebben het eten wel op en dan vind ik niet dat je het nog kunt maken om niet te betalen.
Spoilers!
  zaterdag 14 april 2012 @ 12:35:10 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110310843
Zet je recentie ook op iens en andere recentie sites.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 april 2012 @ 12:37:30 #123
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_110310891
Hij staat al op iens ;) Zal morgen nog eens kijken wat ik nog meer kan doen. Gotta love de digitale schandpaal ~O> . Dan ben ik ineens wel heel assertief. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik nee zei toen er gevraagd werd of het smaakte.
Spoilers!
  zaterdag 14 april 2012 @ 12:44:30 #124
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110311063
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 12:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hij staat al op iens ;) Zal morgen nog eens kijken wat ik nog meer kan doen. Gotta love de digitale schandpaal ~O> . Dan ben ik ineens wel heel assertief. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik nee zei toen er gevraagd werd of het smaakte.
Goed zo. Zouden veel meer gasten moeten doen na een afknapper. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110311109
Slecht eten/slechte ervaring is één ding, maar als er dan vervolgens ook niet opgereageerd wordt als je te kennen geeft dat het niet naar wens was, dat maakt een eetgelegenheid m.i. nog slechter dan wanneer het excuses maakt en interesse toont in wat er dan verkeerd was en wat beter zou moeten. Bah!

Kan ook iedereen tripadvisor aanraden overigens. Die gebruik ik hier in het VK ook veel.
Ja doei.
  zaterdag 14 april 2012 @ 13:09:02 #126
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_110311734
Precies. Omgekeerd waren alle andere dingen ook makkelijker te vergeven geweest als het eten gewoon goed was.
Spoilers!
  zaterdag 14 april 2012 @ 13:25:59 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110312216
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 12:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hij staat al op iens ;) Zal morgen nog eens kijken wat ik nog meer kan doen. Gotta love de digitale schandpaal ~O> . Dan ben ik ineens wel heel assertief. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik nee zei toen er gevraagd werd of het smaakte.
Jep, moeten meer mensen doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110338195
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op aanraden van Isabeau hier mijn afknapper van gisteren:

Waar? Belgian Beer Cafe Boudewijn in Rotterdam

Wanneer? Gisterenavond met 5 oud-studiegenoten

Wat? BBC Boudewijn is een eetcafe achtige pub. Beneden kan je aan de bar hangen en je volgieten met een uitgebreide range aan bieren. Boven kan je simpele Belgische maaltijden eten in ; huiskamersfeer'.
We hebben 2 x brood met smeersels gegeten. Daarna allemaal een hoofdgerecht (gamba's, hamburger, varkenshaas, 3 x biefstuk). Het plan was om een dessert te nemen.

Recensie zoals ik hem net op Iens heb geplaatst:
Ik kan iedereen afraden om naar BBC Boudewijn te gaan voor het diner. Tegen de tijd dat we bestelden waren er al een aantal (door de ober aangeraden) biertjes niet op voorraad en was er één vergeten. De menukaart was een printje omdat de echte kaarten 'uit elkaar vielen' volgens de ober. Een van ons kon de champignonsaus (normaal bij de varkenshaas geserveerd) niet bij haar biefstuk krijgen, 'dat deed de keuken niet'. Toen we besteld hadden kwam hij terug met de mededeling dat er geen mosselen waren. Als de kaarten toch vers geprint waren, had hij er toch voor kunnen zorgen dat ze up to date waren?
Inmiddels was er al zoveel fout gegaan dat de ober spontaan andere tafels ging bedienen. Wij kregen er een heel sacherijnig meisje voor terug die met zeven borden aan kwam terwijl wij met zes personen waren. De patat bij mijn hamburger was al een aantal keer gebakken zo knapperig en verbrand was het. De rest kreeg geen patat. Toen we er om vroegen zou het er aan komen. Tegen de tijd dat de meesten hun bord leeg hadden kwam er inderdaad patat aan. Mijn hamburger was niet gekruid, er zat volgens mij niet eens peper en zout door. Een ander kreeg slechts 4 gamba's. De rest had vlees en alles was koud en nagenoeg rauw. We hadden allemaal een paar champignons als groente.
Toen de serveerster plichtmatig kwam vragen of alles gesmaakt had en we zeiden dat dat niet het geval was kwamen er geen excuses maar slechts een 'oh'. Ze moeten geweten hebben dat het niet goed ging met onze tafel. De serveerster stond heel vaak naast de open keuken te kletsen met de koks waarbij ze telkens onze kant opkeken. Er was overigens ook nog een pinstoring en alle drie de damestoiletten waren buiten werking. Wat een afknapper zeg!

Prijzen: We waren 146 euro kwijt met zes personen. De hoofdgerechten waren ongeveer 15 euro, de rest is opgegaan aan bier en 2 x brood.
O My god. Wat erg. :o

Weer 1 van mij. Er komen er meer. Door drukte met mijn verhuizing en niet werkend internet even geen tijd gehad:

Waar? Julia's Pasta op het centraal station Utrecht
Wanneer? 13-3-2012, met een vriendin

Wat at je?
Volkoren penne, (weet niet meer hoe de saus heette) tomatensaus met mozzarella en verse basilicum. En kaas. Hierbij dronk ik 0,5l spa blauw.
Lekker. En het was ook zo klaar. De pasta was naar mijn idee niet vers, maar ook totaal geen verschrikking. De mozzarella en vooral de verse basilicum zorgen voor fijne smaakjes in mijn mond. Wel zat er naar mijn idee vooral veel saus aan de bovenkant en minder aan de onderkant.

Impressie?
Mooie, ruimtelijke, witte en moderne zaak waar we op advies van die vriendin naar binnen gingen rond 23.30 uur. Bij de kassa mijn bestelling gedaan. Ik werd netjes geholpen door een vriendelijke jongen. Vervolgens gevraagd wat te doen, of dat inderdaad naar zijn buurman in de open keuken lopen was. Dat klopte. Hij gaf meteen de bon aan hem. Vervolgens werd ik geholpen door een vriendelijke rocker/alto of welk hokje je hem ook zou willen geven. Niet herkenbaar aan piercings, knalkleuren in het haar, lang haar of kleding, maar toch was het nog te zien. Deze gozer had karakter en was professioneel. Vroeg in de tussentijd nog wat hij van de extra ingredienten hij mocht toevoegen, Niet uit onzekerheid ofzo, maar om gewoon een proffesioneel gesprekje te beginnen. Goedgekeurd.
De zaak zag er ook overal erg schoon uit.
We hebben de pasta meegenomen naar ons spoor. Maar er waren ook zitplaatsen.

Kosten?
De combi van pasta met drankje koste 6,95 of zoiets.

Cijfer?
Een wat ruimere voldoende.
pi_110341138
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 14:42 schreef Tezz het volgende:
Waar?
Bij restaurant Onzoma in Valkenswaard.

Wanneer?
Gisteravond, met mijn man en dochter (van 9 jaar).

Wat?
Het concept bij restaurant Onzoma is als volgt: alle gerechtjes zijn voorgerecht-porties. Je mag telkens opnieuw een gang bestellen, totdat je genoeg gegeten hebt. Er is genoeg keuze! Je eet voor een vastgesteld bedrag van 21,50 euro p.p. en of je nu 3, 4, 5 of 6 gangen neemt (of 10 voor mijn part): dat maakt niet uit. Je kunt gewoon telkens weer opnieuw bestellen.
Voor sommige gerechten moet je bijbetalen.

Mijn dochter at: garnaaltjes met spinazie, pizza parmaham/rucola, calamaris
Mijn man at: vispakketje, pesce de la nonna, garnaaltjes, vispakketje (dat vond ie zo lekker)
Ik at: truffelravioli, scalopino met risotto, varkenshaas sambuca en champignons uit de oven.

Impressie en sfeer
We hebben een superavond gehad. Ik was even bang dat het te lang zou duren voor mijn dochter, maar ze heeft genoten van het lekkere eten (en wij dus ook). Er hangt een ongedwongen sfeertje en het is niet al te fancy. Wel supergezellige inrichting en de bediening was prima.

Kosten
De rekening totaal was 70 euro. Met z'n drietjes een avondje tafelen is dus niet zo heel duur in Valkenswaard! We dronken fris, geen wijn (dat scheelt misschien qua prijs). Ik vind de prijs/kwaliteit-verhouding echt helemaal super.

Algemene conclusie

Zeker voor herhaling vatbaar!
Ik was al bekend met het concept (dezelfde eigenaar heeft in Valkenswaard ook restaurant Mama di Kookt en Pincho's die volgens hetzelfde principe werken) en ook Onzoma heeft me overtuigd. Heerlijk eten, met zorg bereid (verse pasta!) en spontane bediening.
Wat mij betreft gaan we vandaag weer! :Y ^O^
Mama di kookt beviel ons ook al, dus vanavond wordt het Onzoma :) Thx voor de recensie.
pi_110346619
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 08:54 schreef Sts het volgende:

[..]

Mama di kookt beviel ons ook al, dus vanavond wordt het Onzoma :) Thx voor de recensie.
Veel plezier! Mama Di Kookt blijft mijn favoriet, maar daar is wat mij betreft deze bijgekomen. Onzoma is iets meer Italiaans gericht. Eet smakelijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 15 april 2012 @ 19:56:33 #131
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_110362929
Wat is bovenstaande een leukconcept. Ik ken dit eigenlijk alleen in sushi en tapas resaurants. Is er in Rotterdam en omgeving ook zoiets?

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 15-04-2012 21:47:32 ]
Spoilers!
  zondag 15 april 2012 @ 21:33:43 #132
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_110369783
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 12:46 schreef motorbloempje het volgende:
Slecht eten/slechte ervaring is één ding, maar als er dan vervolgens ook niet opgereageerd wordt als je te kennen geeft dat het niet naar wens was, dat maakt een eetgelegenheid m.i. nog slechter dan wanneer het excuses maakt en interesse toont in wat er dan verkeerd was en wat beter zou moeten. Bah!

Kan ook iedereen tripadvisor aanraden overigens. Die gebruik ik hier in het VK ook veel.
Wij hebben een keer in een lunchcafé kroketten met brood besteld. Twee maal met witbrood, tweemaal met bruin brood. Met het witte brood was niks mis, maar op mijn bruine brood ontdekte ik schimmel ;(. Gemeld bij de ober. We kregen uitgebreide excuses, de hele tafel (7 man) kreeg een gratis drankje en er werd een schaal kroketten met brood en mosterd op tafel gezet, genoeg voor de hele tafel. Netjes opgelost en ondanks de misser zou ik er zo weer gaan eten.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_110378661
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

De patat
geen patat.
inderdaad patat
Dat in een bels ding ...
pi_110378938
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 april 2012 12:44 schreef golfer het volgende:

Goed zo. Zouden veel meer gasten moeten doen na een afknapper. ^O^
Och. Teveel mensen die een mening hebben zonder verstand van zaken en dingen afkraken.

Jonnie Boer heeft staan koken op ons bedrijf niet zo lang geleden, er waren figuren die het vlees (reegeit) terug stuurden omdat het niet doorbakken was. _O-

Of heb jij het al meegemaakt dat degene naast je gewoon de eerste witte wijn van bij de ganzenlever bij de 2e witte wijn die bij de vis hoorde flikkert?

Ik kan er een topic om openen eigenlijk :D
  maandag 16 april 2012 @ 00:10:36 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110379882
Ja, zo las ik laatst een "recensie" op iens van iemand die bij een Chinees restaurant Peking Eend had besteld en alleen maar stukjes vel had gekregen! Hahahahaha, en daarna ook nog veel gezeur dat ze geen borden hadden gekregen, alleen schoteltjes en toen ze hadden gevraagd om borden nieuwe schoteltjes kregen. Hahhahahhaa.

Ja, je lacht erom, maar het is tegelijk ook heel triest. Want zulk gezanik staat wel tot in lengte van dagen online.....
pi_110382677
http://www.kotaradja-hengelo.nl/
Ik had 2 uur schaft(afgelopen Zaterdag), en daar hebben ze speciaal voor spoormensen, net als meerdere restaurants een mans porties.

Dit kost dan 6,- en zit je goed vol, ik had even standaard babi pangang (kip) met nasi.
Zaten veel kippenbotjes in en verslikte mij daar goed in, was uitkotsen of doorslikken naja laatste maar gedaan, waren dus gewoon stukken kippenpootjes.

Is dat normaal dat er bot inzit?
Smaakte verder super kip was mals, maar ja kreeg het idee dat het een beetje slachtafval was :P
Ik zwaai naar dieren.
  maandag 16 april 2012 @ 08:09:23 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110384198
Goh, er zaten botjes in de kip....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110386342
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 01:48 schreef Geerd het volgende:
http://www.kotaradja-hengelo.nl/
Ik had 2 uur schaft(afgelopen Zaterdag), en daar hebben ze speciaal voor spoormensen, net als meerdere restaurants een mans porties.

Dit kost dan 6,- en zit je goed vol, ik had even standaard babi pangang (kip) met nasi.
Zaten veel kippenbotjes in en verslikte mij daar goed in, was uitkotsen of doorslikken naja laatste maar gedaan, waren dus gewoon stukken kippenpootjes.

Is dat normaal dat er bot inzit?
Smaakte verder super kip was mals, maar ja kreeg het idee dat het een beetje slachtafval was :P
Voor de 6 euro-maaltijden gebruiken ze waarschijnlijk gevonden roadkill. Het is nogal moeilijk om alle botstukjes uit de kip als het al kip was te halen als er een dieplader overheen is gereden.
  maandag 16 april 2012 @ 10:05:17 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110386365
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 10:04 schreef DonJames het volgende:

[..]

Voor de 6 euro-maaltijden gebruiken ze waarschijnlijk gevonden roadkill. Het is nogal moeilijk om alle botstukjes uit de kip als het al kip was te halen als er een dieplader overheen is gereden.
Ach kijk, een dom racistje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110386585
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2012 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach kijk, een dom racistje
:Y)
nee hoor, prima ervaringen met chinese restaurants :)


Het roadkill-verhaal is trouwens niet verzonnen. Moet er wel bijzeggen dat dat niet in Nederland was, maar diep in donker Afrika.
  maandag 16 april 2012 @ 10:17:46 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110386677
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 10:14 schreef DonJames het volgende:

[..]

:Y)
nee hoor, prima ervaringen met chinese restaurants :)


Het roadkill-verhaal is trouwens niet verzonnen. Moet er wel bijzeggen dat dat niet in Nederland was, maar diep in donker Afrika.
Ik vind het getuigen van domme hufterigheid dat je met een roadkill verhaal komt als er iemand klaagt dat er botjes in kip zit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110386862
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2012 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind het getuigen van domme hufterigheid dat je met een roadkill verhaal komt als er iemand klaagt dat er botjes in kip zit.
Het valt ook niet mee hè, zo'n maandagochtend. Lighten up ouwe brombeer! :*
  maandag 16 april 2012 @ 10:28:54 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110386985
nee

[ Bericht 92% gewijzigd door Mirjam op 16-04-2012 10:35:36 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110387014
reactie op edit

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 16-04-2012 10:35:45 ]
pi_110390182
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo las ik laatst een "recensie" op iens van iemand die bij een Chinees restaurant Peking Eend had besteld en alleen maar stukjes vel had gekregen! Hahahahaha, en daarna ook nog veel gezeur dat ze geen borden hadden gekregen, alleen schoteltjes en toen ze hadden gevraagd om borden nieuwe schoteltjes kregen. Hahhahahhaa.
En dan dat bijgerecht, zo'n rolletje, taai dat dat was, het leek wel een handdoek of zo.

quote:
Ja, je lacht erom, maar het is tegelijk ook heel triest. Want zulk gezanik staat wel tot in lengte van dagen online.....
Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik ook teleurgesteld was over Pekingeend. Je verwacht toch een stuk eend, er staat immers geen Pekingeendvel op de kaart. In die zin is zo'n recensie dan wel informatief.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_110390561
Ik had vorige week woensdag een maaltijdsalade met kip en daar kauwde ik constant op harde stukjes (pezen?). Vond dat nou niet zo erg leuk... naast dat de salade net soep leek, het dreef in een 1/2 centimeter dressing.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 16 april 2012 @ 13:28:54 #147
130803 Gripper
Get a grip
pi_110392994
Zaterdag met een vriend & diens vrouw gegeten bij De Plantage in Veenendaal. Met 2 vestigingen in Ede en Veenendaal.

Leuke tent, gezellig ingericht met een mix van relaxte chesterfield banken en gewone eettafels.
Voorheen ( ik kende alleen Ede, maar de kaart is bij beide plantages gelijk) hadden ze heel veel keus, tapas, fingerfood, borrelen, en daarnaast nog een uitgebreide ala carte kaart.

Nu is er sinds begin april een nieuwe kaart, met een paar gerechten, en versimpeld concept: alle voorgerechten 5 euro, alle hoofdgerechten 15, alle desserts 5 euro.
3 gangen menu voor 23,50.

Prima prijzen dus, en de keuze voor een beperkte selectie ook, beter een paar gerechten op de kaart die je goed kunt klaarmaken dan teveel om uit te kiezen!

Ik at:
- vitello tonnato met 5 spices tonijnmayo --> lekkere en aparte combi. VT is sowieso een goeie klassieker, maar met 5 spices is ie toch net weer eens anders.
- gegrillde red snapper met tomatenrisotto. --> goed gegrilld visje, risotto was iets te ver doorgekookt, maar wel smakelijk
- in malibu gemarineerde ananas carpaccio + pure chocomousse. Was een erg prima toetje, goeie mousse.

Mn tafelgenoten waren ook tevreden over hun gerechten. Ik hoefde niet te betalen, maar met wat drankjes erbij kom je ergens rond de 30-35 ¤ pp uit, en dat is schappelijk genoeg.

Cijfer: 7,5
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 16 april 2012 @ 15:11:42 #148
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110397171
Vorige week donderdag ter ere van mijn diplomauitreiking met een gezelschap van 11 mensen gegeten bij:

http://www.restaurant-cestca.nl/ aan de table du chef, in de keuken! Wittevrouwen, Utrecht.

Sfeer en service: geweldig! Heel erg leuk om in de keuken te zitten en direct van de chef geserveerd te krijgen. Het overige personeel was ook erg vriendelijk en attent. Toen we weg gingen werden we persoonlijk uitgezwaaid met een hand voor iedereen van de chef.


Wat:

Amuse: grote groene olijven met pit en wat pistache nootjes

Vooraf: een lamsterrine met een rode uien tarte tatin en een eekhoorntjesbrood sausje, bij een klein kruiden slaatje.

Soep: een hele lichte romige verse asperge soep, klein beetje schuimig opgemonteerd

Hoofd: gebakken tongschar met een beurré blanc met saffraan, erbij seizoensgroente, knoflookbeignets en hele lichte aardappelpuree/schuim

Kaas: een blauwschimmel, een gewassen wat stevigere kaas en een zachtere romigere kaas. Bij notenlijnen brood, wit en bruin stokbrood, toetjes, walnoten en druiven.

Toe: een yoghurt mousse met Lemoncurd en een Victoria koekje


Het was echt heel erg lekker allemaal en iedereen heeft ontzettend genoten. Goede porties zodat iedereen niet propvol zat aan het eind van de heel gezellige avond.

Mooie wijnen erbij plus een bijzondere dessert wijn toe (van cognac met een vijgen aroma)

Het is een vaste menu prijs (37,50) en je word er altijd verrast met wat je krijgt, we zijn al vaker hier gaan eten en zoals elke keer, het is een absolute aanrader! O+

Cijfer: een 9,5!
  maandag 16 april 2012 @ 22:21:41 #149
130803 Gripper
Get a grip
pi_110418998
C'est Ca is inderdaad een superplekje in Utrecht. Ik zit op mn laptop te kwijlen bij de gerechten die je noemt :9~ Snel weer eens naartoe, t is alweer bijna 1,5 jaar geleden voor het laatst :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 23 april 2012 @ 00:38:25 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110659992
Waar?
Restaurant Smakelijk Eten en Drinken
Markt 21, Vlaardingen

Wanneer?
Afgelopen vrijdag.

Wat at je?


Eendenborst – structuren van bietjes -roggebrood


Coquilles – vadouvan -bloemkool – haringkuit


Iberico lende – dopgroentjes – chorizo

Voor de omschrijving van de gerechten moet je maar even op mijn restaurantblogje kijken:
http://robinuit.wordpress(...)drinken-vlaardingen/
Geen zin om alles over te typen...

Impressie?
Nieuw restaurant (net 6 maanden open), mijn samenvatting is: veel aspiraties, weinig pretenties. Ik vind het echt geweldig. Beperkte kaart van 2 voor-, 2 tussen,-, 2 hoofd,- en 2 nagerechten waardoor alles gegarandeerd vers en fris is. De chef kan koken, de cuisson van alles wat we proefden was perfect. Hier en daar had ik wat kanttekeningetjes, maar dat ligt ook aan mijn karakter. ;-)
Hoe dan ook, een echte aanrader!
Als ik in Vlaardingen zou wonen ging ik er elke maand het menu uitproberen.

Kosten?
2 x 29,95 voor 3 gangen (4 gangen zou 36,50 zijn)
Daar kregen we ook nog een amuse (gazpacho) en een amuse-toetje (thee granite) voor.

Het wijnarragement was ook okay, maar ik ben de bon kwijt.
Ik meen iets van 13,50 en 11,50 voor het bobarrangement. Beetje raar zat dat in elkaar, maar omdat ze mijn bobglazen nogal behoorlijk volschonken vond ik het ook niet onredelijk en had ik geen zin om naar verdere uitleg te vragen. Het waren ook niet dezelfde glazen. Ene had vismenu, andere vleesmenu. Dus daar zal het ook aan gelegen hebben.
Hoe dan ook, echt geen geld voor de kwaliteit (en kwantiteit) die geboden wordt.

Cijfer?
Dikke 9 ^O^

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 23-04-2012 14:10:10 ]
pi_110660391
Pardon, wat goedkoop :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 23 april 2012 @ 01:07:16 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110660803
Ziet er goed uit, Robin. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 23 april 2012 @ 01:14:50 #153
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110660969
quote:
1s.gif Op maandag 23 april 2012 00:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Pardon, wat goedkoop :o
Ja, dat vonden wij dus ook! :Y
Ze hebben ook een beperkte kaart natuurlijk, dus kunnen ze slim inkopen, maar dan nog. Prijs - kwaliteit verhouding is echt subliem.
We gaan er misschien evengoed nog wel weer eens eten. Hier de snelweg op, daar de snelweg af is het geloof ik net 15 minuutjes rijden, dus nog best te doen. En in Rotterdam hebben we niet veel "even een hapje eten, wel goed, maar niet zo belachelijk duur" adresjes.

Dank je, Golfer.
pi_110662756
Prijs/Kwalititeit is zeker dik in orde.
Ziet er ook mooi uit! :9
  maandag 23 april 2012 @ 08:47:03 #155
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_110663308
Waar?
WenSen
http://www.restaurantwensen.nl/
Lange Veerstraat 11-13, Haarlem

Wanneer?
Afgelopen zaterdag.

Wat at je?
Amuse
Halve kreeft met Hollandaise saus
Koffie

Impressie?
Met een Japans echtpaar en een vriend waren we afgelopen zaterdag naar Haarlem getrokken om het bloemencorso te bekijken dat om 21:00 uur de stad in zou rijden. Om 18:30 besloten we een hapje te eten. Gelokt door de borden Halve Kreeft met Hollandaise saus en Mossels met friet zijn we dit restaurant binnengelopen. Er was nog een tafel vrij naast de open keuken, altijd een goed teken als een chef niks te verbergen heeft.

Het concept van dit restaurant bleek echter uniek. Maar dit werd pas verteld nadat we aan tafel zaten. Je kan kiezen uit een 3, 4 of 5 gangen menu en moet aangeven wat je niet lust. De kok draait dan zelfs iets in elkaar. Je kunt hierbij kiezen voor een wijnarrangement, maar wij hielden bij Château Neubourg van de tap.

Dit restaurant is duidelijk voor de lange zit, en normaal is dat geen probleem maar nu wilde we toch graag binnen twee en een half uur klaar zijn. Gelukkig begreep de zeer attente bediening dit. Het Japanse echtpaar koos voor het 3 gangen menu en kreeg vooraf Spaghetti alle Vongole, als hoofdgerecht parelhoen met een ? sausje en als toetje cheesecake en een drietal variaties van panna cota. Mijn vriendin, onze vriend en ik kozen alleen voor een hoofdgerecht (de kreeft) en koffie na. Daar kregen we wel een heerlijke smeuïge brownie bij. Oh ja, en ik mag de amuse niet vergeten, een bisque van Hollandse garnalen die echt heel lekker was.

Het waren niet de meest spannende gerechten, er wordt redelijk op safe gespeeld. Maar bereiding en smaak van alle gerechten was erg goed. En de hoeveelheden waren ook prima. Het was in elk geval geen (zuinige) halve kreeft!

Kosten?Met elk 3 biertjes en koffie waren de kreeften 35 euro pp. De menu’s kwamen op 45 euro pp uit. De prijs-kwaliteit verhouding was wat mij betreft dik en orde.

Cijfer?
Het is lastig een cijfer te geven. Wegens tijdgebrek konden we niet optimaal gebruik maken van het concept van het restaurant. Pluspunt is dat de bediening hier niet moeilijk over deed en gewoon vriendelijk en attent was. We waren in elk geval allemaal tevreden en gingen met een voldaan gevoel op tijd naar buiten. :)

Vooralsnog een 8, al gaan we wel een keertje terug om het concept echt uit te proberen.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  † In Memoriam † maandag 23 april 2012 @ 10:58:59 #156
91830 MaximusTG
pi_110666518
Waar?
Restaurant Buitensporig, oude stationsgebouw station Tiel. Buitensporig is een restaurant waar mensen met een verstandelijk en lichamelijke handicap werken
http://www.buitensporigeten.nl/

Wanneer?
Afgelopen vrijdag

Wat at je?
We hadden voorgerecht en hoofdgerecht, geen nagerecht omdat we daarna taart zouden eten. Mijn vriendin was namelijk jarig.
Zij had vooraf de huisgemaakte garnalenkroketten met citroenmayonaise en gefrituurde peterselie, en ik had champignons in bierbeslag. Waren allebei mooi gepresenteerd en smaakte erg goed.
Als hoofdgerecht hadden we allebei het biefstukmenu. Daarbij zat een stuk biologische biefstuk, en patat van biologische aardappelen van de zorgboerderij die samenwerkt met dit restaurant.
Daarbij een salade en braadjus en huisgemaakte mayonaise.
Mn vriendin drinkt eigenlijk nooit alcohol, en ik zou rijden, dus we hadden er allebei nog een paar colaatjes bij.

Kosten?
We waren 50 euro kwijt met zn tweeen

Beoordeling?
Het is natuurlijk geen culinair sterrenrestaurant, maar de sfeer was gezellig, het eten goed en lekker. De bediening was prima, af en toe wat schoonheidsfoutjes, maar dat valt te verwachten :).
Een 8
  maandag 23 april 2012 @ 12:04:47 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110668728
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 08:47 schreef Strolie75 het volgende:
Waar?
WenSen
http://www.restaurantwensen.nl/
Lange Veerstraat 11-13, Haarlem

Tijd geleden dat wij er geweest zijn: bijna 6 jaar., maar zo te zien weinig veranderd, behalve dat toen een 3-gangen diner 29,50 kostte en nu dus al 45 euro. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110669146
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 12:04 schreef golfer het volgende:

[..]

Tijd geleden dat wij er geweest zijn: bijna 6 jaar., maar zo te zien weinig veranderd, behalve dat toen een 3-gangen diner 29,50 kostte en nu dus al 45 euro. ;)
Op de site staat 3 gangen voor 33,50
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 23 april 2012 @ 12:31:18 #159
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110669688
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 12:17 schreef FutureFairytale het volgende:

Op de site staat 3 gangen voor 33,50
Ik zie het. Strolie had het over 45 pp.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 23 april 2012 @ 12:38:21 #160
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_110669968
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 12:04 schreef golfer het volgende:
Tijd geleden dat wij er geweest zijn: bijna 6 jaar., maar zo te zien weinig veranderd, behalve dat toen een 3-gangen diner 29,50 kostte en nu dus al 45 euro. ;)
Was inclusief drankjes. :)

Overigens sluit ik me (6 jaar later :D ) helemaal bij je oordeel aan.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  maandag 23 april 2012 @ 12:46:04 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110670285
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 12:38 schreef Strolie75 het volgende:

[..]

Was inclusief drankjes. :)

Overigens sluit ik me (6 jaar later :D ) helemaal bij je oordeel aan.
Ah, oké. :)

Trouwens al;s je volgende keer in Haarlem bent en trek hebt in kreeft kan ik je Grand café Nobel van harte aanbevelen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 23 april 2012 @ 13:07:44 #162
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_110671188
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 12:46 schreef golfer het volgende:
Trouwens al;s je volgende keer in Haarlem bent en trek hebt in kreeft kan ik je Grand café Nobel van harte aanbevelen. ^O^
Die zal ik onthouden! ^O^

Ik zag tegenover WenSen trouwens Truffels, moet ik ook nog een keer bezoeken na je lovende beoordeling. :)
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  maandag 23 april 2012 @ 13:17:10 #163
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110671597
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 13:07 schreef Strolie75 het volgende:

Ik zag tegenover WenSen trouwens Truffels, moet ik ook nog een keer bezoeken na je lovende beoordeling. :)
Absoluut de moeite waard. ^O^ Kost wel een hele avond, die 6 gangen daar!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 23 april 2012 @ 13:33:36 #164
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_110672330
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 12:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Ah, oké. :)

Trouwens al;s je volgende keer in Haarlem bent en trek hebt in kreeft kan ik je Grand café Nobel van harte aanbevelen. ^O^
Meen je dat nou?
Afgelopen zomer werden we daar ronduit onbeschoft behandeld en zo'n beetje weg gekeken :{
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 23 april 2012 @ 13:47:35 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110672916
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 13:33 schreef Muck het volgende:

[..]

Meen je dat nou?
Afgelopen zomer werden we daar ronduit onbeschoft behandeld en zo'n beetje weg gekeken :{
Ik meen het. Prima gegeten en lekkere verse kreeft. Maar dat was op een gewone rustige doordeweekse dag in de winter.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110728042
@MaximusTG: Leuk, mijn moeder komt ook altijd enthousiast terug van etentjes bij de gewone horecaschool hier in de stad. Misschien moet ik dat ook maar eens proberen?

@all: Sorry maar quoten enz. werkt bij mij niet meer. Daar loopt al iets voor in de bugs sectie.
  woensdag 25 april 2012 @ 21:09:16 #167
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_110786518
Morgen lunchen bij Ivy, iemand ervaring? :)
  woensdag 25 april 2012 @ 21:46:59 #168
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110789537
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 21:09 schreef Zwansen het volgende:
Morgen lunchen bij Ivy, iemand ervaring? :)
o.a. RobinOok
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 25 april 2012 @ 22:14:38 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110791449
Gewoon lekker achterover zitten en genieten. :-)
  woensdag 25 april 2012 @ 22:19:12 #170
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_110791774
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 22:14 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon lekker achterover zitten en genieten. :-)
Thnx, zal ik doen. Laat weten hoe het is geweest. :)
pi_110812007
Waar? Flinstering in Breda
Wanneer? 17-3-2012, high tea met een vriendin

Wat at je?
High tea dus, volgens de site:
quote:
Flinstering High Tea bestaat uit zoete lekkernijen en hartige hapjes. U kunt hierbij denken aan mini sandwiches met verschillende soorten beleg, kleine croissantjes, diverse marmelades, petit fours, mini clubsandwiches en bonbons.
Wij werken uitsluitend met dagverse producten en maken alles zelf of in samenwerking met onze bakker. De kosten
bedragen ¤19,50 per persoon, hierbij serveren wij naast de hartige en zoete spijzen onbeperkt thee en koffie.
Zo zag het eruit, een schaal hartig en zoet:



Het eerste wat mij dus opviel is dat men is afgeweken van het idee van high tea op een etagere. Dat vond ik eigenlijk wel jammer. Zeker omdat het de eerste high tea is die ik heb gedaan. Bovendien hou ik wel van lekker kneuterig en klein. En in dit geval van het cliche. Als ze het een 'uitgebreide brunch' hadden genoemd had ik het ook prima gevonden.

Over de smaken van deze uitgebreide brunch niets dan goeds. We zijn eerst begonnen met de schaal hartig. Het brood was zoals je ziet goed dik belegd. Er was keuze uit wit en bruin en geroosterd brood. En het was allemaal even lekker.
De schaal zoet was ook prima. De muffins waren nog lekker zacht en smeuig. Met een fijne chocosmaak. De rozijnenscones verslavend (het is maar goed dat ik een kleine maag heb). De creme was zacht zoet, maar mijn voorkeur ging uit naar het zoet-frisse van de rabarber. Daar heb ik meer van opgeschept.
Bonbons, petit fours en marmelade heb ik niet gezien. Misschien dat het aan onze Hema bon lag. De marmelade heb ik door de rabarber niet gemist.
Omdat Flinstering een naam heeft hoog te houden hoop ik dat ze nog een keer gaan overstappen op Mr Jones thee. Die overtreft toch elke andere thee, vat mij betreft. Ik denk er zelfs over om het te bestellen.

Impressie?
Flinstering is natuurlijk bekend van het tv programma (eh, even zoeken) mijn tent is top. Daarom wilde ik het al een tijd proberen. Door problemen op de weg moesten we onze afspraak later op de dag zetten. Mijn vriendin heeft gebeld en dat is meteen gelukt. Toen we binnen waren, werd er nog even uit belangstelling naar gevraagd. Verder ging het met de bediening prima. We werden netjes geholpen. Verschillende keren kregen we thee, andere keren hebben we hierom gevraagd. Bij het vragen stonden ze geregeld met hun rug naar ons toe, dus soms duurde dat even. Ook al was het niet heel druk. Volgens mij zag ik nog even een eigenaar rondhuppelen (sorry, ik vind dat een leuk woord).

De inrichting straalde mannelijke klasse uit, als je dat begrijpt. De stoelen zaten prima en de tafels waren lekker stevig. In het toilet hadden ze een enorme kroonluchter met kapjes hangen waarvan het licht om de paar seconden van kleur veranderde. Gaaf ding. Zelfs in het toilet zelf voelde alles degelijk.

Kosten?
Niets: 1 Hema bon. (Krijgertje voor ons beiden.)

Cijfer?
Prijs/kwaliteit is voor zo'n bon natuurlijk masterlijk. Laat ik lekker perfectionistisch nog eens benoemen dat ik volgende keer een etagere en mr jones thee wil.
En Flinstering krijgt een verdiende goed.
  vrijdag 27 april 2012 @ 00:53:39 #172
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110847533
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 22:19 schreef Zwansen het volgende:

Thnx, zal ik doen. Laat weten hoe het is geweest. :)
En?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110847657
Phoenixbirdy; beetje zielig voor een high tea, vooral t zoete gedeelte. Maar voor niks is t idd prima :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 27 april 2012 @ 01:00:24 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110847678
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:59 schreef FutureFairytale het volgende:
Phoenixbirdy; beetje zielig voor een high tea, vooral t zoete gedeelte. Maar voor niks is t idd prima :D
Volgende week staat er voor ons ook een High Tea gepland ergens in Amsterdam.
Ben benieuwd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110966286
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 01:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Volgende week staat er voor ons ook een High Tea gepland ergens in Amsterdam.
Ben benieuwd.
Bij de Bakkerswinkel moet je zijn
  maandag 30 april 2012 @ 20:07:47 #176
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110971227
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 16:52 schreef Trusten het volgende:

Bij de Bakkerswinkel moet je zijn
Geen idee waar het is. Het is een uitje van mijn broer die trouwt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 30 april 2012 @ 20:33:20 #177
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_110972342
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:53 schreef golfer het volgende:

[..]

En?
Geweldig. M'n eerste keer in een ster(ren)restaurant dus was heel erg benieuwd. Al bij binnenkomst merkte ik dat dit geen standaard tent was. De eerste minuten aan tafel waren even onwennig omdat je toch even moet aftasten qua houding (hou ik mijn glas goed vast? zit ik netjes genoeg?) etc. :P

Dankzij de sublieme bediening verdween dat ongemakkelijke gevoel vrijwel meteen. Erg belangrijk omdat je pas dan echt goed kunt genieten van het eten. Mijn kennis en geheugen zijn onvoldoende om een goede recensie te schrijven, maar de lunch (3 gangen met een 4 of 5-tal amuses) waren echt voortreffelijk. Voor de wijn geldt hetzelfde.

Hoogtepunten voor mij was het picallily-ijs en de eerste gang (bloemkoolcreme/bloemkool met beurre noisette/amandelchampignons/foie/pata negra/rucola http://pic.twitter.com/Rqmp4eMX). Na het uitserveren van dit gerecht kwam er nog een mannetje met een rauwe bloemkool en een rasp om er nog wat bloemkoolrasp op te gooien. Erg leuk gedaan. :)
pi_111303737
Als oudgediende lurker wil ik hier toch eens gepost hebben :)

Waar?
Restaurant Variations, Parijs

Wanneer?
Afgelopen zaterdag 5-5-2012. Ik was in die week ervoor voor zaken in Parijs en op vrijdag kwam mijn vrouw per Thalys ook naar Parijs voor een weekendje. Bij het hotel in de buurt bleek dit restaurant te zitten, dus we zijn gewoon naar binnen gelopen en hebben voor die avond een plekje gereserveerd. Het zag er leuk uit en wij wilden eens lekker Frans eten. En dat was gelukt.

Wat at je?
Vrouw: menu Effet Mer (3 gangen)
Voor: dun gesneden coquilles met mango
Hoofdgerecht: Ravioli van krab
Na: Marquise au chocolat

Ikzelf: menu Effet Terre
Voor: foie gras, confiture d’oignons, toasts briochés
Hoofd: magret de canard au miel de Manuka, poivre Woantsy Perifery, purée maison
Na; Creme Brulee

Impressie?
Geen absolute top, maar alleszins beter dan wat we normaal gesproken voor deze prijs in Nederland tegenkomen. Mooie, eerlijke en verse ingredienten. Foie gras is misschien fout, maar zo lekker... De toast was perfect, ehm, getoast en had die kenmerkende 'cake'smaak. Simpel, maar mooi gerechtje.

De eendenborst was perfect gegrilled en alhoewel ik geen idee heb wat Manuka was (en is) smaakte deze saus heerlijk. De puree maison was simpeltjes en mistte net een beetje smaak. Maar al met al een heerlijk hoofdgerecht.

Ik had die week al meer creme brulees op (mijn alltime favourite nagerecht), maar die haalden het niet bij deze. Krakend vers en duidelijk zelf gemaakt.

Van mijn vrouw begreep ik (en proefde ik zelf ook lekker mee) dat het van haar ook top was. Vooral het voorgerecht was helemaal top. Die coquilles waren zooo vol van smaak, fantastisch.

De avond werd gecompleteerd door een werkelijk perfecte bediening die ook onder hoogspanning (want later op de avond zat de zaak helemaal vol) perfect bleef presteren. Als je dat vergelijkt met de bediening die we in Nederland gewend zijn... Zijn wijnadvies was trouwens uitstekend, maar ik kan me niet meer herinneren wat we precies gedronken hebben en de bon is niet meer te lezen.

Kosten
126 euro

Cijfer
8,5. Ik ga in Nederland regelmatig eten (zakelijk en privé) maar het blijft toch weer een genot om het gevoel te hebben dat je echt gast bent en ook nog eens kwalitatief uitstekend te eten. Binnenkort weer eens terug naar Parijs dus, avondje hier eten en een andere avond weer een nieuwe tent opzoeken.
  woensdag 9 mei 2012 @ 07:34:42 #179
297177 DrParanoid
U made bro!?
pi_111321944
8 juni weer naar de leest in vaassen, heb er zin in, zal fotos maken als ik me niet te ongemakkelijk voel, rapportje schrijven sowieso :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:12:16 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111336163
Van een Groupon-aanbieding om bij Hostellerie Schuddebeurs in Zeeland gebruik te maken van een Oosterscheldekreeft-arrangement bestaande uit een 4 gangen Oosterscheldekreeftmenu, een overnachting met ontbijt en een boekje over de Oosterscheldekreeft en een fles wijn cadeau. Wij namen ook als extra bij het diner een bijpassend wijnarrangement.

Vooraf al een keer via Twitter contact gehad met gastheer/chefkok Bart de Bree.

We worden door de chef de rang(?) verwelkomt en ontvangen in het restaurantgedeelte van de hostellerie en naar onze tafel begeleid, waar de rest van de avond de bediening wordt overgenomen door een jonge vrouw.

Als eerste beginnen we met een glas Nicolas Feuillate champagne, Reserve Particuliere Brut, Epernay.
Wat ook meteen opvalt is het mooie kunstige onderbord.


Daarna volgde een kleine amuse, bestaande uit een mousse van pompoen met Stellendamse garnalen.


Het voorgerecht was een zomersalade met couscous, artisjok, Oosterscheldekreeft, gerookte Schotse zalm en een pittige avocadocrème. (had wat ons betreft allemaal wat hoger op smaak en wat meer pittig mogen zijn).


Daarna volgde een tussengerecht, een romige bisque van Oosterscheldekreeft 'Oriëntal Style' , hetgeen inhield dat er wat Oosterse kruiden zoals o.a. gember, citroengras en koriander bij was gebruikt. (ook hier gold voor ons dat het wat meer op smaak had mogen zijn, maar misschien dat de keuken rekening houdt met het hoge gehalte nogal wat oudere mensen in het restaurant en niet al te veel uitgesproken smaken wil gebruiken?)


Het hoofdgerecht bestond uiteraard uit Oosterscheldekreeft. In dit geval een halve gegrilde kreeft Thermidor, vergezeld door dikke frieten en salade.
Het is natuurlijk een keuze, maar juist een zo lekkere kreeft als de Oosterscheldekreeft zou nog lekkerder zijn als ie gewoon naturel in z'n waarde werd gelaten i.p.v. de smaak aan te passen met de Thermidorbereiding die o.a. sjalotten en gesmolten oude kaas bevat.
De begeleidende frieten en salade die niet aangemaakt was vonden we wat karig en wat vooral een ernstig minpunt bleek was het niet verwijderde darmkanaal dat we tegenkwamen in het staartstukje.


Het dessert was een luchtige mousse van Ivoire chicolade, met rabarber, aardbeien en sinaasappelkaramel. (zoet, zoet, zoet)


We sloten de maaltijd af met koffie (en thee) met friandises.

Als wijnen dronken we (na de champagne) bij het voor- en tussengerecht eerst een Le Petit Pont Reserve 2011 (Souvignon Blanc, vin de pays uit de Languedoc).
Bij het hoofdgerecht werd de kreeftenwijn van dit jaar geserveerd, Docassaje, een Italiaanse Vinosia van de Greco en Fianodruiven uit Campania.
Bij het dessert kregen we een lichtmousserende Moscato d’Asti Livio Pavese, 2009 uit de Piemonte.
Daarnaast tijdens de maaltijd ook een flesje licht bruisend water.

Chefkok Bart kwam nog even de keuken uit om persoonlijk bij ons aan tafel even handjes met ons te schudden en van gedachten te wisselen over de maaltijd en ook nog even te praten over het gebruik van Sociale Media.

Conclusie: lekker gegeten, met wel een paar verbeterpuntjes op zowel het gebied van de bereidingswijze (alles mag wat meer uitgesproken op smaak) en qua bediening zou het iets professioneler mogen, want bij het uithalen van een bord is de opmerking: "Het heeft u allemaal weer voortreffelijk gesmaakt" als retorische vraag natuurlijk helemaal not-done.

Prijs/kwaliteit: 7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111342644
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:10 schreef Wokschotel het volgende:
{Parijs, restaurant}
Met alle respect, prijs-kwaliteit is ronduit ruk in Parijs. Voor 126 euro kan je in NL op "Michelin" niveau eten als je even goed zoekt. Anyway, ik hou ook wel van de Franse keuken (foie gras :9~ ).
pi_111343621
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 17:51 schreef Physics het volgende:

[..]

Met alle respect, prijs-kwaliteit is ronduit ruk in Parijs. Voor 126 euro kan je in NL op "Michelin" niveau eten als je even goed zoekt. Anyway, ik hou ook wel van de Franse keuken (foie gras :9~ ).
Mja, ik vond het nog wel meevallen. Helemaal omdat ik niet bepaald de goedkoopste fles wijn erbij had + aperitief + koffie. En ik had geen zin om in de buurt verder te zoeken. Ik vond prijs /kwaliteit juist uitstekend.
pi_111345958
quote:
3s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:12 schreef golfer het volgende:
want bij het uithalen van een bord is de opmerking: "Het heeft u allemaal weer voortreffelijk gesmaakt" als retorische vraag natuurlijk helemaal not-done.

:D die is wel een beetje bizar eerlijk gezegd.

Mooi verslag :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_111353252
Ik zou, behalve het darmkanaal, alles wel willen eten Golfer. Lijkt me heerlijk :9
Kreeft met sjalotten en oude kaas zou ik niet erg vinden :9.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 9 mei 2012 @ 21:40:16 #185
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111353888
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou, behalve het darmkanaal, alles wel willen eten Golfer. Lijkt me heerlijk :9
Kreeft met sjalotten en oude kaas zou ik niet erg vinden :9.
Kreeft Thermidor is nog veel meer dan alleen kaas en sjalotten. . Ook normaal gesproken lekker hoor, maar juist bij de Rolls Royce onder de kreeften, de Oosterscheldekreeft jammer genoeg te overheersend en daardoor proef je de ietwat zoete smaak van die kreeft nauwelijks meer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 11 mei 2012 @ 20:57:29 #186
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_111436821
Waar
Restaurant Tao in Enschede
www.restauranttao.nl

Wat at je
Vriend en ik hadden het Tao menu. Dochter een sushimenu (en heeft van mijn Tao-menu meegegeten ;) )

Impressie
Tao is een Japans restaurant. Ik ben dol op sushi, maar had nog nooit bij een Japans restaurant gegeten.

Het restaurant is niet groot. Inrichting is oosters en strak. Wij zaten in een zitkuil, erg leuk! Mes en vork krijg je niet, alleen stokjes (en bij de rijst een lepel, is voor ons als "stokjes-amateurs" wel handig ;) )

Vooraf hadden we Miso soep. Een zilt smakend soepje met o.a. lente-uitjes, soja en zeewier. Dit at je niet met een lepel maar dronk je. De eerste slok proefde vreemd :D , maar hoe verder je dronk, hoe meer de smaak ging leven. Een prima starter!

Daarna kwam een sushi / sashimi-plateau. De gerechten waren heerlijk vers. Superverse sashimi van tonijn en zalm en diverse bekende sushi's (bijv. nigiri met zalm, nigiri met omelet, hosomaki's met zalm of komkommer). De lekkerste vond ik de ocean roll.

Het sushimenu van dochter was vrijwel gelijk aan ons sushiplateau. We hebben onderling wat geruild , bij haar zijn de komkommer-hosomaki's en alles met zalm huizenhoog favoriet ;)

Vervolgens kregen we een spiesje van black angus rund en een groentespiesje. Ook weer beide zeer goed op smaak. De biefspies was heet, rosé en mals, met een zoet-pittige marinade.

Toen het hoofdgerecht: kipfilet van de Teppan-plaat, geserveerd met gebakken rijst en een salade met zeewier en vruchtendressing. Het wordt saai, maar ook dit smaakte heerlijk. Het vel van de kip was lekker krokant, het vlees ontzettend mals met een heerlijke teriyaki saus. De salade krakend vers met een zoet-pittige dressing en de gebakken rijst was kruidig en goed gevuld.

Toe had vriend vers fruit met ijs. Zag er ook weer prima uit. Ik had een cappuccino na, kon niet meer op :P. Voor dochter was er een kinderijsje met verse aardbeien.

De bediening was vriendelijk en attent en wilde alles uitleggen. Ondanks de drukte werden we telkens snel geholpen en stond het eten vlot op tafel, maar ook weer niet te snel. We hebben er een kleine twee uur gezeten, met een kind erbij is dat ook wel genoeg.

Kosten
Inclusief drie drankjes p.p., rond de 100 euro voor ons drieën. Niet goedkoop, maar de prijs/kwaliteit/hoeveelheid was in verhouding.

Cijfer
Op iens en eet.nu wordt dit restaurant hoog beoordeeld, ik kan niet anders dan meegaan in die hoge beoordelingen. Mijn eerste echte ervaring met de Japanse keuken is me zeer goed bevallen. Een dikke 8. (En dat is omdat ik geen vergelijking heb, misschien zijn andere Japanse restaurants wel nóg beter, maar misschien verdient Tao ook wel een 9 :) ). Een aanrader als je in Twente Japans wil gaan eten!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  vrijdag 11 mei 2012 @ 23:05:31 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111443418
Waar?
De Matroos en het Meisje
(voorheen De Jonge de Jong)
Delistraat 52, 3072 ZL Rotterdam

Wanneer?
van de week

Wat at je?

De Matroos en het Meisje

Ik had deze keer niet goed opgelet, te druk in gesprek enzo. Maar het was een amuse van knolselderij met enoki paddestoeltjes, daarna iets als fazant op een aardappelsalade (vergeten foto te nemen), daarna kreeft in bisque met wat truffelboter, een mooi stukkie kalfshaas en tot slot gegrillde heilbot. Allemaal lekker, allemaal goed, allemaal leuk en de moeite waard.

Impressie
Gezellig, down to earth, geen kaart, dus eten wat de pot schaft. Hoog niveau zonder poespas.

Kosten
3 gangen 32,50
4 gangen 36,50
5, 6 en 7 gangen ook mogelijk.
Gepaste wijnen erbij voor 6 euro per glas

Cijfer
9

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 11-05-2012 23:15:20 ]
  vrijdag 11 mei 2012 @ 23:39:51 #188
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111445050
Ziet er weer goed uit, Robin. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111447772
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou, behalve het darmkanaal, alles wel willen eten Golfer. Lijkt me heerlijk :9
Kreeft met sjalotten en oude kaas zou ik niet erg vinden :9.
Ik had 2 hele vies smakende happen, ook wat slijmerige substantie?
Kan aan mij liggen maar ik vond het deel wat alleen de echte kreeftsmaak had 100X lekkerder.
pi_111475089
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:59 schreef FutureFairytale het volgende:
Phoenixbirdy; beetje zielig voor een high tea, vooral t zoete gedeelte. Maar voor niks is t idd prima :D
Eens. Ik had ook meer zoet verwacht. Bijvoorbeeld de bonbons die op de site stonden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:10 schreef Wokschotel het volgende:
Als oudgediende lurker wil ik hier toch eens gepost hebben :)

Waar?
Restaurant Variations, Parijs
-knip-
Spraken jullie Frans of Engels? En zij?

Waar?
Sushi Suki in Tilburg
Wanneer? 18-3, met een vriendin

Wat at je?
Het all you can eat menu
De menukaart is hier wat groter dan bij Sushi Koi in Tilburg. Er zijn hier bijvoorbeeld meer deserts (voor je het ijs krijgt wat sowieso al het toetje is) met de zoete sesamballetjes en gebakken banaan en gebakken ananas (lekker, maar niet bijzonder).

Aan sushi zijn er deze andere gerechten: nigeri met geroosterde beef,
geroosterde paling (lekker),
aloëvera (Oh, kan je dat eten? Het was wel lekker zoet, maar volgens mij lang niet zo gezond als het fruit) met mango of perzik,
maki gefrituurde garnaal rol (behoorlijk lekker),
pikante rolletjes,
meer salades (degene die wij hadden waren geen hoogstandjes),
tomatensoep (was lekker zoet. leek natuurlijk op de chinese)
de gebakken bami was minder lekker gekruid dan die van Koi, gewoon flauw.
En de andere warme gerechten:
lamsrack (beetje vettig helaas),
vegetarische loempia's en kerrie driehoekjes (leek heel erg op elkaar, alleen saus was anders), eendspies (Te veel vet, te weinig vlees. Ik had er wat vet van laten liggen en ze wilden het eerst niet meenemen. Het is niet extra op de rekening gekomen.),
mosselen (Ik vroeg me af wat die op de kaart deden, maar ze waren wel heel lekker gekruid en roken ook heerlijk).

Als ijsje had ik natuurlijk weer zwarte sesam ijs. Hier zat weer veel meer smaak aan dan bij Koi. Ik weet niet of dat een vooruitgang is want het zouden best allemaal smaakstoffen kunnen zijn. Ik vind het frisse van het ijs bij Koi lekkerder.

Impressie?
We waren nog vrij vroeg en kregen een tafeltje voor twee in het midden van de zaal. De zaal leek gesplitst te zijn in een A, B (daar zaten wij dus) en C gedeelte. Deze gedeeltes waren gesplitst door zo'n kraalgordijn. Een van de 2 dames toiletten was defect. De inrichting was prima.

Het duurde best even voor we ons eerste drankje kregen. Maar niet zo dat het storend werd. Ook nam men de tijd met het ophalen van de turflijsten.
Het meest storende aan de bediening was nog dat onze gerechten en die van anderen geregeld op een ander tafeltje belanden. Waardoor we geregeld met onze buren hebben zitten communiceren om schaaltjes te wisselen. Daardoor waren de gerechten dus vaak wel lauw of zelfs al wat kouder. Ik heb een keer moeten vragen om een gerecht terwijl we van die ronde al alles hadden. Daar werd verder niet heel moeilijk over gedaan. Alleen onze lijst werd gecheckt. Ik denk dat de bediening hun A, B, C systeem nog niet zo goed kent?

Kosten
30,50 p.p. met non alcoholische drankjes mee.

Cijfer
Waarschijnlijk beter eten met meer keuze dan andere all you can eat sushi's. Maar ze gooien punten weg met de bediening. Komen we gemiddeld ergens net onder de voldoende.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 15 mei 2012 @ 10:55:02 #191
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_111571408
Bos Kookt(www.boskookt.nl). IJmuiden. Afgelopen zondag. Om het één jarig bestaan te vieren van de zaak te vieren.

Vorig jaar moest alles nog even op zijn plaats komen, team was nog niet ingespeeld. De biertap ging mis :+. Verslag vorig jaar --> Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #5
Bediening en service was nu gewoon goed.
De kaart(PDF)

Ik ging voor de

Italiaanse loempiaatjes: Filodeeg gevuld met roomkaas, tapenade en zongedroogde tomaatjes.

Lekker, wel iets te dik deeg, had wat knapperiger gemogen.

Hoofd

Mediterraanse lamsstoofpot. Langzaam gegaard lamsvlees in een saus met zoete tomaten, rozemarijn en uien. Met pasta.

Was lekker, maar verder ook niet spannend. Tikje meer rozemarijn had gemogen.

Moeders had de Kalfsribeye m Met milde blauwe kaassaus en geserveerd met ovenaardappeltjes en groenten.


Ook hier geldt vlees is goed, maar de rest.... saai.

Al toetje kregen we een cadeautje. De Cheesecake


Cheesecake was op kosten van de zaak vanwege het één jarig bestaan. Een Bastognekoeken bodem, en om nu een bramensaus bij aardbeien te hebben... Verder wel eetbaar.

Cijfer: 6,5

Waarom ben zijn we er nogmaals gaan eten is dan de vraag? Nou het zijn aardige buren :+. En ben benieuwd of er verbetering in zat. De kok kan koken, maar blijft wel bij veilige keuzes.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 15 mei 2012 @ 12:12:29 #192
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111574470
Ziet er allemaal wat saai, onsmakelijk en fantasieloos uit, Borisz. En die pasta komt volgens mij uit aan pakje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111574530
De cheesecake ziet er wél lekker uit :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 18 mei 2012 @ 17:47:49 #194
269 vats
Live life to the max!
pi_111710967
Net heerlijk Sushi gegeten bij de Jap hier om de hoek! (Morida is de naam) We waren met zijn tweeen en hadden

8 stuks Sushi met vette rauwe zalm en bosui
4 stuks Sushi met rauwe Makreel
2 stuks Sushi met rauwe Zeebaars en Sesam Olie
2 stuks Sushi met rauwe Wagyu Beef en bosui
1 x een salade met Beef en Ui
1 x een salade met Spinazie, Bacon en Knoflook

en hier bij ongelimiteerd verse Thee.

Totale kosten voor deze heerlijke maaltijd voor 2 personen = 234 RMB = 29.10 euro.

Deze tent is echt top, woon er zo ongeveer naast en heb tot nu toe alleen betere Sushi in Japan op!
  vrijdag 18 mei 2012 @ 19:01:17 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111713845
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 17:47 schreef vats het volgende:
Net heerlijk Sushi gegeten bij de Jap hier om de hoek! (Morida is de naam) We waren met zijn tweeen en hadden

8 stuks Sushi met vette rauwe zalm en bosui
4 stuks Sushi met rauwe Makreel
2 stuks Sushi met rauwe Zeebaars en Sesam Olie
2 stuks Sushi met rauwe Wagyu Beef en bosui
1 x een salade met Beef en Ui
1 x een salade met Spinazie, Bacon en Knoflook

en hier bij ongelimiteerd verse Thee.

Totale kosten voor deze heerlijke maaltijd voor 2 personen = 234 RMB = 29.10 euro.

Deze tent is echt top, woon er zo ongeveer naast en heb tot nu toe alleen betere Sushi in Japan op!
Mooi. Ik ga er nu direct naartoe. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111714310
Ik ga mee :')
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111801634
Waar?
Easy Wok&Go in Tilburg
Wanneer? 19-5, met ouders en broertje

Wat at je?
Een zelf samen te stellen wokmaaltijd:
Biefstuk, thai curry saus, japanse udon noedels, 2 scheppen paksoi, 2 scheppen wortel en bamboe, tauge.

Ik had een veel te hete saus gekozen. Maar ik dacht weer, ach, dat is lekker. En ik ben best wel wat gewend. Niet doen dus. Verder goede smaakjes en malse kleine stukjes vlees. Dus ging ik nog een keer herkansen:

Biefstuk, japanse teriyaki saus, japanse udon noedels, 2 scheppen paksoi, 2 scheppen wortel en bamboe, komkommer.
Zo kon ik weer afkoelen. Als je het daar opat kreeg je het in een flinke kom. Ik vond het jammer dat ze de noedels niet gekruid hadden, maar dat kan natuurlijk flink vloeken met de saus die je kiest. Weer malse biefstuk en over de groenten niets te klagen.

Hierbij dronk ik:
Mango madness smootie
mango, appel, yoghurt, vanille, verse jus d'orange en citroen

Errug lekker en gezond. Ik heb alle ingredienten geproefd en hij was dik genoeg en boordevol vruchtsap. Ook stukjes mango en vanille schraapsel gevonden.

Impressie?
Op deze plek zat eerst een andere wok die failliet is gegaan. Je komt binnen bij de kassa waar je besteld. Daarnaast is al een rij tafels van 2. Verder naar achter in de zaak staan ook een stuk of 4 grote tafels waar wel 10 man aan passen. Het was er schoon. Daar stond ook een plasma tv die compleet verkeerd stond afgesteld. Elk poppetje werd groen. Niet nodig als Groenlinks net op tv is. ;)
Plastic bestek of stokjes (niet plastic :P) kon je zelf pakken.
Op de wc deur hing een geschreven tekst met iets in de zin van: als je niets nuttigt kost de toilet 50 cent.

De cassiere, de mensen bij het buffet, de koks en de bediening hadden een lekker ritme wat ze volgens mij de hele dag makkelijk vol konden houden. Een meisje van de bediening stelden we nog een vraag over de meimarkt wat ze niet wist en ook niet hoefde te weten. Later kwam ze nog terug met dat ze het bij haar collega's had gevraagd en met het antwoord.

Bij onze 1e ronde kregen we een flesje cola wat niet op de bon stond en niet mijn smootie die wel op de bon stond. Die is ze gaan halen. De cola mochten we houden.

Kosten
Mijn noedelmaaltijd kost 7,45 omdat ik biefstuk voor 1 euro meerprijs had gekozen. Als je rijst neemt is het weer goedkoper dan noedels.
Mijn smootie kost 2,95.

Cijfer
Goed, genoeg, gezond en met goede bediening gegeten voor een prima prijs. Ruim voldoende ofzo?
pi_111859236
Waar? Humphreys in Enschede
Wanneer? gisteravond 20/5 met mijn moeder
Wat at je? Humphreys heeft standaard een 3 gangen menu voor 23.95. Ik at:
Vooraf: Romeinse salade met Caesardressing, geserveerd met ei, kip, parmezaan, crostini’s en zoete tomaatjes.
Moeder had vooraf Tartaar van haring en appel met rode bietjessalade en een tuinkruidenvinaigrette.
Hoofd- en nagerecht waren voor ons allebei hetzelfde, namelijk:
Hoofdgerecht: Wakadori-kip, geroosterd met sesamzaadjes, dikke noodles en oosterse groente met teriyakisaus. Hierbij werd geserveerd: vlaamse friet, salade en appelcompote.
Nagerecht: Chocoladefondant met boerenvanille-ijs en chocoladesaus.
Impressie? Ik vind Humphreys een leuke plek om redelijk goedkoop lekker eten te krijgen. Ze beginnen me onderhand te herkennen daar, maar gaan daar op een leuke manier mee om. Doordat de kaart seizoensgebonden is heb je veel afwisseling in het menu. De wakadori kip heeft vorig jaar ook op de kaart gestaan en was mede de reden om hier vanavond te gaan eten.
Voorgerechten waren van ons allebei heel erg lekker. Hoofdgerecht was ook goed, alleen had er van mij meer groente in gemogen, het was nu meer een verdwaald stukje paksoi en wat kastanjechampignons. Nagerecht is een van mijn favorieten, maar komt soms wat minder goed uit de verf als de bijkomende saus wat minder is, wat ik vanavond dus vond. Ik heb liever een saus die iets meer contrasteert, zoals een frambozencoulis of warme kersen oid. Het huisgemaakte vanille-ijs was wel heel lekker. Soms is de chocoladefondant van binnen nog iets te lauw naar mijn smaak, maar het blijft een enorm lekker toetje.
Kosten? 59.95 inclusief 2x ice tea, 1x spa rood, 2x thee en 50 cent voor de fritessaus.
Cijfer? 8
♥ scars make us who we are ♥
pi_111859957
Chocoladefondant hoort de binnenkant vloeibaar van te zijn.

En patat, sla en appelmoes bij de Oosterse kip met noedels is apart :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111860137
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2012 00:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Chocoladefondant hoort de binnenkant vloeibaar van te zijn.

En patat, sla en appelmoes bij de Oosterse kip met noedels is apart :P
weet ik :+ maar dan is de fondant het lekkerst als ie vanbinnen naast vloeibaar ook warm is.
En ja klopt, maar dat zit standaard bij elk hoofdgerecht.
♥ scars make us who we are ♥
pi_111862170
Dat is jammer dat ie nog lauw was idd... Tis schijnbaar toch een kunst om een goeie te maken.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 23 mei 2012 @ 04:07:23 #202
269 vats
Live life to the max!
pi_111912957
Gisteren even simpel gegeten in een Engelse Pub hier in Guangzhou, de Pub heet the Covent Garden, en is een fijne kroeg met een redelijk goede keuken! Als ik hier ga eten, ga ik maar voor een ding en dat zijn de Nachos hier want die zijn super jummie!



Hierbij bestelden we nog een Pizza met Salami, Paprika, Olijven en Kappertjes, deze Pizza was ook erg lekker!

We dronken gewoon gratis water :)

Totale kosten waren 90 RMB = 11.22 euro.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')