SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ze lazen het boek “het einde van mijn verslaving” van de Franse Cardioloog Olivier Ameisen. Deze man was jarenlang zwaar verslaafd aan drinken (comazuipen). Hij stopte, na zelf geëxperimenteerd te hebben met het middel Baclofen voorgoed met drinken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In dit topic beschrijven mensen hun weg en ervaringen naar het einde van hun verslaving. Neem de tijd en lees alle topics eens door, je zal versteld staan van de succesvolle verhalen die users hier beschrijven.
Baclofen is een eeuwenoud middel. Het wordt gebruikt voor mensen met spasmen. Omdat er geen patent meer op het middel rust wordt er geen onderzoek meer gedaan. Het middel zelf is zeer goedkoop.
Baclofen zelf is niet verslavend. Het zorgt voor rust in je lichaam, waardoor veel mensen de rust niet meer hoeven te zoeken in verslavende middelen.
Veel mensen hebben moeite om dit middel voorgeschreven te krijgen. Veel huisartsen en vooral hulpverleners bij de reguliere verslavingszorg staan niet open voor dit experiment omdat er geen onderzoek gedaan is om Baclofen voor te schrijven als middel tegen verslavingen. Het is jammer, maar je moet dus gewoon geluk hebben dat je huisarts je de kans geeft om hiermee te beginnen.
Stap naar je huisarts en neem zoveel mogelijk informatie mee. Print de Openingspost van dit topic uit. Print het wikipedia-artikel uit en bestel het boek van Olivier Ameisen bij www.Bol.com. Neem iemand mee die dicht bij je staat, samen sta je sterk. Probeer je huisarts te overtuigen dat het beter is om dit middel te gebruiken dan nog (jarenlang) door te gaan met je middelenmisbruik Stel voor dat je een verklaring tekent waarin je zegt dit op eigen risico te doen en de huisarts niet verantwoordelijk is.
Wanneer je huisarts voet bij stuk houdt, probeer dan eens in contact te komen met een andere huisarts.
Vraag nooit aan users in dit topic om iets te regelen, dit wordt absoluut niet gewaardeerd!
Volgens de bijsluiter:
“Startdosis: 15 mg per dag. Verhogen van dosis: + 15 mg om de 3 dagen tot de meest geschikte dosis is bereikt.”
• Dag - 01, 02, 03: - 3 x 05 mg = 15 mg
• Dag - 04, 05, 06: - 3x 10 mg = 30 mg
• Dag - 07, 08, 09: - 3x 15 mg = 45 mg
• Dag - 10, 11, 12: - 3x 20 mg = 60 mg
• Dag - 13, 14, 15: - 3x 25 mg = 75 mg
Het beste is om dan eens een tijdje op de laatste dosis te blijven. Maar voel je je niet lekker, gaat het te snel, doe dan een stapje terug en blijf op de dosis die goed voelde. Je hoeft niet op te hogen. Sommige mensen voelen zich perfect bij weinig, anderen voelen zich pas goed bij een hele hoge dosis. Omdat er geen richtlijnen zijn en er geen onderzoek naar gedaan is zal je dus vooral naar je eigen lichaam moeten luisteren. Je kan ophogen, maar meestal is 150 mg toch echt de max.
Belangrijkste is dat je niet te snel gaat met ophogen en in het begin je schema aanhoudt. Maak een schema in Word of houd het bij in een schriftje.
Het blijft experimenteren. Je kan ook eens proberen om vaker per dag kleinere dosis te nemen.
Na een tijdje zal je als het goed is merken dat je gewoon geen zin meer hebt in je middelenmisbruik. Er gaat een wereld voor je open. Je zal op den duur zelfs een gevoel van pure innerlijke rust ervaren.
In dit topic vinden we steun bij elkaar. Je vindt hier veel verschillende mensen, van jong tot oud, met verschillende verslavingsproblematieken. Door je verhaal hier op te schrijven help je jezelf en natuurlijk weer anderen. Het is heel fijn om steun van elkaar te krijgen.Coldplay | David Bowie | The Police | Keane | Bob Marley | Prince
Nee, dat kan niet. Baclofen bouwt een 'spiegel' op in je bloed. En dat kost tijd. Je kunt het absoluut niet zomaar te pas en te onpas slikken. Daar word je doodziek van en is in een hoge dosis ook gevaarlijk. Als je met Baclofen begint moet je het blijven gebruiken, het liefst op reguliere tijden.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 19:59 schreef sylvi777 het volgende:
Is meen dat ik hier ergens heb gelezen dat er iemand was die doordeweeks vanwege zijn werk als chauffeur geen baclofen gebruikte, maar alleen in het weekend, omdat hij dan dronk. Zou dat ook kunnen werken? Ik drink ook alleen maar s avonds of in het weekend. Is het dan nodig om ook overdag doordeweeks baclofen te gebruiken?
kan aan mij liggen hoor, maar het klinkt nu alsof je verslaafd bent aan baclofen. ik snap dat het heel verleidelijk is om een magisch pilletje te nemen wat je problemen (verslaving) oplost, maar dat is nu juist het soort denken wat je in die verslaving bracht! de manier waarop velen hier zich zonder goede begeleiding volstoppen met medicijnen schokt me eerlijk gezegd nogal.quote:Op donderdag 26 januari 2012 18:18 schreef Donia het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb maar weer een nieuwe start gemaakt, de spierpijn was wel een stuk minder maar als ik mijn lijf teveel belastte met stofzuigen en dweilen kwam de pijn ook zonder baclofen opzetten. En zeker na de fysiobehandelingen was het kommer en kwel met dat gepluk en getrek in het bindweefsel en harde gemasseerd van de spieren.
Dus ik zit nu op 3x 10. Ga wel wat versneld ophogen al blijf ik voorzichtig. Bij de apotheek kon ik een herhaling krijgen dus dat doe ik maar voordat ik naar de huisarts ga. Als die tegensputtert heb ik in ieder geval ruim voldoende op voorraad.
Jeroen, gaat het nog goed met je?
Je gaat lekker Sylvia
je moet naast de baclofen ook therapie volgen om van je oorspronkelijke verslaving af te komen, maar het middel zelf is volgens mij niet lichamelijk verslavend. Geestelijk blijkbaar welquote:Op vrijdag 3 februari 2012 12:32 schreef simmu het volgende:
[..]
kan aan mij liggen hoor, maar het klinkt nu alsof je verslaafd bent aan baclofen. ik snap dat het heel verleidelijk is om een magisch pilletje te nemen wat je problemen (verslaving) oplost, maar dat is nu juist het soort denken wat je in die verslaving bracht! de manier waarop velen hier zich zonder goede begeleiding volstoppen met medicijnen schokt me eerlijk gezegd nogal.
die therapie volgen haal ik hier niet echt uit bij mensen, wel dat ze op allerhande manieren proberen om aan dat spul te komenquote:Op vrijdag 3 februari 2012 12:35 schreef Maanvis het volgende:
[..]
je moet naast de baclofen ook therapie volgen om van je oorspronkelijke verslaving af te komen, maar het middel zelf is volgens mij niet lichamelijk verslavend. Geestelijk blijkbaar wel.
Hinten naar junks wordt niet gewaardeerd hier.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 12:41 schreef simmu het volgende:
[..]
die therapie volgen haal ik hier niet echt uit bij mensen, wel dat ze op allerhande manieren proberen om aan dat spul te komenda's toch je reinste junkiegedrag
ik lees hier van verschillenden dat ze het op internet besteld hebben omdat hun arts het niet wilde voorschrijven.quote:Iedere baclofengebruiker op dit topic krijgt het voorgeschreven door een arts.
wat dacht je dat verslaving als term betekent? verslaving betekent dat je niet zonder gevolgen zomaar kan stoppen. als je een medicijn gebruikt wat je moet afbouwen om te kunnen stoppen betekent dat dus dat je verslaafd was aan het medicijn. daarom is medicijngebruik nu juist zo strict gereguleerd via het idee voorschrijven door arts.quote:@Maanvis: ook geestelijk is het niet verslavend.
Je kunt er makkelijk mee stoppen (wel afbouwen) maar de kans is aanwezig dat je weer naar je biertje of wijntje or whatever grijpt.
Wat een kansloos gelul zeg.. Niet gestoord door enige kennis.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 18:20 schreef simmu het volgende:
als ik suikerziekte heb en daar insuline voor moet spuiten is dat technisch gesproken ook een verslaving ja. het is een term. die is niet noodzakelijkerwijs negatief weet je. denk maar weer aan morfine. dat wordt soms zelfs aan babies voorgreschreven!
jij ziet verslaving zo negatief. dat moet je mij niet verwijten. ik heb mijn mening gegeven en wat feiten vermeld. da's alles. ik kan begrijpen dat je geen reltopic wil door een buitenstaander, maar dit topic kan zeker wel enige nuancering gebruiken
Mag ik vragen waar je dat hebt gelezen? Volgens mij beweert niemand hier dat.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 18:15 schreef Newbie114 het volgende:
Oké, ik las dat mensen hier vinden dat medicijnen geen drugs zijn?
Mijn mening is wel dat je ernaast therapie zou moeten pakken, maar hé, weet niet hoe duur baclofen is, maar als je de rest van je leven baclofen wilt gebruiken maakt mij dat ook niet uit, als het maar helpt.
Positieve voordelen van de Baclofen kunnen juist ook slecht zijn omdat die alleen tijdelijk zijn. Wanneer die verdwijnen kan het gevoel ervaren worden dat de Baclofen helemaal niet meer werkt.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 09:34 schreef sylvi777 het volgende:
Hallo allemaal, hier weer eens een berichtje van mij. Ik gebruik nu nog maar 60 mg baclofen en heb steeds minder zin in alcohol. Het "vage" gevoel dat ik bij een hogere dosering baclofen had, heb ik niet meer. Het enige wat ik merk is dat ik soms zelfs vergeet een glas wijn te drinken op momentel dat ik dat vroeger wel deed. Ik voel ook geen roes meer als ik alcohol drink, dus ik kan met gemak kiezen voor een glas spa rood bijv. in plaats van wijn. Ook met uitgaan drink ik geen wijn, omdat ik geen zin heb om een glas wijn snel leeg te drinken (wat meestal in een café mijn gewoonte was). Helaas heb ik naast het feit dat ik geen bijwerkingen ervaar, ook niet de positieve neveneffecten van baclo, zoals minder angst. Ik blijf nog steeds onzeker en snel zenuwachtig. Ook gebruik ik nog dexamphetamine, hoewel in lagere doseringen.Maar feit is, dat voor mijn drankgebruik baclofen dè oplossing is gebleken. Ik heb er echt totaal geen behoefte meer aan! Jammer Bonno dat je gestopt bent met baclo. Kun je ook niet proberen een hele lage dosering te nemen? Bij mij werkte het al bij 30 mg per dag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |