abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 14 februari 2012 @ 15:25:39 #211
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_107969982
Ook handig voor pizza's die je achteraf niet hoeft te snijden ;)
pi_107970928
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 15:25 schreef SiGNe het volgende:
Ook handig voor pizza's die je achteraf niet hoeft te snijden ;)
Pizzapurist-met-steenoventje in mij zegt: :{w en o|O
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 14 februari 2012 @ 15:50:32 #213
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_107971046
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 14:44 schreef SiGNe het volgende:
Ik zou zeggen dat de kern van een bitterbal sneller verwarmd wordt dan de kern van een kroket.
de kern is dus al heet voor de paneermeel een kleurtje heeft.
Ik heb er geen ervaring mee maar ik zou dan denken dat een hogere temp van je olie kan helpen, een koudere of nattere vulling zou ook hetzelfde resultaat moeten hebben.
Bij warmere olie is de korst sneller mooi en bij een koudere/nattere vulling duurt het wat langer voor dat op temperatuur is.
Zo zou het theoretisch moeten werken in elk geval.
Klinkt aannemelijk! Hogere temperatuur dan maar, en nog minder ballen tegelijk. Ik krijg meteen zin om te experimenteren. Dank je!
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 14 februari 2012 @ 16:12:28 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107971920
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2012 21:48 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Door die voegen?

Dankje, dan weet ik dat O+ Moet ik eerst een keer een plaat kopen denk ik. Top :D
Ja en Nee, omdat hout niet koelt, steen of staal wel, en ook vanwege het schoonmaken natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 16:16:04 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107972082
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 06:43 schreef Holy_Goat het volgende:
piet, hoe maak je nou een goeie runderfond eigenlijk? Heb zelf wel eens een poging gewaag met een recept van internet, moest ook even botten in oven doen oid.

Anyway, result was ver-schri-ke-lijk. Ik rook het al eerder. Een ranzige bottenlucht oid. Echt zo goor, niet normaal meer. Dapper en stom als ik was dacht ik nog wel: mwaahhhh mss ruikt het alleen zo als t bot in de bouillon heeft getrokken, en smaakt ie na filteren prima. That was a big mistake. Hele pan zo weggeflikkerd :'(
je begint met een Boulion
Boullion
Neem een grote pan,
koop een stel verse mergpijpen en (wild)botten in toevoegen (moeten fris ruiken, als ze niet lekker fris ruiken zijn ze niet vers, en ga dan op hoge toon terug en scheld de slager zijn huid vol als de zaak vol staat, dan doet ie het nooit weer)
een mooi stuk poulet van wild (Hert, Zwijn, Haas) of rundvlees
Je kan ook gevogeltje karkassen gebruiken, net wat je bij de hand hebt. Gevogelte zorgt voor meer gelatine in je fond, je kan ook gewoon een goedkope kip toevoegen.
De Mergpijpen in een ovenschaal in de oven tot ze bruin zijn.
Doe de mergpijpen met het vlees, een grote ui, paar tenen knoflook, een schacht prei, laurier, peperkorrels, 1 of 2 foelie blaadjes, GEEN ZOUT, een gewassen peen, peterelie, selderij, wat andere groene kruiden, hoeft niet vers, kruiden kunnen ook droog. in de pan, opvullen met koud water en op een laag vuur tegen de kook houden, maar niet laten koken.
regelmatig afschuimen.
Af en toe water bijvullen, of restjes wijn erin is ook lekker.
en lekker laten trekken.
Hoe lang?
Minstens een paar uur, je hoeft er niet naast te staan, je kan gewoon fokken en tv kijken.
Wat je ook kan doen is de pan een paar dagen laten trekken, en al je afsnijdsels van vlees, groente er in te doen.
Blijven afschuimen.
de grote vaste delen er uit halen, en de vloeistof door een puntzeef halen.
als je wilt kan je er nu soep van maken.
Je kan het ook invriezen, per liter, of in ijsblokjes als basis voor sausen.
Of je laat het afkoelen, dan zet je het in de koelkast en kan je het laatste beetje vet er af scheppen, dan kan je er een eitwit doorheen roeren en je brengt het weer langzaam aan de kook. Het eiwit zal terwijl het door de hitte stolt, de vaste stoffen aan zich binden en je kan dit afschuimen, dan blijf een kraakheldere boullion over, die het erg goed doet als groentesoep.

Hier ga je als volgt verder mee

Deze Bouillion gebruik je als basis voor een Fonds Brun de Veau,
1 kilo Wild of rundvlees poulet, i kilo (wild) botten, wortel, ui, laurier, thijm, peterselie, 4 liter van die boullion van net.
Dit vlees braad met de botten en de groenten in de oven. in een grote pan doen als ze mooi bruin zijn geworden.
je voegt 3 dl van de boullion aan toe en kookt deze in,
doe dat nog een keer
voeg de rest toe en breng dit aan de kook, en laat het 4-5 uur trekken en tegen de kook aanzitten, terwijl je regelmatig afschuimt.
Deze bouillion is dan een Fonds Brun (de Gibier, als je wild gebruikt hebt)
deze klaar je met een eitje, zoals beschreven, en dan bind je dat met wat arrowroot (pijlwortel)
en dat is dan Jus de Gibier Lié
Je kan ook klaren door robins diepvriesmethode te gebruiken, hoewel ik meestal met fond niet klaar omdat ik geen heldere sauzen maak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 16:18:06 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107972175
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 11:03 schreef Bramito het volgende:
Piet ik heb een kroketten vraag. Mijn kroketten lukken normaal gesproken gewoon goed. Verschillende recepten gebruikt en ze werken eigenlijk allemaal. Mijn probleem is dat ik af en toe een batch heb waarvan groot deel lekt. Dit gebeurt eigenlijk alleen als ik kleine bitterballetjes maak (diameter 2euro stuk ongeveer) als amuse ofzo.

Waar kan dit aan liggen? Aan de maat, aan het paneermeel, aan de temperatuur? Misschien heb ik gewoon pech... Enig Idee?
het kan zaken zijn, of je hebt ze niet goed door paneer, ei en paneer gehaald, of je bakt ze te lang en te heet, waardoor ze intern gaan koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 16:19:03 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107972221
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 14:59 schreef minilot het volgende:
Pie-iee-ieet!

Ik heb zojuist deze bakvorm gekocht:

[ afbeelding ]

Omdat ik dit farinata-recept binnenkort wil maken:

[ afbeelding ]

En toen dacht ik, als ik nou toch zo'n bakvorm heb dan kan ik net zo goed 'n keertje scones gaan maken. Ik heb alleen geen verstand van scones - alle scones die ik ooit elders at waren droog en tamelijk smaakloos.

Dus Piet, heb jij (of iemand anders) een succes-verzekerd-scone-recept?
Nee, sorry, ik ben niet zo van de scones, ook niet van de cupcakes, de bagels etc.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 16:23:12 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107972398
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2012 00:35 schreef Stokstaart het volgende:
Piet, ook even in het GeenWijn topic gepost maar geen reactie...
Welk recept gebruikt u voor lasagne? :)
Heb een bechamelsaus gemaakt met daar chedder toegevoegd,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bechamelsaus
gehakt gebraden en met tomaten, zout peper, laurierblad, , foelie, rozemarijn en oregano een saus gemaakt en ingekookt.
Pecorino geraspt, spinazie gewassen en geblancheerd.
Met ei en meel pasta gemaakt, moet de structuur hebben van zachte klei, goed kneden.
Bodem van lasagna blik bedekt met plakjes tomaat en bechamelkaassaus, vel er over, tomatengehaktsaus er over, bedekken met verse basilicum. Vel erover, spinazie erop met wat bechamel, vel erover, tomatengehakt, etc etc etc
afgedekt met vel en daar bechamel en Pecorino op, dit gaat in de oven tot lekker gaar.

Is dit zo ongeveer wat je zocht?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107972912
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, sorry, ik ben niet zo van de scones, ook niet van de cupcakes, de bagels etc.
Daar was ik al bang voor. Robin doet ook niet echt aan zoete baksels hè? En in het taartentopic houden de dames zich volgens mij vooral bezig met dekentjes van fondant en marsepeinen varkentjes, en blijven de baksels zelf een beetje steken op (cup)cakes.
Hm. Ik zie een gemis in CUL!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 14 februari 2012 @ 16:38:31 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107972972
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 16:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Daar was ik al bang voor. Robin doet ook niet echt aan zoete baksels hè? En in het taartentopic houden de dames zich volgens mij vooral bezig met dekentjes van fondant en marsepeinen varkentjes, en blijven de baksels zelf een beetje steken op (cup)cakes.
Hm. Een gemis!
Nu moet ik ook zeggen dat ik ook altijd de indruk had dat scones droog en smakeloos horen te zijn, want heb ze nooit anders gehad eigenlijk, de smaak moet schijnbaar komen van het clotted cream and jam wat ze er altijd op doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 14 februari 2012 @ 16:40:33 #221
91830 MaximusTG
pi_107973047
Dat klopt volgens mij ook wel. Ze worden dan ook met bakpoeder gemaakt.. Zal ff kijken, heb hier een boekje met dat soort baksels.
Edit: Nee, helaas, alleen teacakes komt er bij in de buurt. Maar dat is op basis van een gistdeeg.

Misschien is dit iets:
http://hopeeternalcookboo(...)recipe-sweet-scones/
  dinsdag 14 februari 2012 @ 16:44:19 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107973176
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 16:40 schreef MaximusTG het volgende:
Dat klopt volgens mij ook wel. Ze worden dan ook met bakpoeder gemaakt.. Zal ff kijken, heb hier een boekje met dat soort baksels.
Ja, tarwe, gerst of havermout, soms ook aardappel met bakpoeder als rijsmiddel, en ook wel met karnemelk gemaakt. Dat laatste lijkt me dan wel weer lekker trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107973442
Goeie scones zijn aan de droge kant ja, maar wél lekker :Y En machtig :D
  † In Memoriam † dinsdag 14 februari 2012 @ 16:50:52 #224
91830 MaximusTG
pi_107973459
Mn ouders waren van de zomer naar Noord-Ierland, en hebben daar ook de nodige scones op bij de thee. Mn moeder wou ze toen ze hier was ook weer eens zelf maken, had ook boekje met recept. (van haar heb ik ook mijn boekje gekregen, maar das een andere). Waren goed gelukt, smaakten volgens haar ook zoals die in Noord-Ierland. Maar toch was het de sfeer daar en de jammetjes en dergelijke die ze er daar op doen die het écht lekker maken.
pi_107973506
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb een bechamelsaus gemaakt met daar chedder toegevoegd,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bechamelsaus
gehakt gebraden en met tomaten, zout peper, laurierblad, , foelie, rozemarijn en oregano een saus gemaakt en ingekookt.
Pecorino geraspt, spinazie gewassen en geblancheerd.
Met ei en meel pasta gemaakt, moet de structuur hebben van zachte klei, goed kneden.
Bodem van lasagna blik bedekt met plakjes tomaat en bechamelkaassaus, vel er over, tomatengehaktsaus er over, bedekken met verse basilicum. Vel erover, spinazie erop met wat bechamel, vel erover, tomatengehakt, etc etc etc
afgedekt met vel en daar bechamel en Pecorino op, dit gaat in de oven tot lekker gaar.

Is dit zo ongeveer wat je zocht?
Klinkt heerlijk. *O*
Hoeveel spinazie en gehakt gebruik je dan voor 3-4 personen?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_107973524
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 16:50 schreef Sunnythesun het volgende:
Goeie scones zijn aan de droge kant ja, maar wél lekker :Y En machtig :D
Ah, een kenner! Wel eens zelfgemaakt? Zo ja: HOE? :) Ik kom tienduizend elkaar tegensprekende recepten online tegen dus ik vertrouw liever op persoonlijke ervaring.
:)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 14 februari 2012 @ 16:56:24 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107973696
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 16:51 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Klinkt heerlijk. *O*
Hoeveel spinazie en gehakt gebruik je dan voor 3-4 personen?
pff
kilo verse spinazie denk ik, van te voren blancheren en uitdrukken, blijft niets van over, dus een kilo is niet zo veel. En gehakt, een anderhalf pond, schat ik, ik ben niet zo van het bijhouden van precieze recepten. Ik maak bij lasagne een 8 tot 10 ruime porties, en vries die dan in, lekker om in huis te hebben denk ik dan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 17:02:27 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107973922
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 16:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Robin doet ook niet echt aan zoete baksels hè?
Nee, al lijkt het me op zich wel leuk om te maken, maar ja, ik heb geen behoefte het te eten. ;;-)
Maar als wel, dan zou ik toch zeker voor het recept van Paul Hollywoods van de Great British Bake Off gaan!
recept: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/paul_hollywoods_scones_70005
pi_107974043
Allright! Dat ga ik dan in elk geval proberen.
En nu ik erover nadenk, wellicht staat er ook wel een scone-recept in het eerste kookboek van God Ottolenghi. Dat ga ik vanavond thuis eens uitzoeken, want dan heb ik Piet of de rest van jullie überhaupt niet meer nodig. :+
Niettemin bedankt voor de input!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 14 februari 2012 @ 17:12:51 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107974334
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, al lijkt het me op zich wel leuk om te maken, maar ja, ik heb geen behoefte het te eten. ;;-)
Maar als wel, dan zou ik toch zeker voor het recept van Paul Hollywoods van de Great British Bake Off gaan!
recept: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/paul_hollywoods_scones_70005
Ik zou daar de melk vervangen door karnemelk, dat lijkt mij weer lekkerder, bovendien rijst het dan beter door het zuur en het bakpoeder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 17:15:37 #231
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_107974440
Ik vraag me alleen af hoe je scones wilt maken in die vorm. Zover ik weet en scones heb gegeten, gebakken zijn het meer bolletjes die je open snijd en geen soort pizzapunten.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_107974504
Piet, kun jij me uitleggen hoe ik speklapjes moet uitbakken? Vriendlief is er gek op en ik faal keer op keer.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 17:19:44 #233
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_107974588
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:17 schreef _Ophelia_ het volgende:
Piet, kun jij me uitleggen hoe ik speklapjes moet uitbakken? Vriendlief is er gek op en ik faal keer op keer.
Lang op lage temperatuur kwam ik laatst achter bij het uitbakken van spekjes.
Het vet krijgt dan meer tijd om te smelten terwijl de pan niet zo heet is dat het vleesgedeelte droog wordt en aanbrandt.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 17:21:40 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107974656
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:17 schreef _Ophelia_ het volgende:
Piet, kun jij me uitleggen hoe ik speklapjes moet uitbakken? Vriendlief is er gek op en ik faal keer op keer.
Ik bak eigenlijk alleen gerookt spek, maar wat signe zegt, langzaam op laag vuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 17:23:56 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107974739
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:15 schreef SV-tje het volgende:
Ik vraag me alleen af hoe je scones wilt maken in die vorm. Zover ik weet en scones heb gegeten, gebakken zijn het meer bolletjes die je open snijd en geen soort pizzapunten.
Scones zijn er in vele variaties

Het is een verzamelnaam voor broodjes gebakken met rijsmiddel ipv gist,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107974779
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:15 schreef SV-tje het volgende:
Ik vraag me alleen af hoe je scones wilt maken in die vorm. Zover ik weet en scones heb gegeten, gebakken zijn het meer bolletjes die je open snijd en geen soort pizzapunten.
Scones in driehoekvorm zijn ook heel gebruikelijk hoor.

Linkje naar 'scone pans' op Google Afbeeldingen

Ze kunnen ook prima rond zijn, maar ik las wel iets over de voordelen van bakken in een vorm, waardoor de basis van de scone goed gesupport blijft en niet 'wobbly' wordt.

Ik weet het verder ook niet hoor, ik kocht het ding voor iets heel anders. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_107975447
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 16:52 schreef minilot het volgende:

[..]

Ah, een kenner! Wel eens zelfgemaakt? Zo ja: HOE? :) Ik kom tienduizend elkaar tegensprekende recepten online tegen dus ik vertrouw liever op persoonlijke ervaring.
:)
1x zelf gemaakt, maar wel met een kant en klare sconemix :@ Moet zeggen: helemaaaaal niet verkeerd, maar was wel weer zelf samengesteld door een Schotse dame, wellicht maakt dat verschil ;) Verder gewoon vaak gegeten in tearooms in GB O+ :9
pi_107975497
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:19 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Lang op lage temperatuur kwam ik laatst achter bij het uitbakken van spekjes.
Het vet krijgt dan meer tijd om te smelten terwijl de pan niet zo heet is dat het vleesgedeelte droog wordt en aanbrandt.
Dus eerder een uur dan een half uur en in een anti aanbakpan?
  dinsdag 14 februari 2012 @ 17:47:23 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107975544
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:46 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Dus eerder een uur dan een half uur en in een anti aanbakpan?
Wat voor een lappen bak jij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 18:15:14 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107976421
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:17 schreef _Ophelia_ het volgende:
Piet, kun jij me uitleggen hoe ik speklapjes moet uitbakken? Vriendlief is er gek op en ik faal keer op keer.
Al eens geprobeerd een stuk buikspek in de oven te garen, af te laten koelen, in plakken te snijden en daarna op te bakken? Zo doen de Chinezen dat. Erg lekker. (de plakken kun je apart verpakt invriezen, heb je altijd makkelijk bij de hand, kunnen dan zo bevroren de pan in, zachtjes bakken tot ontdooid, dan nog even tot lekker knapperig)

Recept: simpel met suiker & zout.
En dan bij het opbakken kun je nog wat sojasaus en rijstwijn toevoegen als je wilt. Hoeft natuurlijk niet. Lekker op de stamppot andijvie:


Dutch mash with Chinese Pork Belly
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')