zoiets jaquote:Op donderdag 22 december 2011 21:07 schreef MaximusTG het volgende:
Wat zijn 'kerstkruiden'? Kaneel, kruidnagel etc?
Blijven ze dan beter op hun plek? Volgende keer eens proberen.quote:Op zondag 25 december 2011 15:13 schreef angelfish het volgende:
Ik dacht dat je de krenten dan eerst ff door bloem heen moest halen. Krenten en bloem in een zeef. Bloem eruit schudden en krenten zo laat mogelijk door je deeg kneden.
Volgens mij is de truc met de bloem voor als je krenten door cakebeslag doet. Het voorkomt dat alle krenten omlaag zakken.quote:Op zondag 25 december 2011 15:13 schreef angelfish het volgende:
Ik dacht dat je de krenten dan eerst ff door bloem heen moest halen. Krenten en bloem in een zeef. Bloem eruit schudden en krenten zo laat mogelijk door je deeg kneden.
Maar dat is bij mij ook gebeurd. Ik heb het in gedeelten toegevoegd, en wat Maximus zegt: vouwend gekneed. Het deeg zag er echt uit of de krenten en rozijnen goed verdeeld waren...quote:Op maandag 26 december 2011 10:56 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Volgens mij is de truc met de bloem voor als je krenten door cakebeslag doet. Het voorkomt dat alle krenten omlaag zakken.
Een nacht laten wellen in de bruine rum....quote:Op maandag 26 december 2011 11:35 schreef Bleie het volgende:
Yep, 30 minuten laten wellen, afgedroogd, na de eerste rijs door het deeg gekneed (met de hand).
Nog los van het feit dat ik zwanger ben, vind ik rum een van de vieste dranken die er zijn...quote:Op maandag 26 december 2011 18:48 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Een nacht laten wellen in de bruine rum....
sorryquote:
als je het puur drinkt wel... als het ergens doorzit geeft het een prettige bijsmaak. En de alcohol is er allang uit wanneer je het uit de oven haaltquote:Op maandag 26 december 2011 18:59 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nog los van het feit dat ik zwanger ben, vind ik rum een van de vieste dranken die er zijn...
Dat vindt ik ook van rum maar bij mijn laatste poging heb ik de rozijnen 24 uur laten wellen maar waren ze zo groot geworden dat ze erg aan de buiten kant van het deeg bleven zitten, en daardoor een beetje donker/zwart werden.quote:Op maandag 26 december 2011 19:04 schreef devlinmr het volgende:
[..]
als je het puur drinkt wel... als het ergens doorzit geeft het een prettige bijsmaak. En de alcohol is er allang uit wanneer je het uit de oven haalt
Ruim op tijd voor pasen, toch?quote:Op vrijdag 30 december 2011 00:55 schreef RobinOok het volgende:
Oh, shit, had ik dit maar eerder gelezen, want Levine van "Uit de keuken van Levine" had nu juist een heel handig filmpje online gezet om zelf kerststol te maken!
http://uitdekeukenvanarde(...)rststol-filmpje.html
Te laat zeker?![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |