abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 1 november 2013 @ 13:51:47 #251
361311 inpakPiet
Sinter Niklaas,waarde vriendt
pi_132792532
De intocht op tv is in 1995 ook op 11 november geweest,dus raar is het niet.
pi_132960945
Maandag weer met ons aller Dieuwertje *O*
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_132993304
Ze hebben nu zo'n soort van appje op de pagina. Dat je je naam in kunt typen, en dat je dan een persoonlijk filmpje krijgt.

Dus wij kijken.
Eerst mijn dochter, en die kreeg een pakje ter grootte van een chocoladeletterdoos.
Toen mijn zoon, en die keeg volgens het filmpje een pak nog groter dan zwarte piet zelf. Dat wordt janken op pakjesavond :') als blijkt dat hij dat pak niet krijgt :D
:(
en bedankt zwarte piet!!

He leuke is dus dat ze steeds de filmpjes afwisselen, leuk gedaan!

http://sinterklaasjournaal.ntr.nl/#/pakjes
pi_132993815
Dat filmpje _O-
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_133096819
Dat werkt niet op de iPad :D Ik krijg een filmpje dat Piet heen en weer schommelt en roept dat het op een vaste pc moet. Flash zeker? Wel leuk voor de kinderen morgen. :)
pi_133144025
Vanavond! *O* Op de site van de Volkskrant staat een aardig artikel over het Sinterklaasjournaal:

quote:
Het Sinterklaasjournaal (vanavond weer!) - in 10 wetenswaardigheden

Door: Thijs van Soest

Met de uitzending van het eerste Sinterklaasjournaal vanavond om 18:00 uur op Nederland 3 is het Sinterklaasseizoen 2013 officieel geopend. Het dagelijkse magazine is niet zomaar een kinderprogramma. We zetten de bijzonderheden op een rij. .

1) Waar gaat het eigenlijk over?
Het verdient sterke aanbeveling voor ouders, opa's, oma's, leraren, leraressen, maar vooral ook hulpsinten en -pieten om de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal de komende tijd toch enigszins te volgen. Want de kans is groot dat kinderen vanaf een jaartje of 4 het voorlopig nergens anders meer over hebben. Waar blijft de boot nu weer steken? Wat heeft de Sint dit keer verkeerd gegeten? Of zijn de pietenpakken verwassen, dan wel oorringen ontvreemd? Het blijft tot aan de eerste uitzending vanavond een raadsel. Maar dát er iets misgaat, daar zijn we zeker van.

2) Stop de persen!
Als een inmiddels iconisch anchor loodst Dieuwertje Blok ons ook dit jaar weer door de zwaarste stormen die Sinterklaas te verwerken krijgt tijdens zijn tocht hiernaartoe en het verblijf in Nederland tot aan zijn verjaarsfeest op 5 december. Ze praat het gebeuren alweer voor de dertiende keer aan elkaar. Blok zoekt daarvoor vanuit de studio in Hilversum regelmatig contact met verslaggevers, maar ook - als het lukt hoor - met de stoomboot van Sinterklaas. 'Sinterklaas hoort bij de leeftijd waarin de verbeelding nog zo'n grote rol speelt en kinderen zo openstaan voor alles. Als we hier bezig zijn, gaan we zelf ook weer een beetje geloven en we hebben echt ontzettend veel lol. Het is bijna allemaal gedramatiseerd. Weet je dat we in minuten gemeten ongeveer twee speelfilms maken?' (Interview met NCRV Gids, 2006)

3) Wie heeft het bedacht?
Eind jaren negentig werkte Ajé Boschhuizen als eindredacteur bij Sesamstraat. Daar maakten ze ieder jaar op 5 december een Sinterklaasspecial van 25 minuten, waarin Pino, Tommie en Ieniemienie centraal stonden. Daar zat meer in, dacht ze, en ze bedacht in 2001 na veel overleg met allerlei omroepen een heus televisiejournaal rond de intocht. 'Dat klopt helemaal bij het gegeven dat een kleuter Sinterklaas als realiteit beschouwt. En de 'journalisten' kunnen zich bezig houden met alles was Sinterklaas dagelijks meemaakt. Met een journaal wordt het helemaal echt en geloofwaardig. De afzonderlijke items zouden bovendien kort genoeg zijn voor de spanningsboog van een kleuter. Het idee was geboren. Een titel schoot mij ook meteen te binnen: 'Het Sinterklaasjournaal'. Dat was simpel en het dekte de lading volkomen', aldus Boschhuizen in een interview.

4) Won Dieuwertje niet onlangs een prijs?
Zij niet alleen, de hele ploeg van het programma werd drie weken geleden onderscheiden met De Gouden Stuiver, de publieksprijs voor kinderprogramma's - onderdeel van het tv-prijzencircus van de Televizier-Ring. De rollen waren voor het eerst eens omgedraaid, vertelde Dieuwertje bij die prijsuitreiking: 'Dit cadeau komt van de kijkers'. Ook prees ze de makers van het NTR-programma: 'De groep van Het Sinterklaasjournaal is al jaren met liefde en passie bezig. Dit laat zien dat het wordt gewaardeerd en dat het niet onopgemerkt is gebleven.'

5) Is Piet nog altijd zwart?
Absoluut. De programmamakers hebben sowieso niets meegekregen van de verhitte mediahype rond het uiterlijk van Zwarte Piet. De sketches zijn van tevoren opgenomen en gemonteerd. Overigens worden de pieten in de tv-programma's al jaren niet meer 'zwarte piet' genoemd. Ze hebben allemaal een bijnaam. En het is: 'Sint en zijn Pieten'.

6) Ok, dan nu het spoorboekje:
Het Sinterklaasjournaal is dagelijks te zien van maandag 11 november tot en met donderdag 5 december om 18.00 uur op Zapp, Nederland 3. Met op zondagen het weekoverzicht en als opmaat voor Sinterklaasavond op 5 december het jaaroverzicht. Iedere dag wordt Het Sinterklaasjournaal van de vorige dag herhaald om 07.15 uur, 08.50 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 16.35 uur op Zapp. Op themakanaal Zappelin 24 zijn de herhalingen te zien om 10.00 uur, 16.00 uur en om 19.30 uur.

7) Bekende Nederlanders
Dit jaar duiken er opnieuw diverse bekende Nederlanders op in het journaal. De lijst: Erik van Muiswinkel, Bob Fosko, Jochem Myjer, Joep Onderdelinden, Freek de Jonge, Arjan Ederveen, Bianca Krijgsman, Jeroen Spitzenberger, Sanne Vogel, Micha Wertheim, Nelleke van der Krogt, Patrick Stoof, Derek de Lint, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Tim de Murck, Pierre Wind, Jaques d'Ancona, Lenie 't Hart, George van Houts, Sjoerd Pleijsier, (Heel Holland Bakt) Bakker Evert en Mimoen Oeled Radi. .

8) En Sinterklaas?
De rol van de Goedheiligman wordt ook nu weer vertolkt door Stefan de Walle. Hoewel vele kinderen en ouders nog altijd niet helemaal gewend zijn aan de nieuwe vertolking en stiekem Bram van der Vlugt - die in 2011 met pensioen ging - best een beetje missen, is het toch alweer de derde intocht voor De Walle in zijn bijzondere rol. Wellicht is het tijd om de beste man in onze armen te sluiten.

9) Paul de Leeuw
Al jaren speelt Paul de Leeuw een bijzondere rol rond Sinterklaas. Weliswaar niet te zien in het Sinterklaasjournaal, weet hij toch altijd weer zijn stempel te drukken op het festijn. Wie kent ze niet, die vrij hilarische optredens als Bob de Rooij (verkleed als Sinterklaas op een basisschool, met pepernoten bekogeld door hysterische kinderen) en De Leeuw verkleed als zwarte piet aan enkele bejaarden, met Robert ten Brink als Sinterklaas. De afgelopen jaren deed hij speciale shows met Bram van der Vlugt, met als twijfelachtig hoogtepunt de show in 2011, het jaar waarin Stefan de Walle zijn debuut maakte als officiële Sinterklaas. De Leeuw trok zich er niets van aan en maakte alsnog een show met de oude baas. Ook vorig jaar weigerde Paul met de 'nieuwe' Sint aan het werk te gaan. Toen had hij zijn goede vriend Hans Kesting bereid gevonden om als 'hulp-sint' de sinterklaasuitzending mogelijk te maken. Dit jaar is er weer een special rond Sinterklaas met Paul de Leeuw. Over de inhoud ervan is nog niets bekend.

10) En dan is het zover: dé intocht
Voor het eerst arriveert de Sint in Groningen tijdens de landelijke intocht. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 16 november. De goedheiligman zal met zijn gevolg in de historische Groninger binnenstad aanmeren met zijn stoomboot. De extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Dieuwertje Blok wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, Jeroen Kramer. Blok en Kramer kennen vele voorgangers. Zo was Aart Staartjes jarenlang de vertrouwde man op de kade. Televisie-icoon Mies Bouwman was een verre voorgangster van Dieuwertje. Bouwman presenteerde in de jaren 50 en 60 de landelijke intocht.
pi_133144330
Wat een spanning, ik kon vannacht er bijna niet van slapen :o

Ik zit iig om 6 uur voor de buis *O*
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 12:51:19 #258
9859 crew  Karina
Woman
pi_133144448
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 12:44 schreef MrBadGuy het volgende:
Wat een spanning, ik kon vannacht er bijna niet van slapen :o

Ik zit iig om 6 uur voor de buis *O*
*O* Ik kijk ook. Bordje op schoot en alles.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_133144519
Kleine meid is ook helemaal hyper ervoor :D. Te mooi!
Toen ik gisteravond zei dat het Sinterklaasjournaal morgen weer begon riep ze keihard YES! *O* *O* *O* !
pi_133145711
Kan het vanavond helaas niet live zien, maar leve uitzending gemist :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_133145919
Waarom nou weer om 18:00? Was het vorig jaar niet om 17:45 of ook om 18:00?

Moeten we het grote mensen journaal missen. Niet dat je daaraan veel mis.
pi_133154257
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 13:48 schreef StephanL het volgende:
Waarom nou weer om 18:00? Was het vorig jaar niet om 17:45 of ook om 18:00?

Moeten we het grote mensen journaal missen. Niet dat je daaraan veel mis.
Vorig jaar was het ook om 6 uur :) Dadelijk begint het weer ^O^
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_133154398
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 13:48 schreef StephanL het volgende:
Waarom nou weer om 18:00? Was het vorig jaar niet om 17:45 of ook om 18:00?

Moeten we het grote mensen journaal missen. Niet dat je daaraan veel mis.
18:00 ben ik meestal net thuis, dus komt goed uit :D
pi_133154449
Dit schijnt leuk te zijn, dus ik ga het dit jaar voor het eerst maar eens volgen :')
pi_133154465
Hopelijk komen er geen kinderen aan de deur in de tussentijd... maar die moeten allemaal ook kijken natuurlijk :Y
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 17:59:24 #266
9859 crew  Karina
Woman
pi_133154580
Present *O*
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_133154621
Het begint *O*

Hallo hoor :W
  maandag 11 november 2013 @ 18:01:17 #268
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_133154638
Ik ben er. :)
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 18:01:41 #269
9859 crew  Karina
Woman
pi_133154650
:W Hoi.

De Sint zit in de trein :o
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 11 november 2013 @ 18:02:12 #270
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_133154661
Altijd leuk die grapjes die je alleen snapt als je ouder bent.
pi_133154681
Ze hebben ook al een voor mij gemaakt *O*
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 18:04:37 #272
9859 crew  Karina
Woman
pi_133154733
Hehe ik ga mijn pakje bekijken :P
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 18:05:07 #273
9859 crew  Karina
Woman
pi_133154753
_O- Pakje voor Karina roepen ze lol.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_133154764
quote:
99s.gif Op maandag 11 november 2013 18:05 schreef Karina het volgende:
_O- Pakje voor Karina roepen ze lol.
Leuk hè :D
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 18:06:11 #275
9859 crew  Karina
Woman
pi_133154782
Ik was te laat voor de printscreen, ik doe hem nog een keer :D
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_133154784
Huh, dat is vaag zeg :o
  maandag 11 november 2013 @ 18:07:03 #277
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_133154816
Dat raam. :o
pi_133154849
Daar is ie *O*
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 18:08:34 #279
9859 crew  Karina
Woman
pi_133154867

:7
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_133154875
Dag hoor :')
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 18:09:02 #281
9859 crew  Karina
Woman
pi_133154885
Oh noes, de staf! sint.gif
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 11 november 2013 @ 18:10:07 #282
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_133154931
:'). _O- Waarom moet ik hier nog om lachen.
pi_133154946
Jacques *O*
pi_133154960
Veels te kort dit natuurlijk ;(
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 18:11:34 #285
9859 crew  Karina
Woman
pi_133154983
Ja. veels te kort. Tot morgen :W
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_133155031
SNOTVERDOMME !!! als ze teruggaan naar Spanje om de staf van Sinterklaas te halen dan komen ze noooooit op tijd terug voor de intocht in Groningen, dat is veels te ver varen :'( :'( :'( :'( :'(
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_133155291
En hoofdpiet gaat Dieuwertje hosselen 8-)
  maandag 11 november 2013 @ 18:22:40 #288
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_133155335
Was het net?

Welke klapmongool heeft me verteld dat het pas morgen begon.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_133155514
quote:
18s.gif Op maandag 11 november 2013 18:22 schreef Faux. het volgende:
Was het net?

Welke klapmongool heeft me verteld dat het pas morgen begon.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1378534 ^O^
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
pi_133163930
quote:
99s.gif Op maandag 11 november 2013 18:05 schreef Karina het volgende:
_O- Pakje voor Karina roepen ze lol.
Ik ging echt stuk _O-

Voor mij niet een super groot pakje, voor F al wat groter (de piet kreeg nog wat koffie) en toen we een vage naam intypte kwam er een cadeau groter dan de piet te voor schijn _O-
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 21:20:43 #291
9859 crew  Karina
Woman
pi_133164019
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 21:19 schreef roos85 het volgende:

[..]

Ik ging echt stuk _O-

Voor mij niet een super groot pakje, voor F al wat groter (de piet kreeg nog wat koffie) en toen we een vage naam intypte kwam er een cadeau groter dan de piet te voor schijn _O-
Bij mij ging het eerste pakje kapot :D

Echt heel leuk gedaan dit.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 11 november 2013 @ 21:40:52 #292
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_133165139
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 21:19 schreef roos85 het volgende:

[..]

Ik ging echt stuk _O-

Voor mij niet een super groot pakje, voor F al wat groter (de piet kreeg nog wat koffie) en toen we een vage naam intypte kwam er een cadeau groter dan de piet te voor schijn _O-
Die krijgt mijn zoon dus :'(
pi_133165179
De staf van sinterklaas is uit de kast
pi_133165436
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 21:40 schreef amaranta het volgende:

[..]

Die krijgt mijn zoon dus :'(
Dan weet je wat je te doen staat :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 11 november 2013 @ 21:48:47 #295
11682 Moonah
Jolie femme
pi_133165541
Mijn zoon (net 7) zat met open mond voor de computer toen Piet zei: "Dag Thies!"
Práchtig!!!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_133166016
Het is ook wel echt geniaal gedaan! :D
Verschillende filmpjes en als ze de naam niet ingesproken hebben is dat zelfs opgelost :D
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_133169472
Dat van die pakjes werkte zaterdag al. Mijn dochter wist niet wat ze zag.
pi_133175432
quote:
99s.gif Op maandag 11 november 2013 21:20 schreef Karina het volgende:

[..]

Bij mij ging het eerste pakje kapot :D

Echt heel leuk gedaan dit.
Mijn eerste pakje viel ook op de grond. :D Vond het wel toepasselijk, want ik laat zelf ook altijd alles vallen. :')
pi_133188370
Vandaag in de klas gekeken en dat met de stoomboot gedaan met mijn eigen naam en ik krijg het grootste cadeau dat niet door het luik past *O* Je had die gezichten moeten zien :')

[ Bericht 21% gewijzigd door Bartjebart op 12-11-2013 16:55:54 ]
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  Moderator dinsdag 12 november 2013 @ 18:00:45 #300
9859 crew  Karina
Woman
pi_133190409
Goan we weer.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')