Waarom gebruik je hem niet meer?quote:Op dinsdag 8 november 2011 11:18 schreef betyar het volgende:
Ooit een co2 systeem systeem aangeschaft 1 maand gebruikt. Ligt nu op zolder te verstoffen.![]()
Toch niet nodig gehad en mijn aquarium is momenteel even weg. Er komt straks een kleinere. Ik heb ook nog een volle CO2 fles van de sligro.quote:
nee het is nog erger, het magneetventiel werkt wel, maar de pH controller schakelt hem niet. nieuwe pH controller is ietsjes duurderquote:Op dinsdag 8 november 2011 11:01 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Das fuck..
Zo'n magneetventiel kost een 50 euro ongeveer (want ik wil een nieuwe, dus ben al aan het rondkijken)
Als je je naaldventiel een stuk dicht gedraaid hebt, zal het wel meevallen denk ik
Nee hoor die piemel zit goed stevig.quote:Op dinsdag 8 november 2011 11:35 schreef Aloria het volgende:
[..]
Ben je niet bang dat door de drijfkracht je rots van je achterwand knapt ?
Misschien kun je een ringetje door het gat hangenquote:Op dinsdag 8 november 2011 13:40 schreef egelhond het volgende:
[..]
Nee hoor die piemel zit goed stevig.
Toen ik mijn achterwand had gemaakt heb ik em met een aantal lagen zwembad voegenlijm ingesmeerd. Dat is goed water bestendig en erg sterk. Bij de laatste laag heb ik er watervaste verf door de lijm gedaan voor kleur accenten. De achterwand heeft het 2 jaar goed gedaan zonder problemen, daarna was ik em beu door ruzie met een labeo bicolor die elke keer als ik die bicolor eruit wilde vissen verdween in een van de vele gemaakte tunnels.quote:Op dinsdag 8 november 2011 00:06 schreef egelhond het volgende:
[..]
Nou ik vond de wanden erg duur als je die kant en klaar gaat kopen. Zeker voor een groot aquarium. Dus kwam ik via google op dit idee. Met hulp van google en youtube ben ik aan de slag gegaan. Mijn broer is zijn huis aan het verbouwen dus die had nog genoeg isolatiemateriaal liggen. Dus ik ben gaan snijden en plakken gegaan en met beetje brainstormen kwam ik op dit ontwerp. Leuk klusje, hoop dat het helemaal gaat lukken zoals ik in gedachten heb. Het kost wat tijd, maar wel erg leuk om te doen!
[ link | afbeelding ] Hier een rots waar visjes doorheen kunnen zwemmen.
Onder water zal de glans meteen verdwijnen.quote:Op dinsdag 8 november 2011 23:15 schreef Lon3 het volgende:
Epoxy en boten lak zijn erg glanzend en glad. Wat leuk was met die tegellijm is dat je een steen structuur behoud en alg en stukjes planten er op gaan groeien wat zorgd voor van die gras veldjes en een natuurlijke look.
Als je goedkopere acrylverf pakt is dit geen probleem, je moet er echter wel rekening mee houden dat wanneer je de epoxyhars op je wand gaat smeren, je de acrylverf weer een beetje uit gaat smeren. Ik raad je ook aan niet al te voorzichtig te zijn met verschillende kleurnuances. Deze vallen onder water best wel weg (er moet een duidelijker verschil in kleur zijn wil je het goed zien).quote:Op dinsdag 8 november 2011 22:19 schreef egelhond het volgende:
Zo vandaag de 3e laag egaliseercement eroverheen gesmeerd. Hoevaak zou ik dit moeten doen? Heb acrylverf gekocht ( bij de action, lekker cheap). Weet alleen nog niet wat voor kleuren ik ga gebruiken.
Epoxy is helemaal niet lastig om mee te werken. Het is een beetje stroperig maar dat maakt het ook weer gemakkelijker bij relief. Het gaat dan niet allemaal naar de diepste punten van je wand lopen.quote:Op dinsdag 8 november 2011 22:46 schreef egelhond het volgende:
Ik hoor ineens van iemand dat je ook Botenlak kan gebruiken in plaats van epoxy hars? Iemand ervaring en is dat idd wat? Lijkt me wel stuk makkelijker om mee te bewerken.
Ancustrussen en Pleco's kunnen er inderdaad aan kauwen zodat het piepschuim weer zichtbaar wordt. Verder geeft je cement stoffen af aan het water die niet voor ieder biotoop gewenst zijn (volgens mij wordt je Ph hoger). Ook is hij gemakkelijker schoon te maken als er epoxy over zit (alg gaat er heel gemakkelijk van af.quote:Op dinsdag 8 november 2011 23:23 schreef egelhond het volgende:
Maar je moet toch de wand bedekken met epoxy hars/ botenlak ivm dat de vissen er anders stukken uit gaan vreten, en de wand gaat stukken langer mee?
Dat wat je zegt over de ph waarde klopt idd. Ik had toen een biotoop die dat wel aan kon. Ik heb ook van tevoren de wand laten werken in het aquarium.quote:Op woensdag 9 november 2011 08:21 schreef MesaJJB het volgende:
[..]
Als je goedkopere acrylverf pakt is dit geen probleem, je moet er echter wel rekening mee houden dat wanneer je de epoxyhars op je wand gaat smeren, je de acrylverf weer een beetje uit gaat smeren. Ik raad je ook aan niet al te voorzichtig te zijn met verschillende kleurnuances. Deze vallen onder water best wel weg (er moet een duidelijker verschil in kleur zijn wil je het goed zien).
[..]
Epoxy is helemaal niet lastig om mee te werken. Het is een beetje stroperig maar dat maakt het ook weer gemakkelijker bij relief. Het gaat dan niet allemaal naar de diepste punten van je wand lopen.
[..]
Ancustrussen en Pleco's kunnen er inderdaad aan kauwen zodat het piepschuim weer zichtbaar wordt. Verder geeft je cement stoffen af aan het water die niet voor ieder biotoop gewenst zijn (volgens mij wordt je Ph hoger). Ook is hij gemakkelijker schoon te maken als er epoxy over zit (alg gaat er heel gemakkelijk van af.
Tip: Ik heb zelf tijdens het bouwen van mijn achterwand enkele teststukjes gemaakt. Gewoon platte plaatjes piepschuim met tegellijm ingesmeerd en verschillende kleuren verf aangebracht. Deze heb ik met epoxyhars ingesmeerd (kon ik dit meteen oefenen, fijn om gedaan te hebben voor je echt aan je wand begint). Ook heb ik enkele stukken met zand ingestrooid, de een wat meer dan de ander. Uiteindelijk kon ik zo onder water precies zien welke mij het beste beviel en heb ik er geen spijt van gekregen.
Over smaak valt niet te twisten over de techniek wel.quote:Op donderdag 10 november 2011 09:31 schreef egelhond het volgende:
Heb er nu 4 lagen egaliseercement opgedaan. Zou dit genoeg zijn of toch nog een 5e keer?
Wat is het mooiste, als ik alles verf. En dan epoxyhars overheensmeren met zand ertussen? Of zonder te verven. Het is nu lichtgrijs van kleur.
Dat hangt er natuurlijk helemaal van af hoeveel zand je er in gaat strooien. Als je hem echt helemaal vol strooit heeft verven natuurlijk geen zin. Strooi je er wat minder in dan moet je je afvragen wat je van de huidige kleur vind en wat je anders een mooie kleur zou vinden. Indien je gaat verven raad ik je sowieso aan om te zorgen voor meer diepte door de diepere punten van je wand donkerder te maken.quote:Op donderdag 10 november 2011 09:31 schreef egelhond het volgende:
Heb er nu 4 lagen egaliseercement opgedaan. Zou dit genoeg zijn of toch nog een 5e keer?
Wat is het mooiste, als ik alles verf. En dan epoxyhars overheensmeren met zand ertussen? Of zonder te verven. Het is nu lichtgrijs van kleur.
Ik kan van alles zelf gaan tikken, maar hier staat alles wat je weten moetquote:Op donderdag 10 november 2011 21:16 schreef naamdrager het volgende:
Een vraagje: wat doen jullie met je aquaria in de vakantie? In december ben ik 4 weken weg. Ik heb een 60cm bak met een klein groepje guppen en wat vuurgarnalen. Wat zou het minimum zijn aan zorg? Eens per 2 dagen wat voer, of zou het eventueel met nog minder kunnen?
4 weken is net wat aan de lange kant om niks te doen. tot twee weken laat ik ze altijd gewoon onverzorgd achter. 4 weken zou ik 2 keer per week laten voeren en de verzorgers echt heel duidelijk maken dat overvoeren heel slecht is. mijn ervaring is dat iedereen er veel te veel voer in kwakt, vandaar dat ik mijn vissen liever tot 2 weken laat vasten, dat overleven ze tenminste.quote:Op donderdag 10 november 2011 21:16 schreef naamdrager het volgende:
Een vraagje: wat doen jullie met je aquaria in de vakantie? In december ben ik 4 weken weg. Ik heb een 60cm bak met een klein groepje guppen en wat vuurgarnalen. Wat zou het minimum zijn aan zorg? Eens per 2 dagen wat voer, of zou het eventueel met nog minder kunnen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |