Quantic | woensdag 11 januari 2012 @ 07:48 |
Hallo mede fokkerts, Ik heb gister een fantastische maaltijd gehaald bij de Chinees. Het wel bekende babi pangang en ook nog een bakje andere zooi. Deze heb ik gister na het afkoelen in de koelkast geplaatst maar nu vraag ik mij af. Hoe lang kan ik dit nog bewaren? Kan ik hier morgen nog van eten? ( 2 dagen later dus ) Normaal gesproken gooi ik al het eten na 1 dag bewaren al weg. Maar er is nog zoveel chinees over dat ik het een beetje zonde vind ![]() Dank! | |
MrDoo | woensdag 11 januari 2012 @ 07:53 |
Morgen is geen probleem. | |
Sneeuwvlok_2 | woensdag 11 januari 2012 @ 07:54 |
Of laten invriezen kan ook prima. | |
MaximusTG | woensdag 11 januari 2012 @ 08:15 |
Het risico is alleen dat je niet weet wanneer het eten bereid is. Voor hetzelfde geld is het al een of twee dag(en) oud. Chinese restaurants ook niet echt bekend om hun goede hygiëne in de keuken. Maar een dag zou nog wel kunnen ja. Om in te vriezen zou ik zeggen dat je nu te laat bent. | |
RemcoDelft | woensdag 11 januari 2012 @ 08:37 |
Ja dat kan.Dat maakt weinig uit, dan is het leed al geschiedt... Gewoon flink verhitten. | |
CutCake | woensdag 11 januari 2012 @ 08:40 |
Kattenvlees bederft over het algemeen niet bijzonder snel, heb je zeldzame Chinees gevonden die de Nederlands/Kantonees interpretatie van het Indonesische Babi Pangang nog van varken maakt even extra goed opwarmen voor het eten en 2 dagen bewaren is geen probleem. | |
LaTiNo | woensdag 11 januari 2012 @ 08:59 |
In de koelkast tot 3 dagen, uit de koelkast zou je nog net de 2e dag kunnen halen, als het funny ruikt dan weet je het wel. | |
#ANONIEM | woensdag 11 januari 2012 @ 09:01 |
Gewoon minstens 5 minuten in de magnetron douwen. | |
McWurth | woensdag 11 januari 2012 @ 09:03 |
30 seconden: de tijd om van de koelkast naar de kliko te lopen. | |
Quantic | woensdag 11 januari 2012 @ 09:10 |
Oké thanx, dan laat ik het vandaag nog in de koelkast staan en dan bak ik het morgen extra goed op ![]() | |
MaximusTG | woensdag 11 januari 2012 @ 09:18 |
Verhitten doodt wel bacteriën, maar niet alle gifstoffen verdwijnen dan. Dus je kan er alsnog goed ziek van worden. Tis maar wat het je waard is natuurlijk.. | |
Kapt-Ruigbaard | woensdag 11 januari 2012 @ 10:22 |
Dat niemand trouwens het Hoelang is een Chinees grapje maakt. ![]() | |
Quantic | woensdag 11 januari 2012 @ 10:31 |
Tsja, het is sowieso een risico als je het op deze manier bekijkt. Ik ruik er eerst wel even aan, ik denk dat als het heel ernstig is dat het dan behoorlijk funky ruikt! Scherp! Je kan iedereen nog voor zijn! ![]() | |
MaximusTG | woensdag 11 januari 2012 @ 10:33 |
Ja, ik weet ook wel dat er - waarschijnlijk - niks gebeurt als je het wel opeet, maar je moet echt oppassen met zulke dingen. Je kan er echt erg ziek van worden. Zou het bv nooit aan een jong kind geven.. En het hoeft niet altijd te stinken om niet meer goed te zijn. | |
Red_85 | woensdag 11 januari 2012 @ 10:38 |
Regel bij mij: 1 dag in koelkast. Langer in de vriezer. Persoonlijk heb ik zo nooit ergens last van gehad met NLChinees. | |
DonJames | woensdag 11 januari 2012 @ 11:49 |
Babi gangbang wordt niet met kattenvlees gemaakt ![]() Je bent waarschijnlijk in de war met Foe Yong Miau. | |
Quantic | woensdag 11 januari 2012 @ 14:20 |
Ja dat is ook wel zo. Volgende keer maar wat mindere grote porties maken. Ik hou jullie ervan op de hoogte of ik het overleef of niet.. Living on the edge..! ![]() | |
bl_henkie2 | woensdag 11 januari 2012 @ 14:39 |
Even off topic: Waar komt de regel vandaan dat je eten moet afkoelen voor dat je het in de koelkast stopt? | |
loecje | woensdag 11 januari 2012 @ 15:18 |
wat denk je dat er in de koude koelkast gebeurd als je er iets warms in stopt? | |
bl_henkie2 | woensdag 11 januari 2012 @ 15:26 |
Oh, dat boeit niet. Ik dacht een of ander bakerpraatje dat het slecht voor het eten is ![]() | |
junkiexp | woensdag 11 januari 2012 @ 15:39 |
Je koelkast warmt op en alles gaat condenseren en je eten wordt klef. Ik zet het 's avonds altijd in de magnetron en de volgende ochtend gaat het dan de koelkast/vriezer in. | |
junkiexp | woensdag 11 januari 2012 @ 15:39 |
5 minuten? Dan zit er echt geen smaakt meer aan ![]() | |
MikeyMo | woensdag 11 januari 2012 @ 15:40 |
Als hij nog leeft moet dat geen probleem zijn. Moet je hem wel van tijd tot tijd eten geven natuurlijk | |
Pietverdriet | woensdag 11 januari 2012 @ 18:58 |
Rijst of mie sowieso niet bewaren, vlees etc in sausjes niet dagenlang bewaren. | |
Pietverdriet | woensdag 11 januari 2012 @ 21:21 |
In before the Hu Lang joke | |
Lienekien | woensdag 11 januari 2012 @ 21:23 |
beetje laat.
| |
Pietverdriet | woensdag 11 januari 2012 @ 21:29 |
Damn, te laat | |
reclamedoos | donderdag 12 januari 2012 @ 13:28 |
De nasi van de chinees die wordt alleen maar beter als je hem de volgende dag opbakt met een klein beetje zonnebloem/arachide olie. Niet in de magnetron stoppen. Maarja, of dat nasi mag heten is natuurlijk een heel ander verhaal. | |
MaximusTG | donderdag 12 januari 2012 @ 13:33 |
Piet bedoelt dat je van de rijst en mie juist het snelst ziek wordt.. Lees dit maar eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus "De voedselvergiftiging, die een korte incubatietijd heeft (1-6 uren), ontstaat voornamelijk na het eten van rijsthoudende Chinees-Indische gerechten die in een restaurant zijn bereid. In Chinese restaurants wordt de rijst meestal in grote hoeveelheden gekookt. Daarna laat men de rijst een dag drogen bij kamertemperatuur (dit verschilt per keuken). De volgende dag wordt de rijst even voor het opdienen opgewarmd of gebakken. Door het koken van de rijst worden de sporen van B. cereus die vaak in grote hoeveelheid aanwezig zijn, niet gedood maar geactiveerd. Tijdens het drogen van de rijst bij kamertemperatuur ontkiemen de sporen tot nieuwe bacteriën die vervolgens in de rijst het toxine produceren. Dit braaktoxine is zeer goed bestand tegen hitte (nog actief na een verhitting van 90 min op 121°C) en wordt dus niet vernietigd door de rijst te bakken." | |
junkiexp | donderdag 12 januari 2012 @ 13:46 |
Ik haal trouwens ook wel eens roti, en die smaakt volgende dag veel beter. Volgens mij trekken de kruiden dan nog beter in het vlees en de aardappelen. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 12 januari 2012 @ 14:08 |
Eerst verhitten zodat de bacterien dood zijn voor ze toxines gaan vormen. | |
MaximusTG | donderdag 12 januari 2012 @ 14:11 |
? Hoe zie je dat voor je dan? Dat je Chinees haalt, het opeet, en de restjes eerst verhit voor je het bewaard of zo? Bacterien zitten er al in op het moment dat je het haalt. | |
RobinOok | donderdag 12 januari 2012 @ 14:12 |
Serieus? Of is dit weer zo'n fokgrapje? Ik zou het na een nacht buiten de koelkast juist weggooien. | |
junkiexp | donderdag 12 januari 2012 @ 14:15 |
Nee ik ben serieus, het zit gewoon in een luchtdichte bak. Ik ben daar niet zo huiverig voor en ben er nog nooit ziek van geworden. Doe het ook met Roti en Tjauw Min kip. | |
MaximusTG | donderdag 12 januari 2012 @ 14:17 |
Heeft niks te maken met huiverig voor zijn, tis gewoon een feit dat je er ziek van kan worden. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst he. Zijn ook gevallen bekend van mensen die overlijden na verkeerd bewaarde pastasalade. | |
Quantic | donderdag 12 januari 2012 @ 14:19 |
Vanavond gaat het gebeuren, ik word zenuwachtig van al jullie verhalen ![]() | |
MaximusTG | donderdag 12 januari 2012 @ 14:21 |
Terecht ![]() Maar ja, of ze er in een te hoge concentratie inzitten weet je niet natuurlijk. Allemaal afhankelijk van de werkwijze van het restaurant, hoe oud de rijst was, hoe lang jij het buiten de koelkast gehad hebt. | |
HostiMeister | donderdag 12 januari 2012 @ 14:24 |
Niet doen, hoop gejank om niets. Meesten van dat volk zal hun kinderen ook niet buiten laten spelen. | |
RobinOok | donderdag 12 januari 2012 @ 14:27 |
Dus even voor de duidelijkheid, dat ik het helemaal snap: Jij koopt afhaalmaaltijden, bijvoorbeeld zo'n plastic bak babi pangang of roti en dat warm je dan thuis op in de magnetron. Je eet ervan, doet de deksel er weer op en je laat dat warme eten dan een nachtje lekker, luchtdicht broeien op je aanrecht? Dan zet je het de volgende ochtend in de koelkast en warmt het 's avonds weer op? Soms ook wel eens 1 of 2 dagen daarna? | |
MaximusTG | donderdag 12 januari 2012 @ 14:28 |
Geen gejank om niets, je hoeft niet alle voorzichtigheid en hygiene te bagatelliseren hoor. Er is wel een verschil met kinderen buiten laten spelen, waarbij ze kunnen vallen en een infectie oplopen en het voorschotelen van oude chinees waar je voedselvergiftiging van kan krijgen alleen maar voor die paar euro. | |
HostiMeister | donderdag 12 januari 2012 @ 14:31 |
Paar euro? Daar krijg je hier geen bapi voor en ik ga geen goed voer weggooien omdat ik het niet op kan. Hoe fucking eerste wereld kun je het hebben zeg. Voedsel dat nog perfect in orde is wegpleuren omdat er een nihile kans is dat je op middag een paar keer extra naar de plee moet. Ik ben wel goed maar niet gek ![]() | |
RobinOok | donderdag 12 januari 2012 @ 14:37 |
Ter geruststelling: ik zou het gewoon met je mee-eten. (behalve als jij het ook een nacht buiten de koelkast hebt laten "afkoelen") (en behalve als ik morgen iets heeeeeeel erg belangrijks te doen had) | |
junkiexp | donderdag 12 januari 2012 @ 14:39 |
Nee je snapt het niet helemaal. Ik laat bv wat bezorgen, daar eet ik dan direct thuis van. De rest zet ik in een luchdichte bak in de magnetron. De volgende ochtend zijn er 2 keuze's mogelijk : - ik zet het in de koelkast en warm het 's avonds op. - ik zet het in de vriezer en warm het een andere keer op. | |
MaximusTG | donderdag 12 januari 2012 @ 14:43 |
Waarom dan pas de volgende ochtend, en niet een uurtje of zo nadat je gegeten hebt? | |
StateOfMind | donderdag 12 januari 2012 @ 14:44 |
Zorg wel dat ie kan ademen, anders ben je met een half uurtje nog niet weg op het politiebureau ![]() | |
RobinOok | donderdag 12 januari 2012 @ 14:47 |
Okay, je laat het een nachtje broeien in de magnetron, niet op het aanrecht. Duidelijk nu. ![]() | |
HostiMeister | donderdag 12 januari 2012 @ 14:48 |
Ja dat snap ik ook niet. | |
nijenhuisjeroen | donderdag 12 januari 2012 @ 14:50 |
Ik koel het meestal terug in een bak met koud water. In mijn geval meestal de wasbak. Laagje water erin, zo hoog dat de bak van de chinees net niet begint te drijven, en het voedsel is in no-time geschikt voor de koelkast. Een hele nacht laten staan lijkt mij ook echt niks. Ik zou me dan de volgende morgen afvragen waar de bak gebleven is denk ik.... | |
junkiexp | donderdag 12 januari 2012 @ 15:11 |
Omdat ik het altijd vergeet eigenlijk, of ik ben er te lui voor ![]() | |
junkiexp | donderdag 12 januari 2012 @ 15:12 |
Klopt ![]() | |
fotostarter | donderdag 12 januari 2012 @ 16:20 |
Inderdaad. Volgens mij denken we hetzelfde. Rillingen krijg ik ervan ![]() | |
Quantic | donderdag 12 januari 2012 @ 18:21 |
Nou, heb het zojuist opgebakken en opgegeten. Heb er aan geroken maar was niet echt funky.. Zit wel goed, zo niet merk ik het snel genoeg ![]() | |
drijfhout | donderdag 12 januari 2012 @ 18:27 |
Bakken man, bakken! | |
junkiexp | donderdag 12 januari 2012 @ 18:28 |
Ieder zijn meug! | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 13 januari 2012 @ 02:11 |
het is allemaal retevet, rijst wordt vaak gebakken en idem met bami. hierdoor kun je het volgens mij gerust bewaren en de volgende dag opwarmen. | |
-_Guitarist_- | vrijdag 13 januari 2012 @ 02:29 |
Kan makkelijk, zal het alleen niet te lang buiten de koelkast bewaren als het buiten 30 graden is enzo ![]() | |
Moffol | vrijdag 13 januari 2012 @ 18:51 |
Als ie nog geler wordt is hij/zij over datum. | |
junkiexp | maandag 16 januari 2012 @ 21:08 |
Ik had gisteren toevallig babi pangang met bami, Dat had ik dus weer in de luchdichte bakjes bewaard en nu kwam ik er pas net achter ![]() Ik heb het gewoon opgeward, het zag er goed uit en rook niet raar. De temperatuur in huis is ook maar 14 graden + in een afgesloten bak in de magnetron. Smaakt prima! | |
junkiexp | maandag 16 januari 2012 @ 21:12 |
Mijn moeder bewaard trouwens gehaktballen in afgesloten jus pan ook een nachtje op het vuur, en hachee bv ook. Hoe kijken jullie daar tegenaan dan? | |
Zonnetje1981 | maandag 16 januari 2012 @ 22:38 |
hachee of goulash, dat bewaar ik ook een nacht op het fornuis met de deksel erop een hele nacht, wel de volgende dag nog een uur of 4/5 stoven.. | |
junkiexp | maandag 16 januari 2012 @ 22:53 |
Mijn moeder doet dat juist na het stoven, en dan de volgende avond opwarmen. | |
Klaploper | maandag 16 januari 2012 @ 23:04 |
Mijn moeder bewaart alles zo 2 dagen op het fornuis, ook pasta en dergelijke. Vind het alleen wat sneu om te bedanken als ik er op bezoek ben dus ik eet het zwijgend op. ![]() | |
junkiexp | maandag 16 januari 2012 @ 23:20 |
En nooit last toch? | |
_xira_ | dinsdag 17 januari 2012 @ 17:35 |
ipv te luisteren naar alle bangerikken zouden alleen mensen moeten reageren die ook echt daadwerkelijk ziek zijn geworden. Stress door wat eten wat paar uur buiten heeft gestaan is nergens voor nodig. ik heb prima nog 2 dagen erna van gegeten en heb het overleefd, zou wel nog wel een 3e dag hebben geprobeerd als het niet al op was. probeer het zelf uit zou ik zeggen en drop het niet op fok. iedereen hier heeft toch het idee dat al het eten wat maar ook een ogenblik uit je zicht is geweest het lieft gelijk in de kliko gemikt moet worden | |
RobinOok | dinsdag 17 januari 2012 @ 18:11 |
Tsja, er zijn ook mensen die altijd nog wel even onder de spoorboom door glippen om over te steken. Gaat ook meestal wel goed, maar of het verstandig is? | |
FutureFairytale | dinsdag 17 januari 2012 @ 18:13 |
Ik heb nog een rest bami en babi pangang ingevroren maar zit er al bijna een maand. Zou dat nog goed zijn? | |
technofreak86 | dinsdag 17 januari 2012 @ 18:15 |
Ik mag toch aannemen dat vrijwel iedereen wel eens ziek is geworden van eten. De meer behoudende adviezen hier zorgen voor een zo laag mogelijk risico op een dagje op de porceleinen troon. Dat wil dus niet zeggen dat je altijd ziek zou worden van eten wat een dag buiten de koeling heeft gestaan. | |
RobinOok | dinsdag 17 januari 2012 @ 18:15 |
Ligt eraan hoeveel nachten het eerst nog in de magnetron heeft gestaan. ![]() (maar anders zou ik zeggen "ja hoor") | |
FutureFairytale | dinsdag 17 januari 2012 @ 18:20 |
Gewoon van gegeten, uurtje af laten koelen op het aanrecht en daarna ingevroren ![]() | |
RobinOok | dinsdag 17 januari 2012 @ 18:21 |
Zelfs na een jaar in de vriezer kun je dat nog wel eten hoor. Misschien is het dan wat uitgedroogd of zo, maar ziek zal je er niet van worden. | |
FutureFairytale | dinsdag 17 januari 2012 @ 19:28 |
Thanks! ![]() ![]() | |
Quantic | woensdag 18 januari 2012 @ 09:06 |
Volgensmij is dat niet helemaal waar, correct me if i'm wrong. Dit is alleen als je vriezer echt heel erg koud kan, wat niet alle vriezers staan.. Dit heb ik eens gehoord in de wandelgangen ![]() | |
RobinOok | woensdag 18 januari 2012 @ 09:13 |
Ja, heb ik ook wel eens gehoord, maar ben het daar niet mee eens. ![]() | |
SwJ | zondag 1 december 2024 @ 01:05 |
En, hoe voel je je? | |
MissHobje | zondag 1 december 2024 @ 01:43 |
![]() ![]() | |
Molo | zondag 1 december 2024 @ 01:46 |
Jezus hoe vind je zo'n topic terug man ![]() ![]() ![]() | |
Molo | zondag 1 december 2024 @ 01:47 |
Tevens mis ik deze dame!!! | |
#ANONIEM | zondag 1 december 2024 @ 01:56 |
Heb haar nog steeds op Facebook ![]() Mis haar hier ook hoor. | |
SwJ | zondag 1 december 2024 @ 07:57 |
Ik zocht op Google naar hoe lang ik de restjes Chinese rijsttafel kan bewaren, en kwam hier uit. Heel t topic doorgelezen zonder conclusie. ![]() Nu wil ik weten hoe t is afgelopen ook! | |
MissHobje | zondag 1 december 2024 @ 10:56 |
![]() ![]() | |
TheFreshPrince | zondag 1 december 2024 @ 11:59 |
Na het eten laat ik de bakjes afkoelen met de deksels er af (koelt sneller af en minder bacteriegroei). Dan als het vrijwel afgekoeld is gaat het de koelkast in met de deksels er op. Koelkast staat op 3 graden Celsius, dus goed koud. Dag erna schep ik de hoeveelheid die ik wil eten op een bord, dat gaat de magnetron in, de rest weer terug in de koelkast. Zo eet ik er dus vrijdag, zaterdag en zelfs zondag nog van en nooit ziek van geworden in m'n 48-jarige bestaan ![]() | |
Solotovski | zondag 1 december 2024 @ 12:02 |
Kan zelfs na 8 dagen in de koelkast joh ![]() |