Denk dat dat wel meevalt aangezien ze al wekenlang elke week op de TV zijn te zien:quote:Op dinsdag 10 april 2012 13:16 schreef Dark_Angelus het volgende:
Waar?
Van de Markt
http://www.vandemarkt.nl/
-knip-
Eten hier 'regelmatig', het ligt lekker verborgen waardoor de grote massa het nog niet heeft ontdekt
Ah grappig, ben topchef niet echt aan het volgen (Masterchef is veel leuker). Maar in gesprek met één van de kelners kwam met name naar voren dat de overname vorige jaar door de nieuwe eigenaar langzaam ingezet werd en dat er nu (met name na de verbouwing) een beetje schot in begint te komenquote:Op dinsdag 10 april 2012 14:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Denk dat dat wel meevalt aangezien ze al wekenlang elke week op de TV zijn te zien:
"Trots berichten wij u dat het RTL5 programma “TOPCHEF de 12 provincies” restaurant VandeMarkt heeft gekozen als locatie voor haar opnames. Vanaf 5 maart kunt u ons terugzien in de wekelijkse uitzending op de donderdagavond op RTL5."
qftquote:
Ik heb er geen moeite mee, woon in China en hier is het heel normaal dat er honden of katten in sommige restaurants lopen.quote:
En als je ze aanwijst eindigen ze op je bord?quote:Op woensdag 11 april 2012 14:54 schreef vats het volgende:
Ik heb er geen moeite mee, woon in China en hier is het heel normaal dat er honden of katten in sommige restaurants lopen.
Jij gaat blijkbaar nooit in Amsterdam uit eten? Het merendeel van de restaurants in Amsterdam heeft een kat.quote:Jakkes een huisdier in een restaurant.
Vaak genoeg, maar blijkbaar alleen bij goede hygiënische restaurants waar geen huisdieren rondlopen.quote:Op woensdag 11 april 2012 17:20 schreef Weird- het volgende:
Jij gaat blijkbaar nooit in Amsterdam uit eten? Het merendeel van de restaurants in Amsterdam heeft een kat.
Uh neequote:Op woensdag 11 april 2012 17:20 schreef Weird- het volgende:
[..]
Jij gaat blijkbaar nooit in Amsterdam uit eten? Het merendeel van de restaurants in Amsterdam heeft een kat.
Goed zo. Zouden veel meer gasten moeten doen na een afknapper.quote:Op zaterdag 14 april 2012 12:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hij staat al op iens Zal morgen nog eens kijken wat ik nog meer kan doen. Gotta love de digitale schandpaal . Dan ben ik ineens wel heel assertief. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik nee zei toen er gevraagd werd of het smaakte.
Jep, moeten meer mensen doen.quote:Op zaterdag 14 april 2012 12:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hij staat al op iens Zal morgen nog eens kijken wat ik nog meer kan doen. Gotta love de digitale schandpaal . Dan ben ik ineens wel heel assertief. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik nee zei toen er gevraagd werd of het smaakte.
O My god. Wat erg.quote:Op zaterdag 14 april 2012 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op aanraden van Isabeau hier mijn afknapper van gisteren:
Waar? Belgian Beer Cafe Boudewijn in Rotterdam
Wanneer? Gisterenavond met 5 oud-studiegenoten
Wat? BBC Boudewijn is een eetcafe achtige pub. Beneden kan je aan de bar hangen en je volgieten met een uitgebreide range aan bieren. Boven kan je simpele Belgische maaltijden eten in ; huiskamersfeer'.
We hebben 2 x brood met smeersels gegeten. Daarna allemaal een hoofdgerecht (gamba's, hamburger, varkenshaas, 3 x biefstuk). Het plan was om een dessert te nemen.
Recensie zoals ik hem net op Iens heb geplaatst:
Ik kan iedereen afraden om naar BBC Boudewijn te gaan voor het diner. Tegen de tijd dat we bestelden waren er al een aantal (door de ober aangeraden) biertjes niet op voorraad en was er één vergeten. De menukaart was een printje omdat de echte kaarten 'uit elkaar vielen' volgens de ober. Een van ons kon de champignonsaus (normaal bij de varkenshaas geserveerd) niet bij haar biefstuk krijgen, 'dat deed de keuken niet'. Toen we besteld hadden kwam hij terug met de mededeling dat er geen mosselen waren. Als de kaarten toch vers geprint waren, had hij er toch voor kunnen zorgen dat ze up to date waren?
Inmiddels was er al zoveel fout gegaan dat de ober spontaan andere tafels ging bedienen. Wij kregen er een heel sacherijnig meisje voor terug die met zeven borden aan kwam terwijl wij met zes personen waren. De patat bij mijn hamburger was al een aantal keer gebakken zo knapperig en verbrand was het. De rest kreeg geen patat. Toen we er om vroegen zou het er aan komen. Tegen de tijd dat de meesten hun bord leeg hadden kwam er inderdaad patat aan. Mijn hamburger was niet gekruid, er zat volgens mij niet eens peper en zout door. Een ander kreeg slechts 4 gamba's. De rest had vlees en alles was koud en nagenoeg rauw. We hadden allemaal een paar champignons als groente.
Toen de serveerster plichtmatig kwam vragen of alles gesmaakt had en we zeiden dat dat niet het geval was kwamen er geen excuses maar slechts een 'oh'. Ze moeten geweten hebben dat het niet goed ging met onze tafel. De serveerster stond heel vaak naast de open keuken te kletsen met de koks waarbij ze telkens onze kant opkeken. Er was overigens ook nog een pinstoring en alle drie de damestoiletten waren buiten werking. Wat een afknapper zeg!
Prijzen: We waren 146 euro kwijt met zes personen. De hoofdgerechten waren ongeveer 15 euro, de rest is opgegaan aan bier en 2 x brood.
Mama di kookt beviel ons ook al, dus vanavond wordt het Onzoma Thx voor de recensie.quote:Op dinsdag 10 april 2012 14:42 schreef Tezz het volgende:
Waar?
Bij restaurant Onzoma in Valkenswaard.
Wanneer?
Gisteravond, met mijn man en dochter (van 9 jaar).
Wat?
Het concept bij restaurant Onzoma is als volgt: alle gerechtjes zijn voorgerecht-porties. Je mag telkens opnieuw een gang bestellen, totdat je genoeg gegeten hebt. Er is genoeg keuze! Je eet voor een vastgesteld bedrag van 21,50 euro p.p. en of je nu 3, 4, 5 of 6 gangen neemt (of 10 voor mijn part): dat maakt niet uit. Je kunt gewoon telkens weer opnieuw bestellen.
Voor sommige gerechten moet je bijbetalen.
Mijn dochter at: garnaaltjes met spinazie, pizza parmaham/rucola, calamaris
Mijn man at: vispakketje, pesce de la nonna, garnaaltjes, vispakketje (dat vond ie zo lekker)
Ik at: truffelravioli, scalopino met risotto, varkenshaas sambuca en champignons uit de oven.
Impressie en sfeer
We hebben een superavond gehad. Ik was even bang dat het te lang zou duren voor mijn dochter, maar ze heeft genoten van het lekkere eten (en wij dus ook). Er hangt een ongedwongen sfeertje en het is niet al te fancy. Wel supergezellige inrichting en de bediening was prima.
Kosten
De rekening totaal was 70 euro. Met z'n drietjes een avondje tafelen is dus niet zo heel duur in Valkenswaard! We dronken fris, geen wijn (dat scheelt misschien qua prijs). Ik vind de prijs/kwaliteit-verhouding echt helemaal super.
Algemene conclusie
Zeker voor herhaling vatbaar!
Ik was al bekend met het concept (dezelfde eigenaar heeft in Valkenswaard ook restaurant Mama di Kookt en Pincho's die volgens hetzelfde principe werken) en ook Onzoma heeft me overtuigd. Heerlijk eten, met zorg bereid (verse pasta!) en spontane bediening.
Wat mij betreft gaan we vandaag weer!
Veel plezier! Mama Di Kookt blijft mijn favoriet, maar daar is wat mij betreft deze bijgekomen. Onzoma is iets meer Italiaans gericht. Eet smakelijk!quote:Op zondag 15 april 2012 08:54 schreef Sts het volgende:
[..]
Mama di kookt beviel ons ook al, dus vanavond wordt het Onzoma Thx voor de recensie.
Wij hebben een keer in een lunchcafé kroketten met brood besteld. Twee maal met witbrood, tweemaal met bruin brood. Met het witte brood was niks mis, maar op mijn bruine brood ontdekte ik schimmel . Gemeld bij de ober. We kregen uitgebreide excuses, de hele tafel (7 man) kreeg een gratis drankje en er werd een schaal kroketten met brood en mosterd op tafel gezet, genoeg voor de hele tafel. Netjes opgelost en ondanks de misser zou ik er zo weer gaan eten.quote:Op zaterdag 14 april 2012 12:46 schreef motorbloempje het volgende:
Slecht eten/slechte ervaring is één ding, maar als er dan vervolgens ook niet opgereageerd wordt als je te kennen geeft dat het niet naar wens was, dat maakt een eetgelegenheid m.i. nog slechter dan wanneer het excuses maakt en interesse toont in wat er dan verkeerd was en wat beter zou moeten. Bah!
Kan ook iedereen tripadvisor aanraden overigens. Die gebruik ik hier in het VK ook veel.
Dat in een bels ding ...quote:Op zaterdag 14 april 2012 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
De patat
geen patat.
inderdaad patat
Och. Teveel mensen die een mening hebben zonder verstand van zaken en dingen afkraken.quote:Op zaterdag 14 april 2012 12:44 schreef golfer het volgende:
Goed zo. Zouden veel meer gasten moeten doen na een afknapper.
Voor de 6 euro-maaltijden gebruiken ze waarschijnlijk gevonden roadkill. Het is nogal moeilijk om alle botstukjes uit de kip als het al kip was te halen als er een dieplader overheen is gereden.quote:Op maandag 16 april 2012 01:48 schreef Geerd het volgende:
http://www.kotaradja-hengelo.nl/
Ik had 2 uur schaft(afgelopen Zaterdag), en daar hebben ze speciaal voor spoormensen, net als meerdere restaurants een mans porties.
Dit kost dan 6,- en zit je goed vol, ik had even standaard babi pangang (kip) met nasi.
Zaten veel kippenbotjes in en verslikte mij daar goed in, was uitkotsen of doorslikken naja laatste maar gedaan, waren dus gewoon stukken kippenpootjes.
Is dat normaal dat er bot inzit?
Smaakte verder super kip was mals, maar ja kreeg het idee dat het een beetje slachtafval was
Ach kijk, een dom racistjequote:Op maandag 16 april 2012 10:04 schreef DonJames het volgende:
[..]
Voor de 6 euro-maaltijden gebruiken ze waarschijnlijk gevonden roadkill. Het is nogal moeilijk om alle botstukjes uit de kip als het al kip was te halen als er een dieplader overheen is gereden.
quote:
Ik vind het getuigen van domme hufterigheid dat je met een roadkill verhaal komt als er iemand klaagt dat er botjes in kip zit.quote:Op maandag 16 april 2012 10:14 schreef DonJames het volgende:
[..]
nee hoor, prima ervaringen met chinese restaurants
Het roadkill-verhaal is trouwens niet verzonnen. Moet er wel bijzeggen dat dat niet in Nederland was, maar diep in donker Afrika.
Het valt ook niet mee hè, zo'n maandagochtend. Lighten up ouwe brombeer!quote:Op maandag 16 april 2012 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het getuigen van domme hufterigheid dat je met een roadkill verhaal komt als er iemand klaagt dat er botjes in kip zit.
En dan dat bijgerecht, zo'n rolletje, taai dat dat was, het leek wel een handdoek of zo.quote:Op maandag 16 april 2012 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo las ik laatst een "recensie" op iens van iemand die bij een Chinees restaurant Peking Eend had besteld en alleen maar stukjes vel had gekregen! Hahahahaha, en daarna ook nog veel gezeur dat ze geen borden hadden gekregen, alleen schoteltjes en toen ze hadden gevraagd om borden nieuwe schoteltjes kregen. Hahhahahhaa.
Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik ook teleurgesteld was over Pekingeend. Je verwacht toch een stuk eend, er staat immers geen Pekingeendvel op de kaart. In die zin is zo'n recensie dan wel informatief.quote:Ja, je lacht erom, maar het is tegelijk ook heel triest. Want zulk gezanik staat wel tot in lengte van dagen online.....
Ja, dat vonden wij dus ook!quote:
Tijd geleden dat wij er geweest zijn: bijna 6 jaar., maar zo te zien weinig veranderd, behalve dat toen een 3-gangen diner 29,50 kostte en nu dus al 45 euro.quote:Op maandag 23 april 2012 08:47 schreef Strolie75 het volgende:
Waar?
WenSen
http://www.restaurantwensen.nl/
Lange Veerstraat 11-13, Haarlem
Op de site staat 3 gangen voor 33,50quote:Op maandag 23 april 2012 12:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Tijd geleden dat wij er geweest zijn: bijna 6 jaar., maar zo te zien weinig veranderd, behalve dat toen een 3-gangen diner 29,50 kostte en nu dus al 45 euro.
Ik zie het. Strolie had het over 45 pp.quote:Op maandag 23 april 2012 12:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Op de site staat 3 gangen voor 33,50
Was inclusief drankjes.quote:Op maandag 23 april 2012 12:04 schreef golfer het volgende:
Tijd geleden dat wij er geweest zijn: bijna 6 jaar., maar zo te zien weinig veranderd, behalve dat toen een 3-gangen diner 29,50 kostte en nu dus al 45 euro.
Ah, oké.quote:Op maandag 23 april 2012 12:38 schreef Strolie75 het volgende:
[..]
Was inclusief drankjes.
Overigens sluit ik me (6 jaar later ) helemaal bij je oordeel aan.
Die zal ik onthouden!quote:Op maandag 23 april 2012 12:46 schreef golfer het volgende:
Trouwens al;s je volgende keer in Haarlem bent en trek hebt in kreeft kan ik je Grand café Nobel van harte aanbevelen.
Absoluut de moeite waard. Kost wel een hele avond, die 6 gangen daar!quote:Op maandag 23 april 2012 13:07 schreef Strolie75 het volgende:
Ik zag tegenover WenSen trouwens Truffels, moet ik ook nog een keer bezoeken na je lovende beoordeling.
Meen je dat nou?quote:Op maandag 23 april 2012 12:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Ah, oké.
Trouwens al;s je volgende keer in Haarlem bent en trek hebt in kreeft kan ik je Grand café Nobel van harte aanbevelen.
Ik meen het. Prima gegeten en lekkere verse kreeft. Maar dat was op een gewone rustige doordeweekse dag in de winter.quote:Op maandag 23 april 2012 13:33 schreef Muck het volgende:
[..]
Meen je dat nou?
Afgelopen zomer werden we daar ronduit onbeschoft behandeld en zo'n beetje weg gekeken
o.a. RobinOokquote:Op woensdag 25 april 2012 21:09 schreef Zwansen het volgende:
Morgen lunchen bij Ivy, iemand ervaring?
Thnx, zal ik doen. Laat weten hoe het is geweest.quote:Op woensdag 25 april 2012 22:14 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon lekker achterover zitten en genieten. :-)
Zo zag het eruit, een schaal hartig en zoet:quote:Flinstering High Tea bestaat uit zoete lekkernijen en hartige hapjes. U kunt hierbij denken aan mini sandwiches met verschillende soorten beleg, kleine croissantjes, diverse marmelades, petit fours, mini clubsandwiches en bonbons.
Wij werken uitsluitend met dagverse producten en maken alles zelf of in samenwerking met onze bakker. De kosten
bedragen ¤19,50 per persoon, hierbij serveren wij naast de hartige en zoete spijzen onbeperkt thee en koffie.
En?quote:Op woensdag 25 april 2012 22:19 schreef Zwansen het volgende:
Thnx, zal ik doen. Laat weten hoe het is geweest.
Volgende week staat er voor ons ook een High Tea gepland ergens in Amsterdam.quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:59 schreef FutureFairytale het volgende:
Phoenixbirdy; beetje zielig voor een high tea, vooral t zoete gedeelte. Maar voor niks is t idd prima
Bij de Bakkerswinkel moet je zijnquote:Op vrijdag 27 april 2012 01:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgende week staat er voor ons ook een High Tea gepland ergens in Amsterdam.
Ben benieuwd.
Geen idee waar het is. Het is een uitje van mijn broer die trouwt.quote:
Geweldig. M'n eerste keer in een ster(ren)restaurant dus was heel erg benieuwd. Al bij binnenkomst merkte ik dat dit geen standaard tent was. De eerste minuten aan tafel waren even onwennig omdat je toch even moet aftasten qua houding (hou ik mijn glas goed vast? zit ik netjes genoeg?) etc.quote:
Met alle respect, prijs-kwaliteit is ronduit ruk in Parijs. Voor 126 euro kan je in NL op "Michelin" niveau eten als je even goed zoekt. Anyway, ik hou ook wel van de Franse keuken (foie gras ).quote:
Mja, ik vond het nog wel meevallen. Helemaal omdat ik niet bepaald de goedkoopste fles wijn erbij had + aperitief + koffie. En ik had geen zin om in de buurt verder te zoeken. Ik vond prijs /kwaliteit juist uitstekend.quote:Op woensdag 9 mei 2012 17:51 schreef Physics het volgende:
[..]
Met alle respect, prijs-kwaliteit is ronduit ruk in Parijs. Voor 126 euro kan je in NL op "Michelin" niveau eten als je even goed zoekt. Anyway, ik hou ook wel van de Franse keuken (foie gras ).
die is wel een beetje bizar eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 9 mei 2012 15:12 schreef golfer het volgende:
want bij het uithalen van een bord is de opmerking: "Het heeft u allemaal weer voortreffelijk gesmaakt" als retorische vraag natuurlijk helemaal not-done.
Kreeft Thermidor is nog veel meer dan alleen kaas en sjalotten. . Ook normaal gesproken lekker hoor, maar juist bij de Rolls Royce onder de kreeften, de Oosterscheldekreeft jammer genoeg te overheersend en daardoor proef je de ietwat zoete smaak van die kreeft nauwelijks meer.quote:Op woensdag 9 mei 2012 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou, behalve het darmkanaal, alles wel willen eten Golfer. Lijkt me heerlijk
Kreeft met sjalotten en oude kaas zou ik niet erg vinden .
Ik had 2 hele vies smakende happen, ook wat slijmerige substantie?quote:Op woensdag 9 mei 2012 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou, behalve het darmkanaal, alles wel willen eten Golfer. Lijkt me heerlijk
Kreeft met sjalotten en oude kaas zou ik niet erg vinden .
Eens. Ik had ook meer zoet verwacht. Bijvoorbeeld de bonbons die op de site stonden.quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:59 schreef FutureFairytale het volgende:
Phoenixbirdy; beetje zielig voor een high tea, vooral t zoete gedeelte. Maar voor niks is t idd prima
Spraken jullie Frans of Engels? En zij?quote:Op dinsdag 8 mei 2012 20:10 schreef Wokschotel het volgende:
Als oudgediende lurker wil ik hier toch eens gepost hebben
Waar?
Restaurant Variations, Parijs
-knip-
Mooi. Ik ga er nu direct naartoe.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 17:47 schreef vats het volgende:
Net heerlijk Sushi gegeten bij de Jap hier om de hoek! (Morida is de naam) We waren met zijn tweeen en hadden
8 stuks Sushi met vette rauwe zalm en bosui
4 stuks Sushi met rauwe Makreel
2 stuks Sushi met rauwe Zeebaars en Sesam Olie
2 stuks Sushi met rauwe Wagyu Beef en bosui
1 x een salade met Beef en Ui
1 x een salade met Spinazie, Bacon en Knoflook
en hier bij ongelimiteerd verse Thee.
Totale kosten voor deze heerlijke maaltijd voor 2 personen = 234 RMB = 29.10 euro.
Deze tent is echt top, woon er zo ongeveer naast en heb tot nu toe alleen betere Sushi in Japan op!
weet ik maar dan is de fondant het lekkerst als ie vanbinnen naast vloeibaar ook warm is.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 00:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Chocoladefondant hoort de binnenkant vloeibaar van te zijn.
En patat, sla en appelmoes bij de Oosterse kip met noedels is apart
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |