Luister dan gewoon lekker het journaal man. Daar werken ook 'professionele journalisten die er verstand van hebben' en soms komen andere 'geaccepteerde bronnen' als Rutte of Jan Keynes ook nog even langs.quote:Op zondag 1 januari 2012 11:14 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja in allerlei obscure blogs zonder bron vind je wel een afwijkende meningen , maar ik ga liever uit van geaccepteerde bronnen
Daar heb je wel een punt.quote:Op zondag 1 januari 2012 11:14 schreef michaelmoore het volgende:
Daarom komt er ook nooooit meer een vaste standaard, (en zekeer geen goudstandaard vanwege de waardeexplosie bij oorlog en rampen), want het zal leiden tot problemen
Een koffer vol goud kan jij denk ik niet zomaar tillen...quote:Op zaterdag 31 december 2011 17:58 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Hé, heeft GoudIsEcht het opgegeven, de handoek in de ring geworpen.
Het is een precious metal blog..daar hoort ook zilver bij.quote:Op dinsdag 3 januari 2012 11:55 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Ik dacht dat jij zilver zo geweldig vond?
Ik zou maar snel een ander blog gaan zoeken...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 6 januari 2012 10:24 schreef piepeloi55 het volgende:
Pure manipulatie, de goudbugs manipuleren de goudmarkt en kopen massaal bij als de -20% van de top bereikt lijkt te worden. Dit is al de zoveelste keer de afgelope maanden dat de goudbugs een bearmarket weten te voorkomen door dit soort manipulatie.De goudprijs komt politiek tot stand, of je dat nou manipulatie wil noemen of niet. Vrije markten bestaan alleen in theorie-boeken en de hoofden sommige posters hier.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je moet beter luisteren.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 10:58 schreef Blandigan het volgende:
Bernanke vond goud een barberic relic.
Is ook zo, ieder koppeling van een munt aan wat dan ook, of welke muntunie ook, is volslagen waanzinquote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:25 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Je moet beter luisteren.
Bernanke vond de goudstandaard een barbaric relic.
Hij heeft nog gelijk ook.
Goud geeft een stabiele zekerheid aan de valutakoers, zeg maar een deel van de intrinsieke waarde van een munt , de rest is valutahandel, gebaseerd op het economische reilen en zeilen en dus welvaart.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 10:58 schreef Blandigan het volgende:
@ krantenman
Goud is waardeloos. Goud heeft geen waarde. Goud kun je niet eten. Goud zit in een bubble.
Laatst hoorde ik op CNBC dat goud waardeloos is want, je kunt er geen huis mee bouwen !! Die was nieuw. Bernanke vond goud een barberic relic.
Laten we even aannemen dat dat allemaal waar is. Goud is helemaal niets waard en nog slechts een stel religieuze mafkezen gelooft in goud.
En stel jezelf steeds dezelfde vragen: word ik geïnformeerd of gemanipuleerd. Waarom zou het één, en waarom het ander.
Weer een pareltje van jouw kant. Keynes vond de goud standaard een barberic relic.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:25 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Je moet beter luisteren.
Bernanke vond de goudstandaard een barbaric relic.
Hij heeft nog gelijk ook.
ik vind het wel schattig MM dat je mij nou het een antwoord gaat vertellen.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:30 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Goud geeft een stabiele zekerheid aan de valutakoers, zeg maar een deel van de intrinsieke waarde van een munt , de rest is valutahandel, gebaseerd op het economische reilen en zeilen en dus welvaart.
De hoeveelheid of omloopsnelheid waarop er papiergeld in het consumentencircuit terechtkomt bepaald mede de hoogte van inflatie
HelikopterBEN was dus een voorbeeld om dreigende deflatie af te wentelen
Keynes vond dat ook. Haal de uitspraak van Bernanke er anders maar bij.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:41 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Weer een pareltje van jouw kant. Keynes vond de goud standaard een barberic relic.
Blijf vooral lekker muggeziften, dat helpt om hier een kwaliteitstopic van te maken (proest).
Daar sluit ik mij bij aan. Het is een internetforum. Sluit je browser als je er geen trek meer in heb.quote:
Als dat jouw manier is om dit op te lossen dan is dit mijn laatste post hier. Succes ermee.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 15:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Daar sluit ik mij bij aan. Het is een internetforum. Sluit je browser als je er geen trek meer in heb.
Rustig aan, ik zal er vanavond naar kijken, ben nu met belangrijkere zaken bezig dan een stel kleuters die er weer een bende van maken.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 15:14 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Als dat jouw manier is om dit op te lossen dan is dit mijn laatste post hier. Succes ermee.
Die ambtenaar is bovendien de baas van de Nederlandse centrale bank (DNB).quote:Op dinsdag 10 januari 2012 18:37 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind het weer van een typische Hollandse domheid en achteloosheid getuigen hoe er door een ambtenaar op tv wordt gereageerd
Dat ben ik op zich met je eens, maar er zijn mij nog geen gevallen bekend van westerse landen die hun goud uit Amerika weghalen. In Duitsland is er vorig jaar over gepraat maar voor zover ik weet is het er niet van gekomen. Het enige mij bekende geval is Venezuela dat zijn goud uit Londen weghaalde. Ken jij wel westerse voorbeelden?quote:Op dinsdag 10 januari 2012 18:37 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind het weer van een typische Hollandse domheid en achteloosheid getuigen hoe er door een ambtenaar op tv wordt gereageerd als gevraagd wordt of de Nederlandse Bank/Staat het goud wat daar ligt terug naar Nederland komt,zoals andere landen al hebben gedaan.
Best interessant nog.quote:Op donderdag 12 januari 2012 20:09 schreef WammesWaggel het volgende:
Bij De Rekenkamer zo op Ned 3 gaan ze goud eens bekijken.
Hij probeerde het verschil uit te leggen tussen prijs en waarde.quote:Op donderdag 12 januari 2012 21:58 schreef GoudIsEcht het volgende:
Vooral Corné van Bakzijl
"Goud heeft eigenlijk geen waarde. Als we morgen zeggen dat het 100 euro per gram is, is het 100 euro per gram. Als we zeggen dat het 1 euro per gram is, is het 1 euro per gram."
Triest figuur. Alsof dat voor aandelen dan niet zou gelden...
Wat is het verschil dan?quote:Op donderdag 12 januari 2012 22:03 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Hij probeerde het verschil uit te leggen tussen prijs en waarde.
Prijs: Huidige marktprijs.quote:
Een citroen C1 staat bij een dealer voor een miljoen euro.quote:Op donderdag 12 januari 2012 22:12 schreef Perrin het volgende:
Waarde is persoonlijk, prijs is objectief?
Waarop baseer je die waarde?quote:Op donderdag 12 januari 2012 22:15 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Een citroen C1 staat bij een dealer voor een miljoen euro.
Prijs: Een miljoen euro.
Waarde: ~10K
Ik heb sowieso een hekel aan die analisten met al hun nepconclusies die ze aan koersbewegingen verbinden.quote:Op donderdag 12 januari 2012 22:19 schreef monkyyy het volgende:
Das hoe Corné van Bakzijl in dat programma het uitlegde.
wat de gek er voor geeftquote:
Heeft hij niet over gesproken.quote:
Nee, dat is een prijs zou ik zeggen. Wat je er maximaal voor bereid bent te geven ( of minimaal voor wil ontvangen, dat is de waarde.quote:
Maar die 'intrinsieke waarde' is toch gewoon terug te voeren op de prijzen betaald bij de inkoop van de grondstoffen en de arbeid? Waar zijn die prijzen dan uit voortgekomen?quote:Op donderdag 12 januari 2012 23:33 schreef Sokz het volgende:
Kijk je hebt wel een 'intrinstieke waarde' wat gewoon de waarde is van alle materialen en dergelijke. Verder is waarde inderdaad een persoonlijk iets.
Klopt, vraag en aanbod? We gaan wel diep zo laat op de avond.quote:Op donderdag 12 januari 2012 23:38 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Maar die 'intrinsieke waarde' is toch gewoon terug te voeren op de prijzen betaald bij de inkoop van de grondstoffen en de arbeid? Waar zijn die prijzen dan uit voortgekomen?
Goud meet de waarde van geld, vanuit onder andere de eigenschap van beperkte voorradigheid (die voor geld bijvoorbeeld een stuk minder opgaat de laatste tijd).quote:Op donderdag 12 januari 2012 23:38 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Maar die 'intrinsieke waarde' is toch gewoon terug te voeren op de prijzen betaald bij de inkoop van de grondstoffen en de arbeid? Waar zijn die prijzen dan uit voortgekomen?
Goud is misschien een van beste methoden om de waarde van geld mee te vergelijken maar ook goud is onderhevig aan vraag en aanbod veranderingen.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 10:10 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Goud meet de waarde van geld, vanuit onder andere de eigenschap van beperkte voorradigheid (die voor geld bijvoorbeeld een stuk minder opgaat de laatste tijd).
Natuurlijk, dat geldt voor alles.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 10:19 schreef malleable het volgende:
[..]
Goud is misschien een van beste methoden om de waarde van geld mee te vergelijken maar ook goud is onderhevig aan vraag en aanbod veranderingen.
Slechte samenvatting en bovendien niet in lijn met de werkelijkheid.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 14:14 schreef Iwanius het volgende:
Hoe dan ook samengevat: Nu goud inkopen is achter de feiten aanlopen en als je al zelf goud in huis hebt,wees er dan zuinig op want je bent dan anno 2012 spekkoper.
munten, omdat anders btw geloof ik. guldens, omdat historiequote:Op maandag 16 januari 2012 19:17 schreef farscapevr8 het volgende:
naast goud wil ik wat zilver aanschaffen
wat is t best om te doen?
baren of munten en welke munten dan?
ow dat zou wel een nice optie zijn. maar gok dat het niet mag. ik lees net idd dat munten 6% waren maar nu ook gewoon 19% (zilver, goud geldt dat niet voor). bummer.quote:Op maandag 16 januari 2012 19:36 schreef farscapevr8 het volgende:
btw omzeil ik alleen als ik t opsla op schiphol voor de douane dacht ik?
nu heb ik een familielid in canada wonen, kan hij daar mapleleafs kopen en gewoon meenemen omdat die een geldwaarde hebben van 5 canada$ ?
quote:Mannen opgepakt wegens goudsmokkel in rectum
Laatste update: 16 januari 2012 14:38 info.
SEOUL - Acht mannen zijn in Zuid-Korea gearresteerd omdat ze probeerden goud in hun rectum het land uit te smokkelen.
Dat heeft de Zuid-Koreaanse douane maandag gezegd. De verdachten hebben onlangs bekend, na eerdere ontkenningen.
De mannen hebben naar verluidt goudstaven ter waarde van omgerekend 205 duizend euro omgesmolten tot kleine kraaltjes. In 2010 hebben ze twee pogingen ondernomen een deel van het goud op deze wijze Japan binnen te smokkelen, om zo invoerbelastingen te omzeilen.
Bij de tweede poging werden ze aangehouden door de Zuid-Koreaanse autoriteiten. De mannen werden met een boete huiswaarts gestuurd.
Een van de mannen zou later hebben geprobeerd op dezelfde manier goud van Mongolië naar Hong Kong te smokkelen. De autoriteiten hebben bewijzen in de huizen van de mannen gevonden.
Toen vroeger de goudprijs nog sterk beinvloed werd door de sieradenmarkt, werd wel gezegd dat je vóór het indiase festival- en huwelijksseizoen moest kopen (Okt-Nov), en dat in augustus de prijzen lager waren omdat dan de Italiaanse sieradenindustrie een maand plat ligt. Maar ik zou me door dat soort overwegingen nu niet meer laten leiden.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 15:56 schreef wormtrein het volgende:
Ik heb ooit een mooi grafiekje gezien dat aangaf welke maanden van het jaar (gemiddeld gezien) het gunstigste zijn voor aankopen van PM's. Iemand die weet welke ik bedoel? Kan het nergens terug vinden.. Beste punt lag rond eind juni geloof ik, maar eind januari/begin februari biedt meestal ook een mooie kans.
Of goud? Ik denk niet dat ze zomaar een betaalmiddel gaan uitgeven waarvan ze denken dat het binnen 2 jaar dubbel zoveel waard zal zijn...quote:Op dinsdag 24 januari 2012 19:07 schreef ikhouvannoodles het volgende:
India koopt Iraanse olie met goud. Begin van het einde van oliedollars?
Het papiergeld is toch de normale standaard waartegen de goudprijs wordt afgewogen sinds dat 't losgekoppeld is?quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:48 schreef ikhouvannoodles het volgende:
2 keer zoveel waard tenopzichte van wat? Ons papiergeld of olie?
Tuurlijk. Maar is een devaluatie van goud dan niet de meest logische conclusie die je eruit kan trekken gezien de huidige marktomstandigheiden? Mij lijkt dat alleszins zo. Als goud echt zo kostbaar is en nog kostbaarder gaat worden hou je dat bij, m.i.quote:Op woensdag 25 januari 2012 18:18 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Prijs is maar een eenheid. Als je de prijzen met elkaar deeld, dan krijg je de waarde ten opzichte van elkaar. Bijv. 16 vaten olie per oz goud.
Als je gelijke eenheden met elkaar deelt dan krijg je juist geen waarde maar enkel een getal als ratio. Dat getal kan alleen betekenis hebben als je het in de juiste context weet uit te drukken.quote:Op woensdag 25 januari 2012 18:18 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Prijs is maar een eenheid. Als je de prijzen met elkaar deeld, dan krijg je de waarde ten opzichte van elkaar. Bijv. 16 vaten olie per oz goud.
Denk daar nog maar eens een keer over na.quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:25 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Of goud? Ik denk niet dat ze zomaar een betaalmiddel gaan uitgeven waarvan ze denken dat het binnen 2 jaar dubbel zoveel waard zal zijn...
Olie heb je dwingend nodig, goud is maar een spaarmiddel.quote:Op woensdag 25 januari 2012 18:32 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Tuurlijk. Maar is een devaluatie van goud dan niet de meest logische conclusie die je eruit kan trekken gezien de huidige marktomstandigheiden? Mij lijkt dat alleszins zo. Als goud echt zo kostbaar is en nog kostbaarder gaat worden hou je dat bij, m.i.
Ik weet dat olie direct nuttig is en goud daar maar ligt te liggen. Maar als goud altijd maar meer waard wordt gaan ze andere betaalmiddelen eerst proberen uit te putten alvorens met goud te betalen of goud te verkopen, aldus mijn boerenlogica?quote:Op donderdag 26 januari 2012 21:01 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Olie heb je dwingend nodig, goud is maar een spaarmiddel.
Denk daar maar eens goed over na als je wil begrijpen hoe het zit.
Daar heeft de olieverkoper natuurlijk ook nog wat over te zeggen.quote:Op donderdag 26 januari 2012 22:42 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Ik weet dat olie direct nuttig is en goud daar maar ligt te liggen. Maar als goud altijd maar meer waard wordt gaan ze andere betaalmiddelen eerst proberen uit te putten alvorens met goud te betalen of goud te verkopen, aldus mijn boerenlogica?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |