4? Begonnen de QF met 6.quote:Op donderdag 24 november 2011 21:01 schreef ddx het volgende:
Wat was reden trouwens dat er gisteren maar 4 chefs waren ?
Ja de QF begonnen ze met 6, alleen in de voorronde van woensdag waren ze maar met z'n 4en ?quote:Op maandag 28 november 2011 16:09 schreef borisz het volgende:
[..]
4? Begonnen de QF met 6.
Deze week de laatste heat met 10 mensen.
Wat is daar mis mee?quote:Op dinsdag 29 november 2011 21:08 schreef computergirl het volgende:
Wat een opdracht weer: tunnelbone a leg of lam
Op dit niveau hoor je daar niet van terug te schrikken, ik bedoel, ik kan ook een ree, hert, lam of varken portioneren.quote:
De inhoud er uit trekken, klepje en ingewanden verwijderen?quote:Op dinsdag 29 november 2011 21:31 schreef RobinOok het volgende:
Wat deed ie nou voor obsceens met dat alikruikje!!?!?!
Echt nog nooit gezien.
Nee, gewoon eruit peuteren, klepje eraf en ingewanden eruit.quote:Op dinsdag 29 november 2011 21:37 schreef RobinOok het volgende:
Nee, volgens mij trok ie 'm binneste buiten!
Hmmm, later ff terugkijken.quote:Op dinsdag 29 november 2011 21:37 schreef RobinOok het volgende:
Nee, volgens mij trok ie 'm binneste buiten!
quote:Op woensdag 30 november 2011 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Hij is terug, chef nine fingers
Nee, mooi bruinquote:Op woensdag 30 november 2011 21:26 schreef golfer het volgende:
Het duifje van Michel zag er op sommige plekjes wel een beetje op de huid verbrand uit?
eerst een paar keer mee oefenen voor je het je schoonouders met kerst voorzetquote:Op woensdag 30 november 2011 21:42 schreef Molleman het volgende:
Gerecht van Josh zag er mooi uit. Alleen inderdaad de verhoudingen waren niet helemaal lekker. Halve duif, weinig erwten. Verder een interessante klassieker. Misschien ook eens aan wagen..
Was er gisteren nog, jacobsschelpen, ganzenlever, ibericorack, filet van sucade, runderflank (beide gemarmerd amerikaans), patrijs en schieteend meegenomen.quote:Op woensdag 30 november 2011 21:51 schreef Molleman het volgende:
Haha, die heb ik niet dus daar hoef ik mij geen zorgen over te makenMaar zie zoveel mooie ingrediënten voorbij komen, moet nodig weer eens naar de Sligro/Makro/Hanos.
Jammer dat ie zo zeldzaam is geworden.quote:Op woensdag 30 november 2011 21:54 schreef golfer het volgende:
Zeetong blijft een heerlijke klassieker. De smaak is zo heerlijk als je die op de graat gaart.
Ik was bij de Hanos, Ken alleen de sligro in Apeldoorn, valt me altijd weer tegen.quote:Op woensdag 30 november 2011 22:02 schreef Molleman het volgende:
@Pietverdriet
Bwoaah, klinkt geweldig. Morgen koopavond bij Sligro Veghel, dus misschien maar eens even die kant op rijden, is toch maar 10 minuutjes hier vandaan. Kijken of ze nog wat moois hebben liggen.
Knap hersteld inderdaad nadat ze de eerste 8 minuten compleet de mist in ging.quote:Op donderdag 1 december 2011 18:27 schreef DarkElf het volgende:
Knap gisteren die vrouw die in zo'n korte tijd de skills test deed!
Zenuwen spelen mensen bijna altijd parten daar, bijzonder dat ze zo sterk terugkwam, dat zegt wel wat over iemand.quote:Op donderdag 1 december 2011 19:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Knap hersteld inderdaad nadat ze de eerste 8 minuten compleet de mist in ging.
ja, leuke vent.quote:Op donderdag 1 december 2011 21:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik blijf die michelle roux een geweldige persoonlijkheid vinden.
We voerden het vroeger aan de kat.quote:Op donderdag 1 december 2011 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Kijk, gewoon wijting gebruiken, een heerlijke vis die we niet waarderen omdat ie goedkoop is.
Zonde, niet? En het smaakt zoooooooveel beter dan kweekzalm..quote:Op donderdag 1 december 2011 21:20 schreef golfer het volgende:
[..]
We voerden het vroeger aan de kat.
Net als schelvis, zo ondergewaardeerd.
Waarheen?quote:
Belachelijke vergelijking. Zoiets als varkenshaas met biefstuk vergelijken.quote:Op donderdag 1 december 2011 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zonde, niet? En het smaakt zoooooooveel beter dan kweekzalm..
Binnen de kortste keren ben je echt flink bijgevoed en op gewicht gebracht door Piet. Ganzenvet, boter....quote:
Haha dat is ook handig maar ik bedoel Ben, lekker ding en lief dat ie zo snel rood wordt hahaquote:Op vrijdag 2 december 2011 00:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Binnen de kortste keren ben je echt flink bijgevoed en op gewicht gebracht door Piet. Ganzenvet, boter....
Zeker een kreeft?quote:Op vrijdag 2 december 2011 02:00 schreef FutureFairytale het volgende:
Haha dat is ook handig maar ik bedoel Ben, lekker ding en lief dat ie zo snel rood wordt haha
Die heb ik ze nog niet zien koken.quote:
Nee, dat is het niet, dingen vergelijken die hetzelfde zijn is juist armoede. Wil je zaken met elkaar vergelijken moeten ze juist verschillend zijn, bitburger met heineken, aardappels en rijst, het vergelijken van heineken met een tweede glas heineken uit dezelfde vat, dat is nu juist belachelijk.quote:Op vrijdag 2 december 2011 00:02 schreef Tokomien het volgende:
[..]
Belachelijke vergelijking. Zoiets als varkenshaas met biefstuk vergelijken.
Of zoals de uitdrukking gaat: appels met peren.
Ik ook van jou Robin..quote:Op zaterdag 3 december 2011 02:48 schreef Tokomien het volgende:
Vooruit, doe ik er ook zo een: wat jij altijd over tofu zegt, zo denk ik over vissen als wijting. Sterker nog, zo denk ik over de meeste "witvissen". Kabeljauw voorop.
(aardappelen met rijst vergelijken, ha, dat is echt even idioot als die wijting met kweekzalm!)
Niets mis met perfectionisme. Het is een 2 sterrenrestaurant hè? Men verwacht ook iets perfects.quote:Op dinsdag 6 december 2011 21:22 schreef Roel_Jewel het volgende:
Hoe perfectionistisch wil je zijn...?
Goed dat je het even vermeldt. Blijkbaar toch dan die cook-off al? 21:30-22:00 uur.quote:Op vrijdag 9 december 2011 08:26 schreef FigureBirdStars het volgende:
Huh vanavond ook een uitzending?
quote:Episode 1 of 2, Michel's Classics
Duration: 30 minutes
Hot off the back of MasterChef: The Professionals, double Michelin-starred Michel Roux Jr gives MasterChef fans and serious cooks a culinary masterclass, demonstrating classics from the latest series as well as others from his legendary heritage.
In the first of these two half-hour specials, Michel lovingly prepares sumptuous dishes close to his heart with unique tips and historic notes from his Roux heritage.
Michel introduces us to indulgent French classics at their most delectable, with dishes such as the divine Burgundian classic oeuf meurette pochè - a red wine poached egg on fried brioche with mushroom duxelle; an incredibly extravagant brunch for even the most practised of diners. We also see the patè of all patès - dodine de canard aux pistaches, a whole stuffed duck with pistachios prepared over three days and served as a terrine with pickles. Finally, there's the sublime patisserie St Honorè a la crème chantilly, choux buns with caramel and crème chantilly in abundance.
This is cooking at its most extravagant but Michel Roux Jr guides viewers through these beautiful dishes with ease and flair, leaving their mouths watering.
Blaag!quote:Op vrijdag 9 december 2011 21:53 schreef RobinOok het volgende:
Franse klassiekers zijn saaaaaaai.
Zit niks bij wat ik graag zou proeven. Alles suf, vooral die eend. Dat zijn van die gerechten waar ik een geweldige antipathie voor voel. (understatement)
Laat die jonkies maar weer koken!
Pekingeendquote:Op vrijdag 9 december 2011 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Blaag!
Heb je ze wel eens gemaakt?
Waarom zou ik dat doen als ik het niet wil eten?!!quote:Op vrijdag 9 december 2011 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Blaag!
Heb je ze wel eens gemaakt?
Waarom kijk je een programma serie over deze manier van koken als je daar niets mee kan?quote:Op vrijdag 9 december 2011 22:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom zou ik dat doen als ik het niet wil eten?!!
Serieus, ik kreeg nergens trek van.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |