abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_105951701
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:07 schreef MaximusTG het volgende:
Wat zijn 'kerstkruiden' :P? Kaneel, kruidnagel etc?
zoiets ja :P Lekkere warme winterse kruiden, hele huis rook heerlijk tijdens het bakken.
  vrijdag 23 december 2011 @ 16:50:35 #52
345970 Doodloper
Is een hardloper.
pi_105967862
Op die zakjes gist staat iets van "inhoud: 7 gram (equivalent aan 25 gram verse gist)". Ik moet 12 gram gist toevoegen; moet ik dan anderhalf (want 1,5 x 7 = ongeveer 12) of een half (want 0,5 x 25 = ongeveer 12) zakje toevoegen?

Lijkt me anderhalf?
We zullen zien, zei de blinde.
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 16:52:09 #53
91830 MaximusTG
pi_105967928
Anderhalf ja. Het recept vraagt namelijk ook om instant yeast.
  vrijdag 23 december 2011 @ 16:59:49 #54
345970 Doodloper
Is een hardloper.
pi_105968183
Scherp. :P
We zullen zien, zei de blinde.
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 17:07:01 #55
91830 MaximusTG
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:28:43 #56
345970 Doodloper
Is een hardloper.
pi_105973546
Oh en dan nog echt mn allerallerlaatste vraag van dit jaar :') :@
Welke baktemperatuur raad je me aan met m'n heteluchtoven? In het recept staat 350 graden Farenheit, dat is 175 graden Celsius, maar je zegt dat ik de temperatuur beter iets lager kan doen. 160 graden goed? of is dat weer te koud?

het is echt mn allereerste brood en ik heb niemand met ervaring in de buurt :'(

ik ga voor de 160 graden, ben benieuwd :o

[ Bericht 9% gewijzigd door Doodloper op 23-12-2011 23:07:14 ]
We zullen zien, zei de blinde.
pi_105993697
resultaat? :)
  † In Memoriam † zaterdag 24 december 2011 @ 15:25:49 #58
91830 MaximusTG
pi_106025969
Ik ben niet zo'n broodbakker, maar wilde voor kerst een stolletje maken. Recept opgezocht in een fijn jaren-70-bakboek. Smaak is heerlijk, maar de krenten en rozijnen (toegevoegd na de eerste rijs) zitten vooral aan de buitenkant van het brood, en niet in het midden. Hoe krijg ik dat een volgende keer beter voor elkaar?
pi_106032124
Ik dacht dat je de krenten dan eerst ff door bloem heen moest halen. Krenten en bloem in een zeef. Bloem eruit schudden en krenten zo laat mogelijk door je deeg kneden.
pi_106051448
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 15:13 schreef angelfish het volgende:
Ik dacht dat je de krenten dan eerst ff door bloem heen moest halen. Krenten en bloem in een zeef. Bloem eruit schudden en krenten zo laat mogelijk door je deeg kneden.
Blijven ze dan beter op hun plek? Volgende keer eens proberen.
  maandag 26 december 2011 @ 10:56:40 #62
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_106051772
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 15:13 schreef angelfish het volgende:
Ik dacht dat je de krenten dan eerst ff door bloem heen moest halen. Krenten en bloem in een zeef. Bloem eruit schudden en krenten zo laat mogelijk door je deeg kneden.
Volgens mij is de truc met de bloem voor als je krenten door cakebeslag doet. Het voorkomt dat alle krenten omlaag zakken.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † maandag 26 december 2011 @ 11:16:28 #63
91830 MaximusTG
pi_106052059
Volgens mij ook, bij brood is het een kwestie van goed doorkneden.. Ook niet alle rozijnen en krenten in een keer toevoegen, maar je deeg "vouwend" kneden en dan steeds wat er tussen strooien.
pi_106052080
quote:
1s.gif Op maandag 26 december 2011 10:56 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Volgens mij is de truc met de bloem voor als je krenten door cakebeslag doet. Het voorkomt dat alle krenten omlaag zakken.
Maar dat is bij mij ook gebeurd. Ik heb het in gedeelten toegevoegd, en wat Maximus zegt: vouwend gekneed. Het deeg zag er echt uit of de krenten en rozijnen goed verdeeld waren...
  † In Memoriam † maandag 26 december 2011 @ 11:32:56 #65
91830 MaximusTG
pi_106052354
Had je ze laten wellen van te voren? Geen idee of dat nog invloed heeft, maar ze worden er wel groter van, en kleine dingen zijn juist sneller geneigd aan de buitenkant terecht te komen.
pi_106052396
Yep, 30 minuten laten wellen, afgedroogd, na de eerste rijs door het deeg gekneed (met de hand).
pi_106063180
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 11:35 schreef Bleie het volgende:
Yep, 30 minuten laten wellen, afgedroogd, na de eerste rijs door het deeg gekneed (met de hand).
Een nacht laten wellen in de bruine rum....
pi_106063382
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 18:48 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Een nacht laten wellen in de bruine rum....
Nog los van het feit dat ik zwanger ben, vind ik rum een van de vieste dranken die er zijn...
  maandag 26 december 2011 @ 19:03:11 #69
345970 Doodloper
Is een hardloper.
pi_106063444
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 15:25 schreef MaximusTG het volgende:
Foto's foto's foto's!
sorry ;( :'( maar hij was echt heerlijk :o een beetje te veel kaneel, een beetje te lang en breed, maar wel echt heerlijk _O_

Bedankt voor.je recept, met Pasen maak ik hem weer :P
We zullen zien, zei de blinde.
pi_106063465
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 18:59 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nog los van het feit dat ik zwanger ben, vind ik rum een van de vieste dranken die er zijn...
als je het puur drinkt wel... als het ergens doorzit geeft het een prettige bijsmaak. En de alcohol is er allang uit wanneer je het uit de oven haalt
  woensdag 28 december 2011 @ 20:40:36 #71
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_106138839
Vanmiddag bolussen gemaakt, en ze zijn echt super lekker!
In wording:


afgebakken:
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_106183156
Die zien erg lekker uit. Na lang zoeken heb het recept gevonden dat ik 20 jaar geleden ooit gemaakt heb op school, en die waren om je vingers bij op te eten
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 19:04 schreef devlinmr het volgende:

[..]

als je het puur drinkt wel... als het ergens doorzit geeft het een prettige bijsmaak. En de alcohol is er allang uit wanneer je het uit de oven haalt
Dat vindt ik ook van rum maar bij mijn laatste poging heb ik de rozijnen 24 uur laten wellen maar waren ze zo groot geworden dat ze erg aan de buiten kant van het deeg bleven zitten, en daardoor een beetje donker/zwart werden.

en ik had de oven op hetelucht staan }:|
  donderdag 29 december 2011 @ 21:53:28 #73
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106183470
Dat is behoorlijk killing ja.
  vrijdag 30 december 2011 @ 00:55:08 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106191130
Oh, shit, had ik dit maar eerder gelezen, want Levine van "Uit de keuken van Levine" had nu juist een heel handig filmpje online gezet om zelf kerststol te maken!

http://uitdekeukenvanarde(...)rststol-filmpje.html

Te laat zeker? :D
  vrijdag 30 december 2011 @ 08:40:18 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106194586
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 00:55 schreef RobinOok het volgende:
Oh, shit, had ik dit maar eerder gelezen, want Levine van "Uit de keuken van Levine" had nu juist een heel handig filmpje online gezet om zelf kerststol te maken!

http://uitdekeukenvanarde(...)rststol-filmpje.html

Te laat zeker? :D
Ruim op tijd voor pasen, toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')