dat klinkt een beetje zoals de school waar wij Seb voor in hebben geschreven.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 13:16 schreef miss_sly het volgende:
Wij waren vanochtend naar de informatieochtend van de katholieke school. Dit was de school waarvan we het idee hadden dat als ze niet op de andere drie scholen terecht zou kunnen, dit dan maar als uiterste redmiddel moest dienen, omdat ze toch naar school moet.
Tot onze grote verbazing is het helemaal geen school voor onderaan het lijstje! Het is een hele fijne school, een zogenaamde OGO school: een OntwikkelingsGericht Onderwijs school.
Zij gebruiken niet een bepaalde lesmethode zoals deze worden aangeboden, maar werken heel erg met thema's. Ze gebruiken wel bestaande lesmethodes om als leidraad te gebruiken en om te toetsen of alle stof die aan bod moet komen, ook daadwerkelijk wordt behandeld.
Later meer, maar is er iemand die iets meer kan vertellen over OGO?
Mwah, ik denk dat dat ook wel meevalt. Want, beide ouders werken, dus wie let er op het kind? (Voorbeeldje hoor, maar wel het eerste wat in mij opkomt)quote:Op woensdag 8 februari 2012 20:27 schreef miss_sly het volgende:
Ik denk dat het niet zozeer gaat over de mogelijke hoge intelligentie van het kind, als wel over de toch ietwat betere start van huis uit? Betere begeleiding, motivatie? Misschien ook, maar dat is ver vooruit denken, betere netwerken?
Maar goed, het gaat mij dus ok het verschil tussen een groep 1 en 2. Dat verschil lijkt me nooit erg groot. Zouden er hier mensen dat laten meetellen?
Ik ken de verhalen van de rijkeluiskinderen uit het Gooi en als je daar kijkt hoe erg hun ouders zich inzetten (en de kinderen), dan zegt een 1 vrij weinig, dus daar ligt voor mij het punt denk ik. In Amsterdam zal het niet zo erg zijn wellichtquote:Op woensdag 8 februari 2012 20:52 schreef miss_sly het volgende:
Met twee werkende ouders kan er nog steeds door de ouders zelf en met opvang op het kind gelet worden. Dat vind ik persoonlijk niet echt een goed argument. Ik dacht juist meer aan zichzelf goed informeren over de school en de methodes, kind kunnen helpen met huiswerk of in geval van problemen.
Ht lijkt mij alleen dat het verschil tussen 1 en 2 niet zo groot zal zijn, maar tussen 1 en 5 wel. Als ik de keuze zou hebben, zou ik niet voor een groep 5 school kiezen.
Ik mis even wat er mis is met dat beide ouders werken: dat lijkt mij toch veel voorkomend, zo niet de norm, ook vanwege financiele noodzaak. En dat het slecht zou zijn voor de kinderen: dat is ook niet het geval. Bovendien is het tegenwoordig met het nieuwe werken (flexibele tijden, thuiswerken etc.) steeds beter te combineren. Quality time met de kinderen en als ze op bed liggen nog even wat werken op de laptop.quote:Op woensdag 8 februari 2012 20:40 schreef Troel het volgende:
[..]
Mwah, ik denk dat dat ook wel meevalt. Want, beide ouders werken, dus wie let er op het kind? (Voorbeeldje hoor, maar wel het eerste wat in mij opkomt)
Maar als antwoord op je vraag: nee, ik zou dat niet laten meetellen
Eens. En dat is ook wel aangetoond, volgens mij.quote:Op woensdag 8 februari 2012 20:27 schreef miss_sly het volgende:
Ik denk dat het niet zozeer gaat over de mogelijke hoge intelligentie van het kind, als wel over de toch ietwat betere start van huis uit? Betere begeleiding, motivatie? Misschien ook, maar dat is ver vooruit denken, betere netwerken?
Niet alleen. Het gaat om een aantal factoren, waarvan dit er een zou zijn. Verder (voor ons): sfeer, ligging (verkeer etc.), kwaliteit (voor zover inzichtelijk; zie mijn post over inspectierapporten hierboven).quote:Maar goed, het gaat mij dus ok het verschil tussen een groep 1 en 2. Dat verschil lijkt me nooit erg groot. Zouden er hier mensen dat laten meetellen?
Is dat ook een reële vraag? Ik heb het idee dat in Amsterdam juist het probleem is dat er zo weinig nuances zijn. Het is of 1 of 5, grofweg.quote:Op woensdag 8 februari 2012 14:02 schreef miss_sly het volgende:
In de kwaliteitswijzer die de gemeente Amsterdam heeft gepubliceerd, worden de scholen verdeeld in vijf schoolgroepen, 1 t/m 5. Hiermee wordt een zogenoemde sociaaleconomische status gegeven aan de leerlingen. Deze verdeling is niet alleen gebaseerd op de vooropleiding van de ouders (schoolgroep 1 hoogopgeleide ouders, schoolgroep 5 laagopgeleide ouders), maar ook op inkomen, herkomst, huur- of koophuis, WOZ-waarde van de woning en de indicatie voor VVE (voorschoolse educatie).
In hoeverre zouden jullie met deze groepen rekening houden? En dan bedoel ik eigenlijk niet direct als je de keuze hebt uit groep 1 of 5, want dat verschil lijkt me vrij groot. Maar d ekeuze tussen 1 en 2, bijvoorbeeld?
Omdat je je kind liever naar een school laat gaat met een gemengde populatie, bijvoorbeeld.quote:Op donderdag 9 februari 2012 22:17 schreef oltskool het volgende:
In dichtbevolkte gebieden heb je de keus uit meerdere basisscholen: er zijn er altijd wel een paar op korte afstand. De enen zijn bewust met schoolkeuze bezig, de vijven niet, hierdoor polariseert het schoollandschap zich. Waarom een 3 kiezen als je ook een 1 kunt kiezen?
Het is voor mij een belangrijke factor. Ik wil aan de ene kant dat mijn kindjes op een school zitten tussen kinderen die zijn zoals zij en waarbij ze zich 'thuis' voelen. Aan de andere kant wil ik niet te veel mijn ideeën daarover bij voorbaat projecteren. Hoe kan ik nu al bepalen waarmee en met wie ze de grootste verwantschap zullen voelen?quote:Op donderdag 9 februari 2012 22:18 schreef oltskool het volgende:
Goed punt. Maar ik vermoed dat veel mensen een andere afweging maken.
Bij ons is het dus een reële vraag. We zijn nu bij twee scholen geweest, de Dalton en de OGO school en de Dalton is schoolgroep 1 en de OGO is schoolgroep 2.quote:Op donderdag 9 februari 2012 22:13 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Is dat ook een reële vraag? Ik heb het idee dat in Amsterdam juist het probleem is dat er zo weinig nuances zijn. Het is of 1 of 5, grofweg.
Dat laatste is dus op de school waar we deze week geweest zijn, ook zo. En eigenlijk is dat ook het soort gemengde school waar ik voorkeur voor heb. Niet de gemende school met voornamelijk moslims als andere cultuur/achtergrond, maar veel meer uit de hele wereld. Dat is voor mijn gevoel ook het Amsterdam/de wereld waarin we wonen.quote:Op donderdag 9 februari 2012 22:22 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Het is voor mij een belangrijke factor. Ik wil aan de ene kant dat mijn kindjes op een school zitten tussen kinderen die zijn zoals zij en waarbij ze zich 'thuis' voelen. Aan de andere kant wil ik niet te veel mijn ideeën daarover bij voorbaat projecteren. Hoe kan ik nu al bepalen waarmee en met wie ze de grootste verwantschap zullen voelen?
Het lijkt me daarom vooral heel goed om een zo breed mogelijke afspiegeling van 'de maatschappij' op een school te hebben zitten. Maar dat is niet zo'n realistische verwachting, is wel gebleken. We hebben nu een school gevonden met een gemengde samenstelling maar de aard daarvan is wel heel anders dan wat we er doorgaans onder verstaan. Er zitten bijvoorbeeld veel kindjes met een dubbele nationaliteit op maar dan van hoogopgeleide Zuid-Afrikaanse ouders en zo.
Inderdaad gaat het ook om keuzes, en dat zie je niet in de kwaliteitswijzer terug.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 09:37 schreef oeke het volgende:
Waar staat die kwaliteitswijzer ergens, Miss?
Ik geloof dat ik die niet snel zou laten mee tellen.
Is die kwaliteitswijzer vrnl gericht op inkomen?
Ik ken zat hoogopgeleide mensen die bijvoorbeeld geen huis kopen omdat ze een andere levensstijl kiezen.
Dan is het bij jullie dus precies als bij ons. Ik dacht dat het bij jullie anders was.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 11:06 schreef miss_sly het volgende:
Loting met alle directeuren van de vijf scholen erbij. Niet ingeloot in de school van de eerste keus, wordt gekeken of er plaats is op de school van tweede keus, etc. Moment van inschrijving is niet meer van belang. Eerst worden kinderen waarvan al broertjes en zusjes op school zitten geplaatst, dan kinderen van medewerkers, dan kinderen die op de voorschool zitten en dan het postcodegevbied. Daarna kinderen van buiten het postcodegebied. Volgorde van voorkeur is dan dus wel van belang.
Het is heel moeilijk om het in te schatten he?quote:Klopt inderdaad dat bij de katholieke school meer plaatsingskans is.
juttertje, aan jou moest ik ook nog denken, inderdaad. Jij woont erg dicht bij de tweede lokatie van de katholieke school. Wil je niet bij de WSV gaan kijken? Voor ons valt de oecumenische school in ieder geval af, dus wij willen maar vier voorkeuren invullen.
Het aantal te plaatsen broertjes en zusjes maakt het ook lastig om te kijken of je kans maakt. Soms zijn dat er veel, soms weinig en heb je dus meer kans. Lastig dus.
Voor ons valt de oecumenische school ook af. De WSV had ik graag willen kijken, maar alle rondleidingen zitten altijd vol. Had ik zelf eerder achteraan moeten gaan, natuurlijk.. Maar ik ben eigenlijk al die tijd toch uit gegaan van de katholieke school, de sfeer sprak me aan en ook van meerdere buren hoor ik er positieve verhalen over.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 11:06 schreef miss_sly het volgende:
juttertje, aan jou moest ik ook nog denken, inderdaad. Jij woont erg dicht bij de tweede lokatie van de katholieke school. Wil je niet bij de WSV gaan kijken? Voor ons valt de oecumenische school in ieder geval af, dus wij willen maar vier voorkeuren invullen.
Wij kregen bij elke school een ander inschrijfformulier. En bij de ene school de waarschuwing dat we maar bij 1 school mogen inschrijven terwijl we bij de andere school hoorden dat het systeem zo was als bij jullie. Die laatste school was het minst chaotisch dus die vertrouw ik het meest. Maar ik ga maandag toch maar even bellen geloof ik.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 11:23 schreef miss_sly het volgende:
oeke, wij hebben een inschrijfformulier thuisgestuurd gekregen met daarop 5 mogelijkheden. In de volgorde van je keuze invullen en inleveren bij de school van je eerste keus. Lastig die informatievoorziening, he? Niet helemaal duidelijk bij jullie dus.
Dat is ook hoe ik er nu naar kijk inderdaad. Wat voor gezin ben je, en wat past bij jullie en wat vult jullie aan...quote:Ik vind het heel lastig. Juist misschien ook wel omdat we maar een kind hebben en echt de bij haar en ons passende school willen zoeken. Dat vond ik ook wel erg waar, wat de directeur van de katholieke school zei: je denkt een school te zoeken die bij je kind past, maar je zoekt een school die bij jullie past, als gezin. je kind gaa namelijk ook niet alleen naar school, maar je gaat als gezin naar school!
Ik geloof dat mijn smeekbede heeft geholpenquote:Op vrijdag 10 februari 2012 11:33 schreef miss_sly het volgende:
Gezellig, is er nog plaats?
Oeke, verwarrend idd. Hier had eerst ook iedere school een eigen formulier maar.dat is.met de.nieuwe procedure dus gewijzigd. Even bellen maar, idd.
Ik zou bijna geneigd zijn om terug te verhuizen naar mijn stad van oorsprong als het dan nog gaat zoals nu. Ik vind de scholen in Amsterdam ook helemaal niet leuk.quote:Op vrijdag 25 november 2011 11:30 schreef p_iglet het volgende:
Wat een gedoe zeg met die scholen in Amsterdam
Leuk!!!!quote:Op zaterdag 31 maart 2012 15:50 schreef miss_sly het volgende:
Wij zijn gisteren op de Montessori school geweest. Wat vond ik dat een fijne school, en B. Vond dat ook. Deze staat nu met stip op 1 bij ons.
Door de verhalen over vrijheid en dergelijke, vroeg ik me af hoe de school zou zijn. Ik vond het echter met die vrijheid nogal meevallen. Dat wil zeggen: er is juist veel structuur, alleen is deze niet specifiek gericht op het leren, maar meer op de normale gang van zaken. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met elkaar, hoe loop je door een klas zonder iedereen te storen, je stem zachtjes houden zodat niet iedereen je hoeft te horen. Op ieder tafeltje lag een kleedje met een plantje; iedere ochtend ruimen ze dat op zodat hun tafeltje leeg is m te werken en iedere middag wordt het tafeltje weer leeggeruimd van de werkjes om de plantjes en kleedjes er terug te zetten. De kleuters gymen er iedere dag een uur! Omkleden gaat in rust, ze helpen elkaar als ze eerder klaar zijn en lopen echt in stilte (we waren allemaal verbaasd) naar de gymzaal en terug.
Ook de filosofie achter het montessori onderwijs sprak ons heel erg aan. Nadeel vind ik wel dat ze iedere twee jaar de jaargroepen door elkaar gooien, maar ik begrijp de gedachte erachter wel. Er zitten altijd twee jaargroepen bij elkaar, dus ieder kind is ooit een jongste en ooit een oudste.
Ik had er een heel fijn gevoel bij, dus ik denk dat dit onze eerste keus wordt.
We moeten voor 1 december inschrijven en volgens mij loten ze dan in januari. En dan krijgen we het direct te horen, dus ongeveer een half jaar vantevoren. Een hele verbetering met het oude systeem, waar je het vaak pas een week vantevoren wist! Kun je nagaan hoe lastig dat moet zijn!quote:Op vrijdag 13 april 2012 16:56 schreef Bleie het volgende:
Inderdaad heel fijn Miss_Sly, dat alle scholen zo goed bevallen! Wanneer weten jullie nou waar ze geplaatst wordt?
Dat nieuwe systeem is er alleen voor jullie stadsdeel, of ook Amsterdam-breed?quote:Op vrijdag 13 april 2012 16:58 schreef miss_sly het volgende:
[..]
We moeten voor 1 december inschrijven en volgens mij loten ze dan in januari. En dan krijgen we het direct te horen, dus ongeveer een half jaar vantevoren. Een hele verbetering met het oude systeem, waar je het vaak pas een week vantevoren wist! Kun je nagaan hoe lastig dat moet zijn!
Klopt, maar wat de boodschap eigenlijk was, is dat het ook voor kinderen die nog niet naar school gaan, wel goed is om al een grotere wereld dan papa, mama, oma te hebben. En zeker deze achterstand is met wat begeleiding goed in te lopen, natuurlijk.quote:Op vrijdag 13 april 2012 17:02 schreef Claudia_x het volgende:
Dat klinkt heftig, 'ontwikkelingsachterstand', maar het is vaak minder heftig als je het inlopen van de achterstand in ogenschouw neemt. De focus ligt maar al te vaak op de achterstand zelf.
volgens mij nu nog alleen ons stadsdeel, maar als het goed werkt, wie weet gaat het dan voor heel Amsterdam gelden.quote:Op vrijdag 13 april 2012 17:04 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Dat nieuwe systeem is er alleen voor jullie stadsdeel, of ook Amsterdam-breed?
En je bent ook nog gebonden aan je postcodegebied? Of gaat het nu per stadsdeel?quote:Op vrijdag 13 april 2012 17:09 schreef miss_sly het volgende:
De HAVO en VWO scholen kampen trouwens met hetzelfde probleem, binnen Amsterdam. Van de school waar we gisteren waren, waren er van de 9 kinderen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan, twee nog niet ingeloot op een VWO en die wachten op een tweede rondeBizar vind ik het.
Ow en met de plaatsingsprocedure zoals die nu in ons stadsdeel gaat, is het gegarandeerd dat je kind naar een van de vijf scholen kan, mits je alle vijf de scholen op je lijst hebt staan. Als je er maar vier hebt staan, en je bent bij allevier uitgeloot, dan kom je onderaan de lijst (zelfs na mensen van buiten het stadsdeel) en kan het zijn dat je dus geen plaats hebt en buiten het postcodegebied moet zoeken.
Nou, niet alleen. Er lopen ook scholen leeg.quote:Op zondag 15 april 2012 12:03 schreef Troel het volgende:
Het is dus een Simcity probleem, er moet eerst gesloopt worden voordat er weer nieuwe kinderen naar school kunnen. Erg vervelend overigens.
Ah ok, dat wist ik niet.quote:Op dinsdag 17 april 2012 08:20 schreef Troel het volgende:
Ik denk dat dat schoolafhankelijk isIk ken zowel de scholen waar ze echt een weektaak hebben en scholen waar ze aan het einde bij groep 8 alle leerlijnen moesten doorlopen
88 kinderen... is de school nog groeiende? Het klinkt zo laagquote:Op maandag 16 april 2012 19:00 schreef Stiemie het volgende:
Wij zijn vandaag scholen gaan kijken voor na onze verhuizing. Het nieuwe huis staat nog niet vast, maar de buurt wel. We kunnen kiezen uit een 'klassieke' basisschool, oecumenisch, iets meer dan 200 leerlingen en vooral gericht op lezen en rekenen. En een openbare school waar maar 88 kinderen op zitten. Deze school richt zich naast lezen en rekenen ook op andere zaken zoals koken, handenarbeid en toneel. Deze school kent Daltononderwijs.
We neigen zelf meer naar de kleinere school. Deze sprak ons meer aan en we weten dat onze dames ook goed zelfstandig dingen kunnen ondernemen.
Heeft er hier iemand ervaring met daltononderwijs?
Zie je vraag nu pas...sorry.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 22:08 schreef miss_sly het volgende:
KP, jouw meiden gaan ook naar de montesorry school, hè?
En geef jij nou ook les op zo'n school?
Hoe zie jij dat met betrekking tot de vrijheden?
Geeft niet!quote:Op dinsdag 17 april 2012 11:03 schreef kapiteinpannekoek het volgende:
[..]
Zie je vraag nu pas...sorry.
Als ik straks achter de laptop zit zal ik je vraag beantwoorden!
Dit is eig. altijd wel mijn angst geweest toen we voor montessori kozen, maak ik het voor Sasha niet veel te ingewikkeld omdat ik, denk ik/weet ik, in de manier waarop ik met de jongens om ga, niet echt dicht bij de montessori-manier zit. Ik zou het wel willen, maar mijn primaire reactie/handeling is toch anders zeg maar.quote:Op dinsdag 17 april 2012 13:10 schreef kapiteinpannekoek het volgende:
*knip*
Je eigen idee over opvoeding enzo hoeft natuurlijk niet 100% overeen te komen met die van school,maar ik vind dat de basisideeen van Montessori wel in je opvoeding moeten zitten.
Niet omdat ik dat vind,maar omdat het kind anders echt in 2 werelden leeft. De 1 is op school en een ander wereldje thuis. Mijn ervaring is dat als die 2 werelden teveel verschillen,dan wordt het inderdaad lastig voor de kinderen die naar school gaan..*knip*
Primair reageren is wel duidelijk in ieder geval!quote:Op dinsdag 17 april 2012 13:16 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Dit is eig. altijd wel mijn angst geweest toen we voor montessori kozen, maak ik het voor Sasha niet veel te ingewikkeld omdat ik, denk ik/weet ik, in de manier waarop ik met de jongens om ga, niet echt dicht bij de montessori-manier zit. Ik zou het wel willen, maar mijn primaire reactie/handeling is toch anders zeg maar.
En ik was dus idd ook bang voor verwarring bij Sasha.
Nu ik jouw verhaal zo lees ben ik eens te meer blij dat Sasha toch overgestapt is, hoewel ik het bloedzonde vind van het montessori onderwijs in Gouda an sich.
Tis ook onwijs lastig,zo' n schoolkeuze. Ik zou werkelijk geen idee hebben wat ik zou moeten kiezen als ik niet op een school zou werken. Waarschijnlijk de openbare school een paar straten verderop. Daar hoor ik ook goede verhalen over. En op die manier kiezen er natuurlijk ook ouders voor "mijn" school. Gewoon de school in de buurt. Met als enige verschil dat het een Montessorischool is.quote:Op dinsdag 17 april 2012 13:34 schreef Brighteyes het volgende:
Ik ook, kreeg het alleen niet verwoord.![]()
Zelf laten doen is er wel, maar ik kan ook snel ongeduldig worden en zeggen 'geef maar hier' of mss wel te vaak vragen 'lukt het'.
Ach... ik weet het ook niet precies. Mss is het wel mijn eigen onzekerheid, iig is het iets waar ik wel over nadacht toen we voor het montessori kozen in eerste instantie, zou het wel aansluiten en zou het niet onduidelijk worden voor Sasha.
Hmm, hier wil ik toch iets op afdingen. Mijn zus, broer en ik hebben alledrie op een montessorischool gezeten. Voor mijn zus en mij werkte dat prima. Wij deden onze taakjes wel. Mijn broer voerde meestal tot Pasen niks uit, en deed dan een inhaalslag, zodat hij uiteindelijk toch de stof wel af kreeg. Dat ligt natuurlijk ook aan die specifieke school (en tegenwoordig wordt er misschien in het algemeen wel meer gecontroleerd en getoetst op dat soort dingen), maar hij heeft als het om leren gaat gewoon totaal geen discipline, en dan is volgens mij montessori niet de beste onderwijsmethode.quote:Op dinsdag 17 april 2012 13:10 schreef kapiteinpannekoek het volgende:
[knip]
Alle kinderen zijn geschikt voor Montessori onderwijs. Je moet, als ouder, je thuis voelen met de visie. Je hebt vertrouwen nodig in je kind,geduld (iedereen ontwikkelt zich anders en op een eigen tempo), vertrouwen in school en in de kwaliteiten van de mensen daar die werken.
Je eigen idee over opvoeding enzo hoeft natuurlijk niet 100% overeen te komen met die van school,maar ik vind dat de basisideeen van Montessori wel in je opvoeding moeten zitten.
[knip]
SPOILER: maar toen ...Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat was de inleiding () nu moet ik dus opnieuw op zoek naar een nieuwe basisschool, regulier, en nu zit ik te twijfelen tussen openbaar of montessori. Wie o wie heeft er tips voor me
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"
Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad - My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
quote:Op vrijdag 20 juli 2012 18:43 schreef DJMO het volgende:
*schop*
Tot een week of vier geleden stond de keuze voor Jan vast: openbare basisschool.Heb je al aan thuisonderwijs gedacht, meestal weet je het toch altijd beter.SPOILER: maar toen ...Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat was de inleiding () nu moet ik dus opnieuw op zoek naar een nieuwe basisschool, regulier, en nu zit ik te twijfelen tussen openbaar of montessori. Wie o wie heeft er tips voor me
Je zou er haast een boek over schrijven!
mens, als je geen inhoudelijk commentaar kunt geven, houd het dan lekker voor je, ik heb meer dan genoeg aan m'n hoofd zonder me druk te willen maken over dit soort stupide reacties.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 10:17 schreef moussy het volgende:
[..]
Heb je al aan thuisonderwijs gedacht, meestal weet je het toch altijd beter.
quote:Op zaterdag 21 juli 2012 12:54 schreef DJMO het volgende:
[..]
mens, als je geen inhoudelijk commentaar kunt geven, houd het dan lekker voor je, ik heb meer dan genoeg aan m'n hoofd zonder me druk te willen maken over dit soort stupide reacties.
Als je over je echtscheiding wil klessebessen zit je verkeerd in een scholentopicquote:Op zaterdag 21 juli 2012 12:59 schreef DJMO het volgende:
weet je, laat maar. Ik had kunnen verwachten dat de bitches meteen op zouden duiken als ik inhoudelijk over m'n echtscheiding zou posten in OUD .. waarom ik hier in hemelsnaam nog advies kom vragen is me achteraf een raadsel
Ja en nee denk ik.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 12:07 schreef Leandra het volgende:
Misschien gedijt Jan er wel heel goed onder, maar zoals al eerder gezegd; het is meer een opvoedingsstijl die ook op school doorgevoerd wordt, je kunt het je kind niet aandoen om enorme verschillen tussen de manier van omgang thuis en omgang op school te laten zitten, ik vermoed zo dat het op een reguliere school al anders genoeg is, daar hoeft geen schepje montessori bovenop.
t was ook meer gericht aan DJMO.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 13:54 schreef Pvoesss het volgende:
Dat klopt, maar ik ging er maar even van uit dat DJMO haar openbare niet meer is dan dat.
Een school met lessen en kinderen en juffen enzo..
Stond hier laatst niet een overzichtje waarin ze vergeleken werden?quote:Op zaterdag 21 juli 2012 18:13 schreef Kyara het volgende:
hoe verhoud dalton zich dan tot jenaplan?
nou ja, duurt hier ook nog even
Ik vind het ook interessant maar kan het overzicht niet vindenquote:Op zaterdag 21 juli 2012 20:08 schreef amaranta het volgende:
[..]
Stond hier laatst niet een overzichtje waarin ze vergeleken werden?
Ga je ook niet kijken bij de dichtstbijzijnde hoe het er is, en of het fijn aanvoelt? Gewoon rücksichtslos de dichtstbijzijnde?quote:Op zaterdag 21 juli 2012 19:37 schreef Asyniur het volgende:
Ik vind het zo knap dat jullie je allemaal zo verdiepen in scholen.
Hier valt weinig te verdiepen. Er zijn 5 kerkdorpen in deze gemeente en die hebben allemaal een (voor zover ik kan opmaken) openbare basisschool.
Kortom onze kids gaan gewoon naar de dichtstbijzijnde basisschool
Ik kan hier kiezen uit een stuk of 6/7 scholen die allemaal even ver hier vanaf liggen. Dus tja, dan wordt het natuurlijk ineens een stuk belangrijker om te schiften en te kijken hoe iets voelt. Daarnaast is er ook een wachtlijst op enkele scholen dus moeten we er zelfs heel erg op tijd aan denken...quote:Op zaterdag 21 juli 2012 19:37 schreef Asyniur het volgende:
Ik vind het zo knap dat jullie je allemaal zo verdiepen in scholen.
Hier valt weinig te verdiepen. Er zijn 5 kerkdorpen in deze gemeente en die hebben allemaal een (voor zover ik kan opmaken) openbare basisschool.
Kortom onze kids gaan gewoon naar de dichtstbijzijnde basisschool
Dank!quote:Op zaterdag 21 juli 2012 20:43 schreef miss_sly het volgende:
http://educatie-en-school(...)-toch-iederwijs.html
Deze link zet het wel een aardig uiteen.
Wellicht een hele domme vraag maar wordt de lesstof niet landelijk bepaald? of ben ik nu in de war met het voortgezet onderwijs...ik moet me nog in verdiepen.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 21:21 schreef miss_sly het volgende:
Wat ik erg grappig vond m te zien, was dat de Montessori school helemaal niet zo vrij is. De vrijheid waar het bij dat systeem over gaat, betreft vooral de vrijheid met betrekking tot de leerstof. In de Montessori school waar wij waren, was erg veel structuur, alleen zit die in andere dingen.
Uiteraard dienen alle kinderen aan het einde van groep acht een bepaalde hoeveelheid leesstof doorlopen te hebben. Wat ik bedoel, is dat er niet klassikaal lesgegeven wordt.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 21:31 schreef bitterend het volgende:
[..]
Wellicht een hele domme vraag maar wordt de lesstof niet landelijk bepaald? of ben ik nu in de war met het voortgezet onderwijs...ik moet me nog in verdiepen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |