en dan?quote:Op woensdag 26 oktober 2011 22:41 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ze verzinnen het omdat ze wat willen van de banken, namelijk dat de banken vrijwillig afschrijven.
Nee, het gaat niet over geld nu, het gaat over garanties. Het EFSF leent gewoon op de markt geld. En het EFSF heeft een AAA-rating, dankzij de garanties van de EU-overheden dat zij garant staan voor het terugbetalen van de leningen die het EFSF aan gaat in de markt. De discussie gaat nu over het ophogen van de maximale garantie die gegeven wordt. Het vreemde is eigenlijk dat er zelfs nog niet eens 440 miljard (de oude maximale garantie) door het fonds geleend is op de markt. De maximale garantie vormt dus nog geenszins een issue in de zin dat op dit moment het functioneren van het EFSF wordt beperkt door de maximale garantie.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 19:39 schreef horned_reaper het volgende:
"Op de top van vanavond zal onder andere worden behandeld hoe we het noodfonds financieel kunnen vergroten (dus er meer geld instoppen) zonder er meer geld in te stoppen. Dit kan alleen maar doormiddel van zeer ingewikkelde trucs en daar gaan ze het vanavond onder andere over hebben".
Veel smaken zijn er niet in obligatieland. Je kunt de couponrente, de nominale lening of de looptijd veranderen. Dat zijn de variabelen waarmee het moet gebeuren.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 22:46 schreef michaelmoore het volgende:
en dan?
Vrijwillig die obligaties opsturen en dan 15 % geld krijgen en 35% 30 jaars 6% obligaties Retour ??
En de andere instellingen en particulieren die ook deze obligaties in bezit hebben, die doen dat dus nietquote:Op woensdag 26 oktober 2011 22:55 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Veel smaken zijn er niet in obligatieland. Je kunt de couponrente, de nominale lening of de looptijd veranderen. Dat zijn de variabelen waarmee het moet gebeuren.
Aan hun wordt het ook geen deelname gevraagd. Met een echte default zou je die natuurlijk ook mee pakken, maar daar stuurt men nog steeds niet op aan.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 23:03 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
En de andere instellingen en particulieren die ook deze obligaties in bezit hebben, die doen dat dus niet
Dus de banken kunnen ook hun oblies gewoon verkopen aan een andere belegger, want te verwachtten is dat Griekenland er dus weer bovenop komtquote:Op woensdag 26 oktober 2011 23:11 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Aan hun wordt het ook geen deelname gevraagd.
Ik denk dat ze dat wel proberen maar dat daar gewoon geen consensus over is. Zelfs binnen de overheden zelf is daar geen consensus over en raken de verhoudingen zelfs meer en meer gepolariseerd.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 23:00 schreef Perrin het volgende:
Die tijd en moeite kan ook nuttiger besteed worden.. zoals bedenken welke structurele maatregelen genomen moeten worden.
Het gaat er meer om dat er een soort rare schijndefault gecreëerd moet worden (het moet niet, maar het is wel waar men in Brussel nu naar toe wil). De Grieken kunnen onmogelijk de huidige schuld afbetalen, er is geen andere keus dan te sleutelen aan de drie smaken die er in obligatieland zijn. Maar naar wat ik begrepen heb is de ECB mordicus tegen een echte default dus zijn ze nu bezig met die schijndefault. Het overleg met de banken valt daar onder, zij moeten gaan meewerken aan de schijndefault op Griekse staatsobligaties die zij zelf in bezit hebben.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 23:12 schreef michaelmoore het volgende:
Dus de banken kunnen ook hun oblies gewoon verkopen aan een andere belegger, want te verwachtten is dat Griekenland er dus weer bovenop komt
AL geloof ik daar geen biet van
Dat bedoel ik dus.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 23:25 schreef SeLang het volgende:
Er wordt niet gewerkt aan een schijndefault maar aan een echte default met de schijn van vrijwilligheid om geen credit event te triggeren.
Ook dan sta je er natuurlijk niet lekker op als EU overheid.quote:Het is werkelijk belachelijk. Wees dan gewoon open en eerlijk en verklaar alle CDS onwetmatig.
Natuurlijk, maar dan speel je het tenminste open en eerlijk. Daar heb ik meer respect voor dan dit geneuzel. Eerlijk gezegd had ik dat in 2008 al verwacht, dat ze gewoon al die ongereguleerde contracten ongeldig zouden verklaren. Obama had er ook geen moeite mee om contracten te verbreken om z'n vriendjes van de vakbond een bailout te geven dus als de hele wereld (naar men zeiquote:Op woensdag 26 oktober 2011 23:28 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ook dan sta je er natuurlijk niet lekker op als EU overheid.
Dat snap ik ook niet. Maar daar is het laatste woord volgens mij ook nog niet over gezegd. Er zullen toch wel kapitaalkrachtige partijen zijn die belang hebben bij het triggeren van die CDS? Alleen zullen die natuurlijk worden gedemoniseerd.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 23:28 schreef Bolkesteijn het volgende:
Wat ik overigens niet snap is dat CDS-contracten hier niet in voorzien. Die schijn van vrijwilligheid is gewoon een juridische truc en gaat in tegen de geest van het contract. Hier moet toch een keer een rechtszaak van gaan komen zou je zeggen.
De banken moeten gewoon even bukkenquote:Wachten op een beslissing die niet komt
AMSTERDAM -
23.45 De eurolanden willen banken dwingen om meer dan 50% op Grieks staatspapier af te schrijven. De schuld van Griekenland zou hierdoor met 100 miljard euro verminderen. Merkel en Sarkozy zouden hier nu over onderhandelen met een delegatie van internationale bankenorganisatie IFF. Die hadden eerder op de avond al een overleg aan de andere kant van de straat, maar hebben zich nu verplaatst naar het gebouw van de eurotop zelf. Dat meldt de Britse krant The Guardian.
bron: Telegraaf
Take it or leave it?quote:Op woensdag 26 oktober 2011 22:41 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ze verzinnen het omdat ze wat willen van de banken, namelijk dat de banken vrijwillig afschrijven.
Aan de andere kant, de partijen, buiten de banken, worden niet getroffen door de default, immers alleen de banken doen er aan mee, dus dan hoeft de CDS ook niet getriggerd te worden. En voor de banken wordt de afspraak zo gemaakt dat zij afzien van het triggeren van hun CDS-swaps.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 23:36 schreef SeLang het volgende:
Dat snap ik ook niet. Maar daar is het laatste woord volgens mij ook nog niet over gezegd. Er zullen toch wel kapitaalkrachtige partijen zijn die belang hebben bij het triggeren van die CDS? Alleen zullen die natuurlijk worden gedemoniseerd.
quote:wo 26 okt 2011, 16:52 | 346 reacties
Onderhandelingen over afschrijven banken muurvast
AMSTERDAM - 0.35 En de onderhandelingen over de afschrijving op Grieks staatspapier zitten weer (of nog steeds) muurvast. Directeur van de Internationale bankenorganisatie IIF Charles Dallara heeft laten weten dat er op geen overeenstemming is bereikt tussen de banken en de Europese regeringsleiders. Eerder vanavond bleek dat Merkel en Sarkozy ook de banken wilden betrekken in de onderhandelingen.
Captain Hindsightquote:Op donderdag 27 oktober 2011 09:00 schreef SteveBudin het volgende:
Een beetje bank heeft zijn troep toch allang verkocht.
Maar goed, het is te weinig. Zelfs met de 50% cut van de Griekse schulden is hun schuld aan het einde van dit decennium nog steeds 127% GDP.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 07:21 schreef SemperSenseo het volgende:
Fok! nieuws loopt achter.
Akkoord over plan van aanpak eurocrisis
quote:Volgens de algemeen directeur van een grote mediterrane effectenmakelaar, FinansInvest, is de eurozone feitelijk al ingestort, maar durft nog niemand dat hardop uit te spreken.
Tevens is hij ervan overtuigd dat de euro, 'één van de grootse reservemunten ter wereld', zal verdwijnen.
Zafer Onat lijkt het te kunnen weten, want het moederbedrijf van het Turkse FinansInvest is de Griekse Nationale Bank (ETE).
50% haircut is alleen op de deel wat de banken in bezit hebben. De vraag is nu hoe groot deel van de Griekse schulden hebben de banken?quote:Op donderdag 27 oktober 2011 09:18 schreef Basp1 het volgende:
Ik zag vanochtend een flits op tv waarop van rompuy vrolijk vertelde dat ze streven om griekenland op deze manier in 2020 op 120% schuld tov hun BNP te laten komen. En wat stond er ook alweer in het verdrag van maastricht maximaal 60% schuld tov het BNP.
Maar als ik op wikipedia kijk blijkt dan griekenland op dit moment 145% schuld tov hun BNP hebben. Ik weet de verhoudingen niet maar ga er even van uit dat alle schulden als obligaties uit staan. Dan zou een 50% haircut toch meteen inhouden dat men zomaar op 72.5% schuld tov het bnp uitkomt of zie ik dit helemaal fout?
Worden hier niet public debt en external debt doorelkaar gehaald?quote:Op donderdag 27 oktober 2011 09:18 schreef Basp1 het volgende:
Ik zag vanochtend een flits op tv waarop van rompuy vrolijk vertelde dat ze streven om griekenland op deze manier in 2020 op 120% schuld tov hun BNP te laten komen. En wat stond er ook alweer in het verdrag van maastricht maximaal 60% schuld tov het BNP.
Maar als ik op wikipedia kijk blijkt dan griekenland op dit moment 145% schuld tov hun BNP hebben. Ik weet de verhoudingen niet maar ga er even van uit dat alle schulden als obligaties uit staan. Dan zou een 50% haircut toch meteen inhouden dat men zomaar op 72.5% schuld tov het bnp uitkomt of zie ik dit helemaal fout?
Wat een BS, maar ja wat kun je verwachten van Bloombergquote:Op donderdag 27 oktober 2011 09:14 schreef meth77 het volgende:
http://www.bloomberg.com/(...)invest-ceo-says.html
[..]
Optimist. De 50% haircut is in werkelijkheid maar 28% omdat die 50% alleen geldt voor de bonds die de banken hebben. Over een paar maanden begint het hele circus opnieuw.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 09:12 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Maar goed, het is te weinig. Zelfs met de 50% cut van de Griekse schulden is hun schuld aan het einde van dit decennium nog steeds 127% GDP.
En ook in dit artikel geen schijntje bewijs, maar enkel een dubbel indirecte bewering, een vette kop.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:08 schreef Blandigan het volgende:
http://gainspainscapital.com/?p=988
Daar hadden we het laatst over.
Ben benieuwd of Johan en Enschede al aan het drukken zijn
Er is niet 'de' oplossing, dus lijkt me dat die ook niet bereikt is.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 09:44 schreef Blandigan het volgende:
Wie denkt er hier dat wat gisteren is bereikt, de oplossing is.
Graag even de handjes omhoog...
*kijkt rond*
(ps: ik dus niet)
ps ps dit is het resultaat in een notedop http://www.z24.nl/economi(...)_moet_je_weten_.html
Ik denk dat we daar even de door jou genoemde 30% btw debatten voor af moeten wachten.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:12 schreef SeLang het volgende:
Ik begrijp trouwens niet dat jullie dit allemaal maar accepteren en niet het Binnenhof aan het platbranden zijn. Hier in de UK was er al een opstandje in de regering. Een deel van de Tories wilde een referendum uitschrijven om uit de EU te stappen. En hier betalen ze nieteens mee aan die euro shit.
Ik heb wel nuttigere dingen te doen dan voor een aanstormende trein te spingen met de illusie dat ie tegen te houden isquote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:12 schreef SeLang het volgende:
Ik begrijp trouwens niet dat jullie dit allemaal maar accepteren en niet het Binnenhof aan het platbranden zijn. Hier in de UK was er al een opstandje in de regering. Een deel van de Tories wilde een referendum uitschrijven om uit de EU te stappen. En hier betalen ze nieteens mee aan die euro shit.
Misschien omdat men er totaal niets meer van snapt?quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:12 schreef SeLang het volgende:
Ik begrijp trouwens niet dat jullie dit allemaal maar accepteren en niet het Binnenhof aan het platbranden zijn.
Dat willen ze al sinds ze in de EU zitten. Zie dat nog wel gebeuren want de meerderheid van de Britten heeft het altijd over ‘UK and Europe’ - totaal geen binding en associatie.quote:Hier in de UK was er al een opstandje in de regering. Een deel van de Tories wilde een referendum uitschrijven om uit de EU te stappen. En hier betalen ze nieteens mee aan die euro shit.
"ICM/Guardian poll 21-23 October 2011 – 70% Want a Referendum; 49% would Pull Outquote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:16 schreef Aether het volgende:
Dat willen ze al sinds ze in de EU zitten. Zie dat nog wel gebeuren want de meerderheid van de Britten heeft het altijd over ‘UK and Europe’ - totaal geen binding en associatie.
Ben ondertussen wel benieuwd wat jij als bewijs accepteert. Als het op het NOS journaal komt?quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:12 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
En ook in dit artikel geen schijntje bewijs, maar enkel een dubbel indirecte bewering, een vette kop.
Als er Deutsch Mark gedrukt zou worden, zou dat thans als met een foto als bewijs in Der Spiegel staan, niet op een hijgerig weblog van de zoveelste wanabee guru met een gebruik aan html kennis.
Denk het zelf niet, dus
Wel zeuren maar geen actie - typisch Nederlands.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:15 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik heb wel nuttigere dingen te doen dan voor een aanstormende trein te spingen met de illusie dat ie tegen te houden is
Natuurlijk is er wel een "de" oplossing. Maar die past niet in het straatje van politici en bankiers.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:14 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Er is niet 'de' oplossing, dus lijkt me dat die ook niet bereikt is.
Het zal wel een tijdje tijdrekken blijven, totdat de scheidsrechter voor de rust fluit. En dan gaan we thee drinken
Please ja, de eerder hoe beter dat Engeland uit de EU stapt. De Britse regeringen hebben van dag 1 al zand in de machinerie gegooid. Ze zijn er mede debet aan waarom constructieve veranderingen werden tegengehouden.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:20 schreef SeLang het volgende:
[..]
"ICM/Guardian poll 21-23 October 2011 – 70% Want a Referendum; 49% would Pull Out
70% of voters want a vote on Britain's EU membership; just 23% are against.
49% would vote to get Britain out of Europe; just 40% prefer to stay in."
quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:24 schreef SemperSenseo het volgende:
By-the-way, het moet dan wel mogelijk zijn dat Wales en Schotland uit de UK stappen en aansluiten bij de EU
Ik zeg: 400 tanks voor Griekenland!quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:21 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Ben ondertussen wel benieuwd wat jij als bewijs accepteert. Als het op het NOS journaal komt?
Er is ondertussen een hoop rook en niet van de minste personen. Tenzij je die Malmgren ook een hoax vindt.
Ik zeur niet, hoorquote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:21 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Wel zeuren maar geen actie - typisch Nederlands.
tegen die tijd kunen we zelf ook geen geld meer lenenquote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:06 schreef SeLang het volgende:
"Gaan we de inkomsten belasting verhogen naar 60% of de BTW naar 30% om de Italianen te steunen?").
Dan doen we dus in NL hetzelfde met onze schuld als nu met griekenland gebeurd dan gaan we ook defaulten.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 12:04 schreef meth77 het volgende:
[..]
tegen die tijd kunen we zelf ook geen geld meer lenen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |