Weinig saais aan. Ouderwetse haute cuisine, die klassiekers.quote:Op vrijdag 9 december 2011 21:53 schreef RobinOok het volgende:
Franse klassiekers zijn saaaaaaai.
Zit niks bij wat ik graag zou proeven. Alles suf, vooral die eend. Dat zijn van die gerechten waar ik een geweldige antipathie voor voel. (understatement)
Oui, aussi.quote:
Normaal wordt er niet op deze manier gekookt hoor. Normaal zijn ze wat meer bij de tijd.quote:Op vrijdag 9 december 2011 22:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom kijk je een programma serie over deze manier van koken als je daar niets mee kan?
Niet nodig. Daarover kun je ook wel oordelen zonder het te proeven. Daarvoor zijn het klassiekers.quote:Op vrijdag 9 december 2011 23:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Weinig saais aan. Ouderwetse haute cuisine, die klassiekers.
Ik zou zeggen: ga ze eens proeven voordat je je oordeel geeft.
Neofiel hipster gedrag.quote:Op vrijdag 9 december 2011 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Normaal wordt er niet op deze manier gekookt hoor. Normaal zijn ze wat meer bij de tijd.
[..]
Niet nodig. Daarover kun je ook wel oordelen zonder het te proeven. Daarvoor zijn het klassiekers.
Ouwe, vette meuk. Gelukkig al behoorlijk achterhaald en in Nederland niet vaak op het menu. In Frankrijk daarentegen... daar zijn ze niet zo bij de tijd. :-)
Als je het vergelijkt met kerstliedjes heb je het nooit gegeten.quote:Op vrijdag 9 december 2011 23:11 schreef SiGNe het volgende:
Een goede vergelijking zijn dan de kerstliedjes, 't is leuk om te horen maar op een gegeven moment ben je het wel goed zat, elke keer datzelfde.
tenminste, da's mijn idee dan.
Verbeterdquote:Op vrijdag 9 december 2011 23:20 schreef RobinOok het volgende:
Ik zit vol met vooroordelen en weet eigenlijk niet waar ik het over heb. Ik heb nooit de klassieke keuken echt geproeft maar sta snel met mijn ietwat bekrompen mening klaar.
quote:
Kijk het blaag met haar mondje vol tanden staan..quote:Op vrijdag 9 december 2011 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Kijk die twee opa's schik hebben. :-)
Oh dear, laat je je nu niet een beetje erg veel kennen? Omdat ik niet van de klassieke, franse keuken hou moet de Aziatische keuken het ontgelden? Beetje sneu wel.quote:Op vrijdag 9 december 2011 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk het blaag met haar mondje vol tanden staan..
Asiatische keuken, die doet vooral haar best de smaak van rot vlees te verbergen....
Je doet me denken aan deze cartoonquote:Op vrijdag 9 december 2011 23:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh dear, laat je je nu niet een beetje erg veel kennen? Omdat ik niet van de klassieke, franse keuken hou moet de Aziatische keuken het ontgelden? Beetje sneu wel.
Ja, grappig. Ik snap dat jij dat blijkbaar zo ziet. Alsof ik hier iemand met een met een dolk aanval, terwijl het enige wat ik zeg is dat ik de klassieke, franse keuken oersaai en passé vind. En er vanavond niks voorbij kwam waarbij het water me in de mond liep. Integendeel zelfs.quote:Op vrijdag 9 december 2011 23:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je doet me denken aan deze cartoon
[ afbeelding ]
Helemaal mee eens!quote:Op vrijdag 9 december 2011 22:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Prachtige gerechten van zeer sympatieke chef.
Een genot !
Wat is dat toch voor idioots dat als je zegt dat je ergens NIET van houdt mensen veronderstellen dat je het dus niet kent. Wie kent die franse meuk nou niet, zou ik denken....quote:Op zaterdag 10 december 2011 00:01 schreef golfer het volgende:
Probeer het eerst eens voordat je oordeelt.
Sure,quote:Op zaterdag 10 december 2011 00:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat is dat toch voor idioots dat als je zegt dat je ergens NIET van houdt mensen veronderstellen dat je het dus niet kent. Wie kent die franse meuk nou niet, zou ik denken....
Jij?quote:Op zaterdag 10 december 2011 00:08 schreef RobinOok het volgende:
Wie kent die franse meuk nou niet, zou ik denken....
Nee, ik knipper nog niet eens met mijn ogen van jullie conservatisme.quote:
Nou noem je ingrediėnten op. Ik ben gek op beide en kan me zelfs gerechten voorstellen met tofu die ik zou verkiezen boven een gerecht met foi gras. Al is foi gras van zichzelf lekkerder, het is maar wat je ermee doet. Maar dat schijnt een beetje een moeilijk concept te zijn voor jullie twee.quote:Op zaterdag 10 december 2011 00:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin heeft liever tofu, Piet is gek op foie gras
You turn if you want to, the lady is not for turning."quote:Op zaterdag 10 december 2011 00:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, ik knipper nog niet eens met mijn ogen van jullie conservatisme.
Hopeloos neofielquote:Op zaterdag 10 december 2011 00:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou noem je ingrediėnten op. Ik ben gek op beide en kan me zelfs gerechten voorstellen met tofu die ik zou verkiezen boven een gerecht met foi gras. Al is foi gras van zichzelf lekkerder, het is maar wat je ermee doet. Maar dat schijnt een beetje een moeilijk concept te zijn voor jullie twee.
Duizend keer liever een creatie van David Chang of een briljante, nieuwe, Japanse chef dan een gebakken tournedos met een plak foi gras in Parijs. Al zal dat niet vies zijn, ik doe ut er niet voor. Stamppot boerenkool met worst vin'k ook lekker, doe 'k ut ook niet voor.
Nouveau riche snobisme.quote:Op zaterdag 10 december 2011 00:21 schreef RobinOok het volgende:
Nou noem je ingrediėnten op. Ik ben gek op beide en kan me zelfs gerechten voorstellen met tofu die ik zou verkiezen boven een gerecht met foi gras. Al is foi gras van zichzelf lekkerder, het is maar wat je ermee doet. Maar dat schijnt een beetje een moeilijk concept te zijn voor jullie twee.
Duizend keer liever een creatie van David Chang of een briljante, nieuwe, Japanse chef dan een gebakken tournedos met een plak foi gras in Parijs. Al zal dat niet vies zijn, ik doe ut er niet voor. Stamppot boerenkool met worst vin'k ook lekker, doe 'k ut ook niet voor.
Ook lekker voor af en toe maar ik hou zelf meer van electronische muziekquote:Op vrijdag 9 december 2011 23:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je het vergelijkt met kerstliedjes heb je het nooit gegeten.
We hebben het over de Brandenburgse Concerten, Gretchen am Spinnrad, Stabat mater, ring cyclus, Requiem.
Oh, Paul Bocuse heeft het van jou?quote:Op maandag 12 december 2011 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ha!
Kipfilet in panchetta, dat heb ik 25 jaar geleden bedacht!
Heeft ie me een kist chateau lafite voor gegevenquote:Op maandag 12 december 2011 21:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, Paul Bocuse heeft het van jou?
Ja, lekker op reis naar toprestaurants en koken voor de top van de culinaire wereld.quote:
Dat is een understatementquote:Op dinsdag 13 december 2011 21:37 schreef DarkElf het volgende:
Wat een geweldige ervaring voor ze om bij de Roca broers te mogen koken!
oh shit vergeten dat als je iets geweldig vindt er overal caps en uitroeptekens bij moeten tegenwoordig.quote:
Ik bedoel eigenlijk dat het zoiets is als op olympus met de goden te mogen zittenquote:Op dinsdag 13 december 2011 22:15 schreef DarkElf het volgende:
[..]
oh shit vergeten dat als je iets geweldig vindt er overal caps en uitroeptekens bij moeten tegenwoordig.
Je vergeet de uitroeptekensquote:Op dinsdag 13 december 2011 22:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik bedoel eigenlijk dat het zoiets is als op olympus met de goden te mogen zitten
Wil je een tissue of verschoning?quote:Op dinsdag 13 december 2011 22:22 schreef RobinOok het volgende:
Zucht, zwijmel, snif, zucht. Zo mooi.
Eigenlijk ook heel klote omdat de kans dat ze nog een keer op dat nivo zullen koken niet echt groot is.quote:Op dinsdag 13 december 2011 21:37 schreef DarkElf het volgende:
Wat een geweldige ervaring voor ze om bij de Roca broers te mogen koken!
Tja, Kranenburg versus Michelle Roux, ook zo een verschilquote:Op dinsdag 13 december 2011 22:26 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Als ik dit nivo vergelijk met de Nederlandse Topchef en Masterchef dan lijkt het wel of ze daar les krijgen van snackbarhouders.
Volgens mij Topchef en het kan ook 2 jaar geleden zijn geweest, ik kan me iets vaags herinneren dat Rico daar toen ook stond en dat ik het die clown niet gunde omdat ie constant alles zat te verprutsen.quote:Op dinsdag 13 december 2011 22:28 schreef DarkElf het volgende:
Ja heb ik ook gezien! Weet ook niet meer welk programma dat was.
Da's ook geen vergelijk vind ik.quote:Op dinsdag 13 december 2011 22:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, Kranenburg versus Michelle Roux, ook zo een verschil
Robert Kranenborg maakt anders ook erg mooie gerechten als je hem soms bij de wereld draait door ziet. (en hij heeft ook 2 sterren gehad)quote:Tja, Kranenburg versus Michelle Roux, ook zo een verschil
Qua persoonlijkheid misschien, maar qua koken doen ze niet voor elkaar onder hoor. Die koken toch wel in dezelfde league.quote:Op dinsdag 13 december 2011 22:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, Kranenburg versus Michelle Roux, ook zo een verschil
Michelle Roux maakt veel mooiere TV.quote:Op dinsdag 13 december 2011 22:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Qua persoonlijkheid misschien, maar qua koken doen ze niet voor elkaar onder hoor. Die koken toch wel in dezelfde league.
Dat zeker, Kranenborg roept altijd wel hard tegen de kandidaten dat ze meer passie voor het koken moeten hebben maar Roux straalt dat van nature uit, de manier waarop hij over gerechten en ingrediėnten praat en z'n blik als ie iets proeft vullen dat erg mooi aan.quote:Op dinsdag 13 december 2011 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Michelle Roux maakt veel mooiere TV.
Roux is lief en positiefquote:Op dinsdag 13 december 2011 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Michelle Roux maakt veel mooiere TV.
Autocorrectie zuigtquote:Op woensdag 14 december 2011 08:51 schreef computergirl het volgende:
Volgens hem zelf heet hij Michel btw
Die rauwe scallops , weet het nog niet zo. En die amandelen? Gaat dat heel anders smaken dan die we in de winkel vinden?quote:
Wat ze in de studio maakte dus.quote:Op woensdag 14 december 2011 21:22 schreef computergirl het volgende:
[..]
Die rauwe scallops , weet het nog niet zo. En die amandelen? Gaat dat heel anders smaken dan die we in de winkel vinden?
En drie 3-sterrenchefs erbij ook nog.quote:Op woensdag 14 december 2011 21:35 schreef AnneX het volgende:
Heftig hoor ! Koken voor 30 chefs van2 sterren restaurants.
Had van mij nog iets ijskouds als ijs bij gemogen, maar zag er verder wel lekker uit.quote:
Die zag er wel erg mannelijk uit, inderdaad.quote:Op donderdag 15 december 2011 21:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Goh, dat bh model van de hema ziet er vrouwlijker uit dan die vriendin
En alles sous-vide koken.quote:Op donderdag 15 december 2011 21:24 schreef Roel_Jewel het volgende:
Die Steve maar alles vacuum trekken...
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |