Pizzapurist-met-steenoventje in mij zegt: enquote:Op dinsdag 14 februari 2012 15:25 schreef SiGNe het volgende:
Ook handig voor pizza's die je achteraf niet hoeft te snijden
Klinkt aannemelijk! Hogere temperatuur dan maar, en nog minder ballen tegelijk. Ik krijg meteen zin om te experimenteren. Dank je!quote:Op dinsdag 14 februari 2012 14:44 schreef SiGNe het volgende:
Ik zou zeggen dat de kern van een bitterbal sneller verwarmd wordt dan de kern van een kroket.
de kern is dus al heet voor de paneermeel een kleurtje heeft.
Ik heb er geen ervaring mee maar ik zou dan denken dat een hogere temp van je olie kan helpen, een koudere of nattere vulling zou ook hetzelfde resultaat moeten hebben.
Bij warmere olie is de korst sneller mooi en bij een koudere/nattere vulling duurt het wat langer voor dat op temperatuur is.
Zo zou het theoretisch moeten werken in elk geval.
Ja en Nee, omdat hout niet koelt, steen of staal wel, en ook vanwege het schoonmaken natuurlijkquote:Op zondag 12 februari 2012 21:48 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Door die voegen?
Dankje, dan weet ik dat Moet ik eerst een keer een plaat kopen denk ik. Top
je begint met een Boulionquote:Op dinsdag 14 februari 2012 06:43 schreef Holy_Goat het volgende:
piet, hoe maak je nou een goeie runderfond eigenlijk? Heb zelf wel eens een poging gewaag met een recept van internet, moest ook even botten in oven doen oid.
Anyway, result was ver-schri-ke-lijk. Ik rook het al eerder. Een ranzige bottenlucht oid. Echt zo goor, niet normaal meer. Dapper en stom als ik was dacht ik nog wel: mwaahhhh mss ruikt het alleen zo als t bot in de bouillon heeft getrokken, en smaakt ie na filteren prima. That was a big mistake. Hele pan zo weggeflikkerd
het kan zaken zijn, of je hebt ze niet goed door paneer, ei en paneer gehaald, of je bakt ze te lang en te heet, waardoor ze intern gaan koken.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 11:03 schreef Bramito het volgende:
Piet ik heb een kroketten vraag. Mijn kroketten lukken normaal gesproken gewoon goed. Verschillende recepten gebruikt en ze werken eigenlijk allemaal. Mijn probleem is dat ik af en toe een batch heb waarvan groot deel lekt. Dit gebeurt eigenlijk alleen als ik kleine bitterballetjes maak (diameter 2euro stuk ongeveer) als amuse ofzo.
Waar kan dit aan liggen? Aan de maat, aan het paneermeel, aan de temperatuur? Misschien heb ik gewoon pech... Enig Idee?
Nee, sorry, ik ben niet zo van de scones, ook niet van de cupcakes, de bagels etc.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 14:59 schreef minilot het volgende:
Pie-iee-ieet!
Ik heb zojuist deze bakvorm gekocht:
[ afbeelding ]
Omdat ik dit farinata-recept binnenkort wil maken:
[ afbeelding ]
En toen dacht ik, als ik nou toch zo'n bakvorm heb dan kan ik net zo goed 'n keertje scones gaan maken. Ik heb alleen geen verstand van scones - alle scones die ik ooit elders at waren droog en tamelijk smaakloos.
Dus Piet, heb jij (of iemand anders) een succes-verzekerd-scone-recept?
Heb een bechamelsaus gemaakt met daar chedder toegevoegd,quote:Op zondag 12 februari 2012 00:35 schreef Stokstaart het volgende:
Piet, ook even in het GeenWijn topic gepost maar geen reactie...
Welk recept gebruikt u voor lasagne?
Daar was ik al bang voor. Robin doet ook niet echt aan zoete baksels hè? En in het taartentopic houden de dames zich volgens mij vooral bezig met dekentjes van fondant en marsepeinen varkentjes, en blijven de baksels zelf een beetje steken op (cup)cakes.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, sorry, ik ben niet zo van de scones, ook niet van de cupcakes, de bagels etc.
Nu moet ik ook zeggen dat ik ook altijd de indruk had dat scones droog en smakeloos horen te zijn, want heb ze nooit anders gehad eigenlijk, de smaak moet schijnbaar komen van het clotted cream and jam wat ze er altijd op doen.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar was ik al bang voor. Robin doet ook niet echt aan zoete baksels hè? En in het taartentopic houden de dames zich volgens mij vooral bezig met dekentjes van fondant en marsepeinen varkentjes, en blijven de baksels zelf een beetje steken op (cup)cakes.
Hm. Een gemis!
Ja, tarwe, gerst of havermout, soms ook aardappel met bakpoeder als rijsmiddel, en ook wel met karnemelk gemaakt. Dat laatste lijkt me dan wel weer lekker trouwens.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:40 schreef MaximusTG het volgende:
Dat klopt volgens mij ook wel. Ze worden dan ook met bakpoeder gemaakt.. Zal ff kijken, heb hier een boekje met dat soort baksels.
Klinkt heerlijk.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een bechamelsaus gemaakt met daar chedder toegevoegd,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bechamelsaus
gehakt gebraden en met tomaten, zout peper, laurierblad, , foelie, rozemarijn en oregano een saus gemaakt en ingekookt.
Pecorino geraspt, spinazie gewassen en geblancheerd.
Met ei en meel pasta gemaakt, moet de structuur hebben van zachte klei, goed kneden.
Bodem van lasagna blik bedekt met plakjes tomaat en bechamelkaassaus, vel er over, tomatengehaktsaus er over, bedekken met verse basilicum. Vel erover, spinazie erop met wat bechamel, vel erover, tomatengehakt, etc etc etc
afgedekt met vel en daar bechamel en Pecorino op, dit gaat in de oven tot lekker gaar.
Is dit zo ongeveer wat je zocht?
Ah, een kenner! Wel eens zelfgemaakt? Zo ja: HOE? Ik kom tienduizend elkaar tegensprekende recepten online tegen dus ik vertrouw liever op persoonlijke ervaring.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:50 schreef Sunnythesun het volgende:
Goeie scones zijn aan de droge kant ja, maar wél lekker En machtig
pffquote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:51 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Klinkt heerlijk.
Hoeveel spinazie en gehakt gebruik je dan voor 3-4 personen?
Nee, al lijkt het me op zich wel leuk om te maken, maar ja, ik heb geen behoefte het te eten. ;;-)quote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Robin doet ook niet echt aan zoete baksels hè?
Ik zou daar de melk vervangen door karnemelk, dat lijkt mij weer lekkerder, bovendien rijst het dan beter door het zuur en het bakpoederquote:Op dinsdag 14 februari 2012 17:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, al lijkt het me op zich wel leuk om te maken, maar ja, ik heb geen behoefte het te eten. ;;-)
Maar als wel, dan zou ik toch zeker voor het recept van Paul Hollywoods van de Great British Bake Off gaan!
recept: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/paul_hollywoods_scones_70005
Lang op lage temperatuur kwam ik laatst achter bij het uitbakken van spekjes.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 17:17 schreef _Ophelia_ het volgende:
Piet, kun jij me uitleggen hoe ik speklapjes moet uitbakken? Vriendlief is er gek op en ik faal keer op keer.
Ik bak eigenlijk alleen gerookt spek, maar wat signe zegt, langzaam op laag vuurquote:Op dinsdag 14 februari 2012 17:17 schreef _Ophelia_ het volgende:
Piet, kun jij me uitleggen hoe ik speklapjes moet uitbakken? Vriendlief is er gek op en ik faal keer op keer.
Scones zijn er in vele variatiesquote:Op dinsdag 14 februari 2012 17:15 schreef SV-tje het volgende:
Ik vraag me alleen af hoe je scones wilt maken in die vorm. Zover ik weet en scones heb gegeten, gebakken zijn het meer bolletjes die je open snijd en geen soort pizzapunten.
Scones in driehoekvorm zijn ook heel gebruikelijk hoor.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 17:15 schreef SV-tje het volgende:
Ik vraag me alleen af hoe je scones wilt maken in die vorm. Zover ik weet en scones heb gegeten, gebakken zijn het meer bolletjes die je open snijd en geen soort pizzapunten.
1x zelf gemaakt, maar wel met een kant en klare sconemix Moet zeggen: helemaaaaal niet verkeerd, maar was wel weer zelf samengesteld door een Schotse dame, wellicht maakt dat verschil Verder gewoon vaak gegeten in tearooms in GBquote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Ah, een kenner! Wel eens zelfgemaakt? Zo ja: HOE? Ik kom tienduizend elkaar tegensprekende recepten online tegen dus ik vertrouw liever op persoonlijke ervaring.
Dus eerder een uur dan een half uur en in een anti aanbakpan?quote:Op dinsdag 14 februari 2012 17:19 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Lang op lage temperatuur kwam ik laatst achter bij het uitbakken van spekjes.
Het vet krijgt dan meer tijd om te smelten terwijl de pan niet zo heet is dat het vleesgedeelte droog wordt en aanbrandt.
Wat voor een lappen bak jij?quote:Op dinsdag 14 februari 2012 17:46 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Dus eerder een uur dan een half uur en in een anti aanbakpan?
Al eens geprobeerd een stuk buikspek in de oven te garen, af te laten koelen, in plakken te snijden en daarna op te bakken? Zo doen de Chinezen dat. Erg lekker. (de plakken kun je apart verpakt invriezen, heb je altijd makkelijk bij de hand, kunnen dan zo bevroren de pan in, zachtjes bakken tot ontdooid, dan nog even tot lekker knapperig)quote:Op dinsdag 14 februari 2012 17:17 schreef _Ophelia_ het volgende:
Piet, kun jij me uitleggen hoe ik speklapjes moet uitbakken? Vriendlief is er gek op en ik faal keer op keer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |